Gal kas nors atliekate tibetiečių pratimus? Parašykite savo nuomonę apie juos.
Sveikos merginos
Gal kas nors atliekate tibetiečių pratimus? Parašykite savo nuomonę apie juos.
Aš pusę metų darydavau penkis pratimus, tik nežinau, ar jie tibetiečių. Jogos trenerė vadino juos "žemčiužina" (rusiškai). Juos reikia pradėti daryti nuo 3 kartų, kas savaitę pridedant po 2, kol prieisi prie 21. Jei čia tie, tai dariau, dabar vėl planuoju pradėt, nes kai darydavau, užlipdavau į ketvirtą aukštą neiškorus liežuvio, užšuoliuodavau kaip stirnaitė, o daba vėl pavargstu
QUOTE(Satina @ 2005 05 26, 15:08) Aš pusę metų darydavau penkis pratimus, tik nežinau, ar jie tibetiečių. Jogos trenerė vadino juos "žemčiužina" (rusiškai). Juos reikia pradėti daryti nuo 3 kartų, kas savaitę pridedant po 2, kol prieisi prie 21. Jei čia tie, tai dariau, dabar vėl planuoju pradėt, nes kai darydavau, užlipdavau į ketvirtą aukštą neiškorus liežuvio, užšuoliuodavau kaip stirnaitė, o daba vėl pavargstu Kai lankiau jogą, darydavome "saulės pasveikinimą", bet čia tikriausiai ne tai? QUOTE(Satina @ 2005 05 26, 16:08) Aš pusę metų darydavau penkis pratimus, tik nežinau, ar jie tibetiečių. Jogos trenerė vadino juos "žemčiužina" (rusiškai). Juos reikia pradėti daryti nuo 3 kartų, kas savaitę pridedant po 2, kol prieisi prie 21. Jei čia tie, tai dariau, dabar vėl planuoju pradėt, nes kai darydavau, užlipdavau į ketvirtą aukštą neiškorus liežuvio, užšuoliuodavau kaip stirnaitė, o daba vėl pavargstu Taip satina čia ko gero tie pratimai, nes jų daugiau negalima daryti kaip 21.
Na, svorio tai nesekiau, nes tuo metu nebuvo reikalo jo mesti, ale dabar yra
Gal kas nors galite visus penkis aprašyti? Mėnesį žioplinėjau jogoj, bet taip ir neišmokau, aišku, jeigu ten buvo tie patys. Pirmas - suktis rankas ištiesus į šonus pagal laikrodžio rodyklę aplink įsivaizduojamą ašį. Antras - įkvėpti, rankas keliant į viršų, iškvėpti staigai stumiant iki pečių nuleistas rankas į šonus. Jeigu ką nors supratot
QUOTE(Bezdžionė @ 2005 05 27, 10:04) Gal kas nors galite visus penkis aprašyti? Mėnesį žioplinėjau jogoj, bet taip ir neišmokau, aišku, jeigu ten buvo tie patys. Pirmas - suktis rankas ištiesus į šonus pagal laikrodžio rodyklę aplink įsivaizduojamą ašį. Antras - įkvėpti, rankas keliant į viršų, iškvėpti staigai stumiant iki pečių nuleistas rankas į šonus. Jeigu ką nors supratot Pažadu aprašyti tik vėliau, šiandien geras oras važiuosim su šeima prie ežero.
Labas visoms
Atleiskit, kad taip ilgai neparašiau šių pratimų. [COLOR=red]I. Atsistok tiesiai, rankas ištiesk į šalis, kad delnai būtų nukreipti į grindis.Sukis pagal laikrodžio rodyklę nesustojant 21 kartą. 2.Atsigulk ant nugaros, ištiesk kojas, rankas priglausk prie šonų delnais į grindis. Įkvėpdama kelk kojas kiek daugiau nei 90 laipsnių kampu ir galvą, kol smakras atsirems į krūtinę.Kojos turi būti tiesios, o pėda su blauzda sudaryti statų kampą.Iškvėpdama pro nosį ar burną lėtai nuleisk kojas ir galvą. 3. Atsiklaupk ant kelių taip, kad šlaunys sudarytų statų kampą. Keliai vienas nuo kito turi būti 10 cm atstumu. delnus uždėk ant šlaunų po sėdmenimis. stuburas tiesus, smakras remiasi į krūtinę. Įkvėpdama kelk galvą, tiesdama smakrą kuo auksčiau, ir loškis atgal. galvą užversk tiek, kad nejaustum diskomforto. grįždama į pradinę padėtį iškvėpk. 4. Atsisėsk tiesiai, į priekį ištiestomis kojomis. Delnus padėk šalia klubų ant grindų. Smakrą atremk į krūtinę. Įkvėpdama lenk kelius ir kelk aukštyn dubenį taip, kad padais liestum žemę. Galvą atlošk atgal tiek, kiek gali.Grįždama į pradinępadėtį iškvėpk. 5. Atsigulk remdamasi į žemę delnais ir kojų pirštais. Ir kojos, ir rankos turi būti apie 50 cm atstumu viena nuo kitos. Galva pakelta ir atlošta.Laikydama kojas ir rankas tiesiai įkvėpk ir kelk sėdmenis bei lenk smakrą iki krūtinės taip, kad kūnas sudarytų taisyklingą trikampį. grįždama į paradinę padėtį iškvėpk. VISUS PRATIMUS REIKIA ATLIKTI 21 KARTĄ.[/COLOR] SĖKMĖS SPORTUOJANT AČIŪ, širdele+
Tai, merginos, ar turit kokių rezultatų? Kaip savijauta, Bezdžione, Širdele+?
Šitie pratimai tikrai yra jėga. Problema yra ta, kad daugelis susigundo juos daryti, bet deja, ne visi turi valios kasdien juos atlikti. Aš pati diena iš dienos juos darau jau keletą metų, mano mama gal jau kokius 8 metus. Tiek ji, tiek aš esam jais labai patenkintos. Galiu pasakyti, kad tikrai verta juos daryti, nes:
kiekvieną dieną pamankštinamas kūnas (raumenys ir ypač visi sąnariai), suteikia fizinės ištvermės, energijos, lankstumo, sumažina ir palaiko pastovų kūno svorį, didina atsparumą peršalimams žiemą, lėtina senėjimo procesus (p.s. Tibeto vienuoliai juos laiko jaunystės eliksyru) Čia aprašiau savo ir savo mamos asmeninius pastebėjimus darant šiuos pratimus. Tiesa, didžiąją dalį pratimų mes darom ryte (pvz., 17), o likusią dalį (t.y. 4) -vakare, nes taip patariama knygelėj apie šiuos pratimus. Papildyta: Dar pridursiu, kad jei juos darysit ne kiekvieną dieną, gero efekto nesitikekit. Tai sėkmės visoms sportuojant, įrodykit sau, kad galit.
o kiek laiko uztrunka juos padaryti?
Užtrunka 15-20 min., tai ne tiek ir daug, manau
QUOTE(acė @ 2007 07 17, 13:13) Užtrunka 15-20 min., tai ne tiek ir daug, manau buciau dekinga, jeigu 5 pratima paaiskintumet, nes man kaskodel visiskai neaisku kaip ji daryt bandziau suprast pagal sirdeles+ ideta instrukcija, bet neaisku man ar cia ant pilvo ar ant nugaros reikia gultis? jeigu atsigulciau ant nugaros tai kaip tada koju pirstais i zeme remtis, o jei ant pilvo tai tada kokiu budu smakra lenkti iki krutines
Šiaip tai ant pilvo atsiguli, nors pagal mano aprašymus tai neatsiguli, o tiesiog "pakimbi" (remiesi) delnais ir pėdų pirštais virš grindų. Pacituosiu, kaip penktas pratimas aprašytas mano knygelėj:
"Pasisukame veidu į grindis, remdamiesi delnais ir pėdų pirštais, nutolusiais vienas nuo kito per 60 cm. Rankos ir kojos ištiestos. Apeigą (čia šitie pratimai vadinami apeigomis) pradedame padėtyje, kurioje rankos yra statmenai grindims, o stuburas išlenktas lanku taip, kad kūnas kybo virš grindų. Kiek galima daugiau atlošiame galvą. Dabar sulenkiame kūną per klubus taip, kad rankos, liemuo ir kojos sudarytų trikampį, tuo pat metu smakrą prispausdami prie krūtinės. Po to grįžkime į pradinę padėtį. Kvėpavimas: gilus įkvėpimas pakeliant kūną, iškvėpimas - pakimbant virš grindų. Jau po savaitės pradėkite nuleidinėti kūną taip, kad jis susiliestų su grindimis. Po kurio laiko įpraskite įtempti raumenis tiek aukščiausioje, tiek žemiausioje pozicijoje". Šiaip pastebėjau, kad kiti šiek tiek kitaip daro šituos pratimus, bet aš darau pagal savo knygelę, nes ji paremta Piterio Kelderio knyga, kurioje autorius pasakoja apie vieno britų pulkininko Bradfordo kelionę į Tibetą, kur jis ir atrado Tibeto vienuolius ir jų "jaunystės eliksyro paslaptį". (Mums, aišku, toli iki tų vienuolių ir niekad negyvensim taip, kaip jie, bet jų pratimais pasinaudoti verta.) QUOTE(acė @ 2007 07 17, 20:24) Šiaip pastebėjau, kad kiti šiek tiek kitaip daro šituos pratimus, bet aš darau pagal savo knygelę, nes ji paremta Piterio Kelderio knyga, kurioje autorius pasakoja apie vieno britų pulkininko Bradfordo kelionę į Tibetą, kur jis ir atrado Tibeto vienuolius ir jų "jaunystės eliksyro paslaptį". Gal Kilham, Christopher Scott. Penki tibetietiški pratimai. - Kaunas, 2002. - ? Kažkada vartinėjau, kai buvau susidomėjusi, bet dabar aptingau
Pas mane tai kita knyga, 1996m. leidimo. Bet nenuostabu, kad yra ir daugiau kitų autorių knygų. Vistiek jose esmė, manau, ta pati.
Bezdžione, o tu juos dar darai, ar jau ne? QUOTE(acė @ 2007 07 18, 09:42) Pas mane tai kita knyga, 1996m. leidimo. Bet nenuostabu, kad yra ir daugiau kitų autorių knygų. Vistiek jose esmė, manau, ta pati. Bezdžione, o tu juos dar darai, ar jau ne? Ne Dariau, kol lankiau jogą, nes darydavom užsiėmimų metu, užsikabinau daryti ir namuose, po to jogą keitė pilatesas, ir mano užsidegimas kažkur pasimetė Tuoj atostogos (ir nuo darbų, ir nuo sporto klubų), reikėtų vėl pabandyti prisiminti - ieškau temoje motyvacijos, bet sunkiai sekasi
as negaleciau daryti tu pratimu kiekviena diena..paprasciausiai pamirsciau,patingeciau ir t.t. turiu ta knygute...
Man tai jie jau tapo įpročiu, tas pats, kas ryte nusiprausti. Darau ir darysiu, kol galėsiu
QUOTE(Bezdžionė @ 2007 07 18, 11:37) Kur jogą lankei? QUOTE(acė @ 2007 07 19, 01:38) Man tai jie jau tapo įpročiu, tas pats, kas ryte nusiprausti. Darau ir darysiu, kol galėsiu Kokie Tavo mamos rezultatai? Gal atjaunėjo? Man labai aktualu.
Mano mama šį pavasarį atšventė 50-metį, bet dar neatsirado nei vieno žmogaus, kuris jai tiek duotų metų, visi mano, kad ji žymiai jaunesnė. Ir tikrai, kai aš ją palyginu su jos bendraamžėmis, skirtumas tikrai matosi. Be to, ji per dieną nudirba daugybes darbų ir nepavargsta, šiaip yra lanksti ir judri ir nesiskundžia sąnarių skausmais ar kitais jos amžiaus moterų negalavimais
Man jos išvaizda jau kokia dešimt metų nesikeičia. QUOTE(acė @ 2007 07 19, 20:18) Mano mama šį pavasarį atšventė 50-metį, bet dar neatsirado nei vieno žmogaus, kuris jai tiek duotų metų, visi mano, kad ji žymiai jaunesnė. Ir tikrai, kai aš ją palyginu su jos bendraamžėmis, skirtumas tikrai matosi. Be to, ji per dieną nudirba daugybes darbų ir nepavargsta, šiaip yra lanksti ir judri ir nesiskundžia sąnarių skausmais ar kitais jos amžiaus moterų negalavimais Man jos išvaizda jau kokia dešimt metų nesikeičia. Ir aš taip noriu. Reikės pradėti pratimus daryti.
linkiu tau sėkmės ir svarbiausia - valios!
Paskui parašyk, kaip sekasi. QUOTE(Gytarė @ 2007 07 19, 17:32) Kur jogą lankei? Vilniaus šeipingo klubas, Liudmila. Jei turiu galimybių ir NORO, visada bandau rinktis šiek tiek skirtingas sporto šakas - aero (kardio) treniruotės, jėgos ir savijautos gerinimo (joga, pilatesas). Jei dar tai pasiseka suderinti lygiagrečiai -
Sveikos,
pasiskaiciau jusu aprasymus ir pradejau daryti. Mano galva cia labai gera manksta tinginiams Bet visgi noreciau pasitikslint del 4 pratimo - gal kuri galetumet issamiau parasyti kaip jis daromas, nes norisi viska teisingai atlikti. Ir dar del 1. - tai tik atsistoji ir sukiesi aplink savo asi ir viskas? Is anksto aciu QUOTE(Aysha @ 2007 08 13, 17:10) Bet visgi noreciau pasitikslint del 4 pratimo - gal kuri galetumet issamiau parasyti kaip jis daromas, nes norisi viska teisingai atlikti. 4. pratimas: "Atsisėdame ant grindų, kojos ištiestos (į priekį), pėdos viena nuo kitos nutolusios 25 cm. atstumu. Nugara tiesi. Delnais, pirštais į priekį, atsiremiame šalia sėdmenų į grindis. Po to smakrą prispaudžiame prie krūtinės. Vėliau atlošiame galvą kiek galima atgal ir tuo pat metu pakeliame liemenį į viršų, kad keliai būtų sulenkti, o rankos liktų tiesios. Nugara turi būti lygiagreti grindims, o blauzdos - statmenai. Šioje padėtyje įtempiame visus raumenis, o po to - atpalaiduojame ir grįžtame į pradinę padėtį. Svarbu nepamiršti kvėpavimo. Keliant nugarą įkvėpti ir, kol bus įtempti raumenys, sulaikyti kvėpavimą. Grįžus į pradinę padėtį ir palenkus galvą į priekį, iškvėpti." 1. pratimas:" Stovime tiesiai, ištiesę rankas (į šonus) lygiagrečiai grindims pečių aukštyje, delnais į apačią. Pradedame suktis apie savo ašį pagal laikrodžio rodyklę..." - labai paprasta Tikiuosi, dabar aiškiau. Jei kas, klausk. Papildyta: Tiesa, šių pratimų sportu tinginiams tikrai nepavadinčiau, nes lengva daryti, kol nepasieki pilno pratimų skaičiaus, va paskui tai jau daug kam būna sunku, net labai... prisiverst daryt kiekvieną dieną
aciu uz nuoroda tiesa sakant labi norejau pamatyt kaip tie pratimai atrodo paveiksleliuose..
super, man patiko tavo pasiulyti pratimai jau antra diena darau
sveikos jogistes
vat ir as pradejau daryti siuos penkis pratimus viena dalykai tikrai nerekomenduociau- pradeti iskart nuo 21, nes jei gerai atliksiti (nechalturinsite) tikrai pompa nerealia gausit, atsargiai su tuom. sekmes visoms
o koks puikus atradimas! pardedu nuo ryt kiekvieną dieną daryt. kaip ir sakėt, nuo trijų kartų. man baisiai nugarą skauda, gal padės kiek nors, nes pabandžiau padaryt, tai geriau šiek tiek
Aš nuo spalio pradžios darau šiuos pratimus su pasimuliavimais, tai pažanga tokia, kad pradžioj antram pratimui vos kojas iškeldavau 3 kartus, o dabar ir 19 per prievarta iškeliu
Aš darau antra savaitė šiuos pratimus, man patinka
pati pirma karta bedarant pirma pratima mane taip supykino
Sveikos.
Aš irgi prisijungiu į jūsų šiek tiek apmirusį forumą. Jau greit bus mėnesis kai darau šiuos pratimus. Visai nieko. Kol kas kažko ypatingo nepastebėjau, bet kad žvalesnė jautiesi padariusi pratimus tai tikrai teisybė. Žiūrėsiu kaip bus toliau Tiesa, man tas penktasis tai jau labai nepatinka pratimas. Vos vos jį padarau. O kaip jis jums. Mano mama taip pat juos daro, tai jai ketvirtas sunkiai, o penktas normaliai. Tai įdomu kaip cia jums QUOTE(braškė7 @ 2008 04 28, 17:30) pati pirma karta bedarant pirma pratima mane taip supykino Sveikos
Sveikos, gyvos,
aš irgi darau, tai pradžioje sunkiausias man buvo visgi ketvirtas
Na, kadangi man dar 21 karto toli, tai negaliu pasakyt, kad labai sunku šiandien buvo tuos pratimėlius daryt (be to, šiek tiek jogos esu ragavusi, tai neesu jau visiška karvė ant ledo), tačiau manau, jog ir man visgi sunkiausia bus ketvirtą įveikt...
QUOTE(sagan @ 2008 07 23, 10:36) pasireiškė nemalonūs pojūčiai - iki pykinimo apsvaigo galva - ir toliau nebedariau...bet gi tada nežinojau, jog pradėt reikia vos nuo kelių kartų ir laipsniškai juos didinti O kokios jūs šaunuolės, jau žiūriu, nemažai čia jūsų besimankštinančių Kas liečia tą pratimų skaičių, tai tikrai pirmą savaitę geriau pradėti nuo trijų kartų, nes (bent jau pas mane taip knygelėje parašyta) pradedantiesiems netikslinga iškarto intensyviai sužadinti energetinius sūkurius. Ir jei pirmą pratimą atlikti sunku, galima pradžioje jį daryti netgi mažiau kartų negu visus kitus. Arba dar kad mažiau svaigtų galva, sukantis reikia kuo ilgiau žiūrėti į kokį nors daiktą prieš save. O dėl pratimų sunkumo, tai čia kiekvienam skirtingai, man lengviausi trečias ir penktas. O šiaip įpratus visi nelabai sunkūs, bet ir ne per lengvi.
Sveikos
susidomėjau ir aš šiais pratimais. Nuo ryt ryto (o galima juos vakarais daryti?) pradėsiu. Tikiuosi užteks valios QUOTE(egle.k.k @ 2008 07 30, 11:57) Sveikos susidomėjau ir aš šiais pratimais. Nuo ryt ryto (o galima juos vakarais daryti?) pradėsiu. Tikiuosi užteks valios Geriausia juos daryt ryte, nes didesnė nauda, įgauni žvalumo, energijos likusiai dienai. Aš darau ryte 17 kartų, o vakare 4., t.y. taip išdalinu tą 21 kartą į dvi dalis. Čia aš taip pagal aprašymus darau. Pradžioje, po keturių savaičių, kai dar nepasiektas pilnas pratimų skaičius, galima jau pradėt didesnę pratimų dalį daryti ryte, o vakare - po 3-4 kartus kiekvieną. O iki tų keturių sav. viską padarai ryte. Sėkmės ugdant valią
Sveikutės
Tuos pratimus ir aš pradėjau daryti.Kartais būna problemų su nugara, manau turėtų padėti, o jei ir svoris apmažėtų, tai visai bus puiku
nu tikrai pasidariau zymiai zvalesne,energingesne ir pritariu nuomonei,kad juos geriausia rytais daryti. daugiau naudos
|