Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vežimukas paaugusiam vaikui-apie 2m. amžiaus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
2lina
dar naudoju, aisku eina pats,bet kaip pavargsta visai gerai kai paveza
avilinka
O maniskis jau nuo 9m nebesedi vezime. Kazkiek pasedi tik tada,kai gauna konors pagrauzti, bet kai baigia suvalgyti,tuoj lipa is jo,tai einam savo kojom, o kai pavargstam tai ant teveliu rankyciu smile.gif
miligerta
Nezinau kaip bus su antra dukra ,bet pirma vezime vazinejo iki keturiu metu.aisku ne isvien bet i keliones prie juros.kur ilgesni pasivaiksciojimai.geriau vaikas pamiegos vezime negu nesti visa kelia smile.gif
Flaxkids
mes dar 2.1metuku ir kai reikia pasiimam vezima, nes kartais vaikinukas nepazabojamas i parduotuve be vezimo negalim ieiti nes visos prekes skraidyti pradetu doh.gif
daivulka23
Sveikos, mums tik metai ir penki menesiai, bet vezimo atsisakem kazkur nuo metu, nusibodo tampytis is paskos, nebesuspedavau jau ir paskui vaika ir dar vezima temtis paskui save biggrin.gif
mamyteJ
mes tai dar irgi vezimuka-sketuka naudojam.Geras pagalbininkas thumbup.gif
Natali69
Nuo 2m. nebenaudojam vezimuko, nera poreikio. Lauke nori pats vaikscioti, na o parduotuvese, kaip jau viena mama rase, yra dideli prekiu vezimai thumbup.gif aisku, sketukas visada bagazineje, maza kas biggrin.gif
@Smilte@
Mes savo pirmam vaikui iki 3 metu naudojome vezima, nes labai daug visur vaziuodavom tai jinai daugiausiai tame vezime sededavo. Pvyzdziui i juros svente , juk vaiko palaido nesivesi o vezimuke sau miega o teveliai gali ramiai vaikscioti. Dabar turime antra 1,3 men paeina pats kelias minutes o paskui jau i vezimuka. Nezinau ar mes iseitumem kur nors jai man ji reiketu nesti, nei keliu minuciu nepanesciau tuo labiau kad mes kokius 5 kilomtrus nueinam. Tai parduodu dabar vezima kur pirkom leliukui triju daliu ir pirksiu koki lengvesni. 4u.gif
setute
QUOTE(mamyteJ @ 2010 10 06, 01:36)
mes tai dar irgi vezimuka-sketuka naudojam.Geras pagalbininkas thumbup.gif
*

mes ir naudojame,kai toliau reikia paejeti ar kelionese,nematau tame nieko blogo.Dziaugiuosi,kad tik sedi lotuliukas.gif
Elentari
Sveikos, maniškis 2 m. ir 7 mėn, vežimėlį naudojam ir dar ilgai naudosim. Pernai nusipirkom naują, kuo su ilgesne gulima dalim ir kojom normaliai pasidėt, na, ir visa kita, žodžiu, didelis ir sunkus, nes kitokie paprasčiausiai vaikui per maži. Kaip žinia, tobulo vežimėlio nėra, o aukštam vaikui tai iš vis... doh.gif Kadangi gyvenam Vilniuje, atstumai labai dideli, važinėjam viešuoju transportu, tai paprasčiausia kelionė į polikliniką trunka mažiausiai 4-5 valandas, o jei jau išvažiuojam į miestą, tai ir maisto reikia apsipirkti, ir pan., tai ir 6-8 valandas (nustebot? vat taip nelengva šitam mieste biggrin.gif ), tai paeiti tiek laiko ir tokius atstumus paprasčiausiai neįmanoma tokio amžiaus vaikui, plius ir pietų užmiega. Ką jau kalbėti apie ėjimą į parduotuvę, be vežimo didžiausias košmaras, kelis kartus neišvengiamai teko be vežimo prekintis, nu tai baisu. Kai vaikas vežime, gali ir prekes ramiai žiūrėt, ir daiktus neštis, ir ramu, kad nieko nesudaužys, mažiau isterijų dėl norimų daiktų, nėra pavojaus, kad pasiklys (žingnis šast už prekių salelės, ko tą žingsnį žengsi pavymui, jo jau nė kvapo, nors tik sekundė, o širdis kulnuose. Vaikui tai juokinga, man tai nei kiek schmoll.gif ), žodžiu, visais atvejais patogiau. Aišku, vežimas labai sunkus, ir būna sunku, kai neatvažiuoja žemagrindis transportas, o namo parsigauti reikia arba negalim vėluoti pas gydytoją, tenka paprakaituoti kabarojantis laiptas į/iš paprasto trūliko ar autobuso, o žmonės Lietuvoj, kaip žinia, nėra vieni kitiems paslaugūs verysad.gif Na, bet ką jau padarysi. Ne kasdien važiuojam, susitvarkom patys. Dabar kai paaugęs, tai vežimą greit sulankstau ir lenviau įsikelt, blogiau, kai vaikas užmiega, tai nori nenori turi laukti žemagrindžio, tai kartais kelionė namo itin ilgai trunka. Bet yra, kaip yra, kito būdo kol kas neturim. Dar grįžę lauke pabūnam, kol prabunda, aš ant suolo kieme pasėdžiu, tai nors kiek grynam ore vaikas pamiega biggrin.gif O tokia prabanga dažniausiai tik leliukai naudojasi lotuliukas.gif
O kai dar vaiko raumenų tonusas silpnėja dėl neurologinių priežasčių (nors jis labai judrus, energingas), tai pavargsta daug greičiau, arba silpnumas užeina, o nepanešiosi 20 kg kaip minimum su rūbais, ką jau šnekėt, kad eini su pirkiniais doh.gif Tai su vežimėliu draugausim dar ilgai. Visam pasauly iki 4 metų bent jau vežimėlius daugelis tėvų naudoja, nieko čia stebėtino, tai jei yra poreikis, naudokit smile.gif. Kai vaikas nori ir yra saugu, išleidžiu iš vežimo ir mieste, pabėgioja, bet ir pats būna greit pasiprašo sėstis. O ant rankų nepanešiosi...
Žodžiu, savo kojytėm prisilaksto prie namų po kiemus, ir tai dažniausiai tenka laiptais užnešti, nes nebepaeina doh.gif Tai pūškuoja mama, kaip ežys biggrin.gif
ingusix
na mes vezimelio nenaudojam jau kazkur nuo metuku.vos pradejes vaikstinet isikibes buvo apie 9men ,nebenorejo sedet vezime,tai jei imdavau i lauka,pats dar beveik nepaeina tai budavo viena ranka vaika nesu,kita ranka vezima stumiu doh.gif o jau kai pradejo vaiksciot neisikibes tai i vezima ikelt be sansu doh.gif taip ir eidavom,iki parduotuves kiek paeidavo,kiek panesdavau,paskui i pirkiniu vezima isodindavau,atgal vel taip pat kiek paeina ,kiek panesu dar ir pirkiniu maisa nesdama doh.gif i poliklinika irgi eidavom,pesciomis man vienai apie 10min kelio tai su vaiku apie pusvalandi eidavom,o dabar visur kur reikia nueinam,teko karta is toliau pareit,zodziu apie pusantros valandos ejom iki namu ir nesileido panesamas,bego,ejo zodziu keliauninkas,taip kad vezimelio reikejo mums tik apie metus. smile.gif
Isila
aš vežimą jau imu tik eidama į parduotuvę prie namų ar kokį turgų.. kad būtų kur pirkinius sudėt. vaikinas vežime sėdėt nebenori schmoll.gif į miestą reikalų tvakyt važiuojam viešuoju transportu ir be vežimo. Man net taip lengviau. Įtariu, tuoj ir į parduotuvę be vežimo eisiu, teks pačiai pirkinius tampyt hihihi.gif
(Lelija)
QUOTE(Elentari @ 2010 10 25, 22:13)
Sveikos, maniškis 2 m. ir 7 mėn, vežimėlį naudojam ir dar ilgai naudosim.
*

Nu jo, kosmara kazkoki apraset...Tai dar nekilo mintis savo transporta isigyt?
Puikiai zinau, kaip yra sunku vaika tampyt, mano, aisku mazesne, bet stengiames kuo maziau vezima naudoti. Turim irgi visokiu problemu, tai kuo daugiau vaiksciot reikia, kojeles mankstint. Pati nevairuoju, bet turiu teises, vairuoja pas mus tetis, tai koks reikalas, veza mus, nes pavargstu nerealiai, kai reik su vaiku tampytis, o jei 6-8 val, nu kazkas nerealaus, o jei vaikas valgyt uzsimano, arba i tulika, aisku pamperis... Arba pacia beda prispaudzia? Taip negalima gyvent smile.gif Jau bresta ir man mintis paciai imti vairuoti, nes paprasciausiai patogiau.
O i tema, tai vezimeli naudokit, tiek, kiek jums atrodo ir keik vaikui reikia. Nera cia ko ziuret kitu nuomones, man iki siol pikta, kai viena mama pasake mano adresu: "kas tam vaikui yra, kad sedi vezime????" tik del to, kad mano vaikas vyresne pusmeciu uz jos ir ramiai sedejo vezime. Kodel as tureciau vesti per gatve vaika ir tempti vezima, jei saugiau yra isodinus per judria gatve pervezti? Nu nesuprantu kartais zmoniu netaktiskumo...
ingusix
QUOTE(Elentari @ 2010 10 25, 23:13)
Sveikos, maniškis 2 m. ir 7 mėn, vežimėlį naudojam ir dar ilgai naudosim. Pernai nusipirkom naują, kuo su ilgesne gulima dalim ir kojom normaliai pasidėt, na, ir visa kita, žodžiu, didelis ir sunkus, nes kitokie paprasčiausiai vaikui per maži. Kaip žinia, tobulo vežimėlio nėra, o aukštam vaikui tai iš vis...  doh.gif Kadangi gyvenam Vilniuje, atstumai labai dideli, važinėjam viešuoju transportu, tai paprasčiausia kelionė į polikliniką trunka mažiausiai 4-5 valandas, o jei jau išvažiuojam į miestą, tai ir maisto reikia apsipirkti, ir pan., tai ir 6-8 valandas (nustebot? vat taip nelengva šitam mieste  biggrin.gif ), tai paeiti tiek laiko ir tokius atstumus paprasčiausiai neįmanoma tokio amžiaus vaikui, plius ir pietų užmiega. Ką jau kalbėti apie ėjimą į parduotuvę, be vežimo didžiausias košmaras, kelis kartus neišvengiamai teko be vežimo prekintis, nu tai baisu. Kai vaikas vežime, gali ir prekes ramiai žiūrėt, ir daiktus neštis, ir ramu, kad nieko nesudaužys, mažiau isterijų dėl norimų daiktų, nėra pavojaus, kad pasiklys (žingnis šast už prekių salelės, ko tą žingsnį žengsi pavymui, jo jau nė kvapo, nors tik sekundė, o širdis kulnuose. Vaikui tai juokinga, man tai nei kiek  schmoll.gif ), žodžiu, visais atvejais patogiau. Aišku, vežimas labai sunkus, ir būna sunku, kai neatvažiuoja žemagrindis transportas, o namo parsigauti reikia arba negalim vėluoti pas gydytoją, tenka paprakaituoti kabarojantis laiptas į/iš paprasto trūliko ar autobuso, o žmonės Lietuvoj, kaip žinia, nėra vieni kitiems paslaugūs  verysad.gif Na, bet ką jau padarysi. Ne kasdien važiuojam, susitvarkom patys. Dabar kai paaugęs, tai vežimą greit sulankstau ir lenviau įsikelt, blogiau, kai vaikas užmiega, tai nori nenori turi laukti žemagrindžio, tai kartais kelionė namo itin ilgai trunka. Bet yra, kaip yra, kito būdo kol kas neturim. Dar grįžę lauke pabūnam, kol prabunda, aš ant suolo kieme pasėdžiu, tai nors kiek grynam ore vaikas pamiega  biggrin.gif O tokia prabanga dažniausiai tik leliukai naudojasi  lotuliukas.gif
O kai dar vaiko raumenų tonusas silpnėja dėl neurologinių priežasčių (nors jis labai judrus, energingas), tai pavargsta daug greičiau, arba silpnumas užeina, o nepanešiosi 20 kg kaip minimum su rūbais, ką jau šnekėt, kad eini su pirkiniais  doh.gif Tai su vežimėliu draugausim dar ilgai. Visam pasauly iki 4 metų bent jau vežimėlius daugelis tėvų naudoja, nieko čia stebėtino, tai jei yra poreikis, naudokit smile.gif. Kai vaikas nori ir yra saugu, išleidžiu iš vežimo ir mieste, pabėgioja, bet ir pats būna greit pasiprašo sėstis. O ant rankų nepanešiosi...
Žodžiu, savo kojytėm prisilaksto prie namų po kiemus, ir tai dažniausiai tenka laiptais užnešti, nes nebepaeina  doh.gif Tai pūškuoja mama, kaip ežys biggrin.gif
*

nu idomiai jus cia apraset,man paciai pries keleta metu teko neilgai Vilniuje pagyvent,bet tikrai nebuvo taip kad i parduotuve nusipirkti maisto sugaisciau 6-8 valandas blink.gif tai cia jau visa diena gaunasi,kada tada begamint ta maista jei tiek trunka kol ji nusiperkat?o tai vaikas per ta laika valgyt neuzsimano?nu ir dabar mieste gyvenu,aisku Klaipeda nuo Vilniaus dydziu skiriasi,bet automobilio nevairuoju,naudojuos viesu transportu arba einu pesciomis jei tik 2-3 stoteles praeit reikia,ir sugaistu maximum pora valandu apsipirkti g.gif
Elentari
QUOTE((Lelija) @ 2010 10 26, 10:27)
Nu jo, kosmara kazkoki apraset...Tai dar nekilo mintis savo transporta isigyt?
Puikiai zinau, kaip yra sunku vaika tampyt, mano, aisku mazesne, bet stengiames kuo maziau vezima naudoti. Turim irgi visokiu problemu, tai kuo daugiau vaiksciot reikia, kojeles mankstint. Pati nevairuoju, bet turiu teises, vairuoja pas mus tetis, tai koks reikalas, veza mus, nes pavargstu nerealiai, kai reik su vaiku tampytis, o jei 6-8 val, nu kazkas nerealaus, o jei vaikas valgyt uzsimano, arba i tulika, aisku pamperis... Arba pacia beda prispaudzia? Taip negalima gyvent smile.gif Jau bresta ir man mintis paciai imti vairuoti, nes paprasciausiai patogiau.
O i tema, tai vezimeli naudokit, tiek, kiek jums atrodo ir keik vaikui reikia. Nera cia ko ziuret kitu nuomones, man iki siol pikta, kai viena mama pasake mano adresu: "kas tam vaikui yra, kad sedi vezime????" tik del to, kad mano vaikas vyresne pusmeciu uz jos ir ramiai sedejo vezime. Kodel as tureciau vesti per gatve vaika ir tempti vezima, jei saugiau yra isodinus per judria gatve pervezti? Nu nesuprantu kartais zmoniu netaktiskumo...
*

Na, jūs logiškai pagalvokite 4u.gif , ar žmogus, turėdamas galimybę įsigyti savo mašiną (plius teises, plius galėti išlaikyti tą mašiną), ar save ir vaiką taip kankintų? Žinoma, ne. Deja, tokių galimybių mes neturim... Taip gyventi negalima, bet gyveni ir viskas, nes nėra kito pasirinkimo. Todėl ir stengiamės važiuot kuo rečiau ir kiek įmanoma daugiau nuveikti, jei jau išvažiavom. Deja, tas "kuo rečiau" bent jau šiuo metu vis tiek 2-3 kartus per savaitę (kad ir šiandien) reikia važiuot į vaiko raidos centrą.

Sauskelnių nenaudojam, poliklinikose ir kitur yra tulikai, vežiodavausi ir puoduką vežimo apačioj, bet nei karto neprireikė, rasdavom, kur nueiti.

Su paryškinta vieta labai sutinku drinks_cheers.gif

QUOTE(ingusix @ 2010 10 26, 12:58)
tikrai nebuvo taip kad i parduotuve nusipirkti maisto sugaisciau 6-8 valandas blink.gif

biggrin.gif Matosi,kad neatidžiai skaitot. Ne maisto važinėjam tokius atstumus, o į gydymo įstaigas, ten, kur reikia. Taip, ir vaikas išalksta, ir sisiuko nori, ir viso kito, tad eigoje reikia ir tuo pasirūpinti. Kas nesusidūręs, tai ir nesupras. Gal gyvenot, kur netoli viskas ir susisiekimas geras, ir nereikia iki tikslo važiuoti su 3 transportais, kurių kiekvieno dar ir laukti reikia mirksiukas.gif

Sorry už neinformutę, vis tik tema apie vežimėlius, kiek laiko naudojam. 4u.gif
Agneliuke
QUOTE(Elentari @ 2010 10 25, 20:13)
doh.gif Kadangi gyvenam Vilniuje, atstumai labai dideli, važinėjam viešuoju transportu, tai paprasčiausia kelionė į polikliniką trunka mažiausiai 4-5 valandas, o jei jau išvažiuojam į miestą, tai ir maisto reikia apsipirkti, ir pan., tai ir 6-8 valandas (nustebot? vat taip nelengva šitam mieste  biggrin.gif )

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif Taip pralinksmino sitas postas, is pradziu pagalvojau, kad zmogus juokauja, bet paskui supratau, kad ne biggrin.gif
Esu vilniete, bet jau ne vienerius metus gyvenu UK, ir Londone ilga laika teko pagyvent. Taip, sutinku, kad Lietuvoje viesasis transportas nera patogiausias budas keliauti, o zmones ne patys paslaugiausi, na bet per 6-8 val as visa Londona galeciau apvaziuoti, tai taip prajuokino pasakymas, kad Vilniuje atstumai labai dideli lotuliukas.gif Nebent jus gyvenat Perkunkiemyje, o vaiko raidos centras kur nors prie Kirtimu, plius jei uzsiemimai vyksta 3 val ir paskui vaizuojat i Savanoriu Rimi apsipirkt, tai tada suprantu, kad imanoma uztrukt visa darbo diena doh.gif Ir, aisku, butinai reikejo vezima pati sunkiausia nusipirkt unsure.gif
Na, bet aciu uz pralinksminima mirksiukas.gif cool.gif

Na, o jei atsakyti i tema, tai musu pupai 21 menuo ir vezima jau labai seniai naudojom. Kai ismoko vaikscioti, tai i vezima sest nebenorejo. Arba pati begdavo, arba nest reikedavo plius vezimeli stumti. Aisku, jei reikia kazkur toliau nusibelst, tai vaziuojam masina, o maisto parduotuvese vazinejam prekiu vezimeliais. Jei einam i ne maisto parduotuves, tai net dziaugciausi, kad noretu sedet vezimelyje, bet deja biggrin.gif

luli
Mums 2metukai ir 1menuo,neisivaizduoju kaip issiversciau be vezimo schmoll.gif
I parduotuve,i parka,i vaiku zaidimu aikstele,visur keliaujamsu vezimu,kartais sedi dukryte noriai,kartais ne,bet vezimas yra didelis musu pagalbininkas,be jo tikrai ne.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.