Situacija tokia: dariau echo nestumo pacioje pradzioje. Nustate is pradziu max. 5 sav., po dvieju savaiciu 7, po dar dvieju 9-10. Gydytoja ziurejo ir matavo ta pati. Po dvieju savaiciu nueinu pas savo ginekologa, ir paprastos apziuros metu jis daro isvada, kad nestumas 9 savaiciu. Iskaitai itrauke, liepe pasirodyti po menesio ir tada darys dar viena echoskopija. As jam lyg ir minejau, kad turetu buti jau kokia 10-11 savaite, bet tas mano pastabas gine ignoravo ir dokumentouse visur pazymejo 9 sav. Klausimas: kas suklido? Is vienos puses del savo ginekologo profesionalumo neturiu jokiu abiejoniu. Is kitos, o gal man nesivystantis? Ar gali gyd. paprastos apžiuros metu pastebeti nesivystanti? Pasidalinkit prasom patirtimi, kam teko susidurti...
As db laukiuosi antro ir jei mane atmintis nemaiso tai geriau jau echoskopas nes pagal vaisiaus dydi ( jo ismatavimus) nustato kiek laiko.o kaip gine paziurejes nusprendzianet nzn , matai jei skrituliuka suka ir ziuri
QUOTE(Liora @ 2008 08 06, 18:50) Situacija tokia: dariau echo nestumo pacioje pradzioje. Nustate is pradziu max. 5 sav., po dvieju savaiciu 7, po dar dvieju 9-10. Gydytoja ziurejo ir matavo ta pati. Po dvieju savaiciu nueinu pas savo ginekologa, ir paprastos apziuros metu jis daro isvada, kad nestumas 9 savaiciu. Iskaitai itrauke, liepe pasirodyti po menesio ir tada darys dar viena echoskopija. As jam lyg ir minejau, kad turetu buti jau kokia 10-11 savaite, bet tas mano pastabas gine ignoravo ir dokumentouse visur pazymejo 9 sav. Klausimas: kas suklido? Is vienos puses del savo ginekologo profesionalumo neturiu jokiu abiejoniu. Is kitos, o gal man nesivystantis? Ar gali gyd. paprastos apžiuros metu pastebeti nesivystanti? Pasidalinkit prasom patirtimi, kam teko susidurti... Echoskopu 8-12 sav. matuojamas virsugalvio-sedmenu matmuo.
Na as pernesiojau savo vaika, del tu echoskopu matavimu. Nes echoskopo parodymai skiresi nuo men. datos apie 2 sav. ir taip visa nestuma. Gimdymo veikla buvo silpna, ir mane neskatino dar 3 sav. po termino (nuo mmm datos) Vaikas gime is zaliu vandenu ir ryskiai pernesiotas. Daugiau nekada netikesiu echoskopo parodymais.
siaip echoskopas tiksliai nenustato
Man antros dukrytes termina nustate pagal echo kazkur 12sav, nes mmm nevisada budavo del to, kad dar maitinau pirmaja. Gime tiksliai ta diena
QUOTE(Liora @ 2008 08 06, 10:50) Situacija tokia: dariau echo nestumo pacioje pradzioje. Nustate is pradziu max. 5 sav., po dvieju savaiciu 7, po dar dvieju 9-10. Gydytoja ziurejo ir matavo ta pati. Po dvieju savaiciu nueinu pas savo ginekologa, ir paprastos apziuros metu jis daro isvada, kad nestumas 9 savaiciu. Iskaitai itrauke, liepe pasirodyti po menesio ir tada darys dar viena echoskopija. As jam lyg ir minejau, kad turetu buti jau kokia 10-11 savaite, bet tas mano pastabas gine ignoravo ir dokumentouse visur pazymejo 9 sav. Klausimas: kas suklido? Is vienos puses del savo ginekologo profesionalumo neturiu jokiu abiejoniu. Is kitos, o gal man nesivystantis? Ar gali gyd. paprastos apžiuros metu pastebeti nesivystanti? Pasidalinkit prasom patirtimi, kam teko susidurti... Ta prasme, paciupinejo pilva ir nustate 9 savaites?
mano zuikiukas gime butent ta diena , kaip rode echoskopas, nemanau kad ir kaip jau bebutu patyrusi gine , kad ji milimetru tikslumu gali apciuopti. beto mano ginius net ir neziurejo ranka, jis viska nustatinejo su echo, tik tepineli man eme tiek ir kaklelio atsidaryma tiek tos apziuros buvo, nes sake ner ten ko list
mano gine panasiais pasake, kad nera ko ten listi, tikrina echoskopu. Nors mums dar tik 11 sav., bet ir pagal menesines ir pagal echo visiskai sutampa laikas.
Nu ir ką? Aš tiksliai žinau dieną kada pastojau, bet iš kur galiu žinot kada lelius gims? Normalus laikas gimimui 37-42 sv. Tai va
Tas ir yra kad žinant pastojimo datą nevisada galima apskaičiuoti tiksliai kada terminas, nes kiaušinėlis nevienodai greitai keliauja link gimdos ir nevienodai greitai ten įsitvirtina. Dėl to tie echoskopai būna gana tikslūs paprastai, nes tarp 9-12 sav. vaisius auga daugmaž vienodai.
O man echoskopas rodo pievas
manau gydytoja, nes lelius gali ir siek tiek paskubeti augti
Manau, kad echoskopu galima tiksliau nustatyti, kiek laiko istikruju yra vaisiui. As kai antra karta nuejau pas daktare echoskopas rode 11sav, o pagal menesines iseina 10 sav, tai gine sako, na man pagal echo jis didesnis atrodo, bet sako pradzioje visko buna, tad jau kai nueisiu kita karta, tai yra apie 18-19 sav sako jau tikrai matysime, kiek tam maziukui tiksliai laiko
o as net neisivaizduoju
vaikiukai auga netolygiai, tai gali buti, kad tiesiog mazai paaugo per savaite ir atrodo kaip 6 savaiciu..be to nuo echoskopo tipo priklauso, ar vaginalinis ar isvirsinis.
O siaip tai, ar sirdute jau girdejai? QUOTE(dovilyteee:) @ 2008 08 07, 10:18) laukiames dvynuku,tai kazkur vieno dvynio laikas pgl echo buvo 9 sav.o kito 10sav.ir 5dienos,o pgl mmm kazkur 11 sav.nestumas,tai va,nepergyvenk,cia jokiu tikslumu 100% nera Va puikiausias pavyzdys, kad echoskopas tėra aparatas
manau tiksliausia pagal mmm
Mano atveju echoskopas nustate geriau(gimdyti turejau pagal daktarus rugsejo pradzioje,o pagimdziau pabaigoje),kaip patikrine echoskopu ir pasake kada tureciau gimdyti taip tuo laiku ir pagimdziau
O as buvau pas gine kai man buvo 5-6 sav. , kele ant kedes ir ziurejo echo, rode kaip atrodo, bet nei sirdeles duziu, nei ko nors kito dar nepasake, tad labai laukiu 27d., nes turesiu vel eiti(turetu buti jau 9 sav.). Labai idomu ka pasakys, man tai pirmas neštumas, tai net nezinau kaip turiu jaustis ir kaip elgtis, tai sedziu diena is dienos supermamoj ir renku zinias.
as dar irgi nelabai suprantu kuom geriau pasitiket..gine su echoskopu - geriausias duetas
As si sekmadieni pirma syki susipazinau su savo pilvelio gyventoju, sake kad pagal paskutines MM yg turetu buti 5 sav., bet pagal echoskopa paskaiciavo 4 sav., nes puslele per maza kaip 5 sav pasirode
Kazkas teisingai cia parase, kad leliukas auga ne vienuodai. Mano gydytoja pasake, kad vis delto tiksliausia skaiciuoti ir nustatyti nestumo savaites pagal menesines.
Na su pirmu nestumu tiksleslis buwo echoskopas, su dabartiniu wiskas 100% atitinka pagal MM. Bet yra toks dalykas MM yra tikslus tada kai menesines buna tikslios kaip sweicariskas laikrodis, uztrunka ta pati dienu skaiciu, kartojasi irgi sistemingai - tada ir owuliacija iwyksta pagal ta skaiciuojamaja gydytoju formule. Bet jeigu menesines issibalansawe MM formule tikrai nebus tiksli ~ sawaite skirsis. Pagal echo... kazkur skaiciau, kad apie ~12 nestumo sawaite (pagal MM) nustatomas echoskopu tiksliausias busimo gimdymo laikas, nes iki 12 saw. wystosi wienodai (t.y. wiena sawaite tas atsiranda kita tas ir pan, bet wiskas sistemingai) ir nuo to laiko pradeda skirtingai augti, t.y. su kekwienu weliau darytu echo gali skirtis gimdymo data, nes pradeda kleckiukai augti pagal "genus" na kas stambesnis, kas smulkesnis, kas aukstesnis ir pan... O ju amzius nustatomas tam tikrus ismatawimus atlikus echo metu, del to skiriasi apimtys skiriasi ir rodomas laikas
mano gine nustate kad gimdyti jau siandien tureciau,ligoninej kai pirma karta dare ekoskopa irgi nustate lapkr keturiolikta,atitiko diena i diena.o jau kai paskutini ekoskopo tyrima dare kitas gydytojas sake kad lapkr penkiolikta,tai ir nelb skiriasi tik idomu kaip bus ar kuris nors atspejo
manau kad ekoskomas
As ir pritariu, kad echoskopas tikslesnis, nes man pati gine pasake, kad ko gero blogai nestumo dydi nustate ir nusiunte echoskopui
pagal echo man parodė 4sav ir 2 dienas,pagal MM turėtų būti 6sav
man daktare nustate kad yra 23 savaitės, o kai padarė nuotrauka su echoskopu tai pasakė kad yra 24 savaitė
o šeip manau tiksliausiai gali parodyti echoskopas, nes juo galima matyti visus leliuko matmenis
is tikruju, tai niekas taip nesismulkina - savaite ten ar ten. juk tik mazas procentas kudikiu gimsta nustatyta diena.
mano nuomone kad echoskopas tiksliau visdelto ismatuoja iki milimetru
Kiek zinau, tai echoskopas tiksliausiai nustato nestumo dydi iki 12 sav., o po to jau kiekvienas vystosi individualiai.
Pirmą kartą ekoskopą darė 7sav. tai atitiko pagal mm, o 18sav kai žiūrėjo, tai gydytoja sakė, kad pagal organų išsivystymą yra tik 17sav.
man pagal mmm turejo buti 7sav,bet padarius echo atitiko tik5 sav.nestuma,bet as ir pati galvojau kad tik 5sav turi buti,nes jauciau kad ovuliacija buvo veliua,bet nuo 12sav leliukas pradejo sparciai augti tai dabar ne tik pasivijo tas dvi sav,bet net lenkia,todel gimdymo data paliko pagal mm,bet jei nepagimdysiu tada tai 2sav ramei dar lauksime,nes pagal pirmus echo jis jaunesnis,tik veliau sparciai augti.
man vakar gine taip pasake...kad gimdymo data pagal mmm ar pagal ekoskopa, tai cia tik daktaram reikia, na mazdaug...o kiekvienas vaikas pats pasirenka kada jam gimt...
As tada isvis nezinau tiksliai kada man gimdyt
Mano gine sake, kad tiek ji gali apsirikti keliom dienom ar savaite tiek echoskopo paklaida sako buna apie 2 sav, taip kad atsipalaiduokit ir dziaukites, kad viskas gerai, kad vystosi gerai, nes ta gimdymo data nusistato tik orentacine, o sake normalu 2 sav iki tos datos pagimdyti ir 2 sav po nustatytos datos, tad tikslios dienos vistiek nezinosit
Man kai 7 savaicių pirmą kartą darė echoskopiją tai sutapo ir su gydytojos skaičiavimu. paskutini karą kai dare, tai pagal gydytoja 19 sav. o pagal echoskopą nėštumas atitiko 20 sav. Manau, kad tiesiog didesnis leliukas auga. Kai pirmo vaiko laukiaus tai kiek darė echoskopiją tai visą laiką sutapdavo su gydytojos paskaičiavimu.
sveikos,gal yra kam taip buve kaip man.dabar yra 36savaites,bet echoskopas rodo 33savaites.labai atsilieka,pagulde mane savaitei i dienini stacionara,ir nezinau ko tiketis,daktarai konkreciai dabar nieko nesako ko laukti toliau.
|