Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ČILI sriuba, troškinys
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3
Night
Moterytės, pasidalinkit kaip gaminate čili sriuba 4u.gif

Aš tai darau taip:
Pakepinu keptuvėje faršo (~500g) su smulkiai pjaustytu svogūnu,
Puode tušinu koncervuotų pupelių (perku skarbonę kur pupelės pomidorų padaže); dedu pomidoro padažo (kiniško saldžiarūgščio su ananasais); truputuką vandens.
Kai viskas išsitroškina į puodą sudedu keptą faršą, išmaišau, dar patroškinu porą min, dedu prieskonius (druskos, pipiriukų, aitrios paprikos).
Pilu sriubą į lėkštę ir ant viršaus pabarstau tarkuoto sūrio.

Na lyg ir viską surašiau smile.gif
adelaide
AŠTRUS ČILI
400 g jautienos faršo,
1 vid. svogūnas,
2 sv. raudonieji čilės pipirai,
0.5 kg sv. pomidoru,
100 ml pomidorų padažo (kečiupo),
10 g "Santa Maria" čiles prieskoniu,
raudonųjų pupelių(skardinė)
druskos.
Smulkiai supjaustyti svogūna ir čilės pipirus (aš dėjau be sėklų, nes jos yra labai aitrios). Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odeles bei supjaustyti skiltelėmis. Jautienos faršą kartu su svogūnu kepinti ant aliejaus gilioje keptuvėje iki paruduos. Supilti čilės pipirus, druską, prieskonius, pomidorus, pupeles ir viską gerai išmaišius sudėti pomidorų padažą. Kai užvirs, sumažinti ugnį ir uždengus dangčiu troškinti apie 20 min, vis pamaišant. Paruoštas čili yra vientisos masės.
Skanaus smile.gif
Nome
QUOTE(Nightingale @ 2005 05 25, 15:25)
Moterytės, pasidalinkit kaip gaminate čili sriuba  4u.gif

Aš tai darau taip:
Pakepinu keptuvėje faršo (~500g) su smulkiai pjaustytu svogūnu,
Puode tušinu koncervuotų pupelių (perku skarbonę kur pupelės pomidorų padaže); dedu pomidoro padažo (kiniško saldžiarūgščio su ananasais); truputuką vandens.
Kai viskas išsitroškina į puodą sudedu keptą faršą, išmaišau, dar patroškinu porą min, dedu prieskonius (druskos, pipiriukų, aitrios paprikos).
Pilu sriubą į lėkštę ir ant viršaus pabarstau tarkuoto sūrio.

Na lyg ir viską surašiau smile.gif
*


Nelabai supratau, kam tas konservuotas pupeles dar reikia troskinti? g.gif Juk jos ir taip jau paruostos, minkstos yra. g.gif
ultraviolet
turbūt tik pašildyt reikia g.gif
Night
Nu jiooo ten pašildyt turbūt.. Aš tik 1 kart dar dariau, tai pavirau kokias 5 min smile.gif
krika
QUOTE(adelaide @ 2005 05 25, 16:47)
AŠTRUS ČILI
400 g jautienos faršo,
1 vid. svogūnas,
2 sv. raudonieji čilės pipirai,
0.5 kg sv. pomidoru,
100 ml pomidorų padažo (kečiupo),
10 g "Santa Maria" čiles prieskoniu,
raudonųjų pupelių(skardinė)
druskos.
Smulkiai supjaustyti svogūna ir čilės pipirus (aš dėjau be sėklų, nes jos yra labai aitrios). Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odeles bei supjaustyti skiltelėmis. Jautienos faršą kartu su svogūnu kepinti ant aliejaus gilioje keptuvėje iki paruduos. Supilti čilės pipirus, druską, prieskonius, pomidorus, pupeles ir viską gerai išmaišius sudėti pomidorų padažą. Kai užvirs, sumažinti ugnį ir uždengus dangčiu troškinti apie 20 min, vis pamaišant. Paruoštas čili yra vientisos masės.
Skanaus smile.gif
*


aš prie viso to dedu papriką ir česnako kelias skiteles. tada pakepinu faršą vieną keptuvėje. o svogūnas, čilės pipirai, pomidorai, paprika eina per kombainą - mėsmalę. gaunasi tyrė. tada ją sudedu į faršą, pakepinu (gal tiksliau paverdu) kelias minutes. tada sukratau į puodą, sudedu pupeles ir po 5 min prašau valgyti
Aga
Aš tai viską malu : svogūną, česnako daug labai, paprikas įvairiaspalves, pomidorus, pupeles. Kaip tik nusipirkau pupelių, ruošiuosi daryti smile.gif
maksas
Aš į čili sriubą dedu:
0,5 kg jautienos fršo
indelį konservuotų raudonųjų pupeliu
ind. pomudorų tyrės LeBelle (jos yra tik IKI, sumažintas sulčių pokelis 500g)
Česnako
Svogūno
Čili pipiriuko
jolitka
As irgi viska malu. Pirmiausia farsa pakepinu, o tada kepta sumalu. Dedu paprika, pomidorus, virtas pupeles. Patiekiant apibarstau tarkuotu suriu ir dar darau uzkeptus skrebucius: ant pailgo ragelio uztepu sviesto ir malto cesnako ir pakepinu orkaitej.
saullutė
Na ir skaniai čia prirašėt mirksiukas.gif , reiks pabandyti smile.gif
xenzy
ir aš šiandien gaminsiu smile.gif
Žydraakė
O aš noriu paklausti, ar jūs pilat dar kažkokio skystimo į čili sriubą, ar jau nebe? Kiek supratau, tai užtenka tik tomatų tyrės g.gif
Amalia
QUOTE(Žydraakė @ 2005 08 04, 10:04)
O aš noriu paklausti, ar jūs pilat dar kažkokio skystimo į čili sriubą, ar jau nebe? Kiek supratau, tai užtenka tik tomatų tyrės g.gif
*


Nori - pili. nori - ne. Vieni megsta skysciau, kiti kaip kose. As tai pilu farsa pakepinusi vandens, kad skystoka kose gautusi, ir pavirinu.Pupeles is skardines dedu tik pabaigoje, kad susiltu.Jas rety nuplaunu, nes man skystis nepatinka.
bea
QUOTE(Amalia @ 2005 08 04, 12:23)
Nori - pili. nori - ne. Vieni megsta skysciau, kiti kaip kose. As tai pilu  farsa pakepinusi vandens, kad skystoka kose gautusi, ir pavirinu.Pupeles  is skardines dedu tik pabaigoje, kad susiltu.Jas rety nuplaunu, nes man skystis nepatinka.
*



Iš idėjos aš norėčiau šią temą perkelti į antrų patiekalų skyrių, mat mano nuomone tikras Chilli con carne - tikrai ne sriuba, o troškinys. Na bet tiek to, jei kam norisi iš troškinio padaryt sriubą. Kažkurioj temoj tikrai rašiau, kaip chilli verdu aš, bet pabandysiu pasikartoti.
Proporcijų aš perdaug nesilaikau, darau iš akies arba pagal žmonių kiekį. Kiaulienos-jautienos faršas (susimalu kombainu pati, niekad neperku parduotuvinio, prisibijau),
1-3 paprikos (perku raudoną)
2-4 skiltelės česnako
2-3 svogūnai
1-2 skardinės heinz baked beans in tomato souce (keptos heinz pupelės pomidorų padaže)
1 skardinė konservuotų pomidorų
čili milteliai, kajano pipiras, malti kmynai, džiovintas oregano (raudonėlis), druska, juodi malti pipirai, paprikos milteliai

Įvairiuose receptuose skaičiau, kad pilama 1-2 stiklinės raudono vyno, viename netgi alus ( g.gif ), vynas man rodos puiku jei trūksta skysčio. Na bet kaip kam patinka, galima alaus, vandens ar dar tomatų padažo. Aš kartais sumetu dar skardinę kukurūzų. Taip pat galima kliustelti Vusterio padažo wink.gif

Tiesa viename recepte skaičiau, kad dedamas šokoladas, šaltinis tikrai patikimas, bet nesu bandžius. jei kas nors norės, galiu įdėti ir receptą su šokoladu wink.gif
bea
Tiesa man labai patiko Tarptautinio chilli mėgėjų klubo moto:

"The aroma of good chilli should generate rapture akin to a lover's kiss".

(Laisvas vertimas: gero čili aromatas turėtų sukelti susižavėjimą panašų į mylimojo bučinį. rolleyes.gif )
bea
aj prisiminiau dar. pats skaniausias chilli buvo virtas ant laužo. antrą vestuvių dieną vieni artimi žmonės, dalinai mano patarti) darė chilli virimą katile ant laužo. buvo suuuuuuuuper skanu
Monela
O as truputi kitaip verdu cili sriuba,gan paprasciau smile.gif .Puode verdu 2-3 svoguno galvas kol jos patyzta,tada jas isgriebiu.Dedu smulku farsa,tik reikia ziuret,kad neliktu gumulu wink.gif Paverdu,po to dedu darzoviu leco,yra pirkti to leco good.gif.Dar idedu truputi pakepintu papriku,morku,cili pipiru.Valgant uzsibarstome tarkuoto surio ir valgom su juoda duona thumbup.gif thumbup.gif
Frane
QUOTE(bea @ 2005 08 08, 11:06)
1-2 skardinės heinz baked beans in tomato souce (keptos heinz pupelės pomidorų padaže)
1 skardinė konservuotų pomidorų

*



o kokio dydzio tos skardines? tipo maziausios?
bea
QUOTE(Frane @ 2005 08 22, 18:45)
o kokio dydzio tos skardines? tipo maziausios?
*


415 g. vienoje skardinėje pupelių, pomidorų man rodos irgi panašiai, šiuo metu neturiu nusipirkus, tai negaliu tiksliai pasakyt smile.gif
user posted image
si179
Čili sriubytę darau taip (mano geriausios draugės recepčiukas):
pakepinu jautienos faršą alyvų aliejuje ir sudedu į puodą.
Tada pakepinu kelias galvutes smulkinto česnako, ir pora smulkiai pjaustytų svogūno galvų ir taip pat viską suverčiu į tą patį puodą.
Į tą patį puodą tada dedu konservuotų pupelių pomidorų sultyse (nebūtinai heinz, būna ir pigesnių), dar dedu lečo (papriką pasmulkinu), dar dedu skardinę pomidorų savo sultyse (pomidorus taip pat pasmulkinu), dar dedu mažą indelį pomidorų pastos ir viską paverdu.
Pačiame gale skaninu smulkintais čili pipiriukais, druskytės pagal skonį, raudonėliu.
Valgome su Prancūzišku bagetu (ilgas batonas), o ant sriubytės užsibarstom Džiugo (ar kokio kito kieto pvz. Žementalio) sūrio.
Labai skanu užsigerti alumi šitą tirštą sriubytę.
Pas mus tai jau kaip ritualas, jei ateina chebrytė žiūrėti krepšinio.
Onora
AS nededu svoguno, ir dedu pomidoru pastos, o ne kecupo
Ir batona pagaminu taip, kai Cilkeje
Tinkis Vinkis
sweikos,
su šokoladu aš bandžiau, iš ties savotiška gaunasi - labai neblogai.
Vietoj pomidorų pastos naudoju konservuotus luptus pomidorus. Labai gerai pastebėta buvo, kad būtiniausiai reikia dėti raudonėlio, o be to dedu baziliko ir kmynų. Buvau gavęs pirkti jelapeno pipirų aštrumui, bet dabar vėl jų nebesimato. Be to dedu smulkintų morku. Kodėl - ne pats nežinau. dedu ir tiek...
Kirke
QUOTE(Žydraakė @ 2005 08 04, 10:04)
O aš noriu paklausti, ar jūs pilat dar kažkokio skystimo į čili sriubą, ar jau nebe? Kiek supratau, tai užtenka tik tomatų tyrės g.gif
*



Norėdama skystesnės sriubos, įpilu 0,5 l tirštesnių pomidorų sulčių. mirksiukas.gif
Thierry
Ir aš pabandysiu ax.gif
Paja
Būtinai pabandysiu siūlomus receptukus, nors skanesnės čili sriubos nei Čili picerijos nesu valgiusi. ax.gif
Sella
Einu gaminti čili sriubos, įdomu kas išeis! biggrin.gif
Voverė
Svogūnai su paprika pakepinami ant aliejaus, visa tai suvečiam į puodą kur troškinsim
Tada faršą (jautienos- kiaulienos) pakepinu, visą tai suverčiam į tą patį puodą, kur jau suversti svogūnai su paprika ir užpilu elementarių pomidorų sulčių iš tetrapako ir truputį vandens. Verdu pusvalandį.
Tuo metu prisiverdu paprastų pupų ir jas sumalu su mėsmale arba su blenderiu ir suverčiu į tą verdantį troškinį. Ir iš karto tada dar dedu česnako, juodųjų pipirų, guliašo priekonių, "taco" prieskonių, kajeno pipirų, drukos ir būtinai cukraus. Pavirus 10 minučių (verdant reikia būtinai maišyti, nes prisvils pupos) galima valgyti. Ant viršaus būtinai užtarkuoju daug olandiško sūrio. Niam niam biggrin.gif
Sella
Mano vyrui čili sriuba labai patiko, paprašė išvirti dažniau! essen.gif
V&A
butinai isbandysiu.dar nekarto nedariau cili sriubytes blush-anim-cl.gif
kamarele
Mano mama verda toki super cili troskini (gal tai ir tirsta sriuba ) zodziu daro taip: Farsa pakepina keptuveje prideda svogunu tarkuotu morku papriku astriu priekoniu druskytes.Tada visata mesa su darzovemis sudeda i puoda ipila pomidoru tyres is pakeliu ideda konservuotu arna paprastu virtu pupeliu ir tada viska paverda (nelabai ilgai tiesiog kas butu karsta ) pries baigiant virti prideda petrazoliu ir tu mazu raudonu pjaustytu pipiriuku ir viskas mes valgome su italiska duona thumbup.gif Skanaus
V&A
QUOTE(Amalia @ 2005 08 04, 11:23)
Nori - pili. nori - ne. Vieni megsta skysciau, kiti kaip kose. As tai pilu  farsa pakepinusi vandens, kad skystoka kose gautusi, ir pavirinu.Pupeles  is skardines dedu tik pabaigoje, kad susiltu.Jas rety nuplaunu, nes man skystis nepatinka.
*


o kokis pupeles dedat?pomidoru padaze kurios buna ar paprastas?
Thierry
Pabandžiau thumbup.gif
V&A
tai kokia pupeles dedat????
negaliu pradet daryt.laukiu jusu atsakymo blush-anim-cl.gif
bea
QUOTE(Pacific @ 2006 02 01, 12:19)
tai kokia pupeles dedat????
negaliu pradet daryt.laukiu jusu atsakymo blush-anim-cl.gif
*


Aš dedu Heinz Baked Beans pomidorų padaže
user posted image
V&A
aciu bea smile.gif


p.s. nebus kaip su tunu ir blynais?lotuliukas.gif
Paja
QUOTE(Paja @ 2006 01 20, 17:54)
Būtinai pabandysiu siūlomus receptukus, nors skanesnės čili sriubos nei Čili picerijos nesu valgiusi. ax.gif
*



Jau išbandžiau, labai skanu. thumbup.gif Pupeles aš dėjau Bonduelle, o kitą sykį irgi Bonduelle, tik meksikietiškai. smile.gif
princiupesa
Sveikos,

jei mėgstate aštrokai - pabandykite pasigaminti meksikietiška-lietuvišką patiekalą. Tikiuosi, kad patiks.

Reikalingi produktai (4 asm.):

2-3 didelės svogūnų galvos
3-4 didesnės morkos
3-4 skiltelės česnako (na, čia pagal skonį, galima ir daugiau)
1-2 saldžių paprikų (raudomos/žalios)
1-2 pomidorai
1 skardinė konservuotų pupelių su pomidorų padažu
~200 gr. maltos jautienos
saldžiarūgščio pomidorų padažo
kario
pipirų
paprikos miltelių
druskos

Procesas:

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad nesuliptų į guzą wink.gif. Gautus mėsus trupinėlisu sudėti atskirą dubenį - jų prireiks gamybinio proceso pabaigoje.

Tada į į kaitinta aliejų suberti ziedais ar juostelėmis supjaustytus svogumus, kai truputi pakeps - suberti smulkintus česnakus. Į pakepintus svogūnus suberti rupiai tarkuotas morkas. Sudėjus morkas reikėtų nuolat pamaišyti troškinį, nes morkos greitai sugeria riebalus ir gali padėti svilti. papildomai aliejaus pilti nerekomenduočiau, nes apkepusios morkos "išskiria" prieš tai "sugertą" aliejų. Tada jau šiaudeliais supjaustytų paprikų eilė. Joms apkepus - berti nuluptus ir supjaustytus pomidorus, mėsą, supilti pupeles, sudėti prieskonius, o galiausiai pagardinti pomidorų padažu.
aštrumas priklauso nuo prieskonių. Bet kario reikia būtinai.

Tinka patiekti su ryžiais arba makaronais. Aštrumą švelnina švieži pomidorai ir grietinė.

Įspėju, kad gana sotus patiekalas. Mano pilvūzas tai visada džiaugiasi suuodęs, kad šį troškinuką gaminu. O ir draugai dar nei karto nenusivylė.
Emm
Aš tai būtinai pilu bent 100 gramų raudono vyno ax.gif . Kažkaip daug geresnis skonis, negu be vyno. Bet čia jau skonio reikalas.
sagritute
Niam niam, kaip čia skaniai prirašėt. Būtinai padarysiu čili sriubytę, o mano vyras dievina aštriai.... wub.gif
Nerytė
Aš jau išbandžiau thumbup.gif
Sumiksavau sriubytę iš visų skaitytų receptukų thumbup.gif ir valgėm su prancūzišku batonu thumbup.gif
Atlante
Merginos o jus verciat konservuotus pomidorus su
skystimu ar be? Bandysiu siandien gaminti ax.gif
bea
Žinoma su smile.gif
Atlante
Na va gamina cili,
zinokit super, skaniai gavosi
ir maniskis isgyre. biggrin.gif biggrin.gif
Zivilyte
man labai patinka čili picerijoj ta duonele, kurią duoda prie čili - ji kaip
suprantu pakepinta orkaitej, su česnaku?
gal kuri bandėt daryt? pasidalinkite receptėliu...

4u.gif

p.s. prisiskaičiau kaip jūs čili darot, net seilė nutyso - bandysiu daryt vakare...
Nerytė
QUOTE(Zivilyte @ 2006 03 02, 18:37)
man labai patinka čili picerijoj ta duonele, kurią duoda prie čili - ji kaip
suprantu pakepinta orkaitej, su česnaku?
gal kuri bandėt daryt? pasidalinkite receptėliu...

4u.gif

p.s. prisiskaičiau kaip jūs čili darot, net seilė nutyso - bandysiu daryt vakare...
*



As valgiau (bet ne Lietuvoj) tai prie cili sriubytes dave tokias kaip bandeles, jos buvo su cesnaku ir uzkeptos su daug surio ir zolelem, super kaip skanu!!!!
alinute_m
O, cili - labai geras daiktas....
drinks_cheers.gif

vietoj pomidoru padazo (a la ketcupo) geriau deti konservuotus pomidorus su visu skystymu (buna ne vien tyre, bet ir "cieli" konservuoti pomidorai, ir gabaliukais pjaustyti - daug sveikiau). Galima deti ir nekonservuotu pomidoru kaip priedo.

galima del astrumo prideti ir tu maziu zaliu astriu pipiriuku (jalapeno)

grybu, motrishkos, nepamirskit, grybu!!

del idomumo maisyti ivairiu rusiu pupeles (nebutinai kazkokiuose padazuose - tiesiog paprastai isvirtas).

galima daryti su paukstienos farsu arba is vis be pupeliu, arba su ant grilio pakeptais pomidorais (niam niam)...

prieskoniams su mesa pakepint ir kmynu bet dar labiau tokie panasus i kmynus - angliskai cumin, lietuviskai kmyninis kuminas - tinka; deti ivairiu rusiu cili prieskonius, taip pat maisyti ahstria paprika su saldzia. tirstinti kukuruzu miltais (massa).

o norint padaryti etnishkai meksikietishka, reikia ant chili uzdeti grietines IR guakamoles (cia sutrinti avokadai su citrinos sultim ir petrazolem). bigsmile.gif
Kozete
O jūs nuo konservuotų pomidorų nulupate odą ar ne? Nes arba praleidau kur nors beskaitydama, arba neparašyta. smile.gif

Ir ar nepilate jokio sultinio į visą masę?
alinute_m
nea - skuros nelupu, nors priklauso kokie pomidorai - jei "cielas"pomidoras, gal ir lupciau, bet perku jau pjaustytus...

sultinio - pilciau, jei matyciau, kad nebera skyscio, bet taip dar niekada nera buve - skyscio visada atsiranda is pacios pakepinamos mesos ir pomidoru ir kitu darzoviu.

Be to ir pats cili turi buti toks tirstesnis, ne sriubinis, o koshinis. bigsmile.gif
dziugena
QUOTE(Zivilyte @ 2006 03 02, 17:37)
man labai patinka čili picerijoj ta duonele, kurią duoda prie čili - ji kaip
suprantu pakepinta orkaitej, su česnaku?
gal kuri bandėt daryt? pasidalinkite receptėliu...

4u.gif

p.s. prisiskaičiau kaip jūs čili darot, net seilė nutyso - bandysiu daryt vakare...
*



Paeksperimentavusi nusprendžiau, kad panašiausias tokios duonos variantas gaunasi papraščiausiai pašlakščius prancūziškos bandelės riekeles alyvų aliejumi, pabarščius susmilkintu česnaku ir žolelėmis, galima ir sūriu pabarstyti... 4u.gif kepu orkaitėje, kol šiek tiek paskrunda
Bandžiau riekeles aptepti sviestu - skanu, bet skonis gaunasi visai kitoks
tavi
Geriausia yra italiska duonele ciabata, alyvuogiu aliejus, prieskoniai, kokius naudojot i troskini arba dasis, raudonelis ir baziliko truputi, cesnakas. rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.