akvilyte
2008 07 14, 08:07
taigis atkasiau dalyką kurio googlas neranda supermamoj  ogi kaip pasigamint skalbiamas sauskelnes.. tai norėčiau ir užvest šią temą... gal atsiras mamų kurios irgi tuo užsiima su savo vaikiukais.. būtų smagu pasidalint patirtim.. kokisu audinius geriausia naudot, kokius siūlus ir tt mes jau mėn augam be vienkartinių sauskelnių.. ir kelias naktis jau išsiverčiam be jų.. beveik viską dariau pati.. tik va reikėjo bandymų kol atradau kas labiausia tinka.. o lietuviškai informacijos apie tai neradau... Iliustruotas pasakojimas LIETUVIŠKAI, kaip pasisiūti sauskelnessudedu ką turiu ne lietuviško: kaip pasisiūt: http://fernandfaerie.com/sewing_fitteds.htmlhttp://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdfkaip nusimegzt prilaikančias kelnytes: http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/...er_cover_en.pdfhttp://community.livejournal.com/punk_knitters/110889.htmlhttp://www.naturwindeln.de/windeln_herstel...lhose_nacht.phphttp://www.naturwindeln.de/windeln_herstel...ollhose_tag.phpjei atsiras dar mamų tai pasidalinsiu ir savo atradimais
Vaizele
2008 07 14, 09:21
Puiki tema! Pasirodo, ne viena jau bandė kažkaip namie gamintis daugkartinių sauskelnių, aš irgi viena iš tokių Va čia mano bandymai: http://www.blogas.lt/ekogyvenimas/kudikiu-vystymas/Laukiam ir daugiau kolegių
mama_gulbe
2008 07 14, 13:31
o kuo cia parodytos sauskelnes skiriasi nuo seniai jau beveik pamirstu vystyklu ta pati flanele, merliukas ir medvilne - tik kad vargo daugiau - jas siuti dar reikia geriau atmetat varga ir lieka tik audinuko gabaliukas suvystot ir viskas Vaizele - super kelnytes, tik keista kad tai vadinasi ekologiskos
Vaizele
2008 07 14, 13:50
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 13:31) Vaizele - super kelnytes, tik keista kad tai vadinasi ekologiskos  Ačiū O ekologiškos todėl, kad nenaudodama pampersų, kurie 400 metų po išmetimo nesuyra, elgiuosi ekologiškai gamtos atžvilgiu  O dar priedo ir naudoju ne chemines skalbimo priemones, o iš gamtos ir suyrančias, tai visas sprendimas taip išeina, kad ekologiškas
Tranquility
2008 07 14, 14:16
o nėra jau išrastų vienkartinių sauskelnių ekologiškų? nes dabar taip... jaučiu daug laiko užima skalbti ir tt
mama_gulbe
2008 07 14, 14:29
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 14, 14:50) Ačiū O ekologiškos todėl, kad nenaudodama pampersų, kurie 400 metų po išmetimo nesuyra, elgiuosi ekologiškai gamtos atžvilgiu  O dar priedo ir naudoju ne chemines skalbimo priemones, o iš gamtos ir suyrančias, tai visas sprendimas taip išeina, kad ekologiškas  o tai kur desit kai vaikas isaugs is tu "triusiku" ? padesit ateiciai kitam vaikui ir kiek tokiu reikia prisiuti bent jau parai, kad nereiktu po kiekvieno pasisiojimo begti skalbt Tranquility - manau kad yra, tik jos velniskai brangios  o sitas variantas manau pigiausias tema apie ekologiskas sauskelnes daugkartines tema
akvilyte
2008 07 14, 15:19
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 14, 10:21) a6 tiesą sakant išdrįsau pabandyt pasiūt perskaičius jūsų blogą QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 14:31) o kuo cia parodytos sauskelnes skiriasi nuo seniai jau beveik pamirstu vystyklu
ta pati flanele, merliukas ir medvilne - tik kad vargo daugiau kam ta ironija o kuo skiriasi senas zazas nuo merso  ta pati metalo krūva tik brangiau kainuoja greičiau patogiau, galų gale gražiau QUOTE(Tranquility @ 2008 07 14, 15:16) nes dabar taip... jaučiu daug laiko užima skalbti ir tt tai kiba rankomis skalbiam  sumetu kasantrą vakarą į skalbiankę ir viskas o ekologiškų yra.. bet kainelė tai QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 15:29) o tai kur desit kai vaikas isaugs is tu "triusiku" ? padesit ateiciai kitam vaikui ir kiek tokiu reikia prisiuti bent jau parai, kad nereiktu po kiekvieno pasisiojimo begti skalbt tema apie ekologiskas sauskelnes daugkartines temaasmeniškai aš sumesiu į pečių ir sudeginsiu, mielai pasilikčiau kitam vaikui, bet planuoju jį tik po kokių 7 metų tai tikrai nelaikysiu... o kas čia tokio pasidėt kitam vaikui?? aš turiu 10, dar turiu flanelinių įklotelių juos naudoju su veltom kelnytėm... poreikis praktiškai patenkintas kad skalbčiau kas antrą dieną temas šitas puikiai žinau.. ten daugiau kalbama apie pirktinius reikalus.. o dėl laiko sugaišimo viskam pasiūt tai.. aš viskam sugaišau dvi dienas.. nemanyčiau kad daug.. tik va kelnytes vienas mezgiau pribėgom gal tris savaites  kitas su mama per dieną numezgėm... gaila kad tuo nesugalvojau užsiimt dar būdama  kai laukimo dienos slinko taip lėtai... vaizele, o tu tik das dvejas turi??? daugiau nesiuvai?? man tai medvilnė nepasiteisino.. vienas siuvau su medvilniniu sluoksniu viršu, kitas viduj.. abejos kažkaip daug greičiau sudrėksta negu kur abu sluoksniai flanelė
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 14:29) o tai kur desit kai vaikas isaugs is tu "triusiku" ? padesit ateiciai kitam vaikui ir kiek tokiu reikia prisiuti bent jau parai, kad nereiktu po kiekvieno pasisiojimo begti skalbt as irgi norejau pasakyt, kam ta ironija? As savo sunu stengemes auginti su minimum sauskelniu, tiesa, jokiu daugkartiniu "triusikeliu" nemezgiau ir neveliau (tuo metu dar visai nemokejau velt, o megzt ir siut - NEKENCIU), pirmus menesius tiesiog vystem, skalbem, vystem, skalbem, kazhkuriuo momentu pabandeme Bambinomio daugkartines, ale jos tokios plasikines/nekvepuojancios (mes savo sunu be daugkartiniu sauskelniu auginome ne tik del ekologiniu sumetimu, mes dar saugojom vyrishkuma nuo perkaitinimo  ), uosviene prisiuvo keliasdesimt vystyklu is medvilnes, nuskalbto lino.. vaikui paaugus tiesiog sulankstyta vystykla dedavome i kelnaites arba smelinuka. O stai visai nesenai, viena mano mokine vele savo dukriukui daugkartines kelnaites, veliau siuvo gumytes, na ji sako, kad kazhkas gavosi ir tas daiktas net naudojamas (paprasysiu atsiust foto, o gal ir pasisakyt cia). Dabar laukiamam vaikeliui galvoju velt arba daugkartines kelnaites arba veltinio smelinuka (kelnaitems reikalingos gumos ir pan, smelinukui - nea). Tik man kyla klausimas apie lanolina, ka su juo daryt, kaip daryt, ar reikia daryt? aciu
Vaizele
2008 07 14, 21:26
QUOTE(Tranquility @ 2008 07 14, 14:16) o nėra jau išrastų vienkartinių sauskelnių ekologiškų? nes dabar taip... jaučiu daug laiko užima skalbti ir tt  Yra. Va tokios. Moltex vadinasi.QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 14, 14:29) o tai kur desit kai vaikas isaugs is tu "triusiku" ? padesit ateiciai kitam vaikui ir kiek tokiu reikia prisiuti bent jau parai, kad nereiktu po kiekvieno pasisiojimo begti skalbt Tranquility - manau kad yra, tik jos velniskai brangios  o sitas variantas manau pigiausias tema apie ekologiskas sauskelnes daugkartines temaKiek reikia parai daugkartinių, tai vien SM esu mačiusi be šios minimum dar tris temas, kur viskas smulkiai išsidkutuota QUOTE(akvilyte @ 2008 07 14, 15:19) a6 tiesą sakant išdrįsau pabandyt pasiūt perskaičius jūsų blogą ... tai kiba rankomis skalbiam  sumetu kasantrą vakarą į skalbiankę ir viskas o ekologiškų yra.. bet kainelė tai ... o kas čia tokio pasidėt kitam vaikui?? ... vaizele, o tu tik das dvejas turi??? daugiau nesiuvai?? man tai medvilnė nepasiteisino.. vienas siuvau su medvilniniu sluoksniu viršu, kitas viduj.. abejos kažkaip daug greičiau sudrėksta negu kur abu sluoksniai flanelė  Oi, tai kaip smagu, jei mano blogas įkvėpė pabandyt  o va dabar kaip suprantu, tavo pastangos įkvepia ir kitus Tai jo, aš irgi didelio vargo nematau, gi skalbimo mašinas visos turim. Kodėl, dėl vienkartinių drįstu ginčytis. Jei pirkti iš ten, kaip mano viršutinėj nuorodoj, tai prie tokio kiekio gaunasi jau kaip Pampersų kaina O pasidėt kitam vaikui taigi kas čia blogo? Taigi tik gerai - panaudojam gerą daiktą antrą kartą Aš turiu trejas berods mano siūtas, ir dar kažkiek pirktinių. Naudoju maišydama su vienkartinėm ekologiškom  Bet per kelionę kol naudojau tik vienkartines nušuto užpakaliukas, tai jaučiu teks pasipildyti medžiaginių arsenalą ir pavaryt ilgiau vien su medžiaginėm, kad atsistatytų odelė
akvilyte
2008 07 14, 21:49
QUOTE(g00te @ 2008 07 14, 20:28) Tik man kyla klausimas apie lanolina, ka su juo daryt, kaip daryt, ar reikia daryt?
tos veltos arba megztos kelnytės veikia kaip prilaikančios ir nepraleidžiančios drėgmės jei yra išmirkytos lonaline  mano visa odisėja prasidėjo būtent nuo veltų kelnyčių ir flanelinių įklotukų į jas:   pagrindinė visų mano kelnyčių bėda kad padarau per žemą juosmenuką na bet šitos jau geresnės  : va forma daug maž tokia:   bet manau dėt siūtas sauskelnes ir ant viršaus veltukes tai per daug... tai turiu nusimezgus dvejas vilnones kelnytes:   tai visos jos yra išmirkytos lonaline ir nepraleidžia drėgmės, taigi rūbeliai kieka sausi pačio lonalino galima nusipirkti.. bijau sumeluot dėl kiekio bet kainuoja 20lt.. užtenka ilgam, nes litrui vandens jo reikia poros šaukštų.. tame tirpale ir mirkomos kelnytės apie valandą... šitų kelnyčių nereikia skalbti, nes vilna turi tokių savybių.. jas reikia tiesiog išvėdint.. jokio kvapo  pakartotinai lonalizuot reikia kai pastebima kad pradeda praleidinėt drėgmę... aš naudoju jau mėn... tai dar nieko nedariau.. laiko kolkas Papildyta:QUOTE(Vaizele @ 2008 07 14, 22:26) Oi, tai kaip smagu, jei mano blogas įkvėpė pabandyt  o va dabar kaip suprantu, tavo pastangos įkvepia ir kitus Kodėl, dėl vienkartinių drįstu ginčytis. Jei pirkti iš ten, kaip mano viršutinėj nuorodoj, tai prie tokio kiekio gaunasi jau kaip Pampersų kaina na man labai trūko tokios info kaip viską pasidaryt pačiai  o jei mano parittis įkvėps bent vieną mamą nenaudot vienkartinių tai pasidėsiu sau pliusiuką prieš gamtą tas visas temas apie daugkartines sauskelnes aš žinau.. iš šitą užvedžiau būtent diskusijoms apie savos gamybos.. o ne priktines na gali būt.. kažkaip nelbai gilinaus ir domėjaus
Vaizele
2008 07 14, 22:02
QUOTE(akvilyte @ 2008 07 14, 21:49[img) http://i122.photobucket.com/albums/o243/mano_palepe/augantiems%20be%20sauskelniu/7.jpg[/img]  na man labai trūko tokios info kaip viską pasidaryt pačiai  o jei mano parittis įkvėps bent vieną mamą nenaudot vienkartinių tai pasidėsiu sau pliusiuką prieš gamtą tas visas temas apie daugkartines sauskelnes aš žinau.. iš šitą užvedžiau būtent diskusijoms apie savos gamybos.. o ne priktines Aš irgi kai dariaus, vos ne iš po žemių teko kast info O apie tai, kad yra daug temų, tai aš sakiau toms, kurios iš naujo čia nelabai į temą kėlė klausimus - o kiek jų reik, o kam lanolinas ir tt.t Norisi pasakyt, kad čia mes diskutuojam kaip pasidaryt. Man tai tos ryžos dėmėtos veltos tai nerealios, žiauriai stiliavos tokios  labai norėčiau tokių savo vaikui. Ir kitos fainos savos gamybos.
sveikos su g00tes pagalba savo dukrytei nuveliau tokius triusikelius  mano tikslas buvo pasigaminti uzmaunamas kelnaites, kad nereiktu jau lakstanciam (ant puodo pratinamam) vaikui segioti lipuku ar sagyciu. taigi suveliau didelius triusikus, o krastus ir juosmeni apsiuvau guma. praktiskai gavosi universalaus dydzio kelnaites. savo kurini jau naudoju praktiskai. pliusas, jog net nelanolizavus, pro jas beveik neprateka. minusu gal daugiau: gal kiek per storos (pagauta azarto suklojau per stora klojini, teks mokytis juvelyriskumo), gumytes neaplenktos veltiniu, todel liecia oda (mano vaikas didelis, tai jai del to nieko blogo), neapgaubia-neapraukia pilnai rietuku. na, tiesiog liko erdves patobulinti technologija
Vaizele
2008 07 15, 07:00
QUOTE(romi @ 2008 07 15, 01:16) sveikos su g00tes pagalba savo dukrytei nuveliau tokius triusikelius
Kaip šauniai čia jūs darbuojatės Galbūt veliant verta naudoti tas pačias iškarpas kurios skirtos siuvimui, kad išgaut teisingą formą, kad visur apgultų? Nes aš kai sukirpinėjau pagal iškarpas siūti, tai pagalvojau, kad kai kuriose vietose nebūčiau pati taip išmąsčius kaip kad buvo iškarpoje
QUOTE(romi @ 2008 07 15, 01:16) sveikos su g00tes pagalba savo dukrytei nuveliau tokius triusikelius  mano tikslas buvo pasigaminti uzmaunamas kelnaites, kad nereiktu jau lakstanciam (ant puodo pratinamam) vaikui segioti lipuku ar sagyciu. taigi suveliau didelius triusikus, o krastus ir juosmeni apsiuvau guma. praktiskai gavosi universalaus dydzio kelnaites. savo kurini jau naudoju praktiskai. pliusas, jog net nelanolizavus, pro jas beveik neprateka. minusu gal daugiau: gal kiek per storos (pagauta azarto suklojau per stora klojini, teks mokytis juvelyriskumo), gumytes neaplenktos veltiniu, todel liecia oda (mano vaikas didelis, tai jai del to nieko blogo), neapgaubia-neapraukia pilnai rietuku. na, tiesiog liko erdves patobulinti technologija  O dabar eik i mano tema ir idek savo fotke  baisiai grazu... man rods greit galesi ir tu veltinio fabrikeli atidarinet QUOTE(Vaizele @ 2008 07 15, 07:00) Kaip šauniai čia jūs darbuojatės Galbūt veliant verta naudoti tas pačias iškarpas kurios skirtos siuvimui, kad išgaut teisingą formą, kad visur apgultų? Nes aš kai sukirpinėjau pagal iškarpas siūti, tai pagalvojau, kad kai kuriose vietose nebūčiau pati taip išmąsčius kaip kad buvo iškarpoje  Mes matavom nuo daugkartiniu sauskelniu, apie tas schemas man mintis kilo, rods ir Romi uzsiminiau,mol kazhkada senai senai, dar sunui tik gimus, kazhkur kazhkokiam vokishkam www tokias maciusi, ale as kai vokishkai anei bum bum... Joop, pries 2-3 metus rast LT info apie daugkartines ekologishkas paciu darytas sauskelnes buvo tikrai sunku + tas amzinas nesupratimas, mol KAM TAU JU REIKIA... o dabar labai smagu - vien rugpjutinukiu temoj nemaza mamau, kurios pacios domisi, ruosiasi augint savo vaikus be daugkartiniu. As artimiausiomis dienomis velsiu maziukui smelinuka su vieta vystyklui, mano galva, jis turetu but paprastesnis, uzteks gumikiu tik ties rietukais, veliau vaikui gimus paeksperimentuosiu su cia idetomis scemutemis ir "pratestuosiu" ant savo vaiko. Tada galesiu kazhka tiksliai pasakyt.
mama_gulbe
2008 07 15, 08:36
nenorejau nieko nei izeit nei ironiskai rasinet gi idomus motyvai kodel siunate gaminate o tos veltinukines tai super atrodo
Arbatėlė
2008 07 15, 12:39
Mergaites, pykit nepykit jūs ant mamos gulbės, bet ji teisi. Jūsų "atradimas" niekuo neiskiria nuo senųjų merliukų, palučių. Tada palutes, flanelinius įklotėlius, nuskalbtos patalynės atraižas vaikams dėdavom į kelnaites -ir dabar tą patį darote. Vienintelis įdomus aspektas šioje temoje - pačios kelnaitės; Labai gražios akvilytes megztos kelnaites.
Vaizele
2008 07 15, 13:46
QUOTE(white tea @ 2008 07 15, 12:39) Mergaites, pykit nepykit jūs ant mamos gulbės, bet ji teisi. Jūsų "atradimas" niekuo neiskiria nuo senųjų merliukų, palučių. Tada palutes, flanelinius įklotėlius, nuskalbtos patalynės atraižas vaikams dėdavom į kelnaites -ir dabar tą patį darote. Vienintelis įdomus aspektas šioje temoje - pačios kelnaitės; Labai gražios akvilytes megztos kelnaites. Niekas čia net nesiruošia pykt Mūsų mamoms gal tas pats, o man visiškai nauja, nes aš savo pirmą vaiką su sauskelnėm auginau ir labai džiaugiausi tokiu išradimu  taip kad man visiškai nauja. Be to, pats principas nuo sulankstomų vystyklų ir siūtų daugkartinių sauskelnių - kelnaičių yra kitas. Bent jau man taip atrodo
QUOTE(white tea @ 2008 07 15, 12:39) Mergaites, pykit nepykit jūs ant mamos gulbės, bet ji teisi. Jūsų "atradimas" niekuo neiskiria nuo senųjų merliukų, palučių. Tada palutes, flanelinius įklotėlius, nuskalbtos patalynės atraižas vaikams dėdavom į kelnaites -ir dabar tą patį darote. Vienintelis įdomus aspektas šioje temoje - pačios kelnaitės; Labai gražios akvilytes megztos kelnaites. o man jokio skirtumo, skiriasi ar nesiskiria, atradimas cia ar neatradimas, man svarbu, kad butu kuo patogiau vaika augint su vystyklais, pasidarysiu veltines kelnaites, smelinukus, bus patogu naudosiu, nebus patogu - vystysiu. O ironija gal man jau net vaidenasi  nes kazhkaip pries 2 metus tos ironijos tikrai labai daug buvo - mol kokia tu cia nesamone susigalvojai, kai pilna pampersu, ir visi aishkinimai apie perkaitimus bei vaisinguma per niek nueidavo. nu nesvarbu. as nepykstu, jei ka  tai vat, mama_gulbe  , darysiu tokias kelnaites nes: 1. siek tiek tikiu teorija apie berniuku lyties organu perkaitima sauskelnese, bei SITO itaka vaisingumui 2. Siek tiek rupi ekologija, t.y. nesinori uzverst pasaulio prikakotomis ilgai nepuvanciomis sauskelnemis, o visokioms brangioms ekologishkoms as dar neuzdirbu.
mama_gulbe
2008 07 15, 15:52
QUOTE(g00te @ 2008 07 15, 15:50) tai vat, mama_gulbe  , darysiu tokias kelnaites nes: 1. siek tiek tikiu teorija apie berniuku lyties organu perkaitima sauskelnese, bei SITO itaka vaisingumui 2. Siek tiek rupi ekologija, t.y. nesinori uzverst pasaulio prikakotomis ilgai nepuvanciomis sauskelnemis, o visokioms brangioms ekologishkoms as dar neuzdirbu.  gerai gerai gi tikrai neironiskai tik va dar pagalvojau kad kazkuri rase jos jei nereikes jai tu siutu, gi ims peciun imes ir sudegins a ko gi pampersu nealima sudegint  as va kai pas tevukus gyvenau ,tai sumesdavau viska peciun - sudega ir gerai bet ideja vistiek palaikau ka gali zinot, gal pati kai turesiu kada kita leluiuka taip ir darysiu
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 15, 15:52) Nu va matai, mes pampersus naudodavom kelionese/sveciuose/vaikui sergant (nesam visishki maniakai, kartais nauda i patoguma iskeiciam) tai vis pas uosvius i uki tuos prikakotuosius atvezdavom, o jie visas siuksles degina, galop uosviene nebeleido i siukliu kibira pampersu deti, NES JIE NEDEGA AR NESUDEGA!!! nezinau kaip taip imanoma, bet ji grieztai man atskira maisiuka duodavo. + degimo metu irgi issiskiria kenksmingos aplinkai medziagos. ale as diletante ekologijoj, galejau kazhka ir neteisingai parasyt.
Vaizele
2008 07 15, 17:16
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 15, 15:52) nes išsiskiria toksinės medžiagos, kurias patys ir sukvėpuojat  be to, kai degini ne kurą, labai apsineša kaminas ir sunku išvalyt.
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 15, 18:16) nes išsiskiria toksinės medžiagos, kurias patys ir sukvėpuojat  be to, kai degini ne kurą, labai apsineša kaminas ir sunku išvalyt. Ach štai kur visos mano įkvėpėjos ir patarėjos susirinko, atsidarė naują temukę ir nepasigyrė  o aš tai labai palaikau daugkartinių sauskelnių-vystyklų, ar kaip mes juos bepavadintume idėją. Pirmagimę auginau su vienkartinėmis, ačiū-nebereikia  (neteršiu temos argumentais, bet mane atgrasė šitas reikalas labai)....taigi savo laukiamam rugsėjinukui  jau dabar pradėjau kaupti vystyklus, daugkartines, skalbiamas sauskelnes, kaupiu Akvilytės ir Vaizelės ir kt. mamyčių patirtį  o į aplinkinių skeptišką požiūrį stengiuosi nebekreipti dėmesio, aš manau, kad elgiuosi teisingai ir man to pakaknka, mane labai palaiko mano vyras  ir man to pakakanka:) Akvilyt, aš į az įmečiau klausimuką dėl siūlų mezgamoms kelnytėms, jei galėsite, atsakykite  ačiū
QUOTE(Stasikė @ 2008 07 21, 11:19) Ach štai kur visos mano įkvėpėjos ir patarėjos susirinko, atsidarė naują temukę ir nepasigyrė  o aš tai labai palaikau daugkartinių sauskelnių-vystyklų, ar kaip mes juos bepavadintume idėją. Pirmagimę auginau su vienkartinėmis, ačiū-nebereikia  (neteršiu temos argumentais, bet mane atgrasė šitas reikalas labai)....taigi savo laukiamam rugsėjinukui  jau dabar pradėjau kaupti vystyklus, daugkartines, skalbiamas sauskelnes, kaupiu Akvilytės ir Vaizelės ir kt. mamyčių patirtį  o į aplinkinių skeptišką požiūrį stengiuosi nebekreipti dėmesio, aš manau, kad elgiuosi teisingai ir man to pakaknka, mane labai palaiko mano vyras  ir man to pakakanka:) Akvilyt, aš į az įmečiau klausimuką dėl siūlų mezgamoms kelnytėms, jei galėsite, atsakykite  ačiū  Vakar buvau Vilniuje, tai ta proga užėjau į Rasakilą, pasidairiau idėjų, kai ką nusipirkau kaip po pavyzdį  rankdarbiams, tobulinsim techniką dabar
QUOTE(Stasikė @ 2008 07 24, 08:38) Vakar buvau Vilniuje, tai ta proga užėjau į Rasakilą, pasidairiau idėjų, kai ką nusipirkau kaip po pavyzdį  rankdarbiams, tobulinsim techniką dabar  Kažkaip čia tylu labai, gal kas nors ką nors nuveikėt sauskelnių meistravimo srityje naujo? Akvilyte gal jau įgyvendinot idėją į marlę iškart įsiūti įklotukus? Marlės nusipirkau tos kvadračiukais  , šiandien tikiuosi atsiūti kraštelius ir bandysiu keliems įsiūti įklotukus kaip sumaniau. Tik nežinau kurie būtų patogesni naudojimui, ar tie pagal trikampio lankstymo strategiją ar kaip Prefolds stačiakampiai, kažin kaip patogiau vaikelį vystyti  o dar savo eilės laukia vilnoniai siūliukai  vakar susikuskau jau į kamuoliukus  nu iki rugsėjo laiko dar yra, bet kad tas laikas lekia siaubingiausiai greitai......nespėsiu pamatyti, kaip baigsis dekretinės atostogos Papildyta:QUOTE(g00te @ 2008 07 15, 15:50) o man jokio skirtumo, skiriasi ar nesiskiria, atradimas cia ar neatradimas, man svarbu, kad butu kuo patogiau vaika augint su vystyklais, pasidarysiu veltines kelnaites, smelinukus, bus patogu naudosiu, nebus patogu - vystysiu. O ironija gal man jau net vaidenasi  nes kazhkaip pries 2 metus tos ironijos tikrai labai daug buvo - mol kokia tu cia nesamone susigalvojai, kai pilna pampersu, ir visi aishkinimai apie perkaitimus bei vaisinguma per niek nueidavo. nu nesvarbu. as nepykstu, jei ka  tai vat, mama_gulbe  , darysiu tokias kelnaites nes: 1. siek tiek tikiu teorija apie berniuku lyties organu perkaitima sauskelnese, bei SITO itaka vaisingumui 2. Siek tiek rupi ekologija, t.y. nesinori uzverst pasaulio prikakotomis ilgai nepuvanciomis sauskelnemis, o visokioms brangioms ekologishkoms as dar neuzdirbu.  Na nieko sau sugebėjimai  super darbeliai, pagarba tokioms darbštuolėms, labai originalu ir gražu
Vaizele
2008 07 26, 21:08
QUOTE(Stasikė @ 2008 07 26, 09:34) Kažkaip čia tylu labai, gal kas nors ką nors nuveikėt sauskelnių meistravimo srityje naujo? ... o dar savo eilės laukia vilnoniai siūliukai  vakar susikuskau jau į kamuoliukus  nu iki rugsėjo laiko dar yra, bet kad tas laikas lekia siaubingiausiai greitai......nespėsiu pamatyti, kaip baigsis dekretinės atostogos  Žinok jei pas tave vilnoniai siūliukai iš Rasakilos, tai labai greitai nusineria vienas įklotukas. Per vieną prisėdimą prie TV vakare arba užmigus mažiui ir nuneriu su užmetimu vieną trūkstamą įklotuką  Tik va kad nert neįdomu, norisi kažką įdomesnio
o jau tose vilnose pimpilas guli sušąlęs??? neturit jūs ką veikt
Labutis auksarankės mamytės Man kaip visada iškyla vis dar gamybinių klausimų, na nei tai gėda, nei tai ką, bet nesuprantu šitos mezgimo schemos http://community.livejournal.com/punk_knitters/110889.html  gal kuri nors galėtumėte paaiškinti kaip čia darosi, kadangi nesimato siūlių, tai manyčiau, kad megzta 4 virbalais, bet ir tik tiek, o kiek akių, kiek eilių, kaip atsiranda klešnytės kojytėms??????????Vakar mezgiau pagal kitą schemutę(http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/...er_cover_en.pdf), tai viskas gavosi, beliko tik susiūti ir apmegzti kelnyčių klešnytes, bet man šitos iš man nesuprantamos schemos atrodo dailesnės ir ant Akvilytės nuotraukytės taip dailiai atrodo, bet nedašunta kaip iššifruiti brėžinį Papildyta:QUOTE(jonė3 @ 2008 07 26, 23:31) o jau tose vilnose pimpilas guli sušąlęs??? neturit jūs ką veikt  Na ledu neapsitraukęs manau guli, bet vaikui tikrai sveikiau vilna, nei neaišku kas uždėta  bent jau kvėpuoja oda.... čia biškį ne į temą, bet papasakosiu, anądien skalbiau pusseserės atiduotus vaikiškus rūbelius naujagimiui ir tarp jų netyčia papuolė sauskelnė, na ir išsiskalbė, skalbimo metu išsiardė, tai kol išpurčiau rūbelius nuo tų prakeiktų pūkelių, prilipusių prie rūbelių, maniau, kad man gyvai odą nugrauš tie pūkeliai, kandimas nežmoniškas... Papildyta:QUOTE(Vaizele @ 2008 07 26, 22:08) Žinok jei pas tave vilnoniai siūliukai iš Rasakilos, tai labai greitai nusineria vienas įklotukas. Per vieną prisėdimą prie TV vakare arba užmigus mažiui ir nuneriu su užmetimu vieną trūkstamą įklotuką  Tik va kad nert neįdomu, norisi kažką įdomesnio  Ne iš Rasakilos, o Akvilytės rekomenduoti mano siūliukai, 100 vilna verpalų pavidalu, bet labai jau švelnutė, nekanda visiškai. O įklotukus aš vakar siuvau iš flanelės su frotinuku įdaru
 tiksliau ne 4, o 5 virbalais kaip kojines  apsiskaičiavau vakar beklausdama...
suprantančioms angliškai (arba mokančioms "skaityti" iš nuotraukų") - megztos kelnytės http://www.purlbee.com/baby-bloomers/
QUOTE(Stasikė @ 2008 07 28, 07:06) Na ledu neapsitraukęs manau guli, bet vaikui tikrai sveikiau vilna, nei neaišku kas uždėta  bent jau kvėpuoja oda.... čia biškį ne į temą, bet papasakosiu, anądien skalbiau pusseserės atiduotus vaikiškus rūbelius naujagimiui ir tarp jų netyčia papuolė sauskelnė, na ir išsiskalbė, skalbimo metu išsiardė, tai kol išpurčiau rūbelius nuo tų prakeiktų pūkelių, prilipusių prie rūbelių, maniau, kad man gyvai odą nugrauš tie pūkeliai, kandimas nežmoniškas... i jones posta net neatsakinesiu, fui.. del vilnos - ji turi labai gera savybe prisitaikyti prie kuno temperaturos. del tu "pukeliu", teko skaityt oficialiai (pries pora metu, dabar saltinio net neknisiu)skelbiama pampersu gamintoju info, kad sauskelniu viduje esantis uzpildas pavojingas vaikuciu sveikatai ir gyvybei, todel daugkartinei sauskelnei prasiardzius, butijna ja ismesti, o turini kruopsciai surinkti.
QUOTE(g00te @ 2008 07 29, 10:55) i jones posta net neatsakinesiu, fui.. del vilnos - ji turi labai gera savybe prisitaikyti prie kuno temperaturos. del tu "pukeliu", teko skaityt oficialiai (pries pora metu, dabar saltinio net neknisiu)skelbiama pampersu gamintoju info, kad sauskelniu viduje esantis uzpildas pavojingas vaikuciu sveikatai ir gyvybei, todel daugkartinei sauskelnei prasiardzius, butijna ja ismesti, o turini kruopsciai surinkti. Tai vat kokį brūdą mes naudojame savo vaikams  tuos pūkelius kol surinkau ir kol išvaliau, tai vargo turėjau  yra tekę kažkur čia SM skaityti, kad mama nusidegino delną su sauskelnės užpildu  mano antras lelius negaus jų  aišku, kol būsime ligoninėje, neišvengsime vienkartinių, bet namučiuose tokio brūdo nebus  gaila, kad augindama pirmagimę, nežinojau apie daugkartines skalbiamas sauskelnes , o ir kaip daugelis jaunų mamų vaikiausi patogumo sau, net į galv nebuvo atėję, kad galima vystyti...na nieko, gyveni žmogus ir mokaisi
Dangviva
2008 07 29, 19:52
Visai atsitiktinai internete radau štai tokią informaciją apie sauskelnes, tikiuosi nesikartoju http://www.vaikas.lt/seima/vaiko_gimimas/k..._vg_kud_s03.htmkai paskaitai verčia susimastyti.
Vaizele
2008 08 02, 13:40
Žinau, kad pirktinės daugkartinės sauskelnės iš bambuko garsėja kaip gerai drėgmę sugeriančios. Turiu bambuko siūlų. O jei bandyčiau iš jų numegzti / nunerti vaikui įklotukų arba prilaikančias kelnytes? Bet kažin, ar prilaikančios kelnytės bus gerai? Juk man atrodo parduodamų kelnyčių iš vilnos esmė, kad per vilną neprasigeria taip greit drėgmė, ar ne? Bet va vidun dedamas vilnonis įklotukas juk dedamas dėl to, kad sugertų drėgmę, ar ne? Tai gal tiktų bambukinis? O gal ir kelnytės prilaikančios neblogai?  Dar turiu ir lino, įdomu o jei iš lino nunerčiau prilaikančias kelnytes, tiksliau šortukus vasarai, gal irgi gerai? Niekas nebandėt? Papildyta:g00te, sveikinu su dukrytės gimimu  koks džiaugsmas!!!! Kaip daugkartiniai vystykliukai,ar naudojat mažyliukei? Papildyta:QUOTE(sizike @ 2008 07 29, 08:52) suprantančioms angliškai (arba mokančioms "skaityti" iš nuotraukų") - megztos kelnytės http://www.purlbee.com/baby-bloomers/Labai didelis ačiū už šią nuorodą  ten tiek visokio gėrio
Mamytės, o kas čia per tyla, atsotogaujate su leliukais? o aš vis pušku  ir krutu, jei ne su siuvimo mašina, tai su virbalais, numezgiau dvejas vilnones kelnytes prilaikančias. Dar pasiuvau porą sauskelnių, išorinę pusę iš frotinio rankšluosčio, vidinę iš flanelės, o įklotuką į vidų irgi frotinį įsiuvau. Išmatavimus nusimatavau nuo Imse Vimse flanelinių prisitaikančio dydžio vystyklų  Įklotukų atskirai iš likučių prisiuvau, frotines atraižas po 10-11 cm pločio įvyniojau į flanelę ir apsiuvau, išskalbiau, išlyginau ir oki-doki gavosi  dar pasiuvau flanelinį užvalkaliuką kaldrytei, o šiandien pirkau 100% medvilnės ploną apklotėlį į lauką, nusipirkau medvilnytės ir atlasinės juostelės, darysiu puošnų kaldriuką išvykoms į lauką  dar prisirinkau visokiausių megztų batukų aprašymų ir bandysiu primegzti batukų  kol kas dar sveikatos yra tokiems darbeliams, tai bandysiu naudingai išnaudoti atostogas
Vaizele
2008 08 03, 16:49
Šaunuolė Stasikė QUOTE(Stasikė @ 2008 08 03, 15:26) Mamytės, o kas čia per tyla, atsotogaujate su leliukais? Aš tai daugkartines sauskelnes visą savaitgalį siuvu  rimtai. Baigiu visai nusigaluot
Vaizele
2008 08 03, 21:36
Va mano savaitgalio darbo rezultatas: http://www.blogas.lt/ekogyvenimas/407588/n...alio-darbu.htmlLabai greitai nebebus tokios gražios ir šviežios
Vaizele bet kaip gražu  kokios spalvingos ir gražios sauskelnytės  aš tai įtariu, kad aš per arti kraštų gumytes įsiuvu, nes kai reikia jau apsiūti galutiniame variante, tai man kažkas gaunasi ne taip, nors tokių, kaip Tavosios, tai turbūt ne mano nosiai pasiūti, man reikia veiksmą pamatyti nuo....iki tada galėčiau padaryti. Vienintelis, kas labai greitai ir gerai gavosi, tai megzti vilnonukai batukai naujagimiui pagal aprašymą...nors dabar galvoju, jei užsispirčiau ir išsiversčiau tą anglišką aprašymą, gi tikriausiai pavyktų ir man taip dailiai pasiūti sauskelnes, kaip Tau Vaizele siuvi pagal šią nuorodą? http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdf. Gal galėčiau paprašyti pagalbos ir trumpai aprašyti, kaip siuvat savo gražuoles sauskelnytes, nes man tas aprašymas angliškas , tai
rb051gf
2008 08 04, 08:38
sveikos mamytes, ir as noreciau ismokti tokias sauskelnes pasigaminti, gal yra kuri mamyte Vilniuje ar kur netoliese pas kuria butu galima praktiskai visa reikala pasiziureti, megzti bandysiu pati, bet norint siuti turiu visokiu klausimu. ir siaip visokiu klausimu turiu
Vaizele
2008 08 04, 08:43
QUOTE(Stasikė @ 2008 08 04, 08:10) Vaizele bet kaip gražu  kokios spalvingos ir gražios sauskelnytės Oi ačiū  kam tos pagyros  gal grynais galima bajerisQUOTE(Stasikė @ 2008 08 04, 08:10) Vaizele siuvi pagal šią nuorodą? http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdf. Gal galėčiau paprašyti pagalbos ir trumpai aprašyti, kaip siuvat savo gražuoles sauskelnytes, nes man tas aprašymas angliškas , tai  Taip, būtent pagal šitą QUOTE(rb051gf @ 2008 08 04, 08:38) sveikos mamytes, ir as noreciau ismokti tokias sauskelnes pasigaminti, gal yra kuri mamyte Vilniuje ar kur netoliese pas kuria butu galima praktiskai visa reikala pasiziureti, megzti bandysiu pati, bet norint siuti turiu visokiu klausimu. ir siaip visokiu klausimu turiu Kaip tik pafotkinau siūdama, tai galėsiu sudėti su savo komentarais ką aš pati išradau, ok?  Nes nebe pirmą kartą siūnu
rb051gf
2008 08 04, 09:13
O kurioj vieto Vilniuje yra ta Rasakilos parduotuve?
QUOTE(rb051gf @ 2008 08 04, 10:13) O kurioj vieto Vilniuje yra ta Rasakilos parduotuve? Rasakilos parduotuvė yra labai netoli autobusų stoties, jeigu ką nors sako  man regis tinklapyje, kur kontaktai, tai ir žemėlapis yra įdėtas http://www.rasakila.lt/kaip-uzsakyti-prekes/Vaizele, laukiam, nesulaukiam
Vaizele
2008 08 04, 13:01
QUOTE(Stasikė @ 2008 08 04, 12:05) Pirma darbai, po to pramogos  vystyklų siuvimas ir SM pas mane prie pramogų skyrelio  jei viskas gerai eisis, gal net šiandien vakare sudėsiu
rb051gf
2008 08 04, 18:35
radau Rasakilos puslapi, aciu. Jei buciau turejus interneta namie anksciau, tai ir pirmaji vaikiuka buciau ekologiskai auginusi, dabar pabandysiu su antruoju
Vaizele
2008 08 04, 19:26
QUOTE(rb051gf @ 2008 08 04, 18:35) radau Rasakilos puslapi, aciu. Jei buciau turejus interneta namie anksciau, tai ir pirmaji vaikiuka buciau ekologiskai auginusi, dabar pabandysiu su antruoju Nežinau, kada gimė tavo pirmasis, bet dar prieš kelis metus nebuvo jokios informacijos
rb051gf
2008 08 04, 19:48
Mano vyresneliui treji metukai sueis spalio pabaigoj, mazyliui ka tik suejo trys menesiai, siandien visai netycia radau jusu skyreli...
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 02, 13:40) g00te, sveikinu su dukrytės gimimu  koks džiaugsmas!!!! Dekui dekui, siurprizas buvo mergaites gimimas, del tam tikru priezasciu visi buvo isitikine, kad gims berniukas... Suzinojusi, kad gime dukra, atsipuciau, gi nebereikes saugoti vyrishkumo nuo perkaitimo, galesiu siek tiek atsipust nuo paluciu skalbimo, deja, mazosios uzpakalis labai jautrus, nuo vienkartiniu sauskelniu ja beria, taigi vel vystome/skalbiame/ vystome... mazdaug 50% / 50% naudojam vienkartines ir vystyklus, vienkartines naudoju kai jau nebeturiu i ka vystyt, arba pavargstu,arba pvz kaip dabar - 3 paras gyvenam su nudususiu hidroforu su minimum vandens... o po to gydau uzpakali vystyklais kelnaiciu kol kas neveliau, nematau prasmes tokiam mazam ir taip greit auganciam zmogui velt toki sudetinga daikta, nuveliau keleta dideliu ir mazesniu vilnoniu vystyklu, tarp kojyciu dedu medvilnes ar lino vystykla ir suvystau i kita, vilnoni arba medviles vystykla(priklauso nuo kambario temperaturos) tada paguldau dukriuka ant savo velto veltinio paklodes (vis dar neturiu lanolino, ale ji ir be lanolino labai sunkiai skyscius praleidzia), po ja del visa ko dedu neperslampama pakloteli. Stai taip ir gyvename nzn, kazhkada velsiu tas kelnikes, ale artimiausiuose planuose dar DAUUUG vilnoniu paklodziu, pakloteliu, vystyklu, pagalviu - labai patogu, bent jau man
Vaizele
2008 08 05, 22:26
QUOTE(Stasikė @ 2008 08 04, 12:05) Na, va, pagaliau sudėjau visą reportažą kaip aš ten jas siuvau. Bet nemažai darbelio buvo viską sudėt ir surašyt  tai tikiuosi, kad bent kam nors pravers mano vargelis Kaip aš siuvau daugkartines sauskelnes (beveik instrukcija)
geltoniausia
2008 08 05, 23:25
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 05, 23:26) Na, va, pagaliau sudėjau visą reportažą kaip aš ten jas siuvau. Bet nemažai darbelio buvo viską sudėt ir surašyt  tai tikiuosi, kad bent kam nors pravers mano vargelis Kaip aš siuvau daugkartines sauskelnes (beveik instrukcija)Labai šauniai padirbėta ir aprašyta Dėkui, kaip tik jau pribrendau sauskelnių siuvimui, tad pastabos labai tiks
Vaizele
2008 08 06, 09:21
QUOTE(Stasikė @ 2008 08 06, 08:10) Sėkmės pleduko kūrimo procese  Po to parodysi? Džiaugiuosi, jei pravers mano instrukcijos. O ką anksčiau darei kitaip?
|
|