Nedarau didelių įžangų, tiesiog kviečiu ir toliau tęsti įdomias diskusijas 4u:
Malonaus bendravimo
Sveiki
Nedarau didelių įžangų, tiesiog kviečiu ir toliau tęsti įdomias diskusijas 4u: Malonaus bendravimo
jungiuosi
Grįžtant prie recepto, kurį Prijaučiantis pasiūlei su gvazdikėliais ir pelynu.
Skaičiau, kad tai tokio recepto, vadinamo TRIJULE, dalis. Jei gerai pamenu, tą receptą sukūrė moteris KLARK (berods) - gydytoja, ir receptas skirtas varyti parazitus iš organizmo (turima omeny - kirmėles). Esą tai labai labai efektyvus ir daugelio išbandytas receptas. Ta trečia dalis - tai graikiško riešuto kevalo degtininė ištrauka. Bėda, kad to graikiško riešuto žalio - nesunokusio - kevalo pas mus nelabai kur yra gauti. O dėl tų kitų sudedamųjų dalių, skaičiau, kad vieni siūlo gvazdikėlių neužgerti, kiti juos įminkyti į duonos minkštimą ir taip praryti. O dėl pelyno - kiti rašo, kad tai kietis - tai skaičiau, kad siūloma pradėti nuo 1/2 šaukštelio (1 dozė) 15 min. prieš vakarienę (ir 15 min. po gvazdikėlių) ir taip 2 dienas, 3 ir 4 dienas jau po 2 dozes, 5 ir 6 dienas - po 3 dozes ir taip iki 13 dienos, kai pasiekiamos 7 dozės. O tada tas 7 dozes tik 1 kartą per savaitę. Žinai, Prijaučiantis, noriu paklausti, kaip matai, labai dideli dozių skirtumai literatūroje? Dar skaičiau, kad tokius kursus gerai pravesti ankstyvą rudenį ir ankstyvą pavasarį - tai pats palankiausias metas aktyviai daugintis tiems parazitams, atd tada juos ir patartina pribaigti. Labai įdomu būtų sulaukti komentarų
Kad kietis, tai jau ir as susigaudziau, nes buvau mamos prasius nupirkt man pelyna, o ji nupirko kieti. Bet ji man nupirko arbatos pakeliuose. Kazin ar taip tinkamas naudoti?
Išardyk pakelius ir pirmyn. O pakeliuose ar lietuviškas kietis?
QUOTE receptas skirtas varyti parazitus iš organizmo (turima omeny - kirmėles). Ne tik kirmėlės. Parazitų yra labai daug rūšių. Kirmėlės paprastai matomos plika akimi, tačiau kiek labai pavojingų tokių, kurių nesimato! Plius tiek pelynas, tiek gvazdikėliai turi ir gydomąjį poveikį. Ir labai nemažą. Jodas (trečia komponento dalis) - taip pat būtinas organizmui. Nors čia jis naudojamas kaip priešnuodis prieš įvairiausius grybelius, bet nenustebkim - organizmas ir sau pasiima dalį QUOTE Ta trečia dalis - tai graikiško riešuto kevalo degtininė ištrauka. Bėda, kad to graikiško riešuto žalio - nesunokusio - kevalo pas mus nelabai kur yra gauti. Graikiško riešuto kevalą dengia žalia dalis panašiai taip kaip kaštonuose. Šiuo atveju ji vertinga dėl esančio jodo. Trauktinę galima pakeisti liugoliu (bent jau anksčiau vaistinėse tikrai būdavo. Tai jodas su glicerinu). Dozavimas toks:1 dieną 1 lašas į stiklinę vandens (vanduo tik vėsus!!!), antrą du, trečią trys ir t.t. iki septintos dienos. O septintą dieną 10-15 lašų liugolio į stiklinę vandens. QUOTE Žinai, Prijaučiantis, noriu paklausti, kaip matai, labai dideli dozių skirtumai literatūroje? Tikrai nežinau kuris variantas geriausias. Aš naudojau tą kurį aprašiau.QUOTE O dėl pelyno - kiti rašo, kad tai kietis Tai ne kietis. Pelynas - tai kartusis kietis. Paprastą kietį galima naudoti kulinarijoje, su pelynu sunkiau.Vikipedija Tik nepulkit visi daryti stiprios arbatos (o tuo labiau rūkyti) QUOTE Dar skaičiau, kad tokius kursus gerai pravesti ankstyvą rudenį ir ankstyvą pavasarį - tai pats palankiausias metas aktyviai daugintis tiems parazitams, atd tada juos ir patartina pribaigti. Tikra tiesa. Jei būčiau sveikatingumo ministras, padaryčiau juos privalomais ir taip sutaupyčiau valstybei daug daug milijonų pinigų QUOTE O tada tas 7 dozes tik 1 kartą per savaitę. Praėjus kursą, labai gerai po to kartą per savaitę gerti visą "trijulę". Aš pats žinau tokį dozavimą:0.5 valgomojo šaukšto pelyno, 1 arbatinis šaukštas gvazdikėlių ir 10 liugolio lašų į stiklinę vandens (arba 1 arbatinis šaukštelis graik. riešutų kevalų žaliosio dalies trauktinės į stiklinę). Viskas kartu ant tuščio skrandžio.
Labas, Prijaučiantis,
smagu, kad prisijungei, nes maniau, kad tik su Pepilota belikom ir dviese tesusirašinėsim Aš buvau pabandžiusi - pasidariau su tuo išdžiuvusiu riešuto kevalu - tai spalva ir kvapas - viens prie vieno jodas. Net su krakmolu suregavo - jodas! O kuo ilgiau laikai tuos kevalus - tuo stipriau. Tad, jei šis trečias komponentas tik dėl jodo - kuo blogas tas jau sunokęs ir išdžiuvęs kevalas? Beje, dar. Kaži, kaip čia su tuo jodo įsisavinimu? Juk paties jodo negeriam iš buteliukų - o, kad taip būtų paprasta jį įsisavinti ... Praplėsk, prašau, mintį apie kevalo komponento funkciją. Kokios dar gvazdikėlio ir pelyno gydomasis poveikis (vienas stiprus antiseptikas, kitas - tulžį varantis) ,.. Kaži, ar neišdegins virškinamojo trakto gleivinės koks prilipęs grūdeliukas gvazdikėlio ar pelyno? Vandens juk užgeriama kuo mažiau? Gal tas įminkymas į juodos duonos minkštimą naudingas ne vien tuo, kad lengviau praryti, bet ir kiek švelniau įsisavinama - tarsi kuo apvoliota, ne taip tiesiogiai. O su tuo kevalo tirpalu - tai skaičiau, kad tik griežtai nurodytas kiekis vandens ir nė lašo daugiau, nes nebus efekto?
Neturiu daug laiko, tai trumpai kiek spėsiu.
QUOTE Tad, jei šis trečias komponentas tik dėl jodo - kuo blogas tas jau sunokęs ir išdžiuvęs kevalas? Ne tik dėl jodo, bet pagrindas dėl jodo. Blogai tuo, kad iš kevalo trauktinė - labai greitai skaidosi reaguodama su oru ir labai greitai praranda reikalingą poveikį. Tačiau jei supilsčius į mažus indelius, pripilant visiškai pilnus (kad neliktų oro) ir aklinai uždarius - tada kita kalba. Be to reikia žinoti tikslius terminus kiek laikyti. Kitaip poveikis gali būti per mažas.QUOTE Juk paties jodo negeriam iš buteliukų - o, kad taip būtų paprasta jį įsisavinti ... Negeriam. Įsisavinama labai mažai. Iš liugolio - pagrindas kaip nuodas visoms grybelių rūšims. Jei reikia jodo - labai neblogai jūros dumbliai, kasdieną. Galima priprasti naudoti vietoje druskos (plius ten itin daug mikroelementų).QUOTE Kokios dar gvazdikėlio ir pelyno gydomasis poveikis (vienas stiprus antiseptikas, kitas - tulžį varantis) ,.. Ne tiktai. Kai bus laiko pabandysiu surašyti viską ką žinau, kad būtų kuo mažiau neaiškumų.QUOTE Kaži, ar neišdegins virškinamojo trakto gleivinės koks prilipęs grūdeliukas gvazdikėlio ar pelyno? Tada pas mane būtų skylės. Neišdegins. Niekur neprilimpa. Jeigu jau yra žaizdų - tada reiktų atsargiau. Ypač su gvazdikėliais. Tačiau normaliai mažai žaizdotų žmonių.QUOTE Vandens juk užgeriama kuo mažiau? Kiek nori, tačiau nebūtina kuo daugiau. Kai geri kartu su liugoliu (ar graik trauktine), tai viską užgeri ta stikline. O šiaip nėra labai svarbu - vandenį organizmas įsisavins, o pelynas su gvazdikėliais keliaus žarnynu toliau.QUOTE Gal tas įminkymas į juodos duonos minkštimą naudingas ne vien tuo, kad lengviau praryti, bet ir kiek švelniau įsisavinama - tarsi kuo apvoliota, ne taip tiesiogiai. Mes naudojam pelyną ir gvazdikėlį kaip nuodus. Ar su duona ar be duonos - tai nuodai. Jei įmanoma geriau vartoti be duonos - tikslas apnuodyti mažuosius "draugus" bus įgyvendintas lengviau, jei per sunku, tada su duona. Nors realiai gal nėra jokio skirtumo. Nežinau. Pradėjau pats abejoti QUOTE O su tuo kevalo tirpalu - tai skaičiau, kad tik griežtai nurodytas kiekis vandens ir nė lašo daugiau, nes nebus efekto? Taip, tiesos čia nemažai. Gal ir daug. Tik lašas nieko nepakeis
Sveiki
Na as nuo rytojaus kaip ir pradeciau gvazdikelius su pelynu vartoti, tik neisgalvoju kaip gvazdikelius susmulkint, jei neturiu kavamales
Pepilota, atsakymas būtų enema (arba clyster)
Nagi, kiek aprimusią mūsų diskusiją bandysiu kiek atgaivinti, nes padiskutuoti apie ką, tai dar turiu.
Pirmiausia, vis dar laukiu, Prijaučiantis, tavo platesnių žadėtų minčių apie graikiškų riešutų kevalų, gvazdikėlių, karčiojo kiečio poveikį ir t. t. Na, o diskusija tai mano apie, Pepilota, tavo savijautą. Kaip supratau, skundeisi tuo, kas panašu į kokią tai mažą infekciją (sakei, net medikai tradiciniais metodais lyg nieko neaptinka, o tau diskomfortas). Turbūt kalbame apie pienligę arba apie mieliagrybį? Tai man ir neaišku, ką čia gali padėti šlapimas? Kiek žinau, moters intymios vietos pH apie 5. kai gydomasi nuo tos žalingos floros, keliame pH (net iki 10), pvz., sodos tirpalu, išrūgomis, rūgpieniu ir pan. O šlapimo pH irgi apie 5,5. Tad jokio pH jis nepakeis. Kaip jis veiks šiuo atveju? Beje, teoriškai samprotaujant, 7-8 dienų badas, o geriausiu atveju - 10 dienų - nuo tokio menko "malonumo" turėtų visiškai išgelbėti. Ir dar. Manau, tos malonumas apninka, kai labai jau užsaldinamas kraujas (saldainiai, sausainiai, bulkutės, ledai, kava su cukrum, saldūs jogurtai, daug džiovintų vaisių, net medaus ir kitokio net paslėpto cukraus ar gliukozės). Persisaldinama. Todėl tas receptas su gvazdikėliais, pelynu ir pan. kartumynais, manau, turėtų labai padėti sprendžiant šią nemalonę. Ir žinoma atsisakant tokio smaguriavimo. Beje, Pepilota, rašei, kad parsisiuntei klizmą - kam ji tau? QUOTE Pirmiausia, vis dar laukiu, Prijaučiantis, tavo platesnių žadėtų minčių apie graikiškų riešutų kevalų, gvazdikėlių, karčiojo kiečio poveikį ir t. t. Norint issamiai reikia daugiau laiko, jo turesiu mazdaug po 2 savaiciu.QUOTE Turbūt kalbame apie pienligę arba apie mieliagrybį? Tai man ir neaišku, ką čia gali padėti šlapimas? Jei butu pienlige - nera geresnio vaisto uz rytini slapima. Isbandyta daug daug kartu, skirtingu zmoniu (as ne QUOTE Kiek žinau, moters intymios vietos pH apie 5. kai gydomasi nuo tos žalingos floros, keliame pH (net iki 10), pvz., sodos tirpalu, išrūgomis, rūgpieniu ir pan. O šlapimo pH irgi apie 5,5. Tad jokio pH jis nepakeis. Kaip jis veiks šiuo atveju? QUOTE Šlapimo tyrimų normos Iš čia: click Siaip negirdejau tokiu receptu, bet pakankamai logiski (nors man isrugos kazkaip nehigieniskai atrodo, bet logiskai.... gali ir suveikti pH - 6,3-7,3. QUOTE Beje, teoriškai samprotaujant, 7-8 dienų badas, o geriausiu atveju - 10 dienų - nuo tokio menko "malonumo" turėtų visiškai išgelbėti. Praktiskai ne visada taip, bet badavimas jei ir neisgydo, tai labai prisideda prie pasveikimo.QUOTE Todėl tas receptas su gvazdikėliais, pelynu ir pan. kartumynais, manau, turėtų labai padėti sprendžiant šią nemalonę. Ir žinoma atsisakant tokio smaguriavimo.
Ot, smagu taip greitai gauti atsiliepimus
Ką gi, kantriai lauksiu tas 2 savaites - atostogų metas ... Dėl higienos gal ir nieko - juk ir valgomas tas produktas Tuos šarminius skystimus nebandžiau, bet girdėjau, kad taip ar panašiai darydavo tarybiniais laikais neščiosioms kai tas "pieninis džiaugsmas" aplankydavo O tai ką su tuo rytiniu šlapimu - tamponėliai ar apsiplauti? Visvien nepagaunu kampo - gal ten tie mineralai ir kita sudėtis pribaigia tą mieliagrybį ? Nors, jei išbandyta, tai faktas, tik įdomu - kas ten? Jei jau palietėm temą - kuo tas rytinis šlapimas ypatingesnis? Kuo skiriasi nuo dieninio ar vakarinio? Suprantu, kad sudėtim, bet būtent kuo? Žinau ir tyrimams prašo rytinio... QUOTE(pupik @ 2008 08 06, 16:12) 1. Na, o diskusija tai mano apie, Pepilota, tavo savijautą. Kaip supratau, skundeisi tuo, kas panašu į kokią tai mažą infekciją (sakei, net medikai tradiciniais metodais lyg nieko neaptinka, o tau diskomfortas). išrūgomis, rūgpieniu ir pan. 2. Beje, teoriškai samprotaujant, 7-8 dienų badas, o geriausiu atveju - 10 dienų - nuo tokio menko "malonumo" turėtų visiškai išgelbėti. 3.Ir dar. Manau, tos malonumas apninka, kai labai jau užsaldinamas kraujas (saldainiai, sausainiai, bulkutės, ledai, kava su cukrum, saldūs jogurtai, daug džiovintų vaisių, net medaus ir kitokio net paslėpto cukraus ar gliukozės). Persisaldinama. Todėl tas receptas su gvazdikėliais, pelynu ir pan. kartumynais, manau, turėtų labai padėti sprendžiant šią nemalonę. Ir žinoma atsisakant tokio smaguriavimo. 4.Beje, Pepilota, rašei, kad parsisiuntei klizmą - kam ji tau? 1. O naturalus jogurtas tinka? |Ir ka su juo daryt? Siaip nete kiek ieskojau info, tai tiesiog patare gerai tampona jogurtu sutept ir isikist i vidu 2. Nu tiek as negaliu. Bandau kol kas svelnesniais budais, jau ir nuo tu svelniu stogas ciuozia 3. Del cukraus, tai greiciausiai taip ir bus, nes saldumynus kai uzeina, tai galiu laaaaabai dideliais keikiais valgyt Puslapy candida diet, perskaiciau, kad reikia visiskai cukru eliminuot. Bet kokioj formoj. Tiek is vaisiu, medaus, fruktozes ir t.t. Taip pat isbraukti mieliniu ir pelesinius gaminius. I pelesinius ieina suriai, net riesutai (isskyrus ka tik isgliaudytus). net pipirus rekomenduoja vartoti tik ka tik maltus, nes ant gatavu jau gali buti pelesio Tai sitos, kaip as sakau, grybo dietos kaip tik ir laikausi dabar. vakar pajutau, kad jau stogas vaziuoja, tai neatsispyriui vaisiams Be to vartoju pagal prijauciancio rekomendacijas gvazdikeli su karciuoju kieciu. Kuo didesne doze, tuo smagiau 4. Slapimui. bet sitas vaistas man nepadejo. reik gal su jogurtu bandyt Papildyta: Pelynas: 1 diena - ant galo sauksto, labai mazai 2 diena - 1/4 arbatinio saukstelio 3 diena - 1/3 arbatinio saukstelio 4 diena - puse arbatinio saukstelio toliau didinti iki 14 dienos kol pasieksi puse valgomojo sauksto. Taip gerti dar 7 dienas. Viso 21 diena. Vartoti ant tuscio skrandzio geriausia ryte, viska is karto. Jei neiseina viska is kart - galima per kelis kartus, svarbu tik ant tuscio skrandzio. Gvazdikeliai: 1 diena - 1/5 arbatinio saukstelio 2 diena - 1/4 arbatinio saukstelio 3-10 diena 1/3 arbatinio saustelio Gvazdikelio kiekiai surasyti vienam kartui, o reikia 3 kartus per diena pries valgi. Ir pelyna ir gvazdikeli uzgeri vesiu vandeniu, tiek kiek norisi. Pabaigus kursa, karta per savaite ryte reiktu isgerti po 0.5 valg. sauksto pelyno ir po 1 arbatini sauksta gvazdikeliu - tokiu budu islaikomi pasiekti rezultatai Ikeliu dar karta recepteli, susigaudziau, kad iki galo nesupratau Nes pradzioj buvau supratus, kad abu kartu varojami visa kursa QUOTE Tai pelynas gaunasi 21d., o gvazdikelis 10??? Taip. Kai baigi gvazdikeli - geri tik pelyna. Butu dar gerai jodo. Kursas 7 dienos. I stikline vandens koki lasa jodo (neisivaizduoju kiek, nes niekad nebandziau, bet pagal skoni - jei jodas jauciasi ir gerai. Jei mazai, tai iki kokiu 5 lasu, bet ne daugiau).
QUOTE(Prijauciantis @ 2008 08 10, 23:57) Taip. Kai baigi gvazdikeli - geri tik pelyna. Butu dar gerai jodo. Kursas 7 dienos. I stikline vandens koki lasa jodo (neisivaizduoju kiek, nes niekad nebandziau, bet pagal skoni - jei jodas jauciasi ir gerai. Jei mazai, tai iki kokiu 5 lasu, bet ne daugiau). Dekui
Labas
Zmones sako, kad pries pagerejima visada paplogeja, sakau, gal grybas traukiasi Pupik, vis dar laukiu minciu apie jogurto vartojima
Labas, Pepilota,
pirmiausia, sveikatėlės, neperšalk daugiau ir kuo greičiu pasveik Aš nevartojau nei vieno iš mano aprašytų dalykų (išrūgų, rūgpienio ar sodos tirpalo). Juos rašiau mąstydama apie tai, kodėl jie, kaip girdėjau, padeda. O padėti turėtų, jei pH būtų šarminis (kaip sodos tirpalo) - vedžiau analogiją, kaip prielaidą. Be to - jie - rūgimo produktai, tai reiškia, kad jie rūgo dėl kažko - dėl esančių juose rūgimo bakterijų, kurios, kaip maonoma, palankios žmogaus žarnynui. Tad dėl jogurto - reiktų žinoti jo pH ir pagalvoti - ar tai, kas palanku žarnyno florai, taip pat palanku intymiajai florai? Žodžiu, neturiu atsakymo, tad pati sau tikrai nieko nebandyčiau ir su savimi neeksperimentuočiau. Bandžiau samprotauti, kodėl juos vartojo? Kas ten turėjo taip veikti? Be to, reik žinoti koncentraciją, žinoti procedūrą, jos trukmę ir panašiai. Jei turėčiau asmeninės ar patikimos patirties, tada bent jau būtų galima sakyti: tiksliai padėjo, tiksliai patikimas šaltinis (pvz., patikimas medikas) rekomendavo, taigi, padėjo, nors dar nežinau kodėl. Bent jau turėčiau kuo remtis. Rašiau kviesdama į diskusiją - gal kas prisijungs prie samprotavimų - papildys ar ką paneigs, o gal ką pasakys tai, kas būtų neginčijama ir paremta kuo tai patikimu. Visgi, pasitark, su ginekologais, ar yra tokia alternatyvi galimybė ir ar tai nepakenks kam nors ten dar, ko kaip ne medikai net neįtariam galint atsitikti. Visgi tai ne dantis praskalauti, - ir taip juk į burną bet ko, kas tinka kojoms, pvz., nekištum. Žodžiu, aš į tai žiūriu labai atsargiai ir geriau su per didele abejone, nei su per drąsiu ryžtu. Beje, man neaišku, kur tą šlapimą su klizma naudojai ir ką tu gydai - o gal ką ne taip supratau?
Labas
Ka apie tai galvojat? Jau nusipirkau obuoliu acto, bet man idomi dar jusu nuomone pries pradedant ji vartoti. Logiskai mastant, tai jis gerai rugscia terpe turetu atkurti Ir dar vienas vaistas, kamparo tinktura. reikia ilasinti 5-7lasus i siltoko vandens stikline. Tipo stebuklingai naikina grybeli. Man is tiesu butu labai idomi jusu nuomone. Cia Prijauciantis geriausiai zino visokias gydomasias savybes. Ar jums pagriztai atrodo, kad butent sie produktai galetu gydyti grybeli? Dar norejau paklausti jusu nuomones. As turiu nusipirkus ir geruju bakteriju tableciu. Kaip manot ar man jas gerti tuo paciu vartojant ir gvazdikeli su pelynu, ar plaukti kol pabaigsiu?
Badavau dvi paras, siaip jauciausi labai gerai, gal tik kiek jegu truko, bet valgyt nenorejau, apskritai valgau mazai, todel pamaniau, kad galiu ir pabadauti sveikatos sumetimais, nors pasakutini karta badavau pries 10 metu. Staiga po dvieju paru pradejo nerealiai pykinti, vemiau, bandziau gerti, bet nieko nelindo, uzejo stiprus migrenos priepolis (turbut nuo kavos trukumo), vienu zodziu, taip uzblogo, kad vyras norejo greitaja kviesti, nes jau visai be reakcijos buvau. Suleido vaistu nuo galvos skausmo, tuomet kai atsikvosejau bent kiek, pradejau po kasni valgyti, palaipsniui per kokias 4 val. suvalgiau po maza morka, pomidora, svieziai spaustu sulciu, maniau, kad pageres. Tuo metu lyg ir gerejo, atrode, kad atsigaunu, bet kaip ne keista pykinimas niekaip nepraeina, jau siandien 3 dienos po badavimo ir toliau baisiai pykina, nezinau ne kur dingt, aisku, kad valgyti labai nenoriu, bet prisiverciu kazka lengvo uzkast, apsinuodijusi jauciuosi. Ar cia normali busena po badavimo? Kuom gi galejau apsinuodyti nieko nevalgydama? Ka ne taip padariau? Na, zinojau, kad badauti nera lengva, bet kad jau sitaip isibalansuos organizmas, nesitikejau. Prisimenu badavimą iš jausnystės laikų, tai kažkaip normalu viskas buvo, jokiu dideliu sutrikimu nepatyriau, tik valgyti noredavau. Kas gali pakomentuoti, kas cia nutiko? Tik nerasykite, kad per ilgai badavau is pat pradziu, toki badavima rinkausi todel, kad ir taip daznai nevalgau po viena diena, jeigu su reikalais lakstau, tai ne nepastebiu, kaip diena praeina, todel maniau, kad vienos dienos badavimas neturetu jokios prasmes, is tikruju planavau tris paras badauti... Gal man badavimas apskritai netinka, per daug uznuodytas organizmas, ar ka...
Na tai cia jau reikia sulaukti labiau patyrusiu patarimu
As tai rytoj pasninkauju. Ziuresiu ar pavyks iki kito ryto ar tik iki vakaro - 24val. QUOTE uzejo stiprus migrenos priepolis (turbut nuo kavos trukumo) tikrai neQUOTE Ar cia normali busena po badavimo? tikrai neQUOTE Kas gali pakomentuoti, kas cia nutiko? du variantai. 1. jei paskutiniu metu mazai judejot, maitinotes "standartiskai" ir t.t., lasteles pradejo atsikratineti visokio slamsto ir organizmas nespejo visko pasalinti naturaliais budais - gavosi apsinuodijimas. 2. badavimas uzkabino kazkokia liga (kuri jau buvo organizme) ir gali jos atsikratyti.Kaip elgtis? Pirmu variantu - klizma ar kelios. Galima su trupuciu juodos kavos - kiekis nedidelis. Pagerkit rasakilos arbatos. Antras - testi badavima ir pasikankinti. Per 2-3 dienas turi baigtis. Man atrodo. kad pas jus 1 variantas. Bet suzinoti galit tik jus - bandymais. QUOTE Gal man badavimas apskritai netinka, per daug uznuodytas organizmas, ar ka... Jei taip ir yra - badavimas pravalo organozma, tik jei tokia reakcija, reikia pastoviai, bet tik po para badauti.Parasykit apie save daugiau - savo konstitucija (pagal dosas), kaip maitinates, amziu ir t.t. kuo daugiau tuo lengviau suprasti kas vyksta. Arba issitirkit pas medikus, gal ras priezasti.
Sveiki
O teisybe, kad diena po badavimo patariama vien zalia maista, t.y. darzoves ir vaisius valgyt? Kiek pamenu negalima net kruopu, apie mesa ir zuvi net nekalbu QUOTE Cia Prijauciantis geriausiai zino visokias gydomasias savybes. Ar jums pagriztai atrodo, kad butent sie produktai galetu gydyti grybeli? Ne viską tas Prijaučiantis žino, nes ne tiek daug ir domėjosi ta žmogaus fizine sveikata. Jūs patys galit kur kas daugiau sužinoti - tik domėkitės savimi. Tiek kūnu, tiek tuo kas už jo ribų, kas esate patys iš tikrųjų, ką galit, ką sugebat, kas yra Gamta, Pasaulis aplink jus ir t.t. Norint sužinoti ar tie produktai tinka - reikia išbandyti. Grybelių yra įvairių rūšių, todėl kartais tinka vienas metodas, kartais kitas. Tie būdai kuriuos vardijote - atrodo logiški. Nežinant tiksliai kas yra - reikia bandymais atrasti tinkamą priemonę. Jei rašo, kad tinka tas ar anas - reiškia daug kas išbandė, o jei jau išbandė ir nenumirė - tai daug šansų, kad ir sekantis bandytojas nemirs Vaisinis actas rytais. Geras ir šiaip dalykas. Kartais padeda nuo vidurių užkietėjimo, prisotina irganizmą mikroelementais ir t.t. Gerti pagal skonį - vienam šaukštelis per stipru, kitam du normalu. Reikia taip, kad būtų skanu. Galima maišyti ir su medumi, bet tada būtinai naudoti šiltą vandenį (ne karštą ir ne šaltą). QUOTE Juokas pro asaras - begeriant pelyna su gvazdikeliu sugebejau persalt Pelynas su gvazdikėliu ir jodu negarantuoja, kad nebus peršalimų ar gripo. Nes dažnai mūsų vidinė švara nėra tokia kokios norisi. Tačiau riziką sumažina kelis kartus, sustiprina imunitetą ir pan.Kaip baigėsi tas peršalimas - tikras buvo, ar neilga krizė? Ką daro pelynas be to, kad naikina virusus? Gerina virškinimą, mažina dujų gaminimąsi žarnyne, gerina tulžies išsiskyrimą, gerina kraujotaką ir medžiagų apykaitą, padeda esant akmenims insktuose bei tulžyje. Nenaudoti nėščiosioms ir esant žaizdoms virškinimo sistemoje. Nenaudoti daugiau kaip 21 dieną. Jei jaudinatės, galima šakelę pelyno pakišti po pagalve - lengviau užmigsite. Galima pelyno sultimis arba labai stipriu nuoviru naikinti karpas. Tiesiog kas dieną jas tepti. Karčiausias augalas pasaulyje. Kartumas jaučiasi net atskiedus 10 000 kartų. Gvazdikėliai. Stimuliuoja skrandį ir plaučius. Dezinfekuoja limfą, išskaido šaltį (organizmo viduje). Tinka naudoti peršalus, esant pykinimui, laringitui, žemam kraujo spaudimui. Nenaudoti esant per aukštam kraujo spaudimui (hipertonijai), uždegimams. Plius tiek pelynas, tiek gvazdikėlis naikina labai daug parazitų kurie sukelia labai daug ligų. Nuo paprastų peršalimo ligų iki vėžio (ne gydo vėžį, bet naikina parazitus kurių veiklos rezultatas gali būti vėžys). Ir prie Pepilotos aprašyto recepto kur geriamas pelynas su gvazdikėliu, trečias komponentas jodas (arba liugolis). Pirmą dieną 1 lašas į stiklinę vandens Antrą dieną 2 lašai Trečią - trys Ketvirtą - keturi Penktą - penki Šeštą - šeši Septintą - nuo septynių iki dešimt lašų. Viskas. Jodo kursas baigtas. Pabaigus visą kursą (pelynas+gvazdikėlis+jodas) daryti ne mažiau kaip mėnesio pertrauką ir vėl galima kartoti. Jei nėra jokių rimtų ligų - užteks du kartus per metus. Geriausia rugpjūčio - rugsėjo mėnesiais ir vasario - kovo mėnesiais. O šiaip galima bet kuriuo metu laiku - tikrai nepakenks.
Dekoju Prijaucianciam uz atsakymus. Siandien jauciuosi neblogai, grizau prie standartines mitybos ir iprasto gyvenimo budo, atsiveziau dar ir Brego knyga is sodo, studijuosiu detaliau. Sugalvojau badauti del sveikatos, kazkada badavau ankstyvoje jaunysteje (mano amzius -33), tuomet nepatyriau jokiu rimtesniu bedu ir badavau daugiausia del svorio, dabar truksta jegu ir energijos, silpnas imunitetas, nuolat persalu, neatsikratau temperaturos, blogai gyja zaizdos (tai ne diabetas), skauda sanarius ir pan, o issitirti pas medikus iki galo neuztenka nei jegu, nei laiko, nei pinigu, iprasta medicinine konsultacija visada vienoda antibiotikai, vitaminai, iprasti kraujo ir slapimo tyrimai (kurie nieko nerodo), bet pagalba tik laikina, tam kartui, porai savaiciu ir tiek, o ir ligos tokios - siandien - angina, rytoj - sanario uzdegimas, dar koks pulinys kojoje ar ausies uzdegimas, tam kartui praeina, bet atrodo, kad kazkas dar tuno viduje. Supratau, kad reikia keisti gyvenimo buda, geriu labai daug kavos (po 3 puodus per diena), valgau, kas papuole ir kas liko nuo vaiku (nors vaikus maitinu kokybisku maistu, bet ir ta kokybe yra tik salygina, valgiarastis sudarytas pagal tradicines medicinos rekomendacijas), bet negeriu ir nerukau, nepersivalgau. darbas labai alinantis ir nejudurus (esu mokslininke, nuolat sedziu saltose bibliotekose arba prie kompo, na destymas 100 zmoniu auditorijai taip pat labai fizikai issekina), rytais atikelus is lovos nera jegu diena pradeti, gal vasara kiek geriau, nes tuomet daugiau vazineju dviraciais ir plaukioju. Po to, kai taip blogai jauciausi po badavimo, rimtai suabejojau, ar verta toliau badauti, supratau, kad kazkas nuo jaunystes pasikeite, badavimu tarsi kazka uzkabinau, dabar galvoju testi toliau tik po viena diena, kaip tik rytoj penktadienis, nors del badavimo ne itin pasitikiu savimi, nes velgi situacija dviprasmiska - badauju, noredama pasalinti nuodus is organizmo, o is badavimo galiu atsigauti tik su nauja nuodu doze susileidusi vaistu.
QUOTE ....dabar truksta jegu ir energijos, silpnas imunitetas, nuolat persalu, neatsikratau temperaturos, blogai gyja zaizdos (tai ne diabetas), skauda sanarius ir pan.... Pagerk pelyna+gvazdikeliai+jodas, receptas yra šioje temoje. Ir po truputį pradėk sportuoti, tik ne po daug. Pradėk nuo 5-15 minučių ir po truputį didink iki kokių 30-60 minučių, žiūrint koks sportas (po sporto dienos, visada turi eiti polisio diena ar dvi). Rytais kasdien daryk "saulės pasveikinimą" kokius 4-5 ratukus (čia iš jogos, internete rasi) ir kas dieną kontrastinis dušas: 30-40 sekundžių karštas ar šiltas vanduo (pagal savijautą), po to 3-8 sekundės visiškai šaltas. Taip kokius 4-8 kartus, pabaigti būtinai šaltu. Būtina kaip reikiant pailsėti. Jei sau neleisi šito malonumo - paskui bus vis sunkiau.Sunkiausia pati pradžia, kai įsivažiuosi viskas eisis lengviau. Nepamiršk, kad čia ne kokia dieta - viskas turi tapti įpročiu ir daroma kasdien. Jei nori, kad viskas dar sparčiau atsistatytų - prie visko pravalyk storąjį žarnyną klizmomis. Viskas ką čia surašiau reikalauja skirti laiko sau, bet visumoje ne daugiau kaip 30 minučių per dieną, o kai sportavimo dienomis + sporto laikas. Tačiau visą tą laiką ir dar daugiau atsiimsi papildomos energijos ir trumpesnio miego sąskaita. QUOTE Supratau, kad reikia keisti gyvenimo buda Suprasti, kad ne kažkas kitas, o mes patys savo gyvenimo būdu griaunam savo sveikatą, gerą savijautą - jau labai didelis žingsnis į priekį.QUOTE darbas labai alinantis ir nejudurus Darbo bus visada ir daug. Kuo daugiau "tempsi" tuo darbo daugės. Leisk save palepinti tuo ką parašiau. Išsiilsėk. Leisk pradžioje sau sumažinti darbo krūvį, išsiilsėk ir paskui viską atsiimsi energijos, "šviesenės" galvos, minčių aiškumo bei gebėjimo susikoncentruoti dėka. Tą patį darbą, kurį padarai per8-10 valandų, galėsi padaryti per 5-6 valandas ar net dar greičiau. Žinoma to nepasieksi per 2-3 savaites, bet per kelis mėnesius tikrai pajausi realius rezultatus.QUOTE Po to, kai taip blogai jauciausi po badavimo, rimtai suabejojau, ar verta toliau badauti, supratau, kad kazkas nuo jaunystes pasikeite, badavimu tarsi kazka uzkabinau Didžiausia tikimybė, kad organizmas tiesiog pradėjo intensyviai valytis.QUOTE dabar galvoju testi toliau tik po viena diena Badauk kas antrą savaitę ekadašio dienomis (11 ir 26 mėnulio dienos), svarbiausia reguliarumas, pastovumas. Jei nėra nieko rimto - to užteks.Sėkmės!!!!
Prijauciantis, kodel po sporto reikia daryti dienos ar dvieju pertrauka? Klausiu del idomumo, nors pati intuityviai esu pajutus, kad kai kasdien sportuoju, tai lyg varyciau save su bizunu. ir nuovargio daugiau. O kai su 1-2d. pertrauka, tai daugiau energijos ir malonumo is paties sporto.
Ir kodel tu patari pradeti sportuot? As kazkada sporta i savo gyvenima isileidau noredama sulieknet (dabar tai tiesiog iprotis),o tu, kaip suprantu, patari tai daryt del sveikatos Del ekadasio dienu, tai as to menulio nemoku pasiskaiciuot Tiesa, klausei del mano persalimo. tai praejo labai greitai ir be jokiu vaistu. Tiesiog pora dienu beveik be sustojimo geriau ivairiu zoleliu arbatas vis jas pakaitaliodama - ciobreliai, rugegeles, ramuneles, metos. Pasimirkydavau kojas karstam vandeny pries miega, uzsimaudavau vilnones kojines. ir viskas labai greitai praejo QUOTE kodel po sporto reikia daryti dienos ar dvieju pertrauka? todėl, kadQUOTE kai kasdien sportuoju, tai lyg varyciau save su bizunu. ir nuovargio daugiau. O kai su 1-2d. pertrauka, tai daugiau energijos ir malonumo is paties sporto. ir todėl, kad jei tą dieną sportuoji intensyviai (o taip ir reikia), tai organizmas nori atsistatyti, jam būtina dienos pertrauka.QUOTE Ir kodel tu patari pradeti sportuot? As kazkada sporta i savo gyvenima isileidau noredama sulieknet (dabar tai tiesiog iprotis),o tu, kaip suprantu, patari tai daryt del sveikatos Aš neįsivaizduoju sveiko žmogaus be sporto. Visada gali būti išimčių, tačiau jei sportuoji - palaikai savo organizmą tam tikrame judėjimo lygyje. O juda viskas, visi žvėrys, mūsų proprotėviai daug lakstė, viskas juda. Mūsų organizmai skirti judėjimui. Net fizinis darbas neatstos intensyvaus pusvalandžio ar valandos sporto. Na nebent tas fizinis darbas taip pat labai intensyvus.QUOTE Del ekadasio dienu, tai as to menulio nemoku pasiskaiciuot Gal parasyk kada jos bus artimiausius 2kartus. rugsėjo 9 ir 25 d.QUOTE Tiesa, klausei del mano persalimo. tai praejo labai greitai ir be jokiu vaistu. Tiesiog pora dienu beveik be sustojimo geriau ivairiu zoleliu arbatas vis jas pakaitaliodama - ciobreliai, rugegeles, ramuneles, metos. Pasimirkydavau kojas karstam vandeny pries miega, uzsimaudavau vilnones kojines. ir viskas labai greitai praejo Rašei, kad mistiškai peršalei. Jei pasveiksti per dieną - dvi, reiškia, tai buvo kažkokia sveikatingumo krizė. Ją sukėlė pelynas su gvazdikėliu ir kažkas nenaudingo tuo metu pasišalino iš organizmo QUOTE(Prijauciantis @ 2008 08 30, 09:10) 1. Aciu 2. Dar turiu klausimeli. kaip jums sekasi maitintis kai nepasninkaijat? Ar labai dauk ka sau ribojat? Vat as pvz. tipo gydausi grybeli, tai neleidziu sau valgyt labai daug ko, bet tai ziauriai blogai veikia mano psichika. Kartais pagalvoju, kad jei su saiku valgyciau visko, tai palaipsniui ir taip pasveikciau Nes jei nusprendziu, kad nuo dabar jokiu Tai mano klausimas butu toks: jei as neatsisakyciau visiskai tam tikru produktu, bet mano valgiarastyje vistiek dominuotu sveikas maistas+ pasninkas per ekadasi+vaisiu acto gerimas, proceduros su jogurtu ir tt. kaip manot ar as palaipsniui pasveikciau (sakykim, kad deagnoze teisinga ir gydausi teisingais vaistais)? Ar man butina visiskai isbraukti is valiarascio tuos produktus, kuriais neva minta tas grybas
Jei gydaisi teisingais vaistais - nebutina visiskai atsisakyti saldumynu. Atsisakymas pagreitintu viska ir tiek. Susizinok tiksliai koks ten grybelis ir viskas bus kur kas paprasciau
O ar girdėjot ką nors apie auksinį ūsą? Man neseniai vienas pažįstamas papasakojo, kad jau metai profilaktiškai naudoja jo nuovirą ar kažką pan., taip pat apie stebuklingus jo kompresus ir daug kitų dalykų. Labai susidomėjau.
Tai parasyk man zinute kokie tiksliai simptomai ir ziuresim ka galima padaryti. Tik as nesuprantu kodel gydytojo, nustaciusio, kad tai grybelis, vaistai nesuveike?
Pepilota,
.....o jei tai ne grybelis, o disbakteriozė, ar dar kas. Kažkas nesutampa, tik nesuprantu kas.... Mitybą pakeitei, gal pas tave rūbai sintetiniai pagrinde? Gal skalbimo milteliai nekokie? Kažkur turi būti nepasveikimo priežastis. Tobulas variantas būtų dar vienas apsilankymas pas specialistą. Gal viskas ir tiksliai nustatyta, bet dažniausiai gydytis turi ir partneris. Na bet kuriuo atveju specialistas turi tai išmanyti.
Sveiki, na man labai reiktų patarimo, kaip išsigydyti kosulį. kosulys toks, kai ten giliai pilna, o iškosėti labai sunku. Ir tiršta sloga aišku prie to. Pašalau ir prasidėjo....
aš čia gal ne į temą, bet paskaičiau apie jūsų siūlomus valymo receptus ir norėjau pasakyti, kad pirkau turguje tokias tabletes. sudėtis lyg ir panaši - pelynas, gvazdikėliai, bet kur tai numečiau. jų paskirtis irgi valyti organizmą nuo visokių parazitų. pirmą dieną kai pabandžiau, žiauriai skaudėjo galvą, bet jau po to poveikio nepajutau jokio. gal kurios bandėte? pavadinimas - troičatka, galvoju, gal reikėtų pratęsti vartojimą.
QUOTE Daug ko negalima.... Nes šiaip tai pirmas vaistas būtų dienelė be maisto... Jei tikrai žinai, kad padės, tai viena dienelė tinkamas variantas. Apskritai laukiantis saugiai galima badauti iki trijų dienų. Bet reikia stebėti savijautą, jei per sunku, galima iš karto nutraukti badavimą. O diena (kai yra patirties) visai priimtinas variantas.O šiaip kai laukiesi, variantų tikrai nedaug.... Gal net geriau šiltai būti, daug arbatų su medumi, citrina ir jokio kieto maisto. Kai intuityviai pajausi, kad jau reikia valgyti, tai ir valgyk. QUOTE aš čia gal ne į temą, bet paskaičiau apie jūsų siūlomus valymo receptus ir norėjau pasakyti, kad pirkau turguje tokias tabletes. sudėtis lyg ir panaši - pelynas, gvazdikėliai, bet kur tai numečiau Į temą, nes mes bent jau anksčiau šnekėjom apie tai. Pelynas+gvazdikėliai+graikiškų riešutų trauktinė rusiškai ir vadinasi troičatka. Tik jei viskas sutalpinta į vieną tabletę, tai reiškia, kad kažkas nori pasipelnyti iš Rusijoje pakankamai gerai žinomo "troičatkos" pavadinimo, arba padarė tai ko neįmanoma padaryti. Pirmiausia pelyną reikia pradėti nuo mažų kiekių ir didinti, o graikiškų riešutų trauktinės teigiamas savybes labai sunku išlaikyti, tuo labiau neįsivaizduoju to sausam pavidale.Visumoje tos tabletės negali būti tikroji "troičatka", bet jei sudėtis normali tai geriau tos tabletės negu visai nieko. Dar skirtumas kur paties surinktas pelynas ir pirktas parduotuvėje. Pats džiovini kambario temperatūroje, o gamykloje yra spec. džiovyklos. Ten paprastai (nors nebūtinai) temperatūra per aukšta ir daugelis augalų tinkamų savybių gerokai sumažėja. Nesenai pamačiau filmą apie žmogaus parazitus. Ir nors ten sudėti vieni iš "rimčiausių" atvejų, bet vaizdinis poveikis tikrai daro savo. Aš net rankas pradėjau daug dažniau plauti
Sveiki,
O aš tai girdėjau, kad nėščiai jokiu būdu negalima badauti, nes tai, kas badaujant išsivalo, nuodija vaikelį - toksinai (niekad neatspėsi jų sudėties, tad ir poveikio)veikia ir pačią tave, ir vaikelį, o pati nėštumo pradžia - tai juk pats ląstelių dalijimasis - ten dar ne augimas, o formavimasis vyksta - niekada nedrįsčiau taip drastiškai rizikuoti - nieks negali prognozuoti, kas ką ir kaip paveiks. Padariniai nenuspėjami. Gali keistis apykaita, mechanizmai sustoti ar trikti, o čia veiksmas vyksat juk kas sekundę. Ir tas veiksmas - neįprastas tavo pačios organizmui. Iš viso, nėščiai geriau gyventi kuo įprastesnį gyvenimą: jei visą gyvenimą nardei - gali ir nėščia rizikuoti, nes organuzmui tai įprasta veikla. Bet kai nėščios ima daryti tai, ko niekada nedarė, valgyti tai, ko niekada nevalgė, keisti dienotvarkę, ritmus ir bioritmus - daug ko galima prisišaukti. Kartais net įspūdis susidaro (ne šiuo atveju Sutinku, kojas šiltai (tik ne kaitinti vonelėse), arbatos, arbatos, arbatos - ir tai ne bet kokios, ir medaus nepadaugink, šiltai kaklą, krūtinę, jokių skersvėjų, daug gryno oro. Manau, tai gera pradžia sėkmingai pabaigai. Prasidedant peršalimui geriau išsigulėti, tada peršalimas neišsivysto. Tikrai ribočiau tomis dienomis maistą, bet neatsisakyčiau jo. Be to, rinkčiausi jį lengvesnį (košes, daržovių salotas, troškintas ar garintas daržoves, rūgusio pieno produktus). Svarbiausia gera nuotaika ir gražios svajonės apie sveiką vaikiuką Kaip sekasi badauti (vienadienis badas), kai taip drėgna ir šalta? Ar nesušalat? Gal geriat šiltą vandenį? Man tai šalta ...
Dėkui už patarimus
Tiesą sakant aš ir nesiryžau badavimui, net ir vienos dienos, nes kažkodėl irgi manau, kad ypač nėštumo pradžioj, tai gali neprivesti prie gero. Nors kol nesilaukiau, esu tai dariusi ne kartą, ir visada poveikis būdavo tik geras. Na bet dabar bijau ir viskas. Taip ir gydausi - stengiuosi daug gerti arbatų (nors kartais kai labai nebesinori, tai išgeriu mažiau...), siek tiek medaus, imbiero, česnako. Stengiuosi nebesušalti, ir viskas jau juda į gerąją pusę. Dar liko kosulys, bet jau šiek tiek lengvesnis ir tikiu, kad ir jis neužilgo išnyks
Labuks
galiu pasidalinti vienu receptuku, kuris atsiradus peršalimo požymiams juos tuoj pat ir pašalina - bent jau mano ir artimųjų buvo tokia patirtis. Taigi, paimdavau čia dažnai minimų keleta gvazdikėlių, susimaldavau su kavamale ir užpildavau degtine. Ir jau po kokių 2 val. galima naudoti, o likusi dalis lai stovi, vis degtinės galima dapilti tiek, kiek manai dar reiks. Naudoju taip: skalauju juo gerklę kokiais 2 gurkšniais per procedūrą. Po 1-2 procedūrų ir nuo gerklės viskas "nuslenka", ir kosulių, ir t. t. nieko nebelieka - net prisiminimuose Tik reikia kur pasižiūrėti, ar gvazdikėliai neturi kokio poveikio nereikalingo nėščioms, nes yra žolyčių, kurios net gali iššaukti gimdos susitraukimus, ar net priešlaikinius nepageidaujamus reiškinius. Ne nėščioms ir nealergiškoms - puiki efektyvi priemonė. Be to, skaniai ir kvepia Tai, ar yra vienadienių badautojų, ar visi tik ilgalaikiais badavimais užsiimat? Jau čia pat ir Ekadashi...
Aš tai nebadauju visai, tik per prievartą. Nu kai peršali ar gripas. Pageriu druskos su vandeniu (šank prakšalana), po to sausai visą dieną. Tai sergu ne daugiau kaip parą. Nors neseniai visai pusantros sugebėjau prasirgti
O šaip tai jau labai ruošiuosi vėl reguliariai per ekadašius pabadauti. Bet dar ne šį mėnesį
Sveikas, Prijauciantis. Ar praktikuodamas Prakšalaną darai tuos visus 4 pratimus po 8 kartus? Kiek išgeri ltr to sūraus vandens, su kokiais laiko intervalais, kokia druskos konc.? Radau literatūroje labai įvairiai - dideli intervalai skirtumų, tad įdomu, kaip praktiškai jau pasitvirtinęs metodas
Na, ar kas šiandien Ekadashinasi? Puikus oras ir šilta visai ? QUOTE Ar praktikuodamas Prakšalaną darai tuos visus 4 pratimus po 8 kartus? Kiek išgeri ltr to sūraus vandens, su kokiais laiko intervalais, kokia druskos konc.? Aš darau tik du pirmus pratimus, organizmas jau pats žino kaip elgtis. Išgeriu apie2-3 litrus. Geriu kai skrandis apytuštis, o druskos dedu pagal skonį, kad nebūtų per daug sūru. Tik truputį.QUOTE Radau literatūroje labai įvairiai - dideli intervalai skirtumų, tad įdomu, kaip praktiškai jau pasitvirtinęs metodas . Ar visada pasiseka? Literatūroje rašo standartiškai, o praktikoje kiekvienas pats nesunkiai randa kas jam geriausia. Man pasiseka visada.QUOTE Girdėjau, kad kai kurie baisiai sutinsta po to (kažin ką padaro ne taip?!) Sutinti galima tuo atveju jei prastai veikia inkstai ir jei nebaigi procedūros - geri, geri, o vanduo neišeina. Pagrindinė klaida - galvojama, kad 2 litrus išgeri ir užteks. Kai kuriems reikia išgerti 4 ar net 5 litrus, kad "pramuštų". Reikia gerti tol kol pro antrą galą pradeda bėgti vanduo. Tai reiškia, kad vožtuvai atsidarę ir visas perteklinis vanduo išbėgs. Savaime aišku jokio ištinimo po to jau nebus.QUOTE Darai ryte ir po to tą dieną sausai badauji ar kaip? Taip.QUOTE Kaip pats apibūdintum paskirtį (pagal efektą), nes man įspūdis susidarė, kad tai žarnyno valymo, visgi, procedūra, kurios pasekoje geriau veikia kepenys, kasa ir pan. Iš dalies taip ir yra. Išvalomas visas virškinamasis traktas ir pradeda veikti "švariai". Tačiau žarnyno valymo nepakeičia. Nes jei darai su klizma - vanduo patenka į storąjį žarnyną ir ten kurį laiką būna. Tai jei yra kokių užsilaikiusių nešvarumų - po truputį "išbrinkina, suminkština" ir tada atšoka nuo žarnyno sienelių. O po šank prakšalanos - vanduo per storąjį žarnyną tiesiog prabėga ir viskas. Be to šank prakšalanos dažnai nerekomenduojama daryti. O klizmas gali kas dieną.Todėl tai nėra žarnyno valymo procedūra, bet yra virškinamojo trakto valymo procedūra. Poveikis tikrai būna geras. Tik reikia nepamiršti - jei jaučiatės labai gerai, jokia procedūra nepadarys, kad jaustumėtės geriau už labai gerai. O jei prastokai, tada galima pajausti nerealų poveikį, nes atsistato ir kepenų ir kasos ir viso virškinamojo trakto veikimas. Ir truputį praplaunamas storasis žarnynas. Paskui tinginiams parašysiu paprastesnį šank prakšalanos variantą, kuris nėra šank prakšalana ir veikia kitaip, bet poveikis nelabai daug nusileidžia šank prakšalanai.
sveiki, skaiciau, kad kalbejote cia apie visokius parazitu salinimus is organizmo. gal galit patart kaip issigydyti nuo spalinukiu? be to laukiuosi, tai ir del vaikelio neramu..
Nėščiosioms ir vaikams yra vienas visiškai nekenksmingas būdas:
Vakare išsigliaudyti 300gr. moliūgo sėklų. Išgliaudyti atsargiai, kad ant sėklos liktų žalia luobelė. Atsikėlus ryte, ant tuščio skrandžio, suvalgyti tas 300gr. sėklų. Valgyti lėtai, ilgai ir nuobodžiai Jei organizmas normaliai priima, galima pavartoti česnako, bet jis tik kaip priedas prie moliūgų. Norint vien su česnaku - reikia labai jau nemažai jo suvartoti. O tiek, kiek skanu - kaip priedas labai gerai. Kitas būdas - gvazdikėliai. Vartojimas aprašytas 2 puslapyje. Bet nors gvazdikėlis nėščiosioms ir nekenkia, bet reikia pagal savijautą. Jei jauti, kad "kažkas ne taip", tada geriau nutraukti - bus ramiau. O dar geriau, surijot moliūgus, tada galima kokias 5 dienas pavalgyti gvazdikėlių ir česnakų (viskas profilaktiškai). Trečias variantas - nueiti pas gydytoją ir pasitarti. Kiek žinau, išvaryti spalinukes, galima labai greitai. Todėl pasitarus su gydytoju (žiūrint koks nėštumo mėnuo), išgeri vieną tabletę ir spalinukėms AtA. Lygiai taip pat gali užtekti ir vieno moliūgo sėklų pavartojimo. Tik svarbiausia ką reikia žinoti - tai kurį laiką būtina stipresnė higiena ir gydytis turi visi šeimos nariai (net jei ir dar neserga). Reiškia namie gyvenate penkiese, tai ryte penkiese ir kremtate tas mopliūgo sėklas (ar kitą būdą pasirinkę). Jei yra vaikų - vaikams paaiškinate kaip tai svarbu ir jie valgo kiek sugeba, nebūtinai tuos 300gr. 300gr - suaugusiam, vaikams galima ir mažiau. Sėkmės ir būtų smagu jei sužinotumėme kaip viskas baigėsi. Ačiū
Svaikučiai,
labai fainai čia, Prijaučiantis, parašei Prijaučiantis, norėčiau paklausti, ką žinai apie badavimą ir inkstus. Prisiklausiau, kad badavimas skatina akmenų susidarymą inkstuose, net kokius tai uždegiminius procesus. Pagal visas teorijas, tai badaviams uždegimus, atvirkščiai, turėtų išgydyti? Na, pasidalink prašau savo nuomone
Tikrai nemanau, kad badavimas skatina akmenų susidarymą. Jokios logikos. O jei jau yra akmenų inkstuose - tada ilgai geriau nebadauti. Va tada ilgesnio badavimo metu, tuos akmenis tikrai "pajausi" ir gali net nelabai gerai baigtis. Jei yra akmenų, geriau juos suskaldyti, susmulkinti, išvesti iš organizmo, ir tada jau badauti. Lygiai taip pat badavimas neskatina jokių uždegimų. Gal ir gali būti išimčių, kad badavimo metu prasideda uždegimas, bet tik tais atvejais, kai jau situacija ir be badavimo buvo visai nekokia. Nors man tikrai neteko to net girdėti...
Dėl to, kad badavimas slopina uždegimus, tai irgi daug kas skirtingai kalba. Aš pats sau esu išgydęs inkstų uždegimą badavimu, bet kartu vartojau visą dienos šlapimą (be to nežinau kaip būtų buvę..), gydytoja buvo labai nustebusi, kad apsiėjau be jokių vaistų. Net liepė po kelių dienų vėl ateiti perpasitikrinti ir vėl nieko nerado
Kaip žadėjau paprastesnis šank prakšalanos receptas, kuris visiškai nesusijęs su šank prakšalana ir poveikis kitoks, tačiau pravalo virškinimo traktą ir šiek tiek tulžį. Kitaip sakant - jei naudositės, tualetą užsiimkit iš anksto
Iš vakaro išsivirti 1,5 litro vandens ir palikti per naktį. Ryte į vandenį įdedėti 1 kupiną valgomąjį šaukštą druskos (geriau rupios, bet nebūtinai) ir citrinos sulčių. Jei citrina didelė - išspausti iš vienos, jei mažos - iš dviejų. Pradėti gerti ant tuščio skrandžio. Gerti iš mažų puodukų labai mažais gurkšniukais. Niekur neskubėti!!! Išgeriam mažą puodelį, 10-15 minučių pertrauka ir vėl mažas puodelis, mažais gurkšniukais. Galima ir be pertraukų, bet tik mažais gurkšniais ir nedideliais kiekiais. Kad visas kiekis būtų išgertas maždaug per 1-2 valandas (pagal savijautą). Neskubėti!!! Svarbu: viso gėrimo metu jokiu būdu negalima gulėti, dar geriau net ir nesėdėti. Patogiausia jei turit darbų kokių namie - tipo lyginti, langus dažyti, namus tvarkyti, valgį ruošti ar vaikščioti iškėlus rankas Kai atliekat visus gamtinius reikalus procedūra baigta. Troškins. Galima gerti ir valgyti viską kaip įpratę, tačiau naudingiau nevartoti mėsos, kiaušinių, grybų. Bet galima viską.
Sveiki gyvi,
Prijauciantis, ačiu, taip greit atsakei ir tiek įdomaus čia pateikei. Pastarojo metodo neesu girdėjusi, tad laaabai įomu Na, o dabar dar noriu pasidomėti. Kaip minėjau, badauju po 1 dieną per savaitę, ritmiškai - beveik visada sausai. Ir jau geras laikas, kai tas badavimas nesukelia jokių pojūčių: anksčiau nuo popietės valgyti norėdavau kartais, o dažniau tai rytais sekančią dieną stiprokai norėdavau valgyti ir kiek silpnoka būdavo, tad ir norėdavau užkirsti: jau tiesiog laukdavau, kada tos salotos pasivirškins ir tai obuolį, tai slyvą, po to ir daržovių troškintų, gal dar košių kokių ir tada jau pasisotindavau. O dabar - nieko |