Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: B grupės streptokokai. Kas tai?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aurea
Sveikos , nestuke.gif ,
Norejau paklausti , ar daretes kuri nors tyrima del B gr. streptokoku? Koks tai tyrimas? Kas tie B gr. streptokokai? Sako tyrimas kainuoja 15 lt ir gydytojai jo seip nesiulo darytis... Sis tyrimas, sako, daromas nuo 36 nestumo sav. Ir jei tu streptokoku randa , tai pries gimdyma suleidzia penicilino , kad leliaus neuzkrestum tais streptokokais... Nieko nesuprantu... blush2.gif
Papasakokit , prasau, jei ka zinot apie tai... 4u.gif
Helga
QUOTE(Aurea @ 2005 05 25, 12:46)
Sveikos ,  nestuke.gif ,
Norejau paklausti , ar daretes kuri nors tyrima del B gr. streptokoku? Koks tai tyrimas? Kas tie B gr. streptokokai?  Sako tyrimas kainuoja 15 lt ir gydytojai jo seip nesiulo darytis... Sis tyrimas, sako, daromas nuo 36 nestumo sav. Ir jei tu streptokoku randa , tai pries gimdyma suleidzia penicilino , kad leliaus neuzkrestum tais streptokokais... Nieko nesuprantu... blush2.gif
Papasakokit , prasau, jei ka zinot apie tai... 4u.gif
*

Man dare si tyrima, bet jo nerado. Jei pasidarysi blogiau nebus, nes jei sirgsi tai gimdydama butinai apkresi leliu, o jam jau teks antibiotiku paragauti keleta dieneliu. Uzsienyje sis tyrimas daromas visoms busimoms mamoms, o pas mus taupoma vaikeliu sveikatos saskaita. As lankiausi privacioje klinikoje todel ir dariausi si tyrima.
Editulia
Man šį tyrimą atliko specialiai. Lankydavausi Klinikose pas ginekologę, nes ir planavau čia gimdyti. Kai atliko tyrimą, rado B gr. streptokoką. Na aš tai išsigandau, bet nuramino, sakė apie 30 proc. moterų jį turi. Kai gimdžiau leido peniciliną, kaip man aiškino gimdant galima užkrėsti vaikiuką. Mums viskas baigėsi gerai. thumbup.gif
Beje peniciliną leido tikrai daugiau nei tris kartus, nors mano ir gimdymas buvo labai jau ilgas.
Drugis
Ir man rado tą B grupės streptokoką. Aš irgi labai išsigandau ir kol kas nelabai ramu man. Kiek skaičiau literatūroje, tai labai svarbu yra jį nustatyti, gimdant leisti peniciliną, bet įdomu kaip paskui, ar vaikiukas tikrai neturės tos bakterijos? Kiek žinau, peniciliną leidžia kas keturias valandas? Ar ir tau taip leido, Editulia? Ar po gimdymo darė papildomus tyrimus vaikiukui?
zanet
Man irgi buvo rade ta strep B. Pradzioj issigandau, prisiskaiciau tyrimu, kad 2 is 100 turinciu strep B uzkrecia savo mazylius, jei neleidziami antibiotikai. Taciau gimdymo metu gavau as tu antibiotiku ir mazius nepasigavo tos bacilos. Ten berods nuo to strep B gali vaikas susirgti pneumonia, kraujo sepsiu ir lyg tai meningitu.
Drugis
QUOTE(zanet @ 2005 06 13, 18:38)
Man irgi buvo rade ta strep B. Pradzioj issigandau, prisiskaiciau tyrimu, kad 2 is 100 turinciu strep B uzkrecia savo mazylius, jei neleidziami antibiotikai. Taciau gimdymo metu gavau as tu antibiotiku ir mazius nepasigavo tos bacilos. Ten berods nuo to strep B gali vaikas susirgti pneumonia, kraujo sepsiu ir lyg tai meningitu.
*

Taip, vaikiukas gali susirgti tom ligom. Be to, dažnai vaikai serga bronchine astma. O kaip leidžia per gimdymą antibiotikus? Su lašeline lašina?
Aurea
QUOTE(Drugis @ 2005 06 12, 18:43)
Aurea, norėjau tavęs paklausti, ar tu dareisi tą tyrimą dėl B grupės streptokoko? Jei taip, tai koks buvo pasėlis -  teigiamas ar neigiamas? Matau, kad jau sulaukei sūnelio, įdomu, kaip sekėsi gimdyti.
*

Na , as nespejau pasidaryti to tyrimo... Nes per paskutine apziura (buvo penktadienis) , paklausiau gydytojos del to tyrimo , tai ji man idomiai atsake, kad negali itarti man tu b gr streptokoku , nes neturiu jokiu uzdegimu ir t.t., ir kad sis tyrimas yra madingas paskutiniu metu , bet Mazylio GN to tyrimo nedaro. Atseit , tik toms , kurios daznai turi visokiu maksties uzdegimu ir visokio kitokio "velnio" , galima itarti ta bacila. Bet man toks poziuris pasirode kazkoks "nemoksliskas" ir nepagristas ir galvojau , kad pirmadieni tikrai eisiu pasidarysiu privaciai ta tyrima. Bet... sestadieni pagimdziau ir viskas tuom baigesi. Mano mazius atrodo sveikas ir kai dare tyrimus , nieko nerado. Nors is tikro nezinau , kaip pas leliukus iesko tos bacilos (kokius tyrimus daro) , ryt eisim pas leliuku gydytoja , tai paklausiu.
O koks buvo gimdymas , gal kada parasysiu istorija i tema "Gimdymo istorijos", bet man buvo baisu blink.gif , ir jau praejo 2 savaites , bet dar neturiu tokio noro sirdy gimdyt dar karta schmoll.gif . Nors skausmai jau pasimirso... biggrin.gif
Ewute
o man tyrimo nedarė, bet per gimdymą leido peniciliną kas 4 valandas, nes mažiukė į pasaulį pasibeldė anksčiau, buvo 36 savaitės smile.gif . po gimdymo tik nustatė priežastį - b grupės streptokokas sukėlė vandenų nutekėjimą sad.gif . ačiū Dievui, mums viskas pasibaigė gerai ax.gif 4u.gif
mazhulia
Mano gydytoja aiskino, kad jei gimdymo metu bus leidziami antibjotikai, vaikutis negaus tu bakteriju.
Ir dar sake,kaip kazkas minejo, kad 30% moteru nesioja ta bacila ir nezino. Arba jei esi turejes slapimo taku infekcija, su inkstais ir panasiu problemu, tai esi tos bacilos nesiotoja blink.gif nezinau kiek cia tiesos...

tai visoms turejusioms ta bacila viskas baigesi gerai? Maziukams nepersidave?
Imka
Pirmą kartą bandau rašyti, tik šiandien prisiregistravau.
Labai džiaugiuosi už visas, kad jums baigėsi laimingai su tuo streptokoku.
Man irgi to tyrimo nedarė pirmo nėštumo metu, neįtarė,kad jis galėtų būti. Visi tyrimai buvo geri, gerai jaučiausi.
Gimdymas buvo sunkus ir ilgas. Gimė mūsų mergaitė, bet neišgirdom nei verksmo, negalėjau nė apkabinti, nes greitai buvo išnešta į reanimacijos skyrių, neva į plaučius pritraukė vandenų. Vėliau jau sakė, kad vandenys buvo nešvarūs ir negali tų nešvarumų išvalyti iš plaučiukų. Su kiekviena valanda jos būklė blogėjo. Prasidėjo plaučių uždegimas. Neprisimenu, kaip praėjo ta diena, nelabai girdėjau ką sakė gydytojai. Naktį dukrytės širdelė nustojo plakti.
Paėmę dukrytės šlapimo tyrimą pasėlį vadinamą, jame rado B grupės streptokoką...
Dabar jau bijo to "koko" ir po poros savaičių važiuosiu darytis šito tyrimo.
Prašykit ir jūs, man atrodo, šį tyrimą turėtų daryti ne tik privačios klinikos. Bent jau Kauno klinikos dabar daro visoms, ar bent jau rekomenduoja pasidaryti.
MOONSHINE
Dekui kad uzvedete si klausimeli. Man arteja tos 36 savaites. Ir sunerimau del sito tyrimo. As prisorasiusi i santariskes ir zinote, buvau lengvai sokiruota gydytoju abejingumu del sio tyrimo. Kai paklausiau, kada ji atliksite, nes kazkuriame zurnale skaiciau, kad jis JAU privalomas ir Lietuvoje, tai man buvo atsakyta, kad as nepatenku i rizikos grupe ir kad turesiu moketi uz tyrima jei atkakliai reikalausiu. O i rizikos grupe papuolama jeigu pries tai buves nestumas buvo komplikuotas ir yra itarimu del sito brudo. Bet gi man tik pirmas nestumas! Kur logika? O kitas labai idomus dalykelis, kad paseli ima is nosies gleivines. Na taip vaikiuka gali uzkresti, nes su juo glaustaisi, myluoji, buciuoji. Bet itariu, kad cia man gryba supjove. g.gif va ir pasitikek gydytojais ir neieskok papildomos informacijos!
laurrike
Sveikos,

Na pas mane kaip tik siuo metu yra "aktyvus" streptokokas heomolyticus (lietuviskai ji vadina hemoliziniu streptokoku), bet gydytoja nuramino, kad jeigu laiku issigydysiu, t.y. iki gimdymo, tai nereikes leisti gimdymo metu penicilino.. Bet manau, kad su priziurincia gydytoja, kur gimdysiu, vis tiek apie tai reikes pakalbeti, kad jeigu ka..
O shiaip ash irgi zurnale "nescia ir grazi", paskutiniame naujausiame numeryje skaiciau, cituoju: "Nuo siu metu kiekvienai nesciajai 36 nestumo savaite butina paimti paseli is maksties. Sis tyrimas leidzia nustatyti, ar moteris nera B grupes hemolizinio streptokoko nesiotoja. Deja, net 40 proc. moteru tyrimo rezultatas buna teigiamas, tad gimdant gali kilti pavojus, kad streptokokas apkres ir vaisiu. Taip nenutinka, jei gimdant suleidziama penicilino."
Taigi manau, kad reikia tiesiog reikalauti to tyrimo poliklinikose, o kitu atveju galbut pasidaryti ir privaciai tyrima, nes sako kad viena is 1000 streptokoko nesiotoju apkrecia vaikeli.. Va cia tokia pesimistine gaida, bet geriau galbut zinant saugotis, negu numoti i tai ranka..
kregzde
QUOTE(Karamele @ 2005 11 29, 16:58)
o kur ta tyrima daro?
*

Aš Vilniuje dariausi Eugenijos klinikoje, kainavo 60Lt, poliklinikoje jo nedarė. Ten nustato ar neauga streptokokas, stafilokokas ir enterokokas.

QUOTE(Marinda @ 2005 12 06, 23:07)
Pritariu: jau geriau gauti antibiotiku gimdant, nei po to kapstytis su visokiom bedom. O juk tie leliukai tokie gleznuciai, net pervystyti bijai, o cia toks brudas sast ir psio.

Nu paskambinau siandien daktariukui, tai jis pasake, kad netgi butina paimti sita paseli ir ne is nosies kaip mano seimos gydytoja nukliedejo, o is maksties.
*

Aišku, kad pasėlis imamas iš makšties lotuliukas.gif

Aš irgi tokios nuomonės, kad geriau apsidrausti, šiaip tai girdėjau, kad gali būti skiriamas antibiotikų gydymas nėštumo metu (nekenksmingas kūdikiui), po gydymo tyrimai kartojami. Čia matyt priklauso nuo to kiek tau liko iki gimdymo g.gif .
laurrike
QUOTE(kregzde @ 2005 12 08, 06:01)
Aš irgi tokios nuomonės, kad geriau apsidrausti, šiaip tai girdėjau, kad gali būti skiriamas antibiotikų gydymas nėštumo metu (nekenksmingas kūdikiui), po gydymo tyrimai kartojami. Čia matyt priklauso nuo to kiek tau liko iki gimdymo g.gif .
*

Beje, man paskyre makmiroro (macmiror), tai nera antibiotikas, o tik antimikrobinis preparatas.. beje, pas mane raso slapime, ne makstyje, ir doze sakyciau sumazinta..
kregzde
QUOTE(laurrike @ 2005 12 08, 17:23)
Beje, man paskyre makmiroro (macmiror), tai nera antibiotikas, o tik antimikrobinis preparatas.. beje, pas mane raso slapime, ne makstyje, ir doze sakyciau sumazinta..
*

Tai tikriausiai todėl, kad šlapime rado, o ne makštyje. Va dar neseniai sužinojau, jei tie "-kokai" makštyje nustatomi vėlyvesniame nėštume, tai tik gimdymo metu leidžiamas penicilinas arba kiti vaistai (jei yra alergija penicilinui), nėštumo metu gydymas jau neskiriamas.
ilonux
Busimosios mamos, bukit labai rupestingos ir pasidarykit ta tyrima!!! Jei buciau zinojusi apie toki tyrima lygiai pries metus....Niekas man ne nepasiule, o juk negaila butu buve tu pinigeliu...Mano mazyle praejus astuonioms valandom po sekmingo gimdymo (gime visiskai sveika, 9 apgar) labai sunkiai susirgo kraujo uzkretimu...Teko guleti reanimacijoje...ir po to turejom problemu - po ilgo antibiotiku kurso buvo sutrikes virskinimas mazylei...Aciu Dievui, dabar mazyle sveika ir labai guvi...Taciau ta naktis po gimdymo ateme is manes keleta metu gyvenimo, o ir paskui sesis menesius tesesi depresija...Ko noret - tik spejai pagimdyt ir isnesa leliuka i reanimacija sunkios bukles...didziausiam priesui to nelinkeciau, ka man teko isgyventi. Ir kas baisiausia - jei nebuciau sukelusi panikos, kad vaikutis nuolat verkia, niekas ir nebutu pastebeje, kad mano mazylei blogai...pogimdyviniam skyriui sesutes sake: tai ir turi verkt naujagimis....o juk tokiu atveju svarbi kiekviena minute...
Irjuda
sveikos būsimos, esančios nestuke.gif , ir jau tapusios mamytėmis... biggrin.gif

LABAI DŽIAUGIUOSI KAD RADAU ŠIĄ TEMĄ... tai yra tikrai labai svarbu. apie šiuos tyrimus sužinojau gerokai per vėlai. nors, mano situacijoje jie nebūtų mum jau ir bepadėję... pasekmės tikrai labai skaudžios...

visų pirma galiu pasakyti kad šis tyrimas yra visai neskausmingas. paima tepinėlį iš gimdos kaklelio. kiek žinau, tai jis daromas 36-37 nėštumo savaitę. TAIP PAT šią bakteriją turi beveik kiek vienas: sergantis puliuojančia angina ar kiaurame dantyje...

išklausykit mano istoriją...

pagaliau išaušo dienelė, atėjo laikas gimdyti. PAGALIAU aš susitiksiu su savo mažyte... taigi... gimdymas praėjo neįtikėtinai gerai. gimėm nors ir didelės tačiau sveikos. išrašė iš ligoninės po 3 dienų. grįžom namo, džiaugėmės dukrele, tačiau po 3 savaičių pastebėjome, kad dukrelė nejudina dešinės kojytės... labai susijaudinau, verkiau visa dieną apsikabinusi dukrelę, nes buvau įsitikinusi, kad išsukau koją... rytojaus dieną nuvažiavome pas gydytoją, ji nusiuntė pas chirurgą, o tas mūsų negazdindamas išsiuntė į santariškių klinikas. kol nenuvykom ten, nesupratom šios padėties sunkumo. iškarto mums atliko begales tyrimų, echoskopijos, rentgenas, kraujo tyrimai ir t.t. iškart įstatė dukrytei į galvytę kateterį, pradėjo leisti antibijotikus maksimaliom dozėm. greit atėjo kraujo tyrimų atsakymas: streptokoko infekcija. DIAGNOZĖ - DEŠINIO ŠLAUNIKAULIO OSTEOMELITAS. pasekmes gydytojai nedrįso net prognuozuot. pasakė tiesiai šviesiai, kad dar nėra matę atvejo, kada viskas pasibaiktu be pasėkmių. taigi, jei infekcija pažeis kaulo augimo liniją, ateityje kojyte gali būti trumpesnė... aišku, šiais laikais viska įmanoma ištaisyti, tačiau kiek vaikui kančių, o ir tėvams...

taigi, išgulėjome ligoninėje 29 dienas, kasdien antibijotikai 4 kartus per dieną maximaliom dozėm. kadangi mano panelė buvo didelė ir stipri, pastoviai su rankom išmaldavo kateterį. jį beveik kas antra dieną tegdavo keisti. mažų vaikų venos yra silpnos ir plonos, todėl labai sunku įstatyti. kaskartą kai išnešdavo į procedūrinį, nerasdavau sau vietos, dukra rėkdavo klaikiai, visa ligoninė skambėdavo, statydavo po pusvalandį... negaliu net prisiminti tų akimirkų... taigi, gydėmės ir laukėm naujienų, tikėdamiesi ir melsdamiesi, kad viskas bus gerai. jau po savaitės gydytoja pranešė, kad gydom gerais antibijotikais (o jei būtų nepataikę, baisu net pagalvot...). dar po 10 dienų pakeitė kitus antibijotikus. nekantriai laukėm kada darys rentgena, po kurio bus aišku, kiek infekcija pažeidė kaulą... atėjo ta diena... pagaliau... geros naujienos... VALIOOOO... infekcija nepažeidė net kaulo... viskas buvo suteikta labai laiku... reikia dėkoti tik dievui už tokį stebuklą... jei nebūtumėm laiku pastebėję mes, jei mūsų gydytoja nebūtų mūsų išsiuntę į santariškes (ši liga labai reta, per mūsų gydytojos darbo praktika, čia antras atvejis...), o santariškėse nebūtų imtasi jokių skubių priemonių, nenoriu net pagalvot kaip būtų pasibaigę... dabar lankomės kas 3 mėn pas ortopedą, stebim, tačiau kolkas viskas gerai... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

dar noriu pasakyti, kad kai gulėjome ligoninėje, ėjau tirtis ar aš ją apkrėčiau. tyrimai buvo geri ir pas mane infekcijos nebuvo... liko kitas variantas. gimdymo metu užsikrėtė. ši infekcija patenka kraujo keliu gimstant. taigi, galimas daiktas, kad užkrėtė mus ligoninėje... vyras irgi išsityrė, nes pas jį buvo puliuojanti angina... deje, pas jį pasitvirtino... kadangi jis dalyvavo gimdyme, galėjo ir jis apkrėsti...

taigi, mielos mamaytės, nelikit abejingos, padarykit viską kad to išvengtumėte. pagalvokite, kaip gali pakenkti jūsų vaikiukui, ką jam gali tekti iškentėti. MANAU TAI SVARBIAUSIA!!! jei linkit savo kūdikiui gero, tai pirmiau galvokit apie jį, o tik po to SKAUDĖS AR NE...
gėliukas
Ačiū mamytės už patarimus smile.gif
aš jau aptariau šitą klausimą su gydytoja tik pastojus. Vaikštau privačiai, todėl artėjant nestuke.gif pabaigai vėl palietėm tą temą, nes turiu pūlinę anginą. Ką gi 36-37 man bus imamas tas pasėlis ir jei bus rasta tu -kokų (o turbūt ras nes niekur jie neišgaravo) - gimdymo metu gausiu antibijotikų. O kadangi penicilinui esu alergiška, auginant pasėlį bus išbandyti kiti antibijotikai... Tikiuosi viskas baigsis gerai thumbup.gif
Aišku, svarbiausia, kad pačios mamos žinotų savo bėdas ir laiku susiimtų smile.gif
MOONSHINE
As irgi pagirsiu kad atidaret tokia tema thumbup.gif

Mano istorija tokia, kad as suzinojus apie si tyrima praejau kruziaus kelius, kol issireikalavau is seimos gydytojos kad ji padartu. Labai daug naudingos info radau angliskame medicinos puslapyje, deja neberandu kokiame. Bet esme tokia:

- jei mama yra sirgusi slapimo pusles ar slapimtakiu infekcija- yra didele tikimybe kad ji yra nesiotoja B grupes streptokoko. (o as net nescia budama sirgau. ir i tai seimos gud paziurejo pro pirstus)

- daromas maksties paselis is vadinamojo pirmojo trecdalio - paima tokiu spec pagaliuku ir ideda i terpe. sis tyrimas poliklinikoje kainuoja apie 18 lt. jei atsakymas teigimas, tada daro kam jautrus tas brudas- tada suma isauga iki 28 lt kazkur... su tuo tyrimu reikia vykti i gimdymo namus ir kai registruoja- parodyti - tada suleis antibiotikus, kuriems jautrus tas B srept. Kiek kartu leis - priklauso nuo gimdymo trukmes -man leido 2 kartus i vena lasalines budu. Pirmas leidimas turi buti atliktas dar vandenims nenubegus! Tad kas yra nesiotoja, turi i tai atkreipti demesi ir atvykti i gimdykla anksciau, o ne kai kas penkios minutes saremiai...

- galima antibiotiku ir neleisti. bet tada iskyla pavojus leliukui uzsikresti. O susirgti gali plauciu uzdegimu, sepsiu ir net meningitu. kazkuri mama yra rasiusi kaip del tokio brudo neteko mazyles... verysad.gif tad verciau nerizikuoti...

- kita medalio puse- kazkokia dalis antibiotiku pakliuvo musu pupai- o tai sukele problemas su viduriukais... aisku, gal sutapimas, bet dabar pasakojant apie mergaites sveikata visada radedu nuo to, kad gimdymo metu mums leido antibiotikus.

- didziausias pavojus yra jei gimdymas vyksta anksciau nei 40 sav., jei vaisius be vandenu ilgiau nei 3 val. ir gimdymas ilgas. dar kazkoks buvo punktas, bet nepamenu- matyt nelabai svarbus blush2.gif

is situacijos kuri buvo mano nestuma, tai galiu pasakyti, kad tos kurios vaiksto pas seimos daktarus ir akuserius - jie i tai ziuri pro pirstus, o kas vaiksciojo i pvz. VGN- toms net prasyti nereikejo sito tyrimo - padare be kazkokiu spardymusi. Tad butinai pasidarykit.

Ai, tiesa, dar- sitas B draugelis gali gyventi bet kurioje zmogaus gleivineje - nosyje, gerkleje, zarnyne ir t.t. bet pavojingiausia jo vieta leliukui yra makstyje.

sekmes laukiant savo stebukliuku wub.gif
Nivea
QUOTE(Imka @ 2005 10 20, 23:17)
Labai džiaugiuosi už visas, kad jums baigėsi laimingai su tuo streptokoku.
Man irgi to tyrimo nedarė pirmo nėštumo metu, neįtarė,kad jis galėtų būti. Visi tyrimai buvo geri, gerai jaučiausi.
Gimdymas buvo sunkus ir ilgas. Gimė mūsų mergaitė, bet neišgirdom nei verksmo, negalėjau nė apkabinti, nes greitai buvo išnešta į reanimacijos skyrių, neva į plaučius pritraukė vandenų. Vėliau jau sakė, kad vandenys buvo nešvarūs ir negali tų nešvarumų išvalyti iš plaučiukų. Su kiekviena valanda jos būklė blogėjo. Prasidėjo plaučių uždegimas. Neprisimenu, kaip praėjo ta diena, nelabai girdėjau ką sakė gydytojai. Naktį dukrytės širdelė nustojo plakti.
Paėmę dukrytės šlapimo tyrimą pasėlį vadinamą, jame rado B grupės streptokoką...
*

Man net plaukai pasišiaušė beskaitant. Nes mūsų istorija labai panaši. Mūsų dukrytė taip pat buvo pritraukusi vandenų į kvėpavimo takus. aš tų pirmų baisių akimirkų nepajutau, nes man darė cezarį ir buvau visiškai užmigdyta. Tačiau kitą rytą, kai man neatnešė maitint, o tik nutraukė pienelį (o kitoms atnešė leliukus), supratau, kad kažkas nelabai gerai, bet niekas man tiksliai ir nepaaiškino, kas atsitiko. Kaip jau sakiau, pasakė dėl tų įkvėptų skysčių ir kad mažiukė silpna ir turi būti inkubatoriuje. Paskui pasakė, kad rado streptokoko bakteriją. aigi abi gavom antibijotikų (dabar biškį vargstam su viduriukais). Bet kad tas streptokokas toks baisus, tai aš tik dabar perskaičiau. Bet gal viskas gerai baigės, kad mums taip ir napapasakojo apie visas blogybes.
Stiprybės visoms
jurgenas
Man irgi siandien pasake, kad turiu streptokoku blink.gif Siaubingai persigandau ir puse dienos vos laikiau asaras, nes man susisviete, jog didele tikimybe, kad vaisiui gali buti pakenkta dar nestumo metu. Prisimasciau, kad vaikelis gali buti apsigimes...
Bet paskaicius sita tema, dabar dziaugiuosi, kad man ji nustate ne per velai (mums 22 savaites) ir galbut pavyks isvengti neigiamu pasekmiu gimus mazyliui.
Man daktare skyre gerti dabar antibiotikus (penicilina) ir po kurso kartos paseli. Neramu, kad vaikelis paraugaus jau dabar tu antibiotiku, bet cia vis tik mazesne blogybe. Nepaisant to, nerimas sirdelen kaip reikiant insedo verysad.gif
ajja
butinai pasidarykit ta tyrima, negaila tu 15 Lt del ramybes, o kai randa negaila dar 32 Lt, kad nustatytu kokiam gydimui bakterija jautri. Man siandie rado B streptokoka verysad.gif , sake, kad dabar (36 sav.) jokio gydimo nereik, o gimdant leis vaistus. Pasitikrint nuejau savo iniciatyva, prisiskaicius knyguciu unsure.gif , ir ka - rado. Tai ginekologe sake, kad rekomenduos ir kitom nestuke.gif nes atseit padaugejo atveju. Kai pagalvoju, kad dar abejojau eit neit... doh.gif
pince
Butinai atlikit visus tyrimus dėl streptokoko,nenoriu gąsdint,bet turit padaryt viska,kad nenutiktų baisiausia.Dėl to brudo aš netekau savo sūnelio.Pagimdžiau 36savaičiu,bet viskas pavyko greitai ir gimė sveikas ,gražus berniukas,buvau pati laimingiausia mama,paeme pasėlį-streptokoko NERADO.Po6dienų buvom namie,palaikė ligoninėj ilgiau,nes skaitėsi neišnešiotas paleido ramius,sako sveikiausias vaikas.Niekada gyvenime nebuvau tokia laiminga,auksinis vaikas,mylintis tėtis...Aštuonioliktą parą,pranešė,kad nušovė vyro dėdę,po kelių valandų sūnelis pradėjo verkti,niekaip nerimo,supanikavau,iškviečiau greitąją,atvažiavo,davė raminančią žvakutę,palinkėjo kantrybės.Po kelių valandų,matau visai blogai:neverkia,bet dejuoja[nebegaliu rašyt,baisu prisimint]vienu žodžiu nuvažiavom į ligoninę,paguldė įreanimaciją,paskui į Kauną,ten ir praradau savo aukselį .Diagnozė-STRRPTOKOKINĖ INFEKCIJA sukėlė žaibinį meningitą ir nieks nebegalėjo mums padėt...Įdomiausia,kad visi mano pasėliai buvo neigiami,sako užsikrėtė iš aplinkos...Dabar vėl laukiuos gyvenu viltimis,kad viskas bus gerai,atlikinėju visus įmanomus tyrimus.To,ką aš išgyvenau nepalinkėčiau net baisiausiam priešui,o visad,galvojau,kad esu gimus po laiminga žvaigžde. verysad.gif
lupipita
Sveikos,
Gal galite padeti ir papasakoti apie B grupes streptokoku tyrima, nes priejau aklaviete, man dave darytis tyrimo is kraujo ASLO tyrima, sake poliklinikoje kitokio nezino, o as girdejau kad ima paseli is maksties,
Sakykit kaip jums daro ta tyrima ir jei tikrai is maksties gal zinot kur ji butu galima pasidaryti ir kiek gali kainuoti help.gif
pince
QUOTE(lupipita @ 2006 06 13, 19:02)
Sveikos,
Gal galite padeti ir papasakoti apie B grupes streptokoku tyrima, nes priejau aklaviete, man dave darytis tyrimo is kraujo ASLO tyrima, sake poliklinikoje kitokio nezino, o as girdejau kad ima paseli is maksties,
Sakykit kaip jums daro ta tyrima ir jei tikrai is maksties gal zinot kur ji butu galima pasidaryti ir kiek gali kainuoti help.gif
*

Kreipkis į savo ginekologę,ji paims tepinėlį iš makšties,atsakymai maždaug po savaitės,šiaip turėtų būti nemokamas,nebent eisi į privatų kabinetą,ten pasiteirauk kainos.
jorinde
QUOTE(pince @ 2006 05 22, 10:18)
Butinai atlikit visus tyrimus dėl streptokoko,nenoriu gąsdint,bet turit padaryt viska,kad nenutiktų baisiausia.Dėl to brudo aš netekau savo sūnelio.Pagimdžiau 36savaičiu,bet viskas pavyko greitai ir gimė sveikas ,gražus berniukas,buvau pati laimingiausia mama,paeme pasėlį-streptokoko NERADO.Po6dienų buvom namie,palaikė ligoninėj ilgiau,nes skaitėsi neišnešiotas paleido ramius,sako sveikiausias vaikas.Niekada gyvenime nebuvau tokia laiminga,auksinis vaikas,mylintis tėtis...Aštuonioliktą parą,pranešė,kad nušovė vyro dėdę,po kelių valandų sūnelis pradėjo verkti,niekaip nerimo,supanikavau,iškviečiau greitąją,atvažiavo,davė raminančią žvakutę,palinkėjo kantrybės.Po kelių valandų,matau visai blogai:neverkia,bet dejuoja[nebegaliu rašyt,baisu prisimint]vienu žodžiu nuvažiavom į ligoninę,paguldė įreanimaciją,paskui į Kauną,ten ir praradau savo aukselį .Diagnozė-STRRPTOKOKINĖ INFEKCIJA sukėlė žaibinį meningitą ir nieks nebegalėjo mums padėt...Įdomiausia,kad visi mano pasėliai buvo neigiami,sako užsikrėtė iš aplinkos...Dabar vėl laukiuos gyvenu viltimis,kad viskas bus gerai,atlikinėju visus įmanomus tyrimus.To,ką aš išgyvenau nepalinkėčiau net baisiausiam priešui,o visad,galvojau,kad esu gimus po laiminga žvaigžde. verysad.gif
*

Pince, mieloji, labai tave užjaučiu verysad.gif
Labai panašiai aš vos nepraradau savo sūnelio. Nors nėštumą apturėjau kaip reta nelengvą ir buvau pasigavusi kitą šlykščią infekciją - toksoplazmozę, vaikelis neužsikrėtė. Gimė sveikas stiprus berniukas. Bet. Kai jam buvo 3,5 savaitės, vieną popietę jis miegojo, aš buvau kitame kambaryje. Staiga išgirstu KLYKSMĄ. Šitaip verkiančio savo vaiko nebuvau girdėjusi, tai tęsėsi apie tris val. ir neišėjo nuramint, tada kvietėme greitąją. Temperatūros jam nebuvo, manėm, kad pilvukas (nes jam tada buvo beprasidedantys tie nelaimingi diegliai). Greituškės gyd. apžiūrėjo ir po teisybei nieko nesuprato, nuvežė į Santariškes. Ten apžiūrėję paleido, kaipo nieko rimto nesant. Grįžus namo kitą parą pakilo temp. 38, dejavo taip, kaip tu sakai (ta naktį atsimenu kaip košmarą)... patys vežėm į ligoninę, kur per vargą paguldė (nes siuntimo neturėjome, matot...). Ačiū skyriaus vedėjai, kuri "nusodino" tą baisuoklę iš priėmimo ir gerai davė velnių... o vaikelį tiesiai į reanimaciją, kur diagnozavo meningitą nuo streptokoko (sepsis, kurio komplikacija - meningitas). Panašu, kad užsikrėtė per gimdymą...nuo ko? šito, deja, negali atsakyt niekas. Galbūt ir "iš aplinkos" - man darė cezarį, žinau, tą dieną operacijų buvo nemažai, o aš buvau "planinė", paskutinė... Man padarė du pasėlius iš makšties ir vieną iš gerklės - dėl viso pikto, jie visi neigiami... Gydytojai taip pat sako, kad pasitaiko tokių "neidentifikuojamų" atvejų. Tarp kitko, tie baisieji hemoliziniai streptokokai negyvena mus supančioj aplinkoj, jie gyvena tik žmogaus organizme ir - galbūt - pasitaiko ligoninėse.
Vis dėlto mano vaikis išsikrapštė, gulėjom mėnesį beveik ligoninėj, o reanimacijoj kelias dienas. Pradžioj tyrimai buvo klaikūs, gydtojai nesakė nieko paguodžiamo. Laimei, eiga nebuvo žaibinė, nes būtų buvę jaučiu tas pat, kas ir tau verysad.gif
Iškart pavyko nustatyti tinkamus antibiotikus ir pradėjo sparčiai sveikti, nors tą mėnesį atsimenu... ne, geriau nenoriu išvis prisiminti tų kateterių galvytėj, rėkimo iš skausmo ir dėl išderinto virškinimo, nemiegotų parų ir nuolatinio blūdo iš nuovargio ir nerimo. Ir, tiesą sakant, apsižliumbiau, kai jis pirmąkart sąmoningai nusišypsojo... viskas laiku, tik kokiom sąlygom...
Dabar, po 2 mėn., jau palyginti neblogai gyvenam - mažius neramokas ir šiek tiek irzlus, užmiega labai sunkiai (neaišku - liga? charakteris?), bet vystosi absoliučiai normaliai ir jokių priekaištų iš medikų kaip ir neturim ax.gif

Tau kuo didžiausios sėkmės ir sveiko mažylio! Viena žinok, kad tai, ką patyrei, jau nepasikartos console.gif

QUOTE(Ingushka @ 2006 06 02, 19:53)
Bet aš nesuprantu, jei ši infekcija gan dažnai pasitaiko, kodėl mūsų gydytojai nesiūlo pasidaryt to tyrimo?  doh.gif  Negi čia kažkas nauja ir anksčiau tokių infekcijų nebūdavo? Negi sunku informuot ir psiūlyt išsitirt?
*

Atsakymas - pinigai. O kas finansuos? skamba ciniškai? bet taip yra. Amerikoje šis tyrimas yra privalomas, pas mus net nepasiūlys, jei nepaklausi ir nepaprašysi.
Bet lyg ir pas mus žada jis būti privalomas ir nemokamas, pasidomėkit, kaip ten yr...
Neffertite_
Nuvažiavau tiesiai į AK pas gydytoją ir kalbėjomės "realiai". Žodžiu prigasdino jis mane dėl to streptokoko. Mano terminas liepos 12 d. Sekantuis vizitas pas gyd - liepos 8 d. Tą dieną "žiūrėsime ką daryti", turbūt pradėsiu gerti antibiotikus tą dieną ir iki termino turiu pagimdyti, jei ne - gal skatins ar šiaip pakrapštys. Jei gimdymas prasidės iki liepos 8 d. - tada antibiotikus leis gimdymo metu. Žodžiu - dabar bijau ir gimdymo, ir to streptokoko ir dar daug visko visko. Kad tik viskas būtų ok. verysad.gif
laukinukė
QUOTE(Neffertite_ @ 2006 07 03, 23:34)
Nuvažiavau tiesiai į AK pas gydytoją ir kalbėjomės "realiai". Žodžiu prigasdino jis mane dėl to streptokoko. Mano terminas liepos 12 d. Sekantuis vizitas pas gyd - liepos 8 d. Tą dieną "žiūrėsime ką daryti", turbūt pradėsiu gerti antibiotikus tą dieną ir iki termino turiu pagimdyti, jei ne - gal skatins ar šiaip pakrapštys. Jei gimdymas prasidės iki liepos 8 d. - tada antibiotikus leis gimdymo metu. Žodžiu - dabar bijau ir gimdymo, ir to streptokoko ir dar daug visko visko. Kad tik viskas būtų ok.  verysad.gif
*

Jau galutinai suėmė nerimas. Einu šiandien pas gydytoją, reiks pasiryžt paklaust apie tą tyrimą, nes kiek paskaičiau, kad jį darytų, turi būti rizikos grupėje. Aš, aišku, nesu, o jei tas baisuoklis sau tyliai tūno ir užkrės mažiulį gimdymo metu. O tu laikykis, vis tik geriau žinoti, kas yra, ir imtis priemonių, nei nežinoti ir paskui su baime sekti savo kūdikėlį
pince
QUOTE(Neffertite_ @ 2006 07 03, 23:34)
Nuvažiavau tiesiai į AK pas gydytoją ir kalbėjomės "realiai". Žodžiu prigasdino jis mane dėl to streptokoko. Mano terminas liepos 12 d. Sekantuis vizitas pas gyd - liepos 8 d. Tą dieną "žiūrėsime ką daryti", turbūt pradėsiu gerti antibiotikus tą dieną ir iki termino turiu pagimdyti, jei ne - gal skatins ar šiaip pakrapštys. Jei gimdymas prasidės iki liepos 8 d. - tada antibiotikus leis gimdymo metu. Žodžiu - dabar bijau ir gimdymo, ir to streptokoko ir dar daug visko visko. Kad tik viskas būtų ok.  verysad.gif
*

Viskas bus gerai,svarbu,kad tu žinai,kokia yra padėtis,mano gyd sakė,kad jei leidžia antibiotikus gimdymo metu,tai vaikeliui maža tikimybė apsikrėsti,jei vaikelis išnešiotas jo imunitetas jau bus stipresnis,atsparumas didesnis,mano gimė anksčiau,imunitetas nebuvo susiformavęs.Po gimdymo reikalauk,kad paimtų vandenų pasėlį,taip pat neskubėkit iš ligoninės namo,reikalauk,kad vaikeliui paimtų pasėlius,jie auginami apie savaitę,pati teiraukis atsakymų,kai žinos kokios rūšies streptokokas,pritaikys antibiotikus.Žinok nevisada,jei mamai randa būna pas vaikutį,pas mane nebuvo,gavo iš aplinkos,niekada nesužinosiu kaip verysad.gif Galų gale nevisada streptokokas sukelia tokias baisias ligas kaip mums,pamatysi viskas bus gerai drinks_cheers.gif
Artulia
Brr, pasiskaiciau jusu nuomones apie ta bjaurybe streptokoka ir pasidare baisu. Man tik susidare ispudis, kad gydytojai i tai ne per labiausiai kreipia demesi, lyg eitu kalba apie kokia nors senai isnykusia ir musu dienomis nesergama liga, pvz. apie mara ir pan. Bent jau man susidare tokia nuomone, kai paklausiau savo gydytojos apie B grupes streptokoka. Ji tik nusijuoke ir pasake, kad neissigalvociau sau ligu, kuriu nera. Bet is kur as galiu zinoti, kad pas mane nera tos bjaurybes, jei siaip jos niekas ir nejaucia ir tai isaiskeja tik tyrimu metu ar neduok dieve, gimus vaikeliui? Jau geriau toms, kurios apie tai zinote, bent jau galite buti tikros, kad gydytojai gimdymo metu padarys viska, kad apsaugotu nuo uzkretimo jusu vaikelius...
jorinde
QUOTE(pince @ 2006 07 05, 18:28)
Viskas bus gerai,svarbu,kad tu žinai,kokia yra padėtis,mano gyd sakė,kad jei leidžia antibiotikus gimdymo metu,tai vaikeliui maža tikimybė apsikrėsti,jei vaikelis išnešiotas jo imunitetas jau bus stipresnis,atsparumas didesnis,mano gimė anksčiau,imunitetas nebuvo susiformavęs.Po gimdymo reikalauk,kad paimtų vandenų pasėlį,taip pat neskubėkit iš ligoninės namo,reikalauk,kad vaikeliui paimtų pasėlius,jie auginami apie savaitę,pati teiraukis atsakymų,kai žinos kokios rūšies streptokokas,pritaikys antibiotikus.Žinok nevisada,jei mamai randa būna pas vaikutį,pas mane nebuvo,gavo iš aplinkos,niekada nesužinosiu kaip verysad.gif Galų gale nevisada streptokokas sukelia tokias baisias ligas kaip mums,pamatysi viskas bus gerai drinks_cheers.gif
*

drinks_cheers.gif nesigasdinkit, mano atvejis irgi nebuvo standartinis - as geriau puse nestumo ziaurius antibiotikus nuo toksoplazmozes, ir del to - galbut - galejo nukenteti mazylio imunitetas. Mano atveju gydytojai PRIVALEJO i tai atsizvelgti ir suleisti streptokokus veikianciu antibiotiku iskart po gimdymo maziukui. Apsidraudimui. Nes geriau jam vienakart gauti ju profilaktiskai, negu paskui... sitaip... Deja, apie tai nepamaste nei jie, nei as... o paselis pas mane irgi neigiamas buvo.
Gabrielyte
Stiprybes visoms toms mamytems wub.gif , kurios praradote del sios "bjaurybes" savo vaikucius ir suradote jegu apie tai parasyti sioje temoje! 4u.gif
Jusu deka ateityje gali buti apsaugota daug vaikuciu ! Aciu Jums! Kiekviena mamyte tai paskaiciusi, supras , kad yra labai svarbu issitirti!
žiog(ien)ė
neskaiciau visu pasisakymu, gal kas jau ir atsaket, siais metais medikai jau kaip ir nutare daryt privaloma tyrima del streptokoko, nescioms moterims nuo 36 nestumo savaites. net ir tuo atveju, jei jums jo nesiulys - prasykit pacios savo ginekologu. kainuos apie 30 lt, bet tokiu atveju, jei esat infekcijos nesiotoja (30 proc moteru tokiu ) informuokit savo gydytoja pas kuri gimdysit, kad uzkirst kelia baisiems nutikimams.
aisku, nieks neapsaugo nuo tokiu atveju kaip Pince, beje ir mano, musu mazylis irgi mire nuo tos pacios diagnozes - sepsis sukeltas B grupes streptokoku. nors as lyg ir nebuvau nesiotoja, o buvau apkresta arba gimdymo metu arba diena pries per ginekologo apziura. bet tai vienetiniai atvejai. jus daug ka galit pakeist pacios, atlikdamos tyrima. ginekologas gimdymo metu tokiu atveju suleis penicilino ir vaikutis gims neapsikretes.
sekmes 4u.gif
Gemini
Man prieš kelias savaites ėmė makšties pasėlių, nieko nerado, įdomu tuo pačiu ir streptokokas ieškomas, gal kas žinot? g.gif
pince
QUOTE(Gemini @ 2006 08 18, 16:42)
Man prieš kelias savaites ėmė makšties pasėlių, nieko nerado, įdomu tuo pačiu ir streptokokas ieškomas, gal kas žinot?  g.gif
*

Kiek žinau streptokoko tyrimas atliekamas atskirai,gyd turi viską paaiškinti,tu jos pati visko klausk ir prašyk tyrimo,patys jie nepasiūlys.
Sirana
O kaip nustatoma rizikos grupe? Jei iprastas tepinelis be priekaistu, is kur suzinoti, ar esi padidintos rizikos? Man dabar 34 savaites, pas gydytoja eisiu jau budama apie 38 sav., ar nebus per velu darytis ta tyrima? g.gif
žiog(ien)ė
QUOTE(Sirana @ 2006 08 30, 22:59)
O kaip nustatoma rizikos grupe? Jei iprastas tepinelis be priekaistu, is kur suzinoti, ar esi  padidintos rizikos? Man dabar 34 savaites, pas gydytoja eisiu jau budama apie 38 sav., ar nebus per velu darytis ta tyrima? g.gif
*

nepervelu. ji daro 36 savaite, nes paprastai infekcija sukelia prieslaikini gimdyma, tad jei eisi 38 savaiciu pas gydytoja ir uzklausk del tyrimo. paprasciausiai paims tepineli is kurio augins bakterijas ir ziures ar nera streptokoko. jei nera - rizikos nera, jei yra, informuok savo gydytoja, pas kuri gimdysi 4u.gif
Aistė S
O man šiandien Utenoje gydytoja pasakė kad tokių tyrimų šiame mieste pasidaryti negalima. Atseit čia kaip loterijoje bus tai bus... Ir už ką mes ligonių kasoms mokam, jei dar ir pas privatininkus esi priverstas lankytis. g.gif Pikta.....
ilonux
Užuojauta visoms mamoms, netekusioms angelėlių dėl streptokoko...Jau kažkada rašiau šioje temoje savo skaudžią patirtį susidūrus su šia bakterija - sunkiai susirgo mano ką tik gimusi mažylė...Ačiū Dievui ir reanimacijos kolektyvui, kad šiandien ji su mumis. Kiekvieną kartą prisiminusi tą košmarišką laikotarpį ašaros pačios rieda...
Visas mamas noriu perspėti - stebėkite savo naujagimius ir jei atsiras įtarimų, kad kažkas negerai, nesikuklinkit ir kelkit visus daktarus ant kojų. Jei taip nebūčiau padariusi, geruoju nebūtų baigęsi tikrai... Sepsio požymiai - nesustojantis verkimas, pereinantis į dejavimą, labai aukšta arba priešingai labai žema temperatūra, mėlynuojantys kojyčių ir rankyčių pirščiukai...
Kartais būna svarbiausia nebijoti pasirodyti kvailai ir sukelti paniką...
aldyte
Sveikos. Norėjau įkišti svo trigrašį, nes esu Amerikoje ir čia informacijos pilna. O kai kurie jūsų pastebėjimai netikslūs.
Tai va:
pati bakterija gyvena pas 25proc. moterų (ir turbut vyrų, tik jų nieks netiria), tai ne infekcinė liga, o vadinama kolonizacija. Jokių simptomų pačioms moterims hemoliziniai streptokokai nesukelia. Ir nesąmonė kaip rizikos laipsniu remtis praeityje buvusiom/nebuvusiom šlapimo takų infekcijomis - tai neturi ryšio su šių bakterijų kolonizacija. Jos ir šiaip gyvena visų mūsų žarnyne ir tik išplitę į šlapimo ir lytinius organus ima kelti grėsmę - ir tai tik kūdikiui ir tik gimdymo metu. Tiriama šlapime ir tepinėlyje iš makšties. Jei nors vienas jų teigiamas - jūs nešiotoja. Tai nepastovus reiškinys - bakterijų tai randama, tai ne (todėl kai kurios nešiotojos tiesiog nepagaunamos...). Bent vieną kartą radus moteris jau laikoma kolonizuota ir jai gimdymo metu siūlomi antibiotikai. Gydyti iki gimdymo yra visiška nesąmonė, nes tuoj pat jos prisiveistų atgal... Todėl gydymas turi būti taikomas tik gimdymo metu (jei aišku suspėjama) ir tik dėl vaiko... mama taip ir liks kolonizuota. Visų kitų gimdymų metu ji turės gauti tų prakeiktų antibiotikų. Deja. Tai tikrai ne tas streptokokas, kuris sukelia gerklės infekcijas - tai kitas streptokokas. Kaip juo galima apkrėsti gimdymo metu, jei mama jo neturi - neaišku (čia keletas aprašė tokisu atvejus, man jie nepaaiškinami). Juk būna ir kitų infekcijų... ko gero tai buvo kiti sukėlėjai arba testas mamai buvo atliktas, kai ji buvo "švari".
Pagrindinė komplikacija vaikiukui - generalizuota infekcija - sepsis. Dėl to, normaliai gimdžiusias ir gavusias antibiotikų moteris JAV gydytojai laiko ligoninėj 48 val ir stebi (šiaip išleistų anksčiau). Tokioms natūralistėms kaip aš, užsinorėjus leidžiama būti namie, bet labai atidžiai stebint. Antibiotikų galima ir išvis atsisakyti, juk infekciją gauna tik 1-2proc. kūdikių. Bet čia, JAV, moterys kartais atsisako paties tyrimo (kuris šiaip yra rutininis), nes atsisakyti antibiotikų, kai bakterija jau rasta turbūt sunkiau... Na pastarieji pamastymai toms mamytėms natūralistėms, kurios nenori jokių medikamentų savo gimdyme. Gaunasi tokia jautri temelė...
Penicilinas veikia puikiai, ir kiek žinau, pasėlis jautrumui nustatyti čia nedaromas. Daromas jis, aišku, kai vaikiukas suserga. Iš pradžių, kol bakterija rasta tik pas mamą - nieks nieko nesiima iki pat gimdymo. Gimdymui prasidėjus suleidžiamos kelios dozes intraveninio penicilino.
Jei nespėta suleisti (gimdymas vyko greitai, vėlai atvažiuota) - tada gydytojai ima vaikiuko kraujo tyrimą pasėliui. Iš kulniuko. Tik tada, kai nespėta.
Tukstančiai vaikų gimsta motinoms nešiotojoms ir niekuo nesuserga. Juk imta tyrinėti tik visai neseniai... Iš susirgusių - tik dalis būtent hemolizinio streptokoko sukelta liga. Kiti - kitų bakterijų. Todėl labai bijoti nereikia. Tiesiog visos tikėkim, kad nepateksim tarp tų kelių procentų ir apsišvieskim/apsidrauskim kaip kuri išmanot. Labai keista, kad Lietuvos akušeriai ignoruoja šią infekciją. Turbūt, nereiktų tokiais gydytojais pasitikėti. Ieškokit išmanančių. Sėkmės.
ilonux
Aldyte, ačiū už tokią išsamią informaciją 4u.gif Pritariu tau dėl pasitikėjimo gydytojais...Jeigu aš ir kitos nukentėjusios mamos būtų žinojusios apie tokią infekciją ir apsisaugojimo nuo jos būdus iš anksto...Kiek nelaimių būtų išvengta. Manau, kad ši informacija turėtų būti labai platinama, tuo labiau, kad kiek teko girdėti, Lietuvoj šios infekcijos atvejų pastaruoju metu padaugėjo... verysad.gif
Annette
Stai, radau siek tiek informacijos internete:

B grupės streptokoko infekcija
B grupės streptokokas (BGS) yra gramteigiamas diplokokas.

Epidemiologija
BGS tarpsta moterų nešiotojų virškinimo trakte ir į makštį patenka per tarpvietę. BGS kolonizuoja urogenitalinę sistemą 10—40 proc. visų nėščių moterų.

Klinika

Motinai perinataliniu laikotarpiu BGS sukelia šlapimo takų infekcines ligas.

Retais atvejais būna:

· endometritas,

· pogimdyminis sepsis,

· priešlaikinis gimdymas.

Naujagimių BGS infekcija

BGS — pagrindinė ankstyvos naujagimių infekcijos (sepsio ir meningito) priežastis. Ankstyva naujagimių infekcija prasideda per pirmąsias 7 gyvenimo dienas, daugeliu atvejų (90 proc.) — per pirmąsias 24 gyvenimo valandas. Sergamumas ir mirtingumas dideli.

Vaisiaus BGS infekcija retai gali būti vaisiaus žūties priežastis.

Naujagimių BGS infekcijos rizikos veiksniai: priešlaikinis gimdymas, priešlaikinis vaisiaus vandenų nutekėjimas, ilgesnis kaip 18 valandų bevandenis laikotarpis, užsikrėtęs BGS ankstesnis naujagimis, motinos šlapimo takų BGS infekcija šio nėštumo metu, karščiavimas gimdymo metu.

Naujagimių apsaugos nuo BGS infekcijos būdai

Rizikos veiksniais paremta metodika. Jei yra vienas ar daugiau naujagimių BGS infekcijos rizikos veiksnių, antibiotikų gimdymo metu skiriama visoms moterims.
Visuotinė patikra. Pasėlis dėl BGS imamas iš makšties apatinio trečdalio ar išangės srities (ar šlapimo pasėlis) 36—38 nėštumo savaitę visoms nėščioms moterims. Jei išauginamas BGS, gimdymo metu taikoma profilaktika antibiotikais.

Nesvarbu, kokia metodika pasirenkama, gimdyvei leidžiama penicilino G: pradinė dozė — 5 mln. VV į veną, toliau po 2,5 mln. VV kas 4 valandas iki gimdymo pabaigos arba ampicilino po 1—2 g į veną kas 4—6 valandas. Penicilinui alergiškoms moterims leidžiama klindamicino ar eritromicino kas 6 valandas. Geriausias poveikis pasiekiamas, kai iki gimdymo pabaigos suleidžiamos bent dvi vaisto dozės.

( http://folk.uio.no/babills/lithuania/7_per...e_infekcija.htm )

Sauluteq
Ir man rado sita bjaurybe 32 sav., bet mane gyde antibiotikais, 5 dienas kas 6 val. gaudavau penicilino. Ir man keista, juk visur skaiciau, kad leidzia vaistus tik gimdymo metu, nors tada as gulejau ligoninej su labai gresianciu prieslaikiniu gimdymu, gal del to. g.gif
katuksss
QUOTE(Annette @ 2006 09 15, 09:12)
g.gif Tik nusijuoke? Nieko sau, gydytoja...
Butinai pasidaryk ta tyrima! Kokios dar rizikos grupes? Jokiai as rizikos grupei nepriklausau, bet va pasidariau tyrima, ir ka? - teigiamas.
Siaip man gydytoja pasiule pati, bet as privacioj klinikoj lankausi. O kam nepasiulo - reikalaukit!

Sekmes visoms  nestuke.gif ir ju leliukams  4u.gif
*

O kokiose Klaipedos klinikose galima pasidaryti si tyrima ir kiek kainuoja? 4u.gif
Annette
QUOTE(katuksss @ 2006 09 15, 12:32)
O kokiose Klaipedos klinikose galima pasidaryti si tyrima ir kiek kainuoja?  4u.gif
*

As lankausi Vaisingumo Klinikoj (Sermuksniu g. 1). Bet man gydytoja israse siuntima i Jurininku ligonine, nes ten pigiau - 21 lt, o Vaisingumo klinikoj apie 70 lt kainuoja. Nezinau, kaip su ta Jurininku ligonine, jei neturi siuntimo, ar daro, ar nedaro, ar gal brangiau kainuoja... Bet gali pabandyt gal paklaust ten gydytojos 6 kabinete, ten tokia labai maloni ir uzjaucianti gydytoja dirba smile.gif
aldyte
Kažkuri klausėte, ar paprasto tepinėlio tyrimo metu ieškoma streptokokų. Tai atsakymas - ne. Mano tepinėlis puikus, o šlapime rado. Na ir makšties tepinėli tam streptokokui reik imti atskirai... Bet kad jis tiek daug kainuoja - tai man naujiena... be to - sausinukės mamos rašė, kad jis dabar yra privalomas tyrimas Lietuvoje. Privalote jį gauti. Reikalaukite. Linkiu neigiamų atsakymų. smile.gif
Sirana
Poliklinikoje apie sita tyrima man nieko neuzsimine. Tiesa sakant, buciau ir nezinojus nieko, jei ne informacija is forumo kolegiu blush2.gif Kai nuvaziavau tartis su gydytoja, pas kuria gimdysiu, pasiklausiau jos apie sita reikala, ji pasake, kad reikia atlikti, nes radus ta streptokoka galima imtis priemoniu, o jei nieko nedarysi ir jis yra, tai pasekmes naujagimiui gali buti labai liudnos. Tai padarem ta tyrima ligoninej, aciu Dievui, nieko nerado. O kainos tai ziuriu visur labai skirtingos: esu girdejusi, kad pigiausiai viena nestuke pasidare uz 8 Lt, o yra kad ir uz 80 Lt darosi...
aldyte
planiškai dėl streptokoko tiriama kažkada apie 34 savaitę. Bet ir vėliau (jei tik spėjama iki gimdymo) - nevėlu. Man tiesiog rado anksčiau.
Jei gydytoja sako "viskas pas tave gerai" - ji nieko apie šią infekciją neišmano. "Papurtyk" ją arba kreipkis į kitą (jei tikrai nori žinoti...juk yra tokių mamų kurios nenori).
Radus sukėlėją - gydymo reikia tik gimdymo metu, laikinai, kelių antibiotikų injekcijų į veną, pogimdyvinio atidaus stebėjimo - ir viskas.
Olaiva
as siandien gavau siuntima is gydytojos i tyrimu laboratorija,kad paimtu tepineli ir ishtirtu.atsakymas beveik po savaites g.gif
aldyte
nuuu, jie augina, tai kol užauga, kol įvertina tą augimą, dar užmeta kokią dienelę. Linkiu suspėti gauti atsakyma iki gimdymo - na ir kad jis būtų neigiamas...
Net jei gimdant nespėsi gauti to penicilino, žinoti, kad esi nešiotoja pravartu - tada vaikiuką pagimdžius labiau stebėti reiktų (JAV palieka ligoninėj 48 valandas vietoj 24) ir prireikus jau jį (vaikiuką) tirti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.