Įkraunama...
Įkraunama...

Adžika

labutis, as pagal Dziunkos receptuka dariau, na normos iš akies ir pagal skonį, nes svarstyklių namie neturiu, bet labai skanu gavosi, tik man kažkaip per daug tų dviejų čiliukų pasirodė.. viską sumaišius paragavau, tai per ausis dūmai veržtis pradėjo, nors ir aštriai mėgstu. smile.gif teko daugiau morkų ir pomidorų dėti. O dėl obuolių, turėjau alyvinių turbūt, bet dėjau kokių buvo, aš ir galvoju,kad dėl konsistencijos jie, o kad būtų rūštelės pakankamai, tai citrinų sulčių įpyliau. skanu labai, tikiuosi ir laikysis. smile.gif reiks dar kokį receptuką išbandyti, pirmas blynas neprisvilo. smile.gif
Atsakyti
Ir,aš pasigirsiu išbandžiau nerytės adžiką, patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2009 09 10, 14:26)
labutis, as pagal Dziunkos receptuka dariau, na normos iš akies ir pagal skonį, nes svarstyklių namie neturiu, bet labai skanu gavosi, tik man kažkaip per daug tų dviejų čiliukų pasirodė.. viską sumaišius paragavau, tai per ausis dūmai veržtis pradėjo, nors ir aštriai mėgstu. smile.gif teko daugiau morkų ir pomidorų dėti. O dėl obuolių, turėjau alyvinių turbūt, bet dėjau kokių buvo, aš ir galvoju,kad dėl konsistencijos jie, o kad būtų rūštelės pakankamai, tai citrinų sulčių įpyliau. skanu labai, tikiuosi ir laikysis. smile.gif reiks dar kokį receptuką išbandyti, pirmas blynas neprisvilo. smile.gif


tada nemegstat astriai lotuliukas.gif lotuliukas.gif as visur kur parasyta norma ciliuku,juos dvigubinu blush2.gif kartais net kur buna tik paprika,dali imaisau ciliuku vietoj jos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 10, 14:21)
Trakstbrakst,turiu klausimuką ,ar tu ,esi tikra,kad ruošdama adžiką ingridijantus visus proporcingai sudėjus?
Antras,klausimukas,tu,rašai,kad laikai rūsyje,o tai ant viršau aliejau nebepili,i nepelyja.?
Iš anksto būsiu labai dėkinga,užatsakymus 4u.gif  4u.gif




Pirmo klausimo nelabai supratau. Cia abejoji, kad neskanu iseis del ingredientu kiekio ir santykio? Na mano kaimynas kaime ragavo ir sake, kad kaip is kariuomenes laiku. Jis kazkur pietuose tarnavo. Ir siemet sake pats gaminsis.


Kol uzdaryta tai nepelijo, bet kai atidarai tai po kiek laiko atsirado pelesis. Mnau, kad normalu, jog ant atidaryto atsiranda po kiek laiko. Juk ir ant pirktiniu pomidoru padazu atsiranda. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trakstbrakst: 10 rugsėjo 2009 - 14:05
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 10, 15:05)

Juk ir ant pirktiniu pomidoru padazu atsiranda. g.gif


nesu macius gyvenime schmoll.gif

siaip receptas tikrai vertas demesio,manau pabandysiu is mazo kiekkio ir nuspresiu ar noriu daugiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 10, 14:55)
nu, kodel maniskes adzikos nieks nebano, tikrai  thumbup.gif

tai va, aš nebandau todėl, kad bijau, jog skladuky suges nevirta, o šaldytuve tai jau seniausiai nėra vietos - braškės trintos, pomidorai želatinoje. Na gal vieną kitą stiklainiuką ir įtalpinčiau, bet man dar apsunkintai atrodo tai, kad reikia gana ilgai laikyti ją šaldytuve ir pamaišyti.. o pas mane tokios apsukos namie, kad jeigu ryte apkroviau virtuvę, tai vakare turi būti blitz... kitaip chaosas prasideda.

QUOTE(GRAIKIJA @ 2009 09 10, 15:26)
labutis, as pagal Dziunkos receptuka dariau, na normos iš akies ir pagal skonį, nes svarstyklių namie neturiu, bet labai skanu gavosi, tik man kažkaip per daug tų dviejų čiliukų pasirodė.. viską sumaišius paragavau, tai per ausis dūmai veržtis pradėjo, nors ir aštriai mėgstu. smile.gif teko daugiau morkų ir pomidorų dėti. O dėl obuolių, turėjau alyvinių turbūt, bet dėjau kokių buvo, aš ir galvoju,kad dėl konsistencijos jie, o kad būtų rūštelės pakankamai, tai citrinų sulčių įpyliau. skanu labai, tikiuosi ir laikysis. smile.gif reiks dar kokį receptuką išbandyti, pirmas blynas neprisvilo. smile.gif

2 per daug čiliukų blink.gif aš dėjau 4.. na taip pakenčiamai, bet alaus dar nereikia.
o va gera mintis, kad reikia vietoj antaninių dėt alyvinius.. nu negi dar partiją virsiu doh.gif dabar gavos 4,5 litro iš to recepto.
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 10, 15:05)
Pirmo klausimo nelabai supratau. Cia abejoji, kad neskanu iseis del ingredientu kiekio ir santykio? Na mano kaimynas kaime ragavo ir sake, kad kaip is kariuomenes laiku. Jis kazkur pietuose tarnavo. Ir siemet sake pats gaminsis.
Kol uzdaryta tai nepelijo, bet kai atidarai tai po kiek laiko atsirado pelesis. Mnau, kad normalu, jog ant atidaryto atsiranda po kiek laiko. Juk ir ant pirktiniu pomidoru padazu atsiranda. g.gif

Aš,tau tik noriu pasakyti,kad darant adžiką{kuri nėra verdama},nereikia pamiršti,kad sudėjus neproporcingai produktus,vienas skonis{gali užgožti kitą produktą}ir,skonis bus netikras.
Tikiu,kad,tu mane suprasi,ką aš norėjau pasakyti.
Čia yra pasakyta žmonių kurie ruošia tikrą adžiką.
Aš,nieko neturiu prieš tavo receptą.
O,vistik reikia užpilti aliejumi.
Dėl padažo,galiu pasakyti,kad yra netik aliejus o garstyčių milteliai,grūdeliai,jie apsaugo nuo pelėsio.
Ir,reikia naudoti sausą,švarų įrankį. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Nesu labai didele specialiste, bet kiek zinau, tai druska irgi stabdo bakteriju dauginimasi ir rauginimas yra vienas is konservavimo budu. Pagal si recepta nemazai druskos dedasi, o ir per savaite adzika irugsta. Del dejimo tvakos, tai vadovaujuosi vienu dalyku, kad cili dedu paskutinius, o visa kita, kaip iseina. Na skonines savybes sios adzikos thumbup.gif . Jokie actai ar aliejai neuzgozia tikro darzoviu skonio. Pernai gaminau adzika su aliejum ir actu, tai dar siemet jos rusi like, o sita neuzsilaiko. As ziemai su druska dar visokias zoles malu ir nieks nepelyja. O pelyt aisku pradeda todel, kad ar vaikai, ar vyras ( nuo siuo atzvilgiu vienas ir taspats) is sloikelio padaza pakabina nesvaria sakute.
P.S si adzikos recepta, tai ne as sugalvojau. Man ji brolienes mama pasake. Pati jau n metu taip gamina. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 11, 09:18)
P.S si adzikos recepta, tai ne as sugalvojau. Man ji brolienes mama pasake. Pati jau n metu taip gamina. mirksiukas.gif

na nesiteisink, niekas čia Tavęs nepuola. Tikrai, kai turėsiu daugiau laiko ir vietos šaldytuve, pamėginsiu padaryti ir pagal Tavo receptą. Kol kas tai esu ragavusi vengriškos adžikos, tai ji buvo termiškai apdorota.

Be to, esu pasimokiusi su sūdytais krapais doh.gif Atrodė, kad daug druskos pripyliau, bet pagelto, pradėjo pelyti doh.gif tai tiek mano patirties su nešaldytais, nevirtais dalykais ilgam laikymui.

Pavydžiu, kam pavysktas išlaikyt termiškai neapdorotus prieskonius, tyres ilgą laiką. blush2.gif
Atsakyti
labukas smile.gif
dariau pagal Lina27 recepta, super thumbup.gif labai patiko. bet kai siandien dariau pagal ta pati recepta, neipyliau aliejaus doh.gif kas bus? ar man dabar vel sukresti i puoda ir idejus pervirti, ar nesuges ir be aliejaus? g.gif patarkit ka daryt
Atsakyti
[quote=merga,2009 09 09, 11:26]
Šiandiena susiruošiau daryti adžiką pagal tavo receptuką,tik aš,bandysiu dėti slyvas mėlynas,kai rašė Nerytė.
Turėtų būti skanu,niekada nedariau su slyvomis,bet reikia sunaudoti man jas. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytukas,konsevatorės.Vakar dariau adžiką,nutariau ir jums rec įdėti.
Reikia :
2 kg pomidorų
100gr čili pipiriukų
500gr saldžios paprikos
200gr česnako
70gr krienų (šituos visada pamirštu biggrin.gif )
Daržoves sumalti,į masę dėti :
1 stiklinę 9 proc. acto
3 arb.š cukraus
3 arb.š. druskos
Viską gerai išmaišyti,pavirti nuo užvirimo apie 15min ir krėsti į stiklainukus.
Aš dar pilu virintam vandeny išmaišyto krakmolo apie 3 valg.š.,nes man ji skystoka.Skanu pagardinti maltais kmynais.
Ši adžika toms,kas mėgstat aštriai.Čili sėklyčių neišimu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti