sveiki. nebegaliu ziureti, kaip mano dukrele nerimsta. yra labai isberta, del to neina i lauka, nenoriai vaiskto i mokykla, yra blogos nuotaikos. taip pat kompleksuoja del atsikisusio pilvuko. as jai aiskinu, kad jis yra visiskai normalus, bet ji nesiklauso. patariau daryti atsilenkimus-nepadeda, bet i tai pradejo kreipti maziau demese. zinoma, kartais pastebiu, kad vaikstant gatveje itraukia pilva. bet dabar didziausia jos problema spuogai. bandem daug ka. vedem pas dermatologe. israse vaistu-nepadeda. pirkom visokiu parduotuvese-nepadeda, dejom kaime uzaugintu darzoviu kaukes-nepadeda, ilsinom oda-nieko. ji nori pas kosmetologe, taciau as.. nezinau.. man atrodo, kad gali kokia infekcija isimesti-maza ka... net neinau... maniske jau puole i depresija, nebezino ka daryti, o as negaliu i ja tokia ziuret. gal galit ka nors patarti?
pas kosmetologę ar tiesiog pas daktarę -- gal ką profesionalaus patars
Kiek dukrai metu?
pas kosmetologę neblogai būtų apsilankyt, būtų geriau, kad rastumėt tokią, kuri dažnai ir su paaugliais dirba (tada jos dažniausiai naudoja paauglių odai pritaikytas priemones).
Del spuogu, pabandykit maista pareguliuoti. Mano dukrai spuogu padaugeja nuo saldumynu, bandeliu, sausainiu ir siaip visokiu nieku. Dar yra tokie rusiski kremukai, kurie labai padeda. Tai veido kremas "Čajnoje derevo" su arbatmedžio aliejumi (žalias priekis 44gr). Ji perkame Norfoje, kainuoja apie viena lita. Kitas kremas - balzamas paaugliams priešuždegiminis (kolekcija senovės receptų). Jį dukra perka Švaros prekėse. Kainuoja apie šešis lt. Naudoja nugarai. Ant abieju viskas rusiškai parašyta.
Prieš tai išbandėm visus kitokius kremus ir valiklius ir losjonus, bet tik šie padejo.
aciu visoms uz patarimus. dukrai 13m.
na, pas daktarus ji nelabai nori, o man kaip tik atrodo, kad taip geriau. o jusu dukros ejo pas kosmetologe? p.s. kiek zinau ji tik mokslo metais kremta bandeles, o prie saldumynu ji nuo mazens nera linkusi. kazkur buvau girdejusi, kad nuo kompiuterio ir tv kazkokiu skleidziamu spinduliu iskyla spuogai, bet kai buvo isvaziavusi atostogauti pas kuma jai ju atsirado dar daugiau, nors jie kompiuterio neturi, o tv ji ziurejo tik labai retai.
Manoji niekur nebuvo, nei pas kosmetologe, nei pas odos gyd. Viena pazystama gyd. pasiule vasara sauleje kuo daugiau tas spuoguotas vietas laikyti, t.y. isdeginti sauleje spuogus. Padejo
Mano dukrai tai niekas nepadėjo- nei daktarai, nei valymai, nei tepalai, niekas.
Pradėjo gerti kontraceptikus trečias mėnuo, ir spuogai baigiasi.Kito kelio medikai man nepasiūlė. Na, maniškei tuoj 18, turi draugą, tai prie to paties dar ir kita nauda.. Ne išeitis čia, bet baisiau , negu pas manąją, jau turbūt, nebuvo niekam.
gal taviske jau suagus buvo, o ne tokia isvaizdos manijake...
tai maniske kokia savaite kasdien vaziuodavo prie juros kepintis. prabudavo 5-6h. nieko. saules daug gauna, bet nieko... na, o ji gal dar maza, kontraceptikus vartoti... na gal yra kitokiu budu...
Žinok, nuo 14 maniškei tie baisūs spuogai, o KT tik dabar pradėjo gerti. Nes daktarai jau nieko pasiūlyti nebegalėjo, tik tas. Tavoji, be abejo, per maža.
Tai ne nuo jokių saldumynų, tai tiesiog hormonai durniuoja ir viskas.
mano klasiokė ir klasiokas tai nuo 13 pradėjo pas kosmetologę lankytis ir taip tik atsikratė..
o šiaip spuogai gali kilt ir nuo streso (oi mane kaip prieš egzus bėrė būna dar taip,kad tuos spuogus tiesiog "išauga"..
mano dukrai 13 metu. spoguotas veidas (smakras, nosis), inkstyrai. Sia savaite eisime pas kosmetologe valymui. As teiravausi kodel taip yra dar budama LT, kosmetologe minejo, kad sutrikusios liaukos (jauciu nenugrybavau, berods taip atsake).
QUOTE(laureta @ 2008 07 29, 18:27) mano dukrai 13 metu. spoguotas veidas (smakras, nosis), inkstyrai. Sia savaite eisime pas kosmetologe valymui. As teiravausi kodel taip yra dar budama LT, kosmetologe minejo, kad sutrikusios liaukos (jauciu nenugrybavau, berods taip atsake). Taip, sutrikusi riebalinių liaukų veikla, ką priduoda durniuojantys hormonai
mano dukrytes veidas idealus bet kojos slaunys spuoguotos kaip jas gydyt?
na, jei ant šlaunų, tai turbūt greičiausiai alergija
QUOTE(mamyteerika @ 2008 07 29, 23:27) va, maniskei taip irgi buvo anksciau. ir mums padejo aliejus skirtas kudykiams. pavadinimas "jonson" (nebeprisimenu kaip rasosi, bet tariasi dzonson). seniau budavo tokie permatomi buteliukai, dabar man rodos jie pasikeite. yra keliu rusiu, bet mums padejo rozinis. ir labai greitai jis suveikia.
nesamone.
tie aliejai kudikiams skirti nuo issutimo,kas be ko-riebalas,uzkemsa odos poras. taip kad apuogu ne tik kad neisgydys,bet dar ir labiau uzkis.
na,gal ten buvo alergija,bet tik jau ne spuogai.
na pas mano dukryte toki mazi spuogyciia lyg primena alergija bet kazin nuo ko ? hmm
mano irgi labai nenori. jai gydytojai atrodo durniai, neismaneliai. vos ne verkdama praso nevaziuoti...
ne visi gydytojai yra "durniai",labai daug kas priklauso uno vietos,i kuria einate.
valstybineje poliklinikoje jusu tikrai nepasitiks meiliais zodziais,taciau yra tikrai neblogu gydomosios kosmetikos kliniku. doooooh.
kaune negyvenu,bet galima pagooglinti,galima paklausineti draugiu,bendradarbiu ar kad ir tu paciu gydytoju.
o nueiti visada verta,siaip ar taip,odos ligos tokios pat svarbios kaip ir vidaus organu. Savanorių pr. 423, LT-49287, KAUNAS sitai man ismete google "kauno gydomosios kosmetologijos centras"
su dukra nutareme eiti pas kosmetologe. prasysim veido valymo. o gal kas gali pasakyti ka ten daro?
spuogu isnaikinimas prisideda prie veido valymo? QUOTE(gretos_mama @ 2008 08 04, 12:06) su dukra nutareme eiti pas kosmetologe. prasysim veido valymo. o gal kas gali pasakyti ka ten daro? spuogu isnaikinimas prisideda prie veido valymo? Kaži, ar yra tokia proced9ūra, kaip "spuogų išnaikinimas". Tiesiog yra veido valymas, kurio metu valoma veido oda ir tuo pačiu užkabina ir tuos spuogus ant veido.
Aš irgi paauglė.
Dėl atsikišusio pilvuko labai nekompleksuoju. Nors šiaip atsilenkimus darau. Didžiulio efekto nėra, bet tikiu, kad ilgą laiką, sąžiningai darant tik padėtų. O spuogai. Nervina, bet perkam visokias priemones valaus, tonizuoju, kaukes dedu, kremais teplioju. Retkarčiais kai labai jau žiauri būtų ŠIEK TIEK pudros užsidedu. O šiaip, tai baigsis paauglystė, tai ir sppuogų kančios kartu :] pė.sė. pas kosmetologę nebuvau. Bet draugė buvo. Sake prismaigstė į veidą adatyčių, išvalė odą ir spuogus išspaudė. Neskamba viliojančiai, bet jeigu jau nieks nepadeda, o kompleksuoja žiauriai gal galima ir pabandyt.
na, tikiuosi, kad po veido valymo viskas pageres. rytoj vakare einam pas kosmetologe, ziuresim kaip bus
laukiam ispudziu.
buvom ir isejom nepatenkintos. dave pilingo ir dar kakoko kremuko menesiui. sake rugsejo menesi ateit. nieko jai nenorejo daryt... maniske buvo labai pasipiktinus. kosmetologe sake, kad nenori spaudyti jai tu spuogeliu, nes ko gero jinai nesugristu". as dar sutikau, bet dukra... ji buvo baisiai pasipiktinusi, pasake, kad jai nebus geriau jeigu ji vietos 1h kankynes prasikankins menesi su tais spuogais... zodziu... nezinau, gal reikia eiti pas kita kosmetike..?
hm,o gal jusu dukra kazka valgo,ar vartoja,ko netoleruoja,ir butent maistas sukelia problemas?
tarkim,gal valgo daug saldumynu,o gal yra alergiska vitaminui b,ar dar kokiam biesui... spaudymas,o ypac pas kosmetologe-skausminga procedura,be to-ne ilgalaike. tuo labiau kad vietoje isspausto spuogo gali atsirasti dar 3 tokie.
čia straipsniukas http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&strid=2264
Ko bijo jūsų vaikai? Kaip jūs drąsinate juos, kad to nereikia bijoti? Mano dukra bijo vorų, tarakonų lervų ir kitokių šlykščių gyvių, o sūnus šiek tiek tamsos. Na, jis bent vienas tamsoje jaučiasi nejaukiai. Aš tai dukrai sakau, kad tų gyvių bijoti nereikia, nes jie nieko nedaro, tačiau ji vistiek bijo.
Maniškė tai labai pelių bijo. Kaime miegojom, tai išgirdo miegodama, kad krebžda, tai sugebėjo visus iš miego karalystės pažadint
QUOTE(aviete5 @ 2008 08 08, 23:36) Maniškė tai labai pelių bijo. Kaime miegojom, tai išgirdo miegodama, kad krebžda, tai sugebėjo visus iš miego karalystės pažadint As pati ju bijau, o mano vaikas ne QUOTE(Lithium @ 2008 08 08, 18:54) aciu uz straipsniuka
saldumynu ji nelabai daug valgo, niekam nera alergiska.
aciu uz komentarus.
Mano sūnus ,kai buvo kokių 5 metų,tai labai bijojo vorų.Kažkada miške bevaikštant,jis į voratinklį įsisuko,voras po veidą jam pradėjo bėgiot,niekaip negalėjo nubraukt,vienu žodžiu,vaikui buvo šokas
Dabar sūnui 10 metų.Vieną kart abu kartu žiūrėjom tokį dokumentinį filmą per Discovery apie ateivių pagrobtus žmones,apie atlikinėjamus bandymus su tais pagrobtaisiais....Dabar nerimauja ,kad ateiviai jo nepagrobtų....
Tamsos.
QUOTE(gretos_mama @ 2008 07 28, 14:09) sveiki. nebegaliu ziureti, kaip mano dukrele nerimsta. yra labai isberta, del to neina i lauka, nenoriai vaiskto i mokykla, yra blogos nuotaikos. taip pat kompleksuoja del atsikisusio pilvuko. as jai aiskinu, kad jis yra visiskai normalus, bet ji nesiklauso. patariau daryti atsilenkimus-nepadeda, bet i tai pradejo kreipti maziau demese. zinoma, kartais pastebiu, kad vaikstant gatveje itraukia pilva. bet dabar didziausia jos problema spuogai. bandem daug ka. vedem pas dermatologe. israse vaistu-nepadeda. pirkom visokiu parduotuvese-nepadeda, dejom kaime uzaugintu darzoviu kaukes-nepadeda, ilsinom oda-nieko. ji nori pas kosmetologe, taciau as.. nezinau.. man atrodo, kad gali kokia infekcija isimesti-maza ka... net neinau... maniske jau puole i depresija, nebezino ka daryti, o as negaliu i ja tokia ziuret. gal galit ka nors patarti? norejau pasiteirauti, ar tavo dukra nelanke modeliuku klubo?
vat aš nesuprantu, asmnoseserei 13 metų ji graži(bent man) tačiau ji visada kopmpleksuoja dėl savo fiūros(firgūra kone kaipi modelio
o labaisuiai dėl veido...
Aš irgi paauglė, man irgi būna tokių dienų, kai negali į veidrodį pažvelkt - išdygęs spuogas, susivėlę plaukai, baisi figūra, maži papai ir t.t..
bet užtenka man pvz '' bėdų turgų'' pažiūrėt ir dėkoju Dievuliui, kad esu sveika, kad turiu namus ir šeimą. Taip, kad manau, jei vaikas kompleksuoja dėl savęs, rodykite gerąsiais puses - juk ne išvaizda tėra tik kokonas, o viduje jau ir slypi tikrasis drugelis QUOTE(Siara @ 2009 05 31, 21:58) vat aš nesuprantu, asmnoseserei 13 metų ji graži(bent man) tačiau ji visada kopmpleksuoja dėl savo fiūros(firgūra kone kaipi modelio o labaisuiai dėl veido... Gal but ji taip kalba del to kad nori jog aplinkiniai ja itikinetu kad taip nera. Gal but tai visai ne kompleksai
Bijo kraujo ir žaizdų. Viskas gerai, lyg ir neskauda, kol nepamato kraujo. Jei jau kraujas - reikia rėkti
Paaugliai daugiausia kompleksuoja dėl draugų, savo autoriteto klasėje. Kalbuosi su savo vaiku apie tokias problemas ir man atrodo --nesveika tai. Kažkoks visuotinis veržimasis matomais būti. Kai pati mokiausi, užtekdavo draugę turėti ir su kitomis tik mandagiai bendrauti. Gerų draugų bebūna daug, be to ne visi vienodai sugeba bendrauti. Mokiniai lyg ir laisvėja, bet kažkoks nesveikas bandos inkstinktas skatina kitus niekinti ir priekabiauti, kad pats stipresnis atrodytum.
Suaugę žmonės tokio elgesio gerai nevertina ir kitus niekinančių ir apkalbinėjančių žmonių šalinasi. Įdomu, kodėl paaugliai taip bijo būti nevykėliais--pvz: nerūkančiais, negerenčiais?
tas nerukymas ir negerimas labai priklauso nuo auklejimo, socialines paaugliu padeties. nznau kaip cia isireiksti dabar, tie tokie "gatviniai" paaugliai tarp ju galbut ir vyrauja tas jei negeri, nerukai tu lopas ir negali buti musu draugas. bet tarpo mano rato draugu nori darai nori ne, niekas nepersa ir pan. ypac del rukymo kaip tik i rukanti ne tai kad ziuri kreiviau bet na su tokia mintim kad negerai daroma. taip kad nevisi tokie
na as tai paniskai bijau, krauju, venu, mokyklos, visokiu gyviu, nu zodziu as bijau beveik visko...
Nu aš kompleksuoju dėl pajuodusių paakių.
kai mokaiusi mokykloj, o tai buvo laaabai seniai
|