Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dantukų valymas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3
MARIŲ PAUKŠTĖ
Mamytės,noriu jūsų patarimo,kaip valote vaikučiams dantukus?Mano dukrytei 1.4m,turime 12 dantukų.Jau senai pradėjau jai pavalinėti dantukus,bet iki šiol kiekvieną kartą valant susipykstam unsure.gif doh.gif Ji muistosi,sukiojasi,stumia dantų šepetuką.Nuo pat pradžių stengiausi valyt švelniai,atsargiai.Duodu ir jai pačiai pabandyt,tai ji mielai valosi,bet vistiek norint geriau išvalyt,reiktų jai padėti...Kaip jūs mamytės tvarkotės su tokia problemėle?
inga222
mano dukryte tai visa laika labai norejo valytis dantukus thumbup.gif tai susitardavom kad kaip as jei isvalysiu tai ji tada gales valytis biggrin.gif (tai padedavo)
o sunutis tai ne irgi sunku, nesileidzia schmoll.gif nezinau kur girdejau ar skaiciau kad galima savo pirsta apvyniota merliuku dar geriau lininiu skudureliu valyti dantis,taip lengviau mazam vaikui isvalyti nei dantu sepetuka kisti,aisku paskui gali pats su sepeteliu valytis mirksiukas.gif
N-e-r-i-n-g-a
Kantriai nuo kokių 1 ar 1,5 m. kiekvieną vakarą vaikui valau be problemų.Vis kalbėdavau,kad neišsivalius atsiranda kirmėliukų ir jie griaužia dantukus.....Skaitom knygelę apie dantukus...Kartais atsitinka taip,kad aš pati baisiai neturiu jėgų jam juos išvalyti ,tai sūnus pyksta ,neina miegoti neišsivalęs. biggrin.gif Taigi ,siūlau daug kalbėti,rodyti paveiksliukus apie dantukus ir jų piežiūrą. mirksiukas.gif
triule
gal pati turi sepetuka su baterijom-uzdek nauja antgali ir pabandyk, gal patiks tas vibravimas g.gif nors as tai jo nepernesu, bet vaikams tai visai patinka biggrin.gif po to gal ir su paprastu lengviau leisis valyt 4u.gif
ciuke
Mano maziukui 1m1men, tai as kai jam valau ir pati tuo metu pasiimu savo sepetuka, arba jam ka nors rodau su viena ranka virs jo, tada jis susidomi, issiizioja ir greit isvalau. Buvo metas, kai sukdavosi, neduodavo, bet dabar vel valom, dar toki garsa isleidziu bzzzzzz, tai jam patinka visai rolleyes.gif
jurale
mano mazoji niekaip nesileisdavo valyti dantuku schmoll.gif nuo pat pradziu nei silikoniniu sepetuku nei iprastu (na pati valydavosi, tiksliau nuvalgydavo pasta doh.gif ) bet mazdaug nuo metu ir 8 men pati liepia paduoti sepetuka, uzsideda dantu pastos ir liepia man valyti biggrin.gif tik nemoka issispjaudyti, labai juokingai atrodo, o kai pasiskalauja ir spjaudo, tai marskineliai nuolat slapi doh.gif ,bet svarbiausia, kad leidzia valyti thumbup.gif ir kai as valausi vis liepia man issispjaudyti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ie_va
o kaip maziukams paaiskinate kad reikia skalauti? g.gif
mano vaikinas tai pavalyt dantukus leidzia,bet va isskalaut beda g.gif
V&A
maniskei 1metai ir 9 men, bet niekaip negaliu ikalbet kad leistu dantukus isvalyt. jauciu bandysiu pirkti su batareikom sepetuka, gal pades, nes turi jau 17 dantuku ir prieziuros tikrai mazai sad.gif nes susipykstam nuolat.
jurale
QUOTE(ie_va @ 2008 08 12, 01:50)
o kaip maziukams paaiskinate kad reikia skalauti?  g.gif
mano vaikinas tai pavalyt dantukus leidzia,bet va isskalaut beda  g.gif
*

na kai buvo mazesne tik dziaugiausi, kad pati pabruzuodavo sepetuku per dantukus blush2.gif o pastos tik maza kruopyte dedavau, o dabar kai duodasi valyti , kazkaip daug aiskinti nereikejo kaip skalauti mirksiukas.gif parodziau pora kartu aiskindama ir uzteko thumbup.gif tik, kad spajudytis nemoka, tai visa pasta su vandenuku per barzdyte ant marzkinuku doh.gif ir vis su pasispjaudymo garsais pu pu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Pacific @ 2008 08 12, 09:56)
maniskei 1metai ir 9 men, bet niekaip negaliu ikalbet kad leistu dantukus isvalyt. jauciu bandysiu pirkti su batareikom sepetuka, gal pades, nes turi jau 17 dantuku ir prieziuros tikrai mazai sad.gif nes susipykstam nuolat.
*

na as nuolat nepristodavau, daug asaru klykimo : tai ir palieku kelioms dienoms ramybej, po to vel is pradziu doh.gif kol viena grazia diena ivyko stebuklas: pati pasiprase thumbup.gif na aisku nuolat rodydavau, kad ir as valausi ir tetis, gal tas padejo g.gif
nieko valysis ir tavo
sekmes 4u.gif
sibaivirga
Maniskis iki 1.3 men., norei valesi. O dabar neikisi doh.gif . Tik sepetelio serelius iskramte 4u.gif
ruoniukas
mano abi mergaites noriai valesi nuo pat pradziu su elektriniu sepeteliu ir dabar valo o va paprasto neikisi schmoll.gif
S.N.A.S
QUOTE(sibaivirga @ 2008 08 14, 13:13)
Maniskis iki 1.3 men., norei valesi. O dabar neikisi doh.gif . Tik sepetelio serelius iskramte 4u.gif
*

Mūsiškis irgi mėgėjas kramtyti.. biggrin.gif nespėjam šepetukų keisti. Tik pastebėjau, kad nelabai jam sekas priekinius dantukus (būtent viršutinius) valyti.. apnašėlių ten yra, o man valyti irgi neleidžia..
ar pas kurios nors mamytės vaikučius yr apnašėlių ir kaip jūs su jom kovojat??
linytes
aš tai pradėjau valyti nuo pat pirmų dantukų išdygimo, kartais per prievartą, jei nenorėdavo, o dabar pati noriai leidžia valyti
naitas

QUOTE(S.N.A.S @ 2008 08 21, 09:32)
Tik pastebėjau, kad nelabai jam sekas priekinius dantukus (būtent viršutinius) valyti.. apnašėlių ten yra, o man valyti irgi neleidžia..
ar pas kurios nors mamytės vaikučius yr apnašėlių ir kaip jūs su jom kovojat??
*

kišu savo pirštą į burną jam, kad neužsičiauptų, nesimuistytų ir pavalau jam tuos viršutinius. Kaip kitaip... pirmąkart jam buvo šokas. Dabar jau priprato rolleyes.gif Nes žinau tik viena - jeigu jau reiks eiti pas stomatologą dantis remontuot, tai tikrai bus šakės man. Nei narkozę duot, nei priverst kentėt krapštymus. Todėl ir valomės.

Pradėjom valyti nuo tada, kai tik pastovi. Pasistatau ir brūžinu. Dantų pastas naudojam tik vaikiškas, ir tik atvežtines, iš Anglijos ar Norvegijos.

Gal grubiai aprašiau proccesą. Bet vaikai noriai valosi dantis. Jeigu kada tingiu, tai vaikai - niekada. "Mama, einam" - pasako ir turiu eiti... eilė jau laukia. bigsmile.gif Būna, kad vidurinėlis ir du kartus ar tris per vakarą prasivalo rolleyes.gif
Raudona'kanarele
pradejom valyti nuo pirmu danciuku, visada leidziasi ir megsta wub.gif
blondinas Nr.79
jei dantu valymas butu naudingas- visi vaiksciotu su sveikais dantim ir nebutu tokios specialybes kaip odontologas....

pagalvokit apie
Agnyte1984
QUOTE(blondinas Nr.79 @ 2008 09 23, 06:05)
jei dantu valymas butu naudingas- visi vaiksciotu su sveikais dantim ir nebutu tokios specialybes kaip odontologas....

pagalvokit apie
*

Isivaizduooju koks is tavo burnos eina kvapas,tikriausia nesupranti, del ko zmones pamate perbega i kita gatves puse... unsure.gif doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Editukė
Oi,kaip jūs visos šauniai valot vaikams dantukus thumbup.gif Man tai to daryti nėra jokių šansų,nes vos pabandžius jai pirštą burnon įkišti,ji taip sukanda,kad gali staugti iš skausmo doh.gif
Louxor
Mums jau metukai ir 8 men, mielai dantu sepeteliu valome. Ir man pabruzinti duoda, ir pats seravoja issijuoses mirksiukas.gif
jurale

pagalvokit apie
*

tikrai noretusi pamatyti tavo sypseną doh.gif jei elgiesi taip kaip ir rasai, tada turetu buti katastrofa doh.gif doh.gif doh.gif
laurinute

pagalvokit apie
*

KAS CIA PER BAJERIS ne nuo dantu valymo priklauso dantys sveiki ar ne.Dantis valom todel kad palaikytumem burnos higiena.
o maniskiai tai valosi,kartais as pamirstu per rupescius doh.gif jie primena thumbup.gif
ssanta
maniškis tai valosi tik va neleidžia man visai parodyt kaip reikia tai valau du kartus vieną kartą jisai pats išsivalo o paskui aš jam išvalau:)
Klepesova
Aš maniau kad čia norima patarimų???

Na mes iš pradžių irgi turėjom problemų- jei kai dar neturėjo dantų tai tik šypsodavosi kai masažuodavau su tuo plastmasiniu antpirščiu tai kai prasidėjo dantų dygimas net neprisileisdavo prie burnos- vos su vaistais įkišdavau pirštą...

O kaip išsprendėme? Paprastai.
Aš visaad pradėjau vestis ją į vonią kai valausi dantis... tada leisdavau jai man pavalyt (tik atsargiai- vos neapsivėmiau- jau kai kišo dantų šepetėlį...)
Tada vieną kartą pasisodinau ant kelio (pas mus vonia šalia kriauklės tai koją ant vonios krašto pastačiau ir ją aukštai pasisodinau... ir- paėmusi dantų šepetėlį uždėjau ant jo dantų pastos- padaviau kad man valytų- pati paėmusi jos vaikišką jau šepetėlį nebe antgalį uždėjau valgomos dantų pastos ir pavaliau jai- mat pastebėjau- kai aš išsižioju- ji taip pat išsižioja- na iš pradžių leidosi porą sekundžių- vėliau vis ilgiau- dabar būna visaip- bet dažniausiai išsivalom drauge... Tik dabar kita problema- ji bando pati valytis... ir nelabai nori leistis valoma... O žinot- koks ten valymas kai mažylei 1 metukai ir 6 mėnesiukai. 4u.gif
omny
Dantukus walomes nuo ju atsiradimo, seniau darydawo tai specialiais guminiais kramtukais. Jai buwo idomu kai as "isbandziau" pati ir jai paemus pabruzinau ir toks garsas gaudawosi jai patiko, tai pradejo pati grustis, aisku ne ryta wakara o kada sugalwodawo. Kai suejo metukai nupirkom jai sepeteli ir dabar kas wakara ejnam dzyru dzyru dantukam daryti. As irgi leidziu pabandyti man pawalyti tada jinai pati, as paimu pawalau tai darom zaidimu forma, pasitaskom ir pan. ax.gif Manau reiktu pradeti kuo anksciau kad tai taptu sawaime suprantamu dalyku kaip ir ejimas miegoti, na bet wisi waikai skirtingi mirksiukas.gif Gal su wyresniais waikuciais reiktu elisti issirinkti sepeteli, su mintim kad reiks juo naudotis. Juk wisokiu graziu yra. O waikams tai butu kaip naujas zaislas g.gif
^Braškytė^
kai atsirado daug dantuku ir mes pradejom valyti pirmuosius dantukus ,tik va nupirkau dantu pastos niekaip su ja nesiseka schmoll.gif spjauna ir viskas ,o su sepetuku viskas ciki thumbup.gif valomes be jokiu bedu 4u.gif
blondinas Nr.80
QUOTE(Kristalinee @ 2008 09 30, 12:03)
kai atsirado daug dantuku ir mes pradejom valyti pirmuosius dantukus ,tik va nupirkau dantu pastos niekaip su ja nesiseka  schmoll.gif  spjauna ir viskas ,o su sepetuku viskas ciki  thumbup.gif  valomes be jokiu bedu 4u.gif
*

dantu pasta sugalvojo apsukrus zydas,kad isviliot babkes is kvailu namu seimininkiu. Anticeliulitinis kremas, lieknejimos tepalas, erekcija prailginantis kremas ir dantu pasta- tai tas pats produktas...tik supakuotas kitaip.
Raske80
Musiske pastos irgi nenori schmoll.gif ,bet su sepetuku ir vandenuku noriai bendrauja thumbup.gif
blondinas Nr.81
turiu suni...senas jau...dantu pastos nepripazysta. Niekada dantu nevale. Bet dantys...kokie balti ir sveiki dantys...

TOCAMI
mes valomės nuo dešimties mėnesių, kai tik išdygo pirmi du dantukai. valomės abi. aš su savo, mažoji su savo šepetėliu. leidžiu jai pavalyti man dantis, o po to susikeičiam vietomis ir aš išvalau jai. kol kas beždžioniavimo taktika veikia.
ERUGĖ
QUOTE(Kristalinee @ 2008 09 30, 13:03)
kai atsirado daug dantuku ir mes pradejom valyti pirmuosius dantukus ,tik va nupirkau dantu pastos niekaip su ja nesiseka  schmoll.gif  spjauna ir viskas ,o su sepetuku viskas ciki  thumbup.gif  valomes be jokiu bedu 4u.gif
*

maniške kaip tik labai mėgsta dantų pastą bigsmile.gif
spirgis_keptuveje
QUOTE(blondinas Nr.80 @ 2008 09 30, 18:31)
dantu pasta sugalvojo apsukrus zydas,kad isviliot babkes is kvailu namu seimininkiu. Anticeliulitinis kremas, lieknejimos tepalas, erekcija prailginantis kremas ir dantu pasta- tai tas pats produktas...tik supakuotas kitaip.
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif as irgi beveik tuom isitikinusi 4u.gif
cudo
QUOTE(spirgis_keptuveje @ 2008 10 07, 12:57)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  as irgi beveik tuom isitikinusi  4u.gif
*

blink.gif

Mano bernui patinka valyt dantuku.Mate kaip mes valom ir isei kartojo.
myliuvasara
cudo mums taip pat,o dantu pasta dievina ji tokia saldi,blendamed,ateina dar paprasyt kas uzdeciau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ,as jai tik truputi pavilgau kaip mes sau darom,kad tik truputi suputotu,ir vaje,paskui musis vyksta kol atimame dantu sepeteli lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
blondinas Nr.89
QUOTE(myliuvasara @ 2008 10 09, 18:08)
cudo mums taip pat,o dantu pasta dievina ji tokia saldi,blendamed,ateina dar paprasyt kas uzdeciau lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ,as jai tik truputi pavilgau kaip mes sau darom,kad tik truputi suputotu,ir vaje,paskui musis vyksta kol atimame dantu sepeteli lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

tuo paciu principu gaminami ir bulviu chipsai.
JO/NE
Mes valom nuo pat pirmo dantuko, todėl kovot nereikia. O kad vaikai pastą spjauna tai tik džiaugtis reikia, nes maniškė tai ryja, todėl dedu labai mažai. Tiesa vienu metu mažoji buvo atpratus valytis, sirgo, tai nekamavau jos. Tai kai vėl pradėt reikėjo, tai pirmiausiai lėlei dantis išvalėm, tada sesei, o tada ir jos eilė atėjo tongue.gif
Paulyte
O jeigu vaikui 6 metai ir jis nenori valytis dantų? Gal kas galite patarti?
Emili..
Mes pripratinome tai darydami kartu, kasvakara prausiantis kartu su vaiku valydavosi ir kitas seimos narys, dabar 2 metuku mergyte pati primena vakare kad dar ir dantukus butinai reikia issivalyti mirksiukas.gif
Karalienė_Margo
na mum su dantu valymu nera bedos,valytu ir valytu,tik gaila,kad nemoka paskalandint ir ispjauti,rodziau keleta kartu,pabande,tai tike juokovvaikui doh.gif baisu kad neuzspringtu doh.gif
laumir70
mes kolkas tik merliuku,nes tik 2 dantukai biggrin.gif
gedas
Bandem su eilerastuku apie dantuku valyma - padėjo kokią savaitę. Dabar nupirkom skanios dantų pastos, kolkas veikia. Matysim, kiek ilgai ax.gif
Rututule
mums tai pasiteisino budas su elektriniu sepetuku, kuri gavom 2gimtadienio proga..anksciau kariaudavom baisingai, kaip nenoredavom valytis..bet gavo burzgianti sepetuka, kuris po 2min valymo muzikele sugroja..tai dabar ne tik kas vakara saziningai valomes, bet ir butinai valyti iki muzikeles reikia... thumbup.gif
Pavasarėlis
mums padejo filmukas, kaip begemotas valo dantukus, is tubo hypo, tikslai nepasakysiu, neberandu, bet paieskojus galima rasti. Ten jis labai nuotaikingai su suniuku valo dantukus, musiskis tai balsu kvatodavosi ir pats noredavo valytis.

Delfija
QUOTE(laumir70 @ 2008 12 07, 16:46)
mes kolkas tik merliuku,nes tik 2 dantukai biggrin.gif
*

pas mus irgi tik 2 dantukai...bet jau nupirkau sepetuka nuo 0 metu...o gal geriau merliuku g.gif
XjolanteX
vyresnelis tai biski tingi,o mazasis nusiziurejo,kaip daro brolis ir mielai eina kartu valytis dantuku..
fiesta2
O mano vaikas visai nenori valytis pats, laukia kol as taip padarysiu, tai kiekviena vakara pykstames, nes jau pakankamai didelis
miilunela
QUOTE(gedas @ 2008 12 09, 00:40)
Bandem su eilerastuku apie dantuku valyma - padėjo kokią savaitę. Dabar nupirkom skanios dantų pastos, kolkas veikia. Matysim, kiek ilgai  ax.gif
*

kol suvalgys lotuliukas.gif
mes dar neturim,bet esu girdejus,kad pirmus dantukus geriausia valyti merliuku ant pirsto blush2.gif
laumir
didesni su pasta,o maziuke su antpirstuku(dantu sepetukas maunasi ant pirsto) rolleyes.gif
medute_bitute
o mums su antpirščiu valyti nepavyksta, nes dukrytė kandžiojasi. dabar nupirkom silikoninį šepetuką, tai kolkas viskas gerai.
neringuša
Kol buvo mažiukė, dar net dantukų neturėjo (kadangi mums 8,5 pirmasis išdygo) valydavau su silikoniniu antpirščiu-šepetuku užmaunamu ant piršto thumbup.gif vaikui labai patikdavo ir dantenytės pasikasydavo biggrin.gif
O dabar valom su šepetėliu: ryte aš arba tėvelis išvalo, vakare kartu valom, išvaliusi dar duodu pačiai pasitreniruoti tai viskas super tongue.gif
neju
Turim astuonis dantukus, valomes noriai su sepeteliu ir pasta. Patinka kai dantenas pakasau, nes dygsta devintas. thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.