Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ką žaidžiat su savo mažyliais ?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
HERBERA
Sveikos mamytes, vis nerimaujancios del savo mazyliu.
Ir as tokia buvau ir tebesu. Nors mano panelei neuzkalnu antrasis gimtadienis, bet rupesteliu tikrai nesumazejo.
Geriausias tokio amziaus vaiko lavinimas yra pacio vaiko atrasti uzsiemimai.
Kiekvienas vaikas yra kitoks ir tai kas patinka vienam gali nepatikti kitam.
Pvz. mano panele 10-11 men. megdavo klausytis gyvunu pamegdziojimu kai vartydavau knygutes, gera islankstoma knygele, yra prekybos centruose"KAS KIEME IR KA KALBA".
Patikdavo israiskinai deklamuojami eilerastukai, dainuojamos daineles....
Patiko statyti bokstus is mediniu kaladeliu, netgi lego kaladelemis domejosi...
Stumdyti mazas masineles, o labiausiai norejo dideles masinos ant kurios pati galedavo atsisesti....
Tai patiko mano panelei kai jai nebuvo metuku.
O dabar veiklos kokios tik neprisigalvoja.......
Eivinutė
ačiū dievui, ne man vienai cia tokios problemos..o as galvojau, kad mums kas nors negerai ir, kad nieko nesugebu.. pasirodo čia taip turi būti.. tpfu.. net lengviau pasidarė ax.gif
laukinukė
QUOTE(vaidele @ 2007 06 28, 11:49)
Kazkokios konkrecios veiklos niekaip nerandam... labai sunkus laikas. Laukiu kol pati eis, bet visi juokiasi sako bus dar sunkiau... bet as galvoju tada ji gales daugiau pati pazinti pasauli, smalsauti, krapstinetis....
*

Chi chi tongue.gif . Vaikšto pati jau 1 mėnesį. Negaliu pasakyti, kad sunkiau, kaip visi gąsdino - man lengviau, kai žmogus pats nueina ir ateina. Bet veikla vėlgi susijusi tik su bėgimu, nešimu, kraustymu... Tiesa, kai prašau parodyti kamuolį, eina ieškoti jo, kai kaladėlę, tai ieško jos (o kartais ir neieško, ima, kas po ranka pasitaikė doh.gif ).
Savaip šneka daug, o suprantamai mažai - gal tete ir ate.
Knygose rašo, kad kai žmogutis mokosi vaikščioti, tai kitose srityse gali net regresuoti, o ankstyvas šnekėjimas nebūtinai yra labai gerai, nes vieni staigiai pasigauna kokius nors žodžius ir juos kartoja, o kiti ilgai kaupia žodžių atsargas ir prabyla ištisais sakiniais (tokių ir žodynas būna turtingesnis). Tai ir guodžiuosi tuo. Paskui teks guostis kuo nors kitu blush2.gif
raimule
Mėtyti kamuolį biggrin.gif -superinis užsimėmimas,o ypač turim mėtyti jį visi ir aš,ir tėtis..smagu būna labai,bet manoji pati puikiai susiranda įdomių jai užsiėmimų,labai kopijuoja mane,dažosi su piestukais,maivosi prieš veidrodėlį,tašytėje savojoje prisideda savo žaislų,apsiauna mano batus ir vaikšto tokia juokinga tongue.gif ,arba mabiliu telefonu kalba,o imituoja mobilų bet kas panašus kiek į tikrąjį,atseit kalba su kaži kuo..,na žodžiu jos žaidimuose man mažai vietos ax.gif
raimonda23
mes ir piesiam ir su kamuoliuku zaidziam ir slepynes ir lelytes migdom ir vystom smile.gif ir libdom tiksliau libdo tik mama lotuliukas.gif
laukinukė
QUOTE(raimonda23 @ 2007 07 03, 19:54)
mes ir piesiam ir su kamuoliuku zaidziam ir slepynes ir lelytes migdom ir vystom smile.gif ir libdom tiksliau libdo tik mama  lotuliukas.gif
*

Bet jums jau daugiau, nei metukai mirksiukas.gif
Eivinutė
QUOTE(raimule @ 2007 07 03, 20:22)
Mėtyti kamuolį biggrin.gif -superinis užsimėmimas,o ypač turim mėtyti jį visi ir aš,ir tėtis..smagu būna labai,bet manoji pati puikiai susiranda įdomių jai užsiėmimų,labai kopijuoja mane,dažosi su piestukais,maivosi prieš veidrodėlį,tašytėje savojoje prisideda savo žaislų,apsiauna mano batus ir vaikšto tokia juokinga tongue.gif ,arba mabiliu telefonu kalba,o imituoja mobilų bet kas panašus kiek į tikrąjį,atseit kalba su kaži kuo..,na žodžiu jos žaidimuose man mažai vietos ax.gif
*

cia dar metuku nesulaukes kudikis taip daro? maniskei dar toli grazu iki dazymusi ir ejimo mano batais..gal kas negerai?
mylimuke
Mes tai plojam katutes (juokingiausias pasaulyje dalykas), kutenames, krykstaujam. Snekames,padainuoju ir pasneku jai ivairiais tonais, nesiodama aprodau namus, pasakoju apie ivairius daiktus, rodau viska, maivomes pries veidrodi, rodau barskucius ir t.t.
Donalita
Maniskiui 6 men. Na tai as jam pakriuksiu ar kokius dar kitokius garsus leidziu lotuliukas.gif , tai idomu, burna paznaibau soniukus, krykstauja. Patinka, kai pameginu su juo sportuoti, bet tik vienintelis pratimas, kur as atsigulus ant nugaros ji kilnoju ir kojom makaluoju, kiti nepatinka. Bet jei jau tuo uzsiimi, tai ir varykis, mama, kaip kulturiste, supyksta baisiausiai jei pavargus sustoji. Patinka mano laikomam ant palanges stoveti ir ziureti, nors matosi tik truputis galinio kiemelio ir didele tvora bei kito namo siena pries pat langa. Ir visas kruta, spurda, vietoj nenustygsta, o man siaubingai nuobodu. Meginu dainuoti ir sokti muzika pasileidus, tai kada gerai, o kada malasi kaip vijurkas. Laukiu nesulaukiu, kada kartu galesim pasakas skaityti, multikus ziureti ir pan. Gal taip sunku, kad pati viena augau ir niekada neteko mazu vaiku priziuret. Tetis nupirko zaidimu kilimeli ir tvorele aplink ji, sake, vietos daug, dabar tai gales vystyti greiti. Taip ir galvojau hah.gif pats ten kartu su mazium ir sedejo uzdarytas friends.gif
Askulia
Na tai taip su tokiu mažiuku tai tik pakniurksėti ir jį paminkyti gali :mirksiukas smile.gif
mylimuke
As tai cia kada pareinu namo. Maze guli ant pilvo vidury kambario ant kilimo, o tatka sliauzioja aplink ja ir ivairius keistus garsus leidzia lotuliukas.gif Nu toks juokas paeme biggrin.gif
Ramune_lt
Maniskei jau beveik 5 menesiai, tai mes irgi mokam neperlabiausiai daug zaidimu g.gif . Mokam sleptis su palute, tik ji nelabai supranta kai as ja nuo akiu nutempiu ir sakau KU KU. Jai labiau patinka paciai uzsimesti ir paciai nusipmesti nuo akyciu. Siaip patinka vonios kambarys ir ten kabantys ryskus ranksluosciai tongue.gif . Patinka ziureti per langa, net spiegiam kaip malonu thumbup.gif . O labiausiai patinka kai keiciam sauskelnes, tada zaidzia su savo kojom ir kokiam pusvalandziui galiu pamirsti kad turiu lialia ax.gif
Kazkaip knyguciu dar neskaitau, bet manau kad laikas pradeti. O kai dainuoju "du gaideliai" ar "boruzele septintaske" tai net issiozioje klausomes. Tai galvoju gal reiktu kokius muzikos uzsiemimus palankyt doh.gif . Tik kazin ar yra cia tokioj Palangoj?
irenele
Mums 6 mėn. Smagiausias žaidimas - mankšta. Dar linksma žaisti pačiam su savo kojytėmis. Plojam katučiu, šypsomės kai mama be paliovos kartoja žodžius su ilgai ištempiama "r" raidele.
*panteRa*
O maniskiui tai labai patinka, kai dainuoju jam, juoko buna pilnos kelnes lotuliukas.gif galiausia pritrukstu dainu zodziu ir kuriu pati eiles doh.gif
Žmona
Sveikos ieškojau, bet neradau jei kartais apsižiūrėjau tai įmeskit nuorodą smile.gif

Gal kas žinot žaidimų tokių kaip ale "virė virė košę...." kad vaikas ir mama/tėtis galėtų pažaisti...

Šian paviriau košę to nedariau jau taip sėniai ir jo akys taip žibėjo bigsmile.gif matėsi jis taip nori tokiu žaidimų su kažkokiu prisilietimu, ranku laikymų ir pan...prisėdau sekundę ir susimasčiau, kad daugiau nelabai ką ir moku blush2.gif parašykit kas žinot kokių su detalėm, būsiu dėkinga smile.gif

Kartais mes dar žaidžiam jurgelį meistrelį aš MB ir Simas... jau laimės vaikui būna biggrin.gif

AČIŪ 4u.gif
Anakondaaz
Mes irgi "košę verdam", dar plojam "katu katu katutes", šokam "du gaidelius", ir tokia kvailoką smagią dainelę šokam "a ram pam pam", "šiaudų batai" irgi be galo patinka abiems. Dar žinau dainelę apie aguonėlę, ten daug veiklos, bet dar per mažiukai mes, kad viską prisimintume.
O šiaip galima ir kokių savo žaidimukų sugalvoti, arba ber kokią vaikišką dainelę dainuojan bandyti viską, apie ką dainuoji, pavaizduoti.
virugie
Manajam 1,3 mėn ėmė statyt lego ir namuos ramu net 1 val thumbup.gif
Vasara T
QUOTE(Anakondaaz @ 2007 09 11, 10:42)
Mes irgi "košę verdam", dar plojam "katu katu katutes", šokam "du gaidelius", ir tokia kvailoką smagią dainelę šokam "a ram pam pam", "šiaudų batai" irgi be galo patinka abiems. Dar žinau dainelę apie aguonėlę, ten daug veiklos, bet dar per mažiukai mes, kad viską prisimintume.
O šiaip galima ir kokių savo žaidimukų sugalvoti, arba ber kokią vaikišką dainelę dainuojan bandyti viską, apie ką dainuoji, pavaizduoti.
*

o kiek amžiaus jusų mažyliui? Nes mes bando šokti tai tik sukasi ir viskas... jokiu veiksmu daugiau. Bet vistiek labai juokinga ir smagu. mirksiukas.gif
Anakondaaz
QUOTE(Vasara T @ 2007 09 11, 16:10)
o kiek amžiaus jusų mažyliui? Nes mes bando šokti tai tik sukasi ir viskas... jokiu veiksmu daugiau. Bet vistiek labai juokinga ir smagu.  mirksiukas.gif
*

mums gruodį bus 2 ir 3. Tai mažiukas nevisada nori šokti, bet jau tą "a ram pam pam" tai su mielu noru daro, dar ir kitiems namiškiams daryt liepia biggrin.gif
o dar kartais dainuojam "ką matau, tą dainuoju", tai kai laukiam tėčio tai stovi abu prie durų ir dainuoja - ateina tėtis, ateina tėtis, ateina tėėėėtis. bigsmile.gif
o jau kiek prisijuokiau, kai didžioji mėgdžiojo pramoginių šokių šokėjus (kur per LRT laida, nepamenu kaip vadinasi ax.gif )
Žmona
QUOTE(Anakondaaz @ 2007 09 11, 11:42)
*

O kas per dainele apie aguonele ax.gif , nu maniskiui tai 2.5 metu

O katu katu katutes, keps mociute bandutes... ir kaip toliau tas eilerastukas ? blush2.gif

Nu mes tai kai zaidziam jurgeli meisterili tai irgi topinis vaiko "darymas"lakstymas ir visi lakstom po namus vaikui laimes bigsmile.gif
Anakondaaz
QUOTE(Žmona @ 2007 09 11, 18:55)
O kas per dainele apie aguonele  ax.gif  , nu maniskiui tai 2.5 metu

O katu katu katutes, keps mociute bandutes... ir kaip toliau tas eilerastukas ?  blush2.gif

*

apie aguonėlę, tai:
Klausė žvirblis čiulbuonėlis
Pas tą pilką karvelėlį
Kaip kaip aguonėlę sėja (dygsta, auga, žydi, skina, krečia)
{kartoti du kartus}

Sėja (dygsta, auga, žydi, skina, krečia) šitaip va ir vakaip {kartoti du kartus}
Taip taip aguonėlę sėja (dygsta, auga, žydi, skina, krečia) {kartoti du kartus}

nu ir rodom kaip ten sėja, dygsta ir t.t.

Katu katu katutes,
keps močiutė bandutes
(mes dainuojam kepa vaikai, arba mama, arba tėtis, arba vardus dainuojam kepėjų)
Dideles dideles (rodom kokias dideles)
Skanias skanias (glostom pilvukus, nes bandelės labai skanios mirksiukas.gif )
Pusele_
gal ne į temą, bet mes labai mėgstam kartu dėliones dėlioti, taip jau nuo kokiu 1,5 m. dabar delioja 15 daliu, po truputi ir 20 bandom.

o jei dėl dainu, tai du gaidelius pamiršot tongue.gif mirksiukas.gif

arba zuikis puikis ilgaausis
ten po krūmu prauses prauses,
suko suko sau usus,
žada atvažiuot pas mus

maniške kur nepasako tai rankom rodo, jei labai patinka tokie sakomi - rodomi eilėraštukai
Anakondaaz
QUOTE(Pusele_ @ 2007 09 12, 17:17)
o jei dėl dainu, tai du gaidelius pamiršot  tongue.gif  mirksiukas.gif

*

nepamiršom mirksiukas.gif , tikrai jau minėjom bigsmile.gif
virugie
QUOTE(Anakondaaz @ 2007 09 12, 14:17)
apie aguonėlę, tai:
Klausė žvirblis čiulbuonėlis
Pas tą pilką karvelėlį
Kaip kaip aguonėlę sėja (dygsta, auga, žydi, skina, krečia)
{kartoti du kartus}

Sėja (dygsta, auga, žydi, skina, krečia) šitaip va ir vakaip {kartoti du kartus}
Taip taip aguonėlę sėja (dygsta, auga, žydi, skina, krečia) {kartoti du kartus}

nu ir rodom kaip ten sėja, dygsta ir t.t.

Katu katu katutes,
keps močiutė bandutes
(mes dainuojam kepa vaikai, arba mama, arba tėtis, arba vardus dainuojam kepėjų)
Dideles dideles (rodom kokias dideles)
Skanias skanias (glostom pilvukus, nes bandelės labai skanios mirksiukas.gif )
*

QUOTE(Pusele_ @ 2007 09 12, 17:17)
gal ne į temą, bet mes labai mėgstam kartu dėliones dėlioti, taip jau nuo kokiu 1,5 m. dabar delioja 15 daliu, po truputi ir 20 bandom.

o jei dėl dainu, tai du gaidelius pamiršot  tongue.gif  mirksiukas.gif

arba zuikis puikis ilgaausis
suko suko sau usus,
žada atvažiuot pas mus

maniške kur nepasako tai rankom rodo, jei labai patinka tokie sakomi - rodomi eilėraštukai
*

kOKIOS FAINOS DAINELĖS thumbup.gif
o AŠ DAR NEPIRKAU PUZLE MANIAU MAŽAS BET TIKRAI PABANDYSIU blush2.gif
jolax
QUOTE(virugie @ 2007 09 11, 15:53)
Manajam 1,3 mėn ėmė statyt lego ir namuos ramu net 1 val thumbup.gif
*

Kokie jus saunuoliai,o mums kantrybes neuztenka delioti kaladeles. Turime nupirke tas minkstas kaladeles-tai as vis kartu prisedu, kad pastatynetumem, deja, jei kjam neiseina uzmauti viena ant kitos-tai psiunta isterikuoti. doh.gif
Žmona
Mes jau sukom zuikio usus thumbup.gif
Nijoliux
Dar kai nėštukė buvau, vyras nusipirko knygelę "Tėveli, einam žaisti" wub.gif , jautė, kad sūnus bus laugh.gif ten yra 75 žaidimukai, ką gali pažaist tėvelis su mažu sūnum, bet manau, daugelį jų gali atlikt ir mamytė bigsmile.gif
Bandysiu prie progos įdomesnius perfotografuot ir įkelti, nes perrašinėt tai per daug darbo wink.gif
AGI
Dažniausiai laiko pasidžiaugti vaikiuiku teturim tik savaitgalio rytą lovoje... Dažnai užsisodinu jį ant pilvo ir jojam:
Kur joji Jonai
Į turgų, ponai;
Ką pirksi, Jonai,
Dūdelę, ponai;
Ar man padūduosi?
Trimbi lai, trimbi lai
ir tada tik dulkt ant šono. Juoko būna pilnas kambarys.
Ir dar pastebėjau, kad mažiukams labai patinka, kai tą patį veiksmą kartoji kelis kartus. Pas mus kasrytą "atbėga pelytė" - tiesiog su pirštais keliauji per antklodėlę, pagalvėlę, o tada jau pakuteni mažiukui spranduką, kakliuką, rankytę ir t.t. Jis pradeda džiūgauti iš karto, kai tik išgirsta nagų krebždenimą į patalynę...
Manau, kad čia tikrai tereikia fantazijos ir iš bet kokio veiksmo - rengimosi, tvarkymosi ir t.t. galima padaryti žaidimą. Svarbu tik neskubėti, pačiai džiaugtis tuo, ką darai.
Pvz. Mylu, mylu - spust, prie širdelės glust, glust, glust... Mažasis krykščia ir mamai labai smagu.
Žmona
QUOTE(Nijoliux @ 2007 09 14, 13:27)
Dar kai nėštukė buvau, vyras nusipirko knygelę "Tėveli, einam žaisti" wub.gif , jautė, kad sūnus bus laugh.gif  ten yra 75 žaidimukai, ką gali pažaist tėvelis su mažu sūnum, bet manau, daugelį jų gali atlikt ir mamytė  bigsmile.gif
Bandysiu prie progos įdomesnius perfotografuot ir įkelti, nes perrašinėt tai per daug darbo  wink.gif
*

Laukiam smile.gif

Ak tie leliukai smagu su jais wub.gif
Tanitaa
Aš irgi su mažiuku žaidžiu tokius žaidimukus ir ką pati sugalvoju, bet kartais ima atrodyti, kad fantazija išseko ir norisi kažko naujo, bet nebesugalvoju doh.gif
Kentė
maniskis atnesa man masinytes ir rodo kad mama zaidziam ax.gif arba daznai deliojam lego:)
Liniuote
mes dar sakom:
katinėli rainakėli, kur buvai?
Kamarėlėj
Ką veikei?
Pienelį lakiau
Ar man palikai?
Nea
škac škac škac
Na sakant glostomi veidukai, o sakant škac tapšnojam veidukus. Mum tai laaabai smagu thumbup.gif
Arba pasodinus ant kelių, supant
Joja joja Jonas
Kruta kruta barzdą
jok jonai nebijok
Mūsų šunys nepikti prie vartelių pririšti
Lapatai lapatai lapatai.
Demesio19ta
As savo mazyliui pagaminau viena nebloga zaisliuka. Reikia kazkokio kieto pagrindo - tinka fanieros lenta arba seip kokia lenta, kibi (pasisiaususi) kilimine danga ir daug mazu minkstu zaisliuku. Kilimines dangos gabala prikalti prie lentos (kitoj pusej vinis nukarpyti ir uzklijuoti kartono, kad nesusizeistu), o prie minkstu zaisliuku prisiuti kibios juosteles. Figureles galima ir nupiesus iskirpti ir kieto kartono ir priklijuoti ta kibia juosta, o tada kurti pasaka, arba jau zaisti zinoma, pvz. kaip senelis rope rove, arba 3 parsiukus arba raudonkepuraite...

Darbo nemazai, bet mano kleckui patinka tas figureles lipdyti ir dziaugtis kad jos nenukrenta biggrin.gif
Erbe
Ačiū, mergaitės, už gražias daineles ir mes su mažąja pabandysim taip pažaisti 4u.gif
giedruze ;)
QUOTE(virugie @ 2007 09 13, 08:36)
kOKIOS FAINOS DAINELĖS thumbup.gif
o AŠ DAR NEPIRKAU PUZLE MANIAU MAŽAS BET TIKRAI PABANDYSIU blush2.gif
*

Amiletta
Mes tai dainuojam taip:
katu katu katutes
keps (vardukas) bandutes
diiideles (rodom kokias dideles) ir stoooras (rodom kokias storas)
ir labai labai skanias (glostom pilvuka, nes tikrai labai skanios lotuliukas.gif )
ddd
Maniskis, tai kol pats nelabai vaiksciojo, tai paimdavo tetis arba as ji ant ranku, tokia poza, lyg valsa soktu (na viena ranka istiesta, kita apkabines) ir dainuodamas abilia ka, pasisukdavo su pasokimais. Tai per tuos pasokimus vaikas krykstaudavo is laimes. Ir dabar dar taip kartais pasokam, tik jau sunkokas laikyti ant ranku. Bet laimes tai jau buna ojojoj.
Papildyta:
Beje, kas del zaislu, tai kaip ir daugumos tikriausiai, siuo metu (1metukai) labiausiai tinka tai, kas nezaisliska. Tai labai tiko musu senoji kompiuterio klaviatura. Kadangi ir mygtuku yra ir laida turi (tai labai svarbu smile.gif )
Murgita
Neblogu zaidimuku cia radau, bet yra panasi temuke, ka veikti su maziukais Ankstyvajame ugdyme mirksiukas.gif
va cia
TimbaLimba
vajezau kokia miela tema wub.gif wub.gif
mano mažylei dar tik beveik 8mėnesiukai, bet labai mėgsta žaisti virė virė košę, jokim jokim i turgelį (čia atrodo nebuvo, tai parašysiu):
pasisodini vaiką ant kelių ir dainuoji:
jokim jokim į turgelį,
nusipirksim pyragėlį,
pirksim dyyyyydelį (rodom didelį rankom) - nesuvalgysim,
pirksim mažą (rodom mažą) - neprivalgysim,
pirk sim vi du tiiii nįįį - kaip rato tekiiinįįį...

(ten kur atskiri skiemenys, reikia skiemenuot, o kur daug raidžių - ištest)
dar maniškė nemoka rodyt, tai paėmus jos rankytės rodau su ja, labai patinka wub.gif
astukas23
QUOTE(*panteRa* @ 2007 08 01, 09:43)
O maniskiui tai labai patinka, kai dainuoju jam, juoko buna pilnos kelnes  lotuliukas.gif  galiausia pritrukstu dainu zodziu ir kuriu pati eiles  doh.gif
*

Maniskiui irgi patinka, kai as dainuoju biggrin.gif , o tu daineliu parsisiusk , pvz telebimam , maniskiui tai thumbup.gif tos daineles
TuriuDvi♥
QUOTE(Demesio19ta @ 2007 09 30, 00:36)
As savo mazyliui pagaminau viena nebloga zaisliuka. Reikia kazkokio kieto pagrindo - tinka fanieros lenta arba seip kokia lenta, kibi (pasisiaususi) kilimine danga ir daug mazu minkstu zaisliuku. Kilimines dangos gabala prikalti prie lentos (kitoj pusej vinis nukarpyti ir uzklijuoti kartono, kad nesusizeistu), o prie minkstu zaisliuku prisiuti kibios juosteles. Figureles galima ir nupiesus iskirpti ir kieto kartono ir priklijuoti ta kibia juosta, o tada kurti pasaka, arba jau zaisti zinoma, pvz. kaip senelis rope rove, arba 3 parsiukus arba raudonkepuraite...

Darbo nemazai, bet mano kleckui patinka tas figureles lipdyti ir dziaugtis kad jos nenukrenta biggrin.gif
*

"Ne i tema", bet mano dukryte gime tais paciais metais ir ta pacia diena VGN mirksiukas.gif . Kazkaip smagu pasidare, kai pastebejau. Gal jus ten pat isvydote pasauli? 4u.gif
edisada
Labai įdomiai čia užvedėt..

Mes šį eilėraštuką pratęsiam toliau:
zuikis puikis ilgaausis
suko suko sau usus,
žada atvažiuot pas mus

kiškis piškis ilgaausis
ten po krūmais prausės prausės
Voveryte, tru tū tū
duok vaikučiams riešutų

Ir rodom viską: kiškio ausis, kaip prausės, tru tū tū- kaip dūdelę, ištiesiam rankutes- duok.. 4u.gif
mylu-mylu
o mes dar dūkstam taip: biggrin.gif Pasisodinu ant pilvo ir jodau

Tėtis, mama ir dėdė Jonas
jojo pas daktarą dzig dzig dzig.
tėtis nukrito (verčiu į vieną šoną),
mama nukrito (verčiu į kitą šoną),
o dėdė Jonas jojo tolyn... dzig dzig dzig...
biggrin.gif

Tai jau juoko būna ohoho bigsmile.gif thumbup.gif

Papildyta:
O čia dar radau medžiagos vaikučių žaidinimui:

Grūdu, grūdu grudutę,
Virė boba košytę.
Bėk pelyte, vandenėlio.
Bijau raino katinėlio.
Va takelis, va takelis,
va gilus, gilus šulnelis.
1 - 4 eil. delniuke "verdama košytė".
5 - 6 eil. pirštais bėgama vaiko rankele link pažastėlės ir pakutenama.

Eis oželis vandenėlio.
Eis oželis vandenėlio.
Dyp, dyp, dyp, dyp.
1 - 2 eil. "oželis" eina vaiko delniuke,
3 eil. "oželis" eina vaiko rankele link pažastėlės ir pakutena.

Katu katu katutes,
Kepa Linas bandutes.
Dideles, dideles,
Mažas, mažas.
Šast į pečių.
1 - 2 eil. plojama vaiko rankutėmis,
3 eil rankelės išskečiamos į šalis,
4 eil. rankelės sugraudžiamos,
5 eil imituojamas metimas į pečių.

Kur joji, Jonai?
Į turgų, ponai.
Lapatai lapatai
Į turgų, ponai.
Ką pirksi, Jonai?
Dūdelę, ponai.
Lapatai lapatai
Dūdelę, ponai.

Pagroki, Jonai?
Nemoku, ponai.
Lapatai lapatai
Nemoku, ponai.

Bizūnas, Jonai?
Dul dul dul, ponai.
Lapatai lapatai
Dul dul dul, ponai.

Dainuojant 1 - 2 eil. vaikas jodinamas, 3 - 4 eil. - pasiūbuojamas pirmyn atgal.

Joja, joja Linukas,
Kruta, kruta balnukas.
I turgelį dzig dzig dzig,
Iš turgelio - keberiokšt.
1 - 3 eil. vaikas joja ant kelių,
4 eil. kelius praskečiam ir vaikas nukrinta (aišku, reikia prilaikyti, kad neusižeistų smile.gif )

Dzig dzig dzig dzig dzig dzig jojom
Pailsėti mes sustojom.
Trrr arkliukus sustabdėm.
1 - 2 eil. vaikas joja ant kelių nugara į suaugusįjį.
3 eil. patraukiam už rankelių ir atsilošiam.

Kykū kykū kykū kykū
Pilnas miškas baravykų
Išroviau vieną!
1 - 2 eil. Sėdima ant žemės vienas prieš kitą ir susikabinus už rankų siūbuojama pirmyn atgal.
3 eil. vaikas patraukiamas už rankelių, kad atsistotų.

Upa upa ką čia supa,
Ar čia žirnį, ar čia pupą?
Nei čia žirnį, nei čia pupą
Mūsų Liną mažą supa.

Vaiką pasistatome ant kelių ir sūpuojame. Vaikutį, kuris dar nemoka stovėti galima laikyti už pažastėlių ir leisti atsispirti kojytėmis į kelius.

mylu-mylu
Ir dar prisiminiau vieną iš savo vaikystės.

Džiru džiru duok pipirų
pjovė malkas šimtas vyrų
...
jei neduosi nedžyruosiu

Tiksliai nepamenu kaip ten. Bet atsisėdam dviese vienas priešais kitą, sukryžiuojam rankas ir "pjaunam" malkas. Smagu būdavo su močiute, manau ir su savo klecku bus smagumėlis. bigsmile.gif
~INGUTĖ~
Oi kokia faina temele atidaret thumbup.gif
Na ka moku jus jau susaket, bet kiek nauju suzinojau thumbup.gif
mamyciukasm
Kai mano dukryte buvo maza dar neturejo metuku... tai zaideme su vaikiskais- leliuku zaisliukais, arba ja juokindavau blush2.gif Skaitydavau knygutes, arba kalbedavau su ja nors ji man nieko neatsakydavo. Arna nesiodavau , zaisdavom ''lektuveli'' lotuliukas.gif Smagu buvo thumbup.gif ax.gif
Idda
Daug galima žaisti su mažiukais, ypač kai darai mankštelę, galima sekti įvairiausias pasakėles ir eilėraštukus su mimikomis ir judesiais, ne tik pačios judesiais bet įtraukiant ir vaikutį (judinti kojytę ar rankyte, pakutenti) thumbup.gif
gabby27
Mes dar turim tokias daineles, kai rankutem reikia parodyti ka dainuoji
dainele toki

Turi briedis (rankos prie galvos lyg ragus rodydamos briedzio) grazu nama(rankom rodom stoga, trikampi, dvislaiti ir sienas tiesiai, lyg priestumem namo konturus) ir graziai jame gyvena (pirstai isskiesti ir sukiojam rankas, jei is vaikystes atsimenat kaip saule tiporodom)
cia atbega tas zuikutis (rodom prie galvos kaip zuikio ausiukes) tuk tuk (kumsciukai nulesiti kaip kad zuikucio leteneles ir viena letenele stuksenam) isileisk ir manes nusaut neleis(delnus sudedam tipo kaip sautuvas parodomuosius pirstus sudedam kiti uzleisti) eik zuikuti eiksh pas mus, mums bus gera bus (apsikabinam)
as dar su savo leliuko rankytem viska padarau tai dziaugsmo nenormaliai.
yra dar apie voriuko bet kazkaip nesugalvoju, kaip aprasyti.
linciukasok
na mums 4men tai labai patinka kai dainuoju du gaideliai tai jai verkia arba kapryzinas tai sper nurimsta ir sypsosi,labai patinka veidrodis,ziuri ir kalbina,krykstauja,labai patinka ant musu lovos guleti plika rura,gali valanda pargulet,ir ziuri i savo kojytes verciasiant pilvuko,ant zemes daug zaisliuku pasidedam ir bandom paimt,paragaut,ant lavinamojo kilimelio zaidziam,ziurim pro langa,patinka kaip prinesu prie geliu arba lektuvelis,tai labai patenktinta buna
erikanas
O dar galima ne tik ant kelių, o ant kojos supti: t.y. suayges užkelia vieną koją ant kitos ir sodiną vaikutė ant pėdos wink.gif Supant tinka visokie "pašūkavimai": uu-up, arba aa-ap wink.gif irgi smagu 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.