Butu tikrai miela, kad ir statusas butu moteriskos gimines, juk cia renkasi daugiausia mamos. O jei ir prisiregistravo koks vyriskis, tai galetu ir statusa turet vyriskos gimines. Taigi noretusi skirti gimines
Nemanau, kad tai labai svarbu, man gerai ir taip. Vyriška galūnė liet.k. yra ta universalioji, gaila nieko neutralaus savo kalboj neturim. O šiaip prie nario logo ir kitos info galėtų būti eilutė: f arba m, bet man rodos, ir taip labai lengva atskirti, kur vyrai, kur moterys... Taip kad jokio esminio pakeitimo visai nereikia.
Nesamone, kad universalioji gimine yra vyriska
Nebūkim feministės, nekriskim iki vyrų lygio.
Man irgi netrukdo
Nemanau, kad reiktu i tokius dalykus demesi kreipti, niekada net nebuciau pagalvojusiu apie kazkokius pakeitimus del statuso gimines
Jei labai idomu ar mot ar vyr gimine slepiasi uz niko, tai visai nesunku suzinoti paskaicius to zmogeliuko zinutes. O ir nikas daznai isduota, kai baigiasi mot galune
Vukas atveju parasytas zodis pagalvojusi, tad ne vyras Kiek suprantu vyru cia labai labai mazai lyginant su moteriskos lyties atstovem:). Pati tik viena dabar pamenu (voveriukas36). Tad reiktu labai paistengti norint juos aptikti. Idomu kiek procentaliai vyru yra uzsiregistrave supermamos forume? Bus 1% ?
Žodis "Žmogus"- irgi vyriškosios giminės, nors apibūdina abiejų lyčių individus. Tai gal ta intencija ir pasilikime prie vyriškų galūnių?
Tikiuosi mano statusas aiskus
del vyriskos gimines,tai kazkaip nesusimasciau,bet dzin cia yra..bet as asmeniskai noreciau pasiulyti,kad dalyviu statuso pavadinimai keistusi pav taip: iki 100 zinuciu kas 20 parasytu,iki 500 zinuciu kas 100 parasytu,iki 1000 kas 200 zinuciu
o pavadinimus galima irgi butu pakeisti...na kokiais nors imantresniais,idomesniais reciokas..........dvyliktokas,studentas
Aš pritariu rusnės žinutei, jeigu įdomu kas slepiasi už niko, tai reikia paskaityti to žmogaus žinutes.
Aš irgi nemanau, kad reikėtų sureikšminti tokius dalykus
dalyvis, dalyvė, nu koks skirtumas.... aš ne feministė
O as net nesupratau is karto, apie ka cia Jus, man tai nekliuva
As ne feministe, bet man mieliau butu, jei rasytu "istikima dalyve", o ne dalyvis. As gi moteris. O juk cia dauguma moteru, tai kodel visos esame "jis"?
QUOTE(Racegirl @ 2005 03 19, 14:05) Aš irgi nemanau, kad reikėtų sureikšminti tokius dalykus dalyvis, dalyvė, nu koks skirtumas.... aš ne feministė visiskai pritariu
būtų gerai vadinti dalyvius dviem žodžiais.. bet turbūt juos sunkiau sugalvot..
nes aš kaip gamtos mokslus baigusi, matau dvi dimensijas laiko tarpą: kiek senai žmogeliukas užsiregistravęs... aktyvumą: kiek žinučių parasęs... aišku, sistema.. bet čia yra informatikų ir šiaip pukių visų galų meistrų, ir kūribingų asmenybių, pavadinimų sugalvot bėda tikrai nebus.. o dėl feminizmo... feee, lytis pareigose nėra reikšminama.. taigi, o čia mūsų kaip ir pareigos, pavadinimai.. tik bėda kad lietuvoje dar išlikę tos giminės..
Bet gi daugeliuose forumuose taip rašoma. Todėl ir nėra ko čia prisikabinėti. Daugelyje šalių ir pavardės vyriškos, bet gyvena ir nepyksta. Reikia džiaugtis tuo, kad mūsų pavardės visų šeimos narių skiriasi (aš turiu omeny dukra, vyras, moteris), ir kaip tas užsieniečiams nepatinka
O aš norėčiau būti dalyvė, narė, senbuvė.
Man labai patinka forumo narių diferenciacija. Labai aiškiai matosi naujokai,senbuviai, aktyvistai ir kt. Nenesusimąsčiau dėl vyriškos giminės vartojimo- tai įprasta bendra forma juolab ,kad naudojami slapyvardžiai, kodai. Daugelis damų ir pačios pasivadinusios vyr.giminės vardais. Viskas OK !
Man tai didelio skirtumo del gimines nera, bet kartais pagal nick'a neatskirsi su kuo bendrauji, vyru ar moterim
jei jau labai įdomu ir svarbu vyras ar moteris, parašykit į až ir paklauskit.. bet čia forumo vyrus ant pirštų galima suskaičiuot, ne tiek jų jau ir daug
Na, as irgi ne feministe, bet tai, kad visi nariai yra vadinami vyriska gimine, man irgi ne prie sirdies. Gal ir tiesa, kad cia vyrus galima ant pirstu suskaiciuot, bet man visgi noretusi zinoti, ar tai jis, ar ji. Nes kiek vaikstinejau po foruma, tai radau tikrai begales nicku, is kuriu gimines niekaip nesuprasi.
Sakot, matosi is zinutes? Ne velnio. O jei as pvz. noriu atsakyti tik i viena konkrecia zinute, bet atsakymas butent nuo to ir priklauso, ar tai vyras, ar moteris? O is zinutes to nesimato? Tai ka, man dabar vien del to reikia lekti i jo profili ir liezuvi iskisus ieskoti tos vieninteles parasytos zinutes, kurioje as per stebukla pamatysiu "-usi" ar "-es"? O be to, kiek pastebejau, tai kituose internetiniuose forumuose beveik visada yra skirstoma - dalyvis ar dalyve... Zodziu, as tragedijos is to nedarau, bet "suvyrinimas" man nepatinka.
kol neatidariau sios temos, tai net apie tai nesusimasciau
bet man tai kazkaip irgi jokio skirtumo
o man jokio skirtumo
Man tai netrukdo
Gal aš ne į temą
QUOTE(grange @ 2007 02 16, 17:43) jei jau labai įdomu ir svarbu vyras ar moteris, parašykit į až ir paklauskit.. bet čia forumo vyrus ant pirštų galima suskaičiuot, ne tiek jų jau ir daug QUOTE(jurgutemaza @ 2007 02 20, 23:20) o man jokio skirtumo sutinku, kad reikia branginti savo kalbą ir taisyklių laikytis, bet kad čia jokioms taisyklėms nenusižengta: kiek prisimenu kalbos kultūros taisykles, tai jeigu tarp viso būrio moteriškių yra nors vienas vyr. lyties atstovas, apibendrinant vartojama vyriškoji giminė
Todėl, kad visi esam žmonės. Žmogus - vyr.giminės žodis. Jokios moterų diskriminacijos nematau.
Temos autorė turėtų prieštarauti ir kitiems dalykams - pvz. mokytojai (nors dirba vien moterys), vadovai ir kt.
kol cia nepaskaitinejau tai net neagalvojau ir nepamasciau apie tai jog statusas vyriskos gimines
man tai geriau butu,jei butu ir moteriskos ir vyriskos gimines statusai.nes taip kartais nelabai galima suprasti kas raso,nikas buna ly ir vyriskos gimines,bet ten istikruju moteris raso
QUOTE(angel666 @ 2007 04 05, 21:47) man tai geriau butu,jei butu ir moteriskos ir vyriskos gimines statusai.nes taip kartais nelabai galima suprasti kas raso,nikas buna ly ir vyriskos gimines,bet ten istikruju moteris raso Pritariu QUOTE(Kūtvėliukė @ 2007 04 06, 00:08)
man irgi netrukdo vyriška giminė statuso pavadinimo, nors nieko prieš jei būtų moteriška giminė
O koks skirtumas kas raso
Aš už tai, kad būtų giminės skirtumas. Tas vienalytiškumas man
kazkaip neatkreipiau i tai demesio...
O man pavyzdžiui netrukdo vyriška giminė.Net nesusimąsčiau kurdama savo nika,mane visi taip vadina tai taip ir pasirašiau.Jei jau kam bus įdomu,tai aš mergina
man tai irgi netrukdo... cia yra taisyklinga pagal lietuviu kalbos taisykles kiek atsimenu. lygiai kaip ir visur dokumentuose figuruoja direktorius, nors tai moteris, buhalteris...
Netrukdo man visai
Manau, kad ieškom problemų ten, kur jų nėra.
QUOTE(monie @ 2004 05 04, 10:28) Aš sutinku, kad universalioji giminė yra vyriška, nes, visų pirma, esam žmonės O forumas nors ir supermamos, bet prierašas skelbia, kad tai "Interneto klubas tėvams" |