QUOTE(Nerija777 @ 2009 05 11, 16:00) sveikos mamos,iskilo tokia problemele norejau paklausti,laukiuosi lelytes beliko 3 savaiteles iki gimimo ,su vyru nesusirase ,is darbo draugo neisleidzia,suku galva kaip bus su pavarde?norim uzrasyt tevo pavarde vaikui,ar ymanoma suteikt vaikuciuj pavarde ,vyrui esant ne lietuvoje? Bet kokiu atveju vaika iregistruoti reikia per 3 menesius, tai gal per ta laika susiorganizuosit kelione cia. Jei ne, galit duoti dabar savo pavarde, o kai tik bus galimybe cia atvykti tevui, tada ir pakeisite. Reikes eiti patvirtinti tevyste pas notara, o paskui i metrikacija....
Nerija777
2009 05 12, 18:50
tai vadinasi jei nepriregistruos vyras per tuos tris menesius savo pavardes bet kada veliau gales vistiek ja pakeisti? Papildyta:QUOTE(Medinis @ 2009 05 12, 08:41) Taigi grįš kada nors... O dėl pavardės neskubėčiau. Pakeisit vaikui pavardę tuomet, kai susituoksit. Įstatymas leidžia. O kol kas... neskubėkit. aciu labai uz info
QUOTE(Nerija777 @ 2009 05 12, 19:50) tai vadinasi jei nepriregistruos vyras per tuos tris menesius savo pavardes bet kada veliau gales vistiek ja pakeisti? Papildyta:aciu labai uz info  Susituoksit, ar nesusituoksit, vaiko gimimo liudijima su tecio pavarde galesit pakeisti bet kada, kada tik abu panoresite ir turesite galimybiu.
Nerija777
2009 05 13, 00:12
QUOTE(ciuke @ 2009 05 12, 22:51) Susituoksit, ar nesusituoksit, vaiko gimimo liudijima su tecio pavarde galesit pakeisti bet kada, kada tik abu panoresite ir turesite galimybiu. tai saunu  dabar ramiau ,aciu labai
Medinis
2009 05 13, 06:47
QUOTE(ciuke @ 2009 05 12, 22:51) Susituoksit, ar nesusituoksit, vaiko gimimo liudijima su tecio pavarde galesit pakeisti bet kada, kada tik abu panoresite ir turesite galimybiu. Na ne visai bet kada, bet tuomet, kai bus pripažinta tėvystė: Registruojant tėvystės pripažinimą, kai vaiko gimimas buvo įregistruotas, ir tėvystės nustatymą, civilinės metrikacijos įstaiga, remiantis nustatytąja tvarka patvirtintu bendru pareiškimu arba įsiteisėjusiu teismo sprendimu nustatyti tėvystę, įrašo civilinės būklės akto įrašo papildymo, pakeitimo įrašą. Duomenys apie motiną įrašomi remiantis jos asmens dokumentu. Duomenys apie tėvą įrašomi remiantis jo asmens dokumentu, teismo sprendimu ir Gyventojų registro duomenų bazės duomenimis. Pavardė, tautybė vaikui suteikiami: registruojant tėvystės pripažinimą laikantis šių taisyklių 33.1 punkte nustatytos tvarkos, registruojant tėvystės nustatymą paliekama vaiko turima pavardė ir tautybė arba, motinos nurodymu, jam suteikiama tėvo pavardė ir tautybė. Išduodamas naujas vaiko gimimo liudijimas. Pirmiau išduotas vaiko gimimo liudijimas paimamas ir sunaikinamas nustatytąja tvarka.
Gal kas pasakys kiek laiko trunka pavardes keitimas is tecio i motinos? Jei tevelis nesutinka.
Medinis
2009 06 04, 20:28
QUOTE(ciuke @ 2009 06 04, 20:14) Gal kas pasakys kiek laiko trunka pavardes keitimas is tecio i motinos? Jei tevelis nesutinka. Priklausomai kiek liko laiko iki vaiko pilnametystės.
QUOTE(Medinis @ 2009 06 04, 21:28) Priklausomai kiek liko laiko iki vaiko pilnametystės. Rimtai? Daug liko.
QUOTE(Tantra @ 2009 06 04, 23:10) Kas kam? Jei turite atsakyma, galite atsakyti. Jei ne-kam jums detales?
Medinis
2009 06 05, 07:20
QUOTE(ciuke @ 2009 06 04, 21:40) Daug liko.
Vaikai greit auga. Einant teismų keliu - priklausomai nuo to, kiek tėvas turi pinigų ir noro teistis. Tai tik pavardė, tikrai neverta gadintis sau nervų.
QUOTE(Medinis @ 2009 06 05, 08:20) Vaikai greit auga. Einant teismų keliu - priklausomai nuo to, kiek tėvas turi pinigų ir noro teistis. Tai tik pavardė, tikrai neverta gadintis sau nervų. Aciu.
Sveikuciai. Norejau pasiteirauti, gal kas zinosite atsakyma  Vyras su zmona issiskyre jau pries kelis metus, turi bendra vaika ir po skyrybu visi turi vienoda pavarde (t.y. buvusio vyro). Siuo metu moteris laukiasi antrojo vaiko visai nuo kito vyro. Ar ji turi teise savo naujagymiui duoti savo buvusio vyro pavarde, kuri siuo metu yra ir jos pavarde?  Man kazkaip nelogiska  nes tas vaikas kaip ir turi savo teva, kuris nenori duoti savo pavardes.O buves vyras taip pat nepageidauja, kad jo pavarde butu suteikta svetimam vaikui. Gal kas galite pasakyti, ar moteris turi teise ta pavarde suteikti antrajam vaikui? Labai reikia atsakymo
mama_x2
2010 05 04, 12:19
QUOTE(vismaz @ 2010 05 04, 12:10) Sveikuciai. Norejau pasiteirauti, gal kas zinosite atsakyma  Vyras su zmona issiskyre jau pries kelis metus, turi bendra vaika ir po skyrybu visi turi vienoda pavarde (t.y. buvusio vyro). Siuo metu moteris laukiasi antrojo vaiko visai nuo kito vyro. Ar ji turi teise savo naujagymiui duoti savo buvusio vyro pavarde, kuri siuo metu yra ir jos pavarde?  Man kazkaip nelogiska  nes tas vaikas kaip ir turi savo teva, kuris nenori duoti savo pavardes.O buves vyras taip pat nepageidauja, kad jo pavarde butu suteikta svetimam vaikui. Gal kas galite pasakyti, ar moteris turi teise ta pavarde suteikti antrajam vaikui? Labai reikia atsakymo  tikrai gali. ji duoda vaikui savo pavarde  kai skyres - vyras pavardes neuzgincijo, vadinas pavarde yra moters. as asmeniskai irgi savo antram vaikui duosiu savo pavarde ir jei tekesiu antra kart - pavardes nekeisiu
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 04, 12:19) tikrai gali. ji duoda vaikui savo pavarde  kai skyres - vyras pavardes neuzgincijo, vadinas pavarde yra moters. as asmeniskai irgi savo antram vaikui duosiu savo pavarde ir jei tekesiu antra kart - pavardes nekeisiu Kazkaip buvusio vyro atzvilgiu tai neteisinga  Pabuvai geras per skyrybas - palikai pavarde buvusiajai, nes ta verksleno, jog daug problemu bus jei jos ir vaiko pavardes skirsis, tai dabar visus savo vaikus neaisku nuo ko, gali pavadinti jo pavarde  juolab kad naujasis tevelis patepe slides  tai dabar buvusiajam teks visiems irodineti, kad naujasis vaikas yra ne jo
Lurdesita
2010 05 04, 13:23
QUOTE(vismaz @ 2010 05 04, 12:10) Sveikuciai. Norejau pasiteirauti, gal kas zinosite atsakyma  Vyras su zmona issiskyre jau pries kelis metus, turi bendra vaika ir po skyrybu visi turi vienoda pavarde (t.y. buvusio vyro). Siuo metu moteris laukiasi antrojo vaiko visai nuo kito vyro. Ar ji turi teise savo naujagymiui duoti savo buvusio vyro pavarde, kuri siuo metu yra ir jos pavarde?  Man kazkaip nelogiska  nes tas vaikas kaip ir turi savo teva, kuris nenori duoti savo pavardes.O buves vyras taip pat nepageidauja, kad jo pavarde butu suteikta svetimam vaikui. Gal kas galite pasakyti, ar moteris turi teise ta pavarde suteikti antrajam vaikui? Labai reikia atsakymo  gali  nes tai jos pavardė... beje buvusio vyro sutikimu... QUOTE(vismaz @ 2010 05 04, 12:36) Kazkaip buvusio vyro atzvilgiu tai neteisinga  Pabuvai geras per skyrybas - palikai pavarde buvusiajai, nes ta verksleno, jog daug problemu bus jei jos ir vaiko pavardes skirsis, tai dabar visus savo vaikus neaisku nuo ko, gali pavadinti jo pavarde  juolab kad naujasis tevelis patepe slides  tai dabar buvusiajam teks visiems irodineti, kad naujasis vaikas yra ne jo  kodėl turės įrodinėt  aplinkiniams kyla tokio pobūdžio abejonių dėl vyro santykių su buvusia žmona  aplamai kodėl kažkam turi teisintis...
QUOTE(Lurdesita @ 2010 05 04, 13:23) gali  nes tai jos pavardė... beje buvusio vyro sutikimu... kodėl turės įrodinėt  aplinkiniams kyla tokio pobūdžio abejonių dėl vyro santykių su buvusia žmona  aplamai kodėl kažkam turi teisintis... na, kad ir pas vyresni vaika darzelyje  auklyte jau spejo pasveikinti "teveli" kai atejo vyresniojo pasiimti  nors ji zinojo, kad jie issiskyre. Taip kad ne visiem aisku. Juolab net vyriasniajam mama nesugeba paaiskinti kad naujojo vaikiuko tetis yra kitas  jis sventai tiki, kad ju abieju tetis tas pats
Man tai skamba absurdiskai. Idomus ir motinos troskimas  .
QUOTE(ciuke @ 2010 05 04, 14:11) Man tai skamba absurdiskai. Idomus ir motinos troskimas  . Apie motina siuo klausimu as is vis patyliu - galetu tai turbut ir alimentu paprasytu uz antra  niekaip negali atsiriboti nuo buvusiojo ir jo dabartinio gyvenimo  vis dar nori viska reguliuoti, aiskinti... nors pati jau ne su vienu susimetus buvo. tik spek vaiko klausyti kad mama nauja teti parsivede  gaila ir vaiko ir jos buvusiojo.
Lurdesita
2010 05 04, 14:22
QUOTE(vismaz @ 2010 05 04, 14:04) na, kad ir pas vyresni vaika darzelyje  auklyte jau spejo pasveikinti "teveli" kai atejo vyresniojo pasiimti  nors ji zinojo, kad jie issiskyre. Taip kad ne visiem aisku. Juolab net vyriasniajam mama nesugeba paaiskinti kad naujojo vaikiuko tetis yra kitas  jis sventai tiki, kad ju abieju tetis tas pats  bet kodėl... kaip suprantu dabar jau jūsų vyras... mano, kad turi teisintis  vaikas eina į darželį... tai jam maksimum gali būt 6... jis pats dar negali suprast šitų niuansų... mama nepaiškina... tėtis su vaiku bedrauja... kodėl to nepadaro QUOTE(vismaz @ 2010 05 04, 14:14) Apie motina siuo klausimu as is vis patyliu - galetu tai turbut ir alimentu paprasytu uz antra  niekaip negali atsiriboti nuo buvusiojo ir jo dabartinio gyvenimo  vis dar nori viska reguliuoti, aiskinti... nors pati jau ne su vienu susimetus buvo. tik spek vaiko klausyti kad mama nauja teti parsivede  gaila ir vaiko ir jos buvusiojo.  deja, žinau net realų atvejį kai panašiai ir buvo bandyta padaryt... žinoma nieko nepešė, bet bandė... kaip iki šiol bando įrodyt, kad vyras negali iškelt jos iš buto... nes jos vaikui nėra 18... nors vaikas nuo kito vyro... teisiškai įformintas... vyresnieji mamai butą nupirko, kad turėtų kur gyvent... bet ... toks žmogus... beje mes daug kaltės matom ir buvusio vyro elgesy... esam buvusio vyro artimi giminaičiai... vaiko gaila... nes jis įpainiotas į suaugusiųjų tarpusavio santykių aiškinimosi peripetijas... natūralu, kad vaikas atėjęs pasakoja kas vyksta jo namuose... keistai skamba jūsų reakcija
aisteja13
2010 05 04, 14:23
Mano drauge pries 3metus issiskyre su savo draugu ir vaiko tevu..Na jie gyveno kartu(susirase nebuvo),pas ja jos pavarde buvo,o pas vaika tevo pavarde..dabar jinai bendrauja su kitu vyriskiu,na ir jie ruosias susituokti,automatiskai jinai ruosias turet savo naujojo vyro pavarde ir tas vyriskis noretu vaikui savo pavarde suteikt,isidukrint taip sakant..tai kaip jinai turi pasielgti,gauti buvusiojo sutikima,kad jis atsisako vaiko ar pan?P.S. "tikrasis tevas" nesidomi,nelanko vaiko,alimentu kiek zinau jin nesiteisus ir pan. :hmbutume dekingos uz info.
Lurdesita
2010 05 04, 14:32
QUOTE(aisteja13 @ 2010 05 04, 14:23) Mano drauge pries 3metus issiskyre su savo draugu ir vaiko tevu..Na jie gyveno kartu(susirase nebuvo),pas ja jos pavarde buvo,o pas vaika tevo pavarde..dabar jinai bendrauja su kitu vyriskiu,na ir jie ruosias susituokti,automatiskai jinai ruosias turet savo naujojo vyro pavarde ir tas vyriskis noretu vaikui savo pavarde suteikt,isidukrint taip sakant..tai kaip jinai turi pasielgti,gauti buvusiojo sutikima,kad jis atsisako vaiko ar pan?P.S. "tikrasis tevas" nesidomi,nelanko vaiko,alimentu kiek zinau jin nesiteisus ir pan. :hmbutume dekingos uz info. įmanomi du keliai... apribojamos neterminuotam laikui tėvystės teisės... realiai labai sunku padaryt... daug vargo ir jokio garanto, kad pavyks... tėvas pats atsisako tėvystės, kad kitas vyras galėtų įsivaikinti vaiką...
QUOTE(Lurdesita @ 2010 05 04, 14:22) bet kodėl... kaip suprantu dabar jau jūsų vyras... mano, kad turi teisintis  vaikas eina į darželį... tai jam maksimum gali būt 6... jis pats dar negali suprast šitų niuansų... mama nepaiškina... tėtis su vaiku bedrauja... kodėl to nepadaro vaiko gaila... nes jis įpainiotas į suaugusiųjų tarpusavio santykių aiškinimosi peripetijas... natūralu, kad vaikas atėjęs pasakoja kas vyksta jo namuose... keistai skamba jūsų reakcija  jis nera mano vyras - tiesiog draugas  teti vaikas retai mato, nes jis dirba uzsienyje, tai lietuvoje buna tik kelis menesius per metus. vaikas nalabai paiso ka tetis sako, nes yra prie mamos prisirises labai. manau mama turetu paaiskinti vaikui, kad jos naujasis draugas nera tetis  o vaikas pasakoja apie tai ir man - praktiskai svetimam zmogui, kuri mato tik pora kartu per metus.
Lurdesita
2010 05 04, 14:46
QUOTE(vismaz @ 2010 05 04, 14:37) jis nera mano vyras - tiesiog draugas  teti vaikas retai mato, nes jis dirba uzsienyje, tai lietuvoje buna tik kelis menesius per metus. vaikas nalabai paiso ka tetis sako, nes yra prie mamos prisirises labai. manau mama turetu paaiskinti vaikui, kad jos naujasis draugas nera tetis  o vaikas pasakoja apie tai ir man - praktiskai svetimam zmogui, kuri mato tik pora kartu per metus.  jis vaikas... natūralu, kad pasakoja... natūralu, kad nesuvokia suaugusiųjų santykių peripetijų... mama neteisi neaiškindama... bet ir jūs neteisi stebėdamasi... nors... kaip suprantu vaikų dar neturit... nes tada nesistebėtumėt
QUOTE(Lurdesita @ 2010 05 04, 14:46) jis vaikas... natūralu, kad pasakoja... natūralu, kad nesuvokia suaugusiųjų santykių peripetijų... mama neteisi neaiškindama... bet ir jūs neteisi stebėdamasi... nors... kaip suprantu vaikų dar neturit... nes tada nesistebėtumėt  Stebiuosi, nes aplinkui nemazai panasaus amziaus vaiku, bet nepastebejau kad bent vienas panasiai elgtusi  na, bet ne apie tai tema  dar vienas klausimukas: jei po skyrybu vyras paliko zmonai pavarde, ar veliau jis gali ja "atimti" teismo keliu? jei taip, kokios turetu buti priezastys?
vesta:6
2010 05 04, 15:43
QUOTE(vismaz @ 2010 05 04, 17:20) Stebiuosi, nes aplinkui nemazai panasaus amziaus vaiku, bet nepastebejau kad bent vienas panasiai elgtusi  na, bet ne apie tai tema  dar vienas klausimukas: jei po skyrybu vyras paliko zmonai pavarde, ar veliau jis gali ja "atimti" teismo keliu? jei taip, kokios turetu buti priezastys?  kiek zinau atimti tikrai gali.nes neseniai vienai pazistamai moteriai taip nutiko,deja del priezasciu nieko nezinau..
Lurdesita
2010 05 04, 15:43
QUOTE(vismaz @ 2010 05 04, 15:20) Stebiuosi, nes aplinkui nemazai panasaus amziaus vaiku, bet nepastebejau kad bent vienas panasiai elgtusi  na, bet ne apie tai tema  dar vienas klausimukas: jei po skyrybu vyras paliko zmonai pavarde, ar veliau jis gali ja "atimti" teismo keliu? jei taip, kokios turetu buti priezastys?  na tikrai netikiu... tiesiog jums neaktualu ką jie kalba... bet jūs teisi kalba ne apie tai kiek žinau tikrai ne...  net negali atimti pavardės skyrybų atveju jei yra vaikų  ištrauka iš CK... 3.69 straipsnis. Buvusių sutuoktinių pavardės 1. Sutuoktinis po santuokos nutraukimo gali pasilikti savo santuokinę arba iki santuokos turėtą pavardę. 2. Jeigu santuoka buvo nutraukta dėl vieno sutuoktinio kaltės, tai kito sutuoktinio reikalavimu teismas gali uždrausti kaltam dėl santuokos iširimo sutuoktiniui pasilikti santuokinę pavardę, išskyrus atvejus, kai sutuoktiniai turi bendrų vaikų. nors čia ... būtų bandymas atimti jau post factum  taip sakant už šeimos garbės teršimą... bet ar teismas... vaiką nuo kito vyro traktuotų kaip garbės įžeidimą
QUOTE(Lurdesita @ 2010 05 04, 15:43) na tikrai netikiu... tiesiog jums neaktualu ką jie kalba... bet jūs teisi kalba ne apie tai kiek žinau tikrai ne...  net negali atimti pavardės skyrybų atveju jei yra vaikų  ištrauka iš CK... 3.69 straipsnis. Buvusių sutuoktinių pavardės 1. Sutuoktinis po santuokos nutraukimo gali pasilikti savo santuokinę arba iki santuokos turėtą pavardę. 2. Jeigu santuoka buvo nutraukta dėl vieno sutuoktinio kaltės, tai kito sutuoktinio reikalavimu teismas gali uždrausti kaltam dėl santuokos iširimo sutuoktiniui pasilikti santuokinę pavardę, išskyrus atvejus, kai sutuoktiniai turi bendrų vaikų. nors čia ... būtų bandymas atimti jau post factum  taip sakant už šeimos garbės teršimą... bet ar teismas... vaiką nuo kito vyro traktuotų kaip garbės įžeidimą  tai vat ir suka vyriskis galva ka cia padarius  as tik kaip tarpininkas cia sedziu  man rodos protingiausia pasiulyti jam bus pasitarti su advokatu
Lurdesita
2010 05 04, 16:02
QUOTE(vismaz @ 2010 05 04, 15:59) tai vat ir suka vyriskis galva ka cia padarius  as tik kaip tarpininkas cia sedziu  man rodos protingiausia pasiulyti jam bus pasitarti su advokatu  tai čia viskas dėl to vaikelio ir jo pavardės
QUOTE(Lurdesita @ 2010 05 04, 16:02) tai čia viskas dėl to vaikelio ir jo pavardės  taip. su buvusiaja jis nesutaria. o ji savo vaikui, kurio tikras tevas graziai pasiplove palikes su pilvu, sugalvojo suteikti buvusiojo pavarde, kad visu pavardes vienodos butu. Jis grieztai nenori, jog svetimas vaikas nesiotu jo pavarde
mama_x2
2010 05 04, 16:18
QUOTE(vismaz @ 2010 05 04, 12:36) Kazkaip buvusio vyro atzvilgiu tai neteisinga  Pabuvai geras per skyrybas - palikai pavarde buvusiajai, nes ta verksleno, jog daug problemu bus jei jos ir vaiko pavardes skirsis, tai dabar visus savo vaikus neaisku nuo ko, gali pavadinti jo pavarde  juolab kad naujasis tevelis patepe slides  tai dabar buvusiajam teks visiems irodineti, kad naujasis vaikas yra ne jo  tai reikejo skiriantis ir is vaiko pavarde atimt, kad vaikas turetu mamos mergautine. tuokias - duoda pavarde, skirias - gaili alimentu, pavardes ir dar visokiu nesamoniu. keista... reiskias jei mano mama ir broliene vienodom pavardem, o pazistama irgi su tokia pavarde, tai jau jos vaikai mano broliais gali but palaikyti?  nereik sudeliautis istikro su tokiais dalykais... vaikui isaiskint, kad antro vaiko tetis ne jis, nors vaikai ir broliai. jei motina valkatuzas - tiesiog i vaiku teises kreipias tegu ir jai apriboja teises ar vaiko gyv vieta paskiria su tevu. QUOTE(aisteja13 @ 2010 05 04, 14:23) Mano drauge pries 3metus issiskyre su savo draugu ir vaiko tevu..Na jie gyveno kartu(susirase nebuvo),pas ja jos pavarde buvo,o pas vaika tevo pavarde..dabar jinai bendrauja su kitu vyriskiu,na ir jie ruosias susituokti,automatiskai jinai ruosias turet savo naujojo vyro pavarde ir tas vyriskis noretu vaikui savo pavarde suteikt,isidukrint taip sakant..tai kaip jinai turi pasielgti,gauti buvusiojo sutikima,kad jis atsisako vaiko ar pan?P.S. "tikrasis tevas" nesidomi,nelanko vaiko,alimentu kiek zinau jin nesiteisus ir pan. :hmbutume dekingos uz info. http://www.teisescentras.lt/forumas/viewto...4d513a0df665084pasinaudokit google pries klausiant
Lurdesita
2010 05 04, 16:42
QUOTE(vismaz @ 2010 05 04, 16:13) taip. su buvusiaja jis nesutaria. o ji savo vaikui, kurio tikras tevas graziai pasiplove palikes su pilvu, sugalvojo suteikti buvusiojo pavarde, kad visu pavardes vienodos butu. Jis grieztai nenori, jog svetimas vaikas nesiotu jo pavarde  atleiskit o koks jam skirtumas... juk ji galėjo gyvenime ir kitą vyrą sutikt ta pačia pavarde... jis ką tada santuokai prieštarautų  ... nes reikės teisintis... nežinau aš asmeniškai nematau čia problemos išskyrus viena... buvęs vyras vis dar nori kenkt buvusiai žmonai... o čia jau... man kaip draugei... jei jūs jo draugė ta prasme... duotų minčių pamąstymams apie jūsų santykius... jei ne... kaip apie žmogų...
QUOTE(Lurdesita @ 2010 05 04, 16:42) atleiskit o koks jam skirtumas... juk ji galėjo gyvenime ir kitą vyrą sutikt ta pačia pavarde... jis ką tada santuokai prieštarautų  ... nes reikės teisintis... nežinau aš asmeniškai nematau čia problemos išskyrus viena... buvęs vyras vis dar nori kenkt buvusiai žmonai... o čia jau... man kaip draugei... jei jūs jo draugė ta prasme... duotų minčių pamąstymams apie jūsų santykius... jei ne... kaip apie žmogų... jis man tiesiog draugas. Bet net jei ir butu vyras, kazkodel nenoreciau, kad jo buvusiosios vaikai, gime po skyrybu nesiotu mano vyro, o po vestuviu ir mano, pavarde.  nors zinoma, pats kaltas, kad po skyrybu ja paliko. bet man tai irgi atrodo neteisinga. Juk pavarde suteiki savo zmonai ir savo vaikams  na, tiek to. gavau atsakyma i klausima ir aciu uz tai
mama_x2
2010 05 04, 18:04
QUOTE(Lurdesita @ 2010 05 04, 16:42) atleiskit o koks jam skirtumas... juk ji galėjo gyvenime ir kitą vyrą sutikt ta pačia pavarde... jis ką tada santuokai prieštarautų  ... nes reikės teisintis... nežinau aš asmeniškai nematau čia problemos išskyrus viena... buvęs vyras vis dar nori kenkt buvusiai žmonai... o čia jau... man kaip draugei... jei jūs jo draugė ta prasme... duotų minčių pamąstymams apie jūsų santykius... jei ne... kaip apie žmogų... va va, mano draugas irgi turi vaika is santuokos, tai as asmeniskai kazkaip net nedaleisciau jam kad issidirbinetu is buvusios zmonos... cia vyriskos ambicijos ,,kad visi galvoja kad ten mano vaikas" - kazkaip nevyriska labai taip galvot... vaikai ne to vyro, o tos moters pavarde nesioja, savo mamos
Ateities svajonė
2010 10 05, 21:26
Mamytės gal kuriai taip buvo ar žinote kokios nors info ta tema? Noriu vaikui pakeisti pavarde. Dabar vaikas turi tėvo pavardę, kadangi nebegyvename kartu, noriu pakeisti į savo pavardę. Vaiko tėvas (po ilgų ikalbinėjimų) sutinka.
Juratele uz juru mariu
2010 10 06, 04:38
QUOTE(Ateities svajonė @ 2010 10 06, 03:26) Mamytės gal kuriai taip buvo ar žinote kokios nors info ta tema? Noriu vaikui pakeisti pavarde. Dabar vaikas turi tėvo pavardę, kadangi nebegyvename kartu, noriu pakeisti į savo pavardę. Vaiko tėvas (po ilgų ikalbinėjimų) sutinka. Kreipkites i savo miesto vivilines metrikacijos skyriu, isaiskins viska. Mums pavarde pakeite be problemu, tik issiuntus dokumentus i vilniu gal koki menesi laukem kol sugris, bet jokiu trikdziu nebvo
prettiness
2010 10 06, 08:13
O tokiu atveju tevas atsisako tevystes, ar kaip?
Ateities svajonė
2010 10 06, 08:51
QUOTE(prettiness @ 2010 10 06, 09:13) O tokiu atveju tevas atsisako tevystes, ar kaip? Iš nuogirdų lyg ir turi atsisakyti tėvystės.
prettiness
2010 10 06, 08:58
QUOTE(Ateities svajonė @ 2010 10 06, 09:51) Iš nuogirdų lyg ir turi atsisakyti tėvystės.  na reiks pasidometi. Mes nenorime atimti is tecio tevystes, taciau svarsteme su dabartiniu vyru, kad mano sunui butu gerai duoti jo pavarde.
Ateities svajonė
2010 10 06, 09:22
QUOTE(prettiness @ 2010 10 06, 09:58)  na reiks pasidometi. Mes nenorime atimti is tecio tevystes, taciau svarsteme su dabartiniu vyru, kad mano sunui butu gerai duoti jo pavarde. Na jeigu ką nors greičiau sužinosite, pasidalinkite čia
julyte32
2010 10 06, 13:37
QUOTE(Ateities svajonė @ 2010 10 06, 10:22) Na jeigu ką nors greičiau sužinosite, pasidalinkite čia  Tevystes pripazinimas ir tevo pavardes suteikimas yra du atskiri dalykai. Vyras gali pripazinti tevyste ir nesuteikdamas savo pavardes. O del vaiko pavardes keitimo - tai nezinau, ar taip lengvai galima.
QUOTE(Ateities svajonė @ 2010 10 05, 23:26) Mamytės gal kuriai taip buvo ar žinote kokios nors info ta tema? Noriu vaikui pakeisti pavarde. Dabar vaikas turi tėvo pavardę, kadangi nebegyvename kartu, noriu pakeisti į savo pavardę. Vaiko tėvas (po ilgų ikalbinėjimų) sutinka. kiek zinau tai turit turet teismo sprendima kodel keiciama pavarde  nes seip tai taip niekas bereikalo sugalvojus nekeicia,pvz as skyriausi ir teismo prasiau keisti abiem pavardes sau mergautine mergaite taipat savo
Vaikas gali tureti viena is tevu pavardziu, jei vyras sutinka, turi rastu uzpildyti foma cms.
Mes nebuvom susituoke, vaikas turi tevo pavarde. Siuo metu zinau tik ta kad tevas kazkur uk, as su sunum irgi isvaziavau is lt. Svetimoj saly kartais kila nesusipratimu del mano ir sunaus pavardziu. Man kilo mintis pakeisti vaiko pavarde i mano, kad butu vienodos, rasiau ex e-maila, klausiau ar duos leidima, nieko neatsako. Vaiko nelanko, domisi karta per menesi, alimentus moka per savo sesers saskaita, negaliu nustatyti kur jis yra siuo metu, ar yra sioje situacijoje iseitis, kai negaliu susisiekti su vaiko tevu, kaip gauti leidima? Gal reikia kreptis i teisma, kuris nustatytu, jog vaiko tevo gyv vieta nenustatyta ir leistu keisti pavarde be sutikimo.
|
|