O aš neiko neklausiau ar kas jau nori tapti seneliais, svarbiausia mes jau norėjom tapti tėveliais
manau, kad vaiko planavimas yra tik dvieju zmoniu reikalas, o kiti neturetu kistis. Bet realybeje yra visai kitaip:) Visa laime, kad abu su vyru turim supratingus tevus, kurie sugebejo islaukti kol atejo anukelis i pasauli:)
Spaudima jauciu nuolat, ypac darbe ir is draugu
Itampa nepriveda prie gero - issivysto psichologines problemos, vengiu mazu vaiku, net i susitikimus, vakarelius su draugais nebeinu, kad tik isvengti skaudziu klausimu. Taciau prisipazinti, kad nesiuncia mums likimas kudikelio - su vyru negalime ...per sunku pasakoti tokius dalykus svetimiems. Gerai, kad abieju tevai nesikisa, gerbiu juos uz tai Ir ka gi tokio reikia atsakyti, kad aplinkiniai kuo maziau kistusi ne i savo reikalus QUOTE(nuotakaser @ 2009 01 09, 18:31) sveikutes visos mes su vyru taip pat planuojame leliu pas mus su MB tokia pati situacija, iškart po vestuvių visi tik ir lenda su klausimais: o kada bus vaikelis? ar jau pastojai? nu vnz... stebukliuką planuojam dar neilgai, bet jau tie klausimai, labai jau erzina QUOTE(JurinaJ @ 2009 10 13, 12:58) pas mus su MB tokia pati situacija, iškart po vestuvių visi tik ir lenda su klausimais: o kada bus vaikelis? ar jau pastojai? nu vnz... stebukliuką planuojam dar neilgai, bet jau tie klausimai, labai jau erzina Mes irgi taip sakom, kad gandarai išskrido. Mane taip pat erzina tas spaudimas ir nuolatinis klausinėjimas darbe ir draugų ar giminių rate. Man tai varo stresą, nes nematau prasmės ir reikalo kiekvienam aiškintis ar klausyti patarimų ar matyti užuojautos žvilgsnius. Mes su vyru labai norime vaikelio ir kurį laiką jau labai laukiame, todėl mums nereikia nuolatinio kitų priminimo. Manau, tai tiesiog tradicinis stereotipinis žmonių elgesys, jei jau susituokė, tai kada gi bus vaikai? Aš panašiai ir pati klausinėdavau savo ištekėjusių draugių, o dabar, kai tuos klausimus užduoda man, suprantu, kad ilgainiui tai nervina.
nu jo,dabar paskaiciau cia ir pagalvojau,kad turbut savo geriausia ,ka tik istekejusia drauge jau varau i nevilti su savo klausinejimu kada vaikus gamins
Del tu netaktisku klausimu apie nestumus, pastojimus susiemem su virsininku darbe. Nu nesupranta suauges zmogus, kad cia asmeninis reikalas, o ne skyriaus demografine politika. Apsikonfliktavom. Tikiuosi suprato, kas prie ko.
Po sio nemalonaus ivykio darbe - paskambinau savo tevams, papaskojau situacija - paskiau kad niekada nebegirdeciau tu nesamoniu ir visokiu erzinimu apie vaikus. Mama nesuvokia situacijos, nes niekada vaiku neplanavo, mes su broliu gimeme 'kazkaip netycia is oro', nei jo, nei manes neplanavo. Mano gimineje taip pat visi vaikai 'is pirmo nesaugaus karto', todel ten irgi nera suvokianciu sita subtilia problema, bet uzduodantys labai jau netaktiskus klausimus. Nusibodo juodai, nors po vestuviu praejo tik geras pusmetis. Is pradziu del mano vestuviu ejo vajus per gimine...nes jau metai, laikas, senstu...Kai jos ivyko....dainele apie vaikus... Pagalvoju kartais, kad aplink kazkokie berazumiai.... Taisyklingo, trafaretinio ir sablonisko gyvenimo vergai. QUOTE(euforbija @ 2009 10 14, 12:19) Del tu netaktisku klausimu apie nestumus, pastojimus susiemem su virsininku darbe. Nu nesupranta suauges zmogus, kad cia asmeninis reikalas, o ne skyriaus demografine politika. Apsikonfliktavom. Tikiuosi suprato, kas prie ko. Po sio nemalonaus ivykio darbe - paskambinau savo tevams, papaskojau situacija - paskiau kad niekada nebegirdeciau tu nesamoniu ir visokiu erzinimu apie vaikus. Mama nesuvokia situacijos, nes niekada vaiku neplanavo, mes su broliu gimeme 'kazkaip netycia is oro', nei jo, nei manes neplanavo. Mano gimineje taip pat visi vaikai 'is pirmo nesaugaus karto', todel ten irgi nera suvokianciu sita subtilia problema, bet uzduodantys labai jau netaktiskus klausimus. Nusibodo juodai, nors po vestuviu praejo tik geras pusmetis. Is pradziu del mano vestuviu ejo vajus per gimine...nes jau metai, laikas, senstu...Kai jos ivyko....dainele apie vaikus... Pagalvoju kartais, kad aplink kazkokie berazumiai.... Taisyklingo, trafaretinio ir sablonisko gyvenimo vergai. Matai, mano giminių ir draugų pavyzdys rodo, kad vaikų jie taip pat susilaikė iš pirmo karto, todėl jiems įtaru, kodėl va tarsi ir pusmetis praėjo, o vaikų jūs "nenorite" ir kaip mano krikštamotė sako "turbūt per daug miegate" - čia tiesiogine prasme. O ką daryti mums, kai mes jau daugiau nei metai susituokę. Štai taip ir varo tave į neviltį brangiausieji tavo, kad net paskui ir pati pradedu abejoti, gal su manimi kažkas ne taip.
Musu situacijoj aplinkinaiai jau turbut susitaike, kad nieko nebus - juk penkti metai kaip zenoti
Siaip ir mano mama ir MB mama jau labai laukia ir klausia kada taps mociutem
man labai baisu budavo, kai mano darugės, kuri negalėjo ilgai pastoti visi klausinėdavo... o aš matydavau jos skausmo pilną žvilgsnį... pati mėgindavau užčiaupti smalsuolius
QUOTE(kvailute @ 2008 08 29, 16:09) As tai tos nuomones kad apie ligas ir asmenines problemas - kiekvienas pasakoja pagal apsisprendima..juk yra net "zvaigzdziu" kurie tik susirge afisuoja savo ligos eiga, ir yra tokiu kurie slepia visom isgalem..ir manau "lyst i dusia" tokiais atvejais ne vieta...man patiko vienos is dalyviu pasisakymas - kai paklausia "ar planuojat vaikucius?" atsakyt "o tavo vyrui(tau) dar stovi?".. as pati gana atviras zmogus, ir man kalbet apie savo problemas nera sunku, nes ziuriu tiesai i akis - tiesiog turiu sarvus, ir toks yra mano charakteris...bet nelendu pati i kitu sirdis, nes zinau kad kiti neprate garsiai kalbeti..nors as esu UZ garsu pasisakyma O, geras!
mes jau irgi pagal visus - ilgai seima ir neturim vaiku. Visi draugai aplinkui jau turi ir ne po viena ir visada klausia -kada. Tik neklausia -kodel
As jiems atsakau: visi turim tris tikslus: pasistatyti nama, pasodinti medziu, uzauginti vaiku. Kiekvienas pasirenkam nuo ko pradesim Bandom siuo metu... aisku, kuo ilgiau tai trunka, tuo daugiau abejoniu. Bet reikia svajoti tiketis ir viskas bus gerai
Kai planavom kudikeli ir ilgai nesigavo, zinojo mama ir kelios artimos drauges, tiesiog buvo per daug skaudu kalbet apie tai su aplinkiniais. O dabar, tai labai laisvai kalbam, kai buna panasi tema nesliapiam, kad ilgai mums nesigavo
Aplinkiniu nuomone kazkaip nejaudina.Savo gyvenima gyvenam tai ir tvarkomes kaip mums reikia.Jei klausia, tai visada atsakau kuo trumpiau.
Sveikos mergaites, toki spaudima manau pajunta visos susituokusios poros.. Mes jau vede 5menesiai, ir net nesvarbu su kuo kalbetume, su kuo bendrautume, visi snabzdasi ir vis klausineja gal jau.. negana to esu nuolat stebima per padidinamaji stikla, ka valgau, ka geriu, ar isvis geriu alkoholi.. jei kam pasakau, kad galva skauda, tai mama net vaistu neduoda, o per Kaledas privalgius visi tik ir stebejos issiputusiu pilvu.. KOSMARAS!!!!
Gal nekreiptume tiek demesio i visa tai, jei istikruju nesistengtume pastoti.. Dar tik viena menesi meginom, bet.. Tos visos kalbos ir kaisiojimai sliaustiniu po nosia tiesiog kartais gali is proto isvaryti... QUOTE(boOoruze @ 2010 01 04, 16:39) Sveikos mergaites, toki spaudima manau pajunta visos susituokusios poros.. Mes jau vede 5menesiai, ir net nesvarbu su kuo kalbetume, su kuo bendrautume, visi snabzdasi ir vis klausineja gal jau.. negana to esu nuolat stebima per padidinamaji stikla, ka valgau, ka geriu, ar isvis geriu alkoholi.. jei kam pasakau, kad galva skauda, tai mama net vaistu neduoda, o per Kaledas privalgius visi tik ir stebejos issiputusiu pilvu.. KOSMARAS!!!! Gal nekreiptume tiek demesio i visa tai, jei istikruju nesistengtume pastoti.. Dar tik viena menesi meginom, bet.. Tos visos kalbos ir kaisiojimai sliaustiniu po nosia tiesiog kartais gali is proto isvaryti... labukas visoms planuojancioms... mes su Mb planuojam labai seniai ir zinoma turim visokiu problemu, del tu problemu as kalbuosi kitame skyrelyje, kur gaudo gandrus ir mes planuojam ne viena menesi ir net ne metus, o klausimu tai girdziu po 2 kartus per diena is skirtingu zmoniu...pradzioje eme uosviai terosizuoti, bet kai suzinojo, kad negalim tureti taip lengvai, ir kai suzinojo kokios KAINOS, tai sitas klausimas jiems dabar tabu o klausiantiems kada bus vaikuciu-as pasiulau nesiklisti i mao ir mano vyro lovos reikalus, nes tai yra labai asmeniskas dalykas, kada ir ka as planuoju
Na mano anyta begalingai nori anūkėlio, bet pazizėjimai į tą temą pritilo, kai leptelėjau, kad jei ji nori vaiko, tai tegul pati jį ir susiorganizuoja. Pagimdyt jau tikrai neišeis, tai gali paimt gatavą iš vaikų namų ir džiaugtis į valias, o mes vaikais užsiimsim, kai mums šito reikės. Nelabai jautru, bet kitaip žmonės nesusigaudo, kad savo poreikius turi tenkinti patys, o ne patvarkant kitų asmeninius gyvenimus.
na kad mes planuojam žino tik viena mano draugė. MB mama mums nieko nesako nes dabar turi kelių mėnesių anūkėlę, mano mama nors turi tris anūkus nori jau mano ir vis kalbina mane kai aš pasakau kad dar ne laikas, tai ji man vis sako o pamatysi po to ir per vėlu gali būt, man tie žodžiai labiausiai stringa, nes jau 3 ciklą kaip planuojam. Dar MB sesers vyras vis mums reguliuoja kad reik jų mergytei pusseserės ar pusbrolio ir man aiškina, ką aš vyro negaliu užspust, kad vaikų turėtumėm
Kai pastojau ir persileidau pirma karta, zinojo tik vyras ir mano seimos nariai, vyro seimai nesakem, o jie kaip tycia klausinedavo kada jus turesit ir pan. man aisku buvo skaudu, kad niekas nesigavo su pirmu nestumu, tai as grazia forma jiem leidau suprasti, kad neklausinetu, nes cia kiekvieno asmeninis reikalas, o kai bus tai pasakysim. as pati irgi neklausineju, kodel kiti neturi. tie kurie pastoja kai uzsimano ir neturi problemu tiesiog nesupranta kitu, bet tai skaudina.
Mes turime problemų su pastojimu, tai irgi skaudūs tie klausimai. Bet kažkaip stengiamės neužsiciklinti, į tuos klausimus reaguoti naturaliai, be pykčių, be diskusijų, kartais net su humoru. Šiaip iš esmės tie žmonių klausimai ir komentarai tai juk tik gero linkint. O mūsų savijauta priklauso nuo mūsų pačių reakcijos į tuos klausimus. Šiaip paskutiniu metu vis po truputi daugiau žmonių sužino apie mūsų bėdą, bet nedetalizuojant. Tikimės dar laimėti laiko ir išsisukti nuo bėdų papasakojimo uošviams. Kol kas tik mama ir SM
Aš kažkaip bijau vyro šeimai sakyti, nemanau, kad supras. Nenoriu apkalbų, kritikų. O ir šiaip nesinori senų tėvų skaudinti ir savo rūpesčius ant pečių užkelt, juk nervuosis, o nieko pakeist negalės.
O mane kartais labai suerzina zmones su klausimais '' na tai kada turesit vaikeli, ko laukete juk laikas tai bega ir t.t.''
man labai keista, kai žmonės patys susidūrę su panašiom problemom, bet sulaukę netikėto stebuklo, nesupranta, kad ne visiems pasiseka stebuklo sulaukti. Labiausiai nervuoja, kai pasako kas nors kad atsipalaiduotume. O mes tieiosg tuo gyvename ir nesijauciame įsitempę, tiesiog tai mūsų kasdienybė.
Sveikos merginos,net apsidziaugiau suradus sita tema,nes galvojau,kad cia man vienai sunku,kai visi klausineja ir bando iskvost... nu kada jau mes
Sveika prisijungus
Sveikutės
pasiguosiu ir aš, mane labiausiai nervina draugai, kurie jau laukiasi antrųjų atžalų...ir vis tai kada jūs jau laikas ir pan..., bet niekas nepagalvoja, kad ne be reikalo mes neturim ..., aišku mes tik dabar pradėjom planuoti... labai tikiuosi kad pavyks, tik tų O dienų nemoku paskaičiuoti.... na bet tikiuosi išmoksiu
o mes tai esam pasake draugam, kad "taip, bandom, bet nesigauna". uz tai paciai daug smagiau, kai uzeina juodos minutes, galiu draugems pasipasakot - pasidaro lengviau. o be to, niekas taip ir nesikabineja, nelenda i akis. tiesa, tevam tai tikrai nieko nesakysiu, ypatingai vyro, nors jie labiausiai ir skaudina su savo "anukais". dar kazkada uzmete "paziuresim ar TU is vis turesi vaiku". nu ir ka, uzsifiksavo pas mane galvoj. kazin ar atleisiu kada. o savo mamos tai nenoriu skaudint, nors ji man atrodo itaria, kad cia ne siaip sau mes neturim, nes pati tik po 8 metu manes susilauke. o darbe tai labai faina, niekas niekad nieko nesako, neklausia, tik pletkai sklando sau graziai, kad jau laukiasi, kad jau iseis tuoj i dekretines ir taip jau beveik metai:)
manau artimiem zmonem, kurie tikrai uzjaus ir supras, paskyt galima, taip gyventi daug paprasciau, nereikia kiekviena karta galvot kaip cia issisukus ir neuzvozus
kai vyras kazkodel buvo sugalvojes, kad yra nevaisngas ir kai po vestuviu visi pradejo uzsisakineti anukus tai man buvo labai skaudu, bet pasirodo maniskis kvaila teorija buvo iskeles, nes viena karta to nepavyko padaryti.
|