Gal kas zinoo jei rado ta streptokoka, tai galima vaikscioti toliau i vandenens aerobika ar ne?
tai va, gimdžiau aš turėdama tą nelemtą streptokoką.
tik įžengusi į gimdyklą akušerei iškart pasakiau, kad pas mane yra tas zaraza, tai gimdymo metu lašino peniciliną. Sulašino tik 1 kartą, nes daugiau nespėjo - labai greitai pagimdžiau Pogimdyminiam paprašiau gydytojų, kad leliui padarytų tyrimus, ar nepasigavo to zarazos. Ačiū Dievui tyrimai buvo geri QUOTE(erika08 @ 2010 06 01, 12:11) tai va, gimdžiau aš turėdama tą nelemtą streptokoką. tik įžengusi į gimdyklą akušerei iškart pasakiau, kad pas mane yra tas zaraza, tai gimdymo metu lašino peniciliną. Sulašino tik 1 kartą, nes daugiau nespėjo - labai greitai pagimdžiau Pogimdyminiam paprašiau gydytojų, kad leliui padarytų tyrimus, ar nepasigavo to zarazos. Ačiū Dievui tyrimai buvo geri kiek laiko iki leliaus gimimo sulasino penicilina QUOTE(erika08 @ 2010 06 01, 11:11) tai va, gimdžiau aš turėdama tą nelemtą streptokoką. tik įžengusi į gimdyklą akušerei iškart pasakiau, kad pas mane yra tas zaraza, tai gimdymo metu lašino peniciliną. Sulašino tik 1 kartą, nes daugiau nespėjo - labai greitai pagimdžiau Pogimdyminiam paprašiau gydytojų, kad leliui padarytų tyrimus, ar nepasigavo to zarazos. Ačiū Dievui tyrimai buvo geri Sveikinu Erika sulaukus sunelio O kur tau ta streptokoka rado maksty ar slapime? Pas mane buvo maksty, bet po penicilino kurso neliko. Bet gydytoja sake pakartot tyrima mazdaug po menesio, kai jau bus 20 savaiciu. Kaip suprantu, nesvarbu, kad jis dingo, nes bet kada gali atsirast ir vel... QUOTE(saulute32 @ 2010 06 01, 11:18) kiek laiko iki leliaus gimimo sulasino penicilina Na, mano situacija buvo tokia. Aš gulėjau nėštumo patologijos skyriuje Klaipėdos GN, nėštumas buvo 40 sav. ir 6 dienos. Naktį palatoje pasileido vandenys, tai aš greitai budinčiajai sesutei pasakiau. Gal po kokių 10-15 min. atsidūriau gimdykloje. Ten iškarto pasakiau, kad man yra streptokokas. Tai gerai, kad pasakiau, nes toje nėščiosios kortelėje taip nežymiai ir neaiškiai buvo įrašytas, paskutiniame lape... Tai va, tik paguldė ant tos gimdymo lovos sąrėmiauti, iškart paleido man į veną lašalinę su penicilinu. Sulašino tik vieną, nes daugiau kaip ir nespėjo - susileidau epidūrą, dėl kurio greitai prasidėjo gimdymas ir pagimdžiau Oi, patikėk, kiek aš nervojausi, kai sužinojau, kad pas mane tą zarazą atrado.... irgi tos pačios mintys - kad tik spėt nuvažiuot, kad tik laiku sulašintų peniciliną... ir t.t. Papildyta: QUOTE(ederi @ 2010 06 01, 11:51) Sveikinu Erika sulaukus sunelio O kur tau ta streptokoka rado maksty ar slapime? Pas mane buvo maksty, bet po penicilino kurso neliko. Bet gydytoja sake pakartot tyrima mazdaug po menesio, kai jau bus 20 savaiciu. Kaip suprantu, nesvarbu, kad jis dingo, nes bet kada gali atsirast ir vel... Ačiū už sveikinimus Man rado iš makšties paėmę tepinėlį. Skaičiau tavo pasisakymus šioje temoje - stiprybės tau ir tikėk, kad viskas bus gerai
Sveikos esamos ir busimos mamytes
Taip, galima si tyrima pasidaryti VSC. As kaip tik eisiu artimiausiu metu ten. Gydytoja sake, kad jei tyrimas neigiamas tai 15-20lt. o jei teigiamas tai dar uz papildomus issamesnius tyrimus reikia primoketi apie 30lt.
pradejau ir as dometis sita bacila,ar yra kokie nors pozymiai,kas ja turit-turejot?daug isskyru ar panasiai?gyvenu airijoj cia tokiu tyrimu nedaro,tik slapima kaskart patikrina,ar is slapimo butu galima nustatyti ar reikia butinai tepinelio?
QUOTE(AXTA @ 2010 06 13, 15:26) pradejau ir as dometis sita bacila,ar yra kokie nors pozymiai,kas ja turit-turejot?daug isskyru ar panasiai?gyvenu airijoj cia tokiu tyrimu nedaro,tik slapima kaskart patikrina,ar is slapimo butu galima nustatyti ar reikia butinai tepinelio? man tai jokių požymių nesijaučia. Dėl nustatymo - man tai nustatė iš tepinėlio. Bet kažkur čia skaičiau, kad nustatinėja kažkokiu būdu ir iš šlapimo QUOTE(erika08 @ 2010 06 14, 22:06) man tai jokių požymių nesijaučia. Dėl nustatymo - man tai nustatė iš tepinėlio. Bet kažkur čia skaičiau, kad nustatinėja kažkokiu būdu ir iš šlapimo Pozymiu jokiu nera, nei isskyru, nei kraujas, nei tepinelis, nei slapimas NIEKO nerodo. BGS nustatomas tik is paselio, kuris gali buti daromas is maksties, arba slapimo paselis. Tam tyrimui reikia apie 10 dienu, kuomet auginamos bakterijos tam tikroje terpeje, o tada ir nustatoma ar kas nors isauga, ar ne, o jei isauga, ziurima butent kas, tuomet dar turetu buti atliekamas tyrimas - tu bakteriju jautrumas antibiotikams ir butent kokiems. QUOTE(ederi @ 2010 06 14, 23:12) Pozymiu jokiu nera, nei isskyru, nei kraujas, nei tepinelis, nei slapimas NIEKO nerodo. BGS nustatomas tik is paselio, kuris gali buti daromas is maksties, arba slapimo paselis. Tam tyrimui reikia apie 10 dienu, kuomet auginamos bakterijos tam tikroje terpeje, o tada ir nustatoma ar kas nors isauga, ar ne, o jei isauga, ziurima butent kas, tuomet dar turetu buti atliekamas tyrimas - tu bakteriju jautrumas antibiotikams ir butent kokiems. gali būti ir trumpiau - SOPRO užtenka ir penkių
O kelinta nestumo savaite galima ta nustatyti
Aš už tai, kad būtų atliktas tyrimas dėl streptokokų ir nustatytas jo jautrumas antibiotikams, jei vis tik randamas. Bet esu priešiškai nusiteikus antibiotikų profilaktikai gimdymo metu. Ne kas kitas, o profilaktikai tai yra
Juk vaikelis turi storą varškės sluoksnį, gleivėtas visas, jokių įbrėžimų jis gimdymo takuose nepatiria, o po gimimo dargi būna nušluostomas dezinfekuojančiais skysčiais, apiprausiamas. Jau jei kūdikėlis apsikrės tais sptreptokokais, paprastai nesunkiai juos išgydo,- bet kam juos visus iš eilės pavaišint antibiotikais? O kam mamos organizmui tie antibiotikai? Ai, apskritai mane tos visos profilaktikos nervuoja. Kad ir tiek lašai į akis nuo gonorėjos. Tepinėly gonokokų nėra, o vis tiek visiems iš eilės mažiukams, ką tik šviesą išvydusiems, akis nudegina QUOTE(Coccinela @ 2010 06 24, 22:18) Aš už tai, kad būtų atliktas tyrimas dėl streptokokų ir nustatytas jo jautrumas antibiotikams, jei vis tik randamas. Bet esu priešiškai nusiteikus antibiotikų profilaktikai gimdymo metu. Ne kas kitas, o profilaktikai tai yra Juk vaikelis turi storą varškės sluoksnį, gleivėtas visas, jokių įbrėžimų jis gimdymo takuose nepatiria, o po gimimo dargi būna nušluostomas dezinfekuojančiais skysčiais, apiprausiamas. Jau jei kūdikėlis apsikrės tais sptreptokokais, paprastai nesunkiai juos išgydo,- bet kam juos visus iš eilės pavaišint antibiotikais? O kam mamos organizmui tie antibiotikai? Ai, apskritai mane tos visos profilaktikos nervuoja. Kad ir tiek lašai į akis nuo gonorėjos. Tepinėly gonokokų nėra, o vis tiek visiems iš eilės mažiukams, ką tik šviesą išvydusiems, akis nudegina Na, manau, kad kazka maisai. Sveiku mamu vaikeliams jokiu antibiotiku neduoda. O streptokokas - labai pavojinga infekcija nuo kurios vaikelis gali mirt per 7 dienas, likt aklas arba uzdust nuo pneumonijos... Na, as uz profilaktika, nedrisciau rizikuot. O nesciosioms, radus streptokoka leidzia penicilina i vena, nes priesingu atveju gali prarast vaikeli. Tiesa pasakius po savo nelaimes, as tik su dziaugsmu priimu bet koki gydyma ir tvirtai zinau, kad darysiu viska, kad issaugoti savo vaikeli. Nepamirskit merginos, kad gydytojai turi didele praktika, yra baige mokslus, pastoviai kelia savo kvalifikacija, kai kurie net dalyvauja klinikiniuose tyrimuose kaip tyrejai. Manau mazu maziausiai juokinga mums pacioms imtis gydymo plano
Man kai dare si tyrima, tai pasake jei ras, tai gimdimo metu turi suleist vaikeliui vaistu, kad neuzsikrestu. Bet...NERADO!!!!!! valio
QUOTE(ederi @ 2010 06 25, 10:30) Na, manau, kad kazka maisai. Nemaišau Ar teko pasidomėt statistika? Kiek mamų nešiotojų apkrečia naujagimius? arba kokia statistika, kad vaikiukai miršta/lieka suluošinti; kokio medicininio išsivystymo šalyse? Taip, strep B pavojingas. Bet juk jei žinai, kad mama nešiotoja ir kokiam antibiotikui tas strep neatsparus - negi taip sunku medikams kelias dienas labai atidžiai stebėt vaikiuką ir jei jau jis apsikrėtė iš karto paskirt gydymą? Aišku sunku,- geriau antibiotikais visus nuskalaut ir nereiks jokių ten atsakomybių prisiiminėt Dar reiktų nepamiršti, kad to strep B ir populiacijos dydis labai skirias. Pas vienas vos jo randama, pas kitas jau kone infekcija, dėl kurios ir būna persileidimai/ankstyvi gimdymai. Kodėl niekas apie šitą parametrą nekalba? O šiaip ne visi medikai palankiai žiūri į antibiotikų profilaktiką. Medikas, su kuriuo aš konsultuojuos, studijavęs kelis metus Amerikoj, iš kur šita mada ir atėjus, taip pat neploja rankutėm. Pagrindinis argumentas - ir po užgimimo nevėlu paskirt gydymą antibiotikais
Na, iš tiesų čia tokia pati tema kaip ir su vakcinom. Neskiepijam vaikų ir tikimės, kad jie neapsikrės ar susirgs labai lengva forma, arba skiepijam ir tikimės, kad skiepai nesukels pašalinio poveikio. Na, arba iš vis nesigilinam ir darom, ką medikai liepia-rekomenduoja
Tik tiek, kad apie skiepus yra atvirai diskutuojama, o vat apie gimdymo namuose atliekamas profilaktikas - praktiškai niekas nekelia jų reikalingumo klausimo... Statistika to strep B labai paprasta. Iš pirmo pasitaikiusio šaltinio paėmiau (visur panašūs skaičiai, bet moksliniuos straipsniuos konkretesni) - 1 iš 200 naujagimių apsikrečia, jei mama nešiotoja. Gimdymo metu leidžiant antibiotikus apsikrečia 1 iš 4000. Apsikrėtimo rizika didesnė, jei -gimdymas prieš 37 nėštumo savaitę -nutekėjus vandenims gimdymas trunka ilgiau 18val Tai vat šitais 2 atvejams esant ir jei to strep B labai daug - tada gal ir aš jau nebesispyriočiau labai. QUOTE(Coccinela @ 2010 06 26, 13:58) Statistika to strep B labai paprasta. Iš pirmo pasitaikiusio šaltinio paėmiau (visur panašūs skaičiai, bet moksliniuos straipsniuos konkretesni) - 1 iš 200 naujagimių apsikrečia, jei mama nešiotoja. Gimdymo metu leidžiant antibiotikus apsikrečia 1 iš 4000. Apsikrėtimo rizika didesnė, jei -gimdymas prieš 37 nėštumo savaitę -nutekėjus vandenims gimdymas trunka ilgiau 18val Tai vat šitais 2 atvejams esant ir jei to strep B labai daug - tada gal ir aš jau nebesispyriočiau labai. Įdomi ta statistika... turbūt turėčiau "susireikšminti", kad esu viena iš 4000 atvejų, bet kažkodėl ligoninėje neatrodė, kad esu retas, vienąkart metuose (manau, kad panašiai tiek gimdymų būna Klaipėdos gimdymo namuose per metus), sutinkamas "egzempliorius"... Ir antibiotikus gimdymo metu leido, ir gimdžiau 41 savaitę, ir truko gimdymas ne ilgiau nei 5 valandos... Tiesiog, panašu, kad gyvenimo aritmetika šiek tiek skiriasi nuo statistiniuose moksluose naudojamos
Taip suprast, leido antibiotikus ir vis tiek apsikrėtė vaikiukas?
Papildyta: O su statistika visuomet labai skirtingai būna - priklauso nuo šalies, kurioj daryta ir pan, va šitos mamos rašytas variantas pats pesimistiškiausias ir man regėtų QUOTE(zanet @ 2005 06 13, 17:38) prisiskaiciau tyrimu, kad 2 is 100 turinciu strep B uzkrecia savo mazylius, jei neleidziami antibiotikai. Man pačiai neteko susirast ar lietuviai yra atlikę statistikas
Man leido peniciliną gimdymo metu ir nesijaučiu nei savo mažiaus, nei savęs nuskriaudusi. Greičiau - atvirkščiai. O kai turi tą zarazą, tai rizikuoti nesinori (galima šią temukę nuo pirmo psl. pasiskaityti, ir pamatysite kiek skaudžių atvejų dėl to niekingo streptokoko).
Kažkaip nesinorėtų atsidurti to statistinio vieneto vietoje, kuriam nepasisekė
Sveikos. As cia naujokė. Man mane priziūrintis gydytojas rekomendavo pasidaryti BGS tyrimą, bet konsultacinej, kai jau nuėjau kad paimtų pasėlį, ta gyd.mane atkalbėjo. Tipo neverta mesti pinigus. O dabar paskaicius šiame forume, išsigandau ir gailiuosi
QUOTE(Coccinela @ 2010 06 26, 14:34) Taip suprast, leido antibiotikus ir vis tiek apsikrėtė vaikiukas? Taip, kai dariausi tyrimą 37 savaitėj, rado man ta streptokoką, o gimdymo metu leido antibiotikus kaip priklausė. Gimus dukrytei, iškart ištyrė ir pas ją irgi šitą "gėrį" atrado QUOTE(mamaasta3 @ 2010 06 28, 07:27) Man jau beveik 38 sav. jei 38, tai dar tikrai ne per vėlu. Kai laukiausi sūnaus, irgi šiek tiek buvom užvėlavę su tais tyrimais, tai tiesiog buvo davę telefoną- atseit jei nespėsit apsilankyt dėl rezultatų, skambinkitės, pasakysim žodžiu, arba siūlė užvažiuot pakeliui į gimdymo metus (pas mus ta ligoninė, kur daromas tyrimas, ir gimdymo namai- šalia)
Prisijungsiu ir aš su savo patirtimi.
Kai laukiausi pirmojo vaiko, rado pas mane B streptokoką. Gimdymo metu leido antibijotikus, viskas buvo gerai, vaikui niekas nepersidavė. Antrojo nėštumo metu šio tyrimo net nedarė, nes tipo jei turėjau tą zarazą tai ir turiu. Visas nėštumas ėjo kuo sklandžiausiai iki 39 sav kai nubėgo vandenys, žali... ir ne tai kad žali bet su tokiais visokiais "maurais". Skubiai darė cezarį, nes vaikiukui tokiuose vandenyse tikrai nekas. Kaip gydytoja pasakė vaiką iš žaliai rudos sriubos ištraukėm. ir viso to kaltininkas B streptokokas, kažkaip šį kartą įsikerojo jis pas mane gimdoje. Tfu tfu tfu vaikui nepersidavė, nors apsisaugant 5 dienas leido antibijotikus. Gerai, kad nubėgo vandenys, nes jei dar ilgiau būčiau panešiojus, neiašku kaip būtų baigęsi. O gydytojai numatyti kad vandenys žali nelabai gali, nebent kažkokį vamzdelį į gimdą kišą, bet šią procedūrą kaip supratau šiais laikais nlb kas atlieka. Sėkmės ir linkiu kad nebūtų pas jus tų zarazų
hmm... pas mane irgi viršutiniai vandenys buvo žali
bet darė a lia kažkokius tyrimus ir nenustatė kokia priežastis.
padarė ir man šitą tyrimą, ačiū D,neišaugo
raso, kad dar 30 lt. jei randa B, nustatyt jautruma antibiotikams, bet visoms leidzia ta pati vieninteli penicilina
Sveikos nėštukės
Mums jau irgi eina 34 savaitė ir ruošiuosi atlikti šį tyrimą. Ką tik skambinau į Endemik Vilniuje, sak, kad nuo 35-tos sav. galima šį tyrimą atlikti iš makšties. Tik dėl kainos pakraupau 91 Lt Gal patartumėte, kur Vilniuje pigiau galima atlikti šį tyrimą. Būčiau dėkinga QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 07 19, 13:15) Sveikos nėštukės Mums jau irgi eina 34 savaitė ir ruošiuosi atlikti šį tyrimą. Ką tik skambinau į Endemik Vilniuje, sak, kad nuo 35-tos sav. galima šį tyrimą atlikti iš makšties. Tik dėl kainos pakraupau 91 Lt Gal patartumėte, kur Vilniuje pigiau galima atlikti šį tyrimą. Būčiau dėkinga Jo jo, kaina tokia, visose privaciose bet kokie paseliai ne maziau 100 lt kainuoja QUOTE(ederi @ 2010 07 20, 13:09) Jo jo, kaina tokia, visose privaciose bet kokie paseliai ne maziau 100 lt kainuoja Aš lankausi nedidelėje pusiau valstybinėj Žvėryno klinikoj Vilniuj. Taijei reikia kokių tyrimų sudėtingesnių, visada siunčia kitur. O kaži ar šiaip kokioj valstybinėj būtų galima nuvykti ir pasidaryti tą tyrimą. Kažkaip gaila mokėti tiek pinigų, kai žinau, kad gali kainuoti ir mažiau. Geriau už sutaupytus pinigėlius ką nors leliukui nupirkti QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 07 19, 14:15) Sveikos nėštukės Mums jau irgi eina 34 savaitė ir ruošiuosi atlikti šį tyrimą. Ką tik skambinau į Endemik Vilniuje, sak, kad nuo 35-tos sav. galima šį tyrimą atlikti iš makšties. Tik dėl kainos pakraupau 91 Lt Gal patartumėte, kur Vilniuje pigiau galima atlikti šį tyrimą. Būčiau dėkinga Sveiki.Dariausi šį tyrima Sorpo centre-Baltrušaicio gatvėje(berods dar yra kažkur Karoliniškėse).kainavo-50lt už patį tyrimą, 10lt-uz tepinelio paėmimą.
Ačiū, skambinausi į Sorpo, ten šis tyrimas kainuoja 70 Lt, dar skambinau į privačią kliniką pylimo g., tai 98 Lt.
Bandau dar skambinti į Centro polikl., bet jau tikriausiai laboratorija nebedirba
sveikos mamytes
Tikriausiai viso sveikos
Dariausi tą tyrimą Sorpo klinikoj, labai maloniai aptarnavo, sumokėjau 60 Lt. O po savaitės gavau atsakymą, kad šios bakterijos nenšioju Sėkmės visoms laukiančioms
sveikos nestukes
ir as galiu pasidalinti savo patirtimi, rado ir pas mane ta bjaurybe, pries cezari leido penicilina, atrodo viskas buvo gerai, pas maziuke nerado, o va isejom is ligonines, praejo 10 d, ir mergyte baisiai karsciuot pradejo, aimanuot, issikvietem greitaja, iskart i klinikas, o ten ir prasikankinom abi, as is nezinios ir gazdinimu dakratu, o dukryte nuo baisiausiu tyrimu ir 10 badymo antibijotikais pasirodo nieko man tas nepadejo penicilinas ir vaikui persidave ta bakterija,tik ji isryskejo veliau,ir aciu dievui kaip daktarai sake, kad nusedo ji ne ant smegenyciu, ne kraujyje, o ant slapimo taku, tai taip issigydem be bjauriu pasekmiu... o va gydytojai kai kurie tikrai labai nekompetetingi, gazdino kiek tik galejo, tai meningitas, tai sepsis, maniau is proto iseisiu, o gale pasirodo nebuvo taip jau labai baisu, ir jokios tokios baisios ligos nepasitvirtino tirtis manau tikrai butinai reikia , nes nejuokas cia bukit sveikos
Sveikos
Tai kaip tada suprast, kodel man taip greit padare.
Augina dvi-tris dienas. Daugiausiai keturias, jei reikia atlikti testus ir antibiotikograma. Jei paselis akivaizdziai neigiamas, uztenka ir dvieju dienu.
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|