Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kas geriau auklė ar darželis?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Lola
Mano dukrytei 10men., bet jau galvoju, kad rudeni reikes grizti i darba, jai tada bus 1m. ir 5 mėn, ka galvojate ar gerai toki vaikuti pradeti vesti i darzeli? Ar visdelto dar iki 2m. iekoti aukles? O ir isviso nuo kiek i darzeli priima ir kaip tokie pypliukai ten jauciasi? Mes gyvenam Kaune, gal kas Eiguliu raj. susidure su darzeliais kaip jie?
lengvute
maniškė ėjo darželin nuo 1,8m. ir buvo gerai wink.gif , ką imti naują auklę, gal geriau į darželį, nebent kokia tavo mama ar kiti artimieji gali tuos keletą mėn. pabūti, šiaip aš apskritai už darželius, o ne už aukles.
Libra
As irgi uz darzeli. Maniskiai ejo 1.9 m. ir nieko, puikiai pritapo smile.gif
Lola
O ar labai daznai sirgo. Nes mano drauges mergaite tik savaite paejo ir jau 2 serga.
laiva
va pas mane ta pati bėda, nežinau kaip apsispręst unsure.gif O kaip dėl ligelių vaikų, sako, kad serga ir serga, tai ir pas mamą amžinas nedarbingumas, nes reikia su mažyliu būt huh.gif Ir girdėjau, kad nepatariama nuo rudens vest, būtent dėl to ligų sezono, kad geriau nuo pavasario unsure.gif g.gif
Lola
Nesuprasi kada geriau ta vaikuti pradeti vesti. Pavasari pradejus tas vaikas nespes priprasti, o cia jau vasaros atostogos darzeliai liepa, rugpjuti nedirba 2.gif . Vaikas vel atpras, o rudeni jei nevesti, tai nepradesi ir ziema. Tai ka daryti? sad.gif
*Varlė*
Aš vedžiau nuo rugsėjo pirmos dienos. Pripratom, sergam retokai. Nemanau, kad ligų įmanoma išvengti. Jei linkęs dažnai sirgti, tai sirgs tiek namuose, tiek darželį.
lengvute
pirmą-antrą mėnesį pasirguliuos, vėliau-adaptuosis wink.gif
Libra
As irgi vedziau nuo rudens. Be to, kaip pediatre sake, jeigu neatsirgs tam tikra kieki ligu darzelyje, tai sirgs mokykloje.
kivi
Mes uz darzeli. thumbup.gif Vyresnele leidom nuo 2,2 m, buvo vasara. Pirmas dienas negalejau namo istempt, kaip patiko. Dabar jau neatsimenu, bet jei ir sirguliavo, tai tik keleta kartu. Cia priklauso nuo aukletojos, kaip priziuri.
Is siaubo serijos: mano anyta senais laikais dirbo aukletoja. Pasakojo, kad kai kurios aukletojos, specialiai atidarydavo langus, kad vaikuciai susirgtu ir mazesnes grupes butu ohmy.gif
O darzely viskas gerai: maistas(namie iki siol neskanu biggrin.gif ), miegas(namie nemiegodavo, o i vakara tokia pikta budavo, kad nesusikalbesi), VAIKAI, vaiko lavinimas ir ugdymas.
Aukle, na kai prisimenu...Nerasysiu i juoda sarasa, bet,.... ai, nenoriu prisiminti
Tai, va, mes uz darzeli, o tavoji 1,5 m - mazyte dar truputeli. Gal rastum, kas paaugintu keleta menesiuku, kad ir aukle.
Jurga
na mes irgi siomis dienomis sprendem sita pacia dilema. Maniskei dabara1 m. ir 6 men. Pasirinkom darzeli. keliaus nuo pirmadienio... rolleyes.gif
Manau, vaikai i darzeli nueja pradeda sirgti del to, kad jiems stresas issiskyrus su mama. Tai ar 1,5 ar 2 ar 3 m. - vis tiek pradzioj daugiau ar maziau nervuosis vaikas, ir del to gali pasirgt. Na cia as apie saviske galvodama taip rasau.
Aisku, prisideda ir vaikiskos uzkreciamos ligos. Na, bet jas persirgti irgi reikia.
Aukle brangiai kainuoja. Be to, tai svetimas zmogus ir prie jos vaikui irgi reiktu pratintis. Ir as maziau pasitikiu nepazistama aukle nei darzeliu.
O darzelyje vaikas bendraus su kolektyvu, mokysis is kitu vaiku daug ko... Manau tai naudinga. smile.gif
manyte
Aš irgi už darželį, nors auklę turėjom neblogą (vaikas buvo patenkintas - ji buvo nuo metukų iki dviejų). Kas dėl ligų, tai mūsiškis tikrai dažniau neserga, bet tokiam atvejui, kad nereiktų dėl kiekvieno sukosėjimo imti biuletenį, turiu "budinčią" auklę. Tai pensininkė moteris, kuri bet kada gali ateit. Ir ji patenkinta, ir mes. doh.gif
asfaltuota
Na mano atvėju- geriau lopšelis negu auklė. Nenoriu kad po namus trintųsi svetimas žmogus, viską tyrinėtų čiupinėtų. Be to ir vietos vieno kambario bute nefontanai. Sėdėtų kokia suvaikėjus nupezus bobutė tarp keturių sienų. Kiemas pas mus-asfaltuota aikštelė. Norint kur toliau išeit- reik įveikti dieliausią kalną, tad senam žmogui gali būt ne pagal jėgas. Kaimynai turėjo jauną auklę, bet ir ta kiauras dienas namie sėdėjo, o kartais išeidavo ant to asfalto su vaiku pastoviniuot. Bernas augo visai laukinis, nes mūsų kieme daugiau nei vieno tokio amžiaus vaiko. Net mano mažylės jis bijojo. Sutikčiau tik su jauna aukle, su spec. pedagoginiu išsilavinimu- bet tai man ne pagal kišenę....kažkaip bijo mano mergina senų susiraukšlėjusių žmonių, o ir man pačiai ne prie dūšios. Ką gero gali išmokint mano vaiką bobulė, kuri visą gyvenimą fabrike prie staklių praleido. Mokinu, lavinu savo mergytę, tad nenoriu kad viskas nueitų perniek. Dažnai stebiu auklių sambūrius sereikiškėse- tai kraupstu nuo tų bobulių bukumo ir elgesio su vaikais.
užrašiau saviškę į lopšelį, nes:
1.ten daugiau vietos bėgiot.
2.daržely didelis apželdintas kiemas
3. išmoks bendraut su kitais vaikais
4.aukllėtojos jaunos ir baigusios pedagoginį
5,tris kart per savaite muzikinis lavinimas
6. kas rytą sportas sporto salėj
7.piešimo ir lipdymo pamokėlės.
Martyna
QUOTE (lengvute @ 2004 02 25, 12:01)
maniškė ėjo darželin nuo 1,8m. ir buvo gerai wink.gif , ką imti naują auklę, gal geriau į darželį, nebent kokia tavo mama ar kiti artimieji gali tuos keletą mėn. pabūti, šiaip aš apskritai už darželius, o ne už aukles.

Pritariu 100%
As balandzio men. jau leisiu i darzeli. Bus beveik 2 metukai smile.gif
Noa
As irgi Voblos nuomone palaikau... Ir argumentai tie patys biggrin.gif Tai vat.

O darzely vaikai is tiesu pradeda sirgt labiau, nes susiduria su naujais mikrobais, tuo ten mikroklimatu ar kaip ten intelektualiai issireikst rolleyes.gif Tas sirgimas buna mazdaug menesi - pusantro, paskui organizmas apsipranta ir sirgimai pasibaigia... Siaip cia man pediatre isaiskino, ir mano vyresnelio atveju - pasiteisino.

Lola
QUOTE (Jurga @ 2004 02 25, 12:57)
na mes irgi siomis dienomis sprendem sita pacia dilema. Maniskei dabara1 m. ir 6 men. Pasirinkom darzeli. keliaus nuo pirmadienio... rolleyes.gif
Manau, vaikai i darzeli nueja pradeda sirgti del to, kad jiems stresas issiskyrus su mama. Tai ar 1,5 ar 2 ar 3 m. - vis tiek pradzioj daugiau ar maziau nervuosis vaikas, ir del to gali pasirgt. Na cia as apie saviske galvodama taip rasau.
Aisku, prisideda ir vaikiskos uzkreciamos ligos. Na, bet jas persirgti irgi reikia.
Aukle brangiai kainuoja. Be to, tai svetimas zmogus ir prie jos vaikui irgi reiktu pratintis. Ir as maziau pasitikiu nepazistama aukle nei darzeliu.
O darzelyje vaikas bendraus su kolektyvu, mokysis is kitu vaiku daug ko... Manau tai naudinga. smile.gif

Na labai smalsu Jurga parasyk kita savaite kaip jums sekasi.
Jurga
jooo... bijau kad bus taip, kad mamyte sedes darbe ir nervuosis, kaip tam vaikui darzely sad.gif ir ne darbas bus galvoj...
As visaip stengiuosi save ramiai nuteikti, kad nesinervinciau, nes maniske labai greit tai pajaucia ir tada tai ju tikrai sunku bus jai eit i darzeli. Jei mamyte jauciasi ramiai ir uztkrintai - tai ir vaikui zymiai lengviau.
Is tkruju, tai man atodo, kad labai idomu turetu buti eiti i lopseli. nu bet tas nerimas ir abejones vis tiek islenda. mad.gif Tokia jau as esu dry.gif

Gal turit patrimu kokia saviitaiga mamytei uzsiimti? smile.gif
$
QUOTE (vobla @ 2004 02 25, 13:22)

užrašiau saviškę į lopšelį, nes:
1.ten daugiau vietos bėgiot.
2.daržely didelis apželdintas kiemas
3. išmoks bendraut su kitais vaikais
4.aukllėtojos jaunos ir baigusios pedagoginį
5,tris kart per savaite muzikinis lavinimas
6. kas rytą sportas sporto salėj
7.piešimo ir lipdymo pamokėlės.

dar papildyciau:
8.savarankiskumo ugdymas
9.bendravimo igudziai
10.kolektyvine veikla
11.ismoks kalbeti
12.ismoks valgyti
13.GAL BUT prades geriau valgyti,kai matys kaip kiti vaikai valgo(mano nevalgiuke)
na va cia taikiau saviskei,nes dar neiko nekalba,tad galvoju gal darzelyje pramoktu g.gif
Papildyta @ [mergetime]1077727226[/mergetime]
as,bet labiau mano vyras yra GRIEZTAI pries bet kokias aukles,siuo metu kai dirbu,vyras isiprasineja is darbo,kad pats galetu pabuti su vaiku,ir pamigdo ir pamaitina,ir visai gerai gaunasi thumbup.gif ,o ka darysi,pats aukles nenorejo,sako jau geriau as pats pemperius keisiu ir subiniuka plausiu,bet svetimam zmogui tikrai nepatikesiu rolleyes.gif
Lola
QUOTE (Jurga @ 2004 02 25, 16:31)
jooo... bijau kad bus taip, kad mamyte sedes darbe ir nervuosis, kaip tam vaikui darzely sad.gif ir ne darbas bus galvoj...
As visaip stengiuosi save ramiai nuteikti, kad nesinervinciau, nes maniske labai greit tai pajaucia ir tada tai ju tikrai sunku bus jai eit i darzeli. Jei mamyte jauciasi ramiai ir uztkrintai - tai ir vaikui zymiai lengviau.
Is tkruju, tai man atodo, kad labai idomu turetu buti eiti i lopseli. nu bet tas nerimas ir abejones vis tiek islenda. mad.gif Tokia jau as esu dry.gif

Gal turit patrimu kokia saviitaiga mamytei uzsiimti? smile.gif

Nuraminti save pades, nebent galvojimas, kad gi niekam blogo neatsitiko, tai neatsitiks ir tavajam, sako jau po 5 min. vaikutis uzsizaidzia ir pasimirsta ta mamyte.
O tai tu pirma savaite kartu darzelyje nepabusi, zinau, kad pirmas dieneles leidzia ir mamytem pabuti, kartu, kad vaikuciui smagiau butu clap.gif soske.gif
Jurga
QUOTE (Lola @ 2004 02 25, 19:12)

O tai tu pirma savaite kartu darzelyje nepabusi, zinau, kad pirmas dieneles leidzia ir mamytem pabuti, kartu, kad vaikuciui smagiau butu clap.gif soske.gif

nepabusiu, nes idarba eisiu sad.gif su mielu noru lopselinuke pabuciau...
asfaltuota
QUOTE (Jurga @ 2004 02 25, 14:31)

Lygiai taip pat nervuočiaus ir auklei palikus. Tik paliekant su aukle teks stresą patirt du kart- pirmą kartą nervuočiaus auklei palikus, o po metų ar dviejų vėl iš naujo-į lopšelį leisdama. O čia per vieną kartą-bac ir vsio...
Jurga
QUOTE (vobla @ 2004 02 26, 10:02)
Lygiai taip pat nervuočiaus ir auklei palikus. Tik paliekant su aukle teks stresą patirt du kart- pirmą kartą nervuočiaus auklei palikus, o po metų ar dviejų vėl iš naujo-į lopšelį leisdama. O čia per vieną kartą-bac ir vsio...

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
catina
As savo maziu nuo 3 men. nesdavau pas aukle, o nuo 1,5 metuku lankom lopseli. Pas aukle jam buvo tikrai gerai - ir priziuretas, ir jauki namu aplinka, ir demesio daug. Bet siek tiek paaugus, tai tikrai lopselis geriau. Cia su jais labai kryptingai uzsiimineja, lavina, veda muzikos pamokeles, eina kasdien pasivaikscioti, organizuoja visokias progines sventes ir t.t. O pas aukle, tik tiek, kad prieziuroje visa laika.
Tiesa, pas aukle jis nesirgo nei karto, o lankant lopseli jau keleta kartu turejom virusinius persisaldymo susirgimus. Bet juk ir medikai sako, kad tai nera labai blogai. Kiekviena vaikysteje persirgta liga savotiskai stiprina imunine sistema.
Mama_ir_Aukle
Pagrindinis psichologų argumentas, dėl ko reikėtų vaiką vesti į darželį nuo trijų - jo asmenybės vystymasis. Teigiama, kad iki trejų vaikas turi pabūti egoistas - pats mylimiausias, gudriausias ir nepriekaištingas. Dėl to kartais trimečiui sunku priprasti darželyje - jis nori, kad ši patogi padėtis tęstųsi rolleyes.gif .
Anksti leisdami vaikutį į lopšelį nepamirškite pasitarti su pediatru. Ypač svarbu, ar spėjote "susirinkti" būtiniausius skiepus.
Ir auklėtoją rinkitės ne mažiau rimtai nei auklę. Dėl vaiko lavinimo - šauni auklė gali skirti visą savo dėmesį jam vienam ir suteikti jam daug daugiau nei darželyje, prasta auklė ar auklėtoja - ne tik nelavinti, bet ir pakenkti, pvz., gąsdinti, daryti kitas auklėjimo klaidas. O pakankamai žinių gali turėti ar gauti ne tik pedagoginį pabaigusi auklė, juo labiau, kad ankstyvajam vaikų ugdymui (nuo pusės iki trejų metukų) pedagoginiame kol kas skiriama mažokai dėmesio ir lopšelio grupėse lavinimas priklauso tik nuo pačios auklėtojos.
Kad ir kaip apsispręstumėte, sėkmės Jūsų mažyliams!
Foxenas
QUOTE (catina @ 2004 02 27, 07:13)
As savo maziu nuo 3 men. nesdavau pas aukle, o nuo 1,5 metuku lankom lopseli. Pas aukle jam buvo tikrai gerai - ir priziuretas, ir jauki namu aplinka, ir demesio daug. Bet siek tiek paaugus, tai tikrai lopselis geriau. Cia su jais labai kryptingai uzsiimineja, lavina, veda muzikos pamokeles, eina kasdien pasivaikscioti, organizuoja visokias progines sventes ir t.t. O pas aukle, tik tiek, kad prieziuroje visa laika.
Tiesa, pas aukle jis nesirgo nei karto, o lankant lopseli jau keleta kartu turejom virusinius persisaldymo susirgimus. Bet juk ir medikai sako, kad tai nera labai blogai. Kiekviena vaikysteje persirgta liga savotiskai stiprina imunine sistema.

Pas mumi visiskai identiska situacija. Nuo 4 men su aukle. jokiu ligu ir problemu. Pirma karta nuvedem i darzeli 15 menesiu. Vaikas klykdavo paliekamas iki pamelynavimo. Po to susirgo taip, kad teko dar 3 menesiam samdyt aukle. 18 menesiu vel pabandem eiti i ta pati darzeli ir ivyko stebuklas: vaikas rytais stovi prie duru, kad tik greiciau eitumeme pas vaikus... Po keliu menesiu pastebejau, kad vaikas padare labai dideli suoli vystymesi: pagerejo kalba, savarankiskai eme save aptarnauti, labiau klauso ir drasiau bendrauja su nepazistamais vaikais. Negaliu atsidziaugti. Tiesa is darzelio karts nuo karto parsinesa slogas ir kosiulius, bet ne chroniskai, tai net nekreipiu demesio.
Rigedora
Įkišiu ir aš savo trigrašį... rolleyes.gif Catina, pirmiausia paprieštarausiu tavo teiginiui, kad kiekviena persirgta liga stiprina imunitetą-jau greičiau atvirkščiai wink.gif ypač virusai visokie... ir kiek žinau, iki 3metų tas imunitetas tik dar formuojasi ir jam mažiausiai reikia tų ligų...
dėl to kad auklėtojos atidaro langus, kad mažiau vaikų būtų-irgi suabejočiau, nes pati dirbau darželyje ir patikėkit, nesusidūriau nei su viena tokia auklėtoja ar šeimininke, kuri stengtųsi sušaldyti vaikus-greičiau jau atvirkščiai-net ir lauke stebėdavo ar nesušalę, o jei tėvai žiopliai neaprengdavo kaip reikiant-tai ir į lauką neišvesdavo to vaiko...
Kad vaikai pradėję lankyti darželį dažniau serga-faktas, bet kol adaptuojasi ir jei tėvai neatveda tik apgydyto vaiko, po ko jis sėkmingai nepasveikęs iki galo vėl atkrenta arba dar užkrečia ir kitus.
Ir visgi aš bent jau linkusi už tai, kad vaikas iki 3m sėdėtų namie, žinoma jei tik yra tokios galimybės, o nuo trejų jau galima ir į daržą... tačiau galimybės yra nevienodos, o ir auklė-tai kaip aukso puodas loterijoj...kiek paskaitau, tai tą puodą išlošti irgi daug pastangų reik.... g.gif ir ko gero gal net baisiau, nei palikti darželyje... g.gif
pusk
Turesiu gryzt i darba kai mano vaikui bus 1,6 men...darzelis ar aukle man neduoda ramybes jau ilgai...problema ta,kad vaikas uzdaras,jautrus, bijo kitu vaiku (mano pratinimai prie vaiku kol kas bevaisiai), islepintas ( pats tamsta ma mos pamaitinamas-net buteliuko nemoka pasilaikyti)...bet didziausias argumentas aukles labui- alergiskas daugeliui maisto produktu- zodziu maistas tik spec.mamos gamyba...kol kas vaikas du kart savaiteje buna su seneliu po 3 val ir jam buna viskas ok,bet...labai jau turiu pasistengti nusukti uodega ir "pabegti" nuo vaiko-nes jis pasilikti savanoriskai nenori....Manau vaikui mazesne trauma buti svetimoj vietoj su svetimais zmonem (darzelyje) nei savo namie su svetimu zmogum pvz.aukle...
Leida
Aš tai labiau pasitikiu darželiu, nei aukle. Argumentai jau ankščiau išsakyti-man belieka tik pritart.
Jūra_
Tik uz darzeli !!! smile.gif
saltrune
Galiu pasidalinti tik savo patirtimi- nuo 5 dienos samdėm auklę pusei dienos (stdentavau),tai per 2 metus pakeitėm bene 5 dėl įvairiausių priežaščių ( ir per pažįstamus rastų ir iš agentūros). Į darželį pradėjo eiti beveik 2 metų, dabar jau antrokė. Pirmą pusmetį sirgo tikrai daugiau nei prieš tai (manau, kad vis dėlto tai priežiūros klausimas, nes prieš tai gyvenom studentiškam šeimyniniame bendrabūtyje,kur virusų pakanka iki ausų, streso ypatingo irgi vargu ar buvo, nespripratusi atsiskirti nuo mamos bei būti su daug vaikų). Pedagoginis auklėjimas- kaip loterija, nebent turi iš anksto labai daug info ir ne apie darželį, o apie konkrečią auklėtoją, kuri prižiūrės tavo vaiką. Bet vis dėlto aš už darželį, nes tai lengviautėvams , vaikas tampa tikrai savarankiškesnis.
(+ išmoksta apseiti be sauskelnių, jei tai kam aktualu) biggrin.gif
Kalinka
AS TIK UZ DARZELI!!maniskis nuo 1.5 metu i darza isejo ir esu l.patenkinta,pirmus metus juodai sirgom savaite paeinam 2 sergam, bet ismokau ligai kelia uzkirsti ir jau treti metai laukiu biletenio, noriu pailseti, o maniskis neserga! nors tu ka... sad.gif . Nuolat vaikui siulyt vitaminus kompleksinius, sergamiausiu laikotarpiu maniskis gauna 2 kartus ryta ir vakare po gryna C tablete sako negerai bet kol kas tik teigiamas poveikis, galima arbatele bet maniskis megsta gryna kramtyti. jei tik pradeda koscioti mukolin nakciai ir ryta, nakciai paracetamolio pgl amziu doze turiu tepaliuka su mentoliu nakciai koju padus ir kakliuka patepu ir 3 dienos ir sveikas. Pradedant lankyti darzeli tiek vaikui tiek mamai profilaktiskai valerijono(doze klaust vaistineje) vakare ryte(mes naudojom tabletes). Mazina stresa ir nerima. Svarbu vakare vaikiuka paguldyti taip kad ryte nebutu sunku keltis! ir sekmes! clap.gif ekstra atvejams gerai turet pasonej ir aukle jei darbe biuleteniai draudziami wink.gif
Merida
tik uz aukle pusk atveju. jos vaikas gi drovus. ar pasiulysit jai perlauztio vaiko prigimti?
tikrai buna geru aukliu. tik nepatingekit skirti koki menesi ju paieskoms. as savaja neatsidziaugiu. tik kai pamastai, kad per metus jai sumoki virs 7000 litu...biski gaila pinigu. tada supranti, kad antras vaikas- jau prabanga siais laikais.
nesirgo siais metais, o sauskelniu , mano manymu, dar anksti atsisakyt. o kai reikes-atsisakysim be dideliu vargu. kiekvienam vaikui individualus laikas.
vaikas turi buti karaliukas, bent iki 3 metu. o to kolektyvizmo per akis dar bus jo gyvenime.
kauke2
QUOTE (Kalinka @ 2004 03 02, 10:54)
jau treti metai laukiu biletenio, noriu pailseti, o maniskis neserga! nors tu ka... sad.gif

Ir koks cia gali buti poilsis, kaip vaikas serga!!!!! Bet jau mano supratimu ir patirtimi - tai butu ne polisis, o katorga!!!!!
Maša
Naujam "Mamos žurnale" buvo psichologės straipsnis apie aukles. Ji rašo, kad iki 3m. darželis prieš aukles turi tiek vieną privalumą - kad yra gerokai pigiau g.gif .

O man atrodo, kad viskas nuo vaiko priklauso. Ramesniam, drovesniam vaikui gal auklė geriau, o išdykesniam ir komunikabilesniam - ir daržely visai gerai. Aš tai kažkaip linkstu prie darželio. Pakolkas sėdžiu su mažąja namuose, bet turbūt nuo rudens, kai bus 2 metai, bandysim leisti i lopšelio grupę rolleyes.gif
catina
QUOTE (Rigedora @ 2004 03 01, 09:14)
Įkišiu ir aš savo trigrašį... rolleyes.gif Catina, pirmiausia paprieštarausiu tavo teiginiui, kad kiekviena persirgta liga stiprina imunitetą-jau greičiau atvirkščiai wink.gif ypač virusai visokie... ir kiek žinau, iki 3metų tas imunitetas tik dar formuojasi ir jam mažiausiai reikia tų ligų...
dėl to kad auklėtojos atidaro langus, kad mažiau vaikų būtų-irgi suabejočiau, nes pati dirbau darželyje ir patikėkit, nesusidūriau nei su viena tokia auklėtoja ar šeimininke, kuri stengtųsi sušaldyti vaikus-greičiau jau atvirkščiai-net ir lauke stebėdavo ar nesušalę, o jei tėvai žiopliai neaprengdavo kaip reikiant-tai ir į lauką neišvesdavo to vaiko...
Kad vaikai pradėję lankyti darželį dažniau serga-faktas, bet kol adaptuojasi ir jei tėvai neatveda tik apgydyto vaiko, po ko jis sėkmingai nepasveikęs iki galo vėl atkrenta arba dar užkrečia ir kitus.

Na del to imuniteto, tai as nesu medike ir mano nuomone nera negincytina. smile.gif Tiesiog teko ziureti viena laida per televizija, kaip vokieciai tyre, kodel jauni zmones vienoj Rytu Vokietijos daly sveikesni negu kitoj Vokietijos vietoj. Tai padare isvada, kad ten dar socializmo laikasi visi vaikai lanke lopselius, darzelius, daznai sirgo, o suauge yra daug sveikesni. Ir , atseit, nepalyginamai atsparesni visokioms alergijoms.

O kad aukletojos vaikus susaldo, tai tikrai nenorejau to pasakyti. Tiesiog vaikams bunant buryje didesnes galimybes perduoti vienas kitam ligos virusus ir t.t.

Rigedora
QUOTE (catina @ 2004 03 03, 05:34)
[/QUOTE]
. Tiesiog vaikams bunant buryje didesnes galimybes perduoti vienas kitam ligos virusus ir t.t.

na jau galimybė darželyje vienas kitam virusus perduoti-tai jau tiesiog kaip kasdienybė, o jei dar lopšelyje, kur dažnai mėgstama į burną dar viską kišti... wink.gif pati dirbau darželyje... mano vaikas buvo mano grupėj, bet sirgdavo tai irgi ištisai... ir dar žiauksėdavo dažnai, nes kai atsisėda prie stalo keturiese, o du ar trys nosį trauko ar sėdi su žaliom gyvatėm po nosim, tai vaizdelis nekoks... šeimininkė su auklėtoja eina ratu ir valo nosis visiems, nes dirbau su 3mečiais... O vat turėjau kolegę pensininkę-tai ji pati žiauksėdavo ir niekad nevalydavo mad.gif
tiesiog vedant vaiką į darželį yra dar didelė loterija išlošti gerą auklėtoją wink.gif čia kaip ir su auklėm tas pats...
ziv
Uz darzeli thumbup.gif
Iki darzelio, kuri pradejo lankyti 1.8 m.sirgo 3 men be pertraukos. Daber lanko darzeli ir sirgo tik 2 kartus. biggrin.gif
Musu grupej viena mergaite pastoviai sloguoja. Jei dar karta pamatysiu toj grupej sloguojanti vaika, netylesiu mad.gif - aukletojos ne tik gali, bet ir privalo serganciu nepriimt. beda ta, kad as labai retai vedu ir nera kada pasakyti, nes is ryto palieku kitoj grupej.
Netylekit, jei aukletojos vis tiek priima, kreipkites i direktore.
Jolkiux
tik uz darzeli thumbup.gif
ypac tuo atveju kai vaikui yra kazkur 2-3 metai tai sakyciau pats tinkamiausias laikas pradeti vaika vesti i darzeli. Jokia kad ir pati geriausia aukle neduos vaikui to ka gali duoti darzelis bei bendravimas su kitais vaikais ir t.t. ir pan.

aisku pats didziausias darzelio minusas yra ligos bet jei kiekviena rupinsimes savo vaiku kaip priklauso ta prasme kad nevesim vaiko i darzeli sloguojancio kosincio ar nevisiskai pagijusio ( juk ne be reikalo darzelis pateisina dar savaite laiko nejimo po ligos) tokiu problemu nebus netgi tuo atveju jei grupej ir pasitaikys koks vienas vaikiukas is seimos kuri nesirupina vaiko sveikata....
beabejo aukletojos tik pastebejusios serganti vaika grupeje privalo jo nebepriimti kol nepasveiks
slibe
As uz darzeli! smile.gif
Mirtishe
QUOTE (Maša @ 2004 03 02, 12:08)
darželis prieš aukles turi tiek vieną privalumą - kad yra gerokai pigiau

sutinku su Merida ir esu uz vaiko augima savo namuose, neisvengiamai prisibus tame kolektyve tiek ir tiek - iseis i mokykla ir atia
Smurka
QUOTE (Mirtishe @ 2004 03 30, 09:50)
sutinku su Merida ir esu uz vaiko augima savo namuose, neisvengiamai prisibus tame kolektyve tiek ir tiek - iseis i mokykla ir atia

Bet bent metus pries mokykla reiketu vaikuspratint prie kolektyvo. Bent jau sestadienines mokykleles butu gerai, kad palankytu
Tea
na ir as jums pasakysiu savo nuomone. Maniskiui vasara jau bus 4 metai, bet i darzeli neina. Kai buvo du metukai nuvedem, nes aukle staiga labai susirgo ir vaikas taaaaip kazko issigando, kad po siai dienai darzelis jam kaip bausme atrodo. Kadangi auginu mazuli namie, tai dickis puse dienos eina pas savo sena gera aukle ir patikekit tikrai nera durnesnis uz tuos vaikus, kurie i darzeli eina. Palyginau su draugiu vaikais - tie patys bajeriai, kaprizai ir t.t. kaip ir darzeliuniu vaiku. Musu aukle su juo tikrai sauniai uzsiima - daro pamokeles, mokosi pasakoti, piesti ir t.t. Daug dar galeciau pasakoti apie ta aukle, bet tiek to. As pati nelankiau darzelio ir bendavimo trukumo niekada nejauciau - beje klaseje buvau aktyviste nr.1 . Taip ,kad man darzelis ypatingo pranasumo neteikia. Aisku mes galime sau leisti samdyti aukle, jeigu su pinigeliai blogai butu, tai gal tektu ir i darza leisti.
Ir dar, labai dziaugiuosi, kad vaikai sveiki, dickis paskutinikart sirgo su temperatura pries 2 metus, o kadangi sveikas didysis, tai ir mazajam netenka slogos nuo brolio pasigauti.
Ambro
QUOTE (Tea @ 2004 03 30, 10:00)
na ir as jums pasakysiu savo nuomone. Maniskiui vasara jau bus 4 metai, bet i darzeli neina. Kai buvo du metukai nuvedem, nes aukle staiga labai susirgo ir vaikas taaaaip kazko issigando, kad po siai dienai darzelis jam kaip bausme atrodo. Kadangi auginu mazuli namie, tai dickis puse dienos eina pas savo sena gera aukle ir patikekit tikrai nera durnesnis uz tuos vaikus, kurie i darzeli eina. Palyginau su draugiu vaikais - tie patys bajeriai, kaprizai ir t.t. kaip ir darzeliuniu vaiku. Musu aukle su juo tikrai sauniai uzsiima - daro pamokeles, mokosi pasakoti, piesti ir t.t. Daug dar galeciau pasakoti apie ta aukle, bet tiek to. As pati nelankiau darzelio ir bendavimo trukumo niekada nejauciau - beje klaseje buvau aktyviste nr.1 . Taip ,kad man darzelis ypatingo pranasumo neteikia. Aisku mes galime sau leisti samdyti aukle, jeigu su pinigeliai blogai butu, tai gal tektu ir i darza leisti.
Ir dar, labai dziaugiuosi, kad vaikai sveiki, dickis paskutinikart sirgo su temperatura pries 2 metus, o kadangi sveikas didysis, tai ir mazajam netenka slogos nuo brolio pasigauti.

Matai, i darza vedami vaikai nebutinai del pinigu stygiaus. Tiesiog ir jiems reikia kompanijos. Ypac paskutiniu laiku daug maniskis ismoko butent i savo bendraamziu, t.y. grupes vaiku: paglostyti mane (kai man negera ir pan), susitvarkyti zaisliukus ir daug ka kita. Mato ka kiti daro, tair pats bando. Plius ismokstama kolektyvinio zaidimo, prisitaikyti prie kitu vaiku, apsiginti (save ir savo nuomone).

O del ligu, tai sutinku su tavim, kad darze dazniau sergama. Bet juk galima ir ju isvengt - stiprinti vaiko imuniteta, grudinti, sveikai maitinti ir pan wink.gif.
Tea
QUOTE (viksrelis @ 2004 03 30, 19:10)

Matai, i darza vedami vaikai nebutinai del pinigu stygiaus. Tiesiog ir jiems reikia kompanijos. Ypac paskutiniu laiku daug maniskis ismoko butent i savo bendraamziu, t.y. grupes vaiku: paglostyti mane (kai man negera ir pan), susitvarkyti zaisliukus ir daug ka kita. Mato ka kiti daro, tair pats bando. Plius ismokstama kolektyvinio zaidimo, prisitaikyti prie kitu vaiku, apsiginti (save ir savo nuomone).

O del ligu, tai sutinku su tavim, kad darze dazniau sergama. Bet juk galima ir ju isvengt - stiprinti vaiko imuniteta, grudinti, sveikai maitinti ir pan wink.gif.

Viksreli, jokiu budu nesakau, kad vaikai vedami i darza del pinigu stygiaus, tiesiog mes siuo metu turim musu nuomone geresni varianta -aukle pusei dienos. O kas del kolektyviniu zaidimu ar bendraamziu, tai maniskis turi drauga, kuris taip pat nelanko darzelio ir jie labai graziai zaidzia, daznai leidziu abiems pas mus pazaisti. O be to jeigu neina vaikas i darzeli, tai dar nereiskia, kad jis sedi istisas dienas namie uzdarytas.
Beje, maniskis puikiai moka kitais manipiliuoti ir nuomone apginti ir pats apsigina - zaibiskai sureaguoja - dar niekas jo nenuskriaude - pries kelias dienas dickiai aikstelej ateme jo kamuoli, o gi ziuriu maniskis pasieme didziule lazda ir puole juos.
kadama
Tik už lopšelį. Išvedėm savo berniukus nuo 1m ir 10 mėn.. Augo du - atrodytų yra su kuo žaisti, bet nusibodo jie viens kitam. O aukles tris pakeitėm ir tik paskutinioji, savo dukters padedama, sugebėdavo juos į lauką išvesti - vis dėl saugumo: aplink juk gatvės, mašinos.
Lopšelyje ir valgyti gražiau pradėjo, ir žodžių greitai naujų atsirado ir t.t., o ir namai kokie mieli jiems pasidarė, nekalbant jau apie žaislus.
Sirgo ne daugiau nei namie būdami.
O ir pinigai nepalyginamai mažesni.
Tiesa, kai dabar laiką pasuko, sunkoka rytais iš lovelės iškrapštyti, o ypač vakare 20 h užmigdyti.
Tea
Nenoriu as cia gincytis, aisku nuomones ir neturi sutapti, bet...
priesais mano buto langus yra darzelis, o kadangi turiu leliuka ir bunu namie, tai labai gerai matau kaip ziema vaikus i lauka veda - ogi visai neveda. Aisku vienas darzelis dar ne rodiklis.
O kas del kalbejimo - tai irgi labai individualu, darzelis tikrai nepadeda greiciau ir geriau kalbeti. Musu draugai savo sunu vede i darzeli butent del to, o jis nors ir lanke nuo 1.8 m, vis tik prasneko normaliai tik 3 budamas.
vija
Amzini nesutarimai smile.gif Ir niekad nebus vieningos nuomones, nes darzelis vaiko vystumuisi daro tik dali itakos. Mano vaikas eina i darzeli, nors jame iziuriu nemazai minusu. Bet svarbiausias dalykas, mano nuomone, pliusas, uzgoziantis visus minusus, yra bendravimas su bendraamziais, su grupe bendraamziu. Nuolatinis, ne karts nuo karto. Nes itariu man viena diena nuvaziuotu stogas, jei kasdien reiktu bendrauti su kokiais pensininkais ar paaugliais. Tiesiog bendraamziu burys - tai tarsi mazas musu visuomenes modelis su visom teisem, pareigom ir taisyklem. Nes juk patys mes nesam kokie atsiskyreliai, visada esame apsupti panasaus amziaus zmoniu: mokykla, universitetai, darbovietes. Nevesciau vaiko darza tuo atveju, jei pati auginciau kokius 4-5 panasaus amziaus vaikus arba gyvenciau kokioj seimyninej rancoj ar italiskoj seimynelej su giminaiciu seimom ir kruva ju atzalu.
svetima
Jeigu kalbam kas geriau aukle ar darzas, tai atsakymas priklausytu nuo vaiko amziaus..Dauguma psichologu vienu balsu kalba, kad iki 3 metu vaikui geriau but namie-jam dar nereikia ivairiu imantriu ugdymo priemoniu ir intensyvaus bendravimo su bendraamziais, reikalingas saugumas ir pan..O ir organizmas dar neatsparus virusams..
Kas kita, jei kalbam apie vyresnius vaikus-nuo 3-4 metu, tada vienareiksmiskai geriau darzelis..O nuo kokiu 5 metu manau darzelis butinas net tuo atveju, kai vaika augina mama..
Aisku, aukle kainuoja kur kas brangiau.. blink.gif
Keberiokšt
Pritariu svetimai, kad daug kas priklauso nuo vaiko amziaus tarpsniu - kazin ar as isivaizduoju, kokius pliusus vaikui duoda darzelis, kai jam metukai. Taciau kai jam penkeri, manau, kad pabandyti reikia. Dar labai svarbu paties vaiko charakteris , temperamentas -jei vaikui ejimas i darzeli amzina trauma, kuri nesibaigia po savaites ar menesio, tada krapstyciau paskutinius pinigelius auklei. Neimanoma visu vaiku mauti ant to paties kurpaliaus, todel atsakyti vienareiksmiai i temos klausima neimanoma. Tik labai biesina pasakymas: "Musu tevai mus vede i darzelius nuo 10 menesiu, ir nieko - uzaugom". Taip, uzaugom, taciau kas zino,kokie butume uzauge, jei i ji nebutume eje..
Augė
Pustreciu metu auginausi sunu pati,po to teko palikti auklei,,pries tai pabandem darzeli,
kadangi dabar vel galiu buti namuos su maziuku ,nutariau vasara niekam kitam nepalikti ir i darzeli jo neleisti,jam visai nepatiko palauksim iki rudens ir vel bandysim,nes manau kad vaikui reik mokytis bendrauti ,
Bt noretusi tai daryt ne per prievarta
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.