Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baltmė (vitiligo)
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
RENE21
Atsiliepkite tie, kurie sergate baltme arba kitaip - vitilige. frbn@one.lt
Ieva-Pieva
QUOTE (RENE21 @ 2004 08 11, 17:35)

atsiliepiu sad.gif
miau
cia tipo kai nera oigmento odoje? ar as cia ka painioju?
RENE21
Taip taip taip. kai oda negamina pigmento, tai yra , odoje atsiranda baltos demes.
renax
Mano dukra turi tokias demes .Bet tai yra neisgydoma .
miau
Tai jeigu del pigmento, tai ir as prisijungiu prie jusu. Tai, deja, neisgydoma. O pas mane tu baltu demeliu daugeja.
Ieva-Pieva
o pas mane 1 didele deme ant kaklo sad.gif
Smurka
O tai nuo ko cia viskas atsiranda?
miau
Pas mane daug mazuciu demeliu ant koju (blauzdu). Ir, kaip jau rasiau, ju daugeja. O del ko atsiranda - nezinau. Reix gal interne paieskot g.gif Nors, kox skirtumas del ko - vis tiek nepagydoma sad.gif Man tai estetine problema, juk gyvybei nepavojinga, argi ne?
renax
Na mums pasake pigmentacijos sutrikimas ,ji nepagydoma .(buna juk al Buna vadinamoje ramybes busenoje (pas viena didele deme ) o buna mazu daug . Supiktybet galimybe kaip ir bet kokiam apgamui . Nepavojinga estetinis tik negrazumas ,jos nepasiduoda saulei ir isvis jas nepatartina deginti . Mums netrugdo .
RENE21
kaip jums tos demes atsirado? as tarkim paveldejau is mociutes sad.gif
beje, o ar nenoretumet susivienyti ri isteigti koki "demetuju kluba" ar kazkas panasaus... cia tik pasiulymas.... nesmerkit manes smile.gif
Ieva-Pieva
QUOTE (RENE21 @ 2004 08 18, 16:46)
kaip jums tos demes atsirado? as tarkim paveldejau is mociutes sad.gif
beje, o ar nenoretumet susivienyti ri isteigti koki "demetuju kluba" ar kazkas panasaus... cia tik pasiulymas.... nesmerkit manes smile.gif

moterys- dalmatines, vienykimes laugh.gif laugh.gif
RENE21
jooo, tikrai vienijames
sauluke
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 08 19, 09:14)

as jums savo vyrioka i kompani atsiusiu rolleyes.gif

yra toks PUVA-gydymas
bet apie tai tik teoriskai zinau...
gal kas bandet?
RENE21
o kas tei per gydymas????
jurgitask
Apie gydyma PUVA galite pasiskaityti cia smile.gif
nuobodi
QUOTE (sauluke @ 2004 08 19, 22:25)

yra toks PUVA-gydymas
gal kas bandet?

man regis aš tai jau bandžiau g.gif
ENIGMA
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 08 19, 08:14)

AS CIA NE I TEMA, BET NU PATINKA MAN TOKI ZMONES SU HUMORU.... thumbup.gif
RENE21
TAI VIENIJAMES???????????????????? unsure.gif
Ieva-Pieva
QUOTE (ENIGMA @ 2004 08 20, 15:32)
AS CIA NE I TEMA, BET NU PATINKA MAN TOKI ZMONES SU HUMORU.... thumbup.gif

wub.gif
Ieva-Pieva
QUOTE (Tuja @ 2004 08 20, 15:20)
QUOTE (sauluke @ 2004 08 19, 22:25)

yra toks PUVA-gydymas
gal kas bandet?

man regis aš tai jau bandžiau g.gif

ir kokie reazultatai? g.gif
Sando
Ant peciu turiu tokiu demeliu, bet nesu tikra kad tai yra vitilige, nes ziema ju nesimato tik tada, kai idegu. Ar tai ta liga ar kazkas kitas?
Gulcan
Sveikutės 4u.gif
Turiu tokią bėdą- ant pilvo yra gana nemaža balta dėmė (baltmė). Atsirado dar vaikystėj, bet vis plečiasi cry.gif Gydytojai nežino nuo ko tai atsirado ir sako, jog vienintelė priemonė, kuri gali sustabdyti jų plitimą ar netgi kažkiek panaikinti, yra kažkokia PUVA lempa. Bet ir tai nėra garantijos, kad padėtų.
Gal kas nors irgi turit tokią "dovanėlę" ir galėtumėt pasidalinti patirtimi, kaip sustabdyti baltmių plitimą ar netgi jas pašalinti 4u.gif O gal kas išbandėt tą PUVA lempą? Kokia reali jos įtaka ir šalutinis poveikis? Ir apskritai, kaip paslėpt tas nelemtas dėmes vasarą (nes kompleksą tai ryškų įvarė)
Ieva-Pieva
aš turiu tokį džiaugsmą ant kaklo cry.gif anksčiau baisiai kompleksavau, dabar jau susitaikiau. tik kad man nedidėja. PUVA lempas turi ginekologijos klinika NARMEDA, bet aš kažkaip nesiryžtu. laukiu, kol kas nors realiai papasakos, kad nebūtų, kaip su depiliacija lazeriu buvo- rašo gražiai, kaina kosminė, o rezultatas neypatingas. schmoll.gif
tokia tema jau buvo, pieškok mirksiukas.gif
Motina
Turiu daug nedidelių. Jos nesiplečia, bet vis naujų atsiranda cry.gif
Konsultavaus toj Narmedoj, tai nepasiūlė nieko, išskyrus kremą nuo sualės. bo saulėj jos iki pūslių nusvyla. Sakė, kad tą PUVA terapiją patartina naudot tik kai labai dideli plotai g.gif
Aš jų neslepiu. Mol įsivaizduoju esanti laaabai originali, nepakartojama doh.gif ir tos dėmės mano individualumo išraiška biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Dalelia
QUOTE(Gulcan @ 2005 05 29, 22:11)
Sveikutės 4u.gif
Turiu tokią bėdą- ant pilvo yra gana nemaža balta dėmė (baltmė). Atsirado dar vaikystėj, bet vis plečiasi  cry.gif  Gydytojai nežino nuo ko tai atsirado ir sako, jog vienintelė priemonė, kuri gali sustabdyti jų plitimą ar netgi kažkiek panaikinti, yra kažkokia PUVA lempa. Bet ir tai nėra garantijos, kad padėtų.
Gal kas nors irgi turit tokią "dovanėlę" ir galėtumėt pasidalinti patirtimi, kaip sustabdyti baltmių plitimą ar netgi jas pašalinti 4u.gif  O gal kas išbandėt tą PUVA lempą? Kokia reali jos įtaka ir šalutinis poveikis? Ir apskritai, kaip paslėpt tas nelemtas dėmes vasarą (nes kompleksą tai ryškų įvarė)
*

Sveikute,
Turiu ir as sia problemele paciame didziausiame jos variante - pirmosios demeles atsirado dar bunant 10-ties, dabar ju gausu visur. Cia ta vadinamoji migruojanti vitiligo forma, kuri galiausiai visa kuna nubaltina. Tik neissigask, panasu, kad taviske pastovi/lokali, jei butu kaip mano, tai visu pirma nubaltu ties ranku pirstu sanariais, pedomis, alkunemis, keliais ir etc. Suzinojau apie nauja vaista vitix, kuris galetu padeti tokiais pavieniais vitiligo atvejais, t.y. kai yra viena demele ar pan. Manuoju atveju tokios smukleneles kaip 50ml gelis , deja, neuztenka.
Ar nebandei slept su savaiminio idegio kremais?
PUVA terapijos nebandziau, bet buvau konsultuotis su keliais dermatologais. Visais atvejais man sake, kad neverta, nes poveikis bus trumpalaikis, kadangi mano atvejis linkes atsinaujinti:)
PUVA lempa, kiek as supratau is daktaru aiskinimu, - tai kaip stiprus soliariumas su tam tikrais spinduliais (ultravioletiniais), sia terapija reikia taikyti apie menesi, du (esant reikalui pakartoti), kasdien, pradedant 5 minutemis po ja, veliau ilginant ir pan.. Be viso to, dar geriami vaistai uz kosmine kaina, kad butu tinkamas poveikis. Salutinis poveikis turetu buti panasus, kaip ilgai be apsaugos degintumeis sauleje, t.y. odos isdziuvimas, paankstintas senejimas, odos vezio galimybe... skamba gresmingai, bet kai pagalvoji, tai butent nieko tokio, kas negrestu kiekvienai piktnaudziaujanciai saulute ar soliariumais..
Kol kas daugiau nieko negirdejau apie kitokias Lietuvoje taikomas terapijas, nors uzsienyje teko skaityti, ju jau "n" prigalvota.. Gaila kad nei viena nera simtaprocentine.

Naktine
Esu girdėjus iš vienos moters,turinčios panašių problemų,kad baltas dėmes tepa bergamotės aliejumi.Internete radau,kad bergamotė mažina odos jautrumą saulėje ir kartu skatina rudą įdegimą saulei jautrių vietų arba jautrios baltos odos,kuri šiaip iš karto raudonai nusvyla.
Furtado
Sergu ir as sia liga. Tik nesidziaugiu sita "dovanele". KAdangi dirbu dideliame kolektyve, tai pakankamaiprisiklausau klausimu "kas cia", "nuo ko", "neuzkreciama", "kaip baisu...". Patikekit dziaugtis nera kuo...Kai ju yra tik kelios ir vos pastebimos, tai viskas gerai, bet kai ju yra ir ant voku, riesu, pirstu, ciurnu ir t.t...Ko as tik neisbandziau. Kai buvo man gal 8-9 nuvaziavau pas toki "sundaktari", kuris tik isrenge nuogai, pakedeno plaukus ir israse...grikiu koses valgyt:)neva, joje yra daug jodo. Dar siule demes tepti jodo ir kazkokio kito skyscio tepalu. Tepiau. Neilgai, nes jau nebuvau tokia durna, kad nesuprasciau, jog tai netinka taip gydyti. Veliau tik maskavau demes; savaiminio idegio kremai, kuri atitaikyti beje nera lengva (dabar neblogai uzmaskuoja Johnson savaiminio idegio losjonas), pudros. Pernai isbandziau ir PUVA. PAdejo siek tiek, atsirado nauju rudu plotu baltose vietose. Bet tuo paciu ir nauju baltu plotu atsirado, bet nedaug. Siais metais turejau pakartoti gydyma, bet kazkaip su laiku sugetinga. Sia procedura reikia atlikineti grieztai kas kelios dienos (gauni toki lapa, kuriame buna surasytas proceduru laikas), karta i savaite uzeiti pas gydytoja. Tuo paciu reikia gerti ir vaistus, kurie nera nezmoniskai brangus, kaip cia kazkas pasake, uz juos mokejau 46 gal, is ju puse liko kitam kartui. Beje vaistus gauti tikra problemele, kadangi jie nepardavinejami taip laisvai. Gydziausi Kaune, II klinikineje ligonineje, pas labai nuostabia gygytoja. Tikiuosi kitais metais pabandyti dar karta PUVA, kadangi rezultatas matesi. Rekomenduoti sios proceduros aisku nerekomenduosiu, kadangi pacios suprantat, kai vienos vietos gyja, kitos kencia:)
Naktine
Va,kaip tik vakar gavau užsakinėti į vaistinę naują gydomąjį gelį. Vadinasi Vitix.Kaina didelė-105-110lt. Veikimas jo gana įdomus-rašo,kad atstato melaniną-odos pigmentą pažeistose ląstelėse.Jau odos daktarai siūlo jį pacientams.Tik dėl efektyvumo atsiliepimų neteko girdėti.
Gulcan
QUOTE(Naktine @ 2005 07 14, 16:45)
Va,kaip tik vakar gavau užsakinėti į vaistinę naują  gydomąjį gelį. Vadinasi Vitix.Kaina didelė-105-110lt. Veikimas jo gana įdomus-rašo,kad atstato melaniną-odos pigmentą pažeistose ląstelėse.Jau odos daktarai siūlo jį pacientams.Tik dėl efektyvumo atsiliepimų neteko girdėti.
*

Aha, gydytoja man apie jį pasakojo. Tai jei rugpjūtį turėsiu iš ko cool.gif , tai nusipirksiu ir išbandysiu- žiūrėsim kas čia gausis unsure.gif ax.gif
Ieva-Pieva
lauksiu atsiliepimų ax.gif
katckyte
sveikutes.
turiu vitiligo "dovanele" jau 6 metus (dabar man 23). is pradziu buvo mazi taskiukai, po to jie isplito, susiliejo ir dabar baltos demes uzima apie 50 proc. kuno. pletimosi niekas nesustabde, taciau si vasarele truputi pakele nuotaikele. isbandziau ta naujaji VITIX. naudoju ji apie 1.5 men laiko. rezultatai pradejo rodytis po men. -baltose demese eme atsirasti rudi taskiukai, ju vis daugeja ir jie susilieja. tiesa, naudojant si krema kasdien bunu sauleje (tai skatina jo veikima). tai vat, vaikstau dabar visa taskuota ir laukiu tolimesniu rezultatu. beje, kauno senamiestyje yra tokia parduotuvele "gamtos namai". ten yra vitaminai nuo vitiligo -calaguala. vaistininkas sake, kad kai kam nuo ju oda atsistatinet pradejo po 2 savaiciu. as geriau tuos vitaminus 3 men-nieko. kita vertus, gal tai turejo itakos, kad taip greit suveike vitix? blink.gif
o siaip visada maskavau demes savaiminio ydegio kremu. visai neblogai gaudavosi, taciau ant plastaku niekaip nepavyksta paslepti. o bendraamziu sokiruojanti reakcija mane pamacius jau yvare man depresija,nezinau kaip su tuo susitaikyti. verysad.gif
Ieva-Pieva
ar tiksliai vaistai vadinasi Vitix? nerandu informacijos apie juos sad.gif
Frosted
Kiek as apie vitiligo girdejau, tai liaudiskas gydymo metodas - itrinti i oda trauktine is aitriuju pipiriuku. Tipo, skatina kraujo apytaka ir atsistato pigmentu balansas.
Neturejau as tokio dziaugsmo, kaip vitiligo, pas mane savu "dziaugsmu" uztenka, bet galit pabandyt, gal kam is tikruju pades? g.gif Sekmes! mirksiukas.gif
katckyte
atsakymas Ievai-pievai - taip tas kremas tiksliai vadinasi VITIX. informacija apie ji www.vitix.com arba www.litfas.lt (prie vaistu odos ligoms).
Kaip minejau anksciau, man sis gelis padeda. daug rudu taskiuku ant pilvo, nugaros, peciu. taciau ant alkuniu, riesu, plastaku dar jokiu sveikimo pozymiu.

o kalbant apie liaudiskus metodus, girdejau, kad demes patariama tepti graikinio riesutmedzio lapu ir apyvaisiu spiritiniu antpilu, kelis kartus per diena. Isbandyt sio metodo man neteko.
Ramsius
Turiu ir aš....Iš pradžių buvo kelios mažos, pažastyse...Dabar jos labai sparčiai plečiasi ir jų daugėja...Atsirado ant klubų...ant pilvo...Net ir ant moteriškos vietelės, atsiprašant.....Nu negražu cry.gif cry.gif cry.gif
Bitelė
O man labai neramu, nes pteiš kokį mėnesį ant savo dukrytės blaudelės pastebėjau mažą baltą dėmelę. Na, ji gal itk pusės centimetro skersmens, bet man atrodo, kad anskčiau jos nebuvo. Gydytoja liepė stebėti...Gal reiktų pasikonsultuoti su odos gytoja, nes labai nermu, jog tai ta nelemtoji baltmė verysad.gif
Ieva-Pieva
pasirodo, jau yra vaistukų dėmėtiesiems žmogams bigsmile.gif va čia unsure.gif
Vilsen
[quote=RENE21,2004 08 11, 17:34]
*

[

/quote]
Ieva-Pieva
dar vienas vaistas
pekutis
o mano vyresnėlis gimė su tokia balta dėmele ant pilvo unsure.gif bet ji nei labai plečiasi(na,jam augant atitinkamai padidėja),nei daugiau atsiranda.daktarė sakė ,kad nieko čia tokio.kažin čia ta pati liga g.gif
Ieva-Pieva
QUOTE(pekutis @ 2006 03 13, 13:55)
o mano vyresnėlis gimė su tokia balta dėmele ant pilvo unsure.gif bet ji nei labai plečiasi(na,jam augant atitinkamai padidėja),nei daugiau atsiranda.daktarė sakė ,kad nieko čia tokio.kažin čia ta pati liga g.gif
*

greičiausiai unsure.gif
ketriin
mane irgi tos demes uzpuole,bet jau seniai..irgi paveldejau...brolis irgi turejo bet brendimo laikotrapiu praejo.jo gydytojai sako "neisgydoma",o as netikiu.apibendrinus vitiligo-tai vitaminu stoka,nervingumo padariniai ir t.t. Yra iseitis gydytis naturalioju budu..visokios zoleles ir panasiai.Pvz tikros morkos,visa vasara juos tryniau,valgiau - pagerejimas buvo,vel laukiu sezono.
siaip isgirdau apie zelmenu sultys - ten vit.E yra neiprasto(ypac reikalnigas),ir siaip tos sultys apvalo organizma..o nuo to visko ir reikia pradet.
Viena moteris man diagnozavo kad is pradziu reikia visiskai isgydyt nesveikuojancius dantis,poto pereit prie kepenu(kadangi jos nelabai sveikuoja) - tai pati vitiligos gydymo pradzia,pagal mano organizma,jos manymu. doh.gif
mile
Įsirašau ir aš į dalmantinių klubą doh.gif doh.gif
Man šią ligą padovanojo tėvelis, bet man dėmės pradėjo atsirasti 27-erių. Pastebėjau pažastyje mažą baltą dėmelę, kuri pusmetį nekito, o po to pradėjo sparčiai plisti. Taip pat atsirado dėmės kitoje pažastyje, ant moteriškos vietelės, ant ranko, o kas baisiausia po abejomis akimis. Tėtis ėjo pas įvairiausius gydytojus, bet teko susitaikyti, kad tai nepagydoma. Man po kol kas dar šokas, nes bijau pagalvoti, kad tos dėmės bus ant mano kūno, veido. Ir dar labaiu nuliūdau paskaičiusi, kad nei vienai nepavyko tų dėnių atsikratyti.
Jei kuri jau vartojote anksčiau minėtus vaistukus - parašykit kokie rezultatai.
Jicky
Brolis mano turi šią bjaurybę. Žiauriai kompleksuoja dėl jos, ant veido dėmę tepa tonaliniu kremu, ir šiaip ant viso kūno yra daugiau nei 10 dėmių sad.gif Tai jis vis ieško gydymo būdų. Kažkada bandė ir spindulinę terapiją.
O dabar naudoja šiuos vaistukus user posted image Siuntėsi iš JAV. Vis pamirštu paklaust, ar padeda kiek. Jei domina, parašysiu mirksiukas.gif
Ieva-Pieva
labai domina rezultatai notworthy.gif notworthy.gif
Jicky
Ok, kai sužinosiu, parašysiu mirksiukas.gif
Aii
Turiu ir aš baltų dėmelių,bet šiuo metu jos praktiškai nematomos.Prieš dešimt metų buvo labai ryškios ir švietė iš toli,nes yra ant veido.Gydžiausi visais įmanomais ir tuo metu žinotinais būdais ir galiu pasakyti ,kad man padėjo.Neseniai konsultavausi su dermatologe,tai sakė kad įdomus atvejis,bet sakė,kad nesidžiaugčiau,nes gali dar visaip būti,net ir supiktybėti tos vietos.O ši liga,tai imuninės sistemos tam tikros dalies sutrikimo pasekmė. unsure.gif

Jicky
Tai va, sužinojau smile.gif Sakė, kad poveikio dar nesimato bet ir neturi matytis dar, nes jis naudoja jį tik 1,5 mėn. O kad kažkas pradėtų matytis, reikia mažiausiai 3 mėnesius tuo aliejuku tept baltas vietas. Jis turi nusipirkęs 200 ml. to aliejuko. Tai sakė jam užteks maždaug 6 mėnesiams jo. O pas jį tų dėmių tikrai nemažai sad.gif Tai jei pas ką viena kita dėmelė yra, tai dar ilgiau gali užtekt to vaistuko.
Sėkmės visoms! 4u.gif
Ieva-Pieva
QUOTE(Supergirl @ 2006 05 02, 19:57)
Tai va, sužinojau  smile.gif  Sakė, kad poveikio dar nesimato bet ir neturi matytis dar, nes jis naudoja jį tik 1,5 mėn. O kad kažkas pradėtų matytis, reikia mažiausiai 3 mėnesius tuo aliejuku tept baltas vietas. Jis turi nusipirkęs 200 ml. to aliejuko. Tai sakė jam užteks maždaug 6 mėnesiams jo. O pas jį tų dėmių tikrai nemažai sad.gif  Tai jei pas ką viena kita dėmelė yra, tai dar ilgiau gali užtekt to vaistuko.
Sėkmės visoms!  4u.gif
*

gal galėtum kainą sužinoti ir kokiu būdu jo gauti? blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.