Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Penki tibetiečių pratimai
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos > Sportas
Pages: 1, 2
širdelė+
Sveikos merginos

Gal kas nors atliekate tibetiečių pratimus? Parašykite savo nuomonę apie juos. 4u.gif
Satina
Aš pusę metų darydavau penkis pratimus, tik nežinau, ar jie tibetiečių. Jogos trenerė vadino juos "žemčiužina" (rusiškai). Juos reikia pradėti daryti nuo 3 kartų, kas savaitę pridedant po 2, kol prieisi prie 21. Jei čia tie, tai dariau, dabar vėl planuoju pradėt, nes kai darydavau, užlipdavau į ketvirtą aukštą neiškorus liežuvio, užšuoliuodavau kaip stirnaitė, o daba vėl pavargstu verysad.gif
širdelė+
QUOTE(Satina @ 2005 05 26, 16:08)
Aš pusę metų darydavau penkis pratimus, tik nežinau, ar jie tibetiečių. Jogos trenerė vadino juos "žemčiužina" (rusiškai). Juos reikia pradėti daryti nuo 3 kartų, kas savaitę pridedant po 2, kol prieisi prie 21. Jei čia tie, tai dariau, dabar vėl planuoju pradėt, nes kai darydavau, užlipdavau į ketvirtą aukštą neiškorus liežuvio, užšuoliuodavau kaip stirnaitė, o daba vėl pavargstu verysad.gif
*

Taip satina čia ko gero tie pratimai, nes jų daugiau negalima daryti kaip 21. smile.gif Bet kaip kiti reikalai, biggrin.gif pvz.: ar pasikrauni energijos visai dienai?ar sumažėjo svoris?

Satina
Na, svorio tai nesekiau, nes tuo metu nebuvo reikalo jo mesti, ale dabar yra blink.gif Tiesą pasakius, gal per trumpai dariau, kad kažką ypatingo pajusčiau, bet laiptais tikrai lengvai laksčiau. Nžn, gal buvo ir dar kokių gerų dalykų, bet kadangi sąmoningai jų nesiekiau, tai gal ir nepastebėjau. Bet kokiu atveju blogiau nebus. Svarbu turėt valios kasryt tuos pratimus daryti. Ir nenuolaidžiauti sau, nes vieną rytą leidau sau nepasimankštinti, nes prasčiau jaučiausi, tai po to vis dažniau rasdavau kokių nors priežasčių (pvz. skubu, padarysiu vakare, ar kt.)
širdelė+
Labas visoms
Atleiskit, kad taip ilgai neparašiau šių pratimų. ax.gif Taigi:

[COLOR=red]I. Atsistok tiesiai, rankas ištiesk į šalis, kad delnai būtų nukreipti į grindis.Sukis pagal laikrodžio rodyklę nesustojant 21 kartą.

2.Atsigulk ant nugaros, ištiesk kojas, rankas priglausk prie šonų delnais į grindis. Įkvėpdama kelk kojas kiek daugiau nei 90 laipsnių kampu ir galvą, kol smakras atsirems į krūtinę.
Kojos turi būti tiesios, o pėda su blauzda sudaryti statų kampą.Iškvėpdama pro nosį ar burną lėtai nuleisk kojas ir galvą.

3. Atsiklaupk ant kelių taip, kad šlaunys sudarytų statų kampą. Keliai vienas nuo kito turi būti 10 cm atstumu. delnus uždėk ant šlaunų po sėdmenimis. stuburas tiesus, smakras remiasi į krūtinę. Įkvėpdama kelk galvą, tiesdama smakrą kuo auksčiau, ir loškis atgal. galvą užversk tiek, kad nejaustum diskomforto. grįždama į pradinę padėtį iškvėpk.

4. Atsisėsk tiesiai, į priekį ištiestomis kojomis. Delnus padėk šalia klubų ant grindų. Smakrą atremk į krūtinę. Įkvėpdama lenk kelius ir kelk aukštyn dubenį taip, kad padais liestum žemę. Galvą atlošk atgal tiek, kiek gali.Grįždama į pradinępadėtį iškvėpk.

5. Atsigulk remdamasi į žemę delnais ir kojų pirštais. Ir kojos, ir rankos turi būti apie 50 cm atstumu viena nuo kitos. Galva pakelta ir atlošta.Laikydama kojas ir rankas tiesiai įkvėpk ir kelk sėdmenis bei lenk smakrą iki krūtinės taip, kad kūnas sudarytų taisyklingą trikampį. grįždama į paradinę padėtį iškvėpk.

VISUS PRATIMUS REIKIA ATLIKTI 21 KARTĄ.[/COLOR]

SĖKMĖS SPORTUOJANT thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Herrera
Šitie pratimai tikrai yra jėga. Problema yra ta, kad daugelis susigundo juos daryti, bet deja, ne visi turi valios kasdien juos atlikti. Aš pati diena iš dienos juos darau jau keletą metų, mano mama gal jau kokius 8 metus. Tiek ji, tiek aš esam jais labai patenkintos. Galiu pasakyti, kad tikrai verta juos daryti, nes:

kiekvieną dieną pamankštinamas kūnas (raumenys ir ypač visi sąnariai),
suteikia fizinės ištvermės, energijos,
lankstumo,
sumažina ir palaiko pastovų kūno svorį,
didina atsparumą peršalimams žiemą,
lėtina senėjimo procesus (p.s. Tibeto vienuoliai juos laiko jaunystės eliksyru)

Čia aprašiau savo ir savo mamos asmeninius pastebėjimus darant šiuos pratimus. Tiesa, didžiąją dalį pratimų mes darom ryte (pvz., 17), o likusią dalį (t.y. 4) -vakare, nes taip patariama knygelėj apie šiuos pratimus.

Papildyta:
Dar pridursiu, kad jei juos darysit ne kiekvieną dieną, gero efekto nesitikekit. Tai sėkmės visoms sportuojant, įrodykit sau, kad galit. victory.gif
Herrera
Užtrunka 15-20 min., tai ne tiek ir daug, manau smile.gif, svarbu prisiversti. Aišku, pirmą savaitę (kaip ir buvo rašyta anksčiau) pradedama daryti nuo trijų kartų ir taip septynias dienas iš eilės, po to kiekvieną savaitę dar pridedami du kartai. T.y. pirmą savaitę darai 3 kartus, antrą - 5, trečią - 7 kartus ir t.t., kol pasieki 21 kartą. Jei kas neaišku, prašom klausti mirksiukas.gif
bamba
QUOTE(acė @ 2007 07 17, 13:13)
Užtrunka 15-20 min., tai ne tiek ir daug, manau  smile.gif, svarbu prisiversti. Aišku, pirmą savaitę (kaip ir buvo rašyta anksčiau) pradedama daryti nuo trijų kartų ir taip septynias dienas iš eilės, po to kiekvieną savaitę dar pridedami du kartai. T.y. pirmą savaitę darai 3 kartus, antrą - 5, trečią - 7 kartus ir t.t., kol pasieki 21 kartą. Jei kas neaišku, prašom klausti  mirksiukas.gif
*

buciau dekinga, jeigu 5 pratima paaiskintumet, nes man kaskodel visiskai neaisku kaip ji daryt blush2.gif
bandziau suprast pagal sirdeles+ ideta instrukcija, bet neaisku man ar cia ant pilvo ar ant nugaros reikia gultis? jeigu atsigulciau ant nugaros tai kaip tada koju pirstais i zeme remtis, o jei ant pilvo tai tada kokiu budu smakra lenkti iki krutines blink.gif na aiskiai kaska pripainiojau cia, nes man kaskaip neimanomai skamba...

Herrera
Šiaip tai ant pilvo atsiguli, nors pagal mano aprašymus tai neatsiguli, o tiesiog "pakimbi" (remiesi) delnais ir pėdų pirštais virš grindų. Pacituosiu, kaip penktas pratimas aprašytas mano knygelėj:

"Pasisukame veidu į grindis, remdamiesi delnais ir pėdų pirštais, nutolusiais vienas nuo kito per 60 cm. Rankos ir kojos ištiestos. Apeigą (čia šitie pratimai vadinami apeigomis) pradedame padėtyje, kurioje rankos yra statmenai grindims, o stuburas išlenktas lanku taip, kad kūnas kybo virš grindų. Kiek galima daugiau atlošiame galvą. Dabar sulenkiame kūną per klubus taip, kad rankos, liemuo ir kojos sudarytų trikampį, tuo pat metu smakrą prispausdami prie krūtinės. Po to grįžkime į pradinę padėtį. Kvėpavimas: gilus įkvėpimas pakeliant kūną, iškvėpimas - pakimbant virš grindų. Jau po savaitės pradėkite nuleidinėti kūną taip, kad jis susiliestų su grindimis. Po kurio laiko įpraskite įtempti raumenis tiek aukščiausioje, tiek žemiausioje pozicijoje".

Šiaip pastebėjau, kad kiti šiek tiek kitaip daro šituos pratimus, bet aš darau pagal savo knygelę, nes ji paremta Piterio Kelderio knyga, kurioje autorius pasakoja apie vieno britų pulkininko Bradfordo kelionę į Tibetą, kur jis ir atrado Tibeto vienuolius ir jų "jaunystės eliksyro paslaptį". (Mums, aišku, toli iki tų vienuolių ir niekad negyvensim taip, kaip jie, bet jų pratimais pasinaudoti verta.) 4u.gif
Aysha
Sveikos,

pasiskaiciau jusu aprasymus ir pradejau daryti. Mano galva cia labai gera manksta tinginiams smile.gif Bent jau pokolkas, kol tik po tris kartus reikia kartot - isjudina ryte ir daug laiko neatima smile.gif

Bet visgi noreciau pasitikslint del 4 pratimo - gal kuri galetumet issamiau parasyti kaip jis daromas, nes norisi viska teisingai atlikti.

Ir dar del 1. - tai tik atsistoji ir sukiesi aplink savo asi ir viskas? g.gif

Is anksto aciu
Herrera
QUOTE(Aysha @ 2007 08 13, 17:10)

Bet visgi noreciau pasitikslint del 4 pratimo - gal kuri galetumet issamiau parasyti kaip jis daromas, nes norisi viska teisingai atlikti.

*

4. pratimas:
"Atsisėdame ant grindų, kojos ištiestos (į priekį), pėdos viena nuo kitos nutolusios 25 cm. atstumu. Nugara tiesi. Delnais, pirštais į priekį, atsiremiame šalia sėdmenų į grindis. Po to smakrą prispaudžiame prie krūtinės. Vėliau atlošiame galvą kiek galima atgal ir tuo pat metu pakeliame liemenį į viršų, kad keliai būtų sulenkti, o rankos liktų tiesios. Nugara turi būti lygiagreti grindims, o blauzdos - statmenai. Šioje padėtyje įtempiame visus raumenis, o po to - atpalaiduojame ir grįžtame į pradinę padėtį.
Svarbu nepamiršti kvėpavimo. Keliant nugarą įkvėpti ir, kol bus įtempti raumenys, sulaikyti kvėpavimą. Grįžus į pradinę padėtį ir palenkus galvą į priekį, iškvėpti."

1. pratimas:"
Stovime tiesiai, ištiesę rankas (į šonus) lygiagrečiai grindims pečių aukštyje, delnais į apačią. Pradedame suktis apie savo ašį pagal laikrodžio rodyklę..." - labai paprasta smile.gif

Tikiuosi, dabar aiškiau. Jei kas, klausk.
Papildyta:
Tiesa, šių pratimų sportu tinginiams tikrai nepavadinčiau, nes lengva daryti, kol nepasieki pilno pratimų skaičiaus, va paskui tai jau daug kam būna sunku, net labai... prisiverst daryt kiekvieną dieną smile.gif , bet kas tikrai nori, tas daro, kaip pvz. aš biggrin.gif .
Gytarė
http://www.pratimai.tai.lt/
Herrera
QUOTE(egle.k.k @ 2008 07 30, 11:57)
Sveikos smile.gif

susidomėjau ir aš šiais pratimais. Nuo ryt ryto (o galima juos vakarais daryti?) pradėsiu. Tikiuosi užteks valios smile.gif
*

Geriausia juos daryt ryte, nes didesnė nauda, įgauni žvalumo, energijos likusiai dienai. Aš darau ryte 17 kartų, o vakare 4., t.y. taip išdalinu tą 21 kartą į dvi dalis. Čia aš taip pagal aprašymus darau.
Pradžioje, po keturių savaičių, kai dar nepasiektas pilnas pratimų skaičius, galima jau pradėt didesnę pratimų dalį daryti ryte, o vakare - po 3-4 kartus kiekvieną. O iki tų keturių sav. viską padarai ryte.

Sėkmės ugdant valią

flirt.gif
*Gyta*
http://www.youtube.com/watch?v=5OyiHQRpY0Y

Cia labai gerai paaiskinta ir parodyta. labai svarbu derint su kvepavimu.
*Gyta*
4u.gif Gal tikrai cia nevisai tipiskai atlieka,tik manau,kad nepakenktu ir toks variantas.

http://thepdi.com/five_rites_of_rejuvenation.htm

Cia stai aiskiau gal...
Bezdžionė
QUOTE(truth @ 2008 11 23, 16:57)
Dar man kilo klausimas kaip teisingai paskutini daryti - ar reikia pedas pilnai ant zemes nuleisti ar galima ir ne?
*

Viso pratimo metu kūnas su žeme liečiasi tik delnais ir kojų pirštais.
S@msara
Siaip jie yra daromi ryte, tusciu skrandziu. Galima daryti ir vakare, bet kai kuriems zmonems per tai pasireiskia didelis energijos antpludis. To pasekoje neina uzmigti. Todel yra patartina juos daryti ryte 4u.gif
Gaila, kad as savo "darymus " uzmeciau blush2.gif

Visas su Naujaisiais Metais ir visa ko geriausio ateinanciais Metais newyear.gif
Lailatina
Darau jau daugiau kaip puse metu. Na man jie kaip rytinis kavos puodelis, energijos visai dienai duoda. Net neinu dantu valytis kol nepadarau ju. Asiku buna kad neiseina daryti, nes sveciuose esam, ar dar kas. Kol nestuke.gif buvau, dariau po 10 kartu, tai po savaites darymo jau nugaros skausmai dingo. O dabar jau seniai po 21 karta. Tikrai priduoda energijos, sustiprina raumenis ir sanarius, istampo sausgysles. Net ir netikint ju visomis stebuklingomis atjaunejimo ar chakru isukimo galiomis, vistiek verta daryti kad ir kaip paprasta manksta, nes gerai stuburui ir bendrai savijautai.

Kvepavimas tikrai svarbus. Paskaitykit aprasymuose internete, daug kur paaiskinta. O siaip bendrai tai visada darant judesi ikvepiama (keliant kojas 2 pratime, lenkiantis atgal treciam, keliant kubus ketvirtam ir penktame). Gristant i pradine poza - iskvepiama.

Mano ir vyras, ir tevai daro, ir vyro senelis (kuriam virs 80). Senelis tai labai dideli poveiki pajuto (praejo galvos svaigimas, numete svorio, sumazejo spaudimo pakilimo priepoliu, sutvirtejo raumenys), o mes kai sveiki, tai nebuvo ant ko labai jau ta poveiki pajusti... Nors mamai nugara geriau gal...

O didinau as labai palengva. Labai ilgai po 10 dariau, kol lengva pasidare, paskui po tris dadedavau, kai jauciau kad lengva ir laisvai galiu tuos papildomus 3 padaryti.
pupik
QUOTE(Kedrė @ 2010 08 27, 09:09)
O kada pradėjusi daryti tuos pratimus pajautėte poveikį? Kuo tas poveikis pasireiškė?
Gundausi ir aš... biggrin.gif
*

Ryte pabundu "labai lanksti" - t. y. nėra tokio pojūčio, kad po miego sustingę kaulai. Tad keliuosi dienai labai lengvai.
Beje, esu pastebėjusi, kad padarius šiuos pratimus ir atsigulus iš karto ant nugaros ir, kaip rekomenduojama, įsiklausant į kūną pagulėjus visai nedaug, pamatuoju spaudimą ir pulsą - tai spaudimas būna kritęs. Mano spaudimas visada šiek tiek žemokas, tai po pratimų (nors net suplūkstu, kai juos darau) vis vien spaudimas dar pakrenta. Tai kieno aukštas - gal labai padėtų? Tiesa, nematavau, kiek ilgai tas pakritimas išsilaiko, bet man buvo labai įdomu, kad po fizinio krūvio praėjus visai nedaug laiko - spaudimas krenta, o ne pakilęs būna smile.gif
Romap
O man va čia visai gerai pademonstruota..
http://www.youtube.com/watch?v=cZLHIY06mqo
DjuSoleil
Va cia dar issamiai parasyta smile.gifTibeto pratimai
Jingrida
o gal zinot jus ar per menesines galima daryti situos pratimelius?
*agnyte*
QUOTE(Jingrida @ 2011 02 24, 15:58)
o gal zinot jus ar per menesines galima daryti situos pratimelius?
*

as dariau per menesines, nemanau, kad tai kazkaip susije g.gif
kokošė
radau gerą linką - jei skaitote angliškai. čia gana išsamūs duk'ai ir šiek tiek laisvesnis požiūris nei Kelderio knygose -

http://www.t5t.com/
naura14

QUOTE(Irvel @ 2011 04 22, 08:56)
Ojej, gal po tiek apsisukimų ir patyrusį jogą supykintų.  biggrin.gif
*

Pirmas pratimas skirtas pusiausvyrai gerinti. matyt kazkokiu problemu turite su tuo dalyku, kad pykina, reikia palaipsniui didinti apsisukimu skaiciu. O kiek apsisukinejate, reikia tada tiek kartu ir kitus pratimus padaryti mirksiukas.gif
Vi-Vian
na va, klausimai atsiranda bepraktikuojant:) gal atsaktumete, ar:

1. atliekant 2 pratima, smakra kelti link krutines ir kelti kojas reikia vienu metu? ar pirma smakra iremiam i krutine, o tada keliame kojas? ir

2. atliekant 3 pratima, reikia isriesti stubura, ar isrieciant stubura lenktis atgal ir korpusu (t.y. ir nugara, ir dubenimi)? ar dubuo tiesus kaip pratimo pradzioje, o tik peciai ir virsutine stuburo dalis issiriecia?

3. atliekant 4 pratima, velgi, ar galvos atlosimas vyksta tuo paciu keliant kuna, ar pirma atlosiam galva, o jau tada pradedam kilti?

4. darant pertraukas tarp pratimu, ar reikia atsistoti, ar galima guleti?smile.gif

is anksto dekoju ax.gif
kokošė
QUOTE(Vi-Vian @ 2011 05 12, 10:10)
na va, klausimai atsiranda bepraktikuojant:) gal atsaktumete, ar:

1. atliekant 2 pratima, smakra kelti link krutines ir kelti kojas reikia vienu metu? ar pirma smakra iremiam i krutine, o tada keliame kojas? ir

2. atliekant 3 pratima, reikia isriesti stubura, ar isrieciant stubura lenktis atgal ir korpusu (t.y. ir nugara, ir dubenimi)? ar dubuo tiesus kaip pratimo pradzioje, o  tik peciai ir virsutine stuburo dalis issiriecia?

3. atliekant 4 pratima, velgi, ar galvos atlosimas vyksta tuo paciu keliant kuna, ar pirma atlosiam galva, o jau tada pradedam kilti?

4. darant pertraukas tarp pratimu, ar reikia atsistoti, ar galima guleti?smile.gif
is anksto dekoju ax.gif

1. aš darau vientisą judesį - kojas ir galvą keliu vienu metu. tik galvos judesys mažesnis, tai jis greičiau pasibaigia, o kojos dar kyla smile.gif

2. manau, kad čia svarbu, jog dubuo nejudėtų. ypač, kad į priekį nepasiduotų. ir status klūpojimo kampas nesikeistų smile.gif tai principe taip, kaip sakot - riečiasi pečiai ir stuburo viršutinė dalis ar kiek jau ten pavyksto to stuburo išriesti. o rankomis laikote visą konstrukciją mirksiukas.gif

3. aš vėlgi darau vientisą judesį.

4. sau galvoju, kad tai nėra labai svarbu. po stovimo pratimo pastoviu, po gulimo - paguliu. įkvepiu iškvepiu. nors... atsiverčiau knygą, ir knyga štai ką rašo tuo klausimu:

(po kiekvieno pratimo) Baigę pratimą, atsistokite suglaustoms kojomis ir rankomis ant klubų. Du kartus pilnai ir giliai įkvėpkite per nosį ir iškvėpkite pro burną, lūpas laikydami "O" raidės forma.

o pabaigoj - kelios minutės ant nugaros atsipalaidavimui (anot knygos. bet po paskutinio pastovėjimo! biggrin.gif)
Luety
Labutis,perskiciau knyga apie 5Tibeto pratimus ir labai noriu juos pradet,bet...ten raso,kad pradzioje reikia atlikt apsilima ir duoti apsilimo pratimai.Kaip jus darot?Ar atliekat juos.Ten dar raso,kad galima kai kuriuos is tu 5 pratimu,jei pykina ar buna sunku juos atlikt,pakeist atitinkamais apsilimo pratimais.Siaip yra nete video,kaip juos atlikt teisingai,bet niekur nera apie apsilima.Penki Tibeto pratimai.Aciu.
belisima
Sveikos , turiu klausyma.Ar yra daranciu ar dariusiu 5 Tibeto pratimus nestumo metu, niekur nerandu info,.Dekui 4u.gif
eling
Sveikos 4u.gif Jei neprieštarausite, šiuo keliu žingsniuosiu ir aš kartu. Šiandien jau trečias rytas atlieku šiuos pratimus - dar tik po 3 k. Nors sunkoka savo sustabarėjusį kūną išjudinti, bet man patiko daryti šiuos pratimus. Tikiuosi, neapleisiu smile.gif
O jūs didinate skaičių kas savaitę, ar jau per pirmą savaitę galima pridėti du? rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(belisima @ 2011 06 05, 13:03)
Sveikos , turiu klausyma.Ar yra daranciu ar dariusiu 5 Tibeto pratimus nestumo metu, niekur nerandu info,.Dekui 4u.gif
*

Aš manau, jei darėte tuos pratimus iki to laiko, tai neturėtų būti blogai, bet jei esate tik pradedančioji, gal vis gi reiktų susilaikyti g.gif
Papildyta:
Va čia parodoma kaip tiksliai atliekami šie pratimai. 4u.gif
*Pavasare*
QUOTE(Bezdžionė @ 2011 07 01, 07:36)
Tibeto jogos 5 pratimuose - jokiu būdu, remiamasi pirštais ir priekine pėdos dalimi. Tai skirtingi pratimai. Tarp kitko, jogoje tai ne trikampio asana, bet šuo, žiūrintis žemyn smile.gif
*

Idomu, kuo skirisi 5 Tibeto pratimai nuo Tibeto jogos 5 pratimu? Ar tikrai yra skirtumas? Ar tik netikslumai pratimu aprasymuose?
Bezdžionė
QUOTE(*Pavasare* @ 2011 07 03, 15:37)
Idomu, kuo skirisi 5 Tibeto pratimai nuo Tibeto jogos 5 pratimu? Ar tikrai yra skirtumas? Ar tik netikslumai pratimu aprasymuose?
*

Tibeto jogos mokykla skiriasi nuo kitų jogos mokyklų smile.gif O minėdami Tibeto pratimus paprastai omeny turime Tibeto jogą, o ne kitas jogos kryptis ir mokyklas (pvz., Sivavanda, Ajengaro ... ir pan.) smile.gif
Aprašymuose netikslumų yra, bet kartais tai net ne netikslumai, bet vadinama variacijomis, taip kad jei patinka kiek kitas variantas, kartais jis lengvesnis, kartais - sudėtingesnis, tai kodėl ne - renkamės, kas labiau patinka 4u.gif
pupik
Užsiiminėjau jau net ne metus
Sportas - tik į naudą. Svarbu tinkamai įvertinti savo stovį ir nusoręsti nuo ko pradėti
Tibetiečių oratimų specifika ta, mano manymu, kad nereiktų jais užsiimti niekad nesportavus -sruburui , nugaros raumenims, suasgyslėms čia yra ką veikti, tad darant pilnu pajėgumu, net nebūtinai visą skaičių, galima ir pakenkti sau
Pradėčiau nuo darželinių pratimų, o po to pereičiau ir prie šių
murydla
QUOTE(AGI @ 2011 11 15, 20:32)
Prieš gerą savaitę ir aš pradėjau tuos pratimus. Gal dar per trumpas laikas, gal ir kiti veiksniai įtakoja, bet tikrai jaučiuosi energingesnė. Ruduo, ypač tamsus lapkritis man visuomet būna kažkoks kritinis laikas, kai norisi "sulįsti į save", kai jaučiu apatiją ir tingulį. Ypač kai šiais metais "sėdžiu namuose" su mažyliu. Bet šįkart viskas kažkaip kitaip dėliojasi - norisi imtis naujų darbų, planuotis dieną. Kol kas aš tuo labai patenkinta. O jei dar pavyks ir figūrą pagerinti, tikrai sakysiu, kad tai stebuklingi pratimai.
*

Pritariu labai geras dalykas http://www.youtube.com/watch?v=jeKTFrJgBPU
naura14
QUOTE(Irvel @ 2011 11 19, 11:59)
Stengiuosi kasryt. Kai nepadarau, tai tokia kalta pasijaučiu.  biggrin.gif
*

As girdejau, kad negalima praleisti nei vienos dienos, jei neturi laiko, tai bent po 1 karta reikia padaryti unsure.gif
venus*from*mars
sveikos, manau artimiausiu metu prisijungsiu ir as prie tibetieciu smile.gif
vakar nusipirkau dvi knygas apie siuos pratimus, viena jau perskaiciau tai siandien ryte visai lengvai atlikau po kelis pratimukus, visai patiko smile.gif o pasiskaicius knygoje esancius zmoniu atsiliepimus, motyvacija dideja smile.gif
denaxa
Sveikos,seniai jau domiuosi siais pratimais,bet vis dar nesiryztu pradeti,nes nesu tikra,kad kasdien rasiu laiko,ar jegu... blush2.gif Rytais daryti niekaip neiseis,nes reikia labai anksti keltis,vakarais...na,pries pat miega jei padarysiu,manau,gali nelabai iseit uzmigt (o man ir taip su tuo problemos),lieka tik tarpas per pietu pertrauka...bet tos pietu pertraukos normalios irgi galiu netureti,nes kartais neiseina per ja namo grizti (tiesa,taip buna retai)...Na,ir nezinau,ar verta pradeti,nes tikrai retkarciais gausis dienos kitos pertrauka... g.gif Ir ar butu gerai taip,jei kasdien,tarkim,darau per pietus,o per iseigines ryte? Ar negerai toks paros laiko kaitaliojimas? Gal galetu ka nors patarti ilgiau siuos pratimus darancios... g.gif Beje,turiu kaklo isvarza,bet nedidele ji,manau,gal kaip tik sie pratimai sveikatos priduotu... g.gif
Laisvė
Aš darau rytais. Irgi keliuosi anksti. Bet tikrai verta dėl pratimų atsikelti dar 15 minučių anksčiau. Nežinau, ar dieną rasčiau jiems laiko, tačiau kiekvienas rytas būtent jais prasideda.
denaxa
QUOTE(Laisvė @ 2012 05 13, 10:49)
Aš darau rytais. Irgi keliuosi anksti. Bet tikrai verta dėl pratimų atsikelti dar 15 minučių anksčiau. Nežinau, ar dieną rasčiau jiems laiko, tačiau kiekvienas rytas būtent jais prasideda.
*

As keliuosi 3h,kartais 4,o miegot einu apie 11h,tai tos kelios minutes rytmecio miego labai brangios,ir labai jauciasi paskui dirbant tas "nedamiegotas" laikas...Jei keltis reiketu kokia 5h-tada nebutu problemos,nes tai jau,skaitau,nera anksti... ax.gif
Laisvė
Čia jau kievienas turi susidėlioti prioritetus - niekas to nei padarys geriau, nei pakeis, negu pats žmogus tą galėtų mirksiukas.gif Kiekvienas už save, vienas Dievas už visus biggrin.gif
denaxa
Tai cia tai taip,viskas teisingai smile.gif Bet vat visgi svarstau kaip cia galima butu prasisukus ir tokiu nenormaliu grafiku dirbant dar ir pasportuoti,ir kad dar ir nauda kazkokia is sito butu,ir kad sau nepakenkus ax.gif Uztat ir prasau minciu ir patarimu is patyrusiu sitoj srity 4u.gif Kaip cia imanoma butu prie nenormalaus dienos rezimo ta geri priderinti,turint omeny,kad po darbo bunu visiskas lavonas... ax.gif
astaria
Aš darau skirtingu laiku: darbo dienom iš pačio ryto, o per išeigines- kada prisimenu smile.gif buna ir perpiet, ir visai vakare, užmigti tikrai netrukdo.
Pradžioj, kol pratimų buvo po 3, tai net 5 min neužtrukdavo, taip greit pasidarydavo.
Vi-Vian
QUOTE(denaxa @ 2012 05 13, 10:36)
Rytais daryti niekaip neiseis,nes reikia labai anksti keltis,vakarais...na,pries pat miega jei padarysiu,manau,gali nelabai iseit uzmigt (o man ir taip su tuo problemos),lieka tik tarpas per pietu pertrauka...
*

pabandykite vakare - miegosite kaip kudikis:)
denaxa
QUOTE(Vi-Vian @ 2012 05 13, 20:14)
pabandykite vakare  - miegosite kaip kudikis:)
*

Pabandysiu,aciu 4u.gif Gal ir nugara po darbo atsigautu... g.gif nes griztu vos gyva tikra to zodzio prasme,su mintim kaip nors greiciau iki lovos nusigaut... ax.gif
venus*from*mars
jau darau pratimus daugiau nei savaite, kartais ryte, kartais vakare, kaip iseina, kadangi dirbu pamainini darba.. jauciuosi energingesne, ir tikrai maziau miego norisi, anksciau jei niekur nereikedavo eiti, galedavau miegoti iki pietu, o dabar jau 9-10 atsikeliu smile.gif tik pradzioj keleta dienu bere veida, knygutej rase kad pradejus mankstintis pradeda valytis slakai.
denaxa
Tai va,pradejau daryti,siandien buvo ketvirta diena... ax.gif Vakar dariau pries pietu miega (du kartus einu i darba ir du kartus per para miegu-toks grafikas ax.gif ),tai po to pora valandu prasivoliojau lovoje ir neuzmigau g.gif ,bet,nepaisant to,neblogai atlaikiau antra pamaina,galima sakyti,net nelabai pavargau,po darbo nesinorejo miego,dar sugebejau masinos varikli issiplauti,ir tikrai keista,gal pirma karta po darbo nejauciau nuovargio,nors pamaina gana itempta buvo... ax.gif Ryt reikes po pietu miego daryti,biski anksciau atsikelus,nes pailseti vis del to reikia... ax.gif
Problema yra ta,kad nelabai tuos pratimus padarau,ypac trecio-nesilanksto nugara visai,bet knygutej parasyta kad uztenka daryti kiek iseina ir paskui viskas susitvarko,na,ziuresim,kaip cia bus... ax.gif Idomiausia tai,kad tuos pratimus daryti nera sunku prisiversti,toks jausmas,kad organizmas pats ju nori ir laukia,nera taip,kaip,pvz.,su lanko sukimu,kur diena prisiverti,o kita jau nebegali... ax.gif Bet labai abejoju,ar po savaites galesiu didinti ju kieki,tikriausiai nepajegsiu dar... g.gif
riz
Sveikia,

as cia naujoke. Visur ieskau internete, kad pasidalinti ispudziais apie tibetieciu manksta. Darau antra savaite, turiu virsvorio... tai man ne kojos tiesios, ne "staliuko" nepadarau (duobe tokia gaunasi smile.gif ar ir kitoms pradzia tokia sunki? man atrodo, kad niekada neiseis ne koju tiesiai iskelt, ne 4 pratimo normaliai padaryt.
denaxa
QUOTE(riz @ 2012 05 23, 11:32)
Sveikia,

as cia naujoke. Visur ieskau internete, kad pasidalinti ispudziais apie tibetieciu manksta. Darau antra savaite, turiu virsvorio... tai man ne kojos tiesios, ne "staliuko" nepadarau (duobe tokia gaunasi smile.gif ar ir kitoms pradzia tokia sunki? man atrodo, kad niekada neiseis ne koju tiesiai iskelt, ne 4 pratimo normaliai padaryt.
*

Tai man irgi neiseina kol kas,del sustingusio stuburo,ir atgal atsilenkti negaliu,gaunasi tik pirmas ir penktas,bet,manau,turetu susitvarkyti viskas su laiku ax.gif
riz
QUOTE(denaxa @ 2012 05 23, 12:15)
Tai man irgi neiseina kol kas,del sustingusio stuburo,ir atgal atsilenkti negaliu,gaunasi tik pirmas ir penktas,bet,manau,turetu susitvarkyti viskas su laiku ax.gif
*

tikekimes wink.gif
Kalipse
QUOTE(riz @ 2012 05 23, 12:02)
Sveikia,

nauas cia joke. Visur ieskau internete, kad pasidalinti ispudziais apie tibetieciu manksta. Darau antra savaite, turiu virsvorio... tai man ne kojos tiesios, ne "staliuko" nepadarau (duobe tokia gaunasi smile.gif ar ir kitoms pradzia tokia sunki? man atrodo, kad niekada neiseis ne koju tiesiai iskelt, ne 4 pratimo normaliai padaryt.
*

Esu tikra, kad čia tik noro ir laiko klausimas mirksiukas.gif
Aš jau du mėn lankau jogą ir trečia savaitė darau Tibeto pratimukus namuose. Kūnas tingi, priešinasi, bet pati jaučiu kaip pamažu vis geriau ir geriau viskas pavyksta thumbup.gif
Kaip sako mano jogos mokytoja, "NEGALIU" yra tik galvoje 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.