Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Adžika
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Greta77
Sveikutės, pasidalinkit receptais kaip darote adžiką. Niekad nedariau, tai norėčiau išbandyti drinks_cheers.gif
lina27
as jau pasidariau siemet smile.gif

1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.

viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes smile.gif

Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu mirksiukas.gif

Skanaus mirksiukas.gif
Greta77
QUOTE(lina27 @ 2008 07 25, 13:50)
as jau pasidariau siemet smile.gif

1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.

viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes smile.gif

Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu  mirksiukas.gif

Skanaus  mirksiukas.gif
*



Aciukas 4u.gif Tikrai darysiu mirksiukas.gif
valdavv
but gerai mergaites be acto ka pasidaryt.Labai jis skrandziui kenkia.Gal mestelsit is savo praktikos ka,nes kai pagal recepta darai ne viskas gaunas,geriau su praktika. cool.gif
angliste
QUOTE(valdavv @ 2008 07 26, 15:40)
but gerai mergaites be acto ka pasidaryt.Labai jis skrandziui kenkia.Gal mestelsit is savo praktikos ka,nes kai pagal recepta darai ne viskas gaunas,geriau su praktika. cool.gif
*



ir mano skrandukas acto nemyli. stai tau keletas alternatyviu receptuku.

adzika su cesnakais

po 2 kg. pomidoru ir papriku
0,5 kg cesnaku
10 aitriuju papriku
stikline aliejaus
druskos.

viska sumalk sudyk pagal skoni, pilk alieju ir troskink 2 val.


svelni adzika

3 kg pomidoru
po 0,5 kg. papriku, obuoliu, morku ir svogunu
200 g. cesnaku
4 aitriosios paprikos
250 g. cukraus
pusantro sauksto druskos
aliejaus

viska sumalk, saldink, sudyk, pilk aliejaus pagal skoni ir troskink 3 val.

skanaus! 4u.gif
valdavv
oi kiek ilgai troskint,liks tik skonis,as kai troskinu ziemai,tai apie 30min doh.gif
angliste
QUOTE(valdavv @ 2008 07 29, 18:01)
oi kiek ilgai troskint,liks tik skonis,as kai troskinu ziemai,tai apie 30min doh.gif
*



todel kad be acto, tuos receptus kur darau su actu, taip pat troskinu apie 20 min.
Nuokata
QUOTE(lina27 @ 2008 07 25, 12:50)
as jau pasidariau siemet smile.gif

1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.

viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes smile.gif

Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu  mirksiukas.gif

Skanaus  mirksiukas.gif
*


Tik va niekur neperskaičiau, kad česnaką reikia dėti kokias 5 min prieš pabaigą vyrimo smile.gif
dziunka
prašome paragauti ir manosios adžikos mirksiukas.gif


3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. pipirų
1 kg. obuolių (antaninių)
2 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai( be kaupo ) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto


viską sumalti per mėsmalę , troškinti pusantros - dvi valandas , prieš baigiant troskinti , prieš dešimt minučių česnaką ir prieš pat pabaigą acta


Ši adžika tinka su absoliučiai visais produktais , net su lašiniais ir viena thumbup.gif
(vienais metais dėjau ne pačius karčiausius , tai teko dadedinėti iš parduotuves pakeliuose pirktu maltu pipirų )

Skanaus ! 4u.gif
Nuokata
Šiandien dariau tavo adžika Dziunka, nu labai patiko, dariau 1/3 dalies smile.gif dėjau 2 aitrius pipirus thumbup.gif ir gavosi visai neaštriai schmoll.gif Bet skonis fantastiškas, ačiū smile.gif
vai2
O aš neturiu mėsmalės g.gif gal tiktų jei smulkiai supjaustyčiau?
dziunka
QUOTE(Nuokata @ 2008 08 23, 20:32)
Šiandien dariau tavo adžika Dziunka, nu labai patiko, dariau 1/3 dalies  smile.gif dėjau 2 aitrius pipirus thumbup.gif ir gavosi visai neaštriai  schmoll.gif  Bet skonis fantastiškas, ačiū  smile.gif
*


malonu ...skanaus ....ne ne atvaziuosiu essen.gif ,taip kad jau gali ruosti daugiau
Papildyta:
QUOTE(vai2 @ 2008 08 23, 23:45)
O aš neturiu mėsmalės g.gif gal tiktų jei smulkiai supjaustyčiau?
*



tai gal daug ka galima sutarkuoti per tarka ,o gal virtuvini kombaina turi?
regna
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 24, 10:27)
Sveikutės, pasidalinkit receptais kaip darote adžiką. Niekad nedariau, tai norėčiau išbandyti  :sutinku
*


regna
QUOTE(regna @ 2008 08 24, 14:15)

*



klasikine adzika
3kg pomidoru,
1kgsaldziuju papriku,
150gaitriuju papriku,
300g cesnaku,
300ml acto,
saukstas cukraus,
3 saukstai druskos,
Saldziasias paprikas padalinkite pusiau ir isskobkite. Cesnako skilteles nulupkite.Visas darzoves nuplaukite ir paeiliui sumalkite.Paskiausiai kartu su seklomis malkite aitriasias paprikas. Malini sudekite iemaliuota inda, rugstinkite, saldinkite, sudykite ir gerai ismaisykitemediniu saukstu.Pernakt palikitesiltai.Is ryto mase jau turetu buti nugrimzdusi, oant virsaus issiskyrusios sultys.Jas galite ispilstyti i paruostus indelius,butelius-bus puikus prieskonis sriuboms.O pacia adzikos mase sudekite i sterilius stiklainiukus ,uzdenkite ir per ziema laiykite saldytuve. thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2008 08 24, 14:15)

*


adzika su cesnakais
po2kg pomidoru ir saldziuju papriku,
1/2kg cesnaku,
10 aitriuju papriku, stikline aliejaus,
druskos,
Saldziasias paprikas padalinkite pusiau ir isskobkite.Cesnako skilteles nuplaukite.Visasdarzoves nuplaukite ir sumalkite.Aitriasias paprikas malkite su seklomis.I malini pilkite alieju ,suddykite ir troskinkite apie 2 val.Sudekite i sterilizuotis stiklainukus ir uzsukite dangteliais. clap.gif
kaisa
sveikos 4u.gif
pasidalinsiu ir aš savo receptu

2 kg pomidorų
200 g česnakų
100 g aitriųjų paprikų
0,5 kg paprikos
70 g krienų šaknų
3 arb. š. cukraus
3 arb. šaukšteliai drusko
1 st. acto.
Viksą sumalti, laikyti šaldytuve.

Aš tai įdedu biški daugiau druskos ir užvirinus uždarau, laikosi per žiemą smile.gif
Dute
Prieskonių mišinys su druska - "Adžika"
3 kg pomidorų,
2 kg paprikų,
5 aitriosios paprikos (čili),
0,5 petražolių lapų ir šaknų,
0,5 salierų lapų ir šaknų,
0,2 kg druskos,
5 stiklinės nuluptų česnakų skiltelių.

Visas paruoštas mišinio dalis sumalame mėsmale, tada suberiame druską ir gerai išmaišome. Per naktį palaikome, kad susibūtų, po to laikome uždengtuose stiklainiuose šaldytuve.
Tinka paskaninti padažus, sriubas, įvairius mėsos patiekalus.
dziunka
siandien dar ir adzika dariau...
foox
labutis, kiek laiko ir kokiomis salygomis galima laikyti adžiką žiemai? g.gif
regna
Adzika laikau steriliuose indeliuose,tai butina.As indelius laikau saldytuve lentynoje.Ziemai as uzpilu zalio geros kokybes alyvu aliejaus.nedideli sluoksni.As omenyj turiu klasikine adzika.As stengiuosiu deti imazus stiklainiukus.

Skanios adzikos Mieloji Foox! 4u.gif
*monikute*
QUOTE(lina27 @ 2008 07 25, 12:50)
as jau pasidariau siemet smile.gif

1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.

viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes smile.gif

Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu  mirksiukas.gif

Skanaus  mirksiukas.gif
*



Sveikutes,

Vakar dariau adžiką pagal šitą receptą. Dėjau mažiau druskytės nei parašyta, bet vistiek labai sūriai gavosi g.gif ir dar išėjo tokia poskystė g.gif Kaži ar taip ir turi būti ar mano pomidorai per daug vandeningi? Šiaip pirmą kartą dariau adžiką, tai nelabai žinau kas kaip ir kodėl blush2.gif O galima pagal šitą receptą padarytą adžiką laikyti kambario temperatūroje? Ar būtinai dėti į šaldytuvą?

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Neryte
QUOTE(dziunka @ 2008 08 27, 17:57)
siandien dar ir adzika dariau...
*


As darau labai panasiai kaip DZIUNKA, tik siemet idejau slyvu,pameginkit,nu liuks skonis gavosi thumbup.gif
Raseliuke
QUOTE(dziunka @ 2008 08 22, 21:34)
prašome paragauti ir manosios adžikos  mirksiukas.gif
3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. pipirų
1 kg. obuolių (antaninių)
2 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai( be kaupo ) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto
viską sumalti per mėsmalę , troškinti pusantros - dvi valandas , prieš baigiant troskinti , prieš dešimt minučių česnaką ir prieš pat pabaigą acta
Ši adžika tinka su absoliučiai visais produktais , net su lašiniais ir viena  thumbup.gif
(vienais metais dėjau ne pačius karčiausius , tai teko dadedinėti iš parduotuves pakeliuose pirktu maltu pipirų )

Skanaus !  4u.gif
*



šiandien žadu pabandyti padaryti adžikos pagal šį receptą, tai noriu paklasuti kiek stiklainių išeina iš visos normos? 4u.gif
dziunka
QUOTE(Raseliuke @ 2008 09 12, 08:49)
šiandien žadu pabandyti padaryti adžikos pagal šį receptą, tai noriu paklasuti kiek stiklainių išeina iš visos normos? 4u.gif
*


apie 14 stikl.tipo 0,5 ,0,7 0,6talpos jei reik tiksliai tai galiu nueiti paskaiciuoti
Raseliuke
QUOTE(dziunka @ 2008 09 13, 13:12)
apie 14 stikl.tipo 0,5 ,0,7 0,6talpos jei reik tiksliai tai galiu nueiti paskaiciuoti
*



jau padariau smile.gif
dariau iš pusės normos, tai gavosi 4 stiklainiai po 0.5 l. bet aš dėjau mažiau paprikų ir mažiau obuolių smile.gif acto pyliau truputuką mažiau, o cukraus truputuką daugiau smile.gif prisiderinau prie savo skonio thumbup.gif biggrin.gif
skonis thumbup.gif
dziunka
QUOTE(Raseliuke @ 2008 09 14, 10:53)
jau padariau smile.gif
dariau iš pusės normos, tai gavosi 4 stiklainiai po 0.5 l. bet aš dėjau mažiau paprikų ir mažiau obuolių smile.gif acto pyliau truputuką mažiau, o cukraus truputuką daugiau smile.gif prisiderinau prie savo skonio  thumbup.gif  biggrin.gif
skonis  thumbup.gif
*


saunuole 4u.gif
nomke7
QUOTE(dziunka @ 2008 08 22, 21:34)
prašome paragauti ir manosios adžikos  mirksiukas.gif
*


Pasidariau ir aš adžikos pagal šį recepta. Gavosi kažkas nerealiai skanaus thumbup.gif Neiškenčiau ir atnešiau į darbą bendradarbiams paragaut (juk reikia juo paerzinti biggrin.gif ), tai teko garsiai receptuką pasakyt.Šiandien dar darysiu. Tiesa tik šį kartą pilsiu mažiau aliejaus. Ačiū tau dziunka už nuostabų receptą 4u.gif
dziunka
QUOTE(nomke7 @ 2008 09 16, 15:13)
Pasidariau ir aš adžikos pagal šį recepta. Gavosi kažkas nerealiai skanaus  thumbup.gif Neiškenčiau ir atnešiau į darbą bendradarbiams paragaut (juk reikia juo paerzinti  biggrin.gif ), tai teko garsiai receptuką  pasakyt.Šiandien dar darysiu. Tiesa tik šį kartą pilsiu mažiau aliejaus. Ačiū tau dziunka už nuostabų receptą  4u.gif
*


malonu skaityti,aciu
Nonsensea
QUOTE(lina27 @ 2008 07 25, 12:50)
as jau pasidariau siemet smile.gif

1kg pomidoru
1kg paprikos
1kg morku
6 galvos cesnaku
3 astrus pipiriukai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos ( dejau maziau)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.

viska sumalti su mesmale supilti alieju druska cukru ir acta ir maisant ant silpnos ugnies pavirti 45 minutes smile.gif

Preitais metais kai dariau dar dejau antaniniu obuoliu  mirksiukas.gif

Skanaus  mirksiukas.gif
*



Dariau pagal si recepta... bet druskos cia tikrai per daug. Dejau maziau bet vistiek druska labai jaucias.... taip gaila darbo verysad.gif
Neryte
QUOTE(Nonsensea @ 2008 09 21, 11:27)
Dariau pagal si recepta... bet druskos cia tikrai per daug. Dejau maziau bet vistiek druska labai jaucias.... taip gaila darbo  verysad.gif
*


Pasidaryk dar mases be druskos ir atskiesk mirksiukas.gif
regna
Aš noriu pasiūlyti adžika su obuoliais
reikės1kg prinokusiu pomidorų,
po1/2saldžiujų paprikų,rūgšcių obuolių ir morkų,
100g česnakų,
2aitriosios paprikos,
po1/2stiklinės aoto,
aliejaus,cukraus,
2 1/2šaukšto druskos
Saldžiąsias paprikas ir obuolius padalinkite pusiau ir išskobkite.Česnako skilteles nulupkite.Visas daržoves ir vaisius nuplaukite.Pomidorus sumalkite,olikusius produktus supjaustykite mažais kubeliais.Aitriąsias paprikas pjaustykite su sėklomis.Pomidorus,paprikas obuolius ir morkas dekite į karstą aliejųir troškinkite apie valandą.Kaitinkite gardinkite česnakų ir aitriųjų paprikų gabalėliais,saldinkite,sūdykite o prieš pabaigą- parūgštinkite ir gerai išmaišykite.Sukreskite į iškaitintus stiklainiukus ir užsukite paruoštais dangteliais. doh.gif
SaM*PauLi
QUOTE(dziunka @ 2008 08 22, 22:34)
prašome paragauti ir manosios adžikos  mirksiukas.gif
3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. pipirų
1 kg. obuolių (antaninių)
2 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai( be kaupo ) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto
viską sumalti per mėsmalę , troškinti pusantros - dvi valandas , prieš baigiant troskinti , prieš dešimt minučių česnaką ir prieš pat pabaigą acta
Ši adžika tinka su absoliučiai visais produktais , net su lašiniais ir viena  thumbup.gif
(vienais metais dėjau ne pačius karčiausius , tai teko dadedinėti iš parduotuves pakeliuose pirktu maltu pipirų )

Skanaus !  4u.gif
*



Pasidariau vakar ir as sitos adzikos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tikrai nuostabi thumbup.gif vyras labai dziaugiasi, vis ir iesko kaip ir su kuo ja valgyti thumbup.gif tik as pipiru dejau daug daugiau, nes mes abu megstam astriai, nors mum atrodo kad galetu buti dar astriau, tevai kai ragavo sake kad labai skanu ir astroka lotuliukas.gif tai mes su MB susizvalgem tik ir nusijuokem lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Aciu uz receptuka 4u.gif
dziunka
QUOTE(Linutete @ 2008 10 05, 21:27)
Pasidariau vakar ir as sitos adzikos thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif tikrai nuostabi thumbup.gif vyras labai dziaugiasi, vis ir iesko kaip ir su kuo ja valgyti thumbup.gif tik as pipiru dejau daug daugiau, nes mes abu megstam astriai, nors mum atrodo kad galetu buti dar astriau, tevai kai ragavo sake kad labai skanu ir astroka lotuliukas.gif tai mes su MB susizvalgem tik ir nusijuokem lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Aciu uz receptuka 4u.gif
*


prasom 4u.gif
stg
Norejau paklaust kur laikot adzika?rusy,saldytuve ar dar kur?
dziunka
laikau rusy,jokiu problemu ,nors rusys ir siltas mirksiukas.gif
stg
QUOTE(dziunka @ 2008 10 22, 09:53)
laikau rusy,jokiu problemu ,nors rusys ir siltas mirksiukas.gif
*


aisku,man butu patogiau laikyt tamsiam kambariuky,tai gal irgi nieko tokio g.gif
dziunka
QUOTE(malyna @ 2008 10 22, 10:43)
aisku,man butu patogiau laikyt tamsiam kambariuky,tai gal irgi nieko tokio g.gif
*


turetu stoveti ir tamsiuke
stg
QUOTE(dziunka @ 2008 08 22, 21:34)
prašome paragauti ir manosios adžikos  mirksiukas.gif
3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. pipirų
1 kg. obuolių (antaninių)
2 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai( be kaupo ) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto
viską sumalti per mėsmalę , troškinti pusantros - dvi valandas , prieš baigiant troskinti , prieš dešimt minučių česnaką ir prieš pat pabaigą acta
Ši adžika tinka su absoliučiai visais produktais , net su lašiniais ir viena  thumbup.gif
(vienais metais dėjau ne pačius karčiausius , tai teko dadedinėti iš parduotuves pakeliuose pirktu maltu pipirų )

Skanaus !  4u.gif
*


As norejau paklausti smile.gif viska viska sudeti is karto,o tik baigiant troskintis cesnaka ir acta?
dziunka
QUOTE(malyna @ 2008 11 21, 14:41)
As norejau paklausti smile.gif viska viska sudeti is karto,o tik baigiant troskintis cesnaka ir acta?
*


taip 4u.gif
mamulka10
bliamba o as vis perku pardese Adzikas , reikia ir paciai pabandyti ale man viena karta neisejo verysad.gif doh.gif
Meja~
QUOTE(mamulka10 @ 2009 07 09, 15:45)
bliamba o as vis perku pardese Adzikas , reikia ir paciai pabandyti ale man viena karta neisejo  verysad.gif  doh.gif
*



Juk būna pirmas blynas prisvilęs,bandyk ir tau išeis:)
*GREISI*
QUOTE(dziunka @ 2008 08 22, 21:34)
prašome paragauti ir manosios adžikos  mirksiukas.gif
3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. pipirų
1 kg. obuolių (antaninių)
2 pipirai kartieji (raudoni ieskokite pačių karčiausių nes būna nlb kartūs)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai( be kaupo ) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto
viską sumalti per mėsmalę , troškinti pusantros - dvi valandas , prieš baigiant troskinti , prieš dešimt minučių česnaką ir prieš pat pabaigą acta
Ši adžika tinka su absoliučiai visais produktais , net su lašiniais ir viena  thumbup.gif
(vienais metais dėjau ne pačius karčiausius , tai teko dadedinėti iš parduotuves pakeliuose pirktu maltu pipirų )

Skanaus !  4u.gif
*


Labukas
O obuoliai tik antaniniai? g.gif
dziunka
QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 25, 08:51)
Labukas
O obuoliai tik antaniniai? g.gif
*


na nebutinai, bet jei tektu pirkti tai bent rugstesnius
*GREISI*
QUOTE(dziunka @ 2009 07 25, 15:15)
na nebutinai, bet jei tektu pirkti tai bent rugstesnius
*


Ačiū.O ar ją galima šaldiklyje laikyti?
dziunka
QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 27, 00:23)
Ačiū.O ar ją galima šaldiklyje laikyti?
*


nebent labai sandariuose indeliuose , nes kaimyne laike kitas salotas su paprika tai jos prisigeria visi kiti esantys produktai(paprikos),tai nepatariu ,o del laikymo tai ji net namie lentynose ir tamsiuke stovi ,,,,jei normaliai paruosta
*GREISI*
QUOTE(dziunka @ 2009 07 27, 21:32)
nebent labai sandariuose indeliuose , nes kaimyne laike kitas salotas su paprika tai jos prisigeria visi kiti esantys produktai(paprikos),tai nepatariu ,o del laikymo tai ji net namie lentynose ir tamsiuke stovi ,,,,jei normaliai paruosta
*


Dar kartą ačiū.Vakar pridariau jos,tai visiems labai patiko.Nesulauks ji nei rugpjūčio biggrin.gif .
salexa
O cia mano adzikos receptas, jau kokie 5 metai kaip mes tik ja gaminames.
2,5 kg. pomodorų
1 kg. antaninių obuolių
1 kg. morkų
1 kg. paprikos
1 st. acto
1 st. aliejaus
0, 25 st druskos
1 st. cukraus
300 gr. česnako
1-2 aitrūs pipirai (jei nori kad adžika būtų aštresnė, dėk daugiau).
Visus komponentus sumalti mėsmale ir virti (apie gerą valandą, kol skystis truputi nugaruos). Likus 5 min. iki virimo pabaigos supilti actą ir sudėti susmulkintus česnakus. Po to supilti į sterilius stiklainius ir užsukti. Valgyti su kuo tik širdis geidžia
Skanaus mirksiukas.gif
Laikome mes rusyje, ir tikrai nei viena nesugedo. O mes jos darome triguba kieki, ir pavasariui jos jau nebera.
fuksė
QUOTE(salexa @ 2009 08 20, 00:38)
O cia mano adzikos receptas, jau kokie 5 metai kaip mes tik ja gaminames.
2,5 kg. pomodorų
1 kg. antaninių obuolių
1 kg. morkų
1 kg. paprikos
1 st. acto
1 st. aliejaus
0, 25 st druskos
1 st. cukraus
300 gr. česnako
1-2 aitrūs pipirai (jei nori kad adžika būtų aštresnė, dėk daugiau).
Visus komponentus sumalti mėsmale ir virti (apie gerą valandą, kol skystis truputi nugaruos). Likus 5 min. iki virimo pabaigos supilti actą ir sudėti susmulkintus česnakus. Po to supilti į sterilius stiklainius ir užsukti. Valgyti su kuo tik širdis geidžia
Skanaus  mirksiukas.gif
Laikome mes rusyje, ir tikrai nei viena nesugedo. O mes jos darome triguba kieki, ir pavasariui jos jau nebera.
*




o be obuoliu ar galima daryt? g.gif o actas: obuoliu ar vyno?
merga
QUOTE(fuksė @ 2009 08 20, 12:47)
o be obuoliu ar galima daryt? g.gif o actas: obuoliu ar vyno?
*



Aga,vat ir aš tokį pat kalusimą turiu g.gif
satanele
QUOTE(merga @ 2009 08 20, 17:30)
Aga,vat ir aš tokį pat kalusimą turiu g.gif
*


tikrai norisi pasidaryti,bet jaučiu rytj reikės iki turgaus šauti,o gal dar niekas nepardavinėja antaninių obuolių tongue.gif
Gluosneta
Siandien buvau turguje ir ieskojau antaniniu obuoliu ,adzikai tai man motereles pasake kad dar anksti dabar tik alyvinius pardavineja,nes ju sezonas.Maciau ir kitokiu,bet ne antaniniai : verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.