Perskaičiau visą temą
Nutilo daugkartinių sauskelnių siuvimo entuziastės... O gal jau tokių nebeliko?
Ir prilaikančias kelnytes norėtųsi pačiai pasisiūti - radau neblogą megztuką labdaryne. Ieškau mokančių ir galinčių pamokyti besimokančias "žingsnis po žingsnio", lietuviškai, kaip pasisiųti tas kelnytes, kokios išmieros reiktų ką tik užgimusiems... gal dar ir numegzti galinčių pamokyti atsirastų... Gėda, bet iš tų pateiktų iškarpų nelabai ką moku įskaityti... QUOTE(eling @ 2009 09 24, 17:00) Bet va vis mąstau, neapsisprendžiu, kokios geriau, praktiškiau, kišeninės sauskelnytės, ar jau su isiūtais įklotukais, o tie lipukai... gal geriau įsiūti raištelius??? Ir prilaikančias kelnytes norėtųsi pačiai pasisiūti - radau neblogą megztuką labdaryne. Ieškau mokančių ir galinčių pamokyti besimokančias "žingsnis po žingsnio", lietuviškai, kaip pasisiųti tas kelnytes, kokios išmieros reiktų ką tik užgimusiems... gal dar ir numegzti galinčių pamokyti atsirastų... Gėda, bet iš tų pateiktų iškarpų nelabai ką moku įskaityti... Mano megstamiausios sauskelnytes yra kisenines,nes i kisene galima ideti kokio nori storio iklotuka, o kai skabiu,viska isimu ir taip greiciau isdziuna sauskelnyte Del lipuku,tai man su jais patogu buvo iki kokiu 9menesiu,nes veliau dukryte ismoko juos atsegti O vilnoniu kelnyciu aprasyma atsiusiu i az QUOTE(rimimita @ 2009 09 28, 20:29) Mano megstamiausios sauskelnytes yra kisenines,nes i kisene galima ideti kokio nori storio iklotuka, o kai skabiu,viska isimu ir taip greiciau isdziuna sauskelnyte Del lipuku,tai man su jais patogu buvo iki kokiu 9menesiu,nes veliau dukryte ismoko juos atsegti O vilnoniu kelnyciu aprasyma atsiusiu i az QUOTE(eling @ 2009 09 29, 12:54) ner uz ka as kisene palieku priekyje,nes nugarinej daly isiunu guma. dvieju sluoksniu uztenka,bet as is savo patirties galiu pasakyt,kad nuo tu sauskelniu kuriu isorinis sluoksnis buvo frotinis, kartais dukrytes odele ties slaunytem paraudinuodavo
Niekur neradau kaip atrodo įklotuko iškarpa
Ir iš ko geriausia pasiūti? Kelių sluoksnių reikia? QUOTE(snieguoliuke @ 2009 06 12, 11:24) labai fainos PS o sauskelnes tai super grazios, praktiskai kaip trusikeliai atrodo tik su lipukais Tik biski sudetinga - kiek sluoksniu dejai sauskelnems? o paskui siuvi merliukus papildomai i vidu ar kaip? super kelnytes ir super idejos
Mamytės, žadu megzti prilaikančias kelnytes ir man va toks klausimas iškilo: kokia naujagimio pilvuko apimtis maždaug? Nesiorentuoju, kiek akių užmesti...
Eling, sunku pasakyt, nes labai jau skirtingo svorio vaikai gimsta. Būna vos 2 kg,o būna ir 5kg. Aš turbūt pagal naujagyminius rūbus bandyčiau daryt, na ir į didžiąją pusę, nes gaila darbo kai po 1-2 mėn išaugs
QUOTE(Kvaki @ 2009 10 22, 19:25) Eling, sunku pasakyt, nes labai jau skirtingo svorio vaikai gimsta. Būna vos 2 kg,o būna ir 5kg. Aš turbūt pagal naujagyminius rūbus bandyčiau daryt, na ir į didžiąją pusę, nes gaila darbo kai po 1-2 mėn išaugs Tai imant vidurkį - 4 kg, kiek ten tos pilvuko apimties būtų?
Laba dienelė, šiaip taip įveikiau temelę, susirinkau idėjų
Mūsų turėtos sauskelnės tampa vis mažesnės, dar tempiu vaikui ant rūriuko, bet ateis diena, kai jau niekaip netiks, todėl jau kurį laiką kaupiuosi ir reikės imtis siuvimo. Flanelės pasirankiojau, senolių paprašiau spintas pakratyti QUOTE(Lydute @ 2009 11 04, 18:30) Laba dienelė, šiaip taip įveikiau temelę, susirinkau idėjų Mūsų turėtos sauskelnės tampa vis mažesnės, dar tempiu vaikui ant rūriuko, bet ateis diena, kai jau niekaip netiks, todėl jau kurį laiką kaupiuosi ir reikės imtis siuvimo. Flanelės pasirankiojau, senolių paprašiau spintas pakratyti Būtent, LYDUTE, kai pradėsi ir rezultatą turėsi ir savimi didžiuosies. Aš irgi iš pradžių skaitydama temutę tik varvinau seilę, varvinau, bet va, prisiruošiau, prisėdau, ir jau keletą turiu. Pirmos gal kiek ne tokios kokybiškos gavosi, visgi pirmą kartą išvis gyvenime siūvau, sekančias siuvau jau drąsiau. Manekenė dar pilvuky, bet jau po savaitės-dviejų turėtų pasimatuoti mano siūtus "šedevrus"
Sveikos
Norejau pasiteirauti daugkartiniu sauskelniu naudotoju: Mano mazylis iki kokiu 6 men puikiai augo su daugkartinemis sauskelnemis - turim kelias popolinio, dar kitu firmu, bet labiausiai megstam mamos siutas, pagal ta norvegiska (ar pan.) iskarpele QUOTE(Zoikis @ 2009 12 01, 17:32) Sveikos Norejau pasiteirauti daugkartiniu sauskelniu naudotoju: Mano mazylis iki kokiu 6 men puikiai augo su daugkartinemis sauskelnemis - turim kelias popolinio, dar kitu firmu, bet labiausiai megstam mamos siutas, pagal ta norvegiska (ar pan.) iskarpele Nepastebėjau, auginu su akvilytės siūtomis sauskelnėmis, ropojam be problemų, jau ir pirmus žingsnelius bandome žengti, niekas netrukdo ir nevaržo judesių laisvės. QUOTE(Zoikis @ 2009 12 01, 17:32) Darau isvada, kad tokie vystyklai realiai tinka maziui iki kol prades judeti. Realiai tokie vystyklai tinka, kol daro į kelnes O jeigu rimtai, tai mano panelė taip pat pyko, pajutusi skirtumą ir judesių lengvumą su vienkartinėmis. Po kurio laiko praėjo, suprato, kad kitaip nebus QUOTE(Zoikis @ 2009 12 01, 17:32) Darau isvada, kad tokie vystyklai realiai tinka maziui iki kol prades judeti. Ar kas pastebejo toki dalyka? Mano vaikis nuo kokio menesiuko pradejo gyvent su medziaginem sauskelnem. Ir dabar dar (1 m 3 men) tebegyvena su jom, nes maza reikala niekaip nenustoja i kelnes daryt
Tai as lygiai taip pat nusiteikus, kad tie vystyklai man tarnaus iki puoduko laiku. O pradejom irgi nuo menesiuko berods... Nakciai ir i keliones dedu vienkartinius. Bet mazas jau pajuto skirtuma... Sliauzimo, ropojimo, stojimosi kokybe kencia mat
QUOTE(Zoikis @ 2009 12 02, 18:20) Tai as lygiai taip pat nusiteikus, kad tie vystyklai man tarnaus iki puoduko laiku. O pradejom irgi nuo menesiuko berods... Nakciai ir i keliones dedu vienkartinius. Bet mazas jau pajuto skirtuma... Sliauzimo, ropojimo, stojimosi kokybe kencia mat As irgi nakciai ir is namu segu vienkartines. Bet kazkaip nieko, nelabai sureiksminu tokio pasikeitimo
Jei kam įdomu, tai Maximoje šiandien mačiau rankšluosčių, kurių 40% bambuko pluoštas, o 60% medvilnė. Kaina 10 Lt.
O va čia galima dar pažiūrėti, kaip pasisiūti sauskelnes.
Video medžiaga apie sauskelnių siuvimą Kitas reportažiukas
Kodėl aš šitą temą neradau anksčiau...pati dariau iškarpas, mokiaus iš savo klaidų, nors vienas man padėjo, kad ne nuo nulio, pas auksarankę užsakiau savo pirmus sauskelnes, dar iš Rasakylos, tai bendrai visus sudėjau ir dariau pagal save, po keleto netykusiu, pagaliau padariau šedevrą
O dabar klausimas, gal kas darė atprastukės? Perskaičiau temukę bet neradau schemos, o gal ką praleidau?
Stai kokias nusimezgem:)
![]() Nors ir plonas siulas (pirkom is rasakilos), bet labai patogios. Fainulkos tiesiog, nesitikejom kad is pirmo karto taip ir pavyks Papildyta: O del atprastukiu... Rimtai kas kokiu minciu turit... As tai viena varianta sugalvojau toki: Pirkom paprasciauisu trusikelius ir isisiuvom i vidu storoka medziagos iklota, labai papratsa. Kita minti rezgu (tik reik sulaukt siuvimo masina kol pristatys, laukiu nesulaukiu) persiuti is senu imse vimse lyg sauskelniu bet jos be jokiu uzsegimu lyg vystyklai bet forma turi ir gumutes prie kojyciu... tiesiog susiusiu sauskelnes sonus, o virsuj prisiusiu juosmenuka gumo iverimui. Kai tik pagaminsiu parodysiu. Metesi tos 4 imse vimse...reik kazkaip sunaudot. O dar vienas variantas galvoju gal padaryti vistik sonuose uzleptas sageles? Lyg uztrauktukas kaip buna isiuvamas is isores jo nesimato, jis po medziaga lieka. Uzsimauna kaip triusikai susagscius sageles, o jei viduj netycia didelis reikalas galima laisvai atsegti mamos patogumui. Taigi, gal kas ka galit placiau papasakot apie atprastukes gal ir foto turit? QUOTE(juraciuxzx @ 2010 01 09, 15:14) Stai kokias nusimezgem:) O del atprastukiu... Rimtai kas kokiu minciu turit... As tai viena varianta sugalvojau toki: Pirkom paprasciauisu trusikelius ir isisiuvom i vidu storoka medziagos iklota, labai papratsa. Kita minti rezgu (tik reik sulaukt siuvimo masina kol pristatys, laukiu nesulaukiu) persiuti is senu imse vimse lyg sauskelniu bet jos be jokiu uzsegimu lyg vystyklai bet forma turi ir gumutes prie kojyciu... tiesiog susiusiu sauskelnes sonus, o virsuj prisiusiu juosmenuka gumo iverimui. Kai tik pagaminsiu parodysiu. Metesi tos 4 imse vimse...reik kazkaip sunaudot. O dar vienas variantas galvoju gal padaryti vistik sonuose uzleptas sageles? Lyg uztrauktukas kaip buna isiuvamas is isores jo nesimato, jis po medziaga lieka. Uzsimauna kaip triusikai susagscius sageles, o jei viduj netycia didelis reikalas galima laisvai atsegti mamos patogumui. Taigi, gal kas ka galit placiau papasakot apie atprastukes gal ir foto turit? Labai gražus gavosi Dėl atprastuku, tai aš bandysiu pagal jūsų pirmą variantą daryt, formą sauskelnių yra, liko tik užsiūt šonus ir įsiūt gumytę. Gausis maždaug kaip apmaunami triusikiukai-pampers O foto, kas turi, butu faina pamatyt
Sveikos merginos, su veltiniu nesu bandziusi draugauti, bet labai noreciau tokiu veltinio triusikeliu savo maziukui kaip temos pradzioje. Ar yra kas apsiimtu nuvelti is klaipedieciu ir kiek tas kainuotu? Lauksiu pasiulymu merginos i AZ.
[quote=juraciuxzx,2010 01 09, 16:14]
Stai kokias nusimezgem:) ![]() Jau kokios gražios kelniukės O aš vis laiko nerandu... Besilaukdama numezgiau vienas neperšlampamas, bet jau ir tos per mažos. O dabar, mažytei jau 2 mėn., o aš net paprasčiausio šalikiuko negaliu užbaigti, ką jau kalbėt apie sauskelnių siuvimą ir kelnyčių mezgimą... Kažkaip reikia susiimti...
Mamytės,
o kaip jūs prižiūrite daugkartines sauskelnes, kad neliktų dėmių? Man ypač šiuo metu aktualu, nes manoji kiekvieną kartą jei ne pilnai apvaro, tai bent pažymi QUOTE(eling @ 2010 01 21, 18:11) Mamytės, o kaip jūs prižiūrite daugkartines sauskelnes, kad neliktų dėmių? Man ypač šiuo metu aktualu, nes manoji kiekvieną kartą jei ne pilnai apvaro, tai bent pažymi Vasarą saulutė labai gerai dėmes "išima" QUOTE(eling @ 2010 01 21, 18:11) Mamytės, o kaip jūs prižiūrite daugkartines sauskelnes, kad neliktų dėmių? Man ypač šiuo metu aktualu, nes manoji kiekvieną kartą jei ne pilnai apvaro, tai bent pažymi Man atrodo, kad geriausiai padėtų muilas su tulžimi
Aš paėmiau ūkišką muilą su tulžim, sutarkavau ir išviriau vandeni (1l), gavosi tokia želė stiklaini. Tai ryte paimu pora šaukštu žėlę ištirpinu kibire ir į tą kibirą sudedu sauskelnes(tik kakučius iškratau ir praplaunu). Niekada nelieka dėmių
[quote=nataliuncik,2010 01 22, 12:37]
O kiek to muilo reikia sutarkuoti 1 litrui? Kiek pavirti? Dar įdomu, ar naudojate minkštiklius? Man kažkaip po skalbimo kai išdžiūna būna tokios apykietės sauskelnės. QUOTE(eling @ 2010 01 22, 19:38) O kiek to muilo reikia sutarkuoti 1 litrui? Kiek pavirti? Dar įdomu, ar naudojate minkštiklius? Man kažkaip po skalbimo kai išdžiūna būna tokios apykietės sauskelnės. Vieną gabaliuką vienam litrui Aš minkštiklius nenaudoju, pas mane džiovyklė, tai ji išdžiovina, o skalbiniai minkštut minkštutėliai
Pagaliau pagavau kitokio gyvenimo tempą, ir tarp visų džiaugsmų ir rūpestėlių su mažąja vis dažniau atrandu laisvo laiko rankdarbiams - tęsiu daugkartinių sauskelnių siuvimą. Tik va iškilo klausimas, kiek tų sauskelnių pasiūti, kad ir kasdien nereiktų skalbti, ir jų nepritrūktų. Pasidalinkite, mamytės, kiek sauskelnių esate pasisiuvusios? Aš kolkas siuvu 62-74 dydį.
Kiek gi tų sauskelnių reikia? Kiek patartumėte pasisiūti?
QUOTE(eling @ 2010 02 01, 12:49) Rasakilos puslapyje pateikia tokią informaciją: "Kiek vystyklų reikia turėti? Iš pradžių galite įsigyti 2 ar 3 prilaikančias kelnaites (geriausiai vilnones) ir 10-15 vystyklų ar medžiaginių sauskelnių, keletą įklotų. Pradėję vystyti vaiką natūraliai, pamatysite, kiek ir ko jums trūksta. Tuomet galėsite papildyti vystyklų atsargas. Parai, kol džiūsta vieni vystyklai ir jums nereikėtų jaudintis, kad nespės išdžiūti, geriausia turėti apie 20-24vnt. vystyklų ar medžiaginių sauskelnių ir 3-5 vnt. išorinių prilaikančių kelnaičių."
Labas vakaras
labai dziaugiuosi kad yra tokia tema beja, noreciau padekot visoms kas pasidalino savo patirtimi ir nuorodomis
Sveikos,
as is antro "priejimo" pradejau siut sauskelnes Pirmas buvo kai dar leliuko nebuvo, tesuspejau dvejas pasisiut, po to parsisiunciau is uk kanapes, taip ji ir prastovejo pas mane iki dabar Tai va, per vakar ir siandien vienos beveik gatavos. Tik va pagrindinis klausimas kur sukala spraudes? Gal kokioj siuvykloj? Nes pirmasias siuvau su lipukais, bet turiu pirktiniu su spaudem, tai daug smagiau man jos. Veiksmas butu Kaune. Na is bedos pasisiuvusi visas del tu spraudziu nuvaziuociau ir i kita miesta prie progos QUOTE(laumzirga @ 2010 02 06, 01:11) Tik va pagrindinis klausimas kur sukala spraudes? Tai čia jau reikia kreiptis pas šios temos įkūrėją akvilytę Manau, kad tikrai pagelbės QUOTE(Pingvinukas @ 2009 10 19, 09:42) Niekur neradau kaip atrodo įklotuko iškarpa Ir iš ko geriausia pasiūti? Kelių sluoksnių reikia? va ir mane domina iklotukas. ar galite pasidalinti kas nors. is keliu sluoksniu ji siuti. turiu ir medvilnes ir flaneles. reik kazkaip pasiuti o cia niekur nerandu kaip QUOTE(JulieTa @ 2010 02 07, 17:48) va ir mane domina iklotukas. ar galite pasidalinti kas nors. is keliu sluoksniu ji siuti. turiu ir medvilnes ir flaneles. reik kazkaip pasiuti o cia niekur nerandu kaip o koki iklota nori siuti? i sauskelne isiuti ar ideti i kisenine sauskelne? jei i kisenine sauskelne, tai geriausiai kad iklotas butu vieno sluoksnio arba dvieju,nes greiciau dziuna QUOTE(lalinka @ 2010 02 07, 20:04) kaip suprast? vienas sluoksnis medvilnes, kitas- vilnos? ir abu susiuti? As uzsiemiau prefold'u siuvimu, nes turiu daug flaneles, o sauskelniu siuuvimas man kaip aukstoji matematika niu, kolkas neblogai- siuvau is dvigubos flaneles ir i vidu dejau viena frotinio ranksluoscio sluoksni- gal siek tiek plonoka... Dabar galvoju gal geriau butu su isimamu iklotu siuti?
hela, o kaip segsi flanelinius prefoldus? Flanele gana sunkiai snapiai kabina
QUOTE(JulieTa @ 2010 02 07, 21:59) aciu. bandysu siuti kazka. turiu paluciu tokiu nedideliu, tai reik jas sulankstyt ir pasiut tai tu jas nebent i viena audekla susiuk,tokiu ismatavimu kad eitu sulankstyt i 30x10 ar 10x40. nes viska islankscius paprasciausiai viskas greiciau isdzius QUOTE(gitulia @ 2010 02 08, 00:54) hela, o kaip segsi flanelinius prefoldus? Flanele gana sunkiai snapiai kabina |