Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skaudančios krūtys
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3
kaktuselis
Sveikos nestukes,
As nesciajau 9 savaites ir pradejo augti krutys. Bet jos labai skauda. Ka reikia daryti, prasau patarkite g.gif Ar jas reikia su kuo nors tepti, ar masazuoti, ar is viso nieko nedaryti...Aciu uz patarimus:)
Pitija
Dažniausiai skausmas ir kietumas praeina antrame trimestre, taip kad tikrai nepergyvenk. Man pirmame trimestre irgi buvo ne kas, labai tiko kažkur perskaitytas pastebėjimas, kad krūtys pasidaro kietos kaip granatai ir skausmingos. O nuo antro trimestro vidurio jos daugiau nebedidėja ir suminkštėjo. Draugė gąsdina, kad didžiauzias "džiaugsmas" dar laukia - kai pradėsiu maitinti ir intensyviai pradės gamintis pienas smile.gif
kregzde
Nusipirk patogią, didesnę liemenėlę, o naktį bandyk miegoti su sportine liemenėle, iki 13 savaitės turėtų praeiti tie džiaugsmai, o krūtinė iki to laiko tikriausiai bus didesnė vienu dydžiu rolleyes.gif

Man jau dabar geriau, o dar tik 11 savaičių, tada paknetėk truputį, gi ne kasmet lauki tokio stebuklo mirksiukas.gif
kaktuselis
Aciu uz patarimus, liemenele jau turiu, nes i senasias neissispraudziu:)
Tik mane drauge nugasdino, atseit reikia butinai masazuoti, nes paskui kai maitinsiu gali uzdegimai kilti....Kazin ar tai tiesa?

Taip, dziaugsmas laukia didelis:)
ranga
Sveikos nėštukės 4u.gif

Gal kuri gali patarti kur Kaune galima įsigyti patogių medvilninių liemenėlių g.gif ?

Kai laukiausi pirmo vaiko buvau nusipirkusi "augančią" liemenėlę MAMA DONNA, bet praėjusį savaitgalį aplaksčiau visas parduotuves prekiaujančias CHICO produkcija ir sužinojau, kad tokių liemenėlių niekas nebeplanuoja atvežti verysad.gif

kregzde
QUOTE(kaktuselis @ 2005 06 01, 09:21)
Aciu uz patarimus, liemenele jau turiu, nes i senasias neissispraudziu:)
Tik mane drauge nugasdino, atseit reikia butinai masazuoti, nes paskui kai maitinsiu gali uzdegimai kilti....Kazin ar tai tiesa?

Taip, dziaugsmas laukia didelis:)
*

Nieko negirdėjau, o ir gydytoja nieko nepatarė (nes minėjau, kad skauda), gal to masažo reikia kokį 8-9 mėnesį, o gal po gimdymo?

Ranga, aš žiūrėjau Triumph firmos, buvo tokios, kurios tamposi, bet labai jau negražiai atrodė, tad pirkau vienu dydžiu didesnę ir tiek...
ranga
Kaktuseli,

Kaip rašė nestuke.gif skaudančios krūtys nėštumo pradžioje yra normalu ir skausmas vėliau praeina smile.gif

Kiek aš žinau, krūtis labai svarbu ruošti būsimam maitinimui, pav. patrinti su šiurkščiu rankšluosčiu (žinoma, kai jos nebebus tokios skausmingos). Aš esu pratusi prausdamasi naudotis šepečiu, tai trindama visą kūną neaplenkiu ir krūtinės.

O kad maitinant leliuką nesutrūkinėtų speneliai - labai padeda BEPANTHEN tepaliukas, kuriuo išteptų spenelių nereikia nuplauti. Be to šiuo tepaliuku bus galima tepti ir paraudusį kūdikėlio užpakaliuką thumbup.gif
pranciska
Man-6mėnuo, bet krūtis tebeskauda- ypač nusiėmus liemenėlę. Anksčiau krūtys buvo mano erogeninė zona, dabar, kai vyras prie jų prisiliečia- žiauriai nemalonu ir skausminga..Su pirmaisiais taip nebuvo...
indrutee
man krutines ir nestumo pradzioje neskaudejo tik va spenelius tai pradejo skaudet kelios dienos nuo pastojimo sis pozimis ir buvo kad as laukiuosi thumbup.gif nestuke.gif
o daba ir ju nebeskauda
katuksss
O man vis dar skauda krutine verysad.gif
vikuliukas
as irgi vargstu su krutine verysad.gif
I trimestra ji tempesi, dege, perstejo, niezejo istisai doh.gif gavau tepliotis visokiais kremukais, na siaip padejo Pregnacare kremas nuo striju. gal del to, kad jis toks tirstas rolleyes.gif nepasakyciau, kad krutine padidejo. na gal puse dydzio. anksciau budavo mazasis B, o dabar normalus ir tiek. va, o po to krutine nustojo skaudeti, bet uztat prie speniuku kaip negalejau prisiliest, taip ir negaliu po siai dienai. jie tooookkkieeeee jautrus unsure.gif as bijau ir pagalvoti, kas bus, kai reikes maitinti. muset numirsiu is skausmo pirmm savaitem unsure.gif na, o jei vyras netyciom prisiliecia prie speneliu, tai jausmas lyg zaibas trenktu unsure.gif verysad.gif ech... verysad.gif
marezagare
man tai gydytoja patare grudinti su vandeniu.ryte po siltu praustis vakare saltu.zinokit man padejo.na kaip skaudet visvien kazkiek skaudejo bet tapo ne tokios jautrios. biggrin.gif
vikuliukas
QUOTE(marezagare @ 2006 05 14, 11:32)
man tai gydytoja patare grudinti su vandeniu.ryte po siltu praustis vakare saltu.zinokit man padejo.na kaip skaudet visvien kazkiek skaudejo bet tapo ne tokios jautrios. biggrin.gif
*

niu reiks ir mums pabandyt unsure.gif gal pades g.gif unsure.gif
indrutee
krutines nebeskauda nuo 2trimestro thumbup.gif
Ingabi
Oi, pas mane su pirmuoju vaiku krūtys visus 9 mėn. skaudėjo, o dabar tik 5 sav. o krūtys jau vienu dydžiu didesnės ir nerialiai jautrios doh.gif
Garbanele
Mano krutys be galo buvo jautrios pirmam trimestre, dabar jautrus tik speneliai. Jautru net palietus, tai nusimaudzius tenka labai atsargiai nusisluostyti...
Siaip del to nesijaudinu, nei pati ju ciupineju nei vyrui leidziu blush2.gif Esu atsargi, todel, jokio skausmo ir nejauciu!
DainaFabio
Mergaiciukes nestuke.gif prasykit, kokias nesiojate liemeneles - juk musu krutine siuo ypatingu laikotarpiu ne tik padideja, bet ir pasunkeja. Ar ir jus kartais jauciate, kaip issitempusi oda virs krutines? Galvoju, kad pats laikas isigyti liemenele platesnem petneselem, kad issaugociau krutines forma. Ar yra spec. liemeneliu nestuke.gif ar tiesiog renkates kitokius modeliukus? Parasykit!! Nes truputi pasimetusi esu.
Nerytė
QUOTE(DainaFabio @ 2006 06 12, 12:06)
Mergaiciukes  nestuke.gif prasykit, kokias nesiojate liemeneles - juk musu krutine siuo ypatingu laikotarpiu ne tik padideja, bet ir pasunkeja. Ar ir jus kartais jauciate,  kaip issitempusi oda virs krutines? Galvoju, kad pats laikas isigyti liemenele platesnem petneselem, kad issaugociau krutines forma. Ar yra spec. liemeneliu  nestuke.gif ar tiesiog renkates kitokius modeliukus? Parasykit!! Nes truputi pasimetusi esu.
*

as dar nesioju savo turetas liemeneles, nors veliau zadu pirkti specialia liemenele su platesnem petnesom ir maitinanciai mamai, kur atsisega kauselis (nezinau kaip paaiskinti, kad nereikia nusiimti liemeneles, o tiesiog kai maitini leliu tai tik atsisegi ta kauseli ir issiemi kruti)
DainaFabio
dekui, Neryte! Maciau as tu spec. liemeneliu ir Chicco ir Prenatal parduotuvese, bet pries pirkdama norejau kitu besilaukianciu nuomones pasiklaust. mat tos spec. liemeneles paprastai l. daug kainuoja, noriu but tikra, kad paskui nesiosiu...
sarafea
As irgi pirksiu veliau maitinimui ta su nusisegimu.O dabar tai man nebe krutys jautrios o speneliai,net nuo liemeneliu skauda.O jei dar uzkliuvu,tai ojojoi. doh.gif Bet tikiuosi praeis.Anksciau ir krutys skaudedavo,dabar maziau.O kai dar labiau pasunkes tai manau skaudes...
darau as tuos saltus kontrastinius dusiukus krutinei,labai smagu buna kaip nauja,ir pati zvalesne pasidarau. mirksiukas.gif
indrutee
niu va baigiau krautis tase i ligonine... thumbup.gif o paskutinis pirkinys buvo liemenele....
Nerytė
QUOTE(indrutee @ 2006 06 17, 02:27)
niu va baigiau krautis tase i ligonine... thumbup.gif  o paskutinis pirkinys buvo liemenele....
*

tai sekmes JUMS 4u.gif
sarafea
QUOTE(indrutee @ 2006 06 17, 00:27)
niu va baigiau krautis tase i ligonine... thumbup.gif  o paskutinis pirkinys buvo liemenele....
*

O kiek jum jau beliko? blush2.gif Ar jau ant nosies gimdyt? ax.gif Daug islaidu susidare?Oi nu ir priklausinejau... blush2.gif
indrutee
QUOTE(Nerytė @ 2006 06 17, 16:18)
tai sekmes JUMS  4u.gif
*

oi aciukas ax.gif

QUOTE(snaige @ 2006 06 17, 16:43)
O kiek jum jau beliko? blush2.gif Ar jau ant nosies gimdyt? ax.gif Daug islaidu susidare?Oi nu ir priklausinejau... blush2.gif
*

1.O kiek jum jau beliko?---mums liko 30dieneliu, bet gyd dar pries men man prognozavo kad galiu anksciau pagimdyt del aktyvios skydliaukes...ir pasake jei nepagimdysi iki birzelio 15d ateik ax.gif niu ir nepagimdziau nes saziningai geriau vaistukus ir jauciu kad skydliauke pasitaise....ryt t.y.jau siandien suzinosiu tyr atsakyma...
2.Ar jau ant nosies gimdyt?---tikiuosi istemsiu iki liepos 19d nestuke.gif
3.Daug islaidu susidare?---galiu pasigirt kad tuos visus didziausius pirkinius gavom dovanu thumbup.gif t.y. vezimas, auto-kedute, lovyte, visa patalyne, manieza..... o mum tik liko smulkmeneles thumbup.gif bet galiu pasakyt kad ir ant tu smulkmeneliu daug iseina doh.gif
Nerytė
QUOTE(indrutee @ 2006 06 19, 02:38)

3.Daug islaidu susidare?---galiu pasigirt kad tuos visus didziausius pirkinius gavom dovanu  thumbup.gif  t.y. vezimas, auto-kedute, lovyte, visa patalyne, manieza..... o mum tik liko smulkmeneles  thumbup.gif  bet galiu pasakyt kad ir ant tu smulkmeneliu daug iseina  doh.gif
*

tiesa pasakius as net bijau pagalvoti kiek mums viskas kainuos unsure.gif kai nieko neturi ir viska viska reikia susipirkti, nu bet bus dziaugsmelio pirkti biggrin.gif , tik labai jau per kisene jausim ax.gif
indrutee
QUOTE(Nerytė @ 2006 06 19, 16:11)
tiesa pasakius as net bijau pagalvoti kiek mums viskas kainuos unsure.gif  kai nieko neturi ir viska viska reikia susipirkti, nu bet bus dziaugsmelio pirkti  biggrin.gif , tik labai jau per kisene jausim  ax.gif
*

o as visad galvojau kad apsipirkt bus labai idomu...bet kai pradejom supratau kad gan sudetinga nes per didelis pasirinkimas ir tada nebezinai ko nori doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif niu bet idomiau kai nusiperki ir namie beveik kiekviena diena apziurineji.... lotuliukas.gif
Nerytė
QUOTE(indrutee @ 2006 06 20, 00:53)
o as visad galvojau kad apsipirkt bus labai idomu...bet kai pradejom supratau kad gan sudetinga nes per didelis pasirinkimas ir tada nebezinai ko nori  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  niu bet idomiau kai nusiperki ir namie beveik kiekviena diena apziurineji.... lotuliukas.gif
*

man irgi bus tokia problema, kai didelis pasirinkimas tai issirinkti negaliu doh.gif , nu bet kaip nors bendrom jegom nuspresim kas geriausia bus musu leliui wub.gif
indrutee
QUOTE(Nerytė @ 2006 06 20, 11:52)
man irgi bus tokia problema, kai didelis pasirinkimas tai issirinkti negaliu  doh.gif , nu bet kaip nors bendrom jegom nuspresim kas geriausia bus musu leliui  wub.gif
*

o sunkiausia buvo tada kai mano nuomone nesutapo su vyro doh.gif niu bet nieko susitarem...
VOLVIKE
Gerai kad mano nuomonė sutapo su vyru tai jokių problemų,mano tašytė jau sukrauta nes liko mums tik savaitėlė tongue.gif Ir tik dabar pajutau kad patys speneliai tapo jautrus,antram trimestre tai krūtis skaudėjo o dabar blink.gif tikriausiai ruošiasi maitinimui biggrin.gif biggrin.gif
Nerytė
QUOTE(HONDIKĖ @ 2006 06 21, 18:54)
Gerai kad mano nuomonė sutapo su vyru tai jokių problemų,mano tašytė jau sukrauta nes liko mums tik savaitėlė  tongue.gif  Ir tik dabar pajutau kad patys speneliai tapo jautrus,antram trimestre tai krūtis skaudėjo o dabar  blink.gif  tikriausiai ruošiasi maitinimui  biggrin.gif  biggrin.gif
*

o man dar tik 10 sav. bet ir krutine skauda, tokia sunki ir speneliai jautrus, o kai einu i baseina, tai saltam vandenyje jie taip stovi blush2.gif doh.gif , maniskis sako, kaip antenos lotuliukas.gif
raskila
vaje prisiskaiciau, man tik pati pradzia, o krutis taip tempia, tokios skausmingos, tai kas bus toliau?
Shopaholic
QUOTE(raskila @ 2006 07 02, 17:33)
vaje prisiskaiciau, man tik pati pradzia, o krutis taip tempia, tokios skausmingos, tai kas bus toliau?
*

Man ir jau 8 sav kazkur ir krutine tempia ir skauda vis daugiau doh.gif o nuo pykinimo (dar per tokius karscius) atrodo sirdis sustos tuoj doh.gif
Garbanele
Man nestumo pradzioje krutines irgi buvo jautrios, siuo metu nelabai, bet va vienas spenelis kazko skauda, toks kietesnis, paspausti vos galima, ir priespienio is jo maziau bega, kazin kas tai galetu buti? g.gif g.gif
Forgete
O man skaudejo skaudejo krutine ir vakar nustojo. Del to labai issigandau ir puse nakties nemigojau. Dabar tik siek tiek jauciu maudima kai prilieciu, o siaip visai normaliai. Kazin cia normalu ar nelabai pastojau neseniai, paskutines mmm birzelio 27.
modestasta
Sveikutes man irgi nestumo pradzioje labai skaudejo krutys bet kogero tik pirmaji trimestra sutrukinejo vien strijos gal todel dar vis maitinu blush2.gif g.gif
Laumiux
Man nėštumo pradžioje irgi labai skaudėjo visas krūtis. Kolegė (pati maitinusi iki 2 metų) sakė, kad tai pieno liaukos auga. Nepastebimai tas skausmas dingo, bet nepaprastai jautrūs tapo speneliai. Tiesiog negaliu net prisiliesti. Ką čia prisiliesti... Kai važiuoju mašina, tai nuo diržo jaučiu diskomfortą net per kelis rūbus. Tai ir laikau diržą ranka, kad nesiliestų verysad.gif
Burbulytis
O kiek dienu po ovuliacijos turi pradet skaudet, jei pastoji? Kazin, ar buna, kad laukiesi, o neskauda?
Artulia
QUOTE(Burbulytis @ 2006 08 22, 18:54)
O kiek dienu po ovuliacijos turi pradet skaudet, jei pastoji? Kazin, ar buna, kad laukiesi, o neskauda?
*

Nebutinai visoms pastojusioms skauda krutis, cia labai individualu, kaip ir su pykinimu - vienas nestuke.gif pykina, o kitu nepykina. Krutis gali neskaudeti, o buti tiesiog jautresnes nei iprastai. O siuos visus pokycius galima patirti jau pirmosiomis pastojimo dienomis, nes jau tuo metu organizme vyksta didziuliai hormoniniai pokyciai.
Natalija Kociene
sveikutes, visos busimos ir esamos mamytes.... nestuke.gif mums papukai pradejo skaudeti jau nuo primu pastojimo dieneliu ir vis dar skauda.... blush2.gif anksciau verkdavau, kad maziukai labai, o dabar thumbup.gif ir vis dar auga, nors tik nepilni 3 menesiukai... tongue.gif jei nenustos augt, bijau, kad pilvukas gali buti mazesnis... lotuliukas.gif nakti labai nepatogu miegoti, skauda, tai stengiuosi miegoti su memenuku ir sportine maikute, kad taip nesimaisytu visur.... biggrin.gif blush2.gif tai kada jos ten baigia sirpt? lotuliukas.gif nestuke.gif
tanitausa
QUOTE(Natalija Kociene @ 2007 01 19, 14:26)
sveikutes, visos busimos ir esamos mamytes.... nestuke.gif mums papukai pradejo skaudeti jau nuo primu pastojimo dieneliu ir vis dar skauda.... blush2.gif anksciau verkdavau, kad maziukai labai, o dabar thumbup.gif  ir vis dar auga, nors tik nepilni 3 menesiukai... tongue.gif jei nenustos augt, bijau, kad pilvukas gali buti mazesnis... lotuliukas.gif nakti labai nepatogu miegoti, skauda, tai stengiuosi miegoti su memenuku ir sportine maikute, kad taip nesimaisytu visur.... biggrin.gif  blush2.gif tai kada jos ten baigia sirpt? lotuliukas.gif  nestuke.gif
*

cia tas sirpimas kiekviena skirtingas, man krutine skaudejo tik iki 8 savaites o dabar liuks, bet as irgi su sportine liemenele miegu, kad nenukartu lotuliukas.gif
foje
O man krutine skauda nuo pat pastojimo pradzios.Nakti labai padeda sportine liemenele-be jos su kiekvienu pasisukimu jauciu skausma.Kai vaiksciojau su pirmu,skaudejo tik pradzioj,po to praejo.Idomu kiek dar skaudes si nestuma?
*Dalia
Man taip pat nuo nėštumo pradžios krūtinė tapo labai jautri ir skausminga. Kai laukiausi pirmojo vaikiuko, tikrai tokia nebuvo.
Viktut
Man krutine skaudejo nuo pirmos pastojimo savaites. Kai dar nezinojau, galvojau, kad koks uzdegimas (mastopatija), todel geriau Mastodinon. Dabar vis dar paskauda, bet ne taip baisiai, kaip pirmom dienom. Idomiausia, kad naktim labiausiai skauda. Kai verciuos ant kito sono, tai jauciu, kaip jos dylgcioja, tempiasi. kazkur skaiciau, kad einant miegot nelabai patartina detis liemeneles, tam kad jos butu laisvos, neuzspaustume kraujagysliu, kad bent jau nakti pailsetu nuo tu poponesiu smile.gif Tai kolkas ir nededu. Bet kai paskaiciau, kad jau kaikurioms priespienis bega, nu tai kur jau be liemenuku... dar ir su ideklais reiktu smile.gif
Aniutik
vaje vaje tas krutu skausmas... man tai ir skauda, net darbe isbut negaliu. namuos tai net be lemenuko pavaikstau, tik nezinau kiek tas gerai g.gif
o siaip tai kai draugas smarkiau apsikabina uzsimirses ar ka, tai atrodo isprotesiu unsure.gif
aguoler
man tai irgi begalo skauda krutine, anksciau tai vyras sakydavo ji tokia karsta buvo kad net degdavo, tai cia turbut kol didejo, nes dabar padidejus tai gerokai ax.gif dienom vaikstau su sporine liemenele tai net nejauciu nes fainai apsitempia biggrin.gif o nakti stengiuos miegot nuoga kad nebutu istisai aptempos, tik nezinau ar cia gerai? gal paskui nukars, gal reikia ir nakti miegoti su liemenele?
g.gif
lijo
QUOTE(Gytr @ 2006 08 23, 11:58)
Nebutinai visoms pastojusioms skauda krutis, cia labai individualu, kaip ir su pykinimu - vienas  nestuke.gif  pykina, o kitu nepykina. Krutis gali neskaudeti, o buti tiesiog jautresnes nei iprastai. O siuos visus pokycius galima patirti jau pirmosiomis pastojimo dienomis, nes jau tuo metu organizme vyksta didziuliai hormoniniai pokyciai.
*

drinks_cheers.gif

man, pvz., skaudėjo maždaug nuo 6 iki 14 sav. g.gif po to niežtėt pradėjo tongue.gif
viola28
Man krūtys pradėjo skaudėti nuo pirmos pastojimo dienos. Padidėti tai nelabai padidėjo, bet pasidarė kietesnės ir jautresnės, ypač speneliai blush2.gif Prieš einant miegoti pastoviu po šiltu dušu, tada jos atsileidžia ir neskauda thumbup.gif Patariu
mst
QUOTE(Aniutik @ 2007 05 04, 17:31)
vaje vaje tas krutu skausmas... man tai ir skauda, net darbe isbut negaliu. namuos tai net be lemenuko pavaikstau, tik nezinau kiek tas gerai  g.gif
o siaip tai kai draugas smarkiau apsikabina uzsimirses ar ka, tai atrodo isprotesiu  unsure.gif
*

Pakentėk ir MB paprašyk, kad pasaugotų4u.gif Man prieš kiekvienas mmm jautrumas ir skausmas beprotiškas būdavo, taip pat ir pirmomis nėštumo savaitėmis, paskui praėjo, jau pamiršau tą skausmelį 4u.gif
rutyte11
As laukiuosi trecia savaite ir man jokiu skausmu nera, tik keistai aplink spenelius tas rudas plotas issiplete ir tapo dar tamsesnis g.gif
Kazi kaip tokiu atveju?
Ar taip kam buvo?
Vismantė
QUOTE(rutyte11 @ 2007 05 24, 10:06)
As laukiuosi trecia savaite ir man jokiu skausmu nera, tik keistai aplink spenelius tas rudas plotas issiplete ir tapo dar tamsesnis  g.gif
Kazi kaip tokiu atveju?
Ar taip kam buvo?
*

taip buna. Tai normalu wink.gif Nesijaudink.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.