Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nuo kada eina mokyklon vieni?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
eimė
Maniškiams pasisekė , pakeliui jokių judrių gatvių , tai pirmoje klasėje praktiškai po savaitės pradėjo vaikščioti vieni į mokyklą. Ir labai tuo didžiavosi thumbup.gif
martyna_mx
mano berniukui seseri, darzeli uzstoja tik vienas namas, nei pe gatve eit nei ka,bet vis tiek lydedavau i darzeli, o kai gime broliukas, nebera kaip jo nuvesti i darzeli, tai teko leisti kulniuoti vienam. Blaiviai mastant, juk cia pat, ko bijoti, bet vis tiek bijau kiekviena karta isleisdama....Visada tu valkataujanciu sunu pasitaiko lakstant, o dar kai per telika nesenai isgirdau, kad dingo devynmetis - negrizo is mokyklos, tai ir vel baime subujojo is naujo....Na nelengava vienu zodziu, bet gyvenimas vercia elgtis butent taip.....
Yoli
QUOTE(lydema @ 2005 06 05, 23:50)
as dar atsimenu kad budama 5-6 metu pati kulniuodavau i darzeli viena..
aisku jis buvo vos ne uz namo bet vistiek...
karta atsimenu jog mes su kitais vaikais konkuruodavom kas pirmas ateis i darzeli tai viena karta atejau pati viena 6h ryto o dar kita karta tai net 3h ryto atsikeliau kad nueiciau pirma  laugh.gif
tai aciu dievui tevai sustabde mane biggrin.gif
tevas vos pramerkes akis tada i mane pasiziurejo kai i kvailele blink.gif
nu biski nusivariau ne y tema  blush2.gif
*

thumbup.gif geras, aš tai savąją gal ir leisčiau eiti pačiai (labai prašo šito) bet vytras griežtai pasakė ne... nu ne tai ne, ir man ramiau ax.gif
Gulia
Pirmoj klasej nuvezdavom ir paimdavom ax.gif
Antroj nuo lapkricio -as isodindavau i autobusa(reikia mums pereiti gatve ir mokyklos autobusas nuvezdavo).Grizdavo-kaip kada:is pradziu su maziuku eidavom su vezimu iki mokyklos,paskui pasitikdavau per puse kelio.
Nuo nauju metu senelis paimdavo ir parvesdavo namo thumbup.gif

Dabar trecioke_grizta pati thumbup.gif thumbup.gif ir rytais pati pereina per gatve
klumpele
aš į darželį eidavau viena berods nuo 6 metų, o pirmoje klasėje kulniuodavau pati per 3 gatves, iš kurių viena judri. Todėl manau kad savo vaikui pirmoje klasėje tikrai leisiu eiti vienai į mokyklą. Kažkaip kitaip neįsivaizduoju biggrin.gif
viro
Musu labai zioplas.Reikia kelis kartrus pereit gatve jam sunkoka.Kazin kiek ilgai reiks vedzioti i mokykla ir pasiimti is jos.Net neisivaizduoju
Sonya
Mes tai turime nuvesti mokykla ir parvesti dukra . Istatymai leidzia vienam vaikui vaikscioti i mokykla ir is jos tik nuo 12 metu. Jei kas paskundzia devil.gif, kad vaikas vienas vaiksto i mokykla teveliams gresia dideli nemalonumai bash.gif.
monyte
Kazkaip Lietuvoj viskas kitaip,as ir pati jau i darza viena ejau ir i pirma klase ar lietus ar sniegas kulniavom vieni.Cia geda vaika viena isleist,prades kalbet kas per motina.Penktokus ir tuos atveda ir pasiima.Mokyklos kieme per tevus vaiku nematyti.As su mielu noru leisciau viena,bet kai paklausai ka kitos kalba apie tas seimas kuriu vaikai vieni ateina(ju mazuma)ir cigonais ir pijokais isvadina.Ir net girdejau kaip vienam vaikui pakomentavo,kad jo mama turbut jo nemyli,kad i mokykla nevedzioja.Siaubas.As uz tai,kad kuo savarankiskesni vaikai augtu.
Dew drop
Mano vyresnioji pati į mokyklą pradėjo vaikščioti 4 klasėje. O iki to ryte nuveždavom, o po mokyklos auklė pasitikdavo smile.gif
Soni
Kadangi mūsų mokykla prie pat namų, reikia tik gatvę pereiti, mes leidžiam nuo pirmos klasės vieną į mokyklą. Palydėjom gal tik pirmas tris dienas, paskui pats labai norėjo būti savarankiškas.
Gitatuka
musiske pirmoke mergaite keliauja nuo rudenio viena i mokyklele blush2.gif ...pora menesiu dar lydedavau, bet po to taip susikloste aplinkybes, kad teko paciai pabandyt....o kokia grizo patenkinta po pirmosios savarankiskos dienos mirksiukas.gif
..iki mokyklos virs 5min. kelio, bet reikia pereiti pagrindine gatve. Visada pareina reikiama valanda, tai pagrindo nerimauti, kaip ir nebuvo ax.gif
Eveneirka
Maniskis jau i pirma klase zygiuodavo vienas.Pora sasvaiteliu tik lydejau.Mokykyla nuo namu 3 min kelio.
adj
Mes irgi džiaugiamės, kad mokykla - vos už gatvės. Tai eina pati nuo pirmųjų dienų. Šiek tiek nerimavau, kad riekia pereiti pagrindinę gatvę, bet bereikalo nerimavau... smile.gif
venddetta
man mokykla buvo uz 10 minuciu kelio. ir ten vaiksciojau pati viena nuo pirmu dienu. nors brolis tuo metu buvo 12 klasej, neprisimenu, kad butu mane vedziojes.tik susmezuodavo kaip angelas sargas kur nors netoliese mirksiukas.gif
o drauges dukryte irgi beveik nuo pirmu dienu vaiksciojo pati viena (i tapacia mokykla, o ir gyvenam tam paciam kieme)
siaip tai priklauso nuo vaiko savarankiskumo, nes jei vaikas neiseina net i kiema vienas, tai ir iki mokyklos nenueis smile.gif
*ramunė*
Nesutinku schmoll.gif Mano mažiukas taip nuo mažens įpratęs ,kad į lauką ,kiemą eiti su sese,tačiau jau dabar sesė nelabai nori lydėti jį į kiemą 4u.gif tai jis vienas ir vengia eiti,tačiau į mokyklą nuo pirmos klasės vaikščiojo vienas .Dabar vėl su sese ryte nueina clap_1.gif
dela27
Mano mergina nuo antros klases savarankiskai pradejo vazineti i mokykla. Jos mokykla gana toli, reikia vaziuoti troleibusu apie 15min. Pripazinsiu, kad is pradziu buvo neramu, jaudinausi. Tuo labiau, kad reikia pereiti dvi dideles gatves. Niekaip nesuprantu tu tevu, kurie atveza savo atzalas iki pat mokyklos ir dar palydi iki klases. Dukters klaseje yra tokiu vaiku (antrokai), kurie niekad troleibusu nevaziave blink.gif .Manau, kad vaikus reikia skatinti buti savarankiskiems.
milabra
QUOTE(dela27 @ 2006 05 28, 17:15)
Dukters klaseje yra tokiu vaiku (antrokai), kurie niekad troleibusu nevaziave  blink.gif .Manau, kad vaikus reikia skatinti buti savarankiskiems.
*

drinks_cheers.gif
Mane irgi stebina tėvų noras vaiką sauskalnėse laikyti iki pilnametystės unsure.gif Manoji nuo pirmos klasės išmoko troleibusu važiuoti. Dabar antrokė, tai per visą miestą važiuoja į treniruotes, jei reikia, tai ir grįžta pati. smile.gif Ir pati pereina per Varnių gatvę ir per Baršausko smile.gif (kaunietės žino jų judrumą).
O jei atvirai, aš labai didžiuojuos, kad mano pana savarankiška. Nes daugelis draugių man jau pavydi didis.gif
Laisvė
QUOTE(milabra @ 2006 05 28, 17:34)
O jei atvirai, aš labai didžiuojuos, kad mano pana savarankiška. Nes daugelis draugių man jau pavydi  didis.gif
*

drinks_cheers.gif
pipima
na,maniškis trečiokas ir gyvenam mes kaime,ir mokykla netoli,bet nė vieno kartelio nėra į mokyklą nuėjęs pats ax.gif Pareit pareina ir po pamokų,grįžęs namo duodas visą dieną kaži kur,savarankiškumo jam netrūksta(jei nori,tai ir valgyt pats sau pasidaro, ir kakavą),bet aš rytais niekur neskubu,tai ar man sunku jį nuvežti?Už tai jis gal ilgiau pamiegoti,nes jis tik keliasi,o kiti jau žygiuoja į mokyklą.
venddetta
siaip tai is patirties zinau, kad vaikai turi problemu kai uzauga savarankiski. as irgi buvau auklejama labai savarankiskai. ir stai visa laika buvau savarankiska. visur eidavau pati, bet pasikeite istatymai ir vualia-ka galejau daryti budama kokiu trylikos tai nebegalejau sulaukus 17...cia ne su vaiksciojimu, bet su daktarais. visada viena vaiksciojau pas juos, bet kai iki pilnametystes truko menesio, gal net maziau manes vos neismete is ligonines, bet issiprasiau, kad nemestu....
cia siaip gal ne i tema su vaiksciojimais i mokykla, bet kai prabilot apie savarankiskuma, tai ri prisiminiau, kad kai vaikai savarankiski, tai turi problemu mirksiukas.gif
vikajak
Mano pirmagimis siemet pirma klase baige, tai kokius du menesius vedziojau pati. Taciau lapkricio menesi gime sesute ir teko jam vaikscioti paciam i mokykla. Iki jos netoli 10-15min kelio. Didziausia beda dvi judrios gatves be sviesoforu o tik su perejom. Kadangi viena pagarsejusi tuo, kad toje perejoje jau ne vienas moksleivis nukentejo, tai baimes prisiturejau labai daug ( ir dabar bijau). Na o maniskis tai po pirmo karto grizo kaip ant sparnu visas isdidus ir patenkintas...
Gulia
Maniske trecioke ax.gif tai i mokykla surenka autobusas,nes gan toloka be masinos(kai tevas isvaziaves)
Is mokykols eidavo pati,bet geguzes pradzioj-pakeliui i namus bernai pradejo atimineti pinigus lotuliukas.gif verysad.gif tai issigandau fear.gif
Tai paprasiau ,kad kiti tevai paveztu arciau namu.Aciu Devui,kad musu klase labai draugiska!!!!
kristeu
pradėjus leisti sūnų į pirmą klasę, tai vyras specialiai pasiėmė dvi savaites atostogų, kad nors kiek pavedžiot vaiką į mokyklą. Tai rytais būdavo didžiausias piktumas, kad sūnus nori eiti vienas, be jokios tėčio palydos. tai gal kokius pora kartų nuvedė, o paskui visada kulniuodavo pats. gerai tik, kad mokykla arti ir nėra jokių gatvių, tai vis ramiau dėl visokių nelaimių.
yollka
QUOTE(kristeu @ 2006 06 16, 11:38)
pradėjus leisti sūnų į pirmą klasę, tai vyras specialiai pasiėmė dvi savaites atostogų, kad nors kiek pavedžiot vaiką į mokyklą. Tai rytais būdavo didžiausias piktumas, kad sūnus nori eiti vienas, be jokios tėčio palydos. tai gal kokius pora kartų nuvedė, o paskui visada kulniuodavo pats. gerai tik, kad mokykla arti ir nėra jokių gatvių, tai vis ramiau dėl visokių nelaimių.
*

O pas mus reikes tris gatves pereit, labai bijau viena leisti, nezinau kaip reikes priprasti unsure.gif Per ilgai vedzioti irgi negerai vaikai juoksis kad mamytes sunelis, bet kas daugiau belieka ax.gif Reikes per vasara pavedziot kad ysimintu kelia, gal taip lengviau bus g.gif
gudrene
JOoooo, o mums problema. Per toli jį vieną paleisti schmoll.gif
Nuo m-klos iki namų ~ 12 km. Yra aišku ir vietinė čia mokyklėlė, bet nenorėjom bile kur vesti, tai va dabar turim ir nuvežti ir parvežti. Pabaigė taip pirmą klasę dabar jau kažką reikės pergalvoti g.gif . Galima būtų su mikriukais, bet nuo m-klos nevažiuoja tiesioginis, reikėtų persėsti, o jis pas mane tikras išsiblaškėlis doh.gif 100% , kad kur nuvarytų ne į tą pusę blink.gif
Ramuniki
Kada buvo pirmokas tai vežiodavom į mokyklą ir iš mokyklos, dabar antroje klasėje, tai tik ryte nuvežam, o po pietų pats pareina, bet labaiiiii jau nori vienas ir rytais eiti.
Mercredi
Gal kokį mėnesį mane tėvai lydėjo į mokyklą, o seneliai - iš 4u.gif Po to tiesiog įsimeni kelią, patys tėvai įsitikina, kad gali paleist, nusiramina, ir štai jau vienas žingsniuoju į mokyklą. biggrin.gif
jolka1224
mūsų mergina pirmokė, tad rytais vis dar nuvežam, bet pareina viena.Jau tarėmės, kad po naujųjų metų ir rytais pati nueis.
Širdukė
Pirmoje klaseje pirmus pora menesiu nuvesdavau ir paimdavau, bet paskui viena vaiksciojo bigsmile.gif Mums iki mokyklos 15 min kelio, bet namo dabar sugeba eiti ir 3val, tai sakau reiks pasiimineti, kad namo greiciau pareitu lotuliukas.gif
jurgixe
maniškiai irgi vieni nuo pirmos klasės eina,nėra gatvių ir netoli.dar kartais ir sesutę iki darželio palydi.
Oksanik
O as greiciausiai iki 12 klases vienos is namu neisleisiu fear.gif soske.gif Baisu... aplink tiek daug iskrypeliu gun_bandana.gif bash.gif Neduok Dieve kas nors, gyvenime sau neatleisciau blink.gif
Širdukė
As manau, kad jei galvosi ,kad kas atsitiks bloga, tai taip ir bus g.gif Reikia galvoti, kad bus viskas gerai ir istiesu bus viskas gerai thumbup.gif 4u.gif
olė
man atrodo,kad neramu vieną vaika,ypac pirmoka paleisti.laikai sunkeja. as tai dar neturiu tam drrąsos.nors gaila,vaikams reiktu buti savarankiskiems. musu mokykla toli. nezinau,kada rysiuosi tokiam zingsniui.neramu,kad jau jam ir patiko tie lydejimai.turbut reiks nustatyti termina mirksiukas.gif
Jurlin
QUOTE(Širdukė @ 2007 12 15, 11:15)
Pirmoje klaseje pirmus pora menesiu nuvesdavau ir paimdavau, bet paskui viena vaiksciojo  bigsmile.gif  Mums iki mokyklos 15 min kelio, bet namo dabar sugeba eiti ir 3val, tai sakau reiks pasiimineti, kad namo greiciau pareitu  lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Siaip tai nuo vaiko priklauso kada viena galima paleisti, vieni 10 metu to nesugeba, o kiti i pirma klase savarankiskai zingsniuoja. Mes mamos greit suprasim, kada laikas, o kol kyla abejoniu-pavedziosim, paveziosim 4u.gif
Širdukė
QUOTE(Jurlin @ 2007 12 18, 00:35)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Siaip tai nuo vaiko priklauso kada viena galima paleisti, vieni 10 metu to nesugeba, o kiti i pirma klase savarankiskai zingsniuoja. Mes mamos greit suprasim, kada laikas, o kol kyla abejoniu-pavedziosim, paveziosim  4u.gif
*

Zinoma kiekvienam skirtingai bigsmile.gif Pas mus kaimynu mergaite jau i darzeli viena vaiksciojo, nors jis gana toli ir per gatve didele reikia eiti good.gif 4u.gif
sandrilt
į mokyklą šoliuoja vienas nuo pirmos klasės, kadangi iki mokyklos tik 5 min. kelio, mažai sankryžų.Tik 3 pirmas dienas lydėjau į mokyklą, o daugiau pats keliavo ax.gif
E_vyta
mano dukrytei buvo 6 kai pradejo eit y mokykla smile.gif viena karta vedziua y mokykla ir ta pati per rugsejo pirma visa kita laika pati ejo nors iki mokyklos didelis atstumas nezinau pasitikiu ja ji geras vaikas smile.gif dabar jau antroke maziau jaudinuos smile.gif kai buvo pirmoke ir sake" Mamyte as pati nueisiu" bigsmile.gif leidau, bet aisku nerimavau unsure.gif bet dabar nesigailiu ji tapo savarankiska net namie valgyt pati parejus is mokyklos pasidaro smile.gif didziuojuosi savo Mazyte 4u.gif wub.gif
Larysa
Mano vaikai irgi nuo pirmos klasės į mokyklą vieni vaikšto, nes tik vieną gatvę reikia pereiti, ir toji nelabai judri bigsmile.gif
aistruole
QUOTE(milabra @ 2005 06 01, 09:02)
Saviškę pirmoj klasėj palydėjau kokias 4 dienas, o po to pati parkulniuodavo namo. Viena būna, ir valgyti pasišildo, ir pamokas bando ruošti. Nuvežt nuvežu, bet jei mašinai kas būdavo, pati ir nueidavo.
Kai nėra pasirinkimo, tai nėra net ką galvoti. Eina ir tiek. Ir į treniruotes troleibusu viena važinėjo, dar 7-ių nebuvo.  ax.gif
*

Oho blink.gif blink.gif blink.gif
Anglijoje tai gieztai draudziama, tokia mama is kart i iskaita ir gali atimti vaika. Viena vaziuoti transportu nebunant 7 metu... smile.gif
Vargstu as cia... verysad.gif vaikams vieniems gatveje vaikscioti gaima tik nuo 12 metu. Toks istatymas. Vienus palikti namuose tik nuo 12 metu. Kaimynai is kart iskundzia, kad vaikai vieni doh.gif
*Aila*
Maniskis siemet iseina i 1-ma klase, tai irgi keliaus vienas i mokykla, siaip ir arti mokykla, ir gatvele tik viena prie musu namu, o i darzeli ir dabar vienas nueina, ir gatve moka pereit, o ji pagrindine, salia Maximos prekybos centro, bet ten turbut vienintele pereja, kur vairuotojai visada noriai stoja ir praleidzia pesciuosius thumbup.gif
Riritte
Mane lydėdavo nebent per rugsėjo pirmąją. Gyvenu ramiam, nedideliam miestelyje, kelias neilgas ir žinomas, jokių narkomanų, alkoholikų ir t.t. nėra, tai nuo pirmos klasės savom kojytėm pati viena į mokyklą varydavau thumbup.gif
Anita35
nuo pat pirmos klases
DonAlma
Nuo pirmos klases
Ledine shirdis
QUOTE(Vinnie_pooh @ 2009 01 26, 10:29)
Nuo pirmos klases
*

taip pat nuo pirmos klases,norsmokykla tolokai ir ne per viena gatve reik pereiti,bet kai nera kam vedziot kito pasirinkimo nera rolleyes.gif
Maluna
Nuo 2klases
Nebijoklė
Pirmoje klasėje visada nuvesdavome ir pasiimdavome, o antroje jau pats nusprendė. bigsmile.gif
manima
Pirmos klasės kelis pirmus mėn kartu ėjom, mokėmės saugiai eit, dabar pats žingsniuoja tongue.gif
Adelle
Pirmais mėnesiais parsivesdavau ir nuveždavome, o paskui pats savarankiškai, nors nemažai gatvių tenka pereiti. smile.gif
gre
Kadangi galimybių lydėti į mokyklą nebuvo, tai nuo pirmų dienų maniškis ėjo vienas. Tik prašymą mokytojai parašiau, kad vieną išleistų ir viskas.
TUSINA
ax.gif
QUOTE(manima @ 2009 01 26, 22:35)
Pirmos klasės kelis pirmus mėn kartu ėjom, mokėmės saugiai eit, dabar pats žingsniuoja tongue.gif
*

as vedzioju iki dabar ax.gif man baisu viena paleisti... paranoike biski esu ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.