o buvo taip....
terminas buvo 12.10, bet visi taip lauke mazyles kad matyt ji neiskente ir sugalvojo paankstint

Sestadieni (11.29)nusipirkom lovyte, sustatem, paklojom... (33sav vos nepagimdziau tai buvo baisu

) nu sakau dabar jau gali gimt

11.30 isvaziavom pas tevus (uz 100km), visi stebejosi kaip as nebijau

jau kelios dienos vis lyg ir kazkas begdavo po biski man ten.. pirma karta jau galvojau kad vandenys, nes dzinsai perslapo. bet kadangi paskui nieko nebuvo, tai apsiraminau. Na tada sekmadieni (11.30) jau dazniau pasikartodavo, nutariau paskambint gydytojai ir pasiklaust. Sako atvaziuok, visko gali buti... Lekem su vyru... greitai pasiemem tases is namu ir i ligonine! Sakau - Pampersu neturim! nieko...
gydytoja apziurejo - kaklelis neatsidares ir paleido namo, nors aparatai jau fiksavo normalius saremius, bet man nieko neskaudejo, o kadangi gimda susitraukinejo nuo 33sav, tai nieko neiprasto...
vaziuodami namo nusipirkom Pampersu, Tavo vaika nusipirkau. Valgom namie - sakau vyrui, kad jauciu nedaug liko laukt kol pamatysim

kazkaip jau reguliariai 1.5h saremiukai neskausmingi buvo... nuejom miegot...bet miegas neeme. Pradejau skaityti zurnala..skaiciavau saremiuku trukme... vyras lakste rukyt kas 20min. na nusprendziau kad man jau gimdymas prasideda, nes jausmas lyg ir stiprejo... 24.00 paskambinau gydytojai - sako vaziuokit, as susitariau su akusere kad tave priimtu, as atvaziuosiu

tai ji zinojo ka gimdysiu sianakt ir nesake!!!

Ligoninej vel kelnes slapios patapo - sakau jau tikrai vandenys!!! kol mus priregistravo, tai

aciu dievui vyras buvo sutvarkes mano sukuosenas, tai niekas ten nesikesinho manes skutineti! Tai va patalpino mus i gimdykla, suzinojau kad gydytoja buvo susitarus su labai faina akusere, zodziu pagulde mane, vyrui foteli atnese

prijunge vaikiuko sirdelei matuoti... sako miegokit... nu kur ten miegosi pries toki ivyki!!! kalbejom, tylejom, mastem... po keliu valandu pagalvojau kad skausmas stipreja ir nutariau nerisikuot ir nelaukt kol baisiai skaudes, pasakiau kad noriu epiduro

Padare man ji.. labai fainas anesteziologas

viska aiskino, klausinejo, zodziu nukreipinejo mano demesi nuo skaumelio

kai jau suveike epiduras, buvau visa apsipatenkinus! Iejo vyras su akusere - ji sako: nu va sakiau kad sypsosis! Zodzi uvyrelis jau panikavo, kad man skaudes ir t.t. o akusere ji ramino.. na ir prasidejo... as skaitau zurnala, vyras su akusere iseina tai kavos pagert, tai parukyt

Tiesa, man leipe nesidaryt jokios klizmos - sake, kam to reikia!
Prabuvom taip iki 6h.. atejo mano gydytoja paziurejo ir sako - nu va, tuoj gimdysim

as vyrui sakau kelkis! o jis prasimere (miegojo gale mano koju) ir ziuri apakes, nieko nesupranta is miegu (miegojo gal 40min). Zodziu kol susiprato...gydytoja pasiruose su akusere.. Liepe bandyt stumt kai noresis

nu tai taip bandziau vis gal 20min ar daugiau... kazkaip juokas eme, galvoju prigasdinau vyra kaip sunku gimdyt, o cia... tai tada vistiek isitverus jo rankos laikiausi, zodziu imitavau gimdyma

(p.s. vandenys jokie nebuvo nubge, gydytoja nuleido apie 3h

) aisku, dar po 10min jau vaidinti nebereikejo... norejosi kuo greiciau isstumti! gydytoja pasake kad plaukiukai sviesus...tada buvo biski nelabai jau linksma, vyra sgalva gloste, o as per saremi susilenkdavau kad nesupratau kaip man taip pavyksta

bet tas labai greitai baigesi ir 6.40 jau gime musu mergyte!!! Is tos laimes net neatsimenu kaip pasake kas gime, rodos kitaip ir buti negalejo! Vyro pirmi zodziai - jetus kokia grazi! tikrai grazi buvo! ne melyna, nesusiraukslejusi... gavo 10 balu pagal apgar! Neapsakomas jausmas, kai uzdejo ant krutines... tetis virkstele pats kirpo

Zodziu buvo nuostabu! vat siuvimas tai nelabai patiko, bet kadangi angelelis gulejo ant manes tai kazkaip ne taip skausminga ir buvo...
kai susiuvo, kalbejau telefonu nuo gimdymo lovos ir sakiau kad dar galeciau pagimdyt kokius 10 kartu, jei tik neplysciau! arba krosa dar galejau prabegt

Zodziu GIMDYMAS MAN BUVO TIKRA SVENTE!