Gal kas nors atliekate tibetiečių pratimus? Parašykite savo nuomonę apie juos.
Sveikos merginos
Gal kas nors atliekate tibetiečių pratimus? Parašykite savo nuomonę apie juos.
Aš pusę metų darydavau penkis pratimus, tik nežinau, ar jie tibetiečių. Jogos trenerė vadino juos "žemčiužina" (rusiškai). Juos reikia pradėti daryti nuo 3 kartų, kas savaitę pridedant po 2, kol prieisi prie 21. Jei čia tie, tai dariau, dabar vėl planuoju pradėt, nes kai darydavau, užlipdavau į ketvirtą aukštą neiškorus liežuvio, užšuoliuodavau kaip stirnaitė, o daba vėl pavargstu
QUOTE(Satina @ 2005 05 26, 16:08) Aš pusę metų darydavau penkis pratimus, tik nežinau, ar jie tibetiečių. Jogos trenerė vadino juos "žemčiužina" (rusiškai). Juos reikia pradėti daryti nuo 3 kartų, kas savaitę pridedant po 2, kol prieisi prie 21. Jei čia tie, tai dariau, dabar vėl planuoju pradėt, nes kai darydavau, užlipdavau į ketvirtą aukštą neiškorus liežuvio, užšuoliuodavau kaip stirnaitė, o daba vėl pavargstu Taip satina čia ko gero tie pratimai, nes jų daugiau negalima daryti kaip 21.
Na, svorio tai nesekiau, nes tuo metu nebuvo reikalo jo mesti, ale dabar yra
Labas visoms
Atleiskit, kad taip ilgai neparašiau šių pratimų. [COLOR=red]I. Atsistok tiesiai, rankas ištiesk į šalis, kad delnai būtų nukreipti į grindis.Sukis pagal laikrodžio rodyklę nesustojant 21 kartą. 2.Atsigulk ant nugaros, ištiesk kojas, rankas priglausk prie šonų delnais į grindis. Įkvėpdama kelk kojas kiek daugiau nei 90 laipsnių kampu ir galvą, kol smakras atsirems į krūtinę.Kojos turi būti tiesios, o pėda su blauzda sudaryti statų kampą.Iškvėpdama pro nosį ar burną lėtai nuleisk kojas ir galvą. 3. Atsiklaupk ant kelių taip, kad šlaunys sudarytų statų kampą. Keliai vienas nuo kito turi būti 10 cm atstumu. delnus uždėk ant šlaunų po sėdmenimis. stuburas tiesus, smakras remiasi į krūtinę. Įkvėpdama kelk galvą, tiesdama smakrą kuo auksčiau, ir loškis atgal. galvą užversk tiek, kad nejaustum diskomforto. grįždama į pradinę padėtį iškvėpk. 4. Atsisėsk tiesiai, į priekį ištiestomis kojomis. Delnus padėk šalia klubų ant grindų. Smakrą atremk į krūtinę. Įkvėpdama lenk kelius ir kelk aukštyn dubenį taip, kad padais liestum žemę. Galvą atlošk atgal tiek, kiek gali.Grįždama į pradinępadėtį iškvėpk. 5. Atsigulk remdamasi į žemę delnais ir kojų pirštais. Ir kojos, ir rankos turi būti apie 50 cm atstumu viena nuo kitos. Galva pakelta ir atlošta.Laikydama kojas ir rankas tiesiai įkvėpk ir kelk sėdmenis bei lenk smakrą iki krūtinės taip, kad kūnas sudarytų taisyklingą trikampį. grįždama į paradinę padėtį iškvėpk. VISUS PRATIMUS REIKIA ATLIKTI 21 KARTĄ.[/COLOR] SĖKMĖS SPORTUOJANT
Šitie pratimai tikrai yra jėga. Problema yra ta, kad daugelis susigundo juos daryti, bet deja, ne visi turi valios kasdien juos atlikti. Aš pati diena iš dienos juos darau jau keletą metų, mano mama gal jau kokius 8 metus. Tiek ji, tiek aš esam jais labai patenkintos. Galiu pasakyti, kad tikrai verta juos daryti, nes:
kiekvieną dieną pamankštinamas kūnas (raumenys ir ypač visi sąnariai), suteikia fizinės ištvermės, energijos, lankstumo, sumažina ir palaiko pastovų kūno svorį, didina atsparumą peršalimams žiemą, lėtina senėjimo procesus (p.s. Tibeto vienuoliai juos laiko jaunystės eliksyru) Čia aprašiau savo ir savo mamos asmeninius pastebėjimus darant šiuos pratimus. Tiesa, didžiąją dalį pratimų mes darom ryte (pvz., 17), o likusią dalį (t.y. 4) -vakare, nes taip patariama knygelėj apie šiuos pratimus. Papildyta: Dar pridursiu, kad jei juos darysit ne kiekvieną dieną, gero efekto nesitikekit. Tai sėkmės visoms sportuojant, įrodykit sau, kad galit.
Užtrunka 15-20 min., tai ne tiek ir daug, manau
QUOTE(acė @ 2007 07 17, 13:13) Užtrunka 15-20 min., tai ne tiek ir daug, manau buciau dekinga, jeigu 5 pratima paaiskintumet, nes man kaskodel visiskai neaisku kaip ji daryt bandziau suprast pagal sirdeles+ ideta instrukcija, bet neaisku man ar cia ant pilvo ar ant nugaros reikia gultis? jeigu atsigulciau ant nugaros tai kaip tada koju pirstais i zeme remtis, o jei ant pilvo tai tada kokiu budu smakra lenkti iki krutines
Šiaip tai ant pilvo atsiguli, nors pagal mano aprašymus tai neatsiguli, o tiesiog "pakimbi" (remiesi) delnais ir pėdų pirštais virš grindų. Pacituosiu, kaip penktas pratimas aprašytas mano knygelėj:
"Pasisukame veidu į grindis, remdamiesi delnais ir pėdų pirštais, nutolusiais vienas nuo kito per 60 cm. Rankos ir kojos ištiestos. Apeigą (čia šitie pratimai vadinami apeigomis) pradedame padėtyje, kurioje rankos yra statmenai grindims, o stuburas išlenktas lanku taip, kad kūnas kybo virš grindų. Kiek galima daugiau atlošiame galvą. Dabar sulenkiame kūną per klubus taip, kad rankos, liemuo ir kojos sudarytų trikampį, tuo pat metu smakrą prispausdami prie krūtinės. Po to grįžkime į pradinę padėtį. Kvėpavimas: gilus įkvėpimas pakeliant kūną, iškvėpimas - pakimbant virš grindų. Jau po savaitės pradėkite nuleidinėti kūną taip, kad jis susiliestų su grindimis. Po kurio laiko įpraskite įtempti raumenis tiek aukščiausioje, tiek žemiausioje pozicijoje". Šiaip pastebėjau, kad kiti šiek tiek kitaip daro šituos pratimus, bet aš darau pagal savo knygelę, nes ji paremta Piterio Kelderio knyga, kurioje autorius pasakoja apie vieno britų pulkininko Bradfordo kelionę į Tibetą, kur jis ir atrado Tibeto vienuolius ir jų "jaunystės eliksyro paslaptį". (Mums, aišku, toli iki tų vienuolių ir niekad negyvensim taip, kaip jie, bet jų pratimais pasinaudoti verta.)
Sveikos,
pasiskaiciau jusu aprasymus ir pradejau daryti. Mano galva cia labai gera manksta tinginiams Bet visgi noreciau pasitikslint del 4 pratimo - gal kuri galetumet issamiau parasyti kaip jis daromas, nes norisi viska teisingai atlikti. Ir dar del 1. - tai tik atsistoji ir sukiesi aplink savo asi ir viskas? Is anksto aciu QUOTE(Aysha @ 2007 08 13, 17:10) Bet visgi noreciau pasitikslint del 4 pratimo - gal kuri galetumet issamiau parasyti kaip jis daromas, nes norisi viska teisingai atlikti. 4. pratimas: "Atsisėdame ant grindų, kojos ištiestos (į priekį), pėdos viena nuo kitos nutolusios 25 cm. atstumu. Nugara tiesi. Delnais, pirštais į priekį, atsiremiame šalia sėdmenų į grindis. Po to smakrą prispaudžiame prie krūtinės. Vėliau atlošiame galvą kiek galima atgal ir tuo pat metu pakeliame liemenį į viršų, kad keliai būtų sulenkti, o rankos liktų tiesios. Nugara turi būti lygiagreti grindims, o blauzdos - statmenai. Šioje padėtyje įtempiame visus raumenis, o po to - atpalaiduojame ir grįžtame į pradinę padėtį. Svarbu nepamiršti kvėpavimo. Keliant nugarą įkvėpti ir, kol bus įtempti raumenys, sulaikyti kvėpavimą. Grįžus į pradinę padėtį ir palenkus galvą į priekį, iškvėpti." 1. pratimas:" Stovime tiesiai, ištiesę rankas (į šonus) lygiagrečiai grindims pečių aukštyje, delnais į apačią. Pradedame suktis apie savo ašį pagal laikrodžio rodyklę..." - labai paprasta Tikiuosi, dabar aiškiau. Jei kas, klausk. Papildyta: Tiesa, šių pratimų sportu tinginiams tikrai nepavadinčiau, nes lengva daryti, kol nepasieki pilno pratimų skaičiaus, va paskui tai jau daug kam būna sunku, net labai... prisiverst daryt kiekvieną dieną QUOTE(egle.k.k @ 2008 07 30, 11:57) Sveikos susidomėjau ir aš šiais pratimais. Nuo ryt ryto (o galima juos vakarais daryti?) pradėsiu. Tikiuosi užteks valios Geriausia juos daryt ryte, nes didesnė nauda, įgauni žvalumo, energijos likusiai dienai. Aš darau ryte 17 kartų, o vakare 4., t.y. taip išdalinu tą 21 kartą į dvi dalis. Čia aš taip pagal aprašymus darau. Pradžioje, po keturių savaičių, kai dar nepasiektas pilnas pratimų skaičius, galima jau pradėt didesnę pratimų dalį daryti ryte, o vakare - po 3-4 kartus kiekvieną. O iki tų keturių sav. viską padarai ryte. Sėkmės ugdant valią
http://www.youtube.com/watch?v=5OyiHQRpY0Y
Cia labai gerai paaiskinta ir parodyta. labai svarbu derint su kvepavimu. http://thepdi.com/five_rites_of_rejuvenation.htm Cia stai aiskiau gal...
Siaip jie yra daromi ryte, tusciu skrandziu. Galima daryti ir vakare, bet kai kuriems zmonems per tai pasireiskia didelis energijos antpludis. To pasekoje neina uzmigti. Todel yra patartina juos daryti ryte
Gaila, kad as savo "darymus " uzmeciau Visas su Naujaisiais Metais ir visa ko geriausio ateinanciais Metais
Darau jau daugiau kaip puse metu. Na man jie kaip rytinis kavos puodelis, energijos visai dienai duoda. Net neinu dantu valytis kol nepadarau ju. Asiku buna kad neiseina daryti, nes sveciuose esam, ar dar kas. Kol
Kvepavimas tikrai svarbus. Paskaitykit aprasymuose internete, daug kur paaiskinta. O siaip bendrai tai visada darant judesi ikvepiama (keliant kojas 2 pratime, lenkiantis atgal treciam, keliant kubus ketvirtam ir penktame). Gristant i pradine poza - iskvepiama. Mano ir vyras, ir tevai daro, ir vyro senelis (kuriam virs 80). Senelis tai labai dideli poveiki pajuto (praejo galvos svaigimas, numete svorio, sumazejo spaudimo pakilimo priepoliu, sutvirtejo raumenys), o mes kai sveiki, tai nebuvo ant ko labai jau ta poveiki pajusti... Nors mamai nugara geriau gal... O didinau as labai palengva. Labai ilgai po 10 dariau, kol lengva pasidare, paskui po tris dadedavau, kai jauciau kad lengva ir laisvai galiu tuos papildomus 3 padaryti. QUOTE(Kedrė @ 2010 08 27, 09:09) O kada pradėjusi daryti tuos pratimus pajautėte poveikį? Kuo tas poveikis pasireiškė? Gundausi ir aš... Ryte pabundu "labai lanksti" - t. y. nėra tokio pojūčio, kad po miego sustingę kaulai. Tad keliuosi dienai labai lengvai. Beje, esu pastebėjusi, kad padarius šiuos pratimus ir atsigulus iš karto ant nugaros ir, kaip rekomenduojama, įsiklausant į kūną pagulėjus visai nedaug, pamatuoju spaudimą ir pulsą - tai spaudimas būna kritęs. Mano spaudimas visada šiek tiek žemokas, tai po pratimų (nors net suplūkstu, kai juos darau) vis vien spaudimas dar pakrenta. Tai kieno aukštas - gal labai padėtų? Tiesa, nematavau, kiek ilgai tas pakritimas išsilaiko, bet man buvo labai įdomu, kad po fizinio krūvio praėjus visai nedaug laiko - spaudimas krenta, o ne pakilęs būna
O man va čia visai gerai pademonstruota..
http://www.youtube.com/watch?v=cZLHIY06mqo
Va cia dar issamiai parasyta
o gal zinot jus ar per menesines galima daryti situos pratimelius?
radau gerą linką - jei skaitote angliškai. čia gana išsamūs duk'ai ir šiek tiek laisvesnis požiūris nei Kelderio knygose -
http://www.t5t.com/ QUOTE(Irvel @ 2011 04 22, 08:56) Pirmas pratimas skirtas pusiausvyrai gerinti. matyt kazkokiu problemu turite su tuo dalyku, kad pykina, reikia palaipsniui didinti apsisukimu skaiciu. O kiek apsisukinejate, reikia tada tiek kartu ir kitus pratimus padaryti
na va, klausimai atsiranda bepraktikuojant:) gal atsaktumete, ar:
1. atliekant 2 pratima, smakra kelti link krutines ir kelti kojas reikia vienu metu? ar pirma smakra iremiam i krutine, o tada keliame kojas? ir 2. atliekant 3 pratima, reikia isriesti stubura, ar isrieciant stubura lenktis atgal ir korpusu (t.y. ir nugara, ir dubenimi)? ar dubuo tiesus kaip pratimo pradzioje, o tik peciai ir virsutine stuburo dalis issiriecia? 3. atliekant 4 pratima, velgi, ar galvos atlosimas vyksta tuo paciu keliant kuna, ar pirma atlosiam galva, o jau tada pradedam kilti? 4. darant pertraukas tarp pratimu, ar reikia atsistoti, ar galima guleti? is anksto dekoju QUOTE(Vi-Vian @ 2011 05 12, 10:10) na va, klausimai atsiranda bepraktikuojant:) gal atsaktumete, ar: 1. atliekant 2 pratima, smakra kelti link krutines ir kelti kojas reikia vienu metu? ar pirma smakra iremiam i krutine, o tada keliame kojas? ir 2. atliekant 3 pratima, reikia isriesti stubura, ar isrieciant stubura lenktis atgal ir korpusu (t.y. ir nugara, ir dubenimi)? ar dubuo tiesus kaip pratimo pradzioje, o tik peciai ir virsutine stuburo dalis issiriecia? 3. atliekant 4 pratima, velgi, ar galvos atlosimas vyksta tuo paciu keliant kuna, ar pirma atlosiam galva, o jau tada pradedam kilti? 4. darant pertraukas tarp pratimu, ar reikia atsistoti, ar galima guleti? is anksto dekoju 1. aš darau vientisą judesį - kojas ir galvą keliu vienu metu. tik galvos judesys mažesnis, tai jis greičiau pasibaigia, o kojos dar kyla 2. manau, kad čia svarbu, jog dubuo nejudėtų. ypač, kad į priekį nepasiduotų. ir status klūpojimo kampas nesikeistų 3. aš vėlgi darau vientisą judesį. 4. sau galvoju, kad tai nėra labai svarbu. po stovimo pratimo pastoviu, po gulimo - paguliu. įkvepiu iškvepiu. nors... atsiverčiau knygą, ir knyga štai ką rašo tuo klausimu: (po kiekvieno pratimo) Baigę pratimą, atsistokite suglaustoms kojomis ir rankomis ant klubų. Du kartus pilnai ir giliai įkvėpkite per nosį ir iškvėpkite pro burną, lūpas laikydami "O" raidės forma. o pabaigoj - kelios minutės ant nugaros atsipalaidavimui (anot knygos. bet po paskutinio pastovėjimo!
Labutis,perskiciau knyga apie 5Tibeto pratimus ir labai noriu juos pradet,bet...ten raso,kad pradzioje reikia atlikt apsilima ir duoti apsilimo pratimai.Kaip jus darot?Ar atliekat juos.Ten dar raso,kad galima kai kuriuos is tu 5 pratimu,jei pykina ar buna sunku juos atlikt,pakeist atitinkamais apsilimo pratimais.Siaip yra nete video,kaip juos atlikt teisingai,bet niekur nera apie apsilima.Penki Tibeto pratimai.Aciu.
Sveikos , turiu klausyma.Ar yra daranciu ar dariusiu 5 Tibeto pratimus nestumo metu, niekur nerandu info,.Dekui
Sveikos
O jūs didinate skaičių kas savaitę, ar jau per pirmą savaitę galima pridėti du? Papildyta: QUOTE(belisima @ 2011 06 05, 13:03) Sveikos , turiu klausyma.Ar yra daranciu ar dariusiu 5 Tibeto pratimus nestumo metu, niekur nerandu info,.Dekui Aš manau, jei darėte tuos pratimus iki to laiko, tai neturėtų būti blogai, bet jei esate tik pradedančioji, gal vis gi reiktų susilaikyti Papildyta: Va čia parodoma kaip tiksliai atliekami šie pratimai. QUOTE(Bezdžionė @ 2011 07 01, 07:36) Tibeto jogos 5 pratimuose - jokiu būdu, remiamasi pirštais ir priekine pėdos dalimi. Tai skirtingi pratimai. Tarp kitko, jogoje tai ne trikampio asana, bet šuo, žiūrintis žemyn Idomu, kuo skirisi 5 Tibeto pratimai nuo Tibeto jogos 5 pratimu? Ar tikrai yra skirtumas? Ar tik netikslumai pratimu aprasymuose? QUOTE(*Pavasare* @ 2011 07 03, 15:37) Idomu, kuo skirisi 5 Tibeto pratimai nuo Tibeto jogos 5 pratimu? Ar tikrai yra skirtumas? Ar tik netikslumai pratimu aprasymuose? Tibeto jogos mokykla skiriasi nuo kitų jogos mokyklų Aprašymuose netikslumų yra, bet kartais tai net ne netikslumai, bet vadinama variacijomis, taip kad jei patinka kiek kitas variantas, kartais jis lengvesnis, kartais - sudėtingesnis, tai kodėl ne - renkamės, kas labiau patinka
Užsiiminėjau jau net ne metus
Sportas - tik į naudą. Svarbu tinkamai įvertinti savo stovį ir nusoręsti nuo ko pradėti Tibetiečių oratimų specifika ta, mano manymu, kad nereiktų jais užsiimti niekad nesportavus -sruburui , nugaros raumenims, suasgyslėms čia yra ką veikti, tad darant pilnu pajėgumu, net nebūtinai visą skaičių, galima ir pakenkti sau Pradėčiau nuo darželinių pratimų, o po to pereičiau ir prie šių QUOTE(AGI @ 2011 11 15, 20:32) Prieš gerą savaitę ir aš pradėjau tuos pratimus. Gal dar per trumpas laikas, gal ir kiti veiksniai įtakoja, bet tikrai jaučiuosi energingesnė. Ruduo, ypač tamsus lapkritis man visuomet būna kažkoks kritinis laikas, kai norisi "sulįsti į save", kai jaučiu apatiją ir tingulį. Ypač kai šiais metais "sėdžiu namuose" su mažyliu. Bet šįkart viskas kažkaip kitaip dėliojasi - norisi imtis naujų darbų, planuotis dieną. Kol kas aš tuo labai patenkinta. O jei dar pavyks ir figūrą pagerinti, tikrai sakysiu, kad tai stebuklingi pratimai. Pritariu labai geras dalykas http://www.youtube.com/watch?v=jeKTFrJgBPU
sveikos, manau artimiausiu metu prisijungsiu ir as prie tibetieciu
vakar nusipirkau dvi knygas apie siuos pratimus, viena jau perskaiciau tai siandien ryte visai lengvai atlikau po kelis pratimukus, visai patiko
Sveikos,seniai jau domiuosi siais pratimais,bet vis dar nesiryztu pradeti,nes nesu tikra,kad kasdien rasiu laiko,ar jegu...
Aš darau rytais. Irgi keliuosi anksti. Bet tikrai verta dėl pratimų atsikelti dar 15 minučių anksčiau. Nežinau, ar dieną rasčiau jiems laiko, tačiau kiekvienas rytas būtent jais prasideda.
QUOTE(Laisvė @ 2012 05 13, 10:49) Aš darau rytais. Irgi keliuosi anksti. Bet tikrai verta dėl pratimų atsikelti dar 15 minučių anksčiau. Nežinau, ar dieną rasčiau jiems laiko, tačiau kiekvienas rytas būtent jais prasideda. As keliuosi 3h,kartais 4,o miegot einu apie 11h,tai tos kelios minutes rytmecio miego labai brangios,ir labai jauciasi paskui dirbant tas "nedamiegotas" laikas...Jei keltis reiketu kokia 5h-tada nebutu problemos,nes tai jau,skaitau,nera anksti...
Čia jau kievienas turi susidėlioti prioritetus - niekas to nei padarys geriau, nei pakeis, negu pats žmogus tą galėtų
Tai cia tai taip,viskas teisingai
Aš darau skirtingu laiku: darbo dienom iš pačio ryto, o per išeigines- kada prisimenu
Pradžioj, kol pratimų buvo po 3, tai net 5 min neužtrukdavo, taip greit pasidarydavo.
jau darau pratimus daugiau nei savaite, kartais ryte, kartais vakare, kaip iseina, kadangi dirbu pamainini darba.. jauciuosi energingesne, ir tikrai maziau miego norisi, anksciau jei niekur nereikedavo eiti, galedavau miegoti iki pietu, o dabar jau 9-10 atsikeliu
Tai va,pradejau daryti,siandien buvo ketvirta diena...
Problema yra ta,kad nelabai tuos pratimus padarau,ypac trecio-nesilanksto nugara visai,bet knygutej parasyta kad uztenka daryti kiek iseina ir paskui viskas susitvarko,na,ziuresim,kaip cia bus...
Sveikia,
as cia naujoke. Visur ieskau internete, kad pasidalinti ispudziais apie tibetieciu manksta. Darau antra savaite, turiu virsvorio... tai man ne kojos tiesios, ne "staliuko" nepadarau (duobe tokia gaunasi QUOTE(riz @ 2012 05 23, 11:32) Sveikia, as cia naujoke. Visur ieskau internete, kad pasidalinti ispudziais apie tibetieciu manksta. Darau antra savaite, turiu virsvorio... tai man ne kojos tiesios, ne "staliuko" nepadarau (duobe tokia gaunasi Tai man irgi neiseina kol kas,del sustingusio stuburo,ir atgal atsilenkti negaliu,gaunasi tik pirmas ir penktas,bet,manau,turetu susitvarkyti viskas su laiku QUOTE(riz @ 2012 05 23, 12:02) Sveikia, nauas cia joke. Visur ieskau internete, kad pasidalinti ispudziais apie tibetieciu manksta. Darau antra savaite, turiu virsvorio... tai man ne kojos tiesios, ne "staliuko" nepadarau (duobe tokia gaunasi Esu tikra, kad čia tik noro ir laiko klausimas Aš jau du mėn lankau jogą ir trečia savaitė darau Tibeto pratimukus namuose. Kūnas tingi, priešinasi, bet pati jaučiu kaip pamažu vis geriau ir geriau viskas pavyksta Kaip sako mano jogos mokytoja, "NEGALIU" yra tik galvoje |