Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pradinukams nerašomi pažymiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
zyd
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 26, 17:53)
nesuprantu, kuo tos raidelės taip jau geresnės už pažymius, jei reiškia tą patį  g.gif
ir kuom blogai, kad vaikas iš pat pradžių bus vertinamas įprastai - juk anksčiau ar vėliau prie to reikės priprast.
*

pritariu
tiekto
Maniskis negauna nei pazymiu, nei jokiu sauluciu ir esame labai patenkinti. Po kiekvienu darbu mokytoja patikrinusi paraso pastabas sasiuviniuose.
Atlantida
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 26, 16:53)
nesuprantu, kuo tos raidelės taip jau geresnės už pažymius, jei reiškia tą patį  g.gif
ir kuom blogai, kad vaikas iš pat pradžių bus vertinamas įprastai - juk anksčiau ar vėliau prie to reikės priprast.
*

As nesakau, kad raides geriau uz pazymius, tik sakau, kad, mano nuomone, tai beveik tas pats. O jeigu jau priimtas toks istatymas, kad pradinukai nera vertinami pazymiais (su tuo reikia susitaikyti - nesvarbu, pritariame ar ne), tai manau raideles, kurios bent jau pas mus lengvai persiveda i pazymius, - tikrai geriau nei kitoks neaiskus vertinimas (pvz, tik pastabos be vertinimo sutartais zenklais ar 3 formos saulyciu - linksma, normali ir liudna - tai irgi neinformatyvu blush2.gif ) ar jokio vertinimo.

As is esmes irgi uz pazymius... 4u.gif bet jeigu ju nera, manau musu mokykla rado gera iseiti (vien jau tas, kad visose klasese vertinimas aiskus ir vieningas). Vaikai gerai supranta, kad L - tai desimt, G - astuoni, V- - penki ir t.t. Ir kai pereis i 5 klase - nebus soko, kai buna kai kam, kai visai tam moraliskai nepasiruose pradeda gaut pirmuosius 5 -us.
Papildyta:
QUOTE(tiekto @ 2008 09 26, 19:28)
Maniskis negauna nei pazymiu, nei jokiu sauluciu ir esame labai patenkinti. Po kiekvienu darbu mokytoja patikrinusi paraso pastabas sasiuviniuose.
*

As nebuciau patenkinta. Pastabos - puiku, bet tik kaip papildoma informacija. Is ju susidarysi nebent bendra miglota vaizda... Bijau, kai kurie jusu klases vaikuciai tikrai rizikuoja patirti stresą penktoje klaseje, apie kuri as ir kalbejau auksciau.
*Vasaros lietus*
pas mus ir buvo pasiekimų knygelės be pažymių, tai 5 klasėje sunkokai teko persiorentuoti ax.gif
saulytek
Dalykininkai nemoka dirbti pagal idiografine vertinimo sistema.(Kai vertinama vaiko pazanga) Ir si opi problema tesiasi nuo nepriklausomybes atkurimo, kai reformuotoje pradineje mokykloje atsisakyta pazymiu. Dalykininkai isivaizduoja, kad pradiniu klasiu mokytojos keturis metus su vaikais zaidzia ir nieko neismoko. O kai tenka, pvz., kokiems uzsienio kalbu mokytojams padirbeti pradinese klasese, tai lenkia zemai galva pries pradiniu klasiu mokytojas, esa labai sunku dirbti, koks triuksmas, kiek daug reikia ruosti vaizdiniu priemoniu, taip pat labai sunku susikurti vertinimo sistema be pazymiu ir t.t. Visada lengviausia parasyti vaikui pazymi. O kur vertinamos vaiko pastangos, gebejimai ir t.t. As manau, kad pz,., tegul geriau vaikas nezino kada zalgirio musis, bet geba ja susrasti prireikus, bet svarbiausia tegul zino, kodel Zalgirios musis buvo svarbus Lietuvai. Siandienineje visuomeneje gyvenant vien ziniu nepakanka, reikia ugdyti atitinkamas kompetencijas, reikalingas zmogui, gyvenanciam informacineje visuomeneje. To reikalauja ne tik Lietuva, bet ir Europos Sajunga.
Na, o jei nukrypimui nuo temos, as paklausciau, ar zinote, kokias kompetencijas turi tureti kiekvienas Europos Sajungoje gyvenantis zmogus, ar zinotumete? Ir kodel jas reikia tureti?
saulytek
q
QUOTE(Atlantida @ 2008 09 26, 21:04)
As nesakau, kad raides geriau uz pazymius, tik sakau, kad, mano nuomone, tai beveik tas pats. O jeigu jau priimtas toks istatymas, kad pradinukai nera vertinami pazymiais (su tuo reikia susitaikyti - nesvarbu, pritariame ar ne), tai manau raideles, kurios bent jau pas mus lengvai persiveda i pazymius, - tikrai geriau nei kitoks neaiskus vertinimas (pvz, tik pastabos be vertinimo sutartais zenklais ar 3 formos saulyciu - linksma, normali ir liudna - tai irgi neinformatyvu  blush2.gif ) ar jokio vertinimo.

As is esmes irgi uz pazymius...  4u.gif bet jeigu ju nera, manau musu mokykla rado gera iseiti (vien jau tas, kad visose klasese vertinimas aiskus ir vieningas). Vaikai gerai supranta, kad L - tai desimt, G - astuoni, V- - penki ir t.t. Ir kai pereis i 5 klase - nebus soko, kai buna kai kam, kai visai tam moraliskai nepasiruose pradeda gaut pirmuosius 5 -us.
Papildyta:
As nebuciau patenkinta. Pastabos - puiku, bet tik kaip papildoma informacija. Is ju susidarysi nebent bendra miglota vaizda... Bijau, kai kurie jusu klases vaikuciai tikrai rizikuoja patirti stresą penktoje klaseje, apie kuri as ir kalbejau auksciau.
*

[QUOTE]

Tai ka jus cia parasete vertinima raidemis tai yra lygiai tas pats, kas vertinimas pazymiais. Cia nera visiskai jokio skirtumo. Vadinasi mokykloje, kur mokosi vaikas, nera vertinamos vaiko pastangos, ivairus, gebejimai. Visi simboliai, kaip verkiancios ar besisypsancios saulutes yra ta spats kas pazymiai. JUk saulute sypsosi, reiskia vaikas gavo 10, saulute ne sypseno 7-8 balai, saulute verkia, reiskia 2. Toks vertinimas yra labai neigiamas vaiku motyvacijai, kuriems sekasi sunkiau mokytis. Juk yra skirtumas vaikui:
1. Kai vaikas is kontrolinius diktantu gauna tik verkiancias saulutes. Gal jis labai stengesi, daug mokesi su mama, bet jam nepavyksta. Po kokiu 4 ar 5 verkianciu sauluciu vaikas nebenores mokytis, nes jis manys, kad vistiek gaus verkiancia salute.
2. Mokytoja po kontriliniu diktantu paraso, kiek vaikas padare klaidu. Jei klaidu tiek pat daug, bet gal vaikas padare maziau pvz., geriau parase zodzius su nosinemis raidemis. Mokytoja komentuoja pvz., Matai, tu padare diktante 15 klaidu. Tau reikia dar pasimokyti kaip zodziuose rasyti ilgasias ir trumpasias raides. b et as tavimi labai dziaugiuosi, nes si karta labai stengeisi ir padarei maziau klaidu rasydamas zodzius su nosinemis raidemis. Linkiu ir toliau taip stengtis ir daryti maziau klaidu.
Tikiuosi pajutome skirtuma tarp dvieju s,kirtingu vertinimo tipu. Pradiniu klasiu mokytoja privalo bent jau kiekviena dirktanta ar kontrolini darba taip aprasyti. ir tas vertinimas turi buti skirtas ne tevams, o mokiniui. Mokinys jau pradineje mokykloje turi buti mokomas ir pats isivertinti darba. Pvz., mokytoja matematikos testa vertina: Matai, is 15 galimu tasku tu surinkai tik 10. Stengeisi, bet pasikartok daugybos lentele.
Toks vertinimas yra aisku ir tevams ir mokiniams.
Taigi dirbant pradineje mokykloje mokytojas turi daug rasyti. Tai atima daug laiko todel mokytojai protestuoja pries toki vertinima ir renkasi lengvesni kelia -raso pazymius
Atlantida
Nesutinku. Manau, kad vertinimas pazymiais (ar analogiskas) yra pakankamai informatyvus, nes ne vien parasomas pazymis, bet ir istaisomos klaidos (todel vaikui ir tevams matosi, kodel pazymis toks, o ne anoks). Nezinau, kaip kiti teveliai, bet as turiu laiko uzsiimt su savo dukra, todel visada kartu perziurim jos klaidas ir pasimokome. Ir man aisku, ka vaikas zino, o ko ne. Be to, pazymis atspindi ir bendra vaizda, kaip vaikas mokosi, ir jo vieta tarp kitu vaiku. Konkurencija aisku yra diskutuotinas dalykas, bet as manau, kad sveika konkurencija - tik i gera... Be abejo, vaikas turetu but lyginamas ir su savim paciu, bet ir su kitais, tokia jau ta musu visuomene... mes turim prie jos prisitaikyt. Jei vaikas nepatirs konkurencijos mokykloje, jis nebus jai pasiruoses realiam gyvenime.

Jus sakot, kad is pazymiu nesimato vaiko pazangos... Pagal mane, viskas nuostabiai matosi... Jei neuztenka,kad tarkim pirmai buvo 6 ir 7-ai, o paskui 9 ir 10, paimi konkreciai vaiko darbus ir palygini, vis vien matosi, kad vaikas daro maziau klaidu ir kokios tai klaidos.

O kalbant apie vertinima be pazymiu - toki, kaip apraset, - manau jis geriausiai atspindi butent konkreciai tos dienos rezultata, bet vaikui ir tevams is tikruju sunku sudaryt nuomone apie tai, kaip is tikruju vaikas mokosi palyginus su savim paciu ir kitais klaseje.

O siaip, manau, dauguma vaiku pradineje mokykloje vis vien nera tokie samoningi, kad patys sumastytu pasimokyti ir uzpildyti savo ziniu spragas. Mokymosi procesa ir pazanga turetu stebeti teveliai...

Beje, pilnai pritariu jusu nuomonei, kad mokymosi sistema turetu buti orientuota daugiau ne i faktu kalima, o i supratingumo, mastymo ugdyma... Cia tikrai yra kur tobuleti.
Elariux
blush2.gif As labai atsiprasau,kad lendu i pokalbi,bet tikiuosi,kad nepyksit biggrin.gif
Vertinimas reikalingas.Vaikas turi zinoti,kad jo darbas yra ivertintas,ir jam tikrai maloniau mokytis ir gauti pazymi-raidele,ar pagaliau nors debesiuka su saulyte ,negu visai nieko.Tik labai neobjektyvus tas vertinimas ir piesinukai su saulytemis labai jau pavirsutiniskai apibudina vaiko pasiruosima ir darba.O kai vertinama raidemis lotuliukas.gif Oi,negaliu,man juokinga."Negalima pazymiais vertinti pradinuku"Hm,raideles visiskai tas pats,ypac,kai pas mano maziukus dabar tu raideliu net devynios blink.gif
saulytek
QUOTE(Elariux @ 2008 10 01, 09:14)
blush2.gif As labai atsiprasau,kad lendu i pokalbi,bet tikiuosi,kad nepyksit biggrin.gif
Vertinimas reikalingas.Vaikas turi zinoti,kad jo darbas yra ivertintas,ir jam tikrai maloniau mokytis ir gauti pazymi-raidele,ar pagaliau nors debesiuka su saulyte ,negu visai nieko.Tik labai neobjektyvus tas vertinimas ir piesinukai su saulytemis labai jau pavirsutiniskai apibudina vaiko pasiruosima ir darba.O kai vertinama raidemis lotuliukas.gif Oi,negaliu,man juokinga."Negalima pazymiais vertinti pradinuku"Hm,raideles visiskai tas pats,ypac,kai pas mano maziukus dabar tu raideliu net devynios blink.gif
*

Tai as ir rasiau, kad toks vertinimas saulutes, raides yra tas pats, kas pazymiai. As esu pries pazymius ir issakiau savo nuomone, kodel pateikdama kelis vertinimo variantus.....
Ir dar paminesiu, kad tik nedaugelis pradiniu mokyklu mokytoju turi vertininimo sistema, atitinkancicius siandienines mokymosi sampratos reikalavimus....... O priezasciu, kodel taip yra...... is tikruju yra labai daug......
Lorette
QUOTE(Emile @ 2008 04 16, 11:31)
Man atrodo, kad pazymiai mokykloje yra visiskai nereikalingi, nebent paskutiniais metais, kai vaikai ruosiasi valstybiniams egzaminams... Vat gausi pazymi is egzamino ir zinosi, ko vertos tavo zinios. O kazkoks atskiru gabalu vertinimas yra visiskai neobjektyvus ir nereikalingas, nes ismoktos pamokos uzsimista, o mokiniai taip ir neismoksta sisteminio mastymo, negeba panaudoti turimu ziniu. Ko noret is mokiniu, jei ir musu mokytojai tokie, iskala pamokas, paskui is vaiku reikalauja tokio paties "kalimo" ir mokytoju megdziojimo. Stebiu, kaip mano vaikas ruosia pamokas ir klausiu saves, o kas is ju jam yra naudinga ar reikalinga? Ogi visiskai nieko, arba beveik nieko. Ka as panaudojau savo gyvenime is ismoktu pamoku? Nuli. Arba O,1. Kaip tik to ir verta visa vertinimo sistema, i ja reikia kreipti nuli demesio. Svietimo sistema butina reformuoti ir daug daroma sioje srityje, tik deja, musu mokytojai dar nesupranta ir, bijau, kad ilgai nesupras, kodel nerasomi pazymiai, kodel nelyginami vaikai, ko siekiama kuriant naujas mokymo programas, kurios mokytu mokytis ir kurybiskai mastyti. Deja, ir teveliai, ir mokytojai, paskende sistemoje, ir nematantys toliau savo sugromuluotu programu, nieko nemato ir matyti nenori, o nurodymas "is auksciau" pvz. nerasyti pazymiu arba neuzudoti namu darbu yra kvestijonuojamas kiekvieno suluosinto pedagogo, kuris augina ir gamina tik i save panasius. Pastebejau ir dar viena dalyka, - vaikus vercia mokytis tik patys nelaimingi ir kazkada "nedasimoke" teveliai... Mokykites ir visas jusu gyvenimas pavirs mokymusi, o paskui, kai ka nors ismoksite, galesite visu kitu gyvenimus paversti mokymusi ir tada busime visi laimingi amzinai besimokancioje ir "nedasimokacioje" sistemoje... O siaip tai siulau nustoti mokytis ir pagaliau pradeti gyventi. Nepaverskite vaiku gyvenimo mokymusi, nes pamokos jam nepakeicia  tevu meiles ir demesio.
*

Paskaičiau ir pakraupau doh.gif doh.gif doh.gif

O kas liečia vertinimą, tai jis turi būt -- saulytės, ar mėnuliukai , ar pažymiai.
mamaly
QUOTE(Lorette @ 2008 10 05, 00:01)
Paskaičiau ir pakraupau doh.gif  doh.gif  doh.gif

O kas liečia vertinimą, tai jis turi būt -- saulytės, ar mėnuliukai , ar pažymiai.
*

labutis visoms.as uz tai,kad mokiniu zinios ir darbai butu vertinami.daugumai mokinuku tai gera motyvacija.man yra sunku kontroliuoti savo vyresneli,nes jis per menesi gana is vieno dalyko,tarkim ,po 2 pazymius is kontrolinio.kiti pazymiai renkami kaip kreditai,tada is ju isvedamas vidurkis ir vel irasomas 1 pazymys i dienyna.o kaip man suzinoti kaip,tarkim, buvo vertinamas namu darbas?pasikliauti vaiko zodziu,ar kasdien skambinti mokytojui?taip ir nusimokyti galima,juk ne visi mokiniai genijai ir turi stipria motyvacija.maniskis ,pvz.laisvai gali man pameluot ,kad nera namu darbo is kurio nors dalyko,gaus kredita kuola,o as ir nezinosiu ,kai tuo tarpu 1 jau matyciau sasiuvyny.taip,dabar jus galvojat,kad as pati kalta,kad blogai aukleju sunu,jeigu jis man gali meluot.sutinku,galbut kalta,bet tikiu ,kad reta kuri ranka prie sirdies pridejus gali patikinti,kad jos vaikas nemeluoja ir ateity nemeluos.
tiekto
QUOTE(Atlantida @ 2008 09 26, 21:04)

*

Na as priesingai manau, kad is pastabu gauni daugiau informacijos negu is sauluciu ar raideliu bigsmile.gif Del to streso negaliu kalbeti apie visus, bet maniskiui kiekvienu metu gale yra pagrindiniu dalyku egzaminai , kurie vertinami pazymiais ir nepastebejau , kad nors kiek delto stresuotu, na gal kad dar maziukai vienodai jiems rodo.
Atlantida
QUOTE(tiekto @ 2008 10 13, 16:04)
Na as priesingai manau, kad is pastabu gauni daugiau informacijos negu is sauluciu ar raideliu bigsmile.gif Del to streso negaliu kalbeti apie visus, bet maniskiui kiekvienu metu gale yra pagrindiniu dalyku egzaminai , kurie vertinami pazymiais ir nepastebejau , kad nors kiek delto stresuotu, na gal kad dar maziukai vienodai jiems rodo.
*

Na, aisku, jei vaikas gauna saulute ir raidele -ir tai viskas, tikrai informacijos per mazai. Bet pz. as kiekviena karta pasidomiu, uz ka gavo tokia raidele, kartu paziurim darba, aptariam klaidas. Kas dar gali but neaisku? O jei geriausia raidele - tai analizuoti ir nera ka... Tai jei teveliai domisi, jie gauna ir ivertinima ir paaiskinima, kodel yra toks ivertinimas, - o tai yra optimalu. smile.gif
ernoja
Aš už pažymius. Paskui vyresnėse klasėse būna šokas ir ašaros gavus kokius 7. Tie debesėliai,saulytės tik piešinukai. Pažiūriu dičkio sąsiuvinius ir matau,kad kartais už tokias pačias klaidas tie ženkliukai skirtingi...
Mūsų mokykloje vyresnėse klasėse yra kaupiamasis vertinimas, t.y. pažymiai už namų darbus, darbą klasėje rašomi ne į dienyną,o į mokytojo sąsiuvinį. Mėnesio pabaigoje išvedamas bendras. Tai vaikų dažnas klausimas būna, kur rašysit pažymį. Jei į kaupiamąjį, tai galima daryt atmestinai arba visai nedaryt. Taigi toms,kurios siūlo nevertinti ir vyresnių, reiktų pagalvot, ar tikrai visi vaikai turimotyvaciją. Tokių vienas kitas,o didžioji dalis mokosi tik dėl pažymio. O ko prireiks gyvenime,niekas nežino. Ir dėl to vaikas turi nesimokyti? Mokytojai pamokų nekalair iš mokinių dauguma reikalauja ne iškalti,o suvokti,tai ką mokosi. Bent pas mus mokykloje tokių dauguma. Man pvz.vienodai,ar jis paskys taisyklę savais žodžiais ar vadovėlio. Svarbu, kad mokėtų ją pritaikyti ir rastų pavyzdžius.
indreivile
pas mus raso raideles tai labai gerai viska matau kur gerai sekasi kur reikia truputi pasedet ir dukra pati dziaugiasi kai gauna pvz S(saunu) thumbup.gif
dideee
Mano pozicija, kad vaikui pazymius reikia rasyti mazdaug nuo 3,5-4klases, nes jau jis yra apsiprates prie mokyklos, pamoku ruosimo ir jei jis bus lepinamas tokiais vertinimais, kaip saulytes, lb.g., P.,pat., tai kokioj 5oje klaseje bus sunkoka persilauzti. Nepamirskit, kad 5-oje prasideda vaiksciojimas per kabinetus ir jei jie dar nebus atpratinti nuo pradinukisko vertinimo, tai vaikuciams bus nepyragai gera pusmeti.
Aimeja
Dabar sakysiu iš patirties. Reikia vertinti nuo kokios 2 klasės ir tik pažymiais, o ne visokiomis saulėmis, debesėliais.
Visų pirma dėl tėvų požiūrio. Kiek aplinkui teko susidurti tėvai į tokį vertinimą žiūri na atlaidžiai,naiviai, na gavo ten raidelę kokią, gavo debeselį, ai žaidimas, nieko čia rimto. Ypač linkusių nesimokinti vaikų toks vertinimas nedrausmina, kaip ir jų tėvų nepriverčia susimąstyti apie vaiko mokslą, rezultatus. Kai pasiekimų knygelė bus pilna 2 , tai tikrai daugelis tėvų prisės prie vaikų, pažiūrės kame problemos.Nesakau kad visi, bet didelė dauguma tikrai susimąstys. Ir todėl vaikas bus labiau prižiūrimas dėl mokslo.
karolytee
Pas mus pradinėje pažymių nerašydavo, tačiau rašydavo žodžius: puiku, labai gerai, gerai, patenkinamai, vidutiniškai, prastai, labai prastai.
Ketvirtoj klasėj pradėjo rašyti procentus ir jie buvo beveik tas pats kaip pažymiai. Manau, kad gal nuo pat pirmos klasės nereikia rašyti pažymių, bent nuo antros ar trečios galima pradėti rašyti pažymius ar procentus.
Saloniki
Tos raidelės ir ženkleliai iš esmės yra eksperimentas su vaikais kaip su kokiais beždžioniukais. Situacija apskritai skandalinga - trečdalį viso mokymosi laiko vaikai tarsi nevertinami, o abitūros agzaminai daro iš jų bepročius, reikalavimai nežmoniški aggressive.gif
Mūsų pradinėje mokykloje buvo raidelės, kurias nuo pirmos klasės savo vaikui verčiau į normalius pažymius, ir savo žiniai "vidurkius" taip pat susiskaičiuodavau versdama į normalius pažymius. Labai gerai, kad mokytoja netingėdavo įvertinti bent jau raidele kiekvieno darbo.
Tačiau geriau jau su tomis raidelėmis dėdės iš ministerijų žaidžia protest.gif
JO/NE
Na maniškė dar tik būsimoji pirmokė, bet man toks vertinimas atrodo visiška nesąmonė. Jei taip vertinama tam, kad netraumuot vaikų ar pan, tai kiek man teko bendraut su pradinukais, tai net pirmokėliai puikiai sugeba spalvas paversti į pažymius. Galų gale ir pati spalva kaip ir skaičius reiškia arba gerai, arba blogai ir vaikai tą supranta. Tai kokia prasmė? Erzina ir tiek dirol.gif
zaklis
Mano sunus bus antrokas, o mokykloje pradinuku zinios vertinamos spalvomis. Nepatinka man, nes zalia spalva (auksciausias ivertinimas) reiskia pazanga. Zinoma, mokinukai dziaugiasi zaliais lipdukais, nes visgi jie visi mokosi ir ismoksta kazko naujo, t.y. "daro pazanga",- gauna zalia lipduka, na o tevams belieka dziaugtis su vaikuciais. Praslysta ir kitos spalvos, tai tada jau reiketu atkreipti tevams demesi, kad jau vaikas kazko neismoko. smile.gif
atene23
Mano dukryte busima pirmoke,tai pritariu kad nuo antros klases turetu buti pazymiai wink.gif tada ir vaikas greiciau pripranta prie normalaus vertinimo 4u.gif
antabre
Pažymiai tikrai negrūdina vaikų ir nepratina "prie tikro gyvenimo". Lygiai kaip ir konkurencija, kuri skatina lygintis su kitais, džiaugtis kitų nesėkme. Vaikai patiria stresą ir jų mokymąsis yra neefektyvus. Blogiausia yra tai, kad tėvai vaiko klaidas priima kaip priekaištą sau, vaikui ar mokytojai. Kai kurie vaikai, ypač perfekcionistai praranda motyvaciją mokytis, nes geriau nedaryti nieko, negu suklysti. Mano sūnus parašęs diktantą nenorėdavo matyti savo klaidų, pabrauktų raudonai, tiesiog užsiblokuodavo. Aš bandžiau tartis su mokytoja, kad ji klaidų skaičių pažymėtų laukelyje, o vaikas galėtų pats atrasti, kur galėjo padaryti klaidą. Mokytoja griežtai atsisakė taip daryti. Čia tik vienas iš pavyzdžių. Belieka klausimas, ar mokytojo tikslas padėti atrasti vaikui priimtiniausią mokymosi būdą, kad jis darytų pažangą, džiaugtis jo asmeninias pasiekimais ar lyginti vaikus pagal vieningą verinimo sistemą, kurioje jie tampa statistikos sraigteliais?
Frezija13
QUOTE(atene23 @ 2009 08 20, 10:14)
Mano dukryte busima pirmoke,tai pritariu kad nuo antros klases turetu buti pazymiai wink.gif tada ir vaikas greiciau pripranta prie normalaus vertinimo  4u.gif
*

Mielieji,o nuo šių mokslo metų nebebus nei saulyčių, nei spalvyčių, nei raidelių. Vėl mokytojai priversti imtis naujos vertinimo sistemos , t.y. vertinti vaiką pagal kompetencijas. Draudžiami bet kokie ženklai, raidelės.
Mūsų švietimo sistema verčiasi per galvą bet ne dėl to dėl ko vertėtų verstis g.gif
Taigi mūsų vaikai bus priskiriami aukštesniajam, pagrindiniam arba pakankamam lygiui pagal jo gebėjimus g.gif - dar daugiau sumaišties.
furbele
Man tai rašydavo saulytes, o už bloga- voriukus biggrin.gif
Fergie
"Iš didelio rašto išeinam iš krašto". Pas mus respublikoje 20 metų atliekamos tik reformos, rezultatų vertinimas švietimo sistemos reformatoriams nelabai terūpi. O rezultatai labai gerai pastebimi laidoje per LTV "Klausimėlis"
ernoja
QUOTE(Rasa1976 @ 2009 09 29, 19:24)
"Iš didelio rašto išeinam iš krašto". Pas mus respublikoje 20 metų  atliekamos tik reformos, rezultatų vertinimas  švietimo sistemos reformatoriams nelabai terūpi. O rezultatai labai gerai pastebimi laidoje per LTV "Klausimėlis"
*

na "Klausimėlyje" už tokius atsakymus mokama tongue.gif Kai pamačiau savo pažįstamą, pakankamai apsišvietusią ir išsilavinusią moteriškę, kuri į kažkokį elementarų klausimą neatsakė, išsižiojau. Kai po kelių laidų pamačiau vėl ją atsakinėjančią jau į kitą klausimą ir vėl pro šalį vos nenugriuvau. Dar pagalvojau, kad dažnai į Raseinius matyt važiuoja, kad vis pataiko. O kai sutikau ją ir paklausiau, tai ir pasakė, kad filmuoja po kelias laidas, o už tokį atsakymą 50 lt duoda. doh.gif sakė labai gėda paskui prieš visus buvo doh.gif
Bet čia jau ne į temą blush2.gif
Fergie
Tokiais tempais praeinant programą reikia turėti gabumų viską įsisvinti. Mano manymu reikia ne pažymių bijoti, o vaikų nesugebėjimo įsisavinti programą.
Saulyte852
Na man pačiai buvo aišku, kad Mokinaus Patenkinamai (P) o tai būtų ~8. Taip mokausi dabar. Gal net geriau. Mano vidurkis 9.1. Ir man kažkaip neprimtina mokintis pagal pažymius. Kas iš to, kad gaunu 10, o moki tik ketvirtui? Juk klasėje būna ne vienas žmogus ir gali susikalbėt - galų gale ir špargalkės yra... Ir kaip įkyru, kai gauni 8 mama sako ,,norėčiau geriau" doh.gif ji bent žino kiek mokinaus ir stengiausi, ar pasimokiau iš savo klaidų??? Tuo nesidomi. Domisi pažymiu. Nors sutinku - pažymių reikia, jie daug ką pasako. Bet kas to semestro, kuris visus skatina nusirašinėti... smile.gif
ernoja
QUOTE(Saulyte852 @ 2009 11 07, 11:08)
Na man pačiai buvo aišku, kad Mokinaus Patenkinamai (P) o tai būtų ~8. Taip mokausi dabar. Gal net geriau. Mano vidurkis 9.1. Ir man kažkaip neprimtina mokintis pagal pažymius. Kas iš to, kad gaunu 10, o moki tik ketvirtui? Juk klasėje būna ne vienas žmogus ir gali susikalbėt - galų gale ir špargalkės yra... Ir kaip įkyru, kai gauni 8 mama sako ,,norėčiau geriau" doh.gif ji bent žino kiek mokinaus ir stengiausi, ar pasimokiau iš savo klaidų??? Tuo nesidomi. Domisi pažymiu. Nors sutinku - pažymių reikia, jie daug ką pasako. Bet kas to semestro, kuris visus skatina nusirašinėti... smile.gif
*

P yra puiku, t.y. 10, patenkinamai yra pat, t.y 5-6. Vadinasi nežinai, kaip mokeisi

O be to kas verčia nusirašinėt, o nesimokyt g.gif Ar nenusirašinėtų, jei nerašytų pažymių? Abejoju...
Azazella
Nieko gero is to pazymiu nerasymo. Mano vaikui tai biski stresas buvo, kai atejo i penkta klase, o ten uz patingejima ne liudna menuliuka nupaise, o penketa ipyle.
Reikejo bent puses metu, kol adaptavosi ir suprato, jog nepavyks sukti uodegos ir tingiiauti, kad pazymiai akivaizdziai parodo situacija, o ne taip kaip sypseneles, sirdeles ir menuliukai, is kuriu ne velnio nesuprasi kas ir kaip lotuliukas.gif
miix
Esu uz pazymiu rasyma. Vaikas nuo pat pirmos klases turi pratintis, kad jo darbai bus vertinami. O ir tevams aiskiau, kai atsiverti pazymiu, o ne pasiekimu knygeles g.gif Galbut pirmokams pirma pusmeti ir butu galima taikyti kita, ne pazymiu sistema, bet veliau vis tik turetu buti rasomi pazymiai.
Pazymiai nerasomi, nes mano, kad tai zalos vaiku psichologine bukle, o patycioms mokyklose klesteti nedraudzia. verysad.gif Eilini karta prasilenkia su realybe g.gif
Gloris
Užaugo mūsų tėvų kartą ir jų tėvai, mokykloje vertinama nuo 1 klasės pažymiais. Vieni tapo profesoriais, kiti grioviakasiais. Ar nuo pažymių jie buvo 'perstresinti'? lotuliukas.gif Stresų vaikai daugiau patiria kitose srityse, ne mokykloj. Didžiausias mūsų mažulių stresas yra tėvų skyrybos verysad.gif , antro-trečio tėčio ar draugo atsiradimas. Mamų įtempti nervai ir nesaugi padėtis. Ką čia tie pažymukai...
enura
QUOTE(miix @ 2009 11 11, 14:33)
Esu uz pazymiu rasyma. Vaikas nuo pat pirmos klases turi pratintis, kad jo darbai bus vertinami. O ir tevams aiskiau, kai atsiverti pazymiu, o ne pasiekimu knygeles g.gif Galbut pirmokams pirma pusmeti ir butu galima taikyti kita, ne pazymiu sistema, bet veliau vis tik turetu buti rasomi pazymiai.
Pazymiai nerasomi, nes mano, kad tai zalos vaiku psichologine bukle, o patycioms mokyklose klesteti nedraudzia. verysad.gif Eilini karta prasilenkia su realybe g.gif
*

Pritariu 100% thumbup.gif Maniskei pradinese nei menuliuku nei saulyciu niekas nepaise, buvo tik pasiekimu knygeles karta per menesi, kuriose siekia arba pasieke, jokio konkretumo. Uztat 5-oj klasej oj kaip pasimate visos spragos, o ir paciai dukrai sunku buvo priprasti kad dabar konkreciai aisku ka ir kaip moka ir ko ne.
Jeigu butu tai nuo pirmos klases (kad ir antro pusmecio) nebutu ir jokiu stresu. Pati mokiausi su pazymiais ir nieko. Sitas poziuris, kad vertinimas vaikui sukelia stresa man is viso juokingas doh.gif
Baltike
Vertinimas pradinėse klasėse egzistuoja. Sprendžiu iš savo trečioko sūnaus pasiekimų knygutės, kur juodu ant balto surašyta, kiek galima padaryti klaidų norint gauti vienokią ar kitokią raidę. Ir visi tie lygiai, raidės ar saulutės man atrodo absurdiška reforma, palikus pažymius būtų paprasčiau visiems - ir mokytojams, ir tėvams, ir net vaikams (nes jiems nebereiktų 5-oje klasėje pratintis prie naujos vertinimo sistemos).

Ar vertinimas apskritai yra blogai, ar ne, aš nežinau. Man pačiai mokantis svarbiau buvo ištaisytos klaidos, o ne pažymys - jo galėjo ir nebūti. Tačiau labai nepatinka tai, kad jau nuo pradinių klasių mūsų mokyklose vertinimas naudojamas motyvacijai (tiesiogiai vėl susidurusi su mokykla labai nustebau, kad aršiausi to šalininkai - mokytojai): akcentuojamas pažymys, o ne žinios; geriausius pažymius gaunantys mokiniai išskiriami, blogiausius peikiami; pažymiai naudojami, kaip nuobaudos už neatliktą ar skatinimas už atliktą darbą ir t.t. Įprantama mokytis pažymiui, todėl vėliau ir klesti nusirašinėjimas, pažymių pirkimas ir pan. dalykai.

Teko mokytis užsienyje - ten irgi yra vertinimas. Tačiau esminis skirtumas tas, kad niekas vertinimo nepabrėžia, mokinių nelygina (net neįsivaizdavau, kokius balus gaudavo kolegos, nebent artimiausi draugai, su kuriais kartais pasidalindavome savo įvertinimais). Ir, sakykime, namų darbus darydavau ne tam, kad nepadarius gausiu blogą įvertinimą (niekas jų netikrindavo), o tam, kad nepadarius namų užduoties nesuprasiu ar sunkiau suprasiu tai, ką aiškinsimės klasėje. T.y. motyvacija kur tik įmanoma buvo orientuojama į žinias.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.