Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Medinė lovelė ar lovelė- maniežas?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
vvandene
bet tuose maniežuose vaikai miega visai pažemėj g.gif
vvandene
QUOTE(Usska @ 2006 01 23, 16:38)
As labai ilgai svarsciau, rinkausi, abejojau ir nusipirkau va toki http://www.graco.co.uk/product/travelcots/...contourelectra/ manieza.
*

o toks visai nieko gal naujagimiui g.gif kol tam paaukštinime gali miegot...
Satir
QUOTE(Usska @ 2006 01 23, 15:38)
As labai ilgai svarsciau, rinkausi, abejojau ir nusipirkau va toki http://www.graco.co.uk/product/travelcots/...contourelectra/ manieza.

Kur pirkai jei ne paslaptis? As taip pat ieskau maniezo, geriau sviesiu spalvu. Kazka panasaus maciau tik bebe confort, bet sito funkciju daugiau.
c@stell
Mes ir su vyru dabar diskutuojam ka pirkti - lovyte ar manieza. Viena pazistama primigtinai rekomenduoja pirkti manieza, atceit, labai patogus, praktiskas dalykas. Nors mane gasdina tai, kad ta gulimoji vieta labai zemai. Ar nebus vaikiukui per zemai? Vakar ziurinejom "Dominuke" tuos maniezus, tai visai galva susisuko. g.gif Kazkaip man sirdis linksta link medines lovytes...Tai dabar turim galvos skausma, nes vyrui tai kaip ir maniezas arciau sirdies.
Vaidaaa
Ar juos patogu sulankstyti? Turbūt kiekvieną dieną nelabai g.gif . Įdomu ar mechanizmas atlaikytų kiekvienos dienos lankstymą? Nelabai man telpa kambary kur antrą lovytę pastatyti. Pastatyti dar yra kur, bet nepreisiu.
1000inis
mielosios mamos, gerai pagalvokite, nes lova-maniezas todel ir vadinasi lova-maniezas, kad nera tikra lova; tai pateisinama isvykoms, bet ne nuolatiniam miegui; juk zinot posaki, kas tinka daug kam, netinka niekam (turiu omeny ilgalaiki, nuolatini tam tikrai paskirciai naudojima)
AUSRONE
QUOTE(Vaidaaa @ 2006 01 24, 22:15)
Ar juos patogu sulankstyti? Turbūt kiekvieną dieną nelabai  g.gif . Įdomu ar mechanizmas atlaikytų kiekvienos dienos lankstymą? Nelabai man telpa kambary kur antrą lovytę pastatyti. Pastatyti dar yra kur, bet nepreisiu.
*

Mes pirkom savo dukrytei Kotrynos labai kompaktišką (ji kiek mažesnė nei standartinės medinės lovytės) maniežą-lovytę Panevėžio Nuke, kai jai buvo 1,5 metukų, nes pradėjom daug keliauti ir tai buvo pati patogiausia lova iki pat 3 metų (aišku tai priklauso nuo vaiko ūgio), Beje ją galima naudoti nuo pat gimimo nes yra išimamas lopšys, pakabinami žaisliukai ir kaina perpus mažesnė negu Graco lovytė, o kokybė tikrai gera (jokio nusidėvėjimo per metus). Tik jei naudočiau nuo gimimo kaip lovytę, įsidėčiau kokosinį čiužinuką (vis dėlto jos nėra pritaikytos nuolatiniam miegojimui).
insk
As labai ilgai svarsciau, rinkausi, abejojau ir nusipirkau va toki http://www.graco.co.uk/product/travelcots/...contourelectra/ manieza. Apsisprendima leme, tai kad medines lovytes, kurios atitiktu reikalavimus (butu tvirta, kokybiska, nusileistu sonas, reguliuotusi dugno aukstis, turetu ratukus) kaina nuo 550lt, o maniezas turi viska isskyrus tai, kad nenusileidzia sonas, plius turi vystymo lenta, kelias muzikytes, naktine lempele, nereikia apsaugu, susideda labai lengvai, uzima nedaug vietos, yra lengvas, turi vibruojanti dugneli, kuris sukuria ispudi lyg vaziuotum masina. Kai maziukui bus apie 6men ir ims sestis, virsutini dugneli padesim i spinta ir miegos giliau. O mokejau uz ji 440Lt. Jei buciau turejus daug litu, buciau pirkus nerealia italiska lovyte uz 1000 kaip maciau kotrynoj ir manieza zaidimam ir kelionem. Taigi manau, kad variantas variantui nelygu. Ir reikia gerai paieskot ir isigilint i visokius niuansus. Sekmes renkantis!
*

Labai smalsu kur tokia lovyte-manieža pirkai?
Mums dabar irgi labai aktualu
Dėkui
eimė
Manyčiau namuose praktiška turėti medinę lovelę , o kelionėm įsigyti lovelę-maniežą 4u.gif
Alaja
QUOTE(eime @ 2006 02 04, 08:49)
Manyčiau namuose praktiška turėti medinę lovelę , o kelionėm įsigyti lovelę-maniežą 4u.gif
*

Kam apsikrauti lovytem? g.gif
dovy
Aš tai iš praktikos savo dabar pasimokius,tai pirkčiau tik maniežą.Aišku tokį,kuryra antras aukštas,kol lelius mažas,kad būtų atsidaromi šonai,ant ratukų ir susidėtų kompaktiškai į tašę.Ir teisingai buvo parašyta,kad dar ir čiužinuko reikia kaip į lovytę papildomai.
zmonele
As turiu ir lovyte, ir manieza. Man atrodo, kad tiek vienas, tiek kitas turi savo pliusus ir minusu. Maniezas labai gerai, nes jame vietos daugiau nei lovytej, todel nereikia kas kelias minutes lakstyt ir gelbet dukrytes, nes lovytej ji sugeba isispraust i kampa, bet nesugeba is ten islyst. O nakti miega lovytej, nes ten jaukiau ir nesiblasko per daug.
vvandene
As labai ilgai svarsciau, rinkausi, abejojau ir nusipirkau va toki http://www.graco.co.uk/product/travelcots/...contourelectra/ manieza. !
*

pasižiūrėjau apie jį kataloge, reklamas žurnale mačiau, tai jis nerekomenduojamas pastoviam miegojimui g.gif tipo kelionėms, ar didesniam name, jei miegamieji viršui, tai patogu pirmąjam aukšte pasistatyt, kad dieną galėtum vaikutį matyt....
dovy
Nesuprantu,kodėl negalima pastoviai migdyti?Man ir jame labai jauku.Aš dar įklojus čiužinį.Tik žinau,jei vaikelis jame žaidžia diena,o po to naudojamas kaip lovytė,tai tada negerai,nes jam susimaišo,kada reikia miegoti,o kada žaisti.Aš tai saviškį tai tik migdau jame.O aplamai tai jis dažniausiai prie manęs miegodavo,kadangi naktimis maitindavau. blush2.gif
Kristtute
QUOTE(dovy @ 2006 02 09, 16:06)
Nesuprantu,kodėl negalima pastoviai migdyti?Man ir jame labai jauku.Aš dar įklojus čiužinį.Tik žinau,jei vaikelis jame žaidžia diena,o po to naudojamas kaip lovytė,tai tada negerai,nes jam susimaišo,kada reikia miegoti,o kada žaisti.Aš tai saviškį tai tik migdau jame.O aplamai tai jis dažniausiai prie manęs miegodavo,kadangi naktimis maitindavau. blush2.gif
*

Galima, tik reik čiužinuko smile.gif
edvux
Kažkur lovytės-maniežo aprašyme skaičiau, kad dauguma lovyčių-maniežų yra skirti vaikučiams iki 14 kg ir 90 cm ūgio. Taigi, visai pasimečiau dėl pasirinkimo g.gif . Ir šiaip tokie aprašymai būna prie lovyčių-maniežų kurių standartiniai matmenys 60x120. O mes kaip tik tokio dydžio norime. Gal mamytės žinot ar iš tikrųjų lovytės-maniežai skirti vaikučiams iki tam tikro ūgio ir svorio? 4u.gif

edvux
Ir dar klausimėlis: ar būna pirkti čiužinukų nestandartinių matmenų lovytėms (jeigu neklystu 105x70)? blush2.gif
vytule
Mes turime ir medinę lovytę ir maniežą lovytę thumbup.gif . Tai negalime atsidžiaugti kaip gerai, lovytėje miegame, o maniežas skirtas žaidimams ir kelionėms, nes jeigu kur važiuoti, tai labai gerai pasiimti, kadangi susideda į kompaktišką tašę thumbup.gif. Ir leliukas turi savo atskirą lovą, nereikia kartu miegoti. clap.gif
Minna
As labai ilgai svarsciau, rinkausi, abejojau ir nusipirkau va toki http://www.graco.co.uk/product/travelcots/...contourelectra/ manieza. !

Jo sitas maniezas tikrai thumbup.gif . As irgi tokio nooooriu!! O kur gauti?
Lalantukass
O tu is kokio miesto,Minna?
Kaune yra jonelio kiemely,mes irgi pirkom Graco,tai labai fainas! thumbup.gif
Ir vystimui ta lentuke naudojom gan ilgai,tikrai super...o ir vietos uzima nedaug,nes pirkom ta,trumpesni,tai negalim atsidziaugti...o ciuzinuka kokosini,tai pirkom atskirai,ir po to vyras gala jo nupjove,nes netilpo ... hihihi.gif
tetabeta
Musu lelius miega nuo gimimo manieze, dabar jam jau 7 men ir yra labai judrus, manau jei miegotu loveleje butu problemu su tomis grotelemis, tai ranka ikisa tai koja, pastoviai reiketu gelbeti g.gif
J.U.D.I.T.A
QUOTE(tetabeta @ 2006 02 22, 09:58)
Musu lelius miega nuo gimimo manieze, dabar jam jau 7 men ir yra labai judrus, manau jei miegotu loveleje butu problemu su tomis grotelemis, tai ranka ikisa tai koja, pastoviai reiketu gelbeti g.gif
*

apie medine lovyte esu girdejusi toki atveji tikra,kad mergyte ikiso galvyte tarp tu virbu ir pasismauge verysad.gif aisku cia buvo senai ir nebuvo tu apsaugu ant sonu,o seip tai as tik uz manieza-lovyte pati turiu ir liux thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
dowilia
QUOTE(J.U.D.I.T.A @ 2006 02 24, 16:56)
apie medine lovyte esu girdejusi toki atveji tikra,kad mergyte ikiso galvyte tarp tu virbu ir pasismauge verysad.gif aisku cia buvo senai ir nebuvo tu apsaugu ant sonu,o seip tai as tik uz manieza-lovyte pati turiu ir liux thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

o jetus, kaip mane išgasdinot blink.gif nes aš turiu medinę lovelę, bet sūnus joje tik miega unsure.gif
Siracusa
mes irgi mastem mastem prie pirkdami, bet visgi kai reikia ilgam laikui, pasirinkom medinuke mirksiukas.gif siaip ir pati pardaveja patare, kad nuolatiniam miegojimui maniezas-lovyte nera gerai g.gif o jei kur vaziuojam, tai vezimuky uzmigdom smile.gif
Minna
undefinedKaune yra jonelio kiemely,mes irgi pirkom Graco,tai labai fainas! 

jei ne paslaptis kiek mokejot, nes pas mus Vilniuj Karolyje jis apie 560 lt kainuoja, o paprastas Graco , be jokiu pribumbasu apie 360lt. Gal Kaune pigiau? tada nesvarstydama vaziuociau i Kauna i pirkciau Jonelio kiemely g.gif
Zuika Padukele15
QUOTE(J.U.D.I.T.A @ 2006 02 24, 06:56)
apie medine lovyte esu girdejusi toki atveji tikra,kad mergyte ikiso galvyte tarp tu virbu ir pasismauge verysad.gif aisku cia buvo senai ir nebuvo tu apsaugu ant sonu,o seip tai as tik uz manieza-lovyte pati turiu ir liux thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Man tai idomu kokia lovyte ten buvo.Visu pirma perkant lovyte reikia butinai ziureti kad tarpai nebutu didesni nei 2.38 inch'u (apie 5 cm).Dabar gamina tik saugumo standartus atitinkancias lovytes.Daugiau galite paskaityti cia :

In addition to the above guidelines, the Consumer Product Safety Commission also suggests that an infant's crib should have:

A firm, tight-fitting mattress, so a baby cannot get trapped between the mattress and the crib.
No missing, loose, broken, or improperly installed screws, brackets, or other hardware on the crib or mattress support.
No more than 2.38 inches (about the width of a soda can) between crib slats, so a baby's body cannot fit through the slats; no missing or cracked slats.
No corner posts over 0.06 inch high, so a baby's clothing cannot catch.
No cutouts in the headboard or footboard, so a baby's head cannot get trapped

O del maniezu, tai kiek as domejausi, nes pati ruosiuosi pirkti, visur rasdoma kad vaikuciui patartina miegoti maniezo loveleje tik iki 7kg (15 lb)
Taip kad saugiausia vaikuciui miegoti yra loveleje , kuri atitinka saugumo standartus.
Mano dukryte miegojo nuo pat gimimo lovyteje ir labai tuo dziaugiuosi, bet va antram vaikuciui pirksiu manieza bet tik pirmiems 3 menesiams, o paskui pirmajai pirksim jau tikra lovyte, o leliuka kelsiu i lovyte smile.gif
-ELI-
Sveikos,
Mes turėjom medinę lovelę,kai vaikas pradėjo stotis(bijojau,kad neiškristų) aš dar nusipirkau ir lovelę-maniežą. Kad galėčiau drąsiai vaiką palikus nubėgti į virtuvę ir t.t....
Pliusai to maniežo:
Gali jį lengvai pernešti iš kambario į kambarį.
Į keliones gali vežtis ir vaiką migdyti jo lovelėje.
Vaikas pradėjo drąsiai vaikščioti,nes kai krenta niekur neįsimuša.
Minusai :
Nepatvarios tos lovelės,nes dabar mano vaikas joje atsistoja ir siūbuojasi. Tai manau,kad ilgiau kokių trijų mėnesių nebeišlaikys.
Mano nuomone tai tikrai neblogas dalykas,bet mažam leliukui geriau medinė lovelė,o šitą turėti vietoj maniežo ir kelionėms.
O tų medinių lovelių tarpai tarp strypukų maži,tai nežinau kur ten tas vaikas gali ką įkišti g.gif O dar uždedi apsaugas,tai jokių pavojų. O tos medinės lovelės ilgaamžės ir išvaizdos ilgai nepraranda,be to ir sveikiausios.
Turbūt kad kiekvienas daiktas turi turėti savo paskirtį.Aš dabar pirkčiau medinę lovelę ir tvirtą maniežą biggrin.gif
AIRA
Aš irgi tik už medinę lovelę, o maniežas gerai tik laikinai, kelionėse, nes man neatrodo, kad ten patogu miegoti schmoll.gif
agata
Namuose turejome medine lovele, nors ji buvo ir pigi, taciau labai praktiska, reguliuojamas dugnas, ratukai,vaikui paaugus sonuose issiima trys strypukai tada mazylis pats gali saugiai ilipti ir islipti is loveles.Kai teko isvaziuoti, reikejo naujos loveles tad pirkome manieza tai yra (travel cot) jei yra galimybe, o ir butinybe apmastykite pirkdami kur daugiau laiko praleisite namuose ar kelionese. Man keistai atrodo vaikas miegantis vos 20 cm aukscio nuo zemes,Jug teveliu lova yra kurkas aukstesne. Taigi sekmes jums perkant. Viska issiaiskinkite ir ivertinkite patys kas jums labiausiai tinka.
laimav
mes irgi tik uz medine lovyte manieza galima pasimti tik keliaujant
dzhina
Mano lelyte miega medineje lovyteje tik nakti - diena nemiega niekaip. rolleyes.gif
O lovyte-manieza jau nusipirkome, nors dar kol kas mums jo nereikia, nes mazoji dar labai nesiraicioja ir dar nesliauzioja.
Maniezas manau, kad labai reikalingas ir tiesiog butinas dalykas! Mes gyvename bute per kelis aukstus, tai labai sunku butu suziureti kad nenulektu laiptais, o dabar "imeti" leliuka ir ramu clap.gif
conviva
O mūsų zuikiai nuo gimimo miega manieže (su antru dugnu). Turim ir medines lovytes, bet dar nenaudojom. Kadangi daug keliaujam, tai manau maniežas geriausias variantas - vaikučiai, kur bebūtų, visada miega toj pačioj lovoj.
tamsi
Mes tai turim ir medine lovytę ir manieža.Manieže ji miega tik tada kai kurnors svečiuojames.Bet man kuo tolau tuo labiau maniežas patinka,nes kai maniške miegodama sukinėjasi,tai vis susitrenkia i virbus,o manieže ramu,nes nėra kur susitrenkti thumbup.gif
Kotre
Namie - medine lovele, kelioneje - maniezas thumbup.gif
Akvilė
QUOTE(SuperDuper @ 2006 06 30, 11:55)
Namie - medine lovele, kelioneje - maniezas thumbup.gif
*

pritariu, nes turim ir maniežą - lovelė, ir medinę lovelę. dar keli argumentai medinės naudai - kai vaikelisjau pradeda stotis, tai medinė geriau - yra už ko įsikibti, o maniežo tinklas tankus nėra kaip įsikibti ir vaikas negali atsistoti, be to medinė tarnaus ilgiau, sveikiau, patogiau, aukščiau nuo grindų lelius guli.....
ramunių mergaitė
Kol leiukas buvo, nesistojo ir nevaikščiojo, buvo visvien kuri lovelė, bet jau daug judančiam - medinė žymiai geriau. O kai pradėjo vaikščioti, išėmėm kelis virbus - tai vaikas mielai būna lovelėje ne tik kai miega, nes pats gali kada nori įlipti ir išlipti.
Paradigma
O mes turim vadinamąją lovytę-maniežą firmos Hauck. Super daiktas user posted image Jei į kaimą ilgesniam laikui išvažiuojam - susidedam į tašytę ir varom. Tuomet ir leliūzui nebūna problemų - savo lovytėj miega ramiai user posted image
sakaviciute
QUOTE(abrakadabra @ 2006 07 05, 10:29)
Kol leiukas buvo, nesistojo ir nevaikščiojo, buvo visvien kuri lovelė, bet jau daug judančiam - medinė žymiai geriau. O kai pradėjo vaikščioti, išėmėm kelis virbus - tai vaikas mielai būna lovelėje ne tik kai miega, nes pats gali kada nori įlipti ir išlipti.
*

o tai man tada klausimas kyla... siadnien vaiku parduotuvelej radau labai miela lovele-manieza... kaina aisku ne maza, bet daiktas atrodytu geras.. tik kausimas tame, kaip vaikui paaugus miegot tam manieze? ta prasme ten yra dar vienas dugnas, kad butu lengviau ikelti ir iskelti vaika. bet tas dugnas tai tox..... na jei mazylis paaugs truputi, pasunkes, tai jis tiesiog IKRIS ten:)) nes dugnas atrodo lyg butu kartoninis:))))
geruta
Pritariu super Duper namuose lovelė,svečiuose maniežas.Jeppp thumbup.gif
sakaviciute
mamytes, gal kuriai jau nebereikia loveles, vezimelio? gal kas parduodat?smile.gif
atsiuskit man foto tokiu atveju:)
laurux@yahoo.com
deekui labaij mirksiukas.gif
vitalijas
teisingai viena mama pradzioje parase - nereikia maisyti daiktu finkciju.
mes turim abi lovytes - medine ir lovyte-manieza. Medine stovi pas mus namie, o keliaujant imam lovyte-manieza. Nepakeiciamas daiktas nakvojant ne namie. ir apskritai neisivaizduoju, kaip su kudikiu keliaut be tokios lovytes, nebent mamos yra pripratusios miegoti kartu su vaikuciu.
light blue
Labas smile.gif
Mamos esamos, reikia patarimo ax.gif
Šiaip tai aš jau apsisprendusi, kad namuose reikalinga medinė lovytė. Maniežą-lovyte perku tik tam, kad važiuojant į svečius pas močiutes ar dar kur nors turėtumėm kur migdyti lelių ir nesukeltumėm aplinkiniams ir sau problemų.
Bet...patarimo reikia va dėl ko.
Berods ILONĖLĖ įdėjo foto - user posted image
Man tai superinis lovytės varinatas todėl, kad nusiima vienas šonas ir galiu lovytę prisistumti prie savo lovos. Parduotuvėje man sakė, kad tokių lovų nebūna, nes jos dėl tų likusių trijų šonų lova tampa nepatvari. Na bet čia trys šonai thumbup.gif Gal kas žinot, kur tokią lovą įsigyti, kurios nusiima vienas šonas ir dugnas nusileidinėja ax.gif
saldukas
Mes Bazese pirkom Lugnes "Lukrecija". Pardaveja sake, kad vienas sonas nusiima visiskai, bet dabar net susimeciau, nes mes jos dar neispakave, o ir nedemonstravo, kaip jis nusiima g.gif Dugnas tai tikrai kilnojasi ir vienas sonas nusileidzia. Savaitgali planupjam ta lovyte sustatyti, tai ir galesiu pasakyt, ar tikrai sonas nusiima. Arba gali pasiklausinet pardaveju, arba parasyt platintojui is www.mazius.lt, arba jam pasisikambinti, nes jis prakiauja Lugnes lovytemis. Kiek zinau, ir Drewex (lenkisku) lovyciu yra su nuimamu krastu.
light blue
QUOTE(saldukas @ 2006 08 16, 20:25)
Mes Bazese pirkom Lugnes "Lukrecija". .
*

Kiek suprantu pirkot lovytę Kauno bazėse? mirksiukas.gif Kurioje būtent vietoje. Man patiko Lūgnės lovytė "Kengūra". O vat lenkiškų būtent nelabai noriu ax.gif
saldukas
Taip, Kauno bazese. Atvaziuojant nuo Dainavos poliklinikos, toj tolimesnej rampoj, t.y. jei vaziuoti tarp rampu, tai kaireje puseje 5-me sandelyje (sis sandelys yra dvigubas). Ten tokia maza parduotuvele, salia jos Alytaus audiniai. Iejus i sandeli is tarpo tarp rampu desineje puseje antra parduotuve, pirma bus tu audiniu. Siaip daug ka mes ten pirkom, kelis litus dar ir nuleidzia mirksiukas.gif
Yra tu Lugnes lovyciu ir toje pacioje puseje 3 ar 4 sandelyje, dabar tiksliai nepamenu, iejus i sandeli nuo tarpo tarp rampu kairej pusej pirmas sandelys, matosi per langa, kad prideta lovyciu ir visokiu kitokiu vaikisku prekiu. Sekmes renkantis 4u.gif
light blue
SALDUKAS, ačiū už info good.gif
cola
O pas mus maniezas nestandartinis, kur uzsisakyt ciuzini? 4u.gif
Nuska
mamos, tos kurios naudojat maniežus-loveles - o koks ten dungnas? ar pakankamai lygus ir tvirtas miegojimui? ar reikia papildomai kokio čiužinuko ar yra jau su maniežu?
cola
QUOTE(Nuska @ 2006 08 17, 12:58)
mamos, tos kurios naudojat maniežus-loveles - o koks ten dungnas? ar pakankamai lygus ir tvirtas miegojimui? ar reikia papildomai kokio čiužinuko ar yra jau su maniežu?
*

Pas mus tai toks yra, bet jis nestoras ir vaikas laabai jau pazemiui miega, taip kad miegojimui namie noreciau uzsisakyti porolonini
Siaip tai jis toks kietas, taip kad vaikutis guli tiesiai mirksiukas.gif
Aleksia
Daznai pagalvoju apie maniezus,bet manau,kad lovelė yra lovelė,o zaidimams vieta yra zaidimams vieta...
Cia mano nuomonė nors gal g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.