Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Terariumai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna
-Sandrita-
Ir viskas prasidejo nuo to, kad is savo mazojo 25 l. akvariumo persikrausteme i 120 l., ir is mazojo parduotuveje pamaciusi vezliuka sugalvojau padaryti terariuma.
Tik va nezinau nuo ko pradeti, kokio grunto reikia, zoliu ir t.t. gal kas jau turit ir pasidalinsit patirtim? ax.gif
mümi
Aš turiu pasidarius terariumą iš akvariumo, bet pas mane ne vežliukas gyvena, o gyvalazdės. biggrin.gif Tai tiesiog padariau tokį dangtį su daug skylučių, kad ventiliuotusi ir viskas...
italė
QUOTE(sandritalt @ 2008 08 06, 22:09)
Ir viskas prasidejo nuo to, kad is savo mazojo 25 l. akvariumo persikrausteme i 120 l., ir is mazojo parduotuveje pamaciusi vezliuka sugalvojau padaryti terariuma.
Tik va nezinau nuo ko pradeti, kokio grunto reikia, zoliu ir t.t. gal kas jau turit ir pasidalinsit patirtim?  ax.gif
*

Nieko ypatingi ir nereikia. Mes turim pribėrę smėliuko, skaldelės ir įdėja medžio šaknį. Ir viskas. Nieko vėžliukas ypatingi nereikalauja. Auga pas mus jau 4 metus thumbup.gif Vasarą iš pajūrio smėliuko parvežam. Tik reikia nepamiršti keisti ten pabarstų tų. Nes pradeda smirdėti. O dangčio tikrai nereikia. Vėžliukas tikrai neišlips lotuliukas.gif
mümi
Bet manau tos specialios lemputės tai reikia g.gif smile.gif
migliukas24
QUOTE(italė @ 2008 08 07, 16:18)
Nieko ypatingi ir nereikia. Mes turim pribėrę smėliuko, skaldelės ir įdėja medžio šaknį. Ir viskas. Nieko vėžliukas ypatingi nereikalauja. Auga pas mus jau 4 metus thumbup.gif  Vasarą iš pajūrio smėliuko parvežam. Tik reikia nepamiršti keisti ten pabarstų tų. Nes pradeda smirdėti. O dangčio tikrai nereikia. Vėžliukas tikrai neišlips lotuliukas.gif
*

GALIU pasiulyti juros smeliuko.
-Sandrita-
nu o vandens??? juk rerikia vandens vezliukui vandens biggrin.gif nes be vandens tik apie 2 sav. gali isgyventi verysad.gif tad maniau reikia deti grunta gal ne smeli, sildytuva, termoreguliacijai palaikyti, filtra....

mümi
Tai čia jau akvariumas o ne trerariumas, aš galvojau,kad tas vežliukas sausumos... biggrin.gif
-Sandrita-
QUOTE(lamella @ 2008 08 07, 19:27)
Tai čia jau akvariumas o ne trerariumas, aš galvojau,kad tas vežliukas sausumos... biggrin.gif
*

tereriumas su vandens balute lotuliukas.gif
italė
Nėra pas mus jokio vandens schmoll.gif Kas antrą ar trečią dieną jį išmaudom. Tiesiog vonioje pripilu vandens tiek kad jis drąsiai siektu dugną. Tik atsargiai, nepaskandinkit mirksiukas.gif Ten jis geria vandenuką, ir taip išvalo viduriukus. Jokių problemų su vėžliuku thumbup.gif Valgo visokius žalumynus. Daržovės ir vaisiai. O terariumo nereikia įruošti visam laikui. Ten gi jis ir kakina. Aš kas 3 savaites viską ten keičiu ir valau. Taip kad per ilgą laiką išbandėm ir akvariumo akmenukus, smėliuką, skaldeę, net žolytės visokios buvom pridžiovinę. Labai jau tie vėžliukai neopūs. Viskas jiems tinka. O lemputę deginam visiškai paprastą stalinę. Tokią prisegamą Senukuose pirkau. Bet deginam tik šaltuoju periodu. Nakčiai visada išjungiam. Vasarą nenaudojam lemputės. Terariumas mūsų stovi ant rytinės palangės.
-Sandrita-
QUOTE(italė @ 2008 08 08, 09:23)
Nėra pas mus jokio vandens schmoll.gif  Kas antrą ar trečią dieną jį išmaudom. Tiesiog vonioje pripilu vandens tiek kad jis drąsiai siektu dugną. Tik atsargiai, nepaskandinkit mirksiukas.gif  Ten jis geria vandenuką, ir taip išvalo viduriukus. Jokių problemų su vėžliuku thumbup.gif  Valgo visokius žalumynus. Daržovės ir vaisiai. O terariumo nereikia įruošti visam laikui. Ten gi jis ir kakina. Aš kas 3 savaites viską ten keičiu ir valau. Taip kad per ilgą laiką išbandėm ir akvariumo akmenukus, smėliuką, skaldeę, net žolytės visokios buvom pridžiovinę. Labai jau tie vėžliukai neopūs. Viskas jiems tinka. O lemputę deginam visiškai paprastą stalinę. Tokią prisegamą Senukuose pirkau. Bet deginam tik šaltuoju periodu. Nakčiai visada išjungiam. Vasarą nenaudojam lemputės. Terariumas mūsų stovi ant rytinės palangės.
*

nu pas mane akva su dangciu, tai apsvietimas jau butu.
Nu cia tik varliukai gyvena, bet kazka panasaus noriu padaryti, kad butu grazu wub.gif ax.gif nes man egzotikos parduotuvej pasakojo kad gerai vanduo pacioj akva tik reikia saleles ir apsvietimo pasisiltinimui biggrin.gif o as dar gi ir zoiliu noriu prisodinti blush2.gif
[attachmentid=153028]
italė
QUOTE(sandritalt @ 2008 08 08, 09:59)
nu pas mane akva su dangciu, tai apsvietimas jau butu.
Nu cia tik varliukai gyvena, bet kazka panasaus noriu padaryti, kad butu grazu  wub.gif  ax.gif  nes man egzotikos parduotuvej pasakojo kad gerai vanduo pacioj akva tik reikia saleles ir apsvietimo pasisiltinimui  biggrin.gif  o as dar gi ir zoiliu noriu prisodinti  blush2.gif
[attachmentid=153028]
*

O tai kaip tu ji valai? Ir ar varliukai nekakina? Nes vėžliukas tai kakina ir tada per kokias 2 savaites taip prasmirsta, kad tenka viska mest lauk. Terariumą plauti. Kartais akmenukus praplaunu per kelis kartus, turiu tokį rėtį per ji prasijoju ir vėl atgal į terariumą.
-Sandrita-
QUOTE(italė @ 2008 08 08, 10:47)
O tai kaip tu ji valai? Ir ar varliukai nekakina? Nes vėžliukas tai kakina ir tada per kokias 2 savaites taip prasmirsta, kad tenka viska mest lauk. Terariumą plauti. Kartais akmenukus praplaunu per kelis kartus, turiu tokį rėtį per ji prasijoju ir vėl atgal į terariumą.
*

cia interne radau foto blush2.gif tikkad labai patiko aplinka, saknis gruntas vandenuko.... o kakaliuka manau kaip ir zuvytems nusiurbti galima, ar nea? as cia dar zalia bet tuoj daug visko zinosiu thumbup.gif
italė
QUOTE(sandritalt @ 2008 08 08, 10:53)
cia interne radau foto  blush2.gif  tikkad labai patiko aplinka, saknis gruntas vandenuko.... o kakaliuka manau kaip ir zuvytems nusiurbti galima, ar nea? as cia dar zalia bet tuoj daug visko zinosiu  thumbup.gif
*

O kaip tu jį nusiurbsi? Juk smėliuke ar akmenukuose spiriukai tokie mirksiukas.gif Žinai, aš tai kas liečia akvariumus žalia..
-Sandrita-
QUOTE(italė @ 2008 08 08, 11:23)
O kaip tu jį nusiurbsi? Juk smėliuke ar akmenukuose spiriukai tokie mirksiukas.gif  Žinai, aš tai kas liečia akvariumus žalia..
*

nu yra tokia spec grunto nusiurbimo slanga, tai su ja lb gerai nusisiurbia, aisq jei vandens yra bigsmile.gif

gal turit savo terariumo foto? ax.gif
italė
QUOTE(sandritalt @ 2008 08 08, 11:34)
nu yra tokia spec grunto nusiurbimo slanga, tai su ja lb gerai nusisiurbia, aisq jei vandens yra  bigsmile.gif

gal turit savo terariumo foto?  ax.gif
*

Tai kad pas mus mažutis 15 ltr. Padarysiu foto - būtinai parodysiu mirksiukas.gif Nieko ten įmantraus ax.gif Bet kažkaip pas mus vėžliukei patiko thumbup.gif Per 4 metus ir ūgtelėjo pakankamai thumbup.gif Tiesa, niekur dabar nebematau pirkti vėžliukų.. Norėjome Vėžliai nupirkti draugą wub.gif Bet jų niekur nebūna pirkti blink.gif Kažką girdėjau, lyg uždraudė Europos sąjunga.. Na, kažką tokio g.gif
-Sandrita-
QUOTE(italė @ 2008 08 08, 11:50)
Tai kad pas mus mažutis 15 ltr. Padarysiu foto - būtinai parodysiu mirksiukas.gif  Nieko ten įmantraus ax.gif  Bet kažkaip pas mus vėžliukei patiko thumbup.gif  Per 4 metus ir ūgtelėjo pakankamai thumbup.gif  Tiesa, niekur dabar nebematau pirkti vėžliukų.. Norėjome Vėžliai nupirkti draugą wub.gif  Bet jų niekur nebūna pirkti blink.gif  Kažką girdėjau, lyg uždraudė Europos sąjunga.. Na, kažką tokio g.gif
*

pas mus Alytuj yra vienoj parduotuvej, 40 lt, bet jau toks guvus, sake net pabeges buvo, po 2 sav. rado uz lentynos thumbup.gif
jie daznai atsiveza, o jei dar paprasai tai jauciu atveztu ir daugiau g.gif
italė
QUOTE(sandritalt @ 2008 08 08, 12:16)
pas mus Alytuj yra vienoj parduotuvej, 40 lt, bet jau toks guvus, sake net pabeges buvo, po 2 sav. rado uz lentynos  thumbup.gif
jie daznai atsiveza, o jei dar paprasai tai jauciu atveztu ir daugiau  g.gif
*

Geras thumbup.gif Kažkada Kėdainiuose klausinėjau, tai irgi sakė, kad gali atvežti. Bet taip ir niekas nepaskambino g.gif Nes buvau palikus savo kontaktus. Bet neatsivežė. Taip ir aiškino, kad Europos sąjunga draudžia kažkodėl jais prekiauti. Tipo, kad kankinimas ar kas ten g.gif
-Sandrita-
QUOTE(italė @ 2008 08 08, 12:27)
Geras thumbup.gif  Kažkada Kėdainiuose klausinėjau, tai irgi sakė, kad gali atvežti. Bet taip ir niekas nepaskambino g.gif  Nes buvau palikus savo kontaktus. Bet neatsivežė. Taip ir aiškino, kad Europos sąjunga draudžia kažkodėl jais prekiauti. Tipo, kad kankinimas ar kas ten g.gif
*

reiks pasidometi siuo klausimu. Nes maciau ir skelbiu.lt yra, bent jau buvo g.gif
~Sandrita~
Ahoooj biggrin.gif 4u.gif
Paskaitinejau...ir tok yspudis susidare kad jus su itale nesusikalbat lotuliukas.gif ji manau apie sausumos kalba,tu apie vandens vezlius biggrin.gif biggrin.gif
Smeliukai,kakaliukai-spiriukai...cia jau sausumos vezliams mirksiukas.gif
vzutautiene
Sveikos ir as ruosiuosi savo vezlei padaryti terariuma. idomo, ar galima patiems ji kaip nors sumeistraut is stiklo storesnio.mano vezle didele (?) kazkur apie 16 cm kiautas, tai nzn kokio cia ji amziaus iseitu ir kokio dydzio reikia terariumo. Siaip viskas idomu, nes dar esu zalia tais klausimais.
~Sandrita~
QUOTE(vzutautiene @ 2008 11 05, 22:18)
Sveikos ir as ruosiuosi savo vezlei padaryti terariuma. idomo, ar galima patiems ji kaip nors sumeistraut is stiklo storesnio.mano vezle didele (?) kazkur apie 16 cm kiautas, tai nzn kokio cia ji amziaus iseitu ir kokio dydzio reikia terariumo. Siaip viskas idomu, nes dar esu zalia tais klausimais.
*

Labas
Kuo didesnis terarimas,tuo vezliui smagiau ir erdviu.Jei yra galimybes gali ir 100l daryti.
Viena sona galima ispilti skalda,akmenukais ar kuo tik norisi...galima ir zeme(bet tada tersis vandenukas) kitam sone istacius nemaza bliuda galima pilti vandeni.Galima kampe isodinti viena kita(megstancia dregme) gele,virs terariumo-salos kur islips vezlys,reikia lempos(siaip yra atitinkamos lempos vezliams terariumams) tik ju nelabai kur galima rasti,kiek forumuose kas klausinejo-dazniausiai siunciasi is kitu saliu,pas mus deficitas-o ir brangios.Tad galima padaudoti ir paprasta lempa sildymuisi-dar galima nupirkti sidoma kmeni(jis sildosi ijungtas i el) bet tai ne pirma butinybe.
Darant terariuma nelabai ikisi kur filtra(nebent didelio litrazo akvose) sildytuva dar galim kazkaip intalpinti tam bliude kuriame vezlys plaukios.
Kokio mziaus tavo vezlys-tikrai negaliu pasakyti smile.gif
vzutautiene
QUOTE(~Sandrita~ @ 2008 11 05, 22:30)
Labas
Kuo didesnis terarimas,tuo vezliui smagiau ir erdviu.Jei yra galimybes gali ir 100l daryti.
Viena sona galima ispilti skalda,akmenukais ar kuo tik norisi...galima ir zeme(bet tada tersis vandenukas) kitam sone istacius nemaza bliuda galima pilti vandeni.Galima kampe isodinti viena kita(megstancia dregme) gele,virs terariumo-salos kur islips vezlys,reikia lempos(siaip yra atitinkamos lempos vezliams terariumams) tik ju nelabai kur galima rasti,kiek forumuose kas klausinejo-dazniausiai siunciasi is kitu saliu,pas mus deficitas-o ir brangios.Tad galima padaudoti ir paprasta lempa sildymuisi-dar galima nupirkti sidoma kmeni(jis sildosi ijungtas i el) bet tai ne pirma butinybe.
Darant terariuma nelabai ikisi kur filtra(nebent didelio litrazo akvose) sildytuva dar galim kazkaip intalpinti tam bliude kuriame vezlys plaukios.
Kokio mziaus tavo vezlys-tikrai negaliu pasakyti  smile.gif
*

aciu uz informacija. ir dar labai idomu ar paciam imanoma ta terariuma susimeistraut. kazkaip juk klijuojamas stiklas
~Sandrita~
QUOTE(vzutautiene @ 2008 11 07, 21:27)
aciu uz informacija. ir dar labai idomu ar paciam imanoma ta terariuma susimeistraut. kazkaip juk klijuojamas stiklas
*

Nera uz ka
Galima jei rankas turim ir ismones.Klijuojamas su silikonu,jo buna pirkt kad ir senukuose.
KEPTA BULVE
O gal kas parduotų terariumą? g.gif
driu
Ieškau ir aš terariumo savo tarantului, nesinori jo ilgai transportavimo dėžutėje kankinti schmoll.gif
-Sandrita-
Va kokiu namučių radau voriukams 4u.gif
[attachmentid=168269]
nu toks labai idomus
user posted image
o čia dar vienas namelis
[attachmentid=168268]
4u.gif
mergaite117
Aš galiu parduot terariumą. Kvadratinis 30X30 cm. Per až. mirksiukas.gif

user posted image

user posted image
neringuutia
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 01 21, 14:17)
Va kokiu namučių radau voriukams  4u.gif
[attachmentid=168269]
nu toks labai idomus
user posted image

pirmoji foto tikrai labai patiko,smagiai atrodo voriuko namuciai.O antroje foto ten dekoracija ar visas gyvenamas bustas nelabai supratau ?
g.gif

dowwile
Stai musu namas,kuriame gyvena voras lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
neringuutia
galiu atiduot maza terariuma.Besidomincioms-ismatuociau mirksiukas.gif
klaipeda
neringuutia
QUOTE(neringuutia @ 2010 10 08, 17:29)
galiu atiduot maza terariuma.Besidomincioms-ismatuociau  mirksiukas.gif
klaipeda
*

padovanota mirksiukas.gif

o stai musu naujieji namai,tik vedejas oloje pasislepes biggrin.gif
user posted image

ir pas voriukus ateina Kaledos biggrin.gif
user posted image
nakvisa
o kiek to vandenuko turetu buti terariume sausumos vezliukui....? blush2.gif
mazas_bumbuliukas
Sausumos vezliukui reikia vandens tiek, kad jis galetu bet kada panorejes atsigerti is lekstutes. Lekstute tai galetu buti kazkos neaukstais krastais indelis. smile.gif
persiko kauliukas
Gal kas turit didesnį terariumą parduoti, norim chameleoniuką įsigyti smile.gif
laimux23
RATUKAS žiurkėniukui begioti 3Lt ,nesulužes
user posted image

namelis žiurkėniuko saldžiam miegeliuj smile.gif)) DEDASI Į NARVĄ
sienos paklijuotos su klijais, nes yra nulužę pora auseliu stabilei nesilaikė sienos smile.gif bet žiurkėno miegui tikrai nemanau kad trugdys 3Lt
user posted image

1.BALTA GERTUVĖ 3Lt.
2.INDELIS MAISTELIUJ 1Lt
3.SKAIDRI GERTUVE 4Lt
user posted image
Mini Terariumas - narvelis 15Lt
Mes naudojom ji kaip keliavimo narveli žiurkėnui
user posted image
user posted image
SUSIDOMEJUSIEMS I AZ ARBA 860957236. 4u.gif
*

Nefer
Ieskau kazko idomaus i baisiai didziuli terariuma ar vivariuma nezinau net kaip cia pavadint blush2.gif Turim du vandens vezlius, norim irengti jiems grazius namus. Siulykit viska, ka turit i az mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.