Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tinimai. Ką daryti?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
jupa_
Kažkaip neradau nieko apie vandenų nepasišalinimą, bijau kad tuoj reiks į daktarus kreiptis. Kol kas dar lyg ir pakenčiamai, bet jau po truputį gasdina - labai smarkiai tinsta kojos, ir visa kita irgi neatsilieka (žiedai ant pirštų jau netelpa), smarkiai auga svoris. Be to, vasara, karšta - labai troškina, todėl geriu nemažai (dabar jau pradėjau mažinti). Įtariu, kad čia ta pati neščiųjų problema - nepasišalina vandenys. Patarkit kokių priemonių galima imtis. Iš anksto ačiū.
rosa
Pasitark būtinai su medikais. Kokios skysčius varančios arbatos gali bėdos pridaryti, jei laukiesi.
SDFVBN
QUOTE(upsis @ 2005 05 27, 07:10)
Kažkaip neradau nieko apie vandenų nepasišalinimą, bijau kad tuoj reiks į daktarus kreiptis. Kol kas dar lyg ir pakenčiamai, bet jau po truputį gasdina - labai smarkiai tinsta kojos, ir visa kita irgi neatsilieka (žiedai ant pirštų jau netelpa), smarkiai auga svoris. Be to, vasara, karšta - labai troškina, todėl geriu nemažai (dabar jau pradėjau mažinti). Įtariu, kad čia ta pati neščiųjų problema - nepasišalina vandenys. Patarkit kokių priemonių galima imtis. Iš anksto ačiū.
*

Sveika,

Turiu ir ar šią problemą.Tinstu,kaip mielinė bandelė.Žiedai nebetelpaant pirštų, kojos, kaip kaladės, pati apsunkusi, kaip...........nežinau kas.Jaučiuosi tragiškai.Net nenoriu įsivaizduoti, kas bus liepos mėn., kai bus dar karščiau.Daktarės patarimas, kuo dažniau ir aukščiau laikyti kojas.Bet nieko man nepadeda. sad.gif sad.gif sad.gif
Jau ir nebežinau ką daryti, bet ką............kentėsim..........
rolana
O spaudimas nekyla? Šlapime baltymo nėra? Nes didelis tinimas nėra gerai. Šiam reikalui yra daktaro Steponėno arbata, bet protingiausia manau būtų pasirodyti medikams 4u.gif
lanaa
man atrodo tu kreipkis i gydytoja.mano gydytojas sake, kad kai tinsta tik kojos, tai dar nieko, bet kada pradeda tinti jau ir ranku pirstai, tai reiskia, kad ir vaikutis pradeda tinti. gydytojas man viska valgyciau be druskos, kad organizme nepradetu kauptis skysciai. tuolab, kad man kazkoks chroniskas inkstu uzdegimas. is pradziu, kelias dienas buvo neskanu schmoll.gif , bet dabar pripratau ir man tos druskos visai nereik biggrin.gif . ir tpiu tpiu tpiu, kai pradejau sveikai maitintis, tai ir inkstu ir skrandzio problemos praejo, o ir skysciai nepradejo kauptis tongue.gif . be to kai yra proga atsigulk ir laikyk iskelus kojas auksciau.stenkis ilga laika nestoveti ant koju (ypac visoms kirpejoms, pardavejoms ir pan).
beje radau vieno amerikieciu gydytojo recepta nuo tinimu.cia rasoma, kad per diena reikia isgerti 8-10 stikliniu po 250 ml skyscio (apie 2l) , kaip tai neskambetu paradoksaliai, kuris pasalina is organizmo kenksmingas medziagas, del kuriu skysciai kaupiasi.raso, kad daugeliui moteru, tai padeda.taciau negalima isgerti daugiau 2 st. per karta ir nereikia stiklines pripildyti iki virsaus, kad liktu vietos ir kitam maistui smile.gif
beje dar raso, kad jeis tinimas nepraeina 24 val. butina kreiptis i gydytoja.tai gali nieko nereiksti, bet jeigu tinimas susijes su staiga padidejusiu svoriu, aukstu spaudimu, slapime padideja baltymo - tai gali reiksti, kad prasidejo predeklamsija (nezinau ar taip vercias i lt) blink.gif
jovka
Kai laukiausi man irgi buvo tas pats. Baisiausiai tinau. Nei spaudimas nekilo, nei to nelemto baltymo slapime nerado. Gydytoja liepe gert daugiau skysciu ir kuo daugiau judet. Taigi as lankiau baseina ir budavo po baseino tinimas atslugdavo, bet kita diena ir vel budavo tas pats. Tinti pradejau kazkur nuo 25 savaites, ir sekmingai isnesiojau, nors kai pradejau tinti tai atrodziau tiesiog tragiskai,o ziedus padejau giliai i stalciu. Tad ne visad tinimas reikia kazka negera, nors zinoma nueit pas gydytoja tai tikrai verta. Blogiau nebus.
risa
Labutis
Tinstančiosios nestuke.gif , nieko nelaukdamos kreipkitės į medikus.Tai pavojinga, mane dėl rankų ir kojų patinimo skubiai guldė i ligonine, nors nei baltymo dar nerado, nei spaudimas padidėjęs. Dvi dienas lašino lašines, gavau skaičiuot kiek skysčių suvartoju, ir kiek sisi (taip sakant) padarau. Iš gydytojos intonaciju supratau, kad tai tikrai rimta, gali pakenkti net lėliukui(lygtais placenta nuo kažko atsiskiria, nesuprantu tų dalykų, todėl bijau suklaidint).
Gal atsirastų daugiau nusimananti mamytė, ir tiksliau paaiškintų, kaip apsigint nuo to tinimo, nes dabar supratau, kad išleisdami iš ligoninės man nepaaiškino, ką daryt, kad vėl neištinčiau , o pačiai pasidomėt iš to strioko nedaėjo blush2.gif .
** Svaja**
Mielos busimos mamytes, 4u.gif tiesiog Butina kreiptis pas ginekologe del tinimo!!!tai zinoma gali buti ir del karscio ar daug skyscio taciau tai gali buti ir toksikoze ju nestumo metu yra kelios viena is ju butent tokiais pozymiais ir pasireiskia ohmy.gif .Linkiu jums sekmes ir manau kad viskas bus ok.gif ok.gif
zelionuska
Yra tokia liga - nėščiųjų vandenė. Ir kilogramai kaip lipo...Jaučiausi tragiškai. O atrodžiau dar tragiškiau doh.gif Asmeniškai aš, gydytojos nurodymu gėriau dr. Steponėno arbatą. Nežinau ar padėjo, ar ne.
rolana
QUOTE(lanaa @ 2005 05 27, 17:55)
bet jeigu tinimas susijes su staiga padidejusiu svoriu, aukstu spaudimu, slapime padideja  baltymo - tai gali reiksti, kad prasidejo predeklamsija (nezinau ar taip vercias i lt)  blink.gif

Preklamsija 4u.gif . O čia jau rimta, nes prieš laiką gali atsiskirti placenta
SDFVBN
Sveikos merginos,

Kaip JŪs čia iškart prie baisių dalykų.Manau, kaip ir mano daktarė, kad tinimas nebūtinai dėl kažkokios ligos.Tai būna ir nuo didelio karščio.Tuomet nuo nuovargio ir karščio ir patinsta kojos ir pirštai.O Jūs iškart ligų ieškot...... smile.gif
jupa_
Ačiū visoms už patarimus, naudojausi visais nesusijusiais su daktarais, nes labai jų nemėgstu - jie viską perdeda, arba aš ant tokių pataikau. Pasirodo tereikia daugiau judėti. Dabar darbe (sėdimas darbas) dirbu pakaitom - tai stovėdama, tai atsisėdu, (atrodau, aišku, juokingai, visi klausinėja ko čia stovių prie kompiuterio)ir apskritai stengiuosi kuo daugiau judėti, vakarais einu pasivaikščioti. Nebevalgau nieko kepto, rūkyto, sūraus, majonezo. O geriu tiek kiek norisi. Tiesa keptą maistą jau pradėjau valgyt, kažkaip kai niekas nebetinsta taip smarkiai, tai ir nesinori laikytis tos dietos blink.gif Dar tiesa miegu su trupučiuką pakeltom kojom, pasidėjau dekį, kojos tikrai pailsi.
Gipo
Mačiau jau minėjo Steponeno arbatą, vaistinėse yra. Pažįstamoms padėjo 4u.gif
VeroniQ
QUOTE(upsis @ 2005 05 27, 08:10)
*

kaip ir sako, pažkalbek su gyd.
po siaip - per duag skysciu negerai, per mazai - negerai. Labai padeda gulejimas ir kojos i virsu. nuo sedejimo uzsispaudzia ten kazkas ir kojos draos kalademis, rankos irgi smile.gif Patyriau tai. buwo baisu. tai glint tikrai daug geriau + lioton gelis kojoms. maista reguliuot..
ejeva
QUOTE(Giko @ 2005 06 08, 13:12)
Mačiau jau minėjo Steponeno arbatą, vaistinėse yra. Pažįstamoms padėjo 4u.gif
*

Ir aš gėriau ax.gif Nenoriu gasdinti, bet gali ir į ligoninę guldyti tyrimam. g.gif
Rasytee
sveikos
norejau paklaust ar tino (tinsta )jums kojos?
Pavasarinuko leliuko mama- 2006
Siaip nepastebeciau, bet vakare pagal lilgaaulius badus matau, kad sunkiau uzsisegti, tai kaip ir tinsta.
Eziuke
kiek žinau, tokiais atvėjais pataria mažiau valgyti druskos - tada mažiau gersi...
pušelė
tinsta ne nuo gerimo. Man gydytoja kaip tik patare kuo daugiau gert vandens, kad valytusi organizmas. Cia yra pasenes poziuris, kad daug geriant tinsta kojos ir rankos.
O man tai irgi tinsta, net ne taip jau stipriai. Tik va labai kvailai, nors kartu ir juokingai jauciausi, kai su vyru nuvaziavom pas teta i ikurtuves, prisivalgiau cepelinu, o po to jie abudu man batus move, nes irgi ilgaauliai, ir labai sunkiai ten mano kojos tilpo blush2.gif
kregzde
QUOTE(Rasytee @ 2005 12 05, 21:54)
sveikos
*

Tinti pradėjo labiau į nėštumo pabaigą. Pabandyk nusipirkti kompresines kojines, jos gerina kraujo apytaką, turėtų padėti. Jų yra Ortopedijos technikoje (spec. nėštukėms su pilvukais - sterblėmis bigsmile.gif ) arba vaistinėse, parduotuvėje "Būk mama".
Vige
QUOTE(Rasytee @ 2005 12 05, 23:54)
sveikos
*

Man tino jau nestumo pabaigoje, ypatingai paskutini menesi - tada ne tik kojos, bet ir rankos, ir veidas siek tiek patindavo. Gydytoja liepe visiskai atsisakyti druskos, pomidoru, nes jie sulaiko skyscius organizme, taip pat reikia gerti daug vandens, nes ne nuo jo tinstama, o nuo sutrikusio jo pasalinimo. Kojas stengtis laikyti auksciau pakelus - nepatingek kelis kartus per diena jas pailsinti, na ir zinoma, elastines kojinaites cia pamacytu, labiau tam, kad neissiplestu venos. Beje, dar labai padeda pasivaiksciojimai, nes labaisiai kojos tinsta, kai nejudi.
Sekmes! 4u.gif
Ikulia
As vakar buvau pas gydytoja ir ji pasake, kad kojos tinsta. Nedaug, bet...Liepe nusipirkti Steponeno arbata ir gerti kasdien.
Neigaja
nu man tinsta ne tik kojos bet ir rankos pagurklis net baisu aciu jums uz patarimus reiks pasinaudoti
Atra
nuo tinimų padeda homeopatiniai vaistukai - Apis 4u.gif
zelionuska
oioioi...pirmą nėštumą tai jau tinau...bet buvo vasara ax.gif nepadėjo jokios steponėnų arbatos, sutrūkinėjo oda, priaugau 28kg doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
dowilia
del to, kad man visiskai netino nei kojos nei rankos, as labai dziaugiausi, nes vasara buvo ziauriai karsta, nors jau buvau paskutiniam nestumo men, manes sita probema nekankino. thumbup.gif
kristulia
Visą nėštumą nepastebėjau, kad tintų. Tik ilgaauliai batai sunkiau užsisegdinėt pradėjo. Tai vat ir nežinau ar čia nuo tinimo. Gal kiek kojos pastorėjo g.gif
Siracusa
man netino, visa vasara kuo puikiausiai isvaiksciojau, net ir karstom dienom nejausdavau tinimu.. tongue.gif
sano
QUOTE(pušelė @ 2005 12 06, 14:08)
Cia yra pasenes poziuris, kad daug geriant tinsta kojos ir rankos.
*

visai nepasenes, niestumo pabaigoje siaubingai tinau ir kiekviena stikline perdaug matydavosi mano rankose ir kojose. net ligoninej kelis sykius del tinimo gulejau.

QUOTE(Ikulia @ 2005 12 08, 11:43)
As vakar buvau pas gydytoja ir ji pasake, kad kojos tinsta. Nedaug, bet...Liepe nusipirkti Steponeno arbata ir gerti kasdien.
*

thumbup.gif arbata. Faktiskai ji vienintele vare skyscius. O isbandyta buvo daug ...
slyvka
Mane tai labai domina ar neshtumo metu kam nors ishtindavo slaunys ar tik bishki pabringdavo ar isvis nieko nesidarydavo. Mano tai viena pazystama prigazdino, kad ishtins tavo slaunys ir jokiu standartini dyzio kelniu negalesi uzsimaukslinti g.gif
Aciu. 4u.gif
Isila
QUOTE(Rasytee @ 2005 12 05, 21:54)
sveikos
*

nuo nėštumo pradžios iki galo tino.. doh.gif vasarą dar nieko, bet kai reikėdavo ilgaaulius užsisegt, tai vargdavau lotuliukas.gif
Daivuška
man lyg ir netinsta kol kas rolleyes.gif , pagal ilgaaulius batukus šiek tiek sunkiau užsitraukia, bet manau kad dėl svorio priaugimo ax.gif
edi*
Labiausiai tino nestumo paskutini menesi, per pacius karscius. Geriau ir as Steponeno arbata, lyg padejo. Pamenu, kad vasara su guminem slepetem vaiksciojau, nes i nieka kojos netilpo biggrin.gif
Keiti
QUOTE(Vige @ 2005 12 08, 07:35)
Beje, dar labai padeda pasivaiksciojimai, nes labaisiai kojos tinsta, kai nejudi.
Sekmes! 4u.gif
*

Nebuvau linkusi į tinimą, tačiau pastebėjau, kad patindavau tada, kai mažiau judėdavau, pasivaikščiojimai labai padėjo thumbup.gif
Barikada
Ne tik kojos, bet ir rankos tinsta, o ypac kai daugiau pavaikstau.
bulbul
man kol kas netinsta, tikiuosi ir netins, bet isivaizduoju kas butu, jei dabar butu vasara, karstis... g.gif
Kvaki
QUOTE(pušelė @ 2005 12 06, 14:08)
tinsta ne nuo gerimo. Man gydytoja kaip tik patare kuo daugiau gert vandens, kad valytusi organizmas. Cia yra pasenes poziuris, kad daug geriant tinsta kojos ir rankos.
*

Tikrai kai daugiau H2O išgeriu - apmąžta tas tinimas.
O šiaip tai man labiau rankos tinsta nei kojos doh.gif Ir Čia tik paskutinį mėnesį. Rankos net laaaabai tirpsta. Naktį su užtirpusiom miegu. Matyt varlius kokius nervus spaudžia doh.gif
Kojos tinsta, jei daugiau pavaikštau arba nuo labo ryto, kol kavos neišgėriau ax.gif
Ledas
Nuo tinimo tikrai padeda skysčiai. Geriausia negazuotas mineralinis vanduo. Tik jokiu būdu ne limonadai. Dar žinau, kad gerai valgyti arbūzų, bet žiemą jų iš niekur negausi.
indrutee
Kojų tinimas
Rodo, kad kūne kaupiasi vanduo. Nustokite vartoti "dietinius" gėrimus (įvairios -colos), dirbtinius saldiklius, aštrius ir sūrius prieskonius. Plaukite kojas šaltu vandeniu; kai tik ištaikote laiko - pagulėkite ar pasėdėkite pakeltomis kojomis. Vyras ar partneris su malonumu padarys jums kojų masažą.

Jei jūsų kraujospūdis pastoviai yra aukštas (virš 140/90), pasirodė baltymai šlapime ir stipriai sutino rankos bei kojos, jums skirs gydymą.

www.vaikas.lt
raami
Sveikutės, aš tik tapau nestuke.gif, bet iš karto po ovuliacijos pastebėjau, kad mano lūpos baisiai išsausėjo, šerpetoja, skilinėja kokiais aliejais beteptum. Jaučiu viršutinės lūpos patinimą ir net tirpimą schmoll.gif
Net nežinau ar tai nėštumo požymis, ar tai kokia kita problema g.gif

Ankščiau pastebėdavau, kad kai kurių nestuke.gif, patinsta lūpos, bet galvodavau, kad taip atsitinka tik nėštumo gale mirksiukas.gif
Nivea
Aš tai irgi visa ištinus. Bet žiauriausia būna po nakties. Kojos dar kaip kojos, bet rankos.... doh.gif negaliu sulenkti pirštų. pirma turiu gerai pamasažuoti rankas, tik tada pradeda lankstytis pirštai. Ir labaibijau dėl žiedų, kad nesutriktų kraujotaka, nes laiku nespėjau nusiimti, o paskui jau buvo neįmanoma verysad.gif
Reiks pabandyt ta Steponėno arbata, gal padės kiek mirksiukas.gif
indrutee
gal tas tinimas atsiranda nuo gausaus skysciu vartojimo g.gif
siluetas
aš irgi ištinus-rankos, kojos, net veidas, kraujospūdis truputį padidėjo, tai gydytojai sakė, kad neleis pernešioti (jau beveik 40 savaičių yra)
patarė nevalgyti aštriai, nieko rūkyto, nevartoti druskos ir pan. gerti normaliai - daugiau inkstai dirbs.
Ikulia
QUOTE(indrutee @ 2006 04 14, 01:27)
gal tas tinimas atsiranda nuo gausaus skysciu vartojimo g.gif
*

Kiekvienai labai skirtingai. As net patekau i ligonine, nes geriau per mazai skysciu, o tinimai buvo. Ten man i vena suleido daug spec.skyscio ir liepe gerti kuo daugiau, bet maziau valgyti druskos. Padejo!!!
Juoglė
o tai kur galima pirkti tos dr. Steponėno arbatos? g.gif
pranciska
Na, mano atvejis kiek kitoks, bet nežinau, į kurią temą dar galėčiau rašyti g.gif ....Tiesiog neseniai turėjau traumą- paslydau ir patempiau kojos raiščius ( tai mano silpna vieta, šis patempimas gal jau koks 10). Žinoma, koja ištino. Tačiau gijimas vyksta labai lėtai- ryte tynimas kiek atslūgsta, bet vakare- kaip kaladė doh.gif ..o juk beveik nevaikštau ...Galbūt kas nėščia būdama turėjot panašią traumą, nes manau, kad toks lėtas gijimas susijęs su nestuke.gif ?Gal ką patartumėt?
Ikulia
QUOTE(jaunatis @ 2006 04 19, 16:15)
o tai kur galima pirkti tos dr. Steponėno arbatos?  g.gif
*

Ta arbata galima nupirkti zoleliu vaistineje Pelesos g. uz Naujininku tilto.

QUOTE(pranciska @ 2006 04 19, 23:43)
Na, mano atvejis kiek kitoks, bet nežinau, į kurią temą dar galėčiau rašyti g.gif ....Tiesiog neseniai turėjau traumą- paslydau ir patempiau kojos raiščius ( tai mano silpna vieta, šis patempimas gal jau koks 10). Žinoma, koja ištino. Tačiau gijimas vyksta labai lėtai-  ryte tynimas kiek atslūgsta, bet vakare- kaip kaladė doh.gif ..o juk beveik nevaikštau ...Galbūt kas nėščia būdama turėjot panašią traumą, nes manau, kad toks lėtas gijimas susijęs su  nestuke.gif ?Gal ką patartumėt?
*

Pabandyk tepti Traumeel homeopatiniu tepalu ir gerti Traumeel tabletes ( nestuke.gif galima). Pati buvau patyrus panasia trauma, man padejo.
Zioge
Galiu pasakyti is praktikos - reguliariai lankau du kartus per savaite sporteli nesciosioms baseine jau daugiau nei du menesiai. Tai nei vienos istinusios nemaciau - vienos iseina gimdyti, kitos na tik prisijungia. Ka is tikro noriu pasakyti - tai kad baseinas is ties padeda isvengti tinimu. Su siais mano pastebejimais siaip tai sutampa ir tai ka radau knygose apie nestuma - ten pataria jog reikia plaukioti, anot baseino vanduo padeda istumti kune susikaupusi vandeni. nelabai ma aisku kodel gydytojai - ginekologai nepatarineja baseino, mankstu nesciosioms g.gif, ar tai atsilike nuo medicinos progreso, ar tai gaili geru patarimu. Juk sportuojant savijauta buna puiki thumbup.gif , galu gale gal isvengi kokio tai priaugto kilogramo, o to pasekoj mazesnis svoris - mazesne tikimybe susirgti nepageidaujama liga - preeklampsija, isvengi issipletusiu koju venu, tinimu ir t.t .
pranciska
QUOTE(Ikulia @ 2006 04 20, 14:11)
Pabandyk tepti Traumeel homeopatiniu tepalu ir gerti Traumeel tabletes ( nestuke.gif galima). Pati buvau patyrus panasia trauma, man padejo.
*

Ačiū. Būtinai pabandysiu..
aciuks.gif
Kuculis
Man jau paskutines dieneles kapsi...Tik rupesteli kelia padidejes kraujospudis ir tinimas ,vandens kaupimasis organizme.Paskaiciau jusu patarimus,pabandysiu siandien daugiau vandenuko gerti.Keista man,kad buvau vakar pas gydytoja,tai nors ir rado padidejusi (gerokai -150/100) spaudima,ir sioki toki patinima,vienintele primygtine rekomendacija buvo nepernesioti vaikelio.Apie tai,kad vartociau maziau druskos,gerciau vandens daugiau - ni ni. g.gif
Ir dar neramu stai del ko - anot visu knygu,paskutinemis nestumo savaitemis svoris turetu nustoti auges,o man atvirksciai - dideja,ir pakankamai sparciai,nors pagrindinis racionas susideda is lieso jogurto (max. 2 ind. per diena), kefyro (1 l per diena) ir obuoliu...
Vienintele mano pacios versija - skysciai uzsilaiko organizme.tas jauciasi ir pgl vizitus i WC.
Bandysiu naudotis jusu patarimais...Tikiuosi,pades. ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.