QUOTE(march @ 2010 07 04, 22:35)
Sveikos esamos ir busimos mamytes.iskilo dilema -tinsta kojos ir rankos-7nestumo menesiukui prasidejus.
kaip galvojat ar ne per anksti?
kaip galvojat ar ne per anksti?
Vnadenukas vandenukas vandenukas
QUOTE(march @ 2010 07 04, 22:35) Sveikos esamos ir busimos mamytes.iskilo dilema -tinsta kojos ir rankos-7nestumo menesiukui prasidejus. kaip galvojat ar ne per anksti? Vnadenukas vandenukas vandenukas
Man padedavo pagalve po kojomis nakti miegant nuo koju tinimo. bent jau atsikeldavau su jau atslugusiu tinimu
As stengiuosi miegot kojytes i virsu truputi pakelusi, plius vakarais po saltu vandenuku kojas palaikau
Turiu pradarytos steponeno arbatos, jei kam reikia atvaziuokit paimti. MEs seskineje. Gaila ismest nes pati ilgai ieskojau
Šią karštą vasarą mano kojos nėštumo metu buvo panašios ne į kojas o į didelius kelmus, kuriuos slėpiau po ilgom vasarinėm suknelėm ir tai visi pamatydavo ir nustebę kraipydavo galvas ar tai tikrai mano kojos? Tai su lotion 1000 tepiau tai šiek tiek prislopindavo tinimą, bet tik ryte pavaikščiodavau 30 min ir vėl kojos virsdavo į storus, drūtus paranormalius kelmus
Visa laika dziaugiausi jog man netinsta...tai vat i pabaiga taip staiga pradejo tinti rankos...aisku ir kojos patine, bet pirmiausia pastebejau rankas...Buvau skaicius kad pabaigoj tai normalu, bet kad man skauda, sunkiai lankstosi pirstai..padus skauda, tai nusprendziau daktarei pasakyti...israse vaisu, bet sake jei nepraeis pasirodyt anksciau, tai imsis kitu veiksmu..tikriausia skatins gimdyma
sveikos businos mamytes
visai netycia ilindau i si foruma...
sveikos mergaites
man taip pat pradejo tinti rankos jau kokias pora savaiciu nejau pades didesnio kiekio vandens vartojimas? rankas net skauda, ziedo nebeiseina nusimauti QUOTE(ladysonata @ 2011 01 17, 17:11) sveikos mergaites man taip pat pradejo tinti rankos jau kokias pora savaiciu nejau pades didesnio kiekio vandens vartojimas? rankas net skauda, ziedo nebeiseina nusimauti labas man ir baisiai tino nuo kokiu 32-33sav,net acetono slapime buvo per didelis kiekis,bet kaip pradejau gerti 2ltr ir daugiau vandens slapimo tyrimas geras ir maziau daug maziau tinstu,jei kuria diena maziau skysciu tai ant rytojaus jau daugiau patinus.skysciu vartojimas gal ir nepanaikins visiskai tinimo,bet bent siek tiek pageres
meginsim
As jauciuosi kaip vandenuko pripompuota
visgi jei tinsta rankos, kojos, butina kuo maziau skysciu vartot
QUOTE(ladysonata @ 2011 01 25, 15:46) visgi jei tinsta rankos, kojos, butina kuo maziau skysciu vartot O aš šiandien iš ginės grįžau, tai spaudimas padidėjęs,tinimas nemažėja, +2kg per dvi savaites, o šlapimas geras. Man tik pasakė mažinti druską, valgyti pieno produktus ir išgerti apie 4l skysčių (negazuotų) per dieną. Kažkaip atmestinai žiūri, baisu, kad kas negero nenutiktų, ypač va čia paskaičius, kad ne i gerą tie visi tinimai. QUOTE(ladysonata @ 2011 01 25, 16:46) visgi jei tinsta rankos, kojos, butina kuo maziau skysciu vartot Man sakė,kad kaip tik skysčiai skysčius išvaro, o kai nedaug vartojama,tai jie kaupiasi organizme. O aš pati labai daug geriu ir visai netinstu
Man dar tik 19sav,o jau tinstu,i batus koju nebeikisu
Sveikos,
Jei tinstate ir dar plius yra aukstas spaudimas, siulyciau nieko nelaukti ir kreiptis i gydytojus, nes tai gali buti preeklampsijos pozymiai.
as savo koju tynimo beda buvau suvertus ant vasaros karsciu ir mazo skysciu vartojimo-gydytojai nekreipe per daug i tai demesio ,tipo gerk daugiau,laikyk kojas auksciau pasidejus ir pan...paskutini nestumo menesi kojos patapo kaip kalades!!!!ranku riesai ir pirstai istino!net ir veidas paburkes buvo....gydotojai pasiule tik spec.kojines nusipirkti,pradejo sekti spaudima ir dazniau tikrinti baltymu kieki slapime(tynimas,baltymai+per aukstas spaudimas=preklamsijos pozymiai).Sake,kad be situ triju pozymiu buvimo tik tynimas nekenkia nei kudikiui,nei mamai(nekreipiant demesio i "nepatoguma"
As taip pat patinus , bet man sake jokiu budu nemazinti skysciu. sake geriau rankas pamankstinti , keleta pratimuku kojoms. Na ir aisku , kai yra galimybe , laikyti kojas iskelus.
Pusė kelio įveikta, o ir man kojos ėmė tinti. Iš ryto dar gerai, o jau nuo pietų, kaip kaladės pasidaro
Pas mane, kaip tik spaudimas žemas, tai negali būti tame bėda... Ir skysčių manau normaliai vartoju, stengiuosi apie 2 litrus per parą. Na eisiu pirmadienį pas gydytoją, žiūrėsiu ką pasakys.
koju tynimas nepriklauso nuo per auksto ar per zemo spaudimo,tik jei tinsta kojos+spaudimas per aukstas+baltymai slapime,tada gali buti rimtu problemu,o sie simptomai po viena beveik nieko nereiskia,ypac tynimas ir baltymas,jei jo nedaug..
O niekam gydytojai neisrase kokiu nors skysciu varanciu vaistu? nes as irgi vaikstau su kalademis, galvoju uzsukti pas gydytoja pasirodyti, nors spaudimas ir slapimo tyrimai paskutini kartais ir visada buvo geri...
Tinimams mazint gine israse NONSALT. Dar tik antra diena geriu, tai rezultatu kolkas per daug nepastebejau
Detalus aprašymas Kalis ir magnis prieš neigiamą druskos poveikį! Sūdote maistą? Druska kaupia organizme vandenį, todėl gali pabrinkti galūnės, paakiai, sunkėja širdies darbas. Prieš mėnesines tempia krūtis ir pučia pilvą? Hormonai skatina druskos ir skysčių kaupimąsi. Padėti gali kalis ir magnis natrio ir vandens perteklius pašalinamas, sumažėja tinimai ir kraujospūdis, palengvėja širdies darbas. Poveikis Kalis ir magnis yra svarbūs širdies, kraujagyslių, raumenų ir nervų veiklai. Magnis reikalingas, kad kalis galėtų patekti į ląsteles, ypač širdies raumens. Šie mineralai reguliuoja širdies darbą. Jų trūkumas gali pasireikšti širdies ritmo sutrikimu ar silpnumu. Kalis ir magnis yra druskos - natrio chlorido antagonistai. Druska sukaupia vandenį organizme, skatina veido pabrinkimą, kojų tinimą, padidėjusį kraujospūdį. Kalis su magniu neleidžia kauptis natriui, todėl padidėja natrio, o kartu su juo ir vandens pasišalinimas iš organizmo - mažėja tinimai ir kraujospūdis, palengvėja širdies darbas. Kalio ir magnio derinys gali padėti ir moterims, kurias prieš mėnesines vargina krūtų tempimas, pilvo pūtimas, nes dėl hormonų įtakos organizme susilaiko daugiau vandens.
vaiksciojau su kojom kaladem ,o gydytoja sake:cia vaikui nekenkia,tik jusu patogumo klausimas...buvo like tik pusantro menesio iki gimdymo,tai nebesipatoginau,o laukiau kojas i virsu iskelus
QUOTE(saulux @ 2011 04 28, 17:30) vaiksciojau su kojom kaladem ,o gydytoja sake:cia vaikui nekenkia,tik jusu patogumo klausimas...buvo like tik pusantro menesio iki gimdymo,tai nebesipatoginau,o laukiau kojas i virsu iskelus sveiki, mano koja pradejo tinti likus dviem savaitem iki gimdymo. daktare nekreipe demesio. dabar po gimdymo praejo 3 men, koja ir toliau tebesutinusi. kreipiausi pas gydytojus, priezastis dar neatrasta. o pati jauciu labai dideli skausma, o arteja vasara, kaip i basutes reikes isimaut, pedos tai nevienodos
Mano rankos pradejo labai tinti, sunku net pirstus lankstyt, skausmas tai irgi nemazas, rytais i rankas nieko nebegaliu paimt.
Man irgi kojos baisiai tinsta, pasakiau ginei kadangi visi tyrimai mano yra geri, tai pasiule nusipirkti spec, arbatos nuo tynimu, bent jau vilniuje jos galima nusipirkti tik vienoje vaistineje netoli centro, bet is tiesu tai padejo, aisku skyscius pravaro kazkiek, ir kai geriu tikrai kojos ne tokios kalades buna
Viskas, nuo siandien ir as keliu kojas i virsu, ir geriu daug vandens. Ziuresim, ar nors kiek geriau bus.
O tai jau pedos kaip bulkutes issipute, kauliuku jokiu nebesimato, ir jausmas ne koks Papildyta: O gal salto ar drungno vandens voneles padetu pedoms?
sveikos mergaites, noreciau pasidalint savo bedomis, ziauriai tinsta kojos, jau praktiskai atsibudus ryte (o miegu pakeltom kojom) jos buna patine, o dienos pabaigoje tai is viso kaip bandeles issipute, ir taip idomiai desine koja labiau tinsta. ir dar bajeris desines rankos pirstai aptirpe. praktiskai trys viduriniai pirstai na neissitiesia kaip normalus pirstai, tik su skausmu. dare slapimo tyrima tai sake kad baltymo rado. suprantu kad su inkstais kazkokiu bedu yra bet kad niekas neskauda. nu sakes kazkokios man 36 sav. tiesiog gal kam taip buvo su tais nutirpimais, daktare nezino kas tai sukelia tipo uzspausta kazkur ir vsio. negi man taip iki galo kankintis, net peilio nenulaikau
QUOTE(Kikile @ 2011 05 24, 11:14) taip labai gerai, ir ypac vakare pries einant miegoti. Rytais dar neatsikelus is lovos galima kojas susibintuoti elastiniu bintu. ( cia del venu). kalbejau su akusere kuri dalyvavo mano gimdyme, tai sake, kad gimdant uzdeda specialias kojines del venu. Pasidomekit. QUOTE(Pumpure @ 2011 05 26, 22:08) tiesiog gal kam taip buvo su tais nutirpimais, daktare nezino kas tai sukelia tipo uzspausta kazkur ir vsio. negi man taip iki galo kankintis, net peilio nenulaikau tavo atveju noretusi pasiulyti masazisto paslaugu, kazkiek paieskojusi gal ir rastu kas uzspausta ir kazkiek atpalaiduotu raumenukus. gaila, bet ziuriu labai jau tynimo sprendimo budu nera Vandens stengiuosi nemazai gerti, bet gal 3 ltr jau mazoka, reikia ir 4 ir 5 siekti Kadangi tinsta pedos, tai pastebejau, kad super gelbeja po kaimiska pievele vaiksciojimas basomis - gaila, kad nekasdien imanomas toks malonumas
Na su nutirpimais ir man tenka susidurti, ar ilgiau pasedziu, ar ranka sulenkus palaikau, tai keliu pirstu ir nebejauciu. bet jau tikiuosi gimdymo islaukti, ziuresiu, jei neatleis, tada masazisto pagalbos prasysiu
Galvojau jau Supermamose, tai tikrai rasiu atsakyma- ka daryti su tinimais
Pasiguosiu ir as...Laukiausiu pirmo maziaus, tai nekreipiau demesio, kad tinstu, tempas siais laikais greitas, darbas, isirenginejom nauja busta...zodziu, laikiau normaliu dalyku..kol mano koju 8men nepamate mama! Jai vos soko nebuvo Grizau namo geriau Steponeno arbata, nusipirkai kompresines kojines, nieks NEPADEJO! Paskutini men. o buvo geguze galvojau isprotesiu, nes man ne tik tino, bet nuo tinimo pedas be proto nieztejo, vyras net atbusdavo, kai pradedavau jas draskyt, o kuo labiau draskai tuo labaiu niezti ir butinai nakti, ko tik nedariau... Atlego, tik po gimdimo prajus vos ne menesiui!!! Po to pasidariau visokius tyrimus inkstu, kepenu ir t.t. ir tyrimai idealus!!! Dabar laukiuosi antro maziuko ir viskas prasideda is naujo...Tik dabar atsakymo bandau ieskot pati, ka daryti, nes nors pakeiciau gine jos reakcijos i mano beda nebuvo, ji net neapziurejo koju:(( Ka galiu pasakyt mergaites, laikomes ir mes nugalesim!! P.S. pirma maziu isnesiojau puikiai, aciu dievui nieko nenutiko ir aciu Dievui dar nezinojau visu baisybiu, kurios gali nutikti tinstant...tikiuosi ir antras stebukliukas pasieks pasauli sekmingai QUOTE(RIMGAILĖ @ 2011 12 06, 21:19) Nera panaceja tas magnis. As padidinta jo doze geriu nuo 6 menesio, kai tik prasidejo tinimai. Irgi is pradziu atrode, kad padeda: nustojo meslungis traukti raumenis, budavo dienu, kai kojos atrode daug maz normalios, net i batus galedavau isisprausti. Nuo astunto menesio nuo tinimo nebegelbeja niekas (tiesa meslungiai taip ir nebesugrizo). Kojos, pilna ta zodzio prasme, tragiskos. Siek tiek padeda mechaninis suspaudimas (spec kojines), bet tik laikinai ir tik lokaliai. Su vyru juokaujam, kad jei ir turesiu striju, tai pas mane jos bus ant ciurnu, nes susikaupe skysciai taip plesia oda, kad ten viskas israusta tarsi butu nuplikyta. Gydytoja pataria kada tik imanoma pagulineti iskelus kojas vos vos auksciau uz sirdies lygi. Pakelus auksciau imu dusti, pasidaro labai bloga... Nu zodziu... Maciau merginos skundziasi nutirpusiais pirstais. Ta "malonuma" as irgi gavau. Jei kraujotaka nesutrikusi, tuomet tai viso labo nervu uzspaudimas ties riesais. Mano ginekologe sako, kad tai gana daznas reiskinys, irgi susijes su tinimu. Zada, kad po gimdymo turetu atsistatyti pirstu jautrumas... Nu tai vat dabar laukiu to dziugaus momento kaip gerve lietaus, bo man visa desine ranka jau 3 menesiai kaip "ateme"... Indu per ta laika isdauziau daugiau nei per visa praejusia dekada. QUOTE(Foxenas @ 2011 12 14, 00:42) Nera panaceja tas magnis. As padidinta jo doze geriu nuo 6 menesio, kai tik prasidejo tinimai. Irgi is pradziu atrode, kad padeda: nustojo meslungis traukti raumenis, budavo dienu, kai kojos atrode daug maz normalios, net i batus galedavau Turbut nuo organizmo priklauso kas kam tinka, bet jei buciau zinojusi, kai pirmo laukiausi, kad Magnis man gali padeti, buciau gerusi kibirais, nes tinusiu koju padarinius (sutrukinejusias kraujagisles teks kazkaip gydyti-naikinti
Parduodu naujas kompresines pėdkelnes - tiksliau ne pėdkelnes, o iki kirkšnies užtempiamas kojines, tinkamas visoms: nėščiosioms, gimdyvėms (gimdymo metu labai patogu), kurioms reikalinga gimdymo metu apsaugoti savo kojytes, bei visoms, norinčioms turėti gražias kojas. Kompresija 140, kitaip sakant 1 klasės.
Viena kojinė matuota. Man netiko, nes nėštumo metu priaugau daug svorio ir šlaunys tiesiog per stambios šioms pėdkelnėms... Aprašymas: 140 denų (kompresija ties čiurna 18-22 mmHg) - vidutiniškai apspaudžia ir ypač tinka mūvėti ankstyvoje venų išsiplėtimo stadijoje jos pagerina kraujotaką ir saugo nuo kojų tirpimo. kojinės iki kirkšnies ![]() 45 lt
mergaites, jau tiek prisiskaiciau apie ta stebuklinga Steponeno arbata, bet niekas neraso kur jos gauti
Su pirmu vaikiuku vaiksciojau istinusiomis kojomis, gydytoja burbuliuodavo, bet nieko nesiimdavo. o as nieko neskaiciau ir nemasciau, kad cia kazkoks jau blogis
Pirmo nestumo metu, paskutinius tris menesius ryte atsikelus net ranku pirstu sulenkti negaledavau, budavo kaip bandeles, ant pedu irgi vos atsistodavau
Dabar antro nestumo metu tinstu daug maziau, vakarais tik kojos ir rankos jau buna "pasipute" QUOTE(BonyEx @ 2012 03 28, 00:15) Su pirmu vaikiuku vaiksciojau istinusiomis kojomis, gydytoja burbuliuodavo, bet nieko nesiimdavo. o as nieko neskaiciau ir nemasciau, kad cia kazkoks jau blogis o kibirais tai cia kiek litru per diena liepdavo isgerti?
as tai iki 7 menesio dziaugiuosi , kad netinstu, man mama sakydavo ''tu palauk, palauk'', na ir ka... sulaukiau
QUOTE(slitka @ 2012 03 20, 17:32) mergaites, jau tiek prisiskaiciau apie ta stebuklinga Steponeno arbata, bet niekas neraso kur jos gauti Na as vakar irgi nusipirkau porą pokleių Steponėno arbatos po 10 Lt. beveik.už poką. Pirkau Širdažolėj, Pelesos g. Vilniuj, už geležinkelio, spec. vaistinėj, man gydytoja sakė tik ten galima jos įsigyti, bet esant reikalui galit pasiskambint į Širdažolę, jie iš Kauno homeopatinius vaistus vežasi tai gal ir į Kauną gali perduoti. Telefoną galite susirasti jų tinklapyje
kaune yra dar senamiesty vilniaus gatvej vaistazoliu vaistine,sako ten yra tos arbatos,tiksliai adreso nepamenu.o tinstu baisiai ir as,bet siandien mano gydytoja pasake-gerkite daugiau,t.y.2.5l per diena,ir susireguliuokit mityba.
|