Šiaip gerai, kad vieta nuošaliau nuo gatvės. Ir vidus neblogai įrengtas. Koridoriuj radom net smėlio dėžę
Pasakykit savo nuomonę.
Nuo rudens užrašiau savo slibinaitį į "Ąžuoliką". Bet dabar jau pradėjau mėtytis. Labai keistas privažiavimas. Sukom su vyru ratais, kol radom kažkur už sporto halės. Jei ne žmonės būtumėm neradę. O gal yra paprastesnis kelias? Neįsivaizuoju kaip reikės žiemą privažiuoti tomis siauromis gatvelėmis.
Šiaip gerai, kad vieta nuošaliau nuo gatvės. Ir vidus neblogai įrengtas. Koridoriuj radom net smėlio dėžę Pasakykit savo nuomonę.
Kristinka, mes lankome si darzeli, jau daugiau kaip puse metu, neturiu jokiu nusiskundimu, viskuo esu labai patenkinta, o ypac aukletojomis. Maniskis noriai eina ir labai myli abi aukletojas ir auklyte, o man to uztenka, svarbiausiai, kad jis ten gerai jauciasi. O del privaziavimo tai tu nepergyvenk, taip tos gatveles siauros, nelabai praleksi jomis didesniu greiciu, bet problemu nebuvo, visa ziema kiekviena diena veziojom, tfu tfu nesirgo, mes is draugystes gatves veziojam, del to tikrai neverta jaudintis, bet aplinka ten super, tyras oras, nera triuksmo, lauko zaislai labai ivairus ir gausus. Del to mes ir vaziuojam taip toli ir esam patenkinti.
Man viena pažįstama labai rekomendavo šį darželį. Gyvenam Šiaurės pr. , tad tolokai reiktų vežioti. Ruošiamės artimiausiu metu nuvažiuot pasižvalgyt. Jeigu labai patiktų - ryžčiausi vežioti.
Mamos,
kas vedate savo mažylius į šį darželį, pasidalinkite, kas patiko, kas nepatiko, kaip auklėtojos, ar reikalauja "priemokų" ir pan.
As kaip ir uzrasiau ten savo mazaja, tik gavau neseniai toki ilga sarasiuka, ir kazkaip noras atsoko... dar be to eina net metais mazesni leliukai, su sauskelnem i ta pacia grupe, ir direktore nelabai nore manaja perkelti pas didenius.....
Na, mes kaip ir pradejome eiti, pirma savaite viskas ok, o dabar mazoji jau nebenori i darzeli, baisus verksmai, asaros....
Aukletoja lopselinuku labai maloni, bet auklyte man visiskai nepatinka. Nuolat kalbos pas ja sukasi apie pinigus, t.y. vaikams viska aiskina per pinigu prizme.... Ir siek tiek gal blogai, kad pripras prie aukletojos, o kitais metais jau iskels is lopselinuku grupes i didesniuju, ar nebus kazi jai soko. Del maitinimo - kiek patys valgo tiek, o nepaskatina, tik paklausia, anenori? nereikia. na jei po to, vaikas uzsimano ir dar yra like tai duoda.
mes jau vesim trecius metus.V iskas labai neblogai;ir aukletojos, ir auklyte.Svarbiausia uzsiima logopede labai gera ir del kojyciu problemu gavom masazus ir manksteles daro.Bet siemet atejom rugsejo pirma ir suzinojom, kad mus perkele i parengiamuku grupe musu nepaklause.Gal ir gerai, bet mes dar dvejojom, nes jam tik suejo penki metukai.O dabar ir vaikai , ir aukletojos pasikeite- neaisku kaip bus.O del sarasiuko tai manau visur tas pats.Nieko ten ypatingo.
Miaukse, ar ne į skruzdėliukų grupę savo mergytę vedi?
Dar tik pora savaičių vedu, tai nepatiko vienas dalykas, kad mažesnius vaikus prausykloje basus veda prasti veda, o ten labai šaltos plytelės. O maniškiui labai jau patinka angina sirgti. Tad tos plytelės anginai pats tas. QUOTE(Kristinka @ 2005 09 14, 19:23) Miaukse, ar ne į skruzdėliukų grupę savo mergytę vedi? Dar tik pora savaičių vedu, tai nepatiko vienas dalykas, kad mažesnius vaikus prausykloje basus veda prasti veda, o ten labai šaltos plytelės. O maniškiui labai jau patinka angina sirgti. Tad tos plytelės anginai pats tas. i skruzdeliuku, bet mes pradejom eiti nuo rugpjucio, tik manajai labai sunku atsisveikint ir mane paleisti. Tai as is pat pradziu pabudavau su ja po keleta valandu. Kaip tik pastebejau, kad neleidzia basiems - po pietu miego tiek puodukus sunesa i miegamaji, kad jie nelektu basi, o poto rengiasi, o po valgio prastis visada eina, bet juk vaikuciai ten su tapkemis laksto.... tikrai nepastebejau, kad kada basi i prausykla eitu.... Man siaip labiausiai aukletoja asta patinka (jaunesne storuliuke), gal todel. kad kai pradejpm vesti, ji tik viena tedirbo, o kita tuo metu dar atostogavo... QUOTE(Miaukse @ 2005 09 15, 07:38) i skruzdeliuku, bet mes pradejom eiti nuo rugpjucio, tik manajai labai sunku atsisveikint ir mane paleisti. Tai as is pat pradziu pabudavau su ja po keleta valandu. Kaip tik pastebejau, kad neleidzia basiems - po pietu miego tiek puodukus sunesa i miegamaji, kad jie nelektu basi, o poto rengiasi, o po valgio prastis visada eina, bet juk vaikuciai ten su tapkemis laksto.... tikrai nepastebejau, kad kada basi i prausykla eitu.... Man siaip labiausiai aukletoja asta patinka (jaunesne storuliuke), gal todel. kad kai pradejpm vesti, ji tik viena tedirbo, o kita tuo metu dar atostogavo... O mano vaikas dar pampersinis. tad reikia užpakalį praust. Tai kai pamačiau kad basą pasistačiusi ant ledinių plytelių užpakaliuką valo, iškart paprašiau to daugiau nedaryti, nes iš ligų neišsivaduosim. ir dar vienas pastebėjimas, kad kai vieni vaikai po miegelio jau būna grupėje kur žaidžia, o kiti dar rengiasi ar ant puodo sėdi, tai ne visuomet uždaromi langai. Gaunasi skersvėjis.
Labutis mano mažasis irgi Skruzdeliukas
Mums beveik viskas tinka tik yra keletas nedideliu dalyku kurie mums nepatinka.Bet svarbiausia Karoliui patinka ir pradejas lankyti darzeli jis tapo savarankisksnis QUOTE(tenelga @ 2005 09 29, 13:48) Labutis mano mažasis irgi Skruzdeliukas Mums beveik viskas tinka tik yra keletas nedideliu dalyku kurie mums nepatinka.Bet svarbiausia Karoliui patinka ir pradejas lankyti darzeli jis tapo savarankisksnis Pažįstu Karolį QUOTE(Kristinka @ 2005 10 03, 12:09) Pažįstu Karolį O kaip Jusu vaikiukai neserga.Mes jau nuo vakar i darziuka Karoliuko nevedam O kaip Jums? QUOTE(tenelga @ 2005 10 14, 12:35) O kaip Jusu vaikiukai neserga.Mes jau nuo vakar i darziuka Karoliuko nevedam O kaip Jums? Vakar prieš pietus paskambino aukėtoja, kad vaikui 37,4 temperatūros, tai parsivežiau namo. Ir kai dar kartą pamatvau, jos nebebuvo. Kadangi Pijus truputį pakosti, tai nusprendžiau šiandien dar nevesti. Per savaitgalį išvysim tą kosulį ir pirmadienį su namų darbu eisim į darželį. Auklėtoja sakė, kad reikia atsinešti rudens šventės parodai kažką pagaminta iš rudens gėrybių. Grupėj vakar su Pijum buvo tik 5 vaikai. Visi kiti iškritę. Porą dienų viena mergytė, auklėtoja sakė, sirgo, o užvakar turėjo 38 laipsnius temperatūros, bet močiutė vis tiek ją vedė į daržiuką, argumentuodama, kad ir auklėtoja sloguoja ir serga. O kiek tiems vaikams reikia virusiuką pasigauti.
Nu keistas tos močiutės požiūris
O va mes ir pirmadienį neisim nes važiuosim pas gydytoją pasirodyti. O dėl darbelio ir man rūpestis nes mano mergytė lanko Giliukų grupę tai irgi pirmadienį turim su darbeliu ateiti Kiek žinua antradieni pas vaikiukus Tai gal jau ir mes pasirodysim P.S. Būtinai atkreipsiu dėmesį i Pijuko darbelį Sveikit QUOTE(tenelga @ 2005 10 14, 15:10) Nu keistas tos močiutės požiūris O va mes ir pirmadienį neisim nes važiuosim pas gydytoją pasirodyti. O dėl darbelio ir man rūpestis nes mano mergytė lanko Giliukų grupę tai irgi pirmadienį turim su darbeliu ateiti Kiek žinua antradieni pas vaikiukus Tai gal jau ir mes pasirodysim P.S. Būtinai atkreipsiu dėmesį i Pijuko darbelį Sveikit Tai kiek informuota auklėtojos, ir skruzdėliujkų grupės vaikams reikia atsinešti darbelius. Eisim šiandien rinkti klevo lapų.
ZInokit, ir ma tas pats - skambina aukletoja ketvirtadieni, sako jusu vaikas serga biski turi temperaturos, akys pajuode, nieko nevalgo. Parsivezam namo - vaikas sveikas, tik koseti lyg pradejo, sakau palaikysiu tada ir 5dieni namuose del visa ko, o 6dieni jau ir temperatura atsirado, cia turbut kazkoks keistas virusas, bet tik man idomiausia, kad kai aukletoja pasake, jog serga, parsivezem namo, ir nebebuvo jokiu ligos pozymiu.... sake, kad visi vaikai krenta kaip muses. Savo mazosios irgi dar neleidau, siandien ir gydytoja issikvieciau, kad tik kas prie plauciu nebutu prisikabine...
O del serganciu vaiku vedimo pastebejau - buvo karta tokia mergyte Guste su sloga atejusi (manoji dar su manimi pratinosi), tai kazkaip irgi buvom nuo jos uzsikrete ir sloga pasigavom.... O gal jus ka nors stiprinanti organizma vartojat? Man viena giminaite Anglijoj gyvenanti pasakojo, kad vartojo vitaminus bet grynai zoleliu pagrindu pagamintus, ir mazoji jau kokie du metai kaip net slogos neturejusi... O pas mus vaistinej klausinejausi, tai sake nieko panasaus neturi - viskas chemija...
Labutis,
Kaip Jūsų ligelės. Mes tai vis dar i daržiuką neinam O dėl skambinimo kad vaikas serga tai ir man taip buvo Kitą dieną mes ir vėl ėjom į
Tai mes irgi neinam, nes koseja kaip traktorius, tiesiog baisu, bet temperaturos neturi visai, pasikvieciau gydytoja, ji kaip visada sake neikit savaite ir israse visokiu sirupuku, kurie nieko nepadeda, girdau ir arbatelem, bet negeraja, nors tu ka. Galvoju, gal tikrai kokiu stipresniu vaistu savo nuoziura duoti? tik nelabai zinau ka.... bandysim dar kaitintis ant garu (tik kad labai jau mazoji sios proceduros nemegsta, tai tenka ir man kartu lysti).
manoPijus irgi kosti, bet temperaratūros neturi, tad vedu į daržiuką. Grupėj tik 3 vaikai iš viso. Truputį išgasdinot. Kokius vaistus duodat nuo kosiulio?
Man gydytoja israse kazkoki sirupa lyg Eucaliptus ar kazkaip panasiai vadinasi, o skonis panasus i pertusina, bet tikrai sakyciau nieko nepadeda... geriam arbatas (tik jau Agota nelabai ju ir benori, tai vis turiu sugalvoti kokia nors jai labai svarbia priezasti...).
Eisim ryt pas gydytoja, isduos pazyma, ir turbut jau nuo kitos savaites pasirodysim.... iseitu beveik visi ir iskrito?
o jus ka nors imunitetui stiprinti vartojat? geriat profilaktiskai kokiu nors vitaminu? ar gal nuo gripo skiepijotes?
Aš duodu Pijui Chlenbuterol sirupą nuo kosulio, jis atsikosti šlapiai, tai todėl ir vedu į daržą. ir šiaip jie ne kosulys,tai atrodo labai sveikas. Dėl visa pikta nuvesiu, kad plaučiukus paklausytų.
O imunitetą stiprinam homeopatiniais žirniukais "Coplex echinacea", jų sudėty yra ežiuolės, oa dar plius geriau žuvies taukus, nes ten yra polinesočiųjų rugščių, kurios taip pat stiprina imunitetą.
Mes irgi baisiai kosejam bet temperaturos
O imunitetea dabar vitaminu C stiprinam Kaip supratau pirmadieni jau susitiksim darziuke QUOTE(tenelga @ 2005 10 21, 09:00) Mes irgi baisiai kosejam bet temperaturos O imunitetea dabar vitaminu C stiprinam Kaip supratau pirmadieni jau susitiksim darziuke Kaip jūs sugirdot vitaminą C? Nes jis labai gadina dantų emalį. Aš kai reikia vaikui vartoti šį vitaminą, tai perku tirpų ir duodu gerti per šiaudelį, kad kuo mažesnis būtų kontaktas su dantukais. O atsikosti Karolis lengvai, šlapiai, ar sausai?
mes irgi vartojam vitamina C, bet draze.... tai Agota labai net nooooooriai
taip taip pirmadieni visi darzelin
Va sito nezinojau
As tai tas kramtomas tabletikes perku O Karoliukas atsikosti taip slapiai labai O Pijukas?
Agota kosejo labai slapiai, bet vakar pasikaitinom ant garu, pripyliau visokiu vaistiniu zoleliu misinio, tai dabar kaip ir lengvai koseja...
QUOTE(Miaukse @ 2005 10 21, 13:33) Agota kosejo labai slapiai, bet vakar pasikaitinom ant garu, pripyliau visokiu vaistiniu zoleliu misinio, tai dabar kaip ir lengvai koseja... Bus mūsų vaikai virusą pagavę Gerai kai Agota leidžiasi "garinama" o Karolis nei artyn galų neina
aš irgi manau, kad čia vienas virusas visus vaikus pasigavęs buvo. Pijus vis dar karts nuo karto atsikosti, bet jau retai. Tikiuosi, akd kai sugrįš visi sirgaliukai į grupę, nauja ligų banga neužpultų.
turim masiskai stiprintu vaikiuku imuniteta:)
o dar tos kalbos apie pauksciu gripa.... baisuma
Manu, kad vis dėlto to teks išlaukti, kol vaikai prasirs visokiomis ligelėmis. Štai ir šiandien grupėj jau karantinas iki lapkričio 3 d. Kažkuris vaikiukas guli infekcinėj dėl žarnyno problemėlių.
QUOTE(Kristinka @ 2005 10 28, 19:58) Manu, kad vis dėlto to teks išlaukti, kol vaikai prasirs visokiomis ligelėmis. Štai ir šiandien grupėj jau karantinas iki lapkričio 3 d. Kažkuris vaikiukas guli infekcinėj dėl žarnyno problemėlių. Koks karantinas
nu, kosmaras, man gydytoja vis del to neleido agotos vesti sia savaite, ir neisrase pazymos, tai dabar gavau pazyma iki lapkricio 3 d.... tai jei as ja vel atvedu, o po to susuks vaikui pilva, ir vel serga... baisu, as be zodziu....
Kazkaip galvojau, kad jei auginsiu vaika laikydama ji daugiau grynam ore (visas pietu miegas buvo tik lauke, ir bet kokiomis salygomis, ziema - po pukine antklede, bet vis tiek lauke P.S. jei apie Karoli, tai sake nusines i darzeli savo naujaja masinyte (masinos yra dievas
karantinas iki lapkričio 3 d., bet kiek supratau iš auklėtojų,į grupę nepriims tik tų vaikų, kurie kažkurį laiką nesilankė. Aš šiandien Pijų vedžiau ir mus priėmė.
P.S. jei apie Karoli, tai sake nusines i darzeli savo naujaja masinyte (masinos yra dievas
[/quote] Tikiuosi Agota jau sveika ir siandien dūksta su vaikais
Sveika, bet neduksta:( Mes jau vakar nuvaziavom is ryto i darzeli, tikejausi, kad karantinas pasibaiges, tik deja, kad ne....
Neprieme, sako negaliu priimti, dar neatvaziave is dispanserio patikrinti, lauke 5dieni, tik nieks nepasirode, tai sako, jei priimsiu, ir atvaziuos patikrins- tada bus blogai. Tai teko su asaromis issitempti is darzelio:( bet sake jau penktadieni galim ateiti, tai dumsim:) Agota irgi su masinyte miega (tik su viena), ir visa laika ta pacia masinyte kiseneje nesiojasi:))) visada po ranka taip sakant
Agota irgi su masinyte miega (tik su viena), ir visa laika ta pacia masinyte kiseneje nesiojasi:))) visada po ranka taip sakant
[/quote] Su Karoliuku tai turiu beda Bet kita diena tikrai sugrazinam Tiesa, o kaip su aukletoja Asta? Sake serga? Siaip man Asta kazkodel lfainesne uz Ramune, nors ir bendravarde ji mano... Gal todel, kad kai pradejom vesti dirbo tik Asta, o Ramune atostogavo.....
Na va... o as tikejaus info apie darzeli, tai pasiskaiciau apie vaikus, kurie ji lanko.
Papasakokit mamos kokia tvarka cia. Mes salia visai gyvenam. Kada prasymus rasyt reikia ir t.t. O tai mums nors tik 7 menesiai, bet ... sake eiles ilgos, atseit. QUOTE(Ex-panele-nerealybe @ 2005 11 22, 11:48) Na va... o as tikejaus info apie darzeli, tai pasiskaiciau apie vaikus, kurie ji lanko. Papasakokit mamos kokia tvarka cia. Mes salia visai gyvenam. Kada prasymus rasyt reikia ir t.t. O tai mums nors tik 7 menesiai, bet ... sake eiles ilgos, atseit. Šiokios tokios info apie patį darželį galite rasti temoje "Padėk išsirinkti darželį".
Labas,
Apmiręs skyrelis Norėjau paklausti, gal jūs žinot kokias priemones pirko skruzdėliukų grupei už surinktus pinigus?
Sveikos maytes. Perskaiciau visas nuomones apie si darzeli, noreciau leisti savo suneli Azuoliuka, nes jis arciausiai namu. Tik iskyla kai kurie klausimai. Ar ten ir lopselis, jeigu taip, tai ar nuo metu vaikiukus priima? Ir kiek kainuoja menesiui?
QUOTE(Nektariuke @ 2006 01 11, 13:54) Sveikos maytes. Perskaiciau visas nuomones apie si darzeli, noreciau leisti savo suneli Azuoliuka, nes jis arciausiai namu. Tik iskyla kai kurie klausimai. Ar ten ir lopselis, jeigu taip, tai ar nuo metu vaikiukus priima? Ir kiek kainuoja menesiui? P.S Ir ar reikia is anksto uzsiregstruot, nes mums dabar tik 5 menesiai?
kadangi negaliu palyginti šio darželio su kokiu kitu, tai mano nuomonė gali būti subjektyvi. Kiek žinau, vaikučiai į lopšeliogrupę priimami nuo 1,5 metukų, maniškis kaip tik tokio amžiaus pradėjo. Darželis nuolat kažką remontuoja, keičia įrangą. Pirmame aukšte sudėti plastikiniai langai. Lopšelio grupė yra pirmame aukšte, tai šildymo sezonu ten sakyčiau net per šilta. vaikai su trumpom rankovytėm ir pėdkelnėm vaikšto. LOpšelio auklėtojos yra pakankamai kompetentingos, užsiima su vaikučiais, nėra abejingos vaiko poreikiams.Aišku reikia laiko priprasti tiek vaikui, tiek jo tėvams, tike pačiia auklėtojai.
Karts nuo karto atvažiuoja teatro grupės rodyti spektakliukų, aišku jie mokami. Darželis aptvertas, arti nėra judios gatvės, tad mažai tikėtina tokio pobūdžio nelaimė. Maistas įvairus, maitina tris kartus per dieną, vaikusčius, kurie patys nepavalgo, maitina. Lopšelio valgeraštis šiek tike skiriasi nuo darželio grupių, pvz. darželiui duoda omletą, lopšeliui- virtą kiaušinį. Žinoma, būna kad duoda ir silkės ir balintos miežinės kavos, bet šiaip tikrai neblogai. Vien blynais tikrai nemaitina. Aš dažnai dar įdedu užkandžių savo vaikui, obuolių, suasainių, kad jei išalks kad turėtų. Žinoma vienas nevalgys, juk nepasakysi kitam mažiui, kad tavo mamytė neįdėjo, tai tu negausi. tad valgo visi kolektyviškai.
Nuo 1,5 metuku
Maziukui ieskau kur nuo metuku galima butu eiti. Nu ziuresim, kaip cia bus. Tai pries kiek laiko reikia uzsiregistruoti? Gal kas zinot? Ir parasykit apytikslia suma kiek kainuoja menesiui nu mazdaug 120 ar daugiau, kokia mazdaug suma susidaro?
Sveikos, mamytes, kurios domites siuo darzeliu. Mano zuikis lanko si darzeli, esame juo patenkinti. Mums ji rekomendavo, kaip gera darzeli, o dabar galiu drasiai teigti, kad rekomendacijos ir lukesciai pasiteisino.
Mes pareiskem nora ji lankyti rugsejo menesi, o buvome priimti lapkriti. Palaukeme tik 2 menesius, per kuriuos paaugome ir buvome priimti jau i darzeli, Mokesciai uz darzeli, tiksliai nezinau, nes vyras moka visus mokescius, bet manau jei lanko vaikas visa menesi (neserga ar neatostogauja) su visosm ugdymo reikmem iseina iki 120 Lt. Kiek girdejau lopselyje moka siek tiek maziau. O kas del uzsirasymo lankyti darzeli, manau galit eiti ir registruotis, nebus per anksti. Sekmes visom! QUOTE(Nektariuke @ 2006 01 12, 21:06) Nuo 1,5 metuku Maziukui ieskau kur nuo metuku galima butu eiti. Nu ziuresim, kaip cia bus. Tai pries kiek laiko reikia uzsiregistruoti? Gal kas zinot? Ir parasykit apytikslia suma kiek kainuoja menesiui nu mazdaug 120 ar daugiau, kokia mazdaug suma susidaro? Teks eiti pas darželio direktorę ir tartis, nes paprastai tokių mažų nepriima. Lopšelio auklėtojoms ir taip sunku, nes dauguma vaikučių atėję nemoka net pavalgyti patys. Maniškis pradėjo pusantrų, tai turėjau didelių problemų kol priprato, rėkė ištisas valandas. O tai labai negerai vaiko nervų sistemai. Nauja aplinka, nauji žmonės. Ir reikia atkreipti dėmesį, kad tai ne namų aplinka ir ne vienas prižiūrintis žmogus. Su aukle būna paprasčiau,greičiau mažylis pripranta ir be to jis būna namų aplinkoj. na nežinau ar supratai, ką norėjau parašyti, bet geriau vaikeliui namie pabūti ar su aukle bent iki pusantrų metų ar net daugiau. pati patyriau savo kailiu. Sėkmės.
niu va, ir mes per ilgaji savaitgali susirgom vejaraupiais. Kai tiek laiko pratempe, kai visi persirgo, maniau, kad manoji jau ir nebesusirgs....
O jus kaip savuosius gydet? tom paciom priemone? briliatine zaluma? nejaugi nieko naujo neisrado nuo musu laiku? |