Mano maziuke su leliais irgi draugauja.Kai ateina sesuo su vaikais tai vaikams sypsosi o pries seseri dudas paleidzia
Maniske, tai atvirksciai vasara nuo keletos menesiu priprato, kad daug zmoniu aplink ja, tai ji man skandalus keldavo kai mes dviese buname, o kai daug zmoniu eina pas visus is kalbina
Maniskis tai nuo kokiu keturiu men nieko neprisileisdavo. Kiti sakydavo, kad dar maziukas ir zmoniu neskiria. Kur tau ten - puikiai atskirdavo, kur mama, tetis, o kur - "svetimi". Ir kitu vietu labai bijodavo, nuo mano ar vyro ranku nenulipdavo.
Tai nusprendem, kad reikia vaika pratinti prie visuomenes ir savaitgaliais vaziuodavom pas senelius. Na ir tikrai - kokiu 11 men viskas issisprende. Bet turbut savaime
maniškis iki penkto mėnesiuko draugavo su visais
Na va mums gydytoja, sake, kad 5-6men vaikams budinga svetimu zmoniu baime, ir tai gali testis iki metuku ar ilgiau.
Na maniske, tai nuo pat pirmuju menesiu daug zmoniu aplinkui mato, visi ja kalbina, nesioja, Sako, kad aštuntą mėnesį ta svetimų baimė stipriausia
Manoji..tai net nezinau ar bijo ar nebijo..Bet jai prie svetimu nejauku..kai ateina sveciai arba mes kur nors iseinam..Tai vaikas sedi ir net nejuda, tik dairosi ir stebi..ir jokiu zirzimu..ramiakas..
Bet pas svetimus ant rannku neverkia..bet kai kas paima..svarbiausia buti salia..jei nemato nei manes, nei vyro..paleidzia dudas..o tada jau sakes.. Siaip geras tas mano vaikas..ir tikrai manau, kad isaugs..paprsaciausiai prades jau kitaip mastyti..supras, kad mamyte niekur nedingo..ir tuoj ateis, jei reikes palikti ja kitu prieziurai..
mano mazoji jau nuo 3 men. svetimų nei iš tolo neprisileidavo
QUOTE(Salne @ 2005 03 03, 12:20) Manoji..tai net nezinau ar bijo ar nebijo..Bet jai prie svetimu nejauku..kai ateina sveciai arba mes kur nors iseinam..Tai vaikas sedi ir net nejuda, tik dairosi ir stebi..ir jokiu zirzimu..ramiakas.. Bet pas svetimus ant rannku neverkia..bet kai kas paima..svarbiausia buti salia..jei nemato nei manes, nei vyro..paleidzia dudas..o tada jau sakes.. Tip top ir mums tas pats.Valgyti galima beveik ir nesinešti, jei visai nauja vieta, tik žvalgysis visur ir viskas. Jei yra daug žmonių ir aš dingstu iš matymo lauko irgi ne kas būna labai graudi veido išraiška ir dudų orketras
svetimu baime yra labai teigiamas reishkinys tokio amzhiaus vaikams. tai parodo, kad mazhiukas auga, samoningeja ir jau sugeba atskirti savus ir svetimus, saugius ir nesaugius zhmones, o ne puola visiems be atrankos shypsotis kaip ankstesniais menesiais.
o ka darydavau? ogi leisdavau mazhiams saugiai tupeti pas mane ant keliu tol, kol jie patys isidrasindavo ir nuspresdavo susipazhinti su nepazhystamaisiais
manoji turi pirma įvertinti situaciją, ar tas nepažįstamas (ar retai matomas žmogus) tiks jai į kompaniją ar ne ir tik tada jam nusišypsos, kaip teigiamą draugystės ženklą parodys, o tada jau ir ant rankyčių leisis pasiimama. Tik pastebėjau, kad bijo akinių
manoji irgi bijo svetimu, bet tik tada kai manes nera salia ir net gerai pazistamu prisibijo kai lieka su jais viena.man tai yra problema, nes kartais tenka ja palikti kol islekiu i darba, o tada prasideda asaros.Kol as esu tai sypsosi visiems is eiles
Normali ta mazo zmogaus baime, juk jis geriausiai pazysta tuos kurie dazniausiai ar visad salia jo...
Siaip mano dukryte yra drasi, megsta, kai ja kalbina, ir pati kalbina kitus ypac vaikus
Maniškiui dabar 6 mėn. ir 2 sav. jau kokį mėnesį bijo kai kurių žmonių, nesuprantu kodėl ,kai kuriem jis šypsosi iš karto, o kitus vos pamates taip pradeda rekt , kad ojojoj
Galiu pasidžiaugti kad maniškė labai mėgsta dalyvauti,t.y.kur nors važiuoti,"baliavoti",būti su kompanijom,ypač vaikų-į juos tai net liežuvį iškorus
Mano mažylė iki 4 mėn.visai senelių nepripažindavo
Nor palikti seneliams ilgesniam laikui negalime
Mūsiškė irgi nieko nepripažindavo.
Tik pamato svetimą žmogų iš karto pradeda klykti... Daba jau reaguoja į svetimus kiek ramiau. Tyrinėja, žiūri ir jeigu per arti nelenda tai po kiek laiko pripranta ir šypsosi. Jau teko pora kartų svetimam žmogui ant rankų pabūti.
o mano lelia - kompanijos zmogus. Tik savo senelio bijo
O kaip jūsų leliai bendrauja su gydytojais ?
Aš tai kas tik ateina, paprašau, kad palaikytų leliuką ir paaiškinu, kad pratinu prie rankų. Neilgai, aišku,
Maniškis irgi bijo svetimų
Tam tikrose situacijos man nesmagu ar nepatogu būna dėl to, reikia pratinti jį prie žmonių, triukšmo, nes gyvenam dažniausiai dviese (vakarais- trise) ir labai netriukšmaujam. o ir į svečius, ir į vakaruškas kokias ar treniruotes norisi nueit.. va praeis gripo banga, atšils orai ir dėsim į trasą
mano dukryte irgi neseniai pradejo bijoti svetimu.Jei dabar 7 men.Bet idomiausia tai,kad bijo tu zmoniu,kurie ateina pas mus i svecius.Vos tik pamato nepazistama,is karto patempia lupa ir i asaras.Dar moteru ne taip bijo,o jau vyru...
Turbut teks tik i svecius ir vaiksciot,o pas save nesikviesti nieko
maniskis svetimu visai nebijo ir visiems sypsosi mim 9men.
normalu, kad vaikiukas bijo. Paprastai vaikas pradeda bijot nuo 3-4mėn, ir ta baimė ima rimti tada, kad jis išmoksta ropoti. (apsiskaičius aš taip
O kadangi ir mums taip buvo, galiu tai patvirtinti. mano zujkis tikras mamyčiukas. Svetimoj aplinkoj glaudžias, slepias prie manęs, bet dabar, kai išmoko ropoti, po kelių minučių ima kalbint nepažįstamus, nori kažkur nuropoti, prisileidžia svečius, šypsos man būdamas jiems ant rankų
Mūsų pupa kai pradėjo bijoti nuo keturių mėn, tai dar ir dabar žviegia iš visos gerklės, kai koks svetimas pakalbina
Mano pirmas vaikis nebijojo nieko
sveikutes..
QUOTE(evelidu @ 2005 11 30, 22:27) O kaip jūsų leliai bendrauja su gydytojais ? Mano dukrytė tai nuo 3 mėn. pradėjo gydytojų bijoti. Pirmus du mėnesius viskas gerai buvo
mano mazyte kai pradejo skirti tailabia bijoje nepazistamu, bet paskui buvo toks tarpas kad reikejo i zmones eiti...gimtadieniai ir kaledos nauji metai, tai ji priprato ir dabar niekas jai nabaisu, bet ir nesidziaugia labai, tik kai kuriem zmonem sypsosi
o pas mus atvirksciai,svetimu niekad nebijojo,kaip kas uzkalbina iskarto sypsosi
Laba diena
Dabar suneliui 3 metukai ir jis paniskai bijo svetimu zmoniu,ta baime neatsirado staiga,ja pastebejome kai suneliui buvo vos 4 menesiai.Jau tada vos svetimas zmogus paimdavo ant ranku,vaikutis pradedavo verkti.Maneme,kad nieko baisaus,nes lyg ir turetu taip buti,bet dabar sunelis jau gan didelis,o baime niekur nedingo. Siaip jis labai aktyvus,nepasedintis vietoj berniukas,su vaikais zaidzia jei salia sukasi mama ar tetis ir nera daug suaugusiu zmoniu,taciau jei ju yra,iskart vaikas isikimba i mama ar teti ir neatsitraukia ne minutei.O neseniai pastebejau,kad jei kas svetimas uzeina namo ar net tik beldzia i duris,mazasis iskart sako:nieks pas mane neateis Visada maniau,kad tai isaugama,bet artimuju zmoniu replikos,kad cia jau nebenormalu ir kad mes kalti,vercia sunerimti,gal tikai reikia pagalbos Beje i darzeli neiname,bet galvoju,kad gal vertetu leisti,bet ar tai nepablogins situacijos patarkite ka daryti tokiu atveju labai aciu
Pas mus tokia pati problema buvo, dabar jau mažė žymiai dąsesnė.
Kiekvienas vaikutis skirtingas, mūsų tai bijojo kiekvieno kuris nėra tėtis arba mama Pradėjom eiti kartu su ja į vaikų žaidimų aikšteles, važinėjam pas kitas šeimas, kur yra vaikų. Manau kad tai padėjo Be abejonės būtinai leisime į darželį, nes manau kad reikia bendrauti su kitais vaikais. Aš nepsichologė, bet tikiuosi, kad bent kiek padėjau
Aciu,Betse
Ale jusu tai dar maziuke,musiskiui va,jau 3 suejo O apie palikima kur nors viena,tai net ir pagalvot baisu
Sveikos mamos,
Kiek ieškojau, tai panašios temos neradau. noriu jusu paklausti, ar jusu vaikuciai ko nors bijo ir kaip iveikete ta baime. Maniske dabar pradejo bijoti zmoniu (tai atsitiko po apsilankymo pas gydytoja, kuri eme krauja). Bijo visu kuriu nepazysta, net vaiku. I vienus reaguoja net verkdama. Ir apskritai, po kraujo emimo, ji pasidare tokia bailiuke. Nebezinau ka ir bedaryti o gydytoju is vis neprisileidzia. tik pamacius verkt pradeda, nesvarbu kad ir nieko jai nedaro, o tik kalbina. dar labiau bijo naujoviu, todel nebezinau kaip i darzeli reaguos. Pries tai viskas buvo gerai.
Na ir mes vienos nepaliekam
Kai ją prižiūrėjo draugė, taip problemų nebuvo, bet palikti ją kokiam žaidimų kambary tai nei nesvajoju Na aš labai tikiuosi, kad įsidrąsins kai pradės lankyti darželį. O dėl to kad vienur vaikas jaučiasi gerai, kitur blogai, tai manau nuo daug ko priklauso. Mūsiškė nemėgsta būti tokiuose namuose, kur daug baldų ir nėra erdvės. O pas draugus, kur yra didelis kambarys, vos viena sofa ir staliukas, tai ten patinka. Būna kad balsas nepatinka Tų baimių pas vaiką daug Beja labai gražios nuotraukytės
Aciukas uz nuotrauku pagyras
As tai net negalvoju apie palikima kokiam zaidimu kambary,bet va,pvz.mano tevai nesupranta kodel mes negalim jiems anuko palikt kokiai savaitelei Niu,zodziu,man tai netrukdo,kad musu padauza toks mamyciukas,nes manau,kad ateis laikas ir viskas stos i savo vezes,bet aplinkiniu nuomone kitokia ir jau pradedu galvot gal as neteisi
mano sunus pradejo bijot raudonu svieseliu kur ant raktu pakabuko yra viena diena nesupratau pradejo klikt virtuvei nueinu ziuriu kad kaip ir nieko nei nukryto nei ka kitas, paskui ziuriu is priesingo namo vaikas su ta sviesele i musu langus svecia o maniskis klikti
tai nuejau ir pasakiau to vaiko tevam man tai negaila kad jis zaidzia su ta sviesa nu bet i kitu langus svest Natyte siaip tai turetu praeiti, jai gal baime yra kad tie zmones jai skaudziai padarys , gal demesi reikia nukreipt i kita daikta QUOTE(Natyte @ 2007 02 09, 11:39) Sveikos mamos, Kiek ieškojau, tai panašios temos neradau. noriu jusu paklausti, ar jusu vaikuciai ko nors bijo ir kaip iveikete ta baime. Maniske dabar pradejo bijoti zmoniu (tai atsitiko po apsilankymo pas gydytoja, kuri eme krauja). Bijo visu kuriu nepazysta, net vaiku. I vienus reaguoja net verkdama. Ir apskritai, po kraujo emimo, ji pasidare tokia bailiuke. Nebezinau ka ir bedaryti o gydytoju is vis neprisileidzia. tik pamacius verkt pradeda, nesvarbu kad ir nieko jai nedaro, o tik kalbina. dar labiau bijo naujoviu, todel nebezinau kaip i darzeli reaguos. Pries tai viskas buvo gerai. Papildyta: Mano maze mes kuri laika net vadinom bailiuke.Baimes atsiradokiek pamenam po masazu Vos iejus i poliklinika veido mimika pasikeicia. Kabinete apsipila asaromis ir net paklausyti gydytoja negali, nes niekaip neatplesiame man nuo kaklo. Akiu dugno iki dabar negalime pasitikrinti. Sakytum mediku baime. Ne tik: gatveje bet kas uzkalbina mane, tai mazoji iskarto ant ranku ir jau tik ziurek, kad nepratruktu raudoti. Kiek del to prisinervuota, neurolgai ir lasiuku isrsasinejo, bet is ju jokios naudos. Dabar po truputi drasejam, jau kartais prie kitu vaiku ir ant ranku nesiprasom. Manau tik laikas tokias problemas gydo. QUOTE(Natyte @ 2007 02 09, 12:39) Sveikos mamos, Kiek ieškojau, tai panašios temos neradau. noriu jusu paklausti, ar jusu vaikuciai ko nors bijo ir kaip iveikete ta baime. Maniske dabar pradejo bijoti zmoniu (tai atsitiko po apsilankymo pas gydytoja, kuri eme krauja). Bijo visu kuriu nepazysta, net vaiku. I vienus reaguoja net verkdama. Ir apskritai, po kraujo emimo, ji pasidare tokia bailiuke. Nebezinau ka ir bedaryti o gydytoju is vis neprisileidzia. tik pamacius verkt pradeda, nesvarbu kad ir nieko jai nedaro, o tik kalbina. dar labiau bijo naujoviu, todel nebezinau kaip i darzeli reaguos. Pries tai viskas buvo gerai. Oi pažįstama situacija ir jausmas... Mano mažoji irgi visko pradėjo bijoti nuo metukų, o palaipsniui baimės tik didėjo ir didėjo, galiausiai po ligoninės paniškai bijojome maudytis. Kadangi maniškė anksti pradėjo kalbėti, tai pagrindinis žodis buvo BIJAU. Nebežinojau, ką daryti...Kreipiausi pas vaikų psichologę. Tuo pačiu ir parengiau straipsnį (ateinanciame Sveikas zmogus bus). Buvau labai nuraminta ir gavau tikrai daug įdomios informacijos apie vaikų baimes. Kai vaikas per daug visko bijo nėra gerai, ir kai vaikas visai nieko nebijo nėra gerai. Baimė - normalus, adaptacinis jausmas, kuris neišvengiamas vaikui augant. Vieni bijo tam tikrų garsų, kiti - maudytis, treti dar kažko. O svetimų žmonių baimė yra normali...nes vaikas bijo ne tiek to žmogaus, kiek galimybės, kad žmogus jį atskirs nuo mamos. Gydytojų baimė (mums irgi tas pats buvo po ligoninės), dažnai atsiranda po skausmingų procedūrų. Juk reikia suprasti vaikutį, jis bijo gydytojo, nes galvoja, kad jam vėl durs ir skaudės. Aš irgi labai pergyvenau dėl mažosios baimių, galvojau nenormalu, kažkas baisaus...Dabar nusiraminau...Pradedu įsijausti į vaiką ir jį suprasti... QUOTE(ingere @ 2007 02 10, 01:16) Oi pažįstama situacija ir jausmas... Mano mažoji irgi visko pradėjo bijoti nuo metukų, o palaipsniui baimės tik didėjo ir didėjo, galiausiai po ligoninės paniškai bijojome maudytis. Kadangi maniškė anksti pradėjo kalbėti, tai pagrindinis žodis buvo BIJAU. Nebežinojau, ką daryti...Kreipiausi pas vaikų psichologę. Tuo pačiu ir parengiau straipsnį (ateinanciame Sveikas zmogus bus). Buvau labai nuraminta ir gavau tikrai daug įdomios informacijos apie vaikų baimes. Kai vaikas per daug visko bijo nėra gerai, ir kai vaikas visai nieko nebijo nėra gerai. Baimė - normalus, adaptacinis jausmas, kuris neišvengiamas vaikui augant. Vieni bijo tam tikrų garsų, kiti - maudytis, treti dar kažko. O svetimų žmonių baimė yra normali...nes vaikas bijo ne tiek to žmogaus, kiek galimybės, kad žmogus jį atskirs nuo mamos. Gydytojų baimė (mums irgi tas pats buvo po ligoninės), dažnai atsiranda po skausmingų procedūrų. Juk reikia suprasti vaikutį, jis bijo gydytojo, nes galvoja, kad jam vėl durs ir skaudės. Aš irgi labai pergyvenau dėl mažosios baimių, galvojau nenormalu, kažkas baisaus...Dabar nusiraminau...Pradedu įsijausti į vaiką ir jį suprasti... bet ar tai tikrai normalu? ji net bijo su kitu vaiku pazaisti, o seniau lekdavo net nepagausi. ar tikrai tik laukti ir viskas? as taip nenoriu kad ji verktu ir sau nervus gadintu del tu baimiu aciu visoms, issakiusioms savo nuomone QUOTE noriu jas kazkaip susvelninti. galvoju gal i kokia mokyklele uzsirasyti kur mamos su vaikuciais eina Gal ir nebloga idėja. Susipažintų su vaikais, kitom mamom, jaustusi saugiai, nes visada gali sugrįžti prie mamos, pabūti ant rankų ir stebėti aplinką
Aišku nebloga idėja užrašyti į kokią mokyklėlę, tačiau mums ji visai netiko... Aš bandžiau vedžiotis pas kitas mamas, pas vaikus...Pas mus ateidavo į svečius mamos su vaikučiais. Situacija būdavo nepavydėtina. Irgi nežinojau, ką daryti. Tačiau dar prisideda toks dalykas- kaip mamos nervavimasis ir nerimas dėl vaiko baimės, o vaikas tai labai jaučia. Kažkaip pati nusiraminau ir vaiko baimė sumažėjo. Nesakau, kad buvo lengva. kantrybės reikėjo be galo daug ir dar jos reikia, nes baimių dukrytė dar turi, tik jos tikrai švelnesnės ir mažesnės.
O maniske nieko nebijo, tik siurblio issigasta...
QUOTE(migluzele @ 2007 02 15, 00:36) O maniske nieko nebijo, tik siurblio issigasta... as irgi siandien net isigandau pradejau siurbliot o vaikas pradejo isteriskai verkt
Mes tai labai tamsos pradėjom bijoti
As iki sio menesio galvojau,kad auginu bebaime
Net nejaukiai pasijutau kai tik izengus i kabineta mano dukra apsivijo kakla ir puole i asaras.Neleidzia nei pasvert jos nei juo labiau gerklytės paziuret.O ka jau kalbet apie skiepa
manau tik, kad negalima vaiko vadint bailiuku: tai ir įžeidimas, ir kartu patvirtinimas, kad ,,taip, vaikeli, mes iš tavęs to tikimės.
o maniškis visada labai nemėgo plaut galvos, rėkimas būdavo baisus. bet po paskutinio galvos plovimo (prieš mėnesį) jis taip įsibaimino, kad dabar jau tik kriauklėj užpakaliuką tesiduoda nupraust, o apie vonią - nė kalbos. negana to, ir man neleidžia praustis, tuo metu verkia ir sako bijau. aš vis dar tikėjausi, kad tai kaprizas, bet neseniai įsitikinau, kad tikrai baimė. ką daryti? laukti, kol praeis? taip ir darau, bet kad jokiioo pagerėjimo per visą mėnesį. QUOTE(madlen @ 2007 02 15, 11:56) Mes tai labai tamsos pradėjom bijoti ir maniskis tamsos pradejo bijoti,anksciau nebijodavo, o dabar jis moka ir sviesa isijungt,bet vis tiek bijo o del siurblio maniskis kol buvo maziukas gal iki 8men nebijojo, o paskui sakes, kaip mes vargom, gal gera menesi, kai tik mama eina siurbt, vaikas rekia,todel mama pradejo tvarkytis tik kai tetis grizdavo is darbo o veliau jau priprato dabar net kariauja del siurblio pats nori ijungt, isjungt,labai patinka siurbliut,antgalius keist todel manau neverta labai kreipt i viska demesi, manau vaikai is visko isauga
Mano dukrytė tamsos irgi labai bijo. Ir nežinau iš kur ta baimė atsirado
Jau kelintas mėnuo miegam tik prie naktinio šviestuvo. Jeigu naktį prabudusi išjungiu, tai kažkokiu būdu ji pajunta, kad tamsu ir ima verkti Maudynės irgi ne pats maloniausias dalykas. Turiu omenyje galvos plovimą. Turbūt už šitą veiksmą mano dukružėlei nieko nėr baisiau... Dar bijo mašinų signalizacijų... |