Prijauciantis
2011 08 20, 08:14
QUOTE(uolma @ 2011 08 19, 11:29) Tai jau taip tikriausia ir nesulauksiu atsakymo apie EVADAŠIO dienas?  Greičiausiai, kad atsakymas jau yra kažkur šioje temoje. Ekadašio dienos - tai 11 ir 26 mėnulio dienos. Laikomos energetiškai stipriausiomis dienomis per visą mėnulio ciklą. Todėl badaujant šiomis dienomis organizmas negaudamas maisto, maksimaliai išnaudoja tiek vidinę, tiek išorinę energiją ir pasiekiamas maksimalus rezultatas. Kai kurie sako, kad tomis dienomis lengviau badauti (nors ant savo kailio to nepatyriau  )
QUOTE(Prijauciantis @ 2011 08 19, 08:20) Tik ne šalčiu  . Grūdintis reikia taip: O jei spaudimas žemas - galima pagerti šių žolių arbatų mišinio: Ačiū  . Bandysiu.
sweiki, vis paskaitau naktimis jusu sia tema, ziauriai dziaugiuos ja atradus, randu minciu kuriu ieskau.. esu db ziauriai pasimetus..labai sergu..daugsveriu, o buvau liekna, kadais.. auginulelius, laiko nebeturiu, tai tik naktim is telefono vi spaskaitau, visu prima dabar gaila laiko neturiu bet pasistengsou parasytissamnaiu, noreciau cia bendrauti, keista , kad tokia GERA tema nesivysto, miega..  prijauciancio patarimai labai vertingi, net noreciau jam i AZ parasyt, nors jam turbut ir laiko truksta ir seipo, cia naujokiu atskaymus atsakinet musetpabode, bet gal isdrysiu..  ei mergoinos, kur dingotm kaip jum ssekas, badaut? tuos misinius bandyt? kaip sveikatos?
pamasciau gal sia tema reiketu "placiau" uzvardinti, tai butu daugiau zmoniu, na bendraminciu, nes dietu skyrelyje, apei sveika gyvenimo buda, o ne greiztas detas.. ga;l sunkiai zmones randa..  o dar kas badavimo temos iesko, matyt irgi neranda sios..  o cia tiek minciu geru, tiek pamastymui medziagos..  As badauju nuo 7dienio, maniau pabadaysiu para, bet laikaus jau antra..antros vidurys dabar.. kai lelius maitinu sunkoka ir jiems gamint, o seip visai gerai jauciuos..su galvos skausmo bangomis ir biski silpnumu..o seip nieko.. tiesa sen pirma syky isbandziau valytis zarnyna, sunkiai sekesi..tikiuso tema atgis, ir ypac senbuviai uzsuks, pasidalinti patirtimi. skaitau jusu foruma, malachovo, orgaizmo valymas.." ir brega visa man atspausdino MB..visa rinkiny, tai va kiek daug turiu skaitymo, tik laiko mazoka
Sveika, QUOTE(Akutee @ 2011 09 26, 15:15) As badauju nuo 7dienio, maniau pabadaysiu para, bet laikaus jau antra..antros vidurys dabar.. kai lelius maitinu sunkoka ir jiems gamint, o seip visai gerai jauciuos..su galvos skausmo bangomis ir biski silpnumu..o seip nieko.. Jau ankščiau šioje temoje buvo rašoma, kad maitinant negalima badauti
QUOTE(raami @ 2011 09 26, 16:22) Sveika, Jau ankščiau šioje temoje buvo rašoma, kad maitinant negalima badauti  Acu bet as krutim nemaitinu  tik ka werdu nes patys nemoka dar niamniot  tai ir badauju o tu kaip laikAis?
siandien mano trecioji badavimo diena-jauciuos puikiai.. kartais stringa attmintis, uzeina silpnumai, na i sona uznesa i kita..  o seip viskas ok, galvos nebeskauda..biski sunkiau uzmgit, valgyt noriu-tik kai vaikusmaitinu, arjiems verdu valgyt..tada seiliu pilna burna.. NA kas nors gryzkit auuu? KAip cikadelei sekas? ar gyvenant pagal brega? ar badaujat bent syky per savaite a rtai tapo jusu iprociu? taip viskas idomu...
QUOTE(Akutee @ 2011 09 26, 21:10) Acu bet as krutim nemaitinu  tik ka werdu nes patys nemoka dar niamniot  tai ir badauju o tu kaip laikAis? Aišku  . Aš nebadauju, tai ir neturiu ką ir pasakyti
Kristaline
2011 09 27, 15:01
QUOTE(Akutee @ 2011 09 27, 12:31) siandien mano trecioji badavimo diena-jauciuos puikiai.. kartais stringa attmintis, uzeina silpnumai, na i sona uznesa i kita..  o seip viskas ok, galvos nebeskauda..biski sunkiau uzmgit, valgyt noriu-tik kai vaikusmaitinu, arjiems verdu valgyt..tada seiliu pilna burna.. NA kas nors gryzkit auuu? KAip cikadelei sekas? ar gyvenant pagal brega? ar badaujat bent syky per savaite a rtai tapo jusu iprociu? taip viskas idomu...  Seniau badaudavau gan aktyviai, bet jau daugiau kaip metai, kai to nedarau - nesusikaupiu kažkaip Sveikinu su puikiai pasiekimais  Kiek dar laiko ketini badauti?
QUOTE(raami @ 2011 09 27, 16:01) Aišku  . Aš nebadauju, tai ir neturiu ką ir pasakyti  na tai gal turi kokiu patarimu apie sveiak gyvensena, receptuku..kaip pereit prie sveikesnio maisto..as nemegstu kosiu, bet ciujuteks pratintis, nors jau kiek metu pratiniuos...  nes atsisakius to ka bregas liepia, kazkaip sumazeja valgiarastis, ir seip mitybo siprocius keist reik..ar siruba arbata sveika? ai tiek klausimu, nebutinai tau, gal kas zino apskritai, praktisku patarimu QUOTE(Kristaline @ 2011 09 27, 16:01) Seniau badaudavau gan aktyviai, bet jau daugiau kaip metai, kai to nedarau - nesusikaupiu kažkaip Sveikinu su puikiai pasiekimais  Kiek dar laiko ketini badauti? aciu, ketinau viena diena badaut...o gavosi trys..kiek skaiciau tureciau sen alkio nejaust, bet as siandien alkana kaip zveris, ypac dabar po pietu uzejo toks alkis, skrandis marsus groja.. valgyt noriu juoday, bet tikiuos istversiu as ta trecia diena, nes bus nei viena nei trys, ne i tema baigimas.. ech tie gaminimai vaikams, ir ju maitinimas, kvapai nosi kutena, rankoj lekste su maistu.. hrrr.... o svorio turi ne daug, na esi pateinkinta? man nukrito minus 2 kg, as tokia laiminga, sen pasisveriau ant durniaus..bet ne to siekiu, pradzioje man reik sustiprinti save, ir iveikt liga.. nors svorio- daaaug-numest butu-fantastiska..  noriu niam niam..
 na ka...naktinejam ....
japoniuke1
2011 11 11, 01:50
Temelę keliu į viršų,  nes kaip tik badavau vadinamąją ekadašio dieną - lapkričio 11-ąją.  Nutiko keistas dalykas, esu ir anksčiau nevalgiusi po 24-36 valandas, tačiau to anksčiau neatsitikdavo. Tai vat, dabar, kaip minėjau, lapkričio 11 išvakarėse, apie šeštą vakaro jau pradėjau gerti tik distiliuotą vandenuką. Visą kitą dieną taip pat tik vandenį, alkio jokio nejaučiau, kartais į vandenį įsilašindavau citrinos sulčiu... Sekančios dienos rytą ( lapkričio12) pribudau nuo didžiausio pykinimo, širdies daužymosi ir ūžesio ausyse- vos išlipau iš lovos, jaučiausi tikrai klaikiai. Tik atsigėrusi vandens pasijutau truputį gerėliau, tačiau iki pietų labai prastai jaučiausi, ta prasme, kad galva sunki, širdis nesiliovė daužytis, tačiau bent jau pykinimas liovėsi. :unsure:Norėjosi tik miegoti, miegoti. Tai vat, toks tas mano ypatingasis badavimas lapkričio 11. Skaičiau, jog badaujant ekadašio dienomis, viena diena atstoja tris bado dienas.  Atsigavau tik į pavakarę (buvau kaip ant sparnų, energijos nors vežimu vežk  ). Gal kas pakomentuos? Aš vienintelę išvadą padariau, kad galbūt gėriau per mažai skysčių...? Nors ankstesnėmis bado paromis viską taip pat darydavau... Problemų su sveikata neturiu, bet kartas nuo karto vis pabadauju,profilaktiškai.  Dabar sekanti ekadašio diena lapričio 21- laukia išbandymų metas vėl
QUOTE(japoniuke1 @ 2011 11 11, 01:50) Temelę keliu į viršų,  nes kaip tik badavau vadinamąją ekadašio dieną - lapkričio 11-ąją.  Nutiko keistas dalykas, esu ir anksčiau nevalgiusi po 24-36 valandas, tačiau to anksčiau neatsitikdavo. Tai vat, dabar, kaip minėjau, lapkričio 11 išvakarėse, apie šeštą vakaro jau pradėjau gerti tik distiliuotą vandenuką. Visą kitą dieną taip pat tik vandenį, alkio jokio nejaučiau, kartais į vandenį įsilašindavau citrinos sulčiu... Sekančios dienos rytą ( lapkričio12) pribudau nuo didžiausio pykinimo, širdies daužymosi ir ūžesio ausyse- vos išlipau iš lovos, jaučiausi tikrai klaikiai. Tik atsigėrusi vandens pasijutau truputį gerėliau, tačiau iki pietų labai prastai jaučiausi, ta prasme, kad galva sunki, širdis nesiliovė daužytis, tačiau bent jau pykinimas liovėsi. :unsure:Norėjosi tik miegoti, miegoti. Tai vat, toks tas mano ypatingasis badavimas lapkričio 11. Skaičiau, jog badaujant ekadašio dienomis, viena diena atstoja tris bado dienas.  Atsigavau tik į pavakarę (buvau kaip ant sparnų, energijos nors vežimu vežk  ). Gal kas pakomentuos? Aš vienintelę išvadą padariau, kad galbūt gėriau per mažai skysčių...? Nors ankstesnėmis bado paromis viską taip pat darydavau... Problemų su sveikata neturiu, bet kartas nuo karto vis pabadauju,profilaktiškai.  Dabar sekanti ekadašio diena lapričio 21- laukia išbandymų metas vėl  Tai, kad šiandien lapkričio 11 d. Man kažkada panašiai buvo. Tai padariau išvada, kad arba labai valėsi organizmas, arba kažkokie blogi laukai buvo. Tik aš vėmiau pusę dienos, o jau savijauta
Kristaline
2011 11 11, 09:48
QUOTE(japoniuke1 @ 2011 11 11, 01:50) Temelę keliu į viršų,  nes kaip tik badavau vadinamąją ekadašio dieną - lapkričio 11-ąją.  Nutiko keistas dalykas, esu ir anksčiau nevalgiusi po 24-36 valandas, tačiau to anksčiau neatsitikdavo. Tai vat, dabar, kaip minėjau, lapkričio 11 išvakarėse, apie šeštą vakaro jau pradėjau gerti tik distiliuotą vandenuką. Visą kitą dieną taip pat tik vandenį, alkio jokio nejaučiau, kartais į vandenį įsilašindavau citrinos sulčiu... Sekančios dienos rytą ( lapkričio12) pribudau nuo didžiausio pykinimo, širdies daužymosi ir ūžesio ausyse- vos išlipau iš lovos, jaučiausi tikrai klaikiai. Tik atsigėrusi vandens pasijutau truputį gerėliau, tačiau iki pietų labai prastai jaučiausi, ta prasme, kad galva sunki, širdis nesiliovė daužytis, tačiau bent jau pykinimas liovėsi. :unsure:Norėjosi tik miegoti, miegoti. Tai vat, toks tas mano ypatingasis badavimas lapkričio 11. Skaičiau, jog badaujant ekadašio dienomis, viena diena atstoja tris bado dienas.  Atsigavau tik į pavakarę (buvau kaip ant sparnų, energijos nors vežimu vežk  ). Gal kas pakomentuos? Aš vienintelę išvadą padariau, kad galbūt gėriau per mažai skysčių...? Nors ankstesnėmis bado paromis viską taip pat darydavau... Problemų su sveikata neturiu, bet kartas nuo karto vis pabadauju,profilaktiškai.  Dabar sekanti ekadašio diena lapričio 21- laukia išbandymų metas vėl  Tai gal vakar badavote, t.y. lapkričio 10 d? O pykino greičiausiai todėl, kad organizmas buvo užsiteršę, gal maistą prieš badavimą nelabai sveiką valgėte? Gal mėsos ar per daug saldumynų? Simptomai panašūs į apsinuodijimo, kuris galėjo būti dėl per didelio kiekio toksinų išsiskirusių į kraują arba intoksikacija per žarnyną (jei jis nebuvo išvalytas prieš badavimą). Ir dar... distiliuotas vandenukas  Anksčiau ir aš jį gerdavau badavimo metu, bet dabar vien pasižiūrėjus parduotuvėje sukyla nemalonus jausmas ir kažkiek įtaru ar nededa ten kokios stipresnės chemijos, kad jis išsilaikytų... kiek teko matyti jis parduodamas ne kaip maisto produktas, tai gal ir vis dėlto geriau pasirinkti geriamą vandenį?
japoniuke1
2011 11 11, 11:41
Oi, merginos, sumaišiau dienas, badavimas vyko - LAPKRIČIO 6 DIENĄ, pataisau Va ką daro ta 2011 11 11. Mistine diena Papildyta:Dėl vandens, ar galima filtruotą vandenį gerti? Jis juk irgi "negyvas"?
kr1st1na
2011 11 18, 11:02
Kristaline del distiliuotu vandens parduotuveje, nemanau, kad yra ten kokios nors chemijos, nes jei tam vandenyje kas nors butu tai jis prarastu distiliuoto vandens funkcijas, o be to jei nors lasas chemijos ten butu iskart atsirastu henkliukas, kad kenksminga ar pan.  beje vakar vaistineje bandziau nusipirkti to vandens tai mane vaistininke nuvare i parde ir sake tiks ir zmogui Japoniuke1 kas per "ekadašio diena" gal galima placiau ir kur ju tvarkarastis buna, nes pirma karta girdziu apie tokias
japoniuke1
2011 11 20, 21:55
Japoniuke1 kas per "ekadašio diena" gal galima placiau ir kur ju tvarkarastis buna, nes pirma karta girdziu apie tokias  Sveiki, rytoj vėl organizmo valymosi diena pagal Ekadašį.  Beje, apie tai rašė Prijaučiantis,- "Ekadašio dienos - tai 11 ir 26 mėnulio dienos. Laikomos energetiškai stipriausiomis dienomis per visą mėnulio ciklą. Todėl badaujant šiomis dienomis organizmas negaudamas maisto, maksimaliai išnaudoja tiek vidinę, tiek išorinę energiją ir pasiekiamas maksimalus rezultatas. "  Kadangi pati badavau, tai valgyti tikrai nesinori, o ir nuotaika būna pakili, tačiau labai svarbu ir nusiteikimas- ko tu sieki badaudamas.  Ir dar, bado dieną ir prieš tai kelios dienos daug skaitau ta tema, ypač apie tai, koks mūsų užterštas vidus...  Tikrai padeda žinojimas, kad to brudo nors kiek sumažės.
japoniuke1
2011 11 26, 21:58
 Sveiki, kažkaip tai ramu temoje. Gal niekas nedaro iškrovos dienelių? Man tai vis iškyla klausimas , pabadavus 40valandų -  kodėl aš taip blogai jaučiuosi , atrodo, kas čia yra, pusantros paros nevalgyti, tačiau savijauta labai ne kokia. Šį kartą jau nepykino, tačiau rytą atsikėliau visai be jėgų... Širdies ritmas ir dūžiai labai dideli. Jeigu, tai organizmo valymosi pradžia ( kuo labai abejoju, po tokio trumpo laikotarpio), tai kodėl jau reikia pradėti vartoti maistą? Kodėl kalbu apie maistą....iškyla klausimas...ogi todėl, kad badauju visai neseniai, koks trečias kartas tiktai, o pagal visą literatūrą ir kitų badaujančių pasakojimus, negalimas iš karto ilgalaikis badavimas.... O gal galimas?  Gal kas pakomentuosite, o ir temukė dažniau į viršų iškils
Kristaline
2011 11 28, 16:18
QUOTE(japoniuke1 @ 2011 11 26, 21:58)  Sveiki, kažkaip tai ramu temoje. Gal niekas nedaro iškrovos dienelių? Man tai vis iškyla klausimas , pabadavus 40valandų -  kodėl aš taip blogai jaučiuosi , atrodo, kas čia yra, pusantros paros nevalgyti, tačiau savijauta labai ne kokia. Šį kartą jau nepykino, tačiau rytą atsikėliau visai be jėgų... Širdies ritmas ir dūžiai labai dideli. Jeigu, tai organizmo valymosi pradžia ( kuo labai abejoju, po tokio trumpo laikotarpio), tai kodėl jau reikia pradėti vartoti maistą? Kodėl kalbu apie maistą....iškyla klausimas...ogi todėl, kad badauju visai neseniai, koks trečias kartas tiktai, o pagal visą literatūrą ir kitų badaujančių pasakojimus, negalimas iš karto ilgalaikis badavimas.... O gal galimas?  Gal kas pakomentuosite, o ir temukė dažniau į viršų iškils  Anot literatūros, pačioje pradžioje nustojus valgyti prasideda valymosi procesas ir tas pasireiškia dideliu susikaupusių toksinų išmetimu į kraują - dėl to savijauta būna nekokia, nes organizmas apsinuodija savo sukauptais ir į kraują išskirtais teršalais. Kuo toliau, tuo badavimo procesas būna lengvesnis. Taip pat svarbu ir ką valgom tarp badavimų, kaip gyvenam, ką mąstom.
As is krano vandeni geriu....
Filotijia
2011 12 08, 19:14
Nu labai idomi tema  visa siaip ne taip perskaiciau,as praktikuoju badavima karta per savaite jau pora menesiu. is pradziu darydavau kaip iskrovos dienas su kefyru,o dabar jau tik su vandenuku,ateiti noreciau ir daugiau dienu pabadauti  vandeni geriu tirpso,uzsaldau kameroj,o paskui atsildau ir geriu  va,kolkas skaitau brega,bet kadangi kompiuterine versija nelabai skaitosi  temuke atrodo tikrai uzmigusi
Visi labai aprimę, nebeverda diskusijos ir nebesidalinama informacija Su Šv. Kalėdom ir artėjančiais Naujaisiais!!! Gaivinkime temą, tiek daug pasaulyje naujovių šioje srityje - keičiasi požiūriai, įdomu kaip rezultatai?
Na, matau, nieks neatsiliepia, tai pradėsiu pati  : Štai vienas iš dalykų, kurie siejasi su badavimu - beje, išvadas reiktų pasirinti patiems: Nustatyta, kad kiekviena ląstelė per savo gyvenimą dalinasi tik 64 kartus (tai susiję su DNR grandinės trumpėjimu po ląstelės pasidalijimo - čia iš viso labai įdomi teorija apie galimą raktą į ilgaamžiškumą...). Dalintis pradeda, kai ląstelė pilna maistinių medžiagų, tad, tam tikra prsme, kol jai trūksta medžiagų, ląstelė nesidalina. Tad tarsi badavimas ilgina gyvenimo trukmę (bet ne kokybę?) Beje, yra krūva paprastų teiginių (gal net faktų?), kurie nusako badavimo žalą. Yra pasaulyje kone 7 milijardai žmonių - ir visi jie skirtingi! Kad ir į kokias grupes juos grupuotume. Kaip gali tikti Džonui tai, kas tinka Sarai? Kodėl pasirenkate tai, ką pasirenkate? Kokie teiginiai, ar dalykai Jus įtikino?
Kristaline
2012 01 03, 15:53
QUOTE(pupik @ 2012 01 03, 12:25) Na, matau, nieks neatsiliepia, tai pradėsiu pati  : Štai vienas iš dalykų, kurie siejasi su badavimu - beje, išvadas reiktų pasirinti patiems: Nustatyta, kad kiekviena ląstelė per savo gyvenimą dalinasi tik 64 kartus (tai susiję su DNR grandinės trumpėjimu po ląstelės pasidalijimo - čia iš viso labai įdomi teorija apie galimą raktą į ilgaamžiškumą...). Dalintis pradeda, kai ląstelė pilna maistinių medžiagų, tad, tam tikra prsme, kol jai trūksta medžiagų, ląstelė nesidalina. Tad tarsi badavimas ilgina gyvenimo trukmę (bet ne kokybę?) Beje, yra krūva paprastų teiginių (gal net faktų?), kurie nusako badavimo žalą. Yra pasaulyje kone 7 milijardai žmonių - ir visi jie skirtingi! Kad ir į kokias grupes juos grupuotume. Kaip gali tikti Džonui tai, kas tinka Sarai? Kodėl pasirenkate tai, ką pasirenkate? Kokie teiginiai, ar dalykai Jus įtikino? Nelabai domėjausi naujovėmis ar tyrimais šioje srityje, galiu tik pasvo patirtim pasidalinti  Gal net ir rašiau apie tai, nebepamenu Teigiamas dalykas, kad pastebėjau atjaunėjimo požymių po badavimų, puikūs kraujo analizės duomenys ir kiti atlikti tyrimai (kuriuos teko daryt). Neigiamas didžiausias man (bet nebūtinai kitiems) psichologinis išsiderinimas, kurį ir dabar pastebiu jei ilgesnį laiką nepavalgau. Pasidarau pernelyg jautri, neadekvačiai reaguoju į aplinkybes pati to beveik nesuvokdama, sunkiau susikaupiu protiniam darbui badavimo metu. Psichologiškai sudėtinga protingai grįžti prie maitinimosi režimo, nes kelios dienos po badavimo (ilgesnio) atsiranda didelis apetitas, kurį reikia labai valdyti, kas vėlgi kelia įtampą. Dėl šių neigiamų potyrių atsisakiau kuriam laikui badavimo, nors vis su nostalgija apie jį pagalvoju - vis dėlto norisi kuo ilgiau išlikti jaunai ir sveikai Vidinis komfortas man taip pat labai svarbus, o badavimas nori nenori sukelia stresą organizmui, nors tikriausiai naudingą
gabbe99
2012 01 15, 12:32
Sveiki, badautojai, jungiuosi prie jusu ir bandau vel pradeti karta per savaite praleisti su vandeneliu ar sultimis  Siandien bandau supaprastinta varianta šank prakšalana: siltas vanduo su druska ir wc  maciau, kad pirmoje dalyje turejo buti placiai aprasytas pilnas šank prakšalana naudojimo budas, kaip ji butu galima atgaminti? Gal kas turi issisaugoje ir pasidalintu? Noretusi normaliai, su pratimais, padaryti, bet net neisivaziduoju kaip  aciu
QUOTE(Kristaline @ 2012 01 03, 16:53) Nelabai domėjausi naujovėmis ar tyrimais šioje srityje, galiu tik pasvo patirtim pasidalinti  Gal net ir rašiau apie tai, nebepamenu ... Vidinis komfortas man taip pat labai svarbus, o badavimas nori nenori sukelia stresą organizmui, nors tikriausiai naudingą  Sveika, Kristaline, tavo būsenas paaiškintų kiekviena "srovė" vis kitaip: Tradicinė medicina pasakytų, kad gliukozės kiekis kraujyje bei glikogeno atsargos raumenyse bei kepenyse naudojasi tavo organizme tokiu tempu, kad jų atsargoms išsekus nuosekliai prieini tokią "neramią" būseną Ajurveda pasakytų, kad tavyje "siaučia" vėjų doša, o badavimas ją dar pastiprina Tradicinė kinų medicina, turbūt, patartų tau daugiau Jan produktų ir t. t. Viskas logiška ir paaiškinama. Manau, geriausia, ką tu darai - tai klausai savęs. O va man įdomu, kuo baigėsi ši istorija http://www.vlmedicina.lt/2011/04/noras-paz...tuoti-badavimu/Gal kas žino? gabbe99 - kiek pamenu Prakšalaną praktikavo, ar aprašė čia Prijaučiantis - tik dabr kažkur dingęs? O ką, pirma mūsų temą ištrinta?
QUOTE(pupik @ 2012 01 18, 01:37) Va ką radau: "Antai klaipėdietis kineziterapeutas Rimantas Petravičius badavo jau ne kartą, o šį pavasarį buvo užsibrėžęs be maisto išbūti itin ilgai 70 dienų. Tikslo pasiekti jam nepavyko dėl nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių, tačiau vyras badavo vis tiek labai ilgai net 33 dienas. Paklaustas, kokios naudos gavo, atsakė: Galiu pasakyti, ko netekau. Visą badavimo laiką R. Petravičius darėsi kraujo tyrimus. Rodikliai buvo geri, iki pradėjo valgyti. Tada staiga smarkiai sumažėjo geležies kiekis kraujyje (dabar šios problemos jau nebėra). Šaltinis: http://www.moteris.lt/lt/naujienos/sveika_.../,page_offset.1
QUOTE(raami @ 2012 01 18, 09:09) Va ką radau: "Antai klaipėdietis kineziterapeutas Rimantas Petravičius badavo jau ne kartą, o šį pavasarį buvo užsibrėžęs be maisto išbūti itin ilgai 70 dienų. Tikslo pasiekti jam nepavyko dėl nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių, tačiau vyras badavo vis tiek labai ilgai net 33 dienas. Paklaustas, kokios naudos gavo, atsakė: Galiu pasakyti, ko netekau. Visą badavimo laiką R. Petravičius darėsi kraujo tyrimus. Rodikliai buvo geri, iki pradėjo valgyti. Tada staiga smarkiai sumažėjo geležies kiekis kraujyje (dabar šios problemos jau nebėra). Šaltinis: http://www.moteris.lt/lt/naujienos/sveika_.../,page_offset.1Ačiū, raami Pats tokio tikslo užsibrėžimas daug ką sako apie žmogų. Badaujant 70 dienų jau turėjo pradėti maitintis Prana, na, bet čia jau kita tema Buvo įdomu Įdomu būtų ir daugiau sužinoti, bet ir aš niekur daugiau informacijos neradau
Clarion Mergyte
2012 03 06, 20:11
Labas, norėjau pasitikslinti... http://www.sreepadmanabhaswamytemple.com/m...2-calendar.htmlgreičiausiai ekadashio diena kovo 18d. tai reiktų pradėt nevalgyt 17d ryte ar 16d popietėj? o pradėt 19d popiet? ar tik nuo 20d?
Kristaline
2012 03 07, 10:23
QUOTE(Clarion Mergyte @ 2012 03 06, 20:11) Labas, norėjau pasitikslinti... http://www.sreepadmanabhaswamytemple.com/m...2-calendar.htmlgreičiausiai ekadashio diena kovo 18d. tai reiktų pradėt nevalgyt 17d ryte ar 16d popietėj? o pradėt 19d popiet? ar tik nuo 20d? Jeigu ekadašis 18 d., o panikauti planuoji parą, tai tą dieną ir nevalgai nieko. O 16-17 d. nevalgyti mėsos, 17d. daugiau daržovių, vasių, paskutinis valgymas turėtų būti iki 18 val. Pradėti valgyti galima 19 d. ryte vaisiais, jų sultinis arba rūgpieniu. Pietus galima normalius valgyti, bet patarčiau vengti mėsos. Antrą dieną (20 d) jau galima maitintis įprastai. Papildyta:QUOTE(pupik @ 2012 01 18, 09:47) Ačiū, raami Pats tokio tikslo užsibrėžimas daug ką sako apie žmogų. Badaujant 70 dienų jau turėjo pradėti maitintis Prana, na, bet čia jau kita tema Buvo įdomu Įdomu būtų ir daugiau sužinoti, bet ir aš niekur daugiau informacijos neradau Vien badavimu prie praninės mitybos kažin ar pavyktų pereiti, taip ir numirt galima (pasaulyje tokių atvejų jau yra buvę)  Tam yra speciali technologija, tiksliau net kelios  Ne kiekvienam tai pasiekiama, deja.
Liūnė Sutema
2012 03 26, 09:48
QUOTE(pupik @ 2012 01 18, 01:37) įdomi istorija  įkvepianti ir manau, pavyzdys kitiems, kad viena antra iškrovos diena nepakenks... Man asmeniškai šiandien pirma badavimo diena. Tikslas- savaitė  tai nebūtų pirmas kartas. Prieš 3,5 m. badavau ir po savaitę ir kartą net dvi savaites. Vakar išsivaliau žarnyną ir šiandien tik vandenuką geriu. Žiūrėsim, kaip seksis... Visgi man priimtina pasisakiusio kineziterapeuto mintis, jog žarnyną valyti reikia prieš badavimą. Nors, jei neklystu, Brego knygoje rašoma, kad valytis nereikia. Štai šito neatitikimo aš nesupratu .... Iš dalies dar nesu susigalvoju, kaip iš badavimo grįžti atgal?rekomenduojamos morkos ir kopūstai, tačiau tai yra pilvą pučiančios dažovės ... ar gerai suplonėjusį, išvalytą žarnyną iškart prikimšti ?  beje, su vandeniu ir man blogai, kaip ir minima straispnyje. Maniau, kad čia man vienai taip ....nuo vandens net pykina ......
Clarion Mergyte
2012 03 26, 20:35
QUOTE(Liūnė Sutema @ 2012 03 26, 11:48) įdomi istorija  įkvepianti ir manau, pavyzdys kitiems, kad viena antra iškrovos diena nepakenks... Man asmeniškai šiandien pirma badavimo diena. Tikslas- savaitė  tai nebūtų pirmas kartas. Prieš 3,5 m. badavau ir po savaitę ir kartą net dvi savaites. Vakar išsivaliau žarnyną ir šiandien tik vandenuką geriu. Žiūrėsim, kaip seksis... Visgi man priimtina pasisakiusio kineziterapeuto mintis, jog žarnyną valyti reikia prieš badavimą. Nors, jei neklystu, Brego knygoje rašoma, kad valytis nereikia. Štai šito neatitikimo aš nesupratu .... Iš dalies dar nesu susigalvoju, kaip iš badavimo grįžti atgal?rekomenduojamos morkos ir kopūstai, tačiau tai yra pilvą pučiančios dažovės ... ar gerai suplonėjusį, išvalytą žarnyną iškart prikimšti ?  beje, su vandeniu ir man blogai, kaip ir minima straispnyje. Maniau, kad čia man vienai taip ....nuo vandens net pykina ......  Genadijus savo knygoj rašo, po badavimo grįžt į normalų rėžimą taip: 1-oji diena 500g sulčių skiedžiant vandeniu (morkų, obuolių, vynuogių) 2-3- ąją 1000g 4-5-ąją 500g sulčių, 500g tarkuotų vaisių, 250g tarkuotų morkų, 200g daržovių su ryžiais sriubos... ir t.t... iki 30-osios dienos... čia pqvizdys jei badavimas truko 20/30d
Kristaline
2012 04 06, 08:11
Užvakar pagaliau susikaupiau 1 d. badavimui. Tai rezultate vidury dienos prasidėjo l. stipri migrena. Kentėti ilgiau nebegalėjau išgėriau vaistų nuo skausmo, bet supykino ir vaistai išėjo lauk, po to sekė palengvėjimas  . Suvokiau, kad mano organizmas perdaug užterštas, valgiau per daug miltinių, saldžių produktų, gėriau kavą - geresnės savijautos badavimo metu ir negalėjo būti  Vakar nors ir valgiau vaisius, daržoves bet energijos turėjau labai mažai, galva sustingusi kažkokia buvo, nei mąstyt nei ką.... Vakare valgiau įprastai. Šiandien atsikėliau nepalyginamai geriau jausdamasi, ryte išsispaudžiau sulčių, atsinešiau į darbą  Jaučiuos pakankamai žvali ir mąstanti  gal pagaliau kofeinas atleido savo gniaužtus  Pavasaris juk, laikas atsinaujinti, smagu būtu atsikratyti to žalingo įpročio
QUOTE(Kristaline @ 2012 04 06, 09:11) Užvakar pagaliau susikaupiau 1 d. badavimui. .. Sveika, Kristaline,  tikrai įdomi, bet nemaloni patirtis. Tikiuosi, kad sekantys kartai bus lengvesni  Ar taip gali būti, kad jau kartą pradėjęs reguliariai vienadieniai badauti nebegali sustot, nes kitaip labai užsiteršia organizmas? Kaip manai, ar taip pat būtum pasijautusi, jei niekada gyvenime nebadavusi pradėtum pirmą kartą badavimą bandyti? Ką turi omeny sakydama, kad kofeinas atleido gniaužtus?
Kristaline
2012 04 16, 14:45
QUOTE(pupik @ 2012 04 16, 14:29) Sveika, Kristaline,  tikrai įdomi, bet nemaloni patirtis. Tikiuosi, kad sekantys kartai bus lengvesni  Ar taip gali būti, kad jau kartą pradėjęs reguliariai vienadieniai badauti nebegali sustot, nes kitaip labai užsiteršia organizmas? Kaip manai, ar taip pat būtum pasijautusi, jei niekada gyvenime nebadavusi pradėtum pirmą kartą badavimą bandyti? Ką turi omeny sakydama, kad kofeinas atleido gniaužtus? Aš irgi tikiuosi, kad bus lengviau  Organizmas užsiteršė ne tik dėl to, kad buvau nustojusi reguliariai badauti, bet daugiau nuo mano kadienės mitybos raciono, į kurį pastaruosius gal jau 2 metus įsitraukė ir kava ir nemažai saldumynų. Migrena užpuola 1-mą badavimo dieną jau nebe pirmą kartą, gal dėl tokios "sunkios" patirties kažkaip gan sunku vėl iš naujo tam ryžtis. Manau, kad ir nesant jokios badavimo patirties procesas būtų analogiškas. Viena mano draugė pasiklausiusi mano patarimo irgi ryžosi 1-os d. badavimo ir niekada prieš tai nebuvo to dariusi, jai buvo dar blogiau nei man, ir tai tęsėsi dar kelias dienas po to nutraukus badavimą. Manau šitą lemia tik organizmo užterštumas. Paskutinę savaitę gėriau (po badavimo) gėriau daug sulčių, stengiausi mažiau ir sveikiau maitintis, reiks badavimą pakartot vėl ir pažiūrėt kai seksis šį kartą  Kofeinas yra kaip narkotikas. Manau, kad ir jis prisideda prie migrenos priepuolių, o jo vartojimą nutraukus jaučiamas stiprus stygius, noras puodelio kavos. Reguliariai vartojant įprastos dozės po kurio laiko nebeužtenka, norisi daugiau ir t.t. Buvo šiek tiek sunku atsilaikyt per Velykas, bet dabar sultys su kaupu kompensuoja energiją ir sveikatą (tikiuosi).
Apie kavą esu skaičiusi tiek visko ir už ir prieš, kad galva sukasi. Pati manau, kad kava - nelabai sveikas dalykas dėl įvairių priežasčių. be to, daugelis sveikatos "mokyklų" 9Ajurveda, Tradicinė kinų medicina ir pan.) - kava piknaudžiauti nepataria
Kristaline
2012 04 20, 07:56
QUOTE(pupik @ 2012 04 19, 15:20) Apie kavą esu skaičiusi tiek visko ir už ir prieš, kad galva sukasi. Pati manau, kad kava - nelabai sveikas dalykas dėl įvairių priežasčių. be to, daugelis sveikatos "mokyklų" 9Ajurveda, Tradicinė kinų medicina ir pan.) - kava piknaudžiauti nepataria  Aš irgi manau, kad nesveika. Tiesiog savo kailiu išbandžiau O informacijos apie maltą parduodamą kavą ojojoi kokios yra, kad net šlykštu pasidaro beskaitant.
Įdomiausia, kad ta bekofeininė kava, kurią kažkada pagerdavau kaip "nekenksmingą", yra dar didesnis marmalas, pilnas cheminių tirpiklių Tikėkimės, badavimas viską pašalins
|
|