Emerencija
2008 07 20, 19:11
Kokie yra sunkumai, jei susiūta tarpvietė? Beje, ar sunkumų nebūna, jei tarpvietė, nebuvo siūta? Ar skauda jei ant žaizdos patenka šlapimo?
Kokius maisto produktus vartoti norint išvengti vidurių užkietėjimo? Ar galima gerti vidurius paleidžiančius vaistus?
Fox_lady
2008 07 20, 20:06
QUOTE(išprotėjus @ 2008 07 20, 20:11) Kokie yra sunkumai, jei susiūta tarpvietė? Beje, ar sunkumų nebūna, jei tarpvietė, nebuvo siūta? Ar skauda jei ant žaizdos patenka šlapimo? Kokius maisto produktus vartoti norint išvengti vidurių užkietėjimo? Ar galima gerti vidurius paleidžiančius vaistus? Negalima sėdėti pilnai, reikia sėdėti viena puse užpakalio 10-14 dienų (bent taip rekomenduoja), kitaip tempia ir gali siūlė išsiskirti. Nuo šlapimo gali graužti žaizdą. Kai tarpvietė siūta, reikia po kiekvieno šlapinimosi ją apiplauti, kad geriau gytų ir siekiant išvengti kokios infekcijos. Man asmeniškai buvo sunku kad negaliu normaliai sėdėti, ir skaudėjo ten kur siūta. Bet laimei, sugijo viskas gana greitai, ir jau penktą dieną galėjau normaliai sėdėti. Tai pagaliau ir vaiką galiu maitinti ne vien iš gulimos padėties... Kai siūta tarpvietė, labai sunku ir tuštintis, atrodo, tempia ten odą kažkaip. Tai aš naudodavau Microlax žvakutes, po vieną į dieną, kad nereiktų stenėt. Vaistų laisvinančiųjų negalima, nes jeigu vaiką maitinsi, jam vidurius paleis.
Inesa84
2008 07 21, 13:34
oi buvo ziauru eiti slapintis  ,nes buvau siuta biski.man tai sake gerti tik vandeni visa savaite,jokiu arbatu su cukrum ir saldikliu,nes patenka i slapima cukraus ir uztat ir persia.
wwitalija
2008 07 21, 21:39
Soterija
2008 07 26, 22:03
na manęs nekirpo, bet buvo Cezaris, tačiau iki šiol jaučiu nemalonus pojūčius eidama lengvo reikaliuko  kažkai manau,,kad tai susiję su kateteriu, kurį įveda prieš operaciją....  viena Ak seselė man jį neištraukė, o tiesiog išrovė - švelnumo jokio - rezulatai išliko ilgam...tikiuosi po kiek laiko praeis...
Mamyte :)
2008 07 27, 08:19
Sveikutes, Tustintis buvo SKAUDU, SUNKU, bet man gelbejo geruju bakteriju gerimas, tai saugu jei maitini leliuka pienuku.
mazgiuke1
2008 07 28, 19:32
man dare cezari....po operacijos antra diena liepe butinai padaryti "rimta"reikala...aha,lengva pasakyti....negalejau net atsisesti ant tuliko...vidurius pucia,o iskakot neimanoma..kaip stenesi kai skausmas toks....nezinau net kuria as ten diena atlikau ta reikala,bet va praejo beveik 2savaites ir tai daryti man vis dar sunku.....
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 07 28, 19:32) man dare cezari....po operacijos antra diena liepe butinai padaryti "rimta"reikala...aha,lengva pasakyti....negalejau net atsisesti ant tuliko...vidurius pucia,o iskakot neimanoma..kaip stenesi kai skausmas toks....nezinau net kuria as ten diena atlikau ta reikala,bet va praejo beveik 2savaites ir tai daryti man vis dar sunku.....  peržiūrėk savo valgiaraštį, skysčių daug gerk, tik nepadaugink, jei pati maitini, žodžiu, proto ribose aš net prilaikydavau siūles pradžioj  taip daug lengviau būdavo
Pievuzele
2008 07 30, 17:04
As irgi po cezario, GN tai dare klizma nes pai tai niekaip neisitustinau, bet ir dabar namie jau antra diena niekaip nepavyksta, nors atrodo ir tu skysciu geriu ir maista gi ziuri ka valgyti nes maitinu. kai buvau paskaitelej apie maitinima vaikiuko, tai sake kad nepavykus reikia isivirti slyvu sulciu ir truputuka pagerti aisku kieki protingai pasirinkti. tai siandien viriausi lauksiu rezultatu
Lina.Marija
2008 07 30, 19:05
Gerkite daug skysciu, valgykite zalias salotas. As tai pasidarau tokias salotytes: zali salotu lapai, krapai, puse pomidoriuko, truputis tuno ar virtos lasisos ir virtos bulvytes. Ir skanu ir sveika ir oi kaip padeda tie zalesai.  Nuo slyvu ir vaikiukui viduriukai gali "pasileisti", tai jau nelabai gal  Siaip labai gerai visus reikalus "Duphalac" sutvarko. I krauja jis nenukeliauja, tai galima maitinancioms mamytems. Buteliukas kainuoja 14lt. Kasryt ant tuscio skrandzio isgerti ir viskas jau tikrai susitvarkys. Del slapinimosi tai man nustojo persteti tik 3 savaite.
another
2008 07 30, 20:56
QUOTE(wwitalija @ 2008 07 21, 22:39) Aš kažkur skaičiau, kad patariama pirmus kartus šlapintis su vandeniu, taip ir dariau, tai ypatingo diskomforto nebuvo  +2008 07 27, 09:19--> QUOTE(Mamyte  @ 2008 07 27, 09:19) jau baisu darosi, kai paskaitineji kiek turi iskenteti ir kiek problemu po gimdymo buna... Juokas tos problemos  Svarbu, vaikutis jau šalia Dėl tuštinimosi... aš buvau nusipirkusi microlax, bet labai norėjosi natūraliai, tai ir gavosi po savaitės  Prieš tai kelias dienas pusryčiams valgydavau avižines košes ir gerdavau daug skysčių  Didžiausia problema, kad neišeina štangintis, todėl reikia, kad viduriai nekietėtų...
Man tai nebuvo problemu slapintis, bet tustintis tai buvo baime, atrode kad vel gimdyt pradesiu. Po savaites viskas susitvarke.
Oi pirma karta kai ejau slapintis, tai nieko nepavyko  , sesute vis galva kiso i tualeta ir klause "ar jau"
luckylein
2008 08 01, 14:49
as problemu neturejau,po cezario padare klizma,nors baisiai nenorejau,kita karta tai nesileisiu ir viskas,seseles man aiskino,kad man geriau bus,jausiuosi laisviau,o as ir taip gerai jauciausi,niekas man viduriu nepute,nebuvo jokiu problemu.Slapinantis liepe visa laika su indu vandeni pilti,truputi nepatogu,bet iseidavo,tikrai "svariau" jausdavausi.Jei kam siutos tarpvietes,tai pilantis vandeniu tikriausiai taip negrauzia
*Nastiushka*
2008 08 01, 17:38
Gimdziau pries 3 savaites ir man irgi siuvo Is pradziu buvo labai sunku slapintis bet praejo uztat dabar turiu tustinimosi problemu, kuriu niekad neturejau  dar gal kuri nors turi patirties ir gali patarti zvakes ar tepala koki nes man skauda "toje vietoje", o pas gydytojus visai neturiu laiko nueiti, tai kenciu...
Lina.Marija
2008 08 01, 21:40
QUOTE(*Nastiushka* @ 2008 08 01, 18:38) Gimdziau pries 3 savaites ir man irgi siuvo Is pradziu buvo labai sunku slapintis bet praejo uztat dabar turiu tustinimosi problemu, kuriu niekad neturejau  dar gal kuri nors turi patirties ir gali patarti zvakes ar tepala koki nes man skauda "toje vietoje", o pas gydytojus visai neturiu laiko nueiti, tai kenciu...  Gerk "Duphalac", valgyk daug salotu lapu ir naudok "Doloproct" zvakutes. Viskas, kad ir kaip bebutu ziauru, tikrai susitvarkys. Tos zvakutes parduodamos be recepto, kainuoja apie 28lt. Dukart dienoje. Pakuoteje 10 zvakuciu. Jokie homeopatiniai ale "Hemorol" nepadejo.
*baRboSa*
2008 08 01, 22:16
Pamenu po pirmo gimdymo,taip sunku ir skaudu buvo slapintis nes buvo pora siuliu,grauzdavo ir panasiai,brr,kai prisimenu.Su dideliu reikalu ir,apskritai esu is tu zmoniu kur negali atlikt didelio reikalo svetimoj vietoj  Po antro gimdymo nebuvo dideliu problemu su salpinimusi,bet didelis neisejo.Pasakiau sesutei,kai vykau namo dave kazkokiu vaistuku,bet grizus namo,kaip mat lekaiu ant puodo
Pirmą vaikiuką kai gimdžiau tai apie tuštinimasi po gimdymo žinojau kaip apie siauba kažkokį ..Maniau, kad gimdau antrą kartą ..ir verkiau ir .. tai dabar..pagimdžius antrą, tūrėjau jau nusipirkusi vaistinėje klizmučių kelias Nekentėkite mergaitės o būtinai jų isigykite.. Nežinau, pora jų sunaudojau o paskui neprireikė..Viskas gerai jau buvo...
astuliene
2009 03 11, 12:09
Man tustintis buvo sunkiausia,atrode jog antra karta gimdau tai nusipirkau klizmuciu  ,o po kiekvieno slapinimosi tarpviete prausdavau su medetku nuoviru.
@milla@
2009 03 20, 17:35
o beje, koks pas jus vaizdas "ten"? ar tik bendras patinimas ar kazkas daugiau.???????? Na pas mane lyg "vynuogiu keke" tarp tos vietos ir isanges Gydytojai neapziurejo, tai nezinau, ar cia normalu, ar ne
mvirginija
2009 03 21, 22:52
Didelė tikimybė kad prasideda uždegimukas. Man irgi taip buvo. Nenaudok higieninių paketų (nekvėpuoja,gan greitai dauginasi mikro organizmai) - geriausia merlių karpyk ir dėk (vata nelabai tinka dėl pūkelių), apsiprausimui pasidaryk nestiprų kalio permanganato tirpaliuką - dezinfekuoja. Dar jei esi kaunietė KMUK vaistinėse yra toks tepalas Levomekolis (jo yra tik KMu vaistinėse ir tai ne visuomet) - dekis tvarstukus - ant merliaus gabaliuko užtepk vaistukų ir po apsiprausimo dėk ant žaizdelės. Susitvarkė gan greitai, berots per kokias tris - keturias dienas. Bet praustis tai reikia po kiekvieno reikaliuko, o tvarstuka galima dėtis nakčiai. Taigi rekomenduota medikų ir draugių, išbandyta asmeniškai, patikėk veikia gerai. Tiesa, dar rekomenduoja oro voneles, bet jei turi spec apatinių kelnaičių skirtų po gimdymo (tokios tinklinės) tai jos labai gerai, prie aukčiau minėtų priemonių. Grožio nedaug, bet pirma mėn. po gimdymo bent jau man tai buvo visai nesvarbu. Sekmės sveikstant.
@milla@
2009 03 22, 16:59
QUOTE(mvirginija @ 2009 03 21, 22:52) Didelė tikimybė kad prasideda uždegimukas. ol jeee, isgasdinai. man prie to pacioo dziaugsmo, dar ir 3 hemorojiniai mazgeliai ten atsirado
mvirginija
2009 03 22, 19:58
Man pagelbėjo tos pačios kalio permanganato vonelės. O vėliau (jei nenyks) tai yra hemopatinių vaistų, kuriuos gali naudot ir maitinant (žvakutės plius geriami, paketelio kaina ~ 60 Lt). Juos man skyrė ginekologė. Nusipirkau, bet po voneliu kol kas poreikio nejaučiu. Rytais būtinai valgyk kruopų košę. Tik atsargiai jei virsies manus su selenomis - sėlenos pučia leliui pilvą, o tavo viduriam labai gerai (figūrai - nelabai  ). Dar geras reikalas ant tuščio srandžio išgert stiklinę kambario temperatūros vandens, o valgyt ne ankščiau kaip po 10-15 min. Mano viduriai buvo žiauriai kieti, man gimdyt tiesą sakant buvo lengviau..... Kai baigiau kraujuot, tai nuėjus į tualetą dideliam atrodė kad mėn. prasideda... Kol kas patarčiau iš raciono išmest sumuštinius, kakavą, ir šiaip kas tavo manymu tau vidurius kietina. Krupos geras dalykas - juo labiiu kad ir vaikiukui tada didelė tikimybė, kad nereikės jokių lašelių nuo pilvo pūtimo. Beje jei tavo gyd neįspėjo tai kol maitini (bent jau pirmus 3-4 mėn.) negalima: gert sulčių iš pokelių, valgyt daug žuvies ir kiaušinių, valgyt stipriai keptą maistą (geriau troškintas ar virtas), naudot aštrius-ryškius prieskonius (pvz.karis, cinamonas). Bėgu maitint užbaigsiu vėliau SĖKMĖS
Mangale
2009 03 23, 01:20
oi mai gad.. net nupurte kaip temos pavadinima perskaiciau ir prisiminiau situos malonumus... brrr.. Be mikrolax nei zingsnio i tualeta.. Ir perstejo man ir kas nesidare.. laukiau pagerejimo kaip isganimo, tas prasviesejimas atejo tik po kokiu geru dvieju sav.. o kur dar reikia vaika priziuret..  Nors ji paemus i rankas kazkaip viskas pasimirsdavo, nors trumpam atsipalaiduodavau ir nedejuodavau
Evushke
2009 03 23, 19:14
o man ir su pirmu, ir su antru vaiku "pats grazumas" prasidejo po gimdymo praejus kokiom 3 savaitem... ant didelio reikaliuko net bijodavau pagalvot, kad reikes eiti... tik po pirmo vaiko susitvarke savaime ir palygint greitai, o va su antru apie 2 men. vis vargstu.... ir zvakutes kisau, atrodo lyg ir geriau, o paskui ir vel tas pats... dabar kazkas ten jauciu negerai yra, bet net bijau eit pas gydytojus....
oi, atsimenu liepė sesutė nueit į wc po gimdymo (man truputį siuvo, bet tarpvietė nebuvo kirpta). nu nafik..... nueinu ir nežinau, kaip sysiot  viskas susimaišė. pasirodo, reikėjo stumt tikrai nemalonus dalykas  tiesa, dar gerą menesį atsitūpus ar pasilenkus atsitikdavo avarija, bet praėjo
As pradziai slapinausi su vesiu dusu.Taip nejausdavau grauzimo ir tuo paciu saldydavo..
fasion149
2009 03 29, 10:20
Su slapinimusi nebuvo problemu. Zaizdele buvo labai maza, bet va su tustinimusi - prailgo tualete laikas  (pavyko trecia para)
D-e-i-s-i
2009 03 29, 11:28
Na mane tai siuvo, bet jokiu problemu del slapinimosi nebuvo. Tik pamenau, kad labai baisu buvo `kakuti` daryti  labai bijojau, kad siules neplystu ar dar kas atsitiktu.
Belatrikse
2009 04 03, 13:53
As suplysau kazkaip i sona, tai sysiu darydavau atsisedus taip kad i ta sona nebegtu  tai ir neskaudedavo. O didelio reikalo krize istiko antra savaite po gimdymo  [COLOR=yellow]kakojau ir bezdejau[COLOR=yellow] su tookiais skausmais kaip per saremius, pasidariau keleta mikroklizmuciu ir viskas baigesi gerai
Grazinatorius
2009 04 05, 12:29
na man dar savaite po gimdymo nepraejo taigi ir nuo ispudingo susiuvimo (mano vyro komentaras...  , viduriai nera uzkieteje, bet is tiesu tai joks privalumas, gal net minusas nes negali valdyti proceso... zodziu, prasikankinau as kelias dienas, bet vakar baigiau savo dydvyriska akcija ir panaudojau Mikrolax ir momentaliai atsileido nereikalingas raumenu tempimas ir kiti nemalonus pojuciai del pilno zarnyno. Manau visos kurios skausmingai tustinasi/nesitustina turetu is karto imtis klizmuciu ilgai nekentejusios, nes kai prisimenu tustinimasi be klizmuciu, tai siurpuliukai nubega....  visa diena gali is toleto neiseiti, o palengvejimas labai menkas, net leliuka sunku buvo nesioti. Zodziu, Mikrolax - Visoms
o man buvo taip kad net trys Microlax nepadėjo  tap pradėjau gerti Duphalac ir tą pačią dieną dingo visi vidurių užkietėjimai
Man po gimdymo akušerė iš karto pasakė kelis kartus per dieną po prausimosi naudoti "tantum rosa",kad šlapinantis nebūtų perštėjimo. Tikrai padėjo! O be mikrolax iki šiol negaliu,nors ir trys savaitės po gimdymo praėjo. Bijau, kad mano viduriai jau priprato ir pačiai nepavyks,kol pati maitinsiu
guge123
2009 04 11, 22:09
as tai 2h po gimdymo ejau i tuoleta....nors buvau visa susiuta..kaip slapinausi net nejauciau  .o tustinausi tik grizus namo,po 3d.
~MILENA~
2009 04 12, 20:38
Turejau ir as problema po gimdymo, tai seimos gid. padejo  , DUPHALAC mazas buteliukas ir man viskas buvo
Angeliuxxx
2009 04 14, 01:11
Pirma savaite slapinausi tik su dusu, ir negrauze ne trupucio... Tik va klaida didele padariau, pasiskaiciau kad po gimdymo ypac kai siuta, labai gerai intymios higienos serveteles, tai tik po keleto dienu supratau, kad nuo ju labai perstejo ir grauze  O del didelio reikalo padejo tik mikrolax... Oj kiek laiko tulike praleista
muminukas
2009 04 14, 08:38
QUOTE(donna bona @ 2009 03 24, 12:06) oi, atsimenu liepė sesutė nueit į wc po gimdymo (man truputį siuvo, bet tarpvietė nebuvo kirpta). nu nafik..... nueinu ir nežinau, kaip sysiot  viskas susimaišė. pasirodo, reikėjo stumt tikrai nemalonus dalykas  tiesa, dar gerą menesį atsitūpus ar pasilenkus atsitikdavo avarija, bet praėjo  o man su antru irgi tik pora dygsnių padaryta, tai kaip niekur nieko  na, tik rimto reikalo jau išlaukiau iki negaliu ir be jokių žvakučių pavyko  pačiai sunku patikėti
Raselelyte
2009 04 14, 10:49
Man tai kraupus sunkumai su viduriais buvo...kosmaras  bet laaaaaaaabai padejo zvakutes hemorol, viskas kazkaip atrodo tvarkosi....
QUOTE(Raselelyte @ 2009 04 14, 12:49) Man tai kraupus sunkumai su viduriais buvo...kosmaras  bet laaaaaaaabai padejo zvakutes hemorol, viskas kazkaip atrodo tvarkosi....  O tos zvakutes hemorol receptinis ar ne?
Raselelyte
2009 04 15, 16:51
QUOTE(nainaa @ 2009 04 15, 14:23) O tos zvakutes hemorol receptinis ar ne?  nea, jos be recepto...tikrai gerulis dalykas
susidomejusi
2009 04 15, 21:15
As naudojau mikrolaxa, gal 6 viso po gimdymo sunaudojau (kasdien po viena)
Tiesa i wc eiti po gimdymo buvo oi kaip baisu, bet nors ir po 20 siuliu, jokiu zvakuciu jokiu pilimusi dusu,
Radau būdą, kaip gyventi be mikrolax. Daug labai daug skysčių, pusė obuolio ant tuščio skrandžio+ vanduo ir kasdien po bananą. Man padėjo, nors ir kas antrą dieną, bet visgi pasiekimas! Reikės dar hemorol išbandyti
_2good4U_
2009 05 02, 20:33
Kadangi buvau kirpta - siuta, tai po gimdymo isvede kateteri, ant rytojaus ji iseme, viskas buvo gerai
lincia_pincia
2009 05 04, 15:56
sveikos sapinantis man jokiu bedu, bet va su dideliu po gimdymo tris dienas nekakojau, taineistverus pasistaciau mikrolax klizmute.. bet labai nemalonu man su ja buvo, kazkaip grauze biski viduje (ar cia normalu?)...  sekancia diena is ryto pakakojau labai skystai ir pati  o vat siandien buvau pas daktare, sukiso ji man i uzpakaliuka zvakutes del gimdos susitraukinejimo ir toks jausmas, kad kaku noiu, bet nuejus i WC visas noras dingsta  kakojau vakar ryte... ar normalu cia viskas? (beje, per gimdyma buvo trupuciuka islindes gemarojus, bet daktare iskart ji suskiso pirstuku atgal ir daugiau jis nebeislindo  ). ir kiek paru nekakot yra normalu (atsizvelgiant i tai, kad valgau ne per daugiausiai..
kamilyytee
2009 05 05, 10:52
Na man su sysiuku irgi normaliai buvo  ,o kakutis tai buvo uzsilaikes, bet su Forlaxu isikapsciau ,tikrai padejo jis man  ,tai dabar jei bedos su viduriu uzkietejimu naudojame Forlax!
Emerencija
2009 05 10, 21:09
QUOTE(kamilyytee @ 2009 05 05, 11:52) Na man su sysiuku irgi normaliai buvo  ,o kakutis tai buvo uzsilaikes, bet su Forlaxu isikapsciau ,tikrai padejo jis man  ,tai dabar jei bedos su viduriu uzkietejimu naudojame Forlax! O man už forlax'a ŽYMIAI geresnis yra Duphalac ši preparatą gali vartoti net kūdikiai  tai sirupas, kuris išpurena išmatas žarnyne ir be jokio vargo pasituštini Gali vartoti ir maitinančios mamos http://www.100metu.lt/112/1219/receptiniai...raides/duphalac
vaidacka:)
2009 05 13, 12:53
Neturejau problemu nei su tustinimuisi, nei su slapinimuisi, mergynos nebijokit, as ir buvau prigasdinta kad taip ir taip ir labai bijojau 1 kart eit i tulika bet ko daryt... Bet nuejau ir viskas puikiai, atsargiai zinoma ir pamatysit, drasos jums  Ir kirpta, ir siuta buvau...
gustomama
2009 05 13, 15:26
QUOTE(Emerencija @ 2009 05 10, 22:09) O man už forlax'a ŽYMIAI geresnis yra Duphalac o man nieks nepadejo,isgeriau ne viena buteliuka
|
|