Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kėblumai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
*Saulyte
Laba diena.

Butas buvo įsigytas abiejų sutuoktinių lėšomis, bet įsigijimo metu registruotas mano mamos vardu. Po kelerių metų notariškai patvirtinome dovanojimo sutartį mano vardu (Mama padovanojo butą man). Per bendrus gyvenimo metus butas buvo remontuojamas. Pagal teisybę, mano manymu, skyrybų atveju butas priklauso abiems sutuoktiniams, bet dokumentaliai-ne. Vis dažniau namuose užsimenama apie skyrybas. Vyras reikalauja notariškai pasirašyti sutartį, kad butas lygiom dalim priklauso abiem, kad skyrybų atveju viens be kito sutikimo negalėtume buto nei parduot, nei išsikeist, nei išnuomot. Jei nepasirašysiu šios sutarties jis grasina man, kad gyvenimo nebus ! Dar yra 2 nepilnamečiai vaikai. Patarkite, kaip pasielgti. Nebežinau ką daryt, spaudimas iš vyro pusės vis didėja ir vis dažniau apie tai užsimena.

Pagarbiai
Iš anksto dėkoju
Gedmantas Gedminas
[B]Iš klausimo supratau, kad pagal dokumentus butas priklauso tik Jums, kaip asmeninė nuosavybė. Jei formaliai taip yra, tai skyrybų atveju vyras neturi teisės į buto dalį. Dalinant turtą jis gali reikalauti kompensacijos už buto pagerinimą (remontą).
Kaip pasielgti spręsti Jums. Jūs aišku galite sutikti ir perleisti dalį buto vyrui, dabar ar skyrybų atveju sudaryti turto dalybų sutartį kurią patvirtins teismas. Galite susitarti, kad vyras gauna pusę buto, tačiau jis palieka šią dalį vaikams kaip "alimentus" ir pan.
[/B]
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.