Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko pavardė po skirybų...
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Viktute
gal kaimo bobeles yra socialiai remtinos, tada kitas reikalas, gali rasyti prasyma mokescio uz tyrima atleidimo ir busi isgirsta biggrin.gif
o tetukui issiuncia saukima i teisma pastu, ir jei jis neatvyksta, tai jo tevyste pripazistama automatiskai smile.gif
nuodeme
O kokiu būdu atvelka į teismą, jei jo Lietuvoje nėra?
Arba nepriima šaukimo į teismą?
Viktute
i teisma niekas neatvelka, jei biologinis neatvyksta i teisma, tai tevyste pripazistama automatiskai. bet tuo atveju, jei tevas negavo saukimo i teisma, nezinau ka daro. g.gif
Nome
Na siaip tevo (tikro ar tariamo) neatvykimas i teisma, dar nieko automatiskai neissprendzia.
CK 3.148 straipsnis. Tėvystės nustatymo pagrindai

1. Pagrindas tėvystei nustatyti yra moksliniai įrodymai (ekspertizių įrodyti giminystės ryšį išvados) ir kitos Civilinio proceso kodekse numatytos įrodymų priemonės. Jei šalys atsisako ekspertizės, pagrindu tėvystei nustatyti gali būti įrodomieji faktai, patikimai patvirtinantys tėvystę: bendras vaiko motinos ir spėjamo vaiko tėvo gyvenimas, bendras vaiko auklėjimas, išlaikymas, taip pat ir kiti įrodymai.

2. Jei atsakovas atsisako ekspertizės, teismas, atsižvelgdamas į bylos aplinkybes, gali tokį atsakovo atsisakymą įvertinti kaip tėvystės įrodymą.

Viktute
vadinasi, mano advokate savo laiku mane buvo dezinformavusi sad.gif
Ramunita
tai va,mergyte gavo mamos pavarde,nes tevas atsisake pasirasyti notaro patvirtinta rasta,kad kasmenesi pervedines dukrai po 400lt. taigi,jis pripazino vaika,bet sutiko,kad pavarde butu mamos
Vasila
Ramunita, o kodėl būtent 400? Gal mažiau būtų pasirašęs?
nuodeme
O jei yra tokia situacija: vaikas turi mamos pavardę ir staiga tėvas užsipaiso, kad nori pripažint vaiką ir reikalauja, kad vaikas būtinai turėtų jo pavardę. Ar gali teismas patenkint jo reikalavimą? Pagal įstatymą vaikas gali turėt bet kurio iš tėvų pavardę, bet realybė žiauri...
Gal kas girdėjot apie tokį atvejį?
nuodeme
QUOTE(Vasila @ 2005 08 05, 08:16)
*

Nu jo, 40 gal būtų pasirašęs... Galima pagalvot, 400 baisi suma ir prasigyvensi iš jos, kad ojojoj!!! Iš tokių pinigų vaikui ant maisto vos užtenka...
Viktute
musu tevelis butent po tiek ir skiria savo vaiku islaikymui, nors per viena savaitgali sugeba isleisti du kartus daugiau sad.gif as jau nekalbu kiek jis ivairiems malonumams per savaite isleidzia, o vat ant vaiku pataupo mad.gif
nuodeme
QUOTE(Viktute @ 2005 08 05, 09:35)
musu tevelis butent po tiek ir skiria savo vaiku islaikymui, nors per viena savaitgali sugeba isleisti du kartus daugiau  sad.gif  as jau nekalbu kiek jis ivairiems malonumams per savaite isleidzia, o vat ant vaiku pataupo  mad.gif
*

Kažkur girdėta. Mano brangusis uždirba virš 10 000, bet išvažiuodamas dar sugebėjo 400 mano sunkiai sutaupytų litų pasiskolint. Ir išlaikymas kažkaip užsiraukė.
O čia abiem 400 ar kiekvienam?
Vasila
QUOTE(nuodeme @ 2005 08 05, 10:14)
Nu jo, 40 gal būtų pasirašęs... Galima pagalvot, 400 baisi suma ir prasigyvensi iš jos, kad ojojoj!!! Iš tokių pinigų vaikui ant maisto vos užtenka...
*

Nedidelė, bet kai kam gal ir nemaža. Juk Ramunita sakė, kad vaiko tėvelis oficialiai bedarbis ir beturtis, tai prisiteist daugiau tikrai nepavyks.
Ramunita
QUOTE(Vasila @ 2005 08 05, 09:16)
*

tiek jai padare reiklalauti advokate
Ramunita
QUOTE(Vasila @ 2005 08 05, 13:11)
Nedidelė, bet kai kam gal ir nemaža. Juk Ramunita sakė, kad vaiko tėvelis oficialiai bedarbis ir beturtis, tai prisiteist daugiau tikrai nepavyks.
*

taip,jis oficialiai bedarbis ir beturtis,bet neoficialiai pinigeliu tai turi...
Viktute
QUOTE(nuodeme @ 2005 08 05, 10:10)
O čia abiem 400 ar kiekvienam?
*

kiekvienam.
ROMA'ntike
Mano sunelis nesioja tevo pavarde,kazkaip man smagiau,kad tevelis ji pripazino wub.gif aisku,blogai butu tik is tos puses,jei sugalvociau isvaziuoti gyventi i uzsieni.Tai kiek zinau reikia tevo leidimo,tai duodu 100% kad jo tevelis neisleistu musu...biski del to pergyvenu blush2.gif
Viktute
tai juk nebereikia jokio leidimo, jei teismo budu nustatyti, kad vaiko gyvenamoji vieta su tavim, o tevo kitur smile.gif
ROMA'ntike
biggrin.gif nu tai tada isviso thumbup.gif
nerkasa
QUOTE(Viktute @ 2006 01 16, 15:33)
tai juk nebereikia jokio leidimo, jei teismo budu nustatyti, kad vaiko gyvenamoji vieta su tavim, o tevo kitur  smile.gif
*

Negi aš gerai supratau? Jei vaikas priteisiamas tau, gyvena pas tave, nereikia tėvo leidimo išsivežti į užsienį? Nuo kada taip? Nežinojau. Ir labai pergyvenau, nes tik išsiskyrus planuoju išvykti, bet mano buvusysis tikrai neišleis vaiko.
nerkasa
O dėl vaikučio pavardės, aš nusistačius kad kol vaikui sueis pilnametystė, jis turės mano pavardę. Taip kad jei vyras lieps (nes man vienodai kokia ta pavardė liks po skyrybų) pasikeisti savo mergautinę pavardę, aš keisiu ir vaiko. Nereikia kažkada vaikui aiškintis kodėl mūsų pavardės skiriasi.
Ir geriausia kad jis visai jo atsisakytų. Būtų lengviausia.
*Fortūna*
QUOTE(nerkasa @ 2006 03 30, 23:05)
Negi aš gerai supratau? Jei vaikas priteisiamas tau, gyvena pas tave, nereikia tėvo leidimo išsivežti į užsienį? Nuo kada taip? Nežinojau. Ir labai pergyvenau, nes tik išsiskyrus planuoju išvykti, bet mano buvusysis tikrai neišleis vaiko.
*

Tu supratai gerai smile.gif jeigu bus teismo sprendimas, kad vaiko gyvenamoji vieta su tavimi, nereikės atsiklausti jokių tėvo leidimų.
nerkasa
Dieve kaip šaunu. kažkada žinau taip nebuvo.
Dieve thumbup.gif thumbup.gif -mes galėsim su sūnum važiuoti kur tik norėsime. JĖGA
janna
Merginos as cia paskaitinejau, ir mano galvoje tikra makalyne.
Mano situacija panasi, ta prasme kad mes nesusituoke ir gyvename skirtingose miestose. Bet, tevystes pripazinimui reikejo pas nuotara parsasyto ir jo patvirtinto dokumento. Joks teismas nenustatinejo jokios gyvenamosios vaiko vietos. Jis automatiskai migracijos tarnyboje yra priregistruojamas prie mamos, jei nera nustatyta kitaip ( cia man paaiskini pasu stale kur ie deklaruoja g.v.). O rudeni vaziavome i uzsieni ir reikejo tevo sutikimo notaru patvirtinto kad isleistu.
O nepatogumas yra toks, kai yra irasytas vaiko liudijime tevas ir jei dar jis registruotas kitame mieste, tai gauti kokiai nors pazymai ar pasalpai is savivaldybes, reikia patvirtinancios paymos kad tokias pasalpas negauna tetis pagal savo gyvenamaja vieta. tada prasideda toks popierizmas....
o idarzeli tai tikrai jokio tevo sutikimo nereikia.
*Fortūna*
QUOTE(janna @ 2006 03 31, 11:43)
Merginos as cia paskaitinejau, ir mano galvoje tikra makalyne.
Mano situacija panasi, ta prasme kad mes nesusituoke ir gyvename skirtingose miestose. Bet, tevystes pripazinimui reikejo pas nuotara parsasyto ir jo patvirtinto dokumento. Joks teismas nenustatinejo jokios gyvenamosios vaiko vietos. Jis automatiskai migracijos tarnyboje yra priregistruojamas prie mamos, jei nera nustatyta kitaip ( cia man paaiskini pasu stale kur ie deklaruoja g.v.). O rudeni vaziavome i uzsieni ir reikejo tevo sutikimo notaru patvirtinto kad isleistu.
O nepatogumas yra toks, kai yra irasytas vaiko liudijime tevas ir jei dar jis registruotas kitame mieste, tai gauti kokiai nors pazymai ar pasalpai is savivaldybes, reikia patvirtinancios paymos kad tokias pasalpas negauna tetis pagal savo gyvenamaja vieta. tada prasideda toks popierizmas....
o idarzeli tai tikrai jokio tevo sutikimo nereikia.
*

Pas tave skirtinga situacija. Tu turi pasikreipti į teismą, jeigu nori, kad būtų kitaip. Vietos deklaracija - tai ne tas pats, kas teismo sprendimas, kuriame parašyta, kur vaiko gyvenamoji vieta nustatyta.
janna
tai as tada nesuprantu, kam reikalingas teismo sprendimas, jei tevai nesusituoke ir tevas nieko nenori zinoti apie savo vaika?
kai tevai vede ir issiskyria, viskas aisku. o jei ne. na, nebent tevelis nori pats ta vaikuti auginti. bet man kazkaip per visa savo gyvenyma neteko girdeti apie toki atveji. schmoll.gif
*Fortūna*
QUOTE(janna @ 2006 04 02, 14:48)
tai as tada nesuprantu, kam reikalingas teismo sprendimas, jei tevai nesusituoke ir tevas nieko nenori zinoti apie savo vaika?
kai tevai vede ir issiskyria, viskas aisku. o jei ne. na, nebent tevelis nori pats ta vaikuti auginti. bet man kazkaip per visa savo gyvenyma neteko girdeti apie toki atveji. schmoll.gif
*

doh.gif tai čia mūsų įstatymai tokie...Ir nieko mes nepakeisim. Visai nesvarbu, ko jis nori ar nenori, jeigu gimimo liudijime yra vaiko tėvo pavardė, o ne brūkšnys, tu turi kreiptis į teismą.
Uliuliuska
QUOTE(milabra @ 2005 05 30, 16:58)
Jos vaikas ir negaus kitos pavardės tol, kol tėvas pats neužregistruos to vaiko savo pavarde, arba teismas nepriskirs.
*

drinks_cheers.gif Tevelis su mamyte tures keliauti i Notaru biura, kur tevas parasys prasyma, kad jis neprestarauja, kad vaikui suteikta jo pavarde ir norimas vardas. Po to su ta pazyma i metrikacija.
Papildyta:
QUOTE(janna @ 2006 03 31, 12:43)
Joks teismas nenustatinejo jokios gyvenamosios vaiko vietos. Jis automatiskai migracijos tarnyboje yra priregistruojamas prie mamos
*

schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif As irgi maniau, kad prie mamos automatiskai, bet neeeee. Reikia eiti i Gyventoju Registra ir deklaruoti vaiko gyv. vieta.
janna
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 04 03, 22:17)
drinks_cheers.gif Tevelis su mamyte tures keliauti i Notaru biura, kur tevas parasys prasyma, kad jis neprestarauja, kad vaikui suteikta jo pavarde ir norimas vardas. Po to su ta pazyma i metrikacija.
Papildyta:

schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif As irgi maniau, kad prie mamos automatiskai, bet neeeee. Reikia eiti i Gyventoju Registra ir deklaruoti vaiko gyv. vieta.
*

Tai kad as ten buvau Man atsake kad vaikas automatiskai priregistruojamas pagal mamos gyvenamaja vieta.
Papildyta:
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 04 03, 22:17)
Papildyta:

schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif As irgi maniau, kad prie mamos automatiskai, bet neeeee. Reikia eiti i Gyventoju Registra ir deklaruoti vaiko gyv. vieta.
*

Tai kad as ten buvau Man atsake kad vaikas automatiskai priregistruojamas pagal mamos registracijos vieta.
ege007
na o as gailiuosi dabar kad daviau vaikui tvo pavarde . kadangi dabar mes kartu nebegyvenam o jis issidirbineja kaip netingi grasina kad atims vaika is manes nors pats jo neziuri . o as labai noriu dar isvaziuot pas mama i airija o jis neduoda vaiko . vienu zodziu as skaitau taip jei tetukas is tikruju ira normalus tada gal but .... bet jei toks kaip buves mano tai geriau tada lai vaiksto su mamytes pavarde .
nerkasa
QUOTE(ege007 @ 2006 04 04, 11:25)
na o as gailiuosi dabar kad daviau vaikui tvo pavarde . kadangi dabar mes kartu nebegyvenam o jis issidirbineja kaip netingi grasina kad atims vaika is manes nors pats jo neziuri . o as labai noriu dar isvaziuot pas mama i airija o jis neduoda vaiko . vienu zodziu as skaitau taip jei tetukas is tikruju ira normalus tada gal but .... bet jei toks kaip buves mano tai geriau tada lai vaiksto su mamytes pavarde .
*

Tai kad man čia mamos pasakojo kad nereik tėvo sutikimo išsivežt vaiką, jei teismo nustatyta kad jis gyvena pas tave. Man irgi tai buvo naujiena, bet man taip išaiškino...
Mes ir dar neišsiskyrę, bet jau tvarkomės popierius ir jau dabar yra pasakyta kad vaiko išsivežt niekur jis neleis. Todėl labai apsidžiaugiau naujiena iš kitų mamų.
janna
QUOTE(nerkasa @ 2006 04 04, 20:37)
Tai kad man čia mamos pasakojo kad nereik tėvo sutikimo išsivežt vaiką, jei teismo nustatyta kad jis gyvena pas tave. Man irgi tai buvo naujiena, bet man taip išaiškino...
Mes ir dar neišsiskyrę, bet jau tvarkomės popierius ir jau dabar yra pasakyta kad vaiko išsivežt niekur jis neleis. Todėl labai apsidžiaugiau naujiena iš kitų mamų.
*

mano manymu, reiktu paciau nueti i vaiku teisiu apsaugos tarnyba ir ten viska pasakys ar i migracijos tarnyba.
kai mes si rudeni skridom i turkija, aerouoste pamate vaika, pirma ka is manes pareikalavo po vaiko paso tai tevo sutikima isvezti. ta pati tvarka buvo ir mano bendradarbiai kai ji pries kelias savaites skrido i uzsieni atostogu.
na, o jei tetis nesutinka, tai dar nereiskia kad negali issivezti. tiesiog popierizmo daugiau. tada eini i vaiku tesiu apsaugos tarnyba ir irodzius kad tetis piktibiskai neleidzia gauni is ju ta leidima.
o vaiko gyvenamaja vieta nustato teismas tevu skyrybu atveju.
dar del leidimu gali buti isliga kai tevui apribotos teismu teises.
na o del registracijos tai man atrodo keistoka.
isivaizduokim situacija: vaikas nusprende gyventi su teciu. jis ji pas save priregistravo del vienokiu ar kitokiu priezasciu. tai ka tetis dabar be mamos zinios gali ji issivezti kur panorejes ir kiek panorejes???? tai kur tada jusu mamos teises matytis su vaiku?
as zinoma nesigincysiu. bet vertetu pasiaiskinti per kelias tarnybas. kad paskui nebutu dideles staigmenos pasienyje kai kelione jau suplanuota ir apmoketa.

Papildyta:
jei vaiko liudijime nera tecio pavardes tai jau visai kas kita.
bet jei ji irasyta, ir nesvarbu ar tai tik formalumas ar ne, tai kitokia tvarka.
niuansai vel gi priklauso nuo mamos socialinio statuso ar ji istekejusi, ar issiskyrusi, ar viena augina pripazinus tevui vaika arba ne.
mums gi ne paslaptis, kad musu istatymai ar nutarimai vienos ir kitos ministerijos ne visada yra harmonizuoti. ir buna nemazai tokiu atveju kai vienas priestarauja kitam. tad geriausiai butu issiaiskinti vis gi per kelias tarnybas.
Tanitaa
Sveikutes 4u.gif as jau is anksto domiuosi, kaip bus su tom pavardem. Zinau viena, kad noriu vaikui suteikt savo pavarde ir be kalbu. Tik va domiuosi, kaip visa kita bus..alimentai....isvaziavimai, irasas gimimo liudijime.. Noriu padaryt mazdaug taip, kad niekas nepriklausytu nuo tevo, niekur man nereiktu sukti galvos del jo ir jo ieskoti, jei netycia kas... BET noriu, kad jis moketu alimentus. VA. Tai kaip cia dabar bus? g.gif
lotta
QUOTE(Tanitaa @ 2006 05 13, 10:10)
Sveikutes  4u.gif  as jau is anksto domiuosi, kaip bus su tom pavardem. Zinau viena, kad noriu vaikui suteikt savo pavarde ir be kalbu. Tik va domiuosi, kaip visa kita bus..alimentai....isvaziavimai, irasas gimimo liudijime.. Noriu padaryt mazdaug taip, kad niekas nepriklausytu nuo tevo, niekur man nereiktu sukti galvos del jo ir jo ieskoti, jei netycia kas... BET noriu, kad jis moketu alimentus. VA. Tai kaip cia dabar bus?  g.gif
*

Jeigu elementi bus oficialiai priteisti, tuomet, nors ir vaikui paliksi savo pavarde, taciau gimimo liudijime, kur yra vieta duomenys apie teva, bus irasyta tecio vardas ir pavarde. O jei ten nera bruksnio, tai tuomet vykstant i uzsieni bus reikalingas tecio sutikimas.
Nebent tavo ex sutiks, kad juo duomenys iekur nefiguruotu.
Man ex moka neoficialiai siokias tokias kapeikas, todel s jokiu jo duomenu vaiko dokumentuose neskelbiau ir joki apribojimu neturim.
Va, praeita rudeni skridau su mazium i Turkija, tai ex, sake, jei galetu nebutu vaikio isleides doh.gif
rena
Jie visi taip sneka, neduosiu neduosiu. Maniskis irgi, kaip erelis sklaidesi savo "neduosiu". O as jam pasakiau, gerai pasiimk ir augink pats ir neduok dieve tu ji paliksi savo motinikei, tai gheriau tada i vaiku namus(aisku pati to mintyseneturejau) bele pagasdinti. Fantazijos atsoko augintis vaika. Tik mano kitokia situacija vaikelis su negalia.
Tanitaa
QUOTE(lotta @ 2006 05 13, 11:23)
Jeigu elementi bus oficialiai priteisti, tuomet, nors ir vaikui paliksi savo pavarde, taciau gimimo liudijime, kur yra vieta duomenys apie teva, bus irasyta tecio vardas ir pavarde. O jei ten nera bruksnio, tai tuomet vykstant i uzsieni bus reikalingas tecio sutikimas.
Nebent tavo ex sutiks, kad juo duomenys iekur nefiguruotu.
Man ex moka neoficialiai siokias tokias kapeikas, todel s jokiu jo duomenu vaiko dokumentuose neskelbiau ir joki apribojimu neturim.
Va, praeita rudeni skridau su mazium i Turkija, tai ex, sake, jei galetu nebutu vaikio isleides doh.gif
*

Aisku, dar nezinau, ka jis kalbes po kokio pusmecio ar kai vaikas gims.. Bet jau dabar mes visai nebendraujam ir tikrai netikiu ir nenoriu tiketi, kad kazkas pasikeis i gera. Neoficialiai as is jo tikrai nieko nesulaukciau, jokios paramos, su juo tiktai per teismus turbut...
zabava
Jei esi nesusituokusi ir duodi ta nedoreli tevuka i teisma ( nesvarbu, kad pavarde duota jo) del gyvenamosios vietos nustatymo ir jei priteisia su tavimi (o aisku priteisia, nes tam teveliui ne motais vaika auginti, tik bele pagasdinti), tada vaziuoji kur tu nori be jo sutikimo, o jei skiriates tada automatiskai to pacio teismo metu nustato vaiko gyvenama vieta ir jei ji yra su motina tada irgi vezies kur nori.
Tanitaa
QUOTE(zabava @ 2006 05 14, 01:31)
Jei esi nesusituokusi ir duodi ta nedoreli tevuka i teisma ( nesvarbu, kad pavarde duota jo) del gyvenamosios vietos nustatymo ir jei priteisia su tavimi (o aisku priteisia, nes tam teveliui ne motais vaika auginti, tik bele pagasdinti), tada vaziuoji kur tu nori be jo sutikimo, o jei skiriates tada automatiskai to pacio teismo metu nustato vaiko gyvenama vieta ir jei ji yra su motina tada irgi vezies kur nori.
*

Nesusituokus, bet kiek žinau, nebūtina į teismą kreiptis dėl gyvenamos vietos nustatymo, galima ir taip įrašyt (deklaruot) vaiko gyvenamąją vietą g.gif
bangele
QUOTE(Tanitaa @ 2006 05 14, 13:16)
Nesusituokus, bet kiek žinau, nebūtina į teismą kreiptis dėl gyvenamos vietos nustatymo, galima ir taip įrašyt (deklaruot) vaiko gyvenamąją vietą  g.gif
*

As ir nesusituokus,vaikas pavarde turi tevo,nes kol kas tevas vaiku susidomejima rodo ir bando rupintis juo. tongue.gif As girdejau,kad del kelioniu tokiu atveju tevo sutikimo nereikia.O vaiko gyvenama vieta deklaruot labai paprasta:nueini i migracija su vaiko metrikais (reikia turet originala ir kopija) ir automatiskai vaiko gyvenamoji vieta deklaruojama ten,kur ir mamos.Teismo turbut reikia,jei tevai tarpusavy nesusitaria,pas kuri prirasyt. g.gif
Tanitaa
QUOTE(bangele @ 2006 05 14, 14:48)
As ir nesusituokus,vaikas pavarde turi tevo,nes kol kas tevas vaiku susidomejima rodo ir bando rupintis juo. tongue.gif As girdejau,kad del kelioniu tokiu atveju tevo sutikimo nereikia.O vaiko gyvenama vieta deklaruot labai paprasta:nueini i migracija su vaiko metrikais (reikia turet originala ir kopija) ir automatiskai vaiko gyvenamoji vieta deklaruojama ten,kur ir mamos.Teismo turbut reikia,jei tevai tarpusavy nesusitaria,pas kuri prirasyt. g.gif
*

Tėvas vaiko sakė, kad rūpinsis, bet paskiau padarė taip, kad aš jo matyt nenorėčiau....
Ir tikrai nenoriu, kad vaikutis pažinotų savo tikrą tėtušį, kuris norėjo, kad abortą pasidaryčiau... Ar čia tėvas? verysad.gif
rena
QUOTE(Tanitaa @ 2006 05 14, 15:01)
Tėvas vaiko sakė, kad rūpinsis, bet paskiau padarė taip, kad aš jo matyt nenorėčiau....
Ir tikrai nenoriu, kad vaikutis pažinotų savo tikrą tėtušį, kuris norėjo, kad abortą pasidaryčiau... Ar čia tėvas?  verysad.gif
*

Reiskias jam to vaiko visai nereikia ir nera ko, tada tikrai bendrauti su tokiu... stupid.gif ir tevu net negali vadinti schmoll.gif
ssiimmaa
man taip pat tas klausimas iskilo... nezianu dar kaip cia bus su tuo tetuku musu, bet labai jau nedemesingas kolkas, daznai pykstames, ir jei neduok dieve mums nieko neiseitu manau vien is principo sau leliuka noretu pasimt... noreciau savo pavarde duoti, o kas geriau leliukui?
bangele
QUOTE(Tanitaa @ 2006 05 14, 14:01)
Ir tikrai nenoriu, kad vaikutis pažinotų savo tikrą tėtušį, kuris norėjo, kad abortą pasidaryčiau... Ar čia tėvas?  verysad.gif
*

Na o as kaip visada geriete.Man vaiko tevas nieko nesake ir nezadejo,tiesiog kol kas buna kartu ir matau kad i vaika jam nenusispjaut.Kad mes negalim kartu gyvent,cia jau kita istorija.Man kazkaip nesinorejo astrint situacijos suteikiant vaikui savo pavarde,galvojau nekasiu dar gilesnes duobes,beto advokate sake,kad po kiek laiko vaikui suteikt savo pavarde dideliu sunkumu nebus.Gal kada ir gailesiuos,bet dabar yra kaip yra.
lukiukas
sveikutės, na as norėčiau savo sūnučiui duot savo pavardę, (dabar jis turi tėvo pavardę, kadangi mes susituokę) nes vaiku jis visiškai nesirūpino, nei kai gyvenom kartu, nei dabar. Jau pusę metų jo nematėm. Nei per kalėdas, nei per gimtadienį nesveikino sūnaus. na jam tiesiog nerūpi. Ir sau po skyrybų susigrąžinsiu savo seną pavardę. Nereikia mums nei jo, nei jo pavardės. o vaikui duot mano pavardę jau bus sunkiau, nes jis tikrai su tuo nesutiks is principo.
janna
QUOTE(bangele @ 2006 05 17, 22:04)
Na o as kaip visada geriete.Man vaiko tevas nieko nesake ir nezadejo,tiesiog kol kas buna kartu ir matau kad i vaika jam nenusispjaut.Kad mes negalim kartu gyvent,cia jau kita istorija.Man kazkaip nesinorejo astrint situacijos suteikiant vaikui savo pavarde,galvojau nekasiu dar gilesnes duobes,beto advokate sake,kad po kiek laiko vaikui suteikt savo pavarde dideliu sunkumu nebus.Gal kada ir gailesiuos,bet dabar yra kaip yra.
*

Pas mane situacija labai labai panasi. Vaiko ir tevo santykiai galima sakyti idealus, bent jau kol kas. Kiek teko matyti kitose seimose, kur tevieliai susituoke, vaikaii is teciu tiek demesio negauna kaip manoji.
Gal galima butu suzinoti ka advokate turejo omenyje, galima ir i az
nerkasa
QUOTE(ssiimmaa @ 2006 05 16, 22:06)
man taip pat tas klausimas iskilo... nezianu dar kaip cia bus su tuo tetuku musu, bet labai jau nedemesingas kolkas, daznai pykstames, ir jei neduok dieve mums nieko neiseitu manau vien is principo sau leliuka noretu pasimt... noreciau savo pavarde duoti, o kas geriau leliukui?
*

Aš kaip tik šiandien išsiskyriau. Ir pati pasilikau ir vaikui palikau tėvo pavardę. Man nereikės persidarinėt visų dokumentų, o vaikui priteisė alimentus. Tegu moka, o vaikas tegu žino savo biologinio tėvo pavardę. tai nieko blogo...o ir vyras gal labiau domėsis vaiku, nors...nelabai tikiu kad išvis mokės pinigėlius.
Turėtų būt visokių keblumų skiriantis norint suteikt vaikui sav pavardę, t.y. reikėtų daugiau popierizmo, bet manau čia kiekvienos moters reikalas.

kai nusprendžiau vaikui palikt tėvo pavardę, turėjau pasilikt ir pati. Nenorėčiau kad vaikui kiltų kada kokių keblumų kad jo su mama pavardės skirtingos.
mikke
Sveikos. Labai noreciau jusu patarimo smile.gif
Laukiuosi vaikelio nuo nelietuvio, taigi, susirupinau del tos tevystes ir pavardes. Is pradziu maniau, kad teisinga butu suteikti vaikeliui tecio pavarde. Juolab, kad pats tetis lyg ir noretu savo pavarde suteikti, taciau visai nezada remti finansiskai. Tai as ir pagalvojau - ar nebus jam per gerai?? Negi paskiau, noredama issivezti savo mazyli i uzsieni, turesiu gaudyti ta teti, o jis dar ims ir nesutiks. Ar nebus man daugiau problemu su ta tevyste?? Gal paprasciau butu suteikti savo pavarde, ir tiek.
Kaip jus manot??
rena
QUOTE(mikke @ 2006 06 18, 23:50)
Laukiuosi vaikelio nuo nelietuvio, taigi, susirupinau del tos tevystes ir pavardes. Is pradziu maniau, kad teisinga butu suteikti vaikeliui tecio pavarde. Juolab, kad pats tetis lyg ir noretu savo pavarde suteikti, taciau visai nezada remti finansiskai. Tai as ir pagalvojau - ar nebus jam per gerai?? Negi paskiau, noredama issivezti savo mazyli i uzsieni, turesiu gaudyti ta teti, o jis dar ims ir nesutiks. Ar nebus man daugiau problemu su ta tevyste?? Gal paprasciau butu suteikti savo pavarde, ir tiek.
Kaip jus manot??
*

O uz ka jam tokia garbe g.gif finansiskai jis nenori remti, o pavarde duok doh.gif nesamone. Jei nori pavardes, tegu ir finansiskai remia. O siaip tai kai noresi kur isvaziuoti is LT, tai ir turesi tetuka gaudyti laeidimo pasyti, o ir jis tures visas teisesi tavo vaikeli, taip, kad dar pagalvok, ar su tuo tetuku geruoju susitarsi, nes kiti buna specialiai pradeda kerstauti.
Langoza
QUOTE(mikke @ 2006 06 18, 23:50)
Kaip jus manot??
*

toks vaizdas, kad jis tik nori, kaip sakant, teritorija atsizymet - va, mano vaikas, nes pavarde mano. tai jei jau toks gerietis, tai tegu ir finansiskai padeda. nesuprantu tu diedu mastymo g.gif
as tokios nuomones - jei jus nesusituoke - duoti vaikui reikia mamos pavarde. ka gali zinot, kas susvies tetukui viena diena. ta tevyste tikrai gali paskui tik pries tave pacia atsisukt. ypac, jei jis nezada padet finansiskai, vadinas ne taip jam ir rupi tas vaikelis. be to, yra dar vienas dalykas - jis uzsenietis, tai gal tiesiog paciam vaikui butu geriau lietuvoj augt su lietuviska pavarde g.gif (jei tu pati, aisku LT gyveni?)
sakyciau, maziau problemu tiesiog duodant vaikeliui savo pavarde.
Afrodizija
Merginos, šiek tiek painiojate. Tėvystės nustatymas ir pavardės suteikimas yra skirtingi dalykai. Vaikui pavardė suteikiama pasirinktinai - tėvo arba motinos, tačiau tai nė vieno iš jų neatleidžia nuo pareigos pripažinti ar išlaikyti vaiką. Vaiką į užsienį galima išvežti be tėvo sutikimo tuo atveju, jei vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su motina. Mano asmenine nuomone, jei vaikas gyvena su motina, tai ir pavardė turėtų būti motinos, mažiau bus problemų.
mikke
As is pradziu irgi galvojau, kad galima vaikuciui tik pavarde tecio suteikti (is tiesu, tai ne del to tecio rupinuosi, man svarbu tik tai, kas mano vaikuciui butu geriau - gal jam paciam kada nors noretusi tureti tecio pavarde), bet, pasirodo, tos pavardes negalima suteikti tol, kol teismas nepatvirtina tevystes su visom teisem ir pareigom. Va tada ir pagalvojau, maza kas atsitiks - kur as tada gaudysiu ta teti?? Bet vis sazine grauzti nenustoja - o gal tai neteisinga vaikelio atzvilgiu??
Ech, kaip sunku kartais vienai priimti sprendimus..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.