Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pastojimas ir aplinkiniai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4
Evasa
Ka manote apie aplinkiniu spaudima "tureti vaiku" ir nuolatini klausinejima apie tai?
Kam pasisakote apie pastojimo problemas?

Mane asmeniskai labai uzgauna tokie klausimai. Apie musu problemas del vaiku zinome tik mes su vyru (ir, aisku, forumas wink.gif )
O klausimu ir uzuominiu sulaukiu nuolat. Tai is uosviu, tai is draugiu, tai darbe bendradarbiai skaiciuoja "kieno dabar eile".
Jei ka nors numyki neaiskaus, tai tada pradeda itikineti, kaip mums reikia vaiku, kad ir amzius jau pats tas, ir t.t.
Nesuprantu, kaip gi taip. Pirma, negi pradesime gimdyti vien del to, kad to reikia JIEMS, antra - kaip nesusimasto, kad buna visokiausiu problemu, ir kaip tokiu atveju liecia skaudzia vieta?
Pazistu viena mergina, kuri kelis metus slepe savo bedas, o paskui pradejo tiesiai i akis visiems rezti, kad yra nevaisinga, tai suprantama panasios uzuominos pamazu baigesi.. Bet negaleciau taip. Tikrai nesinori savo skausmo viesinti, juolab tiems, kurie to nepatyre.
Anelija
Kaip suprantu. Tikra tiesa. As net su viena daruge jau nenoriu susitikti, nes paskutines jos replikos buvo gana uzgaulios. Deja, bet taip kalba zmogus, kuri pati pries kelis metus turejo rimta operacija ir galejo buti tikimybe, kad paciai bus komplikuotas pastojimas (tiesa tai dar ir nepaneigta, nes ji vaiku neturi... bet dar ir netekejusi, tai ir to spaudimo kaip ir nera...)
Taip elgtis nesazininga. as pastebejau, kad zmones kartais taip klausineja noredami ispesti teisybe, kad paskiu galetu lyg ir pasidziaugti - matai jie negali tureti vaiku, jei man taip butu nusizudyciau - cia turetu buti citata..
man regis cia pardeda veikti jau visokie psichologiniai gynybos mechanizmai. nes ta sakini pasake vaikinas, kuris turi probelmu su impotencija...
ech...
o po pokalbiu forume kazkaip isidrasinau. vyras net tildyti pradejo, kad visiems taip nepasakociau, nes taip labai daug dar ir nebandem.

Leida
Mane tai irgi siutina tas aplinkinių ,,rūpestis''! Kol esi netekėjus,tai baisiai rūpi kada ištekėsi. Kai susituoki,tai kada bus vaikai.Mes 5m.pragyvenom be jų...Tai buvo baisiai daug mokytojų , kad nesusilauksim, ilgai delsim.Dabar kai sūnui dar nėra metų jau vėl baisiai rūpinasi,kad reikia sesutės ,,bus augint vienas vargas''.Na o mano atsakymai jiems tai būna nuo nuotaikos.Kartais ir nelabai taktiški,bet reikia nesupratėlius į vietą pastatyt biggrin.gif
Smurka
Ot blyn blink.gif O as gi ir esu ta kiaule, kuri puola del vaikuciu. Savo drauge, kuriai jau 32 ir savo bendradarbe, kuriai siemet bus 29 as nuolat paspaudziu, kad biologinis laikrodukas gi jau tik tak. O net nesusimasciau, kad zmones gal jau diba ta linkme aktyviai blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif
Daiva
O man atrodo, merginos, kad jūs dažnokai sureikšminat aplinkinių susidomėjimą ir reakciją į jūsų problemą. Aš manau, kad ypatingai reti atvejai, kai kaip jūs sakote žmonės nori pasdžiaugti ar pasišaipyti iš jūsų nelaimės. Tiesiog jūs užsiciklinusios ties savo problema ir jums atrodo, kad ir kiti apie tai tegalvoja. Manau, kad gal netgi dauguma klausinėja norėdami pasirodyti malonūs, pasirodyti, kad jūs jiems rūpite...
Nevaisingumas nėra gėda, nėra pažeminimas. Galbūt aplinkiniai tik jūsų pačių požiūrio atspindys...
Atleiskite, jei įžeidžiau.
Leida
QUOTE (Evasa @ 2004 02 25, 18:12)
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 02 25, 17:39)
O man atrodo, merginos, kad jūs dažnokai sureikšminat aplinkinių susidomėjimą ir reakciją į jūsų problemą. Aš manau, kad ypatingai reti atvejai, kai kaip jūs sakote žmonės nori pasdžiaugti ar pasišaipyti iš jūsų nelaimės. Tiesiog jūs užsiciklinusios ties savo problema ir jums atrodo, kad ir kiti apie tai tegalvoja. Manau, kad gal netgi dauguma klausinėja norėdami pasirodyti malonūs, pasirodyti, kad jūs jiems rūpite...
Nevaisingumas nėra gėda, nėra pažeminimas. Galbūt aplinkiniai tik jūsų pačių požiūrio atspindys...
Atleiskite, jei įžeidžiau.

Na, specialiai manes tai tikrai niekas neizeidinejo smile.gif bet vis tiek zeidzia
Ar turiu kazkaip teisintis del to, kad neturiu vaiku ar kaip?

ir kai prie pietu stalo bendradarbiai aptarineja, kad dirbtinis apvaisinimas yra ejimas pries gamta, kad jei nedave to Dievas, reiskia ir nereikia, negi as galiu atsistoti ir pasakyti, kad as turiu tokiu problemu? tikrai ne

kai vienu metu intensyviai galvojau apie kiausintakiu plastine operacija, masciau kaip reiktu pasakyti aplinkiniams - tai sugalvojau kad riebalu nusiurbima wink.gif Bajeris, bet gal padetu, suprastu kad nenoriu apie tai kalbeti?

undefined

Tada bet kokia operacija-ėjimas prieš gamta, anot bendradarbių.O tau,Evasa, reikėjo ir pasakyt , kad ruošiesi tokiam ėjimui prieš gamtą.Tai ir būtų nesupratę:AR TU ČIA JUOKAUJI, AR RIMTAI KALBI? Gal tada ir kalbos baigtųsi.
Daiva
QUOTE (Evasa @ 2004 02 25, 18:12)

Ar turiu kazkaip teisintis del to, kad neturiu vaiku ar kaip?

Evasa, o tu matai, kaip tu pati formuluoji....Teisintis...Ne, tu neturi teisintis!!!!!!!!!!Teisinasi kaltas. O tu nekalta. tau tiesiog nepasisekė. Ar nelaimingas žmogus turi teisintis dėl to, kad jis nelaimingas? Ar sergantis gripu ar aukštu kraujospūdžiu turi teisintis bendradarbiui ar dar kam nors? Jis tiesiog sako - aš sergu gripu, aš turiu aukštą kraujospūdį...

O tiems, kurie kalba blogai apie IVF, yra du variantai. Pirmasis - galima pasiginčyti, kad jei atsilikę nuo gyvenimo arba tiesiog gerbti jų nuomonę.

Merginos, neskaudinkit savęs dar labiau galvodamos apie tai, ką galvoja ar galvos aplinkiniai. Tai ne jūsų bėda, tai jų bėda...Paklauskit bet kurio protingo žmogaus, jis pasakys tą patį...Jums turi rūpėti tik jūs ir jūsų vyras. jei jūs palaikote ir suprantate vienas kitą, daugiau nė vieno žmogaus nuomonė nėra svarbi, net jei jis bado jus pirštais ar šaiposi...Tai tikrai nėra norma, tas žmogus tiesiog menkysta. Ne jūs menkysta, o tas kitas...
Daiva
Evasa, širdis visada plyšta...Matyt, nėra nuo to vaistų...Aš maniau, kad nuo to jau išsigydžiau...Rodos, ir vaiką turiu...Rodos, ir daug metų praėjo...Maždaug prieš šešerius metus laukėsi antrojo vaikelio vyro sesuo...Nekenčiu pavydo ir jokių blogų jausmų...O kaip buvo skaudu, kai sužinojau, kad laukiasi...Kaip buvo skaudu, kai mačiau, kaip džiaugiasi vyro tėvai, kaip rūpinasi, paskui kaip šokinėja aplink naujagimį...Dar ir krikštatėviais mus su vyru pakvietė...Turbūt buvo didžioji krizė, kai norėjosi visa gerkle rėkti - PALIKITE MANE RAMYBĖJE...AŠ GI PRIE JŪSŲ NELENDU, KO JŪS NORITE IŠ MANĘS...Panašiai tuo laiku negalėdavau žiūrėti į nėščias moteris, į mažus vaikus...Žinau, kad žinote, ką tai reiškia...Paskui viskas kažkaip aprimo ir ta sakyčiau gal net neapykanta peraugo į didelį džiaugsmą už tas, kurioms pasisekė labiau.
Tai va...Maniau, kad aš jau išgijau...O dabar vėl viskas kartojasi po mano nepavykusio IVF...Greičiausiai tai susiję su sušlubavusia viltimi...matyt apleidau Bažnyčią...bet aš vėl negaliu žiūrėti į nėščias moteris ir mažus vaikus...Šį kartą man tai nebekelia neapykantos ar pavydo, bet kelia klaikų skausmą...Ir jei anksčiau dar pagalvodavau apie įvaikinimą, tai dabar vienintelė mintis - NORIU SAVO SAVO SAVO SAVO SAVO...Ir dar žiūriu į vyrą, absoliučiai sveiką žmogų, kurio galimybės turėti vaikų su sveika moterim yra kone 100 proc. ir man taip gaila jo...Et, vat tau ir stpri...

O dėl anytų...Visos jos tokios...Mano santykiai visada buvo puikūs, gerai sutarėm, susiskambinam dažniau nei ji su mano vyru, visada maloni, paslaugi, padedanti. O vat prieš kokiu spenkerius metus pas mus su vyru buvo krizė, svarstėme net skyrybas, o anyta per daug nesigilindama ir pareiškė "gal ir gerai, susirasi kitą, tau vaiką pagimdys..." Negaliu pasakyti, kad užpykau, visada stengiuosi suprasti ir pateisinti kitus...Ir ją suprantu, bet širdies niekada "nebeatiduosiu"...Ir svarbu man tik tai, kad vyras tebėra su manim ir kad tai laiko bendra mūsų nelaime...
zuike
gaila, kad si problema egzistuoja... bet viskas, matyt, priklauso nuo poziurio, kaip priimi kitu nuomones... nors yra, zinoma, zmoniu, kurie nori pasitycioti
Anelija

Bandau apibendrinti jūsų išvardintus motyvus kodėl primenama:
a) gera paslauga - primena, kad biolognis laikrodis tiksi ir tt. KOKS DURNIUS NESKAIČIUOJA SAVO METŲ IR NEŽINO, KAD PO 30 TURĖTI PIRMĄ VAIKELĮ GALI BŪTI KOMPLIKUOTA...
cool.gif nori pasidomėti, taip išreikšti savo rūpestį jumis. JEI TIKRAI RŪPINTŲSI, IŠLAUKTŲ KOL PATS PAPASAKOTUM. AR BENT JAU KLAUSTŲ NE VISAI ATVIRU AR PRIMITYVIAI METAFORINIU TEKSTU (iš serijos kada gandrai atskris?)
c) tiesiog klausia, nieko negalvodami. O GALVOTI BŪTINA, TAM GALVA IR DUOTA.
d) nori įgelti. GAL IR NE VISAI SĄMONINGAI, BET TARKIM, KAD IR ATKERŠIJAMA (esu stebėjusi tokia situaciją, o gal ir pati esu panašiai pasielgusi - kaip jūs man, taip aš jums).

Daiva, matai kad ta tema yra tokia skaudi, kad mes ir reaguojam gal neadekvačiai, bet taip jau yra.
Apsispręsti pasakoti ar sudėtinga. Aš žavėjausi dėde, kuris sirgo vėžiu. jis tą žinojo ir nuo kitų neslėpė. jis taip naturaliai pateikdavo tą informaciją, kad žmonės labai naturaliai sureaguodavo.
Aš manau, kad viena priežastis kodėl mes tai slepiam, tai baimė pirštų badymo, apkalbų, perdėtos užuojautos ir ttt. nes tikrai atsiras žmonių kurie neturi takto ir mus jau atvirai įžeistų.
kitas dalykas, jei esi pakankmai stiprus ir galėsi prieš tai atsilaikyti, išsivaduoti iš tų baimių.

Daiva, Slyvutė pasakojo, kad jų vyrai priima kaip bendrą bėdą, o kaip kitoms? ar supranta vyrai, jei probelma tik pas jus?

Impression
Mes labai ilgai su vyru slėpėm savo bėdas nuo aplinkinių. Labai ilgai. Ir dabar jau galiu pasakyti - tai buvo ne visai teisingas sprendimas. Kodėl? Paaiškinsiu, jeigu man išeis.

Gyvenom dar tada pas uošvius, name, buvom gausios "itališkos" šeimynėlės dalis. Iš pradžių į visus klausimus dėl vaikelių atsišaudavom ir rimtai, ir juokais. Kai supratom, kad turim problemų, visi tie klausimėliai pradėjo žeisti - natūralu. Tačiau tada tai tapo mūsų didžiąja paslaptimi. Kai man teko gultis į ligoninę laparoskopijai (kurioje beje užtrukau beveik savaitę - anafilaksinis šokas), melavau uošviams kad išvažiuoju į kelių dienų konferenciją ir t.t. Graužėmės su vyru dėl kiekvienos nesėkmės, jautriai reagavom į bet kokią užuominą į vaikus, ypač iš abiejų tėvų pusės. Kol galiausiai pradėjau jausti, kad toks kiekis skausmo ir blogų minčių, koks susikaupė pas mane, tapo nebepakeliamas. Gyvenimas įvairavo į duobę, duobės kartojosi vis dažniau...
... Ai, toliau kažkaip tingisi pasakoti ir nesinori vėl pergyventi visus tuos jausmus... Vienžo, gavosi taip, kad sužinojo mano mama (pati jai viską papasakojau, nebegalėjau tverti). Buvau nustebinta jos reakcijos, nesitikėjau tokio supratimo ir palaikymo, atrodo niekada iki galo jos nepažinojau. Vėliau sužinojo mano anyta. Dabar neriasi iš kailio siūlydama įvairiausią pagalbą. Na, mūsų atveju, kai neaišku kodėl nesusilaukiam vaikų, manes ji kaltinti negali. Gal todėl jokio neigiamo aspekto iš jos nejaučiu, atvirkščiai. Žodžiu po to jau liežuvis atsirišo. Su vyru nusprendėm nuo nieko to neslėpti. Nesiskelbti patiems, bet jeigu kažkam iškyla toks klausimas, sakyti tiesiai kaip yra.
TAI YRA DIDŽIULIS PALENGVĖJIMAS. Palengvėjo ant širdies, siela išsilaisvino iš tos paslapties ir nevilties gniaužtų. Nieko nebereikia slėpti, galvoti kaip išsisukti nuo atsakymo ir t.t. Man nebesvarbu ką apie tai galvoja žmonės. Tai, kad mes neturim vaikų, NĖRA MŪSŲ KALTĖ.

Kita vertus, kaip rašė Daiva apie vyro seserį, man buvo panašiai. Prieš mėnesį mano sesuo susilaukė savo pirmagymio, suplanavo net tiksliai, kad gimtų ožiaragio zodiako ženkle. Man apskritai, tokie planai atrodo "iz oblasti fantastiki". Jau natūraliai net nesuvokiu, kad galima turėti vaikelį, kada tik užsimanai. Na, bet kalba ne apie tai. Žodžiu, norėjau pasakyti apie savo reakciją, kai ji man pasakė, kad laukiasi. Aš apsiverkiau ir niekaip negalėjau nustoti. Mano sesutė net pasimetė. Ne, jokių piktų ar blogų jausmų mano širdyje nebuvo, tai buvo nevalinga reakcija. Net nesistengiau aiškintis, kodėl mano kūnas ir širdis sureagavo būtent taip...
zuike
QUOTE (Anelija @ 2004 02 25, 19:23)

Daiva, Slyvutė pasakojo, kad jų vyrai priima kaip bendrą bėdą, o kaip kitoms? ar supranta vyrai, jei probelma tik pas jus?

maniskis, rodos, supranta bent jau sioje situacijoje g.gif
kriziukas
Mano vyras mane irgi labai supranta, nors is tiesu dar neaisku, kuris cia kaltas yra del to, kad nesigauna vaikelis, dabar kaip tik tirsimes. Bet jis 100 % isitikines, kad viskas bus gerai ir turesim pati graziausia pasaulyje 2.gif .

o kas del visokiu spaudimu, tai tiesa, tai tikrai zeidzia, skaudina. Visi tik ir klausineja, kada, kada bus vaikas. kaip susitare visi mad.gif tevai vis reikalauja anuko, kadangi giminej tik dvi anukes mergaites, tai dabar visi uzsimane berniuko, vienu zodziu siutina, o niekas nieko nezino, ir nenoriu, kad zinotu, nes aisku, kad kaltintu mane. Nezinau kodel taip galvoju sad.gif
Slyvute
Tuomet, kai nutarem nesisaugoti, mano mama lyg zinodama paklause, o jus jau planuojate nestuma ir as pasakiau taip, tai pirmas bandymu menuo. Tai buvo vienitelis zmogus, kuriam isdrisau prisipazinti ir tebeliko vienintelis zmogus, kuris nuo A iki Z zino ka mes vardan to darom. Kitiems mes nieko nesakem ir zinoma sulaukem labai didelio spaudimo. Taip, buvo sunku ir nepakenciama, uztekdavo menkiausios uzuominos ir as puldavau i asaras. Teiravausi ir siame forume kaip kitos kovoja su tokiu spaudimu ir butent Daivos postas tada mane galutinai itikino, kad nera reikalo gadinti savo nervu ir sveikatos del kazkokiu tai klausimu ar abejoniu (aciu tau Daivute heart.gif). Tuomet nutarem, kad jei kas nors dar ikyretu, tiesiog atsakysim, kad ne visiems lemta tureti vaiku. Taip ir padarem (taip vyras pasake savo mamai). Nuo to laiko kaip bebutu keista nei vienas giminaitis nieko neklausia, nebejauciu jokio spaudimo. Beliko tik draugai ir bendradarbiai, kurie karts nuo karto uzsimena. Su draugais situacija gana paprasta - jie pas mus irgi dar vaikiuku neturi, todel tiesiog pasakau - mes laukiam Jusu, kad butu linksmiau. Na o bendradarbiai, jei paklausia ar neplanuojam ar dar nenorit, atsakau, kad planuojam ir norim, tuom ta tema ir uzdarom. Labiausiai baiminausi del pavydziu giminaiciu (is vyro puses), tiesiog esu isitikinusi, kad jiems tai butu labai dziugi zinia. Bet juk tai ne mano beda, juk man tai nuo to nei silta nei salta, tai kodel as tureciau pergyventi, lai tie pavydus giminaiciai paspringsta is tokio dziaugsmo, o as vis tiek susilauksiu savo vaikelio.
Nezinau kas manyje pasikeite, bet siandien as pasiryzusi apie tai kalbeti garsiai - kartais net pradedu galvoti kam galeciau issipasakoti. Na bet kadangi turiu Jus, tai Jums ir issilieju, kitaip ko gero butu labai sunku.
aciu mergaites, kad Jus esate heart.gif.
Medeina
QUOTE (Evasa @ 2004 02 25, 16:38)
Bet si tema tokia skaudi. Neseniai mano anyta vyrui pasake: uzteks jums cia su katinais uzsiimti (mes turim tokia super katyte, kuria visiems giriames), laikas vaiku tureti. Aciu Dievui, kad ne MAN ta pasake...

Mūsų situacija analogiška-vaikų nėra,bet yra super katinas.Visiems kliūna:"kiek čia su tuo katinu žaisit,vaikus augint reikia".O dar kai sugalvojom ,kad mums reikia ir šuns-aplinkiniai išvis "apako"-ką zoologijos sodą užsiveist norit?
Gal pasikartosiu,bet kai manęs paklausia,kada?, atsakau: kai uždirbsim ir sutaupysim,nusipirksim.Visi galvoja ,kad bajeris,nors tai gryniausia tiesa tongue.gif
zuike
QUOTE (elija @ 2004 02 26, 06:56)
Gal pasikartosiu,bet kai manęs paklausia,kada?, atsakau: kai uždirbsim ir sutaupysim,nusipirksim.Visi galvoja ,kad bajeris,nors tai gryniausia tiesa tongue.gif

idomi "atsikirtimo" i nemalonius klausimus versija thumbup.gif
Germante
Sveikos heart.gif Turiu ir as tokia drauge, kuri istekejo 18 metu ir po to greitai susilauke mazylio. Ir tada pradejo mane atakuot. Nors istekejau daug veliau nei ji (26 metu). Tai vis klausdavo, is pradziu kada istekesiu, o kai istekejau, kada turesiu vaika (atseit jos vaikui draugu reikia). Ka jus i tai? As gyvenu Danijoje, o ji Lietuvoje ir jos vaikui draugu reikia... Nuo pat pradziu zinojau, kad tai yra sakoma ne del draugystes jos vaikui, o del jos didziavimosi pries mane: is pradziu, as, va istekejau, o tu - ne, o po to del vaiku, as turiu, o tu - ne. Tai mes su vyru kai vaziuojam aplankyt mano tevu, taip ir issisukinejam nuo tu "draugisku" susitikimu su ja.
Siaip daugiau negaliu tuo atzvilgiu niekuo skustis, tiek mano tevai, tiek uosviai jokio spaudimo nedaro, priesingai - mes patys kartais jiems uzsimename: ar nenoretumet jau anuko. Mes antra menesi jau bandom, bet kol kas niekam nesakom, tik cia, forume, apie tai parasau. Bandysim siurpriza daryt... biggrin.gif
pesmar
aš , germante, nemanau, kad tavo draugė didžiuojasi prieš tave, kad ji turi, o tu ne...Žmogus, kuris turi vaikų nemanau, kad taip labai vertina, tai, ką turi. gal ji paprasčiausia ,,boba“, kuriai daugiau niekas neįdomu, nes pati sukasi rate namai- vaikai...
manau, kad gėdytis nėra ko- yra taip kaip yra. tuolabiau, kad gyvenam šimtmety , kai vaikų susilaukti yra daugybė galimybių...
Jūra_
........................
Anelija
QUOTE (Julyte @ 2004 02 29, 21:49)

Bet kita moterimi vadinti ,, boba " nekorektiska, o didziuotis Ji tikrai turi kuo wub.gif

Didžiuojantis gi nebūtina kito žmogaus traumuoti. Prisiminkit Kanto kategorinį imperatyvą - elkis taip, kad tavo elgesio maksima galėtų tapti visuotinu dėsniu, arba žmoniškai tariant - elkis taip,kaip, kad norėtumei, jog su tavimi būtų elgiamasi...
pesmar
QUOTE (Anelija @ 2004 03 01, 08:06)
[QUOTE=Julyte,2004 02 29, 21:49]
Bet kita moterimi vadinti ,, boba " nekorektiska, o didziuotis Ji tikrai turi kuo :wub

,,boba“ yra toks terminas, kuris reiškia labai daug ką, manau, kad daugumai nereikia aiškinti. Pasisekė Julytei, jei tokių dar nėra sutikusių. Beje, yra ir vyrų ,,bobų“. jų gal ir daugiau...
LINCE
Aš pati niekam dar nepasakojau apie savo bėdas ir gydymąsi.Tiesiog nenoriu.Visi galvoja ,kad mes laukiam dėl nesutvarkytos buities.Taigi nežinau kitų reakcijos.Man atrodo,kad dauguma artimųjų gal ir normaliai sureaguotų,tik paskui imtų klausinėti ką darau,ką gydytojas sako ir t.t.Nenoriu jų užuojautų ,stebėjimosi -kol kas man jūsų visų užtenka. rolleyes.gif
Stengsiuos būti objektyvi;
Man atrodo,kad kartais kiti visai nenori mūsų užgauti , o mes pačios taip suprantam.Aišku,reikia kalbė už save .Taigi aš pati įsitempiu vos tik į tą pusę pakrypsta kalba ,o jei kažkas ką nors kategoriškai pasakytų,tai tikriausiai taip rėžčiau...Kartais atrodo,kad tiesiog įjungiu visas apsaugas ,pasiruošiu atlaikyti puolimą ,kurio dar nėra,bet aš jį pasąmonongai nujaučiu.
Keista,bet nenoriu kol kas kalbėt ir su artimiausiom draugėm.Viena nuolat skundžiasi ,kaip ji pavargsta su vaikeliu,kad galėjo dar negimdyti ir t.t.Taigi ne jai mane suprast.Kita tapo tikra mamce,didžiausia problema vaiko kakučio spalva(nieko blogo nenoriu pasakyt),tai ji irgi negalėtų būti atidi mano problemai.Jai tai tiesiog svetima-pakinkuotų galvele,paguostų ir kadangi smalsi yra,tai dažnai klausinėtų.Išvada :aš pati dar nesusitvarkau su savimi,graužiu save,kodėl man tokia bėda, pavydžiu laimingom mamytėm,todėl man atrodo,kad aplinkiniai gali mane užgauti.
Bet tikiu,kad gali būti ir labai piktų žmonių...
Keiti
As su sia problema asmeniskai nesusiduriau, bet puikiai pazistu seima, kuri del vaikelio stengesi net 8 metus ir ka gi jiems pavyko... thumbup.gif
Taciau kadangi esu nuosali stebetaja, tai galiu pasakyti, kad is tiesu, dauguma zmoniu kisasi ne i savo reikalus ir visai negalvoja, kad patys gali atsidurti tokioje bedoje...
Pamenu, kaip sunku buvo tai moteriai del aplinkiniu uzgauliojimu... Ir tikrai niekada nemaniau, kad zmones gali is tokios nelaimes pasijuokti, bet taip jau yra... Juk atsiranda ir tokiu, kurie pasijuokia is invalidu (asiku cia ne atitikmuo)...
Tereikia pasikliauti paciais artimiausiiais zmonemis... Manau, tai jaunai seimai kaip tik tai ir labiausiai padejo... Artimieji juos palaike is visu jegu. Dabar negaliu atsidziaugti, stebedama tu zmoniu mazaji dziaugsma... rolleyes.gif
Kazkada man viena moteris dave labai naudinga patarima - atsiriboti nuo tokiu, kurie kisasi ten, kur jiems nereikia, jei jau ir tenka klausyti to, kas skaudu, teseikia "ilisti i stiklaini" ir neleisti skaudzioms temoms pasiekti sielos kerteliu... Man tai padeda sunkiom akimirkom (tarsi izoliuojuosi)...
Germante
QUOTE (Julyte @ 2004 02 29, 21:49)

Bet kita moterimi vadinti ,, boba " nekorektiska, o didziuotis Ji tikrai turi kuo  wub.gif 

Tikrai "labai gera" yra didziuotis tuo kuo tu turi, pries zmogu, kuris galbut to labai nori, o neturi, deja...
Jūra_
..................................
Germante
QUOTE (Julyte @ 2004 03 01, 21:10)
O mane priesingai - nervina tu merginu, kurios dar neistekejusios, o vaiku juo labiau nesiruosia tureti, veidmainiskas sypsojimasis vos susitinkam ir klausinejimas visiskai absurdisku ir buku klausimu.... ,,Kaip Tau bus sunku paskutiniais menesiais paskaitose sedeti", ,, ar nenualpsi besigindama bakalaurini", ,,zinok, tau labai skaudes stubura ir bus labai sunku " ....

Aisku, kai taip kalbama is pavydo, tai ir mane nervintu, bet mano situacijoje yra kitaip.
Tikiuosi, kad visos, kurios dalyvauja siame skyrelyje "Nestumo planavimas", kada nors gales didziuotis kad turi vaiku...
Jūra_
unsure.gif
Germante
Kiekviena turim savo nuomone apie tai... Ir del to, kad kitas zmogus kitaip galvoja, jos nekeisim...
kasiopeja
QUOTE (elija @ 2004 02 26, 06:56)
Mūsų situacija analogiška-vaikų nėra,bet yra super katinas.Visiems kliūna:"kiek čia su tuo katinu žaisit,vaikus augint reikia".O dar kai sugalvojom ,kad mums reikia ir šuns-aplinkiniai išvis "apako"-ką zoologijos sodą užsiveist norit?

Labai tave suprantu dėl gyvūnų. Aš pati, kol dar negaliu dėl techninių priežasčių vaiko turėti, žiauriai noriu antro superinio šuns (vieną jau turim) thumbup.gif
Mumm
QUOTE (Julyte @ 2004 03 01, 21:30)
Vaikai pasirenka tevus, o ne mes - juos. Tad, ateina JIE pas mus, kai patys to panori smile.gif

Kaip lengva taip sneketi, kai viskas pas tave ok ir vaikiukas jau auga. Toms kurioms sekasi maziau tokie zodziai neguodzia, o greiciau ivaro baime ir vos ne kaltes jausma -ka as darau ne taip, blogai, kad jis nenori pas mane ateiti? ohmy.gif unsure.gif
Daiva
Vaikai pasirenka tevus, o ne mes - juos. Tad, ateina JIE pas mus, kai patys to panori smile.gif

Ir ką gi tuo norėta pasakyti???????
Pakomentuok prašau wink.gif
Jūra_
...........................................
kasiopeja
QUOTE (Julyte @ 2004 03 04, 13:23)

Savo nestumu tik dabar dziaugiuosi, nes pastojau visiskai netycia suzadetuviu laikotarpyje, gerdama kontraceptikus

Stop, stop, stop... štai šita dalis man yra neaiški. Pastojai, nors gėrei kontraceptikus ir nebuvai užmiršusi išgerti nė vienos piliulės, tuo pat metu negėrei antibiotikų ir kitų hormoninių vaistų, kurie mažina kontraceptinių tabl. poveikį? Kažkaip man sunkiai tikisi, kad taip įmanoma.
Jūra_
............................
Astyte

Tai kad greiciau atvirksciai...Ir siaip, manyciau, nereiketu buti tokia kategoriska...
Jūra_
.....................................
Daiva
Julyte, džiaugiuosi už tave, kad esi nėščia, ne visoms, kaip matai, tai pasiseka...Bet nejaugi reikia tiek daug proto, kad nesipuikuoti savo nėštumu prieš tas, kurios nesulaukia šito stebuklo...Juk apie tai ir tema - apie žmonių nejautrumą, netaktą. Ar tu ketini tik patvirtinti, kad iš tikrųjų tokių žmonių esama? Esu ne tai kad nustebinta, tiesiog atleisk nuleidžiu rankas prieš tokį.........kvailumą...

P.S. Aga, sutinku gauti baudos taškus už forumo dalyvių įžeidimą - iš tikrųjų darau tai sąmoningai.
Jūra_
.....................
Anelija
kas tinka vienai situacijai, tas netinka kitai.
kai pastoji, kai to nesitiki, neplanuoji, nenori, tai saves nuraminimui labai tinka garsioji citata
bet kai vaikutis yra laukiamas, planuojamas, o vis neateina, tai jau tikrai skamba kaip izeidimas.

taip, tai puikiausias pvz kaip mes vertinam pasauli tik pagal savo situacija ir visai nemokam suprasti kito sad.gif

Jūra_
.............................
Daiva
Julyte,

Yra temos nėščioms moteriškėms, tai vat nešk tenai savo pilvelį jo nenervuodama ir neaiškindama gyvenimo kitokio likimo moterims...

Ale ot gi šašas biggrin.gif
Anelija
QUOTE (Anelija @ 2004 03 04, 18:50)

taip, tai puikiausias pvz kaip mes vertinam pasauli tik pagal savo situacija ir visai nemokam suprasti kito sad.gif

tai galioja abiem pusem...

o tokia reakcija parodo situacijos problematiskuma, gyvenimo skaudulius. parasei i sia tema, kur yra ieskoma paguodos, o tavo zodziai nuskambejo kaip gyvas priekaistas.

Jūra_
.......................................
Drakulaite
QUOTE (Julyte @ 2004 03 01, 21:10)
O mane priesingai - nervina tu merginu, kurios dar neistekejusios, o vaiku juo labiau nesiruosia tureti, veidmainiskas sypsojimasis vos susitinkam ir klausinejimas visiskai absurdisku ir buku klausimu.... ,,Kaip Tau bus sunku paskutiniais menesiais paskaitose sedeti", ,, ar nenualpsi besigindama bakalaurini", ,,zinok, tau labai skaudes stubura ir bus labai sunku " ....

ir mane tai nervina...as dar netekejusi,bet jau ruosiames,tai ir galvojam apie vaikuti...taciau ir as neturiu su kuo pasisneket...kai tik draugems ar grupiokems uzsimenu apie tai, tai jos tik issiviepia, akis pastato blink.gif ir sako
-tik neprisidirbkit,tik neprisidirbkit...
koks cia gali buti prisidirbimas,kad jau metu nemazai (22-pats tas) ir mokslai jau siemet bus baigti, darbeli turesim...o kada jei ne dabar?be to...man tiesiog sirdi zeidzia kai vaika-ta maza stebukliuka 2.gif vadina prisidirbimu g.gif o ir va kartais as pati matau kaip zmones keistai nucziuri besilaukiancias mamas,kartais isgirdau net replika
-ot durnele, prisidirbo
bash.gif bliamba kaip pikta ant tokiu zmoniu
o ka? ar as esu kokia nenormali, jei noriu vaikelio? noriu buti mama?
Jūra_
..............................
Drakulaite
Dziaugiuosi Julyte kad tu jau ryzaisi tapti mama ir ja busi-stiprybes tau smartass.gif o man dar reikia palaukti,taciau noras didziulis begalinis yra...bet reik palaukti, nes pakolkas net abu skirtinguose miestuose gyvenam sad.gif susitinkam tik savaitgaliais,bet taippp mylim vienas kitaaaaa wub.gif wub.gif
Jūra_
..................................
Astyte
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 03 04, 18:41)
...Juk apie tai ir tema - apie žmonių nejautrumą, netaktą. Ar tu ketini tik patvirtinti, kad iš tikrųjų tokių žmonių esama? Esu ne tai kad nustebinta, tiesiog atleisk nuleidžiu rankas prieš tokį.........kvailumą...

P.S. Aga, sutinku gauti baudos taškus už forumo dalyvių įžeidimą - iš tikrųjų darau tai sąmoningai.

Sutinku su tavim.

Rasydama, 'nebuk tokia kategoriska', neturejau omenyje vien sitame forume issakytu tavo minciu, ju yra ir kituose, bet, kiekvienas turi savo nuomone, o kokia ji bebutu, mes turim ja priimti. Tik jau tu, susimildama, taip jau nesinervuok. rolleyes.gif
As ir nestuke.gif, ir mane veikia daug ivairiu veiksniu, bet...paprasciausiai stengiesi neimti i galva...
Jūra_
...........................
Astyte
QUOTE (Julyte @ 2004 03 04, 19:49)
Mano zodiakas MERGELE, tad baisaus charakterio as, matyt...

O siaip man uz savaites kolokviumai prasideda ir bakalauro teziu gynimasis doh.gif Tad, gal truputuka ir piktesne esu, taciau niekam nieko blogo nenoriu ir nelinkiu... huh.gif

Ir dar kad nestuke.gif, nieko, tu tik pati nesinervuok, ir viskas bus gerai, daugiau ilsekis ir daug valgyk!!! rolleyes.gif laugh.gif rolleyes.gif laugh.gif
Sekmes!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.