Maniškę kol kas alergizavo tik obuoliai ir morkos.Dar skaičiau, kad alergizuoja labiausiai morkos, petražolės, pomidorai, obuoliai, persikai, abrikosai, kriaušės, salierai, vyšnios, kivi (nerekomenduojama net iki 5m.), abrikosai, persikai
kokiems vaisiams ar daržovėms pasireiškė alergija?Po kiek laiko davėte tą patį produktą pakartotinai, ar tada nebebuvo alergijos?
Maniškę kol kas alergizavo tik obuoliai ir morkos.Dar skaičiau, kad alergizuoja labiausiai morkos, petražolės, pomidorai, obuoliai, persikai, abrikosai, kriaušės, salierai, vyšnios, kivi (nerekomenduojama net iki 5m.), abrikosai, persikai
Maniski ZIAURIAI isbere nuo Hipp morku su bulve. tiesa, tai buvo pirmas kartas, kai is vis paragavo ne mano fabrikelio produkcijos...dabar vel grizom prie pieno, kol berimas nunyks.
Mažasis tai sureagavo i obuoliu - aviečių tyrelę, matyt kaltos bus avietės, nes obuolius jau seniai valgė. Kol kas ju daugiau ir nebandem, nors jau praėjo kokie 2 mėn. Šiaip tai valgom tyreles persikų, obuolių, kriaušių, abrikosų, tai kol kas nėra jokios alergijos šiems vaisiams. Va tuoj prasidės braškių sezonas, įdomu, kaip jas toleruosim
Šiaip kivi alergizuoja tik 2 proc alergiškų vaikų. O su braškėm žaisti nepatarčiau, bent jau iki vienerių metukų
kas del braskiu esu girdejus ,kad alergizuoja tos seklytes o ne pati uoga
Berga aš irgi taip manaiu, todėl specialiai net šiame forume paklausiau alergologės patarimo, tai ji paneigė gandą jog alergizuoja tik sėklytės, alergizuoja visa uoga. Netinka nei braškės nei žemuogės (net miško). Maniškiui jau 2,45 metuku, bet ir šia vasarą braškių dar neduosiu
O mano vieną panelę nuo banano išbėrė
Alergizuoti gali bet kuris vaisus ar daržovė. Niekas manęs nepamokė, kad reikia pradėti nuo vienos daržovės ir kas savaitę vis pridėti po kitą. Todėl sūnutį nuo 6 mėns. bėrė siaubingai. O aš iš proto ėjau, vis nesurasdama, kas alergizuoja: tai kuopų košės, tai daržovinės neduodu, tai mišinį kitą perku. O pediatrė tyli ir tik hormoninius teplas bei tavegilį išrašinėja. Neapasikentusi po 8 mėn pati nyvykau pas alergologą. Tyrimai parodė - didžiausia alergija bulvėm (4 +), žirniam, pupelėm, pomidoram, kriaušėm, serbentam, mažiau kviečių produktams, visiai nealergiškas karvės pienui. Taigi pagrindinė kaltininkė buvo bulvė, nes kitų beveik ir neduodavau.
O kaip nustatė, kad alergiskas vaikas butent tokiems produktams? Ar kazkoki specialu tyrima daro? Nes as jau pradedu itarineti, kad irgi alergizuoja bulve, o maniau, kad ji isvis negali sukelti alergijos.
Pradžioje mums alergologijos centre darė mėginėlius ant rankytės, o nuo 3 metų iš kraujo nustatė alergenų grupes.
maniškę išbėrė nuo kviečiu
As kiekviena diena duodu braskiu ir zemuogiu, tegul pasimegauja, kiek cia ju dar bus savaitele kita ir baigsis. Juolabiau sitos uogos turi nemazai gelezies.
Na mes ir kuo puikiausiai valgem braskes, zemuoges. Dabar megaujames melynemis. Aisku ne po daug. Kokias 3-5 braskes sutrindavau su obuoliuku , bananu. Alergija neapsireiske tphu- tphu- tphu
O maniški išbėrė nuo naktinės hipp košelės, tai manau, kad į pieną nekaip sureagavo, nes valgo tik mano pienuką
O maniškį beria nuo tokių produktų, kuriuos paprastai leliukai valgo pirmiausiai: morkos, obuoliai, bananai, ziediniai kopustai, glutenas (kvieciai, avižos ir .t.t.)
Ačiū dievui, nealergiskas pienui. Tyrima darėmės kai buvo vos keturių mėnesių. Kraujo tyrimą darėmės northway.
dabar išviso nežinau ką jam duoti. Valgo bulvę su paprastu kopūstu. Laukiu kol praeis visi bėrimai, tada bandysiu dar ką nors duoti.
Siaubas, kaip sunku auginti alergišką kūdikį.
mūsiškę alergizuoja pomidorai, citrusiniai vaisiai, vištiena, pienas...tikiuosi, kad greit išaugsim
Mes sureagavome į cukiniją
o aš, kvaila mama, daviau bulvę ir vakare obuoliuko porą šaukščiukų, (vienu metu du produktus įjungiau)
žandukai paraudo (bet gražiai taip visai) kažkaip manau kad nuo obuolio sureagavo.. QUOTE(mumis1 @ 2005 05 31, 17:01) Maniski ZIAURIAI isbere nuo Hipp morku su bulve. tiesa, tai buvo pirmas kartas, kai is vis paragavo ne mano fabrikelio produkcijos...dabar vel grizom prie pieno, kol berimas nunyks. maniske irgi isbere po obuoliu-morku sultyciu...jau antrasavaite kovojam su alergija QUOTE(Dyna @ 2005 06 14, 15:07) Alergizuoti gali bet kuris vaisus ar daržovė. Niekas manęs nepamokė, kad reikia pradėti nuo vienos daržovės ir kas savaitę vis pridėti po kitą. Todėl sūnutį nuo 6 mėns. bėrė siaubingai. O aš iš proto ėjau, vis nesurasdama, kas alergizuoja: tai kuopų košės, tai daržovinės neduodu, tai mišinį kitą perku. O pediatrė tyli ir tik hormoninius teplas bei tavegilį išrašinėja. Neapasikentusi po 8 mėn pati nyvykau pas alergologą. Tyrimai parodė - didžiausia alergija bulvėm (4 +), žirniam, pupelėm, pomidoram, kriaušėm, serbentam, mažiau kviečių produktams, visiai nealergiškas karvės pienui. Taigi pagrindinė kaltininkė buvo bulvė, nes kitų beveik ir neduodavau. jei nepraeis tai as ir vesiu mazyle pas alergologa, nes jau patipasnikauju, galvoju gal nuo pieno baltymo...ai nu zodziu jau paranoja, atrodo ka valgau tai atrodo jau vaika beria... QUOTE(Deborah @ 2006 03 09, 12:13) maniske irgi isbere po obuoliu-morku sultyciu...jau antrasavaite kovojam su alergija jei nepraeis tai as ir vesiu mazyle pas alergologa, nes jau patipasnikauju, galvoju gal nuo pieno baltymo...ai nu zodziu jau paranoja, atrodo ka valgau tai atrodo jau vaika beria... Deborah, o savo mažei dar kokį papildomą maistelį duodi? Patarčiau pačiai apsiriboti namie gaminamu maistu, negerti nei kavos, nei juodos/žalios arbatos, tik kokias kmynų ar pan. Nes gali berti ne tiek nuo pačio produkto, kiek nuo visokio jame esančio "gėrio" (E priedų, nitratų). Todėl geriausia pirkti lietuviškas tiek daržoves, tiek vaisius. Dabar pasirinkimas l. menkas... Galiu pasidalinti tik nuosava patirtim, nes mažių nuo 5 mėn. irgi pradėjo berti...Perku tik lietuviškas (geriausia ekologiškas) bulves, morkas, kopūstą, burokėlius. Pvz. suvalgiau vieną kivi - reakcija buvo žaibiška (nors priskiriamas nealergizuojantiems produktams) QUOTE(obuoliux @ 2006 03 10, 23:59) Deborah, o savo mažei dar kokį papildomą maistelį duodi? Patarčiau pačiai apsiriboti namie gaminamu maistu, negerti nei kavos, nei juodos/žalios arbatos, tik kokias kmynų ar pan. Nes gali berti ne tiek nuo pačio produkto, kiek nuo visokio jame esančio "gėrio" (E priedų, nitratų). Todėl geriausia pirkti lietuviškas tiek daržoves, tiek vaisius. Dabar pasirinkimas l. menkas... Galiu pasidalinti tik nuosava patirtim, nes mažių nuo 5 mėn. irgi pradėjo berti...Perku tik lietuviškas (geriausia ekologiškas) bulves, morkas, kopūstą, burokėlius. Pvz. suvalgiau vieną kivi - reakcija buvo žaibiška (nors priskiriamas nealergizuojantiems produktams)
Mus alergizavo persikai ,visa veiduka isbere raudonais smulkiais spuogeliais.
Dabar vel pradejo berti tik neatrenku obuolys ar bananas,nes angsciau nei vienas nealergizavo o dabar pabere.
Mano mažę išbėrė nuo...banano,bet vistiek jį valgo,nes tai pats skaniausias jos vaisius
nuo morku..
Mano dukryte isbere nuo kivi, bet tik po 2 sav. valgymo. Dar issiaiskinau, kad beria kukuruzu kose, nors valgem ja 4 men. ir nebere. Dar itariu kviecius, tai dabar neduodu.
kai pirmą kartą paragavom morką su obuoliuku,tai išbėrė.Paskui viriau pati naminę morką su bulvyte,taip pat išbėrė.Bet dabar hippo morkas valgom,tai viskas gerai
nors sako ,kad bananas mažiausiai alergizuoja,mano abu jam alergiški
Gal kas galetumet padet? Ka duodat valgyt savo alergiskam mazyliui. Jau as panikoj didziausioj
manaja nuo morku beria.
mus tai nuo pieno produktu beria
Baisiausiai beria nuo morkų
Jo ... paskaciau ir likau labai nustebinta. Pati tik pradedu primaitinti, atrodo ir daug visko skaiciau, domejausi, bet perskaicius cia laiskucius ... suglumau. Maniau rasiu kazkokios egzotikos, nuo ko beria - retesnius vaisius ir darzoves, na - uogas. O cia daugiausia tai, nuo ko rekomenduoja pradeti, apie tai, ka daugiausiai siulo.. morkyte, bulve, grudu kose...
reiks buti atidesnei...
Sveikos,
Mano mazis visiskai netoleruoja obuolio, baisiausiai buvo isbere. Dar jis alergiskas ryziam, tai maisteli reik atsargiai rinktis, ypac tyreles vaisiu, nes dauguma su obuoliais (arba ju sultim), ir ryziu krakmolu. Buvom pas alergologe, bet po tyrimu nieko nenustate, zodziu vaikas niekam nealergiskas
Pasidalinkit, kokio tipo berimai pas jusu vaikucius nuo morku ir obuolio?
Nes maniskei ant pilvo, kaklo ir petuku tokie be iskilimu rausvi apvalus spuogeliai atsirado, kita ryta jau tapo blyskus. Tai dabar galvoju, ar cia maistas, ar aplinka. Jau 3 dienas ragavom kose su treciaja darzove, morka. Ir kelis gabaliukus obuolio suvalge (na vaikisko dydzio sauksta) Pirmoji buvo bulve ir moliugas.
As kiek zinau tai morka yra alergizuojanti,ir kadangi mes esame alergiski daktare irgi grieztai liepe neduot morkos.O spuogiukai gal ir ant veiduko turetu pasirodyti
QUOTE(lelka @ 2008 03 18, 17:19) As kiek zinau tai morka yra alergizuojanti,ir kadangi mes esame alergiski daktare irgi grieztai liepe neduot morkos.O spuogiukai gal ir ant veiduko turetu pasirodyti neduodu ir jokių problemų
Sveikos mamytes,
Iskoilo toks klausimas, morkospriklauso prie vienu is labiausia alergizjanciu, bet galvoju, kas tose morkuose alergizuoja, ar tik nekarotinas? Nes jei taip, tai jo juk yra ir kituose produkruose, pvz. moliuguose. Noriu duot maziui moliugo, bet kazko tokia baime siek tiek yra, nors jis lyg ir prie maziau alergizuojanciu produktu priklauso? QUOTE(kriste01 @ 2008 03 30, 14:01) Sveikos mamytes, Iskoilo toks klausimas, morkospriklauso prie vienu is labiausia alergizjanciu, bet galvoju, kas tose morkuose alergizuoja, ar tik nekarotinas? Nes jei taip, tai jo juk yra ir kituose produkruose, pvz. moliuguose. Noriu duot maziui moliugo, bet kazko tokia baime siek tiek yra, nors jis lyg ir prie maziau alergizuojanciu produktu priklauso? Tai kad moliugas yra vienas geriausiai toleruojamu produktu maniskei morkos netinka, bet moliuga jau visa menesi valgom, ir labai gerai. O alergizuoja manau ne karotenas, o kazkas kita
mums irgi morka alergizavo... nebeduodu...
bet man labai eista, kad beveik visur pataria morka ivesti kaip viena is pirmuju darzoviu, o Hipp puslapyje is viso siulo nuo jos pradeti dar girdejau, kad kalafijoras gali alergizuoti, bet mums nieko - kertam, net ausys lapsi QUOTE(dabej @ 2008 04 01, 23:02) mums irgi morka alergizavo... nebeduodu... bet man labai eista, kad beveik visur pataria morka ivesti kaip viena is pirmuju darzoviu, o Hipp puslapyje is viso siulo nuo jos pradeti dar girdejau, kad kalafijoras gali alergizuoti, bet mums nieko - kertam, net ausys lapsi dar Hippe siulo morka kartas nuo karto pakartoti net jei pirma karta sualergizavo. ne is karto, bet kai vaikutis ugtels. |