ilmacka
2008 07 29, 20:40
Nebeisivaizduoju kad daryti. Mano 2,5 metuku dukryte tiesiog isteriskai bijo plauti galva. Kuo toliau tuo blogiau. Nesinori to vaiko prievartauti, bet ir su neplauta galva gi negali leisti vaikscioti. Uztenka tik uzsiminti apie galvos plovima ir pasipila asaros, o jei bandai plauti tai tai taip klykia ir spardosi kad net man baisu darosi. Gal turite kokiu patarimu? Busiu labai dekinga.
Valmiera
2008 07 29, 21:10
QUOTE(ilmacka @ 2008 07 29, 20:40) Nebeisivaizduoju kad daryti. Mano 2,5 metuku dukryte tiesiog isteriskai bijo plauti galva. Kuo toliau tuo blogiau. Nesinori to vaiko prievartauti, bet ir su neplauta galva gi negali leisti vaikscioti. Uztenka tik uzsiminti apie galvos plovima ir pasipila asaros, o jei bandai plauti tai tai taip klykia ir spardosi kad net man baisu darosi. Gal turite kokiu patarimu? Busiu labai dekinga. Aš su savo didžkiu irgi turėjau tokią bėdą ir gana ilgai  . Ilgą laiką maudydavomės ir galvą plaudavome tik atsistoję ir tai su siaubingu riksmu  . Tuomet pabandžiau sulankstyti mažą rankšluostuką ir plaudama galvą laikiau uždengusi akis. Tuomet situacija šiek tiek palengvėjo, pavyko vaiką pasodinti į vonią  . Mums tai jau buvo įvykis. Paskui pabandžiau ant galvos pilti vandenį ne su dušu, o tiesiog su ranka iš tekančio čiaupo. Tada vaikas nustojo rėkti  , verkdavo tik tada, kai vanduo užbėgdavo ant ausų, bet noro maudytis nebuvo dar kurį laiką. Bet vieną kartą pagaliau man pavyko įtikinti didžkį, kad nesimuistytų, kai pilu vandenį, o atloštų galvą atgal ir tuomet vanduo nebėgs nei ant akių, nei ant ausų. Pabandėm, ir tikrai pavyko  . Dar po 2 tokių maudynių atsirado ir noras maudytis ir dingo baimė plauti galvą  . Bet ir dabar plauname galvą tik akis uždengę rankšluosčiu ir vandenį pilu ne su dušu, o ranka, tiksliau abiem rankom, nes rankšluostį laiko pats, iš tekančio čiaupo.
pas mus tas pats kai tik plauti galva tai asaros ir isterika
^Braškytė^
2008 07 30, 14:07
pas mus ir ne pats geriausias uzsiemimas plauti galvyte ,taip pat nesileidzia ,bet as visad sakau uzmerk stipriai akytes ir greit mamyte isplaus sampuna is plaukuciu ,dar sakau kad ir mamyte plauna galva ir leles plauna galvytes ir tau turiu isplauti kad butum svarus ir kvepiantis  visa tai darau aisku greitai po dusu ,o seip leidziasi kaip paaiskini kekviena karteli  o maudytis tai galetu visa diena  is vandenuko neislipa ,megsta maudytis
olivija1981
2008 07 30, 14:39
As savo dukrytei plaunu galvyte po dusu, ji sedi voneleje, truputi atgal atlosia galvyte, kad nepakliutu ant akyciu, ir greitai issiplaunam, kol kas asaru nera. Tikiuosi ir ateityje nebus  Parduotuveje maciau toki gaubta, tipo skrybele su skyle, kad vaikuciams galvyte plauti manau gal ir geras uzdedi ant galvytes ir vandenukas per krastus nubega ir nepatenka i akytes.
^Braškytė^
2008 07 30, 14:46
nu bet idomu butent nuo ko ir kodel vaikutis (temos autores) taip bijo maudytis nezinia  ar del to kad vandenukas patenka i akis ? ar nuo ko kito ,gal bijo vandens ?ar dar kas ,gal buvo kaskada issigandes nuo kasko ir dabar bijo
QUOTE(Žana B @ 2008 07 29, 21:10) pas mus tas pats kai tik plauti galva tai asaros ir isterika  O as galvojau tik pas mus taip. Na bet po truputuka jau situacija gereja
As savajam su sampunu plaunu galva tik kas antra sav. suslapinti galva ir istrinkti sampunu be problemu, o kai reikia isskalauti tuomet prasideda... Net ranksluoscio dejimas ant akiu nepadeda, o duso bijo isteriskai. O kitais kartais tik suslapinu plaukucius su mazuoju bezaisdama, juk vaiku plaukai dar nesiriebaluoja-tai kam kankint kas karta.
^Braškytė^
2008 07 31, 14:02
QUOTE(babumm @ 2008 07 31, 14:19) As savajam su sampunu plaunu galva tik kas antra sav. suslapinti galva ir istrinkti sampunu be problemu, o kai reikia isskalauti tuomet prasideda... Net ranksluoscio dejimas ant akiu nepadeda, o duso bijo isteriskai. O kitais kartais tik suslapinu plaukucius su mazuoju bezaisdama, juk vaiku plaukai dar nesiriebaluoja-tai kam kankint kas karta.  o mes tai i savaite karteli tai tikrai issiplaunam su sampunu ,mano vaikinuko plaukuciai ilgi ,tai negaliu ziureti i nesvarius plaukucius
DijaDeima
2008 07 31, 16:41
Auginant sunu irgi isgelbejo ranksluostukas.O mazoji tik neseniai dusa atrado,labai patinka stovet po tekancia srove,tuo momentu ir isplaunu jai galvyte
*ssuzzi*
2008 08 02, 22:28
QUOTE(ilmacka @ 2008 07 29, 21:40) Nebeisivaizduoju kad daryti. Mano 2,5 metuku dukryte tiesiog isteriskai bijo plauti galva. Kuo toliau tuo blogiau. Nesinori to vaiko prievartauti, bet ir su neplauta galva gi negali leisti vaikscioti. Uztenka tik uzsiminti apie galvos plovima ir pasipila asaros, o jei bandai plauti tai tai taip klykia ir spardosi kad net man baisu darosi. Gal turite kokiu patarimu? Busiu labai dekinga. tai duok koki zaisliuka kurio negalima,as taip darau ir jokiu problemu neturim
graimonda
2008 08 03, 09:11
Maudytis tai mėgstam  , bet va su galvos plovimu problema
Pas mus tokių baisių problemų nebuvo, bet mažą rankšluostuką visada uždedu. Jis pats plauna galvytę. Trina su rankom šampūną, paskui pats paprašo uždengti akytes ir atlošia galvytę. Reikia su vaiku žaisti ir bandyk išsiaiškinti kodėl ji bijo. Manau ji yra išsigandusi o kai mama vistiek plauna galvą nors mergaitė klykia, tai mažylei tas galvos plovimas atrodo baisus dalykas. Duok lėlei išplauti galvą, o gal net savo. Arba gali stebėti kaip pati plauni galvą. Ir aišku kalbėk ir pasakok ką darai ir kad tai visai nebaisu. Na manau pati rasi išeitį, nes tik pati gali išsiaiškinti ko ji bijo. Ir dar vaikui reikia duoti pačiam viską išbandyti r daryti, juk jie taip nori būti savarankiški
Carevna
2008 08 04, 14:30
Pas mus buvo visaip iš pradžių noriai maudėsi ir galvą plovėsi, paskui nei iš šio nei iš to buvo užplaukę isterijos, tai nekreipiau dėmesio ir paspiegindavau, po to vėl įprato, nes purvinam vaikščiot negražu, nes nedraugaus vaikučiai ir net paukščiukai juoksis, paskui vėl buvo momentas kai nėjo galvos išplaut reikėjo prašyt kad vyras palaikytų, nes vonioj viena nenulaikiau, bet su tėvu sėdėdamas matyt saugiau jautėsi o paskui prišnekinom ir vieną, dabar pats atlošia galvą ir šampūną net paduoda  manau reik gražiuoju bandyt tartis nes kažkodėl kai reikdavo atlošt galvą labai išsigasdavo
Dėl galvos plovimo problemų neturim, imu žaislinį kibirėlį (namų vonios raislas) ir pilu tiesiai ant galvos, tai patenkintas purškia, kad dar noriu Kažkur esu mačiusi tokį kaip skrybelės brilių (nežinau kaip pavadinti), jis dedasi ant kaktos, apie visą galvą ir tada pilant vandenį, jis nebėga per veidą, gal tai padėtų
Madeiva
2008 08 05, 13:51
mes ir turim labai didelių problemų su galvos plovimu. Tik pamato šampūno buteliuką ir iš kart prasideda isterija. Net nežinau kada ta baimė praeis
QUOTE(renatukasss @ 2008 08 05, 13:51) mes ir turim labai didelių problemų su galvos plovimu. Tik pamato šampūno buteliuką ir iš kart prasideda isterija. Net nežinau kada ta baimė praeis Nupirkit tinkamą sampuno buteliuką!  Pas mus isterijos buvo beveik iki 3.8 metu. Dar kazkiek gelbejo kistukai (vatos gabaliukai) i ausis, bet ir tai nevisada. Viena diena tetis nupirko sampuna, ant kurio nupiesta Tomas ir Dzeris. Tai nuo TOS DIENOS malu jam pasaka tai katino, tai peliuko balsu, kas kuria vieta plauna  ir sekmingai trenkam galva
Nebusiu iskirtine pasakydama kad ir mes turime problemu su galvos plovimu  O tai gal kas galite patarti kur toki gaubta ar rata koki nupirkti kur vaikiuikui ant galvos uzdeti,kag vanduo nebegtu nei i akis nei i ausys. Dar anksciau maciau kazkoikiam amerikon filme kad ten vaikiukas vonioje sedejo su tokia kepure, bandziua ieskoti Bet nei cipolner nei vaikutis parduotuveje neradau
QUOTE(Kristalinee @ 2008 07 31, 15:02)  o mes tai i savaite karteli tai tikrai issiplaunam su sampunu ,mano vaikinuko plaukuciai ilgi ,tai negaliu ziureti i nesvarius plaukucius  Manojo taip pat ilgi plaukai ir dar garbanoti, nezinau kaip taviskis sugeba taip issipurvinti plaukucius, bet manojo niekada nebuna purvini, sulipe ar susivele  ... Jei maziukas issitepa plaukus bevalgydamas iskarto nuvalau dregnu ranksluosciu, o vakare i vonia ir apipilam galva vandeniu. Ir svarus mano mazius!
QUOTE(Tatli @ 2008 08 06, 14:21) Nebusiu iskirtine pasakydama kad ir mes turime problemu su galvos plovimu  O tai gal kas galite patarti kur toki gaubta ar rata koki nupirkti kur vaikiuikui ant galvos uzdeti,kag vanduo nebegtu nei i akis nei i ausys. Dar anksciau maciau kazkoikiam amerikon filme kad ten vaikiukas vonioje sedejo su tokia kepure, bandziua ieskoti Bet nei cipolner nei vaikutis parduotuveje neradau  Sveika.Ir mes turim dideliu bedu su galvytes plovimu  viena niekad mazosios nemaudau,nes kai tik pradedu galvos plovimo procedura,mazoji pradeda klykt,lipt is vonios(ne karta buvo stipriai kojytes uzsigavus i vonios krasta),zodziu,KOSMARAS.Nupirkau ta "gaubta-rata" ant galvytes,bet zinok nieko nepaelbejo,vanduo vistiek patekdavo i akytes.Nezinau,gal prasta nupirkom,gal reikejo brangesni pirkt,gal brangesni -geresni?!
LisaLove
2008 08 10, 21:30
o pas mus tik neseniai prasidejo isterijos plaunant galvyte.. dar pries pora menesiu tieeeeeek laimes suteikdavos VISOS maudynes..! o dabar,.. tai prasau vyro pagalbos kad padetu palaikyt ir greitai plaunu.. ji rekia o as vistiek plaunu.. tik poto susupu ir ranksluosti ir kai sluostau arba kazka pasakoju... arba kutenu ..arba duodu koki zaisliuka su kuriuo reciau zaidzia...tai ir ji nurimsta ..ir uzsimirsta viskas
Jau su pirmaja dukra atradau gudrybe plaunant galva... kai reikalas priartedavo prie sampuno nuplovimo (iki tol, ji ne nepajusdavo, kaip ja istrinkdavau) pradedavau rodyti ''voriuka Icibici" kuris bega lubomis. ji uzversdavo galvyte ir kol jo ieskodavo, ar ''aceit'' matydavo. nuplaudavau muila. su antraja sis triukas pasiteisino. Tiesa pradzioj vandeni nuplaudavau su kempine.(isspausdavau vandeni is jos ant galvytes) o dabar ir duso nesibaido.
kika217
2008 08 11, 12:10
liseklis
2008 08 12, 13:32
Pas mus galvos plovimas nuo pat mazens su verkimais ir pasispardymais Kaip ir Dailes dukrytei patinka ant lubu ieskoti voriuku O dabar dar ismoko pats su rankytem ausytes uzsidengti, tai daug lengviau nors ne visada sis triukas praeina Tai gal reikes ko nors naujo ant lubu paieskoti
**kiškutė**
2008 08 12, 14:22
mums irgi jau kelintas mėnuo problema su galvos plovimu  klykiam,spiegiam,kabinamės iš vonios ir galiausiai su pusiau šampūnuota galva lipam lauk nežinau,kaip gerint šį procesą,nes neįmanoma pasakyt nieko,nes per klykimą negirdi,o dedami rankšluosčiai ant akių-lupami šalyn
nu va pas mus situacija pagerejo kai rankslosti dedam ant akiu, kai pasakai kad plausym galva tai pats praso rankslostuko ir deda sau ant akiu
tokią kepurėlę galima nusipirkti ebay.co.uk, apie 22 lt išeina  Lietuvoj nemačiau, neieškojau net, tiesą sakant Papildyta:dar radau   canpol tokia apsauga
ramirėja
2008 08 14, 14:21
Mes ir vargstam su galvos plovimu  nei aš,nei dukriukas nelaukiam tos procedūros,bet aišku ji neišvengiama,kai plaukai netrumpi  maudytis pačiai patinka iki begalybės,ir susišlapina plaukus pati,ir man tai ledižia,bet tik ateina blogietis šampūnas,tai ir prasideda dūdos didžiausios,lipimas iš dušo,rėkimas ir t.tnepatinka net šlapius plaukus šluostytis,tai dažniausiai su vos ne varvančiais plaukais ritinam į lovą
kristinalm
2008 08 14, 20:31
mano tai irgi nelabai patinka, bet neverkia ir isterijų nekelia
Putlutė
2008 08 14, 21:19
man paciai panasi problema,tik musu sunelis jaunesnis 1,5metuku...reikia aiskintis priezastis  maniskiui nepatinka,nes poto kai skalauju putas jam i akis vandenuko pribega(nemuiluoto nebijokit  ),tai as su ranka prilaikau kakta,kad nebegtu,tai kartais ramiai issiplaunam galva  gaila,nesupranta,kad galvyte reikia atlosti,o jo pacio taip lengvai nepalenksi
Gera-mama
2008 08 15, 14:05
QUOTE(ramirėja @ 2008 08 14, 15:21) Mes ir vargstam su galvos plovimu  nei aš,nei dukriukas nelaukiam tos procedūros,bet aišku ji neišvengiama,kai plaukai netrumpi  maudytis pačiai patinka iki begalybės,ir susišlapina plaukus pati,ir man tai ledižia,bet tik ateina blogietis šampūnas,tai ir prasideda dūdos didžiausios,lipimas iš dušo,rėkimas ir t.tnepatinka net šlapius plaukus šluostytis,tai dažniausiai su vos ne varvančiais plaukais ritinam į lovą  Pasiskaičius, tai net gaila mamyčių ir pypliukų  , mes tai šampūnu plaunam kaskart kai tik maudomės (kas antrą dieną) dukrytė miegodama ar žaizdama dažnai pašyla, suprakaituoja, tai ir plaunam dažnai, be to, kai su plovimu problemų neturim, tai ir pliuškenamės. Šampūną išplaudavom anksčiau kempine užpylus vandenį, o dabar jau ir dušu, aš prašau ją žiūrėti į viršų ar į mane ir jokių ašarų O dėl šlapių plaukučių tai tikrai patarčiau rinktis Norwex rankšluostčius arba kitos firmos iš mikropluošto, tikrai super  Aš ir pati kartais, kai skubu ir reikia greit galvą pradžiovint, nugriebiu mažosios rankšluostį,  tai praktiškai sausi plaukai lieka.
sveikos mamytes, net negalvojau, kad musu tiek daug.. pas mus tokia problema prasidejo pries koki menesi. tik pradedi pilti vandenuka ant galvytes tai klyksmo buna labai daug, kol trini galva sampunu tai dar puse bedos, bet kai reikia viska nuskalauti tai tada jau nebezinau ka daryti. pastaruoju metu kvieciu vyra, jis laiko vaika ant nugarytes, kad vanduo nepatektu nei i ausys, nei i akys, bet klyksmas vis vien nerealus. beje turim mes ta apsauga, bet tik ja pamato dar baisiau buna, net nesileidzia ant galvos uzdeti. manau kazkada padariau klaida ir pradejau ji neteisingai maudyti, jau po pirmo karto reikejo kaz ka daryti, o galvojau, jog praeis. bandysiu ir as koki voriuka rodyti. p.s. apsauga galima nusipirkti "mazylio ratai" ir kainuoja ji tik 14 lt. tik siulau pasiskambinti ir paklausti ar turi, nes labai greitai isperka, as trys kartus ejau kol atveze nauja partija. http://www.0-3.lt/goods;261;280;cat,;id,119
~INGUTĖ~
2008 08 16, 10:52
Na pas mus irgi buvo problemele  bet jau dabar visai nieko nes visalaika su vyru dabar plaunam tai as atlosiu galvyte vyras skalauja svarbiausi jai nepapuola vandens ant akyciu tai jis berdaug ir nesipriesina  paniurzgena bet mes nekreipem per daug demesio
QUOTE(**kiškutė** @ 2008 08 12, 16:22) mums irgi jau kelintas mėnuo problema su galvos plovimu  klykiam,spiegiam,kabinamės iš vonios ir galiausiai su pusiau šampūnuota galva lipam lauk nežinau,kaip gerint šį procesą,nes neįmanoma pasakyt nieko,nes per klykimą negirdi,o dedami rankšluosčiai ant akių-lupami šalyn  Pas mus lygiai tas pats, tai stengiuosi kuo greiciau atlikt visa maudyniu procesa, kol neisiverke. Tik pusiau plauta galva tai nepalieku.
coffeeLATTE
2008 09 06, 09:21
Maniskei 2m, nepadeda nei ranksluostukai, nei kalbejimai jokie, niekas, kai plaunam galva tai klykia kiek tik gali. Plaut galva mazei- didziausia beda....
Ramunelek
2008 09 06, 09:32
Na pas mus irgi tokia beda ,bet ne taip baisiai kaip kitos pasakoja,jai ranksluostuku uzdengiame tai ir asareliu kaip ir nebuve,o maudytis labai jau megsta
viktoriuka
2008 09 06, 09:48
mano maziukas labai megsta maudytis tik kai vandenelis bega ant akyciu nelabai patinka tai stengiames plauti galvyte kai jis uzsiemes su zaisliukais buna kad net nesureguoja kad vandenuka pilam
ulijana
2008 09 09, 15:26
pas mus ta pati problema buvo. tik dabar kai plaunu galva i pagalba kvieciuosi vyra. as istrinu galvyte su sampunu, ir kvieciam teti kad ateitu akytes uzdengti, greitai po dusu ir asaru nera dabar vaikas kai pamato kad jau plausiu galva pats pradeda kviesti teti kad akytes uzdengtu. tikiuosi tecio pagalbos greitai nebereiks
Maniškiui 2,6 m., ta pati problema, sudėtinga galvytę išplauti Anksčiau labai mėgo maudytis, tik išgirsta vonioj bėgantį vandenį iš karto nusirenginėja ir lipa į vonią Dabar tik pamato kad plausim galvą iš karto lipa iš vonios Kol jam išplaunu galvą lieku pati šlapia Tada sugalvojau kad reikia rankšluosčiu uždengti akytes, tai šiaip taip pavyksta nuplauti šampūną, ir tai visą laiką rėkia mama Nežinau kada išaugs iš tos baimės, nemaloni procedūra nei man, nei jam STRESAS Su dukryte buvo viskas paprasčiau. Buvo protinguolytė ir įdėmiai klausė mamos  todėl puikiai susitardavom. Pasakau pakelk galvytę, nuplausim šampūną ir tvarka, tiesa ausytes užkišdavom vata, nes nemėgo, kai į jas pribėgdavo vandens
agniete18
2008 09 10, 23:29
Mano mergaiciuke nuo gimimo iki 2,5m. nemego galvytes plautis,kaip tik pamatydavo,kad imdavau sampuna(naudojom specialiai nuo asaru) tai baisus jos verkimas,znaibydavo mano rankas,kad nesiliesciau prie jos galvytes,nu ir kariaudavom abi  (vandeneli pasipliuskenti l.megsta  )bet as sugalvojau,kad jai su ranksluosciu uzdengt akytes kaip plaunames galvyte,tai zinokit padejo sis mano sugalvotas variantas.Jau 4men.plaunames galvyte be verksmu,net pati manes papraso,kad isplauciau jai galvyte.
mama_gulbe
2008 09 11, 09:53
mum kartais ir dabar iskyla bedu del galvos bet pasaka usuraukus nosi kad plaukai purvini ir nekvepia ir kaip eis purvinas i darzeli  tada jau sutinka, nes nori but svarus
mano dar mazas,duso jau nebijo, kol jis galvos nepaliecia,o tada bando islipt is vonios  ,ipadeda tik skalavimas su puodeliu...
Gėda prisipažinti, bet mes vaikui galvytę paskutinį kartą plovėm prieš kokias 3 savaites... Priežastis ta pati - kai tik pradedi šlapinti galvą, prasideda didžiulė isterija, stumpia, spiria, šaukia kiek pajęgdamas. Viena tikrai vaiko neišlaikyčiau. Todėl tėtis paima jį ant rankų, mėgina rankšluosčiu uždengti akytes, o aš kiek galima greičiau plaunu galvą. Bet vaikui tai būna baisus stresas. Kelias dienas prieš galvos plovimą mėginam tartis, kalbėtis, aiškinti. Bandau parodyti jam, kad jis gali tiesiog gulėti ant mano ar tėčio rankos ir joks lašelis nepaklius jam į akytes. Bet vos tik ateinam į vonią, vandenukas pasidaro blogas ir prasideda ašaros... Tas pats kartojasi kirpykloje - niekam neleidžia prisiliesti prie galvos. Tenka laikyti per prievartą, jei nori, kad apkirptų. Tėtis atsisakė dalyvauti šioje procedūroje, todėl vaikinas augina garbanas... Apkarpau šiaip taip priekyje plaukus ir paliekam tokį "bitlą". Bet kai plaukai retai plaunami, tai vaizdelis man tikrai nepriimtinas. Turim problemą ir su nagų kirpimu - net miegantis pajunta ir pradeda traukti kojytę ar rankytę... Žinau, kad reikia surasti priežastį ir ją pašalinti, tačiau kol kas nesiseka to padaryti.
nepatiko ir meno merginai, tik dabar po truputį jau nebebijom,
d.lineta
2008 09 12, 17:25
Mes mažyliui nupirkome nardymo akinukus, tai problemos nebeliko
sraige1
2008 09 12, 23:43
Mano dukrytei 2,3 m. ir turim tą pačią bėdą  todėl galvytę plaunam tik kas antrą savaitę........
Eglucius
2008 09 13, 10:31
musu sunelis, tai labai megsta maudytis, pripilam putu jam , tai terliojasi toj vonioj. o galvyte, tai greit su sampunu istrinu, paskui pasikvieciam teti i pagalba, o as su dusu griet isskalauju. kartais verkia, kartais ne, cia jau matyt jam nuo nuotaikos priklauso
zuika12
2008 09 16, 18:42
Mano mergina tai plauna galva negaliu sakyti kad su noru bet be asaru stoja pati po kranu uzvercoia galva ir pilasi vandenukas, o mokinau tai atsisedus iskelti aukstai galvyte ir pyliau su dideliu puoduku ant plaukuciu, nelabai patekdavo i akytes tai ir be baimes prausiasi
Musu panelytei 2.5m galvyte plauna tete, jie zaidimo forma ir barzdas pasidaro is putu..  jai tai kaip atrakcija "mama mes diedukai"  visa kita ismaudau as, bet maudynes didziausia palaima. Vasara tekdavo nuo baseiniuko saugot, nes pripylus salto vandens, nelikdavo ka saulutei susildyt, budavo jau istaskytas
|
|