pritariu nedurnai, kad negali visu vaiku uzmaut ant to paties kurpalio. visokiu yra, visokiu reikia. man rodos, cia seimos reikalas, nusprest, kas geriausia ju vaikui. nes pazistu daug suaugusiu, kurie siurpsta, prisimine darzelio laikus, ir nedaugeli, kurie prisimena juos su malonumu. del kolektyvo poreikio... turiu keista nuostata, jog zmogui vienodai svarbu ismokti buti tiek su savim, tiek su kitais, kad abiem atvejais tas buvimas nebutu skausmingas.
Manau, jei vaikui ejimas i darzeli yra nesibaigianti trauma, tai reiktu ieksoti gilesniu priezasciu, nei abstrakti savoka - darzelis. Galbut nesutaria su aukletoja, su vaikais ar kokiu konkreciu vaiku, grupeje kitaip bendraujama nei namuose (per griezta drausme, mustras ar priesingai abejingumas vaikui). Juk visokiu buna zmoniu. Tada galima keisti darzeli ir bandyti vel. Nes niekad nesutiksiu, kad darzelinukui (nekalbam siuo atveju apie vaikus iki 3 m) bendravimas su bendraamziais ar apskritai su didesne grupe zmoniu gali buti trauma (kaip tik vengima bendrauti galima jau laikyti autizmo pozymiu). Juk gali buti ir pricipiniai vaiko kaprizai, pvz, man nepatinka ten eiti, nes reikia dalintis zaislais, negaliu tureti to, ko noriu butent ta minute kaip namie, nepatinka, nes reikia sutartu laiku kasdien eiti valgyti ar miegoti, o vaikas pvz tuo metu nori zaisti, nes namuose paprastai del to gal ir nedarom tragedijos. Bet bendravimas ir prisitaikymas yra neisvengiami dalykai. Darzelio isvengti galima, mokyklos - ne, na nebent ateis laikai, kai bus galima samdyti privacius mokytojus i namus jusu vaikui patogiu metu, bet abejoju, ar jums tai bus priimtina. Sutinku su nuomone, kad iki 3 m vaikui kolektyvas nera butinas, gal ir net nereikalingas, nors cia daugiau nuo indiv. vaiko priklauso, bet veliau - butinas. Tiesiog laipsniskas vaiko paruosimas gyventi visuomeneje, tarp zmoniu ir laikantis joje nustatytu taisykliu, kuriu laikytis privalu. Namuose juk visad daugiau laisves. Namai - juk musu tvirtove, kur galioja musu paciu sukurtos taisykles.
o darzelio vedeja man pareiske, kad trys metai- pats blogiausias amzius pradet lankyt darza. tipo, is jos praktikos, geriau arba zymiai anksciau, arba jau apie penktus metus, kai atsiranda draugu poreikis.
Kiekviena vedeja turi savo filosofija (nebutinai teisinga) - mums kaip tik, sake kad vaiko amzius neturi reiksmes, priklauso nuo indiv. vaiko charakterio bruozu. Beje, isskyre tai, kad po aukliu ateje vaikai greiciau adaptuojasi nei po mamu prieziuros. 3 m - vieninga psichologu nuomone, kada vaikai pradeda mokytis draugauti ir jiems jau nebeuztenka mamos ar aukles.
teorijos teorijos... beje, skaiciau ne viena psichologu straipsni, jog tie trys metai ne toks jau ir geras amzius tam kolektyvui
Geriausia visad po mamytes sparneliu: visad saugu ir silta... Juk tenka sutikti toookiu vyru azuolu, kuriems vis dar mamytes globa reikalinga... Beje, gal kiek ne i tema, bet mano svajone isgrusti jau paaugle dukra kokiam sezonui (ar net ilgiau) i kokia uzsienio mokyklele - toli nuo namu, namiskiu, i svetima aplinka tarp svetimu zmoniu. Savarankiskumo ugdymui
Labai idomi butu tema-siualau uzvest atskirai
100 % sutinku
Kai kuriu pasiskaicius, tai taip iseina, kad pvz. maniskis, kuris nelanko darzelio yra toks bukas ir amziams pasmerktas buti vienisius, nepritapelis ir t.t.
Vat ir pasakyk savo nuomone...
Tea, baik tik, esi sauniausia mamyte pasaulyje. As ir esu pries kolektyvizma, pries lopselius nuo kudikystes, pries spaliuku ir komjaunuoliu sajungas. As uz tai, kad vaikui leisti augti savo ritmu - leisti jam kuo ilgiau pabuti vaiku, o ne pajusti kolektyvizma, mustra, prievarta. Man lopselis nuo gimimo nieko bendro neturi su vaiko asmenybes vystymusi, jo unikalumu ir kurybiskumu. Alaviniu kareiveliu pilnos gatves, as uz unikaluma.
Bet gal lopselis nesuniveliuoja,nenumarina to unikalumo? kaip manai? as ketinu nuo rudens leisti i lopsi.... Kek pagrista tai,kad asmenybes raidai lopselis/darzelis kenkia?
As uz lopselius ir darzelius,jei vaikas kas 2 sav.neserga, jei mamai stogas vaziuoja nuo namu ruosos,jei neturi gabumu visapusiskai vaika lavinti. Suprantu, kad vaikui butu gerai,jei mama paliktu kasdienine ruosa paskutineje vietoje ir butu su juo lauke,skaitytu knygutes,piestu,klijuotu,kas pora sav. vestu i teatra ir t.t. Bet dauguma mamu ir aukliu to nedaro,vaikai daug laiko spokso i televizoriu,nesavarankiski. Mano dukra lanko lops.darz. nuo 1.9m.Noriai ten eina,ismoksta to,ko as tikrai neismokyciau.
Nu Teaaaa, tu cia ir uzlankstei Beje, parasiau toki ilga posta, ir bjaurybe forumas surijo (ne pirma karta). Bandysiu dar karta pasakyt kas dainon nesudeta... Na cia siek tiek suplaktos i kruva kelios temos: ar reikia leisti i darzeli kuo anksciau ir ar isvis reikalingas darzelis, jei vaika gali priziureti tevai/aukle. Sutinku, kad mazdaug iki 3 m kolektyvas nera reikalingas. Jau anksciau minejau savo nuomone, kad darzelis daro tik dali itakos vaiko vystymesi, ugdymo, lavinimo procese. Juk daug svarbiau santykiai namuose, su tevais, su bobulytem-tetulytem. Ka duoda bendravimas su bendraamziais, vargu ar yra tolygu bendravimui su tevais ir atvirksciai. Netikiu, kad darzelis ar mokykla isvede vaika is kelio, jei namuose jis reikiamai "apdorojamas". Aisku, buna kad asocialiose seimose uzauga tvarkingi ir daug gyvenime pasiekiantys savo jegomis zmones (pvz Zuokas), kaip ir viskuo aprupintos ir apsaugotos atzalos iseina sunkeliais (ai neminesiu pavyzdziu Panasiose diskusijose kaip si man paskutiniu metu susidaro ispudis, kad mes, tevai, esam daznai linke pervertinti save, kartais galima itarti vos ne lengva paranojos forma. Aisku, normaliems subrendusiems tevams visad norisi apsaugoti savo vaikus nuo negandu, nesekmiu, neigiamu emociju, blogu draugu, piktu zmoniu ir tt. Zinoma, namuose ir kose skanesne, ir lova minkstesne, ir demesys - visas tau. Mama - 100% sekmes ir laimingo gyvenimo garantas. O uz namu duru - siaubas baubas, siekiantis tik nuskriausti ir pakenkti jums ir jusu vaikui. Na gerai, atims kas nors zaisla puiki proga ieskoti sprendimu ji atgauti ir diplomatijos pradziamokslis (geriau butu kad ne lazda), pastums, uzgaus zinos, kaip jauciasi kitas, kai jis pats stumteli, ka reiskia skauda, ismoks atsiprasyti ir garsiai pripazinti, kad galbut buvo neteisus, tikiuosi ismoks dalintis, buti komandos nariu (mes aisku svajojam apie lyderius Maziukai dar nemoka meluoti sako ka galvoja ir jaucia. Jei vaikas (kad ir pusantrinis) pasisokedamas drozia i darzeli ir varu isvaromas vakare namo, kodel gi mes vistiek stojam muru, kad darzelis ir kolektyvas jam yra NEREIKALINGAS?
Kategoriškai nesutinku , kad visiems vaikams iki trijų metų kolektyvas nereikalingas. Vaikai labai skirtingi. Maniškė net dreba vaikus pamačius, todėl nuolat turiu jų pakiemiais ieškoti, nes kitaip nevaikšto ir turiu ją ant rankų nešiot. Bet jai tik atsiranda nors vienas mažas pilietis- mergina tarsi atgyja- pradeda žaisti kapstytis vaikščiot. O šiaip lauke tik rankas į viršų kelia- tipo nešk...Šiandien nuvedžiau į darželio teritoriją, kad su kitais vaikais padūktų, tai paskui atgavau visą purviną ir švytinčią iš laimės, tik labai sunku buvo iš pačio darželio iškrapštyti, nes kai vaikai suėjo į grupes- ta vis iš paskos veržės ir veržės. Nu kompaneiskas ji žmogus...todėl jei nieks nepasikeis-nuo balandžio galo bandysim šlepsėt įlopšelį.
Bet esu pastebėjus , kad ne visi vaikai tokie- kiti nėra linkę bendrauti, slepias pas mamą už kojų, arba žaidžia tik vieni- tokiems darželis ko gero tik stresas ir trauma...Taip, kad vaikai ne pagal vieną kurpalį daryti, ir kartais kokie yra nepriklauso nei nuo mūsų auklėjimo, nei nuo aplinkos.
Bet to, kuris po mamos sijonu slepiasi, visa gyvenima po sijonu nelaikysi... Net ir didziausiam droviuoliui teks viena diena iseiti i visuomene. Todel mano kategoriska nuomone Beje, mazdau iki 3-4 m vaikai tik nori buti su vaikais, bet bendrauti, draugauti, zaisti kolektyviai ir dalintis zaislais jie nelabai moka: arba kiekvienas krapstosi savo kampelyje, arba pesasi.
Maniskei priprasti problemu nebuvo,o del pabuvimo kartu,tai aukletoja sake,kad geriau graziai atsisveikinti ir palikti, nes vaikas vistiek nenores,kad mama pabuvusi iseitu.Kiti vaikuciai nesupranta kodel ju teveliu nera, o kazkurio vaiko mama buna kartu.
savo dukrytę pradėjau vesti į lopšeli nuo metų ir keturių mėnesių nes reikėjo eiti į darbeli.Ji greitai priprato ir po šiai dienai eina nors aš ir nebedirbu,mazyle taip pat išleisiu į lopšeli.Tikrai daug ko išmoksta,o auklės ne visos išmokina vaikus,daugelis iš jų tik dėl pinigų laiką pratempia.
Šiaip auklė auklei nelygu, kaip ir vaikas vaikui. Nuo metukų sūnui samdėm auklę. Tikrai nuostabę moterį: ji mokindavo mažių, skaitydavo su juo knygeles, vesdavo mankštą, šokių, gamtos pamokėles. Tikrai nuostabi moteris, ir, beje, maisto technologė, ne pedagogė.
Dabar eina į lopšelį: irgi savi pliusai, savi minusai. Auklėtojos geros, išmoko gražiai valgyti, atrado, kad ir namuose yra žaislų. Kartais nueinu pasiimti aknsčiau, tai randu šokančius, piešiančius. Kelis kartus per savaitę drabužinėj vyksta jų darbelių paroda. Todėl kategoriškai teigti, kad tik darželis, ar tik auklė yra gerai vaiku, negaliu. Viską lemia, kaip ir daugelis minėjo, vaiko charakteris, temperamentas, aukėtojos, auklės. O finansai? Nevisada gali vaiką pamaitinti už 5LT\dienai.
Jei kudikelis atsparus-ligoms,
Pritariu 100% Jei jau samdyčiau auklę, tai tik su sąlyga, kad vaikas bus vedamas pas auklę, o ne auklė į namus. Mano kaimynė senutė labai jau siūlosi į aukles, nori, kad pas ją atvesčiau, maloni moteriškė, bet geriau jau į lopšį bandysim, o jei nesiseks tuomet ir apie auklę pagalvosim
Mazam vaikui tikrai geriau ir saugiau savo namuose..Buna, kad grizus is darbo, mazoji miega, valgo ar pan..Nesuprantu tokiu prietaru del svetimo zmogaus namuose, tai negi geriau, kad jusu mazylis bus svetimuose namuose.. Be to, gera aukle ilgainiui naturaliai tampa savu zmogum, mes su saviske po siai dienai bendraujam, kaip su mociute, nors dukra seniai i darza eina..
Mano vyresnėlis turėjo auklę. Ji ateidavo pas mus į namus aišku. Juk vaikas turi būti savo namuose, o ne svetimuose. Ką aš žinau kas ten pas ją vaikšto, ir kokia ten atmosfera. Taip pat dėl maisto, ar pamaitins? Namie juk matysi, kas suvalgyta, ar tvarkinga auklė. Gal labai mažučiam ir gerai auklė, bet aš už darželį. Vėliau leidom į darželį ir vaikas labai atkuto. Darželis labai padėjo bendravime ir augime (visom prasmėm). Gal priklauso nuo darželio ir auklėtojos, bet juk vaikas eis į mokyklą. Reikia prieš tai paruošti vaiką bendrauti su bendraamžiais, žaisti, kalbėti ir dalintis su jais. Auklė - suaugęs žmogus, o vaikui reikia būti su vaikais. Be to darželis pigiau nei auklė.
NEmatau jokio ryšio su vaiko neleidimu į darželį ir perdėta motinos globa.
O as praktiskai skaiciuoju: jeigu neimi aukles, kuriai su maistu ir t.t. iseina 6-800 lt, o vedi i darzeli uz 120, tuomet lieka nemaza dalis pinigeliu, kuriuos as isleidziu:
1) namu tvarkytojai, kad man liktu daugiau laisvalaikio, kuris skiriamas seimai 2) kokybiskam maistui, sultims, vaisiams 3) pramogoms vaikui (kinas, cirkas, baseinas) 4) kelionems Noriu investuoti i vaika, o ne islaikyti dar viena moteriske. Sorry, jeigu kam nuskambes negraziai
Darzelis ar aukle- nera vieno teisingo atsakymo. Aisku, darzelis moko bendravimo. Bet ir aukle auklei nelygi- senuciuke bobulyte su virbalais istisa diena ar jauna mergica, megstanti zaisti futbola, paorganizuojanti visus kiemo vaikus zaisti slepynes ar sniego seniu konkursa. Darzelis ugdo kurybinguma (juk yra tam skirtos aukletojos, kurios neverda valgyt, neplauna grindu, tik uzsiima su vaikais, ir tik pamainom), bet ta pati gali daryti ir aukle (jei atlaisvint ja nuo namu ruosos). Dazelis prisideda prie savarankiskumo ir stiprios asmenybes ugdymo (vienas pats uz save turi pastoveti pries vaiku buri), ta gali ugdyti ir nekvaila aukle (jei ji nesekioja paskui vaika kaip vista-pereksle, o duoda jam laisves, aiskinantis santykius smelio dezeje). Manau, abi iseitys geros, tik reikia rinktis, priklausomai nuo vaiko savybiu, charakterio, NORO, galu gale....
Su galva reikia rinktis darzeli arba aukle. Tiesa, renkantis darzeli maziau sansu padaryti klaida. Issirinkti gera aukle daug sunkiau. O savarankiskuma ugdyti ir skatinti reikia nepriklausomai nuo to, ar vaikas lanko darzeli, ar buna su aukle. Blogai, kai tevai laiko vaika prie saves, dusina savo supergloba, taip nusilipdo sau koki chliupika. Stabdziai tokie, visur ir visada
Grįžau į darbą, kai dukrai buvo 11 mėn. Metus samdžiau auklę - pagyvenusią moteriškę iš gretimos laiptinės, kuri kažkada dirbo vaikų darželyje. Buvau labai patenkinta, nes moteriškė labai švari ir tvarkinga, mokėjo bendrauti su vaiku: ir vaidindavo, ir dainuodavo, sportuodavo, išmokė daug visokių dainelių ir eilėraščių ir t.t. Žodžiu, geriau nebūna. Bet po metų, jau beveik dvejų metukų, išleidau į darželį. Ale irgi gerai: išmoko bendrauti, kovoti dėl vietos po saule, pralaimėti. Dėl ligų - adaptacijos bacilas vaikas turi susirinkti, jei ne darželyje, tai mokykloje. Dažniau ir daugiau tikrai nesirgo...
darzelis ar aukle ? cia svarbu tevu isitikinimas kas geriau
Asmeniskai as tai labiau uz darzeli. Vaikas ismoksta buti kolektyve, dalintis, isklausyti kitus, prie ju prisitaikyti. Galu gale ismoksta uz save pakovoti. Aukle gal ir gerai, kol vaikas yra iki 2-3 metu. Ne visur yra lopseliai, o ir toki maziu kartais dar gaila isleisti visai dienai. Bet vyresnis vaikas turi daugiau poreikiu, jam jau reikia ziniu, o aukle tikrai neatstos darzelio. Nors visokiu aukliu yra.
Mes savo dicki rudeni leisim jau i mokykla. Nuo 2 metu jis lanke lopseli, po to darzeli. As to visai nesigailiu, nes atejus pirma paruosiamuju pamokeliu savaite i mokykla, iskart pasimate, kur vaikai dienas leido. Visi darzelinukai buvo drasesni, nesikabino mamoms i sijonus ir nesislapste nuo kitu.O tie, kurie buvo namuose, buvo labai baikstus, kiti net verke. Na, bet tai tik mano pastebejimai. Kiekvienas renkasi tai, kas jam atrodo geriau.
As manau, kad geriau aukle. spes prisibut tame kolektyve ir ligas persirgt visas... kol yra GERA aukle, kol ji gali (ir tevai gali moket)-tuomet vaikui tikrai geriau but ir augt savoj aplinkoj.
O as uz darzeli. Geriau jau tegul darzelyje supras, kokios taisykles galioja gyvenant kolelktyve, nei mokykloje. O ir ligos - nemalonu, bet geriau jau anksciau, nei... vejaraupiai septyniolikos ar veliau.
mano mazule pradejo lankyti darzeli 1metu ir 10 men.,Ir manau visai gerai jai sekasi....
Mane tai nervina darzelio poziuris i vaikus (nekalbu apie koki nors uz 500). Labiausiai - kaip lengvai aukletojos kaitaliojamos. Pvz, dirbo aukletoja pusantro etato, zinojom, kad visada ta pati bus, vaikas priprato - ir se kad nori, padare viena etata, o ta likusia puse dalina tai vienai, tai kitai - trise keiciasi
Issiliejau
nu as balsuoju uz darzeli
Nesvarbu , kokiu metų laiku nuvesi - vistiek sirgs ... Mes nuvedėm birželį , tai irgi po 1,5 savaitės susirgo : adaptacija , stresas , naujos "bacilos" ... Prieš vedant pradėkit duoti imunitetą stiprinančių preparatų , pvz. mes duodam "Echinacea forte" , aišku , pasitarkit su savo pediatru...
Mane tai neramina vienintelis psichologu, pasisakanchiu UZH darzheli tik nuo 3 metuku argumentas - kad vaikai iki triju metu dar nera pasiruoshe "dzhiungliu istatymams" t.y. save dar suvokia kaip pasaulio centra, o chia per anksti tenka tapti bendruomenes dalimi. Shis argumentas man atrodo labai motyvuotas ir logishkas. Vis delto, vaikai skirtingi. O ir grupese, kur tie vaikai panashaus amzhiaus, t.y. tokia va "pasaulio bambos" - gal ir nera dar tu "dzhiungliu istatymu"?
O ar aukle labai geriau, tai abejochiau... Zhinoma, priklauso nuo vaiko. Mano vaikui aukle nebeidomi. Namu aplinka nebeidomi. Ji megsta buti tarp zhmoniu, su vaikais, tiesa, labaiu su vyresniais, nei savo amzhiaus. Ir shiaip sunku gera aukle surasti, o kaip kazhkas teisingai rashe, tai nelegaliai (dazhniausiai) samdytas zhmogus tikrai nera patikimesnis, nei aukletojos darzhelyje, kurios, shiaip ar taip, ir ishsilavinima turi, ir praktikos, ir yra griezhtai kontroliuojamos. Kazhkaip ma atrodo, kad darzhelis saugiau, tiek vaikui, tiek mano pachios asmeninio gyvenimo atzhvilgiu. Kol kas man taip atrodo Ir shiaip, ji dabar tokia reikshminga, suaugus jauchiasi
ne ten buvau pataikius
QUOTE(Libra @ 2004 02 25, 10:47) As irgi vedziau nuo rudens. Be to, kaip pediatre sake, jeigu neatsirgs tam tikra kieki ligu darzelyje, tai sirgs mokykloje. Tai jūs už tai, kad 1,8 jau pilnai galima i darželi.Mes uzsirasę nuo rugsejo 1, kazkaip baisoka, bet aukles ir gi turi minusų. Pvz maniškė tiek išlepo, dabar nieko negaliu pasidaryt su ja, ji vis reikalauja dėmėsio, nebemoka nei biškiuko pažaist viena QUOTE(ChikuRaku @ 2005 05 18, 13:01) Mane tai neramina vienintelis psichologu, pasisakanchiu UZH darzheli tik nuo 3 metuku argumentas - kad vaikai iki triju metu dar nera pasiruoshe "dzhiungliu istatymams" t.y. save dar suvokia kaip pasaulio centra, o chia per anksti tenka tapti bendruomenes dalimi. Shis argumentas man atrodo labai motyvuotas ir logishkas. Vis delto, vaikai skirtingi. O ir grupese, kur tie vaikai panashaus amzhiaus, t.y. tokia va "pasaulio bambos" - gal ir nera dar tu "dzhiungliu istatymu"? O ar aukle labai geriau, tai abejochiau... Zhinoma, priklauso nuo vaiko. Mano vaikui aukle nebeidomi. Namu aplinka nebeidomi. Ji megsta buti tarp zhmoniu, su vaikais, tiesa, labaiu su vyresniais, nei savo amzhiaus. Ir shiaip sunku gera aukle surasti, o kaip kazhkas teisingai rashe, tai nelegaliai (dazhniausiai) samdytas zhmogus tikrai nera patikimesnis, nei aukletojos darzhelyje, kurios, shiaip ar taip, ir ishsilavinima turi, ir praktikos, ir yra griezhtai kontroliuojamos. Kazhkaip ma atrodo, kad darzhelis saugiau, tiek vaikui, tiek mano pachios asmeninio gyvenimo atzhvilgiu. Kol kas man taip atrodo Ir shiaip, ji dabar tokia reikshminga, suaugus jauchiasi Tavo mintys , kažkaip maloniai nudžiugino, nes aš nuo 09 01 planuoju vest ir aišku pilba dvejonių
Viskas shiaip butu lux su tuo darzheliu, be problemu ir su malonumu ji eina, tik... sirgti pradejo
Jeigu butu super aukle, vaiko i darzeli neleisciau iki 3 m. Ir jeigu nebuciau radusi tokio darzelio, kuris man prie sirdies - isvis nebuciau leidusi.
Taciau gyvenime daznai viskas puikiai susitvarko: darzelis salia, toks, koki isivaizdavau, tad rudeni mano jaunuolis (bus 2m.4men.) zygiuos ten. Neformaliai (per tvora) jis pazista vaikus ir vaikai ji O situ dvieju dalyku nelginciau - yra vaiku, kuriems geriau augti namie, o ne darzelyje ir jeigu tevai turi galimybiu, jeigu randa nuostabia aukle - galbut tam vaikui tai geriausiai. Yra vaiku, kuriems gerai buti kolektyve.. taciau visitek manau, kad iki 2 m. vaikutis, jeigu tik tevu finansai leidzia, turetu augti namu aplinkoj.
Sveikinam su busimu pagausejimu
Ievalota, papasakok, koki darzeli radai?
ievalota, cia tai bent nuotykis
oh, tu sventas naivume! kas gi jums sake,kad darzeliuose visos aukletojos su pedagoginiu issilavinimu? tikrai ne viena mano drauge ar pazistama dirbanti darzeliuose neturi jokio issilavinimo...jau snekejau temose apie darzeli "Gabijele" ir juodajam aukliu sarase, kokios buna aukletojos...
galima susirasti aukle,kuri ir daineliu moketu ir visokiu zaidimuku bet jau vaikas neprisiriks necenzuriniu zodziu....beje, bent jau "Galijeles" darzelyje girdejau kaip aukletoja vaikus debilais vadino...taip pat buvau sokiruota, kad lopsiuku aukletoja man paliko gal 20 vaikiuku,o pati nuejo perrengti slapio mazylio...o jei as buciau ka tiems vaikams padarius? ir kur jai zinot kas as?juk tik pora valandu per diena salia pasededavau... nu,zodziu apie "Namines" aukles tik prisiskaiciau baisybiu, bet darzelio fintu prisiziurejau pati...
Aš irgi dvejoju... Esam užsirašę nuo rugsėjo, bet mažiukui bus tik metai ir 8 mėn....
Gal kartais ką nors kas nors girdėjot apie "Vaidilutės" auklėtojas ir šiaip apie šį darželį
Mes pradejome vaikscioti i darzeli 1m.6men. pradejome nuo pavasario pirma diena leido pabuti su vaikeliu iki pietu,antra liko vienas,o trecia iki galo pasiliko,bet visa dienas labai verke kai suprasdavo kad liks vienas,bet paskui apsiprato.LABAI SVARBU kokios aukletojos viskas priklauso tik nuo ju pacioje pradzioje,nes kol lankeme lopselio grupe jis labai noriai vaiksciojo,o kai pasikeite aukletojos perejus jau i darzelio grupe visai beveik nebevaikstom, anksciau rytais keldavo mums vaikas isterijas,kad neis idarzeli t.y.labai baisu.Siaip sirgs visokiom ligelem,bet jeigu stipri vaiko imunine sistema tai gal visai ir nebaisu,tokia kaip sloga is karto pasibels i namus... :
Reikia paprasciausiai bandyti ir ziureti,kaip tas vaikas ten jauciasi ir tiesiog bendrauti su aukletojom ir klausineti kiekviena diena kaip siandien praejo diena su mano vaikeliu?
Pasisakau UZ DARZELI.
Mano vaika ir nuo pamperio atpratino,ir valgyt kaip reikalas ismoke darzelyje. Plius vaikai ten mokomi piesti,dainuoti ,sokti ir t.t.Dar labai svarbus aspektas - vaikai mokosi buti kolektyve,disciplinos. O aukle - tai lyg gera mociute (jei gera).Dazniausiai dienos rezima vaikai patys diktuoja,o ir reta kuri pamoko vaika dainuoti,piesti ir pan...Aisku,kad tame ,galbut,yra ir musu kaltes - nepakankamai mokam,neivertinam aukliu.Bet ka daryt,jei negali moket tiek,kiek uzsipraso GERA aukle?!...Aciu Dievui,iseitis yra.Ir tai - DARZELIS.
aš už darželį - socializacija vaikui būtina
daželyje vaikas greičiau visko išmoksta aišku gali visko išmokti ir namuose, jei mama kūribinga ir išradinga. mano atveju, sakyčiau, kad man pritrūko minčių ir žinių ko galėčiau išmokyti savo vaiko atatinkamu jo amžiaus tarpsniu, o darželiuose yra sudarytos mokymo programos pagal amžiaus grupes |