Sveikutes
o is kur tas streptokokas makstyje atsiranda?
As pasidariau si tyrima 37 nestumo savaite, atsakymas teigiamas
QUOTE(Vera25 @ 2010 01 13, 11:07) As pasidariau si tyrima 37 nestumo savaite, atsakymas teigiamas jo gimdymo metu leis antibiotikus,kaip suprantu priklausys nuo gimdymo trukmes kiek kartu juos leis.tik nesuprantu kada juos geriau leisti ar nubegus vandenim ar ne?o jei namie vandenys nubega
o is kur tas streptokokas makstyje atsiranda?
O man iskilo toks klausimas,ryt darys ta tyrima man,bet jei ras tai kas tada,nes as alergiska penicilinuj
o man va kita savaitele liepe ateit del sio tyrimo, nors dar iki 36 savaiteles nemazai laiko, kazin ko cia taip anksciau, ir sake, kad tas tyrimas kainuos 50 lt, nors lankausi valstybinei poliklinikoj, idomiai man cia su tuo streptokoku
QUOTE(mama-ruta @ 2010 01 17, 20:55) O man iskilo toks klausimas,ryt darys ta tyrima man,bet jei ras tai kas tada,nes as alergiska penicilinuj Jei tas tyrimas bus teigiamas,tikiuos kad jis jum bus neigiamas Papildyta: QUOTE(vaidze @ 2010 01 17, 21:05) o man va kita savaitele liepe ateit del sio tyrimo, nors dar iki 36 savaiteles nemazai laiko, kazin ko cia taip anksciau, ir sake, kad tas tyrimas kainuos 50 lt, nors lankausi valstybinei poliklinikoj, idomiai man cia su tuo streptokoku idomiai
trecia karta bandau klausti-is kur tas streptokokas maksty atsiranda?
pati jau suzinojau, nes darytis reikejo ir man ta tyrima,kad tai naturali organizmo mikroflora, kuria turi visos, tik vienoms nestumo metu streptokoku daug padaugeja. tokiu atveju ir leidzia antibiotikus gimdant
tai nera susije su pienlige, nes tai visai skirtingos floros. o kadangi pienlige daznai nestukes kankina, tai todel ir atrodo, kad tai susije. mano drauge pienlige kankino visa nestuma, o streptokoko nebuvo pas ja
Papildyta: be to pienliges sukeleju mieliagrybiu pagauseja nusilpus imunitetui, kas buna nestumo metu. o tai geros salygos pagauseti ir streptokokui. bet sios abi floros nebutinai turi buti kartu QUOTE(laputeeeee @ 2010 01 12, 18:47) Sveikutes antibiotikai leidziami likus keliomsvalandoms iki stumimo momento, o valandas tiksliau nustato gydytojas pagal eiga gimdymo,gali leisti net kelis kartus jei procedura uzsitesia ilgiau nei panavo iskart. Papildyta: QUOTE(mama-ruta @ 2010 01 17, 21:55) O man iskilo toks klausimas,ryt darys ta tyrima man,bet jei ras tai kas tada,nes as alergiska penicilinuj jei tau isaugins ta bakterija tai paskui darys kita tyrima, ta isauginta monstriuka tures galabyti antibiotikais ir ziuret kaip jis pasiduoda nudusinamas, kaip as suprantu tu turetum pasakyti del alergijos butent sitam antibiotikui ir ta tures isbandyti reakcija su kitais vaistais, kuriu tikrai yra uztektinai siais laikais. Papildyta: QUOTE(laputeeeee @ 2010 01 18, 17:08) idomiai Teisingai cia viskas tik noriu patikslinti kad pirma imoka moki uz tepinelio paemima ir auginima, o paskui jei kazka randa tada primoki uz antibiotiku tinkamu tavo dziaugsmui nugaleti parinkima QUOTE(*Soleo* @ 2010 01 20, 15:35) Manau tai susije su pienlige. nemanau kad susije, nesirgau niekad nei pienlige nei jokiom kitom infekcijom ar uzdegimais, o va rado labai didele streptokoko populiacija pirmas vaikas gime anksciau laiko (vandenys nubego - dabar itaria kad tai galejo sukelti streptokokas), strept. tyrimo buvau nespejus pasidaryt o ir nesiule niekas. Manau gimusiai dukrytei leido antibiotikus (nesu del to tikra), nes buvo labai sunerime KMUK daktarai kad be tyrimo atvaziavau gimdyt dabar antro laukiuosi tai vos ne per jega issiprasiau tyrimo poliklinikoj, sumokejau uz ji pinigus ir rado ta bacila QUOTE(eglieska @ 2010 01 20, 17:10) tai nera susije su pienlige, nes tai visai skirtingos floros. o kadangi pienlige daznai nestukes kankina, tai todel ir atrodo, kad tai susije. mano drauge pienlige kankino visa nestuma, o streptokoko nebuvo pas ja Papildyta: be to pienliges sukeleju mieliagrybiu pagauseja nusilpus imunitetui, kas buna nestumo metu. o tai geros salygos pagauseti ir streptokokui. bet sios abi floros nebutinai turi buti kartu SUPANIKAVAU Turejau ir pienlige, kuri nepasidave jokiam gydymui ir ta nelemta streptokoka.per gimdyma leido antibiotikus. labai sunkiai gijo kirpimo randas, vis atsirasdavo mazas pulinukas ant rando, kuris augdamas tempe oda, po to subliuksdavo ir taip kokias 2-3 savaites. po 6 savaiciu pries eidama pas gydytoja pastebejau makstyje rausva ,plokscia, kaip degtuko galvute puslyte.Pasirodziau gydytojai, ji neprisimine pavadinimo, bet pasake, kad cia nieko baisaus, tai kaskokia virusine nuo instrumentu kuriais siuvo kirpimo vieta. Sake, kad nereikia nieko daryti, atseit giliau makstyje yra dar viena, bet su laiku jos nukris pacios. Liepe pasirodyti po 3 menesiu. Parejau is jos rami, nes isskyros ir kvapas buvo normalus, tai patvirtino ir daktaryte, taciau po pirmuju santykiu su vyru pradejau teplioti, viena diena labiau, kita maziau. po savaites pastebejau, kad ji paaugo, pasidare kaip zirniukas, bet yra minksta ir plokscia.Vis dar teplioju, jos man neskauda, net nejauciu, bet dabar labiausiai pykstu, kad nepriverciau gydytojos prisiminti pavadinimo, labai noreciau suzinoti apie tai daugiau. Gal kam nors buvo kaskas panasaus, ar gal zinote sios kvarabos pavadinima. matau, kad tie 3 menesiai , kol vel nueisiu pas gydytoja man pavirs tikru kosmaru. QUOTE(zylute35 @ 2010 01 23, 19:55) Gal kam nors buvo kaskas panasaus, ar gal zinote sios kvarabos pavadinima. matau, kad tie 3 menesiai , kol vel nueisiu pas gydytoja man pavirs tikru kosmaru. tai ko tu lauki 3 men.? sokliuok pas gydytoja, kam cia kankintis.. as kita sav. tureciau sulaukti atsakymo del tyrimo, tai laikau sukryziavus pirstukus, kad viskas ok. butu.
Man paskyre (jei tik noriu) si tyrima 16dienu pries gimdymo termina, idomu ar ne per velu, o jo kaina bus 50Lt...kazin kodel taip skiriasi ikainiai. Lankausi Centro p-koj, Vytenio filiale
sveikos mamos
QUOTE(meshkafonija @ 2010 02 01, 20:52) sveikos mamos Apie 35 nėšumo savaitę ima ne tepinėlį, o pasėlį taip pat iš makšties. Šis tyrimas mokamas apie 50 Lt (Centro polinklinikoj). Jei gydytoja neskiria, reik pasiprašyt. Bet dabar jau pasiūlo, manau, visom.
Aš visuomenės sveikatos centre apie 20 lt. mokėjau, su gydytojos siuntimu.
Na va pagaliau issiaiskinau su tom kainom...Nacionalineje visuomenes sveikatos labaratorijoje ( Vilniuje Zolyno g) neigiamas paselio tyrimas kainuoja 8,70Lt!!!Jei randa teigiama- daro dar viena tyrima - iesko antibiotiko jam numarinti, tai + 40Lt. Is viso jei turi ta bruda apie 50Lt kainuos. Man poliklnikoj siule uz 50Lt ta pati tyrima (nepaisant jis teigiamas ar neigiamas bus, tokia yra tvarka ir sudaryta sutartis su Santariskemis).
Vat , mielos moterytes, mum sioje vietoje yra dar sioks toks pasirinkimas... 25% tirtu moteru turi si B grupes streptokoka... Tiesa, paseli paimti turi vistiek musu ginekologas, ten tik tyrimus atlieka!!!
sveikos.
va kam idomu tai pasakau naujausias zinias. sita tyrima paima kaune ausros g 44 (pastatas uz visuomenes sveikatos cantro, K.Petrausko g 28 atrodo) antras aukstas 12 kabinetas. ten nueinat, jokio siuntimo nereikia, paima ta paseli (paprasta neskausminga procedura pagaliuku su vata pavedzioja ten ir fsio, kelkis, renkis). tada nueini susimoki (pasako kur). kaina 20.10 lt. jei jau uzaugs ta bakterija tai tada manau reiks primoket. nu ir kai jau po kokiu keliu dienu eisit pasiimti atsakymo tai reiks turet kvitelius kad sumoketa, zinoma gali ir kazkas kitas uzlekt ir paimt atsakyma... va tiek naujienu...
Man toks klausimas iskilo: kas jei nespeja to tyrimo atlikti? ar reikia gimdant gydytojui pasakyti ir ar gimus vaikeliui atliks kokius tyrimus??
Man ims kita savaite (37 savaites nestumas bus) jei savaite reik tyrimo atsakymo laukti, jau 38-ios savaites.. baisu, jog anksciau nepagimdyciau, t.y. atsakymo nesulaukus.. na, bet cia tikriausiai man i nestumo pabaiga visokios paranojos i galva lenda.. QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 02 19, 01:59) Man toks klausimas iskilo: kas jei nespeja to tyrimo atlikti? ar reikia gimdant gydytojui pasakyti ir ar gimus vaikeliui atliks kokius tyrimus?? Man ims kita savaite (37 savaites nestumas bus) jei savaite reik tyrimo atsakymo laukti, jau 38-ios savaites.. baisu, jog anksciau nepagimdyciau, t.y. atsakymo nesulaukus.. na, bet cia tikriausiai man i nestumo pabaiga visokios paranojos i galva lenda.. zinok man taip buvo QUOTE(Liusii @ 2010 02 19, 00:37) zinok man taip buvo Dziaugiuosi, jog Jums viskas sekmingai baigesi
Bet pagalvokit apie tai, jei tyrimas bus teigiamas..tuomet dar uztruks laiko, kol jie darys antibiotini tyrima
QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 02 19, 00:59) Man toks klausimas iskilo: kas jei nespeja to tyrimo atlikti? ar reikia gimdant gydytojui pasakyti ir ar gimus vaikeliui atliks kokius tyrimus?? Man ims kita savaite (37 savaites nestumas bus) jei savaite reik tyrimo atsakymo laukti, jau 38-ios savaites.. baisu, jog anksciau nepagimdyciau, t.y. atsakymo nesulaukus.. na, bet cia tikriausiai man i nestumo pabaiga visokios paranojos i galva lenda.. Atsakymas buna po keliu dienu (2 rodos), tau pries gimdyma uztektu bent jau atsakyma gauti ar turi ta geri ar ne, jei kartais ji turetum ir pradetum gimdyti tiesiog tau suleistu standartinius antibiotikus jei tik jiems nebutum alergiska ir tai butu geresnis sprendimas nei neleisti nieko
Tikrai taip.
Čia iki 10 d. užtrunka, nes nustatinėja, kuriems antibiotikams jautrus.
Ingusia ir Adeliute - dekui Jums uz atsakymus
Tikiuosi nereiks man papildomo laiko, nes tyrimas bus neigiamas
Padarytas tyrimimas 36-37 sav.dar neduoda garantijos,kadangi galima uzsikrest likus ir kelioms dienoms iki gimdymo,todel patarimas visoms
QUOTE(Luna888 @ 2010 02 25, 14:36) Padarytas tyrimimas 36-37 sav.dar neduoda garantijos,kadangi galima uzsikrest likus ir kelioms dienoms iki gimdymo,todel patarimas visoms Geras patarimas QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 02 25, 20:18) Geras patarimas
sveikutes...
o sakykit ar tas streptokokas nera toks pavojingas gal jei yra planinis cezaris, o ne naturalus gimdymas? nes man planinis cezaris numatomas + tas brudas streptokokas... zodziu visas komplektas ir dar idomu, is kur zinot, kad tam penicilinui esi nealergiska...nes as gavau atsakyma, tai tame lapelyje pazymetas penicilinas, tai gal kazkaip nustate, kad ta bakterija butent penicilinas ir uzmus... nu nieko nesuprantu..
Sveikos. Niu va man 37 sav. pasidariau ta tyrima ir atsakymas teigiamas. Kai nuejau paeme is gimgos tepineli ir po 3 dienu buvo atsakymas. Kadangi teigiamas tai ir antibiotiku grupes iskart paskyre. Nereikia eiti antra karta ir laukti 10 dienu atsakymu. Viskas is karto.
Tik va dabar klausimas. Kadangi rado ta bruda o as pasiprasius gydytojos epiduros taigal kas zinot ar bus galima dabar epidura daryti nes antiobiotikus gydytoja sake lasina nutekejus vandenims tai ar galima ir antibiotikus ir epidura
Aš dariausi Vilniuje prie Raudonojo kryžiaus esančioje mikrobiologijos laboratorijoje, mokėjau 35lt (nėra skirtumo išauga bakterija ar ne)..Atsakymą gavo gydytoja po kelių dienų el. paštu..Mano yra teigiamas..
siandien suzinojau kad ir man sita bjaurybe isaugo... Sake kad tik per gimdyma suleistu vaistuku... blyn dabar bijau, kad gydytojas nepamirstu... o pries kiek laiko iki pabaigos gimdymo reikia suleisti tuos vaistukus?
mum irgi rado sita bruda, o gal tada geriau daryt cezari, nei naturaliai gimdyt?
sveikos,
mano pilvukui jau 37sav ir 3 d. siandien suzinojau, kad esu streptokoko nesiotoja per gimdyma sake visa laika lasins antibus, o po ju prasysiu, kad istirtu leliuka, ar neuzsikretes
Sveikos mamos
Gal zinot kiek šis tyrimas Kauno klinikose kainuoja?
Šiandien pasidariau streptokoko tyrimą. Klaipėdos jūrininkų ligoninėje jis kainuoja 23,40 Lt. Siuntimą man išrašė ginė. Laukiu rezultatų antradienį
[Aš taip pat nesuprantu kodėl nesiūlo pasidaryt to koko, jau nemanau,jog kuri pagailetų tų kelių litukų, tuo labiau žinant kokios gali būti pasekmės...Man irgi poliklinikoje nesiūlė, nors istorijoje ligos ne kartą minima šlapimo takų infekciją ir sakiau jog turėjus bėdų su inkstais..
Man jokių problemų nėra nei su inkstais, nei su kokiom kitom infekcijom, bet pati ginė (einu nėštumo priežiūrą poliklinikoje) man ne tai, kad pasiūlė, bet iškart be kalbų išrašė siuntimą darytis B grupės streptoko tyrimą. Prašytis nereikėjo
aš tai pat laukiu to tyrimo
iš pradžių kai daktarė pasakė, kad jį reikės darytis ir pasakė tik apytiksliai ką kur ir kada labai išsigandau, bet dabar kai pasiskaičiau, tai pasirodo tai normalu taigi tikiuosi viskas bus gerai o kažin ar ta procedūra skausminga QUOTE(pugaliuks @ 2010 04 14, 12:27) aš tai pat laukiu to tyrimo iš pradžių kai daktarė pasakė, kad jį reikės darytis ir pasakė tik apytiksliai ką kur ir kada labai išsigandau, bet dabar kai pasiskaičiau, tai pasirodo tai normalu taigi tikiuosi viskas bus gerai o kažin ar ta procedūra skausminga Neskausminga, bet man labai nemaloni buvo ir labai greita. Su tokiu ilgu kaip ausų krapštuku ima mėginuką iš makšties.
Sveikutes
as taip pat siandien suzinojau, kad turiu sita bacila, is tikruju tai jaudinuosi ir nerimauju procedura neskausminga , bet ir netokia jau maloni kai kazka stuma i maksti norejau merginu vilnieciu pasiteirauti ar su streptokoku priima gimdyti visose ligoninese? QUOTE(nurija @ 2010 04 16, 15:17) Manau, kad visose priima, nes esmė tik tame, kad viso gimdymo metu kas keturias valandas turės suleisti antibiotikų į veną. Man darė tą tyrimą, irgi teigiamas atsakymas, tai sakė svarbu nuvažiavus gimdyt dar primink, kad esi nešiotoja, kad tikrai nepamirštų tų vaistų leist:) |