Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Drabužių dažymas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Pages: 1, 2, 3
Linetė
Turim tokį seną vaikišką paltuką tai galvojų būtų smagu jį atnaujinti, padekoruoti kaip nors. Turiu triušio kailiukų, bet tokių buvusių baltų, o dabar pageltusių, galvoju jei mokėčiau nudažyti tą kailiuką tai būtų galima gražiai papuošti vaiko paltuką. Gal kas žinote kaip galima ir kokiais dažais nudažyti natūralų triušio kailį. Bandžiau dažyti audiniam skirtais dažais tai siaubingai gavosi, pusiau dažytas, pusiau ne sad.gif Patarkit prašau.
Linetė
Tai gal yra kas žinantis g.gif
spurgele
Sveikos, gal galit pasidalinti mintimis kaip nudažyti namie drabužius arba kur dažo Kaune? Šeip esu nusipirkusi dažų drabužiams, bet ten rašo, kad reikia skalbimo druskos, o parduotuvėse mačiau druską tik užuolaidoms skalbti gal čia ta pati g.gif ? na vienu žodžiu laukiu idėjų, o tai gaila gerus drabužius išmesti vien dėl to, kad išbluko sad.gif
liepsnele
Įdomu, ką tu pirkai g.gif . Aš esu irgi pirkus ir dažius. Tai ten buvo kad galima arba rankom arba skalbiankej. Lyg irgi reikėjo druskos, be dėjau paprastos (nu lyg ir taip supratau smile.gif ), dažiau skalbiankėj ir viskas ok gavos.
Frosted
O as su drabuziu dazymo naminemis salygomis turiu nemalonios patirties, bet cia labai seniai buvo, gal pries 6-7 metus ax.gif
Nusipirkau juodu dazu, kurie nenudaze absoliuciai nieko (isskyrus vonia, kuri po to vos atsiplove) blink.gif
Tai as dabar labai kreivai i juos ziuriu laugh.gif
jooratuke
QUOTE(spurgele @ 2005 04 08, 14:06)
Sveikos, gal galit pasidalinti mintimis kaip nudažyti namie drabužius arba kur dažo Kaune? Šeip esu nusipirkusi dažų drabužiams, bet ten rašo, kad reikia skalbimo druskos, o parduotuvėse mačiau druską tik užuolaidoms skalbti gal čia ta pati  g.gif ? na vienu žodžiu laukiu idėjų, o tai gaila gerus drabužius išmesti vien dėl to, kad išbluko  sad.gif
*

Gal pasakytum kur pirkai tuos dažus? Būčiau labai dėkinga thumbup.gif
Čika
Aš tai drabužius, kuriuos noriu perdažyt, duodu dėdei, nes jis dirba "Audėjuj", Nežinau, ar perdažytų kitiems, bet paklausiu.
r@siukas
O gal žinot, kur galima nudažyti zomšinė striukę Vilniuje?
spurgele
QUOTE(Čika @ 2005 04 09, 19:37)
Aš tai drabužius, kuriuos noriu perdažyt, duodu dėdei, nes jis dirba "Audėjuj", Nežinau, ar perdažytų kitiems, bet paklausiu.
*

būčiau labai dėkinga tau jei paklaustum pas dėdę 4u.gif
zuzula
As esu daziusi namuose, skalbimo masinoj (tiesa, tai buvo vokiski dazai ir kazkur pries 3 metus blush2.gif ). Tinka ir paprasta druska,tik paziurek kiek jos reikia. Apytiksliai (kiek pamenu) 1 pakelis dazu+1kg druskos. Paskui as tuscia skalbimo masina ant virinimo programos (su milteliais) praplaudavau ir dar isplaudavau tuos stalciukus, kur milteliai pilasi, tai nelikdavo jokiu zymiu. Sekmes
renax
Zinau kad anksciau pas mus seskineje dazydavo
zingara
maciau yra siaures miestelyje,uzkliuvo uzrasas,atnaujinam odines striukes nuo 60 lt,ten kur norfa
lika
Dauguma valyklu tai daro 4u.gif
Tėtis
Kartais ir tėčiams reikia mamų pagalbos. Sintetinį baltą dukros kostiumėlį nudažė žmonos kojinės.Žinau- išvalyti nėra vilties,bet girdėjau, kad senais laikais tais pačiais dažais namuose kojines dažydavo ir kažkaip dažus fiksuodavo. Gal kas žinot technologiją, arba kas gali padėti Kaune, bandyčiau kostiumėlį nudažyti,blogiau nebus doh.gif
Scarlett
Gal žinote kur gali nudažyti rubus?
Akropoly ir Hyper Rimi rubų valyklose atsakė, kad nedažo g.gif
o kodel nenori pati pabandyti ju nudazhyt?smile.gif
ash va savo mazhosios sukneles aptashkytas obuoliu tyrele, kuri, deje neishsiplove nudazhiau pati aniliniais dazhais.. tai tikrai labai paprasta! Senuku prekybos centre gali nusipirkti dazhu audiniui 'aniliai' dazhai tam skirti, paskui ipili juos i vandeni, idedi acto, druskos ir verdi tam tirpale rubelius.. visai smagus efektas, beje, jeigu ruba surishi mazgais, tai gausis labai fainos demes tos spalvos kaip ir naturali audinio spalva.. smile.gif
tai va tiek..
winterlady
O kur tiksliau senukuose? Ir kokiuose tu pirkai, Kaune?
winterlady
Top gal gali nuotraukeliu gal idėt tipo "prieš" ir "poto"?
arlelija
[FONT=Arial]Sveika man paciai prisireike nusidazyti linines kelnes tai paskambinau 118 ir susizinojau kur tai daro,jei tinka KLP tai dubysos gatvė 27 a,jei ne 118 smile.gif
winterlady
Deja ne reiktu KNS sad.gif
Zuma
Nu va gera idėja, ačiū arlelija 4u.gif skambinsiu 118.
Man reikia Vln džinsus nudažyt, tai pati, manau, nelabai sugebėsiu doh.gif
Zuma
Na va, Vilniuj yra įmonė kuri dažo adresu Savanorių pr. 56. Bandysiu nuvažiuot thumbup.gif
Scarlett
man irgi reikia Vilniuj, o patiems dažyt neturiu indo, ar ji poto atplausi? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Zuma, ar jau buvai? kokios kainos ?
man reikia nudažyt megztą maikutę blush2.gif
Avita
Vilniuje rubu dazymas prie Rimi Karoliniskese, tel 2456654. Puseserei svarka gerai nudaze. Bet pati dazykla tai baisi ax.gif
Zuma
QUOTE(Scarlett @ 2005 06 22, 12:28)
man irgi reikia Vilniuj, o patiems dažyt neturiu indo, ar ji poto atplausi?  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Zuma, ar jau buvai? kokios kainos ?
man reikia nudažyt megztą maikutę  blush2.gif
*

Nu žinok nebuvau ir jaučiu greit nenueisiu, labai neturiu laiko, o paskui vasarai išvykstu, tai kai gryšiu rudenį, pasiskaitysiu čia jūsų atsiliepimus thumbup.gif
Jurblond
QUOTE(Top @ 2005 06 13, 23:08)
o kodel nenori pati pabandyti ju nudazhyt?smile.gif
ash va savo mazhosios sukneles aptashkytas obuoliu tyrele, kuri, deje neishsiplove nudazhiau pati aniliniais dazhais.. tai tikrai labai paprasta! Senuku prekybos centre gali nusipirkti dazhu audiniui 'aniliai' dazhai tam skirti, paskui ipili juos i vandeni, idedi acto, druskos ir verdi tam tirpale rubelius.. visai smagus efektas, beje, jeigu ruba surishi mazgais, tai gausis labai fainos demes tos spalvos kaip ir naturali  audinio spalva.. smile.gif
tai va tiek..
*

As nusipirkau situ dazu - tai va - sugadinau puoda, kuriame viriau, ismeciau savo rubeli, kuri daziau, nes po tokio dazymo nekaip nenusiplove man dazai, visa buvau raudona, ir mirkiau ir vel viriau, o raudonumas vis eina ir eina, rankos paraudo .Nezinau kaip dar reikejo skalauti kad nueitu tas raudonis, neiskentus - ismeciau ir ruba ir puoda, Vsio daugiau nesiterliosiu, nesamone kazkokia. verysad.gif
edvux
O tau reikejo su "ACE" ir puoda ir rankas paplauti. Viskas puikiai nusivalo, tik kad kvapas ne koks schmoll.gif. O rubeli reiktu bent kelis kartus skalbimo masinoj perplauti. Tik taip rubelis nebesidazys thumbup.gif .
aqua-Leta
Mielos mamytės, gal galit patarti, kur Vilniuje kokybiškai perdažyti verstos odos drabužį. Internete radau krūvą firmų, kurios tuo užsiima, tačiau norisi išsirinkti tokią, kuri tikrai savo darbą atliktų kokybiškai. Pasidalinkit patirtim, jei kartais kuri nors tuo jau naudojosi. Ačiū.
candywest
Gal kas žino kokią įmonę Kaune kur galima perdažyti rūbus g.gif ir kiek maždaug tai kainuoja? Turiu tokią pukuotą striukę violetinės spalvos norėciau perdazyti į juodą g.gif (sintetika), bet nežinau kur kreiptis doh.gif
JULIJANA
Prieš kokį pora metų dažiau džinsus dažykloje Saulėtekyje, ten reikia eiti iš kiemo pusės, tokia nežymi įstaigėlė, bet nudažė kokybiškai (kainavo, berods, 20 Lt).
candywest
QUOTE(JULIJANA @ 2005 08 24, 12:15)
Prieš kokį pora metų dažiau džinsus dažykloje Saulėtekyje, ten reikia eiti iš kiemo pusės, tokia nežymi įstaigėlė, bet nudažė kokybiškai (kainavo, berods, 20 Lt).
*

Ačiū, reiks pabandyti tenai ax.gif
millena
o Vilniuje gal kas zino? Man velvetine striukyte reikia perdazyt...
millena
4u.gif
millena
g.gif iskeliu i virsu, gal kas man pades...
millena
Gal kas esat susidure ir zinot kur VILNIUJE dazo rubus? Mano velvetine striukyte isblukusi, bet tokia miela. Jei imanoma butu perdazyt...
padekit unsure.gif
mango
is tiesu gal kas zinot kur perdazo odinius drabuzius?..mano odinis paltukas taip prasosi perdazymo..
Pikciurna_
Siaip visose rubu valyklose dazo rubus. Taip pat galima nusipirkti ir paciai dazomuju milteliu skirtu specialiai rubams dazyti ir nudazyti norima spalva.... mirksiukas.gif
Enija
QUOTE(millena @ 2005 09 04, 12:13)
Gal kas esat susidure ir zinot kur VILNIUJE dazo rubus? Mano velvetine striukyte isblukusi, bet tokia miela. Jei imanoma butu perdazyt...
padekit  unsure.gif
*

Galima pačiai dažyti anilino dažais medvilnei. Kur jų dabar būna, nežinau- kažkada pirkau turguje, gal jų būna dailininkams skirtose parduotuvėse. Dažymas: į verdantį vandenį supilami dažai, sudedami reikalingi priedai, kiek pamenu medvilnei valgomoji druska, o vilnai - actas. Įmetamas rūbas, pamaišoma ir skalaujama šaltame vandenyje su actu. Galima batikos elementus pritaikyti ir gausis unikalus rūbelis biggrin.gif
millena
Aciu, mamos 4u.gif thumbup.gif
ieskojau internete ir per katalogus, tai ne viena valykla nesireklamuoja, kad dazo. Reikes pasiklaust smile.gif
drinks_cheers.gif
persefone
Pikciurna_ Paskelbta Šiandien, 16:04
  Siaip visose rubu valyklose dazo rubus.

Galiu tiksliai pasakyti kad ne viena cheminio valymo imone drabuziu nedazo. schmoll.gif O Zalgirio gatveje buvusi dazykla seniai uzsidare, bet ir ten paskutiniu laiku tik juodai dazydavo. Kiek girdejau, kol kas Vilniuje niekas nedazo. verysad.gif
Pikciurna_
QUOTE(persefone @ 2005 09 05, 22:23)
Galiu tiksliai pasakyti kad ne viena cheminio valymo imone drabuziu nedazo. schmoll.gif O Zalgirio gatveje buvusi dazykla seniai uzsidare, bet ir ten paskutiniu laiku tik juodai dazydavo. Kiek girdejau, kol kas Vilniuje niekas nedazo. verysad.gif
*

Pas mus Klaipedoje, tai tikrai zinau, kad dazo... Cia gal Vilniuje tik nedazo... Bet vis vien keista g.gif
millena
eeei.. cry.gif negi teks dazyt paciai? dar sugadinsiu galutinai... doh.gif
Pikciurna_
Beje supermamoje yra tema Rubu dazymas, paieskok...
Motina
Keliu temą viršun.... HELP cry.gif
ChikuRaku
Ir man aktualu smile.gif . "Jogleje" dazho, bet kahzkaip neuzhtikrintai ten man kalbejo, norechiau, kad kas parekomenduotu, kas jau savo kailiu patyre ir liko patenkinti smile.gif .
Beje, "Jogleje" dazhymas trumpos striukes 200 Lt. ir valymas 100 Lt. Viso 300 Lt. Ar chia truputi ne perdaug? g.gif
jolaxus
Nežinau kainų, tiesiog radau vienoj duomenų bazėj: Sauliaus ir Vido atelje (yra Europoje, Akropolyje ir Mandarine), V. Amonto IĮ (RIMI, Povilaičio g. 20)
redwitch
aciu uz info:))
ryzego
Na šiaip internete rastume paieškojusios galybę vietyčių kur jas galima perdažyti. Ir kainų skirtumus aišku tongue.gif tačiau niekur nerasite, kad būtų prisiimta atsakomybė už dažomą daiktą wacko.gif jei rasite - pasakykite ir man. Kelis metus dirbau sferoje kur reikėjo domėtis tokiais dalykėliais ir nieko nepešiau... jei sugadins pasakys, kad jūsų gaminys buvo nekokybiškas ir tiek sad.gif
doska
reikia pagalbos, tiesiog netyčia išbalinau nedidelę demelę ant žydro megztuko doh.gif Aišku nieko padaryt neina, tai gal žinot kur galima Kaune arba Vilniuje perdažyt 4u.gif
Suoka
Galkas zinote, kur gauti dazu, jog po to dazyti su skalbimo masina Kaune?
Butu didelis dekis 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.