Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: B grupės streptokokai. Kas tai?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
aldyte

pasiskaičiau naujoviškų rekomendacijų - vis daugiau argumentų prieš profilaktiką intraveniniais antibiotikais gimdymo metu. Nuo to tik kitos bakterijos aktyveja, vystosi atsparumas, alerginės reakcijos...
Kiti variantai - gydyti ir valyti tą streptokoką vietiškai - česnaku (hmmmm, į makštį), maždaug 36 savaitę ir makšties praplovimais chlorheksidinu (kuris daznai ir šiaip naudojamas dezinfekcijai) gimdymo metu. Tai šiokia tokia alternatyva toms (dar nepatvirtinta), kurios nenori antibiotikų.

Dar labai svarbu nenuleidinėti kolonizuotoms mamoms vandenų (kuo vėliau jie nutekės tuo geriau), sekti motinos temperatūra gimdymo metu (sukarščiavus jau reiktu antibiotikų) ir sekti vaikiuko būklę po gimimo.
Tai aš galvoju atsisakyti antibiotikų...
Ką renkatės ir ką siūlo jums Lietuvoje?

uups
QUOTE(aldyte @ 2006 10 03, 17:45)
pasiskaičiau naujoviškų rekomendacijų - vis daugiau argumentų prieš profilaktiką intraveniniais antibiotikais gimdymo metu. Nuo to tik kitos bakterijos aktyveja, vystosi atsparumas, alerginės reakcijos...
Kiti variantai - gydyti ir valyti tą streptokoką vietiškai - česnaku (hmmmm, į makštį), maždaug 36 savaitę ir makšties praplovimais chlorheksidinu (kuris daznai ir šiaip naudojamas dezinfekcijai) gimdymo metu. Tai šiokia tokia alternatyva toms (dar nepatvirtinta), kurios nenori antibiotikų.

Dar labai svarbu nenuleidinėti kolonizuotoms mamoms vandenų (kuo vėliau jie nutekės tuo geriau), sekti motinos temperatūra gimdymo metu (sukarščiavus jau reiktu antibiotikų) ir sekti vaikiuko būklę po gimimo.
Tai aš galvoju atsisakyti antibiotikų...
Ką renkatės ir ką siūlo jums Lietuvoje?
*

gal gali pasidalint tais naujovishkos info shaltiniais? ax.gif
aldyte

aha, va čia:
http://www.hpakids.org/holistic-health/art...g-Group-B-Strep
http://www.hpakids.org/holistic-health/art...B-Streptococcus
http://www.gentlebirth.org/archives/gbs.html

ruošiuos kai ką išversti ir pasiūlyti www.vaikas.lt svetainei. Jei angliškai skaityt nenori, palūkėk.

pukpuk
QUOTE(Aurea @ 2005 05 25, 13:46)
... jei tu streptokoku randa , tai pries gimdyma suleidzia penicilino , kad leliaus neuzkrestum tais streptokokais... Nieko nesuprantu... blush2.gif
Papasakokit , prasau, jei ka zinot apie tai... 4u.gif
*

O jei esi alergiška PINICILINUI? fear.gif
aldyte

Jei esi alergiška penicilinui, tai leis kitą, analogišką antibiotiką. Nežinau, kokį. Be to, kai kur (girdėjau) imasi netgi nustatinėti jūsų nešiojamos bakterijos jautrumą ir parenka labiausiai tinkantį antibiotiką - tai gali būti ne penicilinas... Bet normaliai, kadangi tai profilaktika, jautrumas antibiotikams netyrinėjamas.
Labai gerai žinoti, kad esi alergiška penicilinų grupei (aišku, žinoti gerai, o būti nelabai).
Tai jau išvaduoja tave iš bereikalingų komplikacijų, sunkumų, tyrinėjimų....
*vandene*
QUOTE(mamyteyte @ 2006 10 20, 15:43)
Sveika,

O tu turejai siuntima is savo gyd i klinikas del sio tyrimo?? Ar galima tiesiog nuvaziuoti ir pasidaryti tyrima??

dekui nestuke.gif
*

Nebutinai vaziuoti i klinikas. Jei neturi jokio siuntimo, tai gali pati nueiti i visuomenes sveikatos centra, Ausros g. 44, 12 kabinetas. Tyrimas kainuos 16 litu.
aldyte

Jei gydytojai sako, kad tokiu ligu nera - tai labai rekomenduoju keisti gydytoja.
Pacios pagalvokite ir paskaitykite - rasite kruva informacijos, ja galima ignoruoti arba savaip interpretuoti, bet sakyti jaunai mamai, kad tokios problemos nera - tai jau apsileidimas ir nenoras atlikti savo darbo. Jos jus kvailiukemis laiko? Negali su jumis padiskutuoti? Labai neprofesionalu.

As pati nemegstu, kad si problema taip ispusta - cia Amerikoj testuoja visas, gydo visas, pavyzdziui Danijoj, gydo kitaip ir dar pasvarsto kaskart. Bet faktas - kad reiskinys egzistuoja ir neigti jo negalima.

Rekomenduoju, visada panasiais atvejais isklausyti kita nuomone, aplankyti kita gydytoja, galu gale SM ginekologei uzduoti klausima...

Visada turime galvoti savo galva.
june1
QUOTE(mamyteyte @ 2006 10 20, 15:43)
Sveika,

O tu turejai siuntima is savo gyd i klinikas del sio tyrimo?? Ar galima tiesiog nuvaziuoti ir pasidaryti tyrima??

dekui nestuke.gif
*

Matai,as esu prisirasius klinikose,ten lankausi pas ginekologa,tai net nezinau, kaip yra ,jei nesi prisirasius.
Ir apskritai,del to tyrimo padarymo man nekilo jokiu klausimu,kai suejo 35 sav.,vizito metu, man is karto padare ta tyrima,paaiskino,kodel daro ir tiek.Nieko man paciai reikalaut nereikejo ir apie susimokejima gydytojas nieko nesake.
lomely
Sveikos...man gydytoja liepė pasidaryti šį tyrimą,bet as pagalvojau,kad kažkokiu papildomų nesąmoniu prisigalvoja smile.gif ir buvau nusprendusi nesidaryti jokio tyrimo schmoll.gif dar pasikalbejau su draugėm,sako jokių tyrimų mums nedarė..
Tačiau kai paskaičiau jūsų visų pasisakymus ir nelabai malonias istorijas,tai nusprendžiau,kad tikrai nebenorečiau rizikuoti savo mažiuko sveikatele,o man jau sia savaitele kaip tik 36 savaites,taigi važiuosiu i visuomenes sveikatos centra tyrimo darytis ( girdejau apie 16 lt.tyrimas kainuoja ) ir reikia tiketis viskas bus gerai ax.gif
Rudeninė
Aš tai šį tyrimą (B grupės stafilokoko) išsimušiau, kad poliklinikoje padarytų. Valstybė šio tyrimo neapmoka, bet vis pigiau nei privačiai darytis (kainavo 28 lt su kapeikomis). Mano gyditoja, kaip ir kelių prieš tai rašiusių, nepasakė apie šį tyrimą. Net tuomet kai aš jos paprašiau, ji nustebo kam čia man reikia ar aš blogai jaučiuosi ir t.t. Bet kai pamtė, kad "akmeniniu" veidu ir toliau prymigtinai prašau to tyrimo - paemė.
Kažkur 1 iš 10 moterų yra šios bakterijos, joms pačioms nekenksmingos, nešiotojos. Tačiau, tai labai pvojinga jūsų vaikeliui. Su tuo yra susiję eilė ligų gręsiančių kūdikiams ir negi staigi mirtis iki metų yra priskiriama šios bakterijos nuopelnams. Taigi geriau pasidaryti šį tyrimą, negu galvoti, kad gal man taip nebus.
aldyte

pasidarius tyrima ir gavus, na, pvz., teigiama atsakyma (kad esi nesiotoja) - problema vistiek islieka. Imtis profilaktikos ar ne? ta profilaktika - tai kelios penicilino dozes gimdymo metu i vena. Neirodyta, kad veikia! Yra saliu, kuriose taip ne gydoma, yra tokiu - kur gydomos visos nesiiotojos. Na tai ne gydymas - o profilaktika, tiksliau. Kitokie budai apsisaugoti nuo sios bakterijos patekomo vaikiukui - praplovimai, cesnako terapija ir t.t.t. Niekas iki galo neirodyta. bet zinoti, kad turi sia bakterija butu gerai tuo atveju - jei gimdymas uzsitesia, ilgas laikotarpis bevandenu, jei ima kilti temperatura - tada reikia penicilino ar kitu antibiotiku (bet kuriuo atveju). Teisiog budrumas streptokoko nesiotojos gimdymui turi buti padidintas - man rodos, tai svarbiausia. ir vaikiuka atidiziai stebeti - ar neprasides infekcija. Atidziau nei kitus, jei taip galima issireiksti. kelias dienas ligoninej.
Rudeninė
Kai man darė šį tyrimą, tai klausė kiek plokštelių daryti. O tai reiškia, jei darysi maksimaliai 12 plokstelių, tai dar prie to paties ištiria kokie antibiotikai veikia geriausiai ir tinkamiausi gydimui.
r@siukas
QUOTE(Alabama @ 2006 11 25, 21:14)
Patarkit, mamos, ka daryt unsure.gif
Mano daktare, kaip ir daugeliui cia, atsisake daryt ta tyrima.O kaip jis atliekamas-ar duodamas siuntimas jam atlikt, ar gydytoja pati ji atlieka? O gal spaust, kad padarytu, ar tesiog kazkur kreiptis privaciai?Blin, kaip nervuoja tokie dalykai. doh.gif
*

Mano poliklinikoje (Vilniuje) gyd. pati paima megini, paraso siuntima ir as pati nuvezu i bakteriologijos laboratorija ir po poros dienu paimu atsakyma (nezinau kodel, gal todel, kad gydziausi sia bakterija, bet kelis kartus dare nemokamai). Privaciame kabinete jie patys viska padaro ir tau pranesa rezultatus (bet tyrimas mokamas).
Vi vi
Man paskutinio vizito pas gn metu padarė b streptokoko tyrimą, nors neprašiau. thumbup.gif Mokėti nieko nereikėjo.(Klaipėdos gimdymo namai)
agotele
man irgi nieko moketi nereikejo, kai tik paprasiau gydytojos kad noriu issitirti del B streptokoko dave siuntima ir klaipedos ambulatorijoje ginekologe-akusere paeme paseli. dar paklausiau slaugytojos ar reikes moketi, tai sake jei yra siuntimas, tai moketi nereikia... kadangi pas mane rado, tai buvo parasyta tyrimu lapelyje kokiam penicilinui jautrus, dabar belieka tiketis, kad viskas bus gerai... verysad.gif
solele
noriu pasakyti visom besidomincioms savo ir mazylio sveikata- tirkites, bus ramiau.
Mano jaunelis gime su streptokoku B. gulejo reanimacijoj pusantro menesio. trecia diena net krikstijom, nes buvo.... labai jau labai blogai. bet aciu Dievui ir reanimacijos personalui- issikapste.
bet dabar jauciu pareiga jum pasakyti, kad motinos yra nesiotojos tos bakterijos.
As jauciaus visiskai sveika, na nestumo metu tik persalus buvau.
Klauskit savo gydytoju, jei nepaaiskina nieko dorai- keiskit gydytoja mirksiukas.gif
sekmes
Lazdyniete
Man gydytoja pasakė, kad pasėlį streptokokui tirti daris iš šlapimo, o ne ims iš makšties? Ar darė taip kuriai? nesuprantu kodėl iš šlapimo, juk lelius gimsta ne pro šlapimo takus 4u.gif Juolab, kad dar tą šlapimą reikia paimti labai švariai, tai jei nieks nepateks iš makšties tai ir streptokokas nepasirodis, net jei būtų g.gif
solele
Aš ne medikė, bet manau, kad tavo gydytoja neteisi.
Ir ne gygytoja turėtu imt, o kažkokios spec.laboratorijos.
Tu mąstai teisingai, ne pro šlapimo takus lialius gimsta.

Ištrauka iš interneto :
B hemolizinis streptokokas iš genitalijų (pasėlis)

Paieškok internete "streptokokas B tyrimas" Čia nerašysiu, nes ir taip nemažai manančių, kad aš čia kokiatai reklamos agentė mirksiukas.gif
zvorune
nestuke.gif darykites tyrimus del streptokoko B, su siuntimu nemokamai, o be siuntimo kainuoja kelis litus, kas palyginti su busimo vaikelio sveikata yra nieko verti pinigai, bet galite isgelbeti savo kudikius... As pati prasiau savo gyd. ginekologes kad paimtu paseli, nes susiradau internete info apie baisusji streptokoka, tai ka jus manote, streptokokas isaugo, ir viso gimdymo metu leido antibijotikus, nors labai bijojau kad leliui neapsikrestu, viskas kaip ir baigesi gerai... dziaugiuosi kad pati paprasiau tyrimo, nes taip butu ir nepasiule...
azen
KAUNIETES, o pas mus sita tyrima daro Infekcinej ligoninej?
Gemini
QUOTE(azen @ 2007 02 05, 00:53)
KAUNIETES, o pas mus sita tyrima daro Infekcinej ligoninej?
*

Visuomenininiame sveikatos centre Žaliakalny. Beje, su siuntimu irgi mokama.
jjjolanta
Nepagailekit pinigu, butinai pasidarykit tyrima. As turiu skaudzios patirties siuo klausimu. Man tokio tyrimo nedare, as net nezinojau apie tokius dalykus. Su pirmuoju vaiku nebuvo jokiu problemu. Atsitiko gimus dukrai. Gimdziau ilgai, net 15 val. ir vistiek teko operuoti, nes saremio metu pradejo trikti tonai. Gime maziuke normalaus svorio ir kt., spejau dar pamaitinti. Praejus 5 val po gimimo, sutriko kvepavimas. Tik po specialiu tyrimu atrado, kad sukelejas tai b grupes streptokokas. Net punkcija nabagei dare. Taigi, keturias paras gulejo reanimacijoje, ir visa ta laika daktarai tik peciais trukciojo paklausus apie jos bukle. Sakyciau mums labai pasiseke, nes bakterija pasirode pikta, bet pasiduodanti peniciliui, taigi nereikejo kazkokiu ypatingu antibiotiku. Po 10 paru jau isleido i namus.
Dabar dukrai metukai ir kol kas auga normaliai.
Teko girdeti, kad yra dar kazkokia citomegalo bakterija ar pan., kurios pasekoje leliukas buna apsigimes. Pasidomekit ir sita "pabaisa".
Lazdyniete
Pasidariau ir as tyrimus. Man paseli eme is maksties ir is slapimo. Is pradziu kai poliklinikoje pasakiau, kad noreciau isitirti man pasake, kad daris tik slapimo paseli. Tada as emiau aiskintis kodel tik is slapimo, tada gydytoja pasake, kad jei as norinti tai gales padaryti ir is maksties. Na as norejau. Zodziu gydytojos net tiksliai nezinojo kokia tiksliai tu paseliu paemimo procedura, nes anot ju jos retai susiduria su tokiais tyrimais. Zodziu pati paskambinau i bakteriologijos laboratorija kur daro tuos tyrimus ir issiaiskinau visa procedura. Tai va is maksties isaugo Enterokokas, kita savaite eisiu pas gydytoja ir aiskinsiuosi kas tai per daiktas g.gif Internete kiek skaiciau tai jis nera kazi koks labai rimtas, bet viskas priklauso nuo jo kiekio. Gal kuri buvot susidurusi? O stai is slapimo isaugo net 3 kulturos, kai siaip slapime nieko neturetu but, tai sake, kad reikes kartoti tyrima, nes gali buti, kad jis nesteriliai paimtas. Bet kaip ji steriliai paimti tai irgi nelabai isivaizduoju schmoll.gif
Pumpurėlis
Vakar kaip tik klausiau savo gydytojos apie šį tyrimą ir dar apie citomegalo viruso tyrimą. Tai va parašysiu truputį info, gal kuriai pravers.
Dėl streptokoko B valstybinės įstaigos netiria, nes šis tyrimas nekompensuojamas, jei nori, pačiai ir reikia rūpintis. Kadangi aš nėštumo priežiūrai lankausi privačioje klinikoje, ji šį tyrimą daro visoms nėščiosioms. Geriausia jį atlikti kuo arčiau gimdymo termino, todėl atliekamas 37-38 savaitę. To priežastis - net jei atlikus tyrimą, rezultatas būtų neigiamas, tą zarazą galima pasigauti iškart po to, nes ji yra visur aplinkoje. Taigi dėl to ir daro kuo vėliau. O pasekmės vaikučiui užsikrėtus šiuo daiktu tikrai baisios, bet čia jau rašė moterys... Taigi džiaugiuosi, kad man jį padarys kitą savaitę ax.gif
O dėl citomegalo viruso sakė, kad tokio tyrimo neatlieka, nes jo rezultatai labai nepatikimi. Anksčiau toje klinikoje darydavo irgi visoms nėštukėms, bet gaudavo daug teigiamų rezultatų, o faktiškai paaiškėdavo, kad jo nebuvo. Tai dabar ir neatlieka. Be to, jo paplitimas yra gerokai retesnis nei to streptokoko B.
solele
Tik truputį patikslinsiu- man net keli gydytojai minėjo, kad ta zaraza (streptokokas cool.gif ne iš aplinkos ! Patekes į aplinką, jis greitai žūsta. O atsiranda jos moters organizme nusilpus imuninei sistemai. (Tai gali būt net užsitesusios slogos padariniai)
Tad patariu būti ypač budriom tom, kurios negalavo neštumo metu.
Sekmės 4u.gif Rūpinkitės savimi !
ajja
QUOTE(aldyte @ 2006 11 21, 18:18)
pasidarius tyrima ir gavus, na, pvz., teigiama atsakyma (kad esi nesiotoja) - problema vistiek islieka. Imtis profilaktikos ar ne? ta profilaktika - tai kelios penicilino dozes gimdymo metu i vena. Neirodyta, kad veikia! Yra saliu, kuriose taip ne gydoma, yra tokiu - kur gydomos visos nesiiotojos. Na tai ne gydymas - o profilaktika, tiksliau. Kitokie budai apsisaugoti nuo sios bakterijos patekomo vaikiukui - praplovimai, cesnako terapija ir t.t.t. Niekas iki galo neirodyta. bet zinoti, kad turi sia bakterija butu gerai tuo atveju - jei gimdymas uzsitesia, ilgas laikotarpis bevandenu, jei ima kilti temperatura - tada reikia penicilino ar kitu antibiotiku (bet kuriuo atveju). Teisiog budrumas streptokoko nesiotojos gimdymui turi buti padidintas - man rodos, tai svarbiausia. ir vaikiuka atidiziai stebeti - ar neprasides infekcija. Atidziau nei kitus, jei taip galima issireiksti. kelias dienas ligoninej.
*

Yra įrodyta, kad veikia penicilino dozes gimdymo metu. Pati turejau streptokoka ir gavau penicilino. Dabar jau nepamenu kur bet skaiciau angliskai statistika, tikrai daug daugiau nei per puse sumazina vaiko susirgimo galimybe. Neatsimenu gal 80%, 90%. Aisku ne visi vaikai apsikres jei mama ir negaus antibiotiku, bet kuri is mamu noretu rizikuot? schmoll.gif Kai yra toks apsisaugojimo budas.
Pumpurėlis
Tai va, padarė man streptokoko B tyrimą - teigiamas... Nesmagu baisiai, bet ką dabar padarysi, teks pasitikėti gydytojais ir penicilinu. Visa laimė, kad nėštumo priežiūrai lankiausi privačiai ir tas tyrimas buvo būtinų tyrimų sąraše, poliklinikoje būčiau likusi neištirta blink.gif
Žodžiu, nėštukės, tirkitės savo iniciatyva, kada netiria poliklinikoje...
Green.apple
paskaiciau as apie ta streptokoka b ir kaz kaip man visai neramu pasidare. mano daktare net neuzsimine, kad yra toks tyrimas, bet tikriausiai paprastoj poliklinikoj jis ir neatliekamas... merginos, patarkit, prasau, kur galima nuvaziuot issitirti Vilniuje? ir kiek tas tyrimas kainuoja? buciau labai dekinga, jei kas parasytu tel.numeri tos istaigos, kur atliekamas tas tyrimas.
Bahama mama
QUOTE(Lazdyniete @ 2007 02 14, 21:59)
O stai is slapimo isaugo net 3 kulturos, kai siaip slapime nieko neturetu but, tai sake, kad reikes kartoti tyrima, nes gali buti, kad jis nesteriliai paimtas. Bet kaip ji steriliai paimti tai irgi nelabai isivaizduoju  schmoll.gif
*

Kadangi pati esu turėjusi bėdų su inkstais ir šlapimo takais, tai tyrimų teko darytis nemažai. Norint steriliai paimti šlapimą, reikia prieš tai gerai apsiprausti su muilu, pirmąją dalį šlapimo - lauk, į unitazą, viduriniąją - į sterilų buteliuką, o kas liko - vėl į unitazą. Tačiau kartais ir tai negarantuoja sterilumo, tada gydytojai rekomenduoja paimti šlapimą gydymo įstaigoj su kateteriu. Nelabai maloni procedūra doh.gif , bet ką darysi
t_alina
QUOTE(Green.apple @ 2007 04 28, 17:05)
paskaiciau as apie ta streptokoka b ir kaz kaip man visai neramu pasidare.    mano daktare net neuzsimine, kad yra toks tyrimas, bet tikriausiai paprastoj poliklinikoj jis ir neatliekamas...  merginos, patarkit, prasau, kur galima nuvaziuot issitirti Vilniuje? ir kiek tas tyrimas kainuoja? buciau labai dekinga, jei kas parasytu tel.numeri tos istaigos, kur atliekamas tas tyrimas.
*

man tas tyrimas paskirtas po triju savaiciu. darys VGM (buv.KOVO8). GALI ten nuvaziuoti is ryto bet kuria diena, kai tau bus apie 35 nestumo savaites, ir paaiskinsi savo padeti. Jei negales padaryti ta pacia diena, tai paskirs Tau kokia kita. sekmes.
Atsiprasau, nepastebejau kad jums jau 38 savaite, tai kad nedelsk...
liepa99
Pasidariau aš tą tyrimą, rado man streptokoką verysad.gif . Bet dabar visai pasimečiau... Kiek skaičiau, rašo, kad pagrindinis gydymas yra per gimdymą leidžiami antibiotikai, neštumo metu nieks nėra daroma, o man gynė (kuri priedo man siuntimo net nedavė, savo iniciatyva viską dariausi) sako, kad aš dar dabar turiu pagert antibiotikų g.gif . Be reikalo aš visai nenoriu tų antibų, bijau pakenkt leliukui...
Margareta
QUOTE(liepa99 @ 2007 05 03, 17:14)
Pasidariau aš tą tyrimą, rado man streptokoką  verysad.gif . Bet dabar visai pasimečiau... Kiek skaičiau, rašo, kad pagrindinis gydymas yra per gimdymą leidžiami antibiotikai, neštumo metu nieks nėra daroma, o man gynė (kuri priedo man siuntimo net nedavė, savo iniciatyva viską dariausi) sako, kad aš dar dabar turiu pagert antibiotikų  g.gif . Be reikalo aš visai nenoriu tų antibų, bijau pakenkt leliukui...
*

tavo gine labai keista gi antibiotikus leidzia gimdymo metu o ne gerti juos reik.... g.gif o ar dareisi tyrima kokie antibiotikai tau reikalingi kad ta streptokoka iveiktu? kiek zinau po teigiamo atsakymo daro toki tyrima...

baibai
QUOTE(liepa99 @ 2007 05 03, 17:14)
Pasidariau aš tą tyrimą, rado man streptokoką  verysad.gif . Bet dabar visai pasimečiau... Kiek skaičiau, rašo, kad pagrindinis gydymas yra per gimdymą leidžiami antibiotikai, neštumo metu nieks nėra daroma, o man gynė (kuri priedo man siuntimo net nedavė, savo iniciatyva viską dariausi) sako, kad aš dar dabar turiu pagert antibiotikų  g.gif . Be reikalo aš visai nenoriu tų antibų, bijau pakenkt leliukui...
*

Pas mane yra gimdos kaklely žaizdelė, ji tokia negyjanti ir vartojant žvakutes, taigi man jau antra syk darys ta koko tyrimą būtent 35 sav., nes pirma kart tyrimas rodė neigiama rezultata. Ir jeigu butų teigimas atsakymas, tai gydyt. aiškiai pasakė, kad ANTIBIOTIKAI BUS LEIDŽIAMI TIK GIMDYMO METU. O ja daug patirties turinčia gyd. pasitikiu. Taigi jokių antibiotikų iš anksto vartoti nereikia 4u.gif Man ir matau ne tik man atrodo labai keista, kaip tas tyrimas nesiūlomas visoms nėštukėms, kokia reikšme gali vaidinti pinigai t.y. tyrimo kaina, jug nei viena, nesvarbu nuo finansinės padėties netaupytume savo vaikų sveikatos kaina. ( nes kiek teko girdėt kartais paklausiama, ar jūs darysites toky ar anoky tyrimą, nes vat jis tiek ir tiek kainuos blink.gif brrrrrr...)
brasta
Man vakar poliklinikoj gyd. pasiule ateit po triju savaiciu ( nes bus 36 savaites), ji paims tepineli ir reiks paciai nuvezt i laboratorija Zolyno gatvej. Paaiskino, kad jei atsakymas teigiamas, tai gimdymo metu leidziami antibiotikai. Vakar visa vakara galvojau, ar tai reikalinga, bet cia pasiskaicius, abejoniu del tyrimo svarbos kaip ir nebekyla...
miracleforever
labas visoms!
Noreciau pasidalinti savo patirtim: istirti mane del streptokoko pasiuliau daktarei pati,ji net neuzsimine,taciu sutiko.Paeme paseli is maksties(nu net ne is maksties ,o is gimdos kaklelio-tai cia didziausia nesamone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).aisku,kad niekas neisaugo-rezultatas buvo neigiamas..taciau ,kadangi turiu drauge ginekologe-ji man pasiule pakartoti ta tyrima-paeme kaip priklauso : IS TARPVIETES->>>>>>>>>ir ka? rezultatas teigiamas-Bgrupes streptokokas isaugo,leis antibiotikus.
TAI vat noriu pasiulyt,kad kontroliuotumet savo daktares!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! g.gif
Gytutė
Labai teisingas pastebėjimas. Pasėlis imamas iš apatinio makšties trečdalio ir tarpvietės. Ne iš gimdos kaklelio.
Bufeto vedėja
QUOTE(Gytutė @ 2007 05 03, 17:33)
Antibiotikų tikrai nereikia gerti iš anksto. Tai visiškai neveiksminga, gali iki gimdymo vėl atsirasti.
*

priklauso nuo situacijos mirksiukas.gif pas mane 28toj savaitej rado ta streptokoka, nors pries tai kiek dare paselio tyrimu jo nebuvo g.gif kazkokia mistika sakyciau, gal tikrai ir man ne is ten eme ta tyrimo medziaga kaip cia rasiusiai unsure.gif nu zodz...dabar jau rado ir gavau visa doze apmicilino gert 7 dienas, kadangi esu su dvynukais, prieslaikinio gimdymo tikimybe didziule, o dar ir kaklelis jau praviras siek tiek. Nors gydytoja paminejo, kad siaip esant normaliai nestumo eigai tas kokas negydomas, tik per pati gimdyma, bet mano atveju liepe gert antibus ir vsio unsure.gif

SuperBaba
Man rado streptokoka B. O sakykite, nuo ko jis atsiranda?
solele
QUOTE(SuperBaba @ 2007 06 27, 18:15)
Man rado streptokoka B. O sakykite, nuo ko jis atsiranda?
*

Kai musu imunitetas nusilpsta, mutuoja bakterijos ir atsiranda Beta Streptokoko bakterijos.
Tau pries gimdyma suleis pinicilino ir viskas bus gerai. mirksiukas.gif
Tik nelauk gimdymo paskutiniosios minutes, varyk greiciau i ligonine. Patarciau isanksto su kokia gydytoja susitart, aptart.
Del viso pikto (jei sesutarsi su kokia gyd.) perspek visas gydytojas apziurincias tave. Nors jos ir taip mano tavo lape irasa, bet del viso pikto mirksiukas.gif

Sekmes tau superbaba, lauksim geru ziniu 4u.gif
chikko
Taip, jau geriau tyrimą pasidaryti, maniškis gimė su ta infekcija ir vos nemirė , dabar praėjo jau penki metai, bet net nenoriu prisiminti. Niekada negalvojau ,kad apie tai rašysiu. Tai siaubas, jei aš būčiau po gimdymo užmigusi(juk dažniausiai taip ir būna), tai vaiko būčiau gyvo neberadusi. Mums ta infekcija prasidėjo po gimdymo praėjus penkioms valandoms. Iš tikro, net dabar nesinori pasakoti, niekada niekam to nelinkėčiau, mes iš ligoninės grįžom po pusantro mėn. (iš reanimacijos išleido po mėn.) O paskui buvo pasekmės, metukų vaiką operavo. Bet dabar viskas mums gerai. Darykitės būtinai tyrimą, užsienyje jis yra privalomas.
solele
QUOTE(chikko @ 2007 07 11, 22:14)
Taip, jau geriau tyrimą pasidaryti, maniškis gimė su ta infekcija ir vos nemirė  , dabar praėjo jau penki metai, bet net nenoriu prisiminti. Niekada negalvojau ,kad apie tai rašysiu. Tai siaubas, jei aš būčiau po gimdymo užmigusi(juk dažniausiai taip ir būna), tai vaiko būčiau gyvo neberadusi. Mums ta infekcija prasidėjo po gimdymo praėjus penkioms valandoms. Iš tikro, net dabar nesinori pasakoti, niekada niekam to nelinkėčiau, mes iš ligoninės grįžom po pusantro mėn. (iš reanimacijos išleido po mėn.) O paskui buvo pasekmės, metukų vaiką operavo. Bet dabar viskas mums gerai. Darykitės būtinai tyrimą, užsienyje jis yra privalomas.
*

mes to pacio likomo. gal gali pasipasakot kokios pasekmes? mums greit metukai blink.gif
chikko
QUOTE(solele @ 2007 07 12, 12:59)
mes to pacio likomo. gal gali pasipasakot kokios pasekmes? mums greit metukai  blink.gif
*

Labai daug leido antibiotikų, nei vieni nei kiti nepadėjo, iš šlapimo infekcija nepasišalino, paskui, kai jau su pykčiais paprašėm pakeisti antibiotikus (į labai stiprius, kuriuos naujagimiui gal ir negalima leisti), nes koks skirtumas, ar du mėnesius gydyti silpnais antib. ir nieko, ar tris dienas stipriais ir pasveikti, juk pasekmės bus tos pačios. Tai išrašant paprašiau, kad peršviestų inkstukus, juk vaistai šalinasi per inkstukus... Pamatė išsiplėtusią inksto geldelę, mane nuramino, kad čia nieko tokio, išaugs, juk jis dar mažas. Aišku, nepasitikėjau niekuo, po savaitės vaiką nuvežiau į Vilniaus Santariškių vaikų polikliniką, net be siuntimo, gerai nepamenu kaip aš ten su tuo kūdikiu papuoliau, bet mus priėmė, paguldė. Išgulėjom tris dienas darėmės tyrimus, geldelė buvo išsiplėtusi. Išleido mus
namo, bet turėjom kas tris mėn. atvažiuoti tikrintis, kai suėjo metukai, vėl darė labai baisius tyrimus, leido kažkokius vaistus (nebepamenu kaip vadinasi), tada stebėjo kaip šlapinasi ir pamatė, kad šlapimas užsilaiko inkste. Mus operavo. Po operacijos mus laikė dar mėn. stebi mus iki šiol (mums tuoj bus 5). Tai tokios pasekmės to streptokoko.Jei nebūčiau operavusi, po kažkiek metų butų įšėmę inkstuką, jis papraščiausiai butų supuvęs.
solele
Vargšiukas console.gif kiek teko iškentėt. O kokoj reanimacijos po gimimo paguldė? Kur gydetės?
chikko
QUOTE(solele @ 2007 07 12, 22:24)
Vargšiukas  console.gif kiek teko iškentėt. O kokoj reanimacijos po gimimo paguldė? Kur gydetės?
*

Viskas pas mus užsibaigė, mes dideli ,stiprūs ir svarbiausia sveiki thumbup.gif . Po gimdymo, po 5 val. vaiką išvežė į reanimaciją (naujagimių). Ten leisdavo užeiti tik man ir vyrui, daugiau niekam.
Gydėmės Vilniuje, Santariškių vaikų ligoninėj, pas gyd. urologą K.Gricių., jis mus ir operavo.
Ewan
Esu dekinga uz sita temele ir dziaugiuos, kad mane priziurinti ginekologe ne is tu, kurios nenori girdeti apie jokius papildomus tyrimus. Kadangi mano pilvukui kaip tik 36sav, tai gydytoja pasiule sita streptokoko tyrima. Ir visai nesvarbu, kad teks vaziuoti i kita miesta ir pinigeliu kazkiek kainuos. Svarbu, kad zinosiu ir jei ka, turesiu galimybe apsaugoti savo leliuka.
Beje, kaip supratau, tai net turiu galimybe buti to brudo nesiotoja, nes nestumo metu net kelis kartus buvau persalus, gydziaus bronchita. Tai imunitetas tikrai buvo nusilpes. Net neabejoju, kad reik darytis ta tyrimuka ir dziaugiuos, kad laiku apie ji suzinojau thumbup.gif
debesija
Na ką, jungiuosi prie b grupės streptokoko nešiotojų gretų unsure.gif

Galiu tik pasidžiaugti, kad mano ginė ir mano šeimos gydytojas - abu sutartinai net kelis kartus nėštumo metu kartojo, kad tik nepamirščiau 36 sav. pasidaryti šito tyrimo. Nors visi kiti tyrimai iki tol buvo mano naudai. Ačiū tokiems gydytojams.

Ginekologė tai pranešė man šiadien telefonu, vos tik atėjo rezultatai. O kas gražiausia, pati pasiūlė susitikti rytoj, kad galėtų man daugiau papasakoti apie šitą zarazą ir kovą su ja cool.gif Beje, telefonu minėjo, kad nesijaudinčiau, nes tiesiog gimdymo metu palašins antibiotikų. blink.gif

Baisiausia - esu alergiška pencilinui, eritromicinui. Tai, matyt, ieškoti teks kitokių antibiotikų doh.gif

Tai jei ką naujo papasakos, pasidalinsiu. mirksiukas.gif
Pumpurėlis
Man irgi buvo nustatę streptokoką B, prasidėjus gimdymui gavau penicilino. Vaikutis sveikas ir gražutis wub.gif
Taip kad nėštukės, nesijaudinkite, svarbu, kad išsityrėte ir yra aišku, ką daryti - lašinti antibiotikus. Beje, dėl streptokoko reikėtų tirtis pačioje nėštumo pabaigoje, nes vidury nėštumo išsityrus ir gavus neigiamą atsakymą dar negalima būti ramiai - streptokokas gali atsirasti vėliau - po tyrimo. O tada apie jį niekas nieko nežinotų ir negydytų.
debesija

Tai va, ginė truputį šiandien praryškino gyvenimą su tuo streptokoku B.

Sakė, kad tai natūrali makšties flora-fauna. Joks ne "įsiverželis", tiesiog šiuo metu aktyviai dauginasi mano hmmm... blush2.gif Jo gydyti šiaip nereikia, tik esant gimdymui natūraliais takais, kad būtų apsaugotas kūdikėlis nuo pneumoninių susirgimų, lašinamas pencilinas arba eritromicinas, arba dar kažkoks antibiotikas.

Žodžiu, jokios panikos, nes procesas kontroliuojamas mirksiukas.gif

Sveikatėlės visoms 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(agnita @ 2007 08 07, 19:12)
o jeigu tyrimą anksčiau darys, kaip tada? Mano ginė išeina atostogų prieš 36 savaitę, tai net nežinau kaip čia daryti  g.gif
*

Tai tiesiog nueik pas kitą ginę, kad padarytų tepinėlį ir tiek žinių 4u.gif
Jurgiukste
kas ims ta tepineli, man atrodo nereikia sureiksminti, svarbu zinoti ar turi ta streptokoka unsure.gif man patologijoj padare, svarbu nerado thumbup.gif nors jau ir buvau is savo gines siuntima pasiemus ir buciau pati pasidarius mokama tyrima, bet zinau atveju, kai gines tiesiai sviesiai pasako, kad nereik to tyrimo darytis, o kiek dar nestukiu, kurios apie ji is vis nieko nezino doh.gif
Dajevu
QUOTE(Jurgiukste @ 2007 08 08, 19:11)
kas ims ta tepineli, man atrodo nereikia sureiksminti, svarbu zinoti ar turi ta streptokoka  unsure.gif man patologijoj padare, svarbu nerado  thumbup.gif nors jau ir buvau is savo gines siuntima pasiemus ir buciau pati pasidarius mokama tyrima, bet zinau atveju, kai gines tiesiai sviesiai pasako, kad nereik to tyrimo darytis, o kiek dar nestukiu, kurios apie ji is vis nieko nezino  doh.gif
*

čia faktas, kad daug kas nežino blink.gif man mano ginė irgi nieko apie tai nesakė ir manau nebūtų net sakiusi blink.gif , o pasidaryti pasakė ginė pas kurią gimdysiu ax.gif
Anksčiau ir aš nieko nežinojau apie tai, man draugė pasakė, kad reikia tokio tyrimo 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.