Pradėjom nuo pat pirmo dantuko pratinti-su tuo pirmu šepetuku,vėliau pirkau chico dantų pastą,kurią galima praryti ir šiuo metu pati valosi su mielu noru
Rytais ir vakarais, kai pati valau dantis, pumpurėliui duodu žaisti su dantų šepetėliu pirmajam dantukui. Ji labai rimtu veidu taip pat "valo"
Kol kas nuo septinto mėnesio įsikandęs šepetuką ir kopijuoja mane, kai valausi, o vyrenėlis- pats valosi, nors iš stomotologo neišeiname
Maniškiui ketveri, dantukus (kaip ir priklauso) VALOM 2 kart per dieną (tiesa, darželyje po kiekvieno valgio vaikučiams duoda stiklinaites su kažkokiu skysčiu dantukams išsiskaluti
Manau,kad labai lengvai vaikas pripranta zaidziant
Valom dantukus, labai smagus vaikuciams uzsiemimas.
Dar tik mokinames bet visai nepriastarauja.
pradžioj valiau su silikoniniu, po to nupirkau skanią pastą, tai noriai valosi pati, bet vat man nesileidžia, tai tiek ten ir išsivalo, tiek kad pratinasi...be to, valomės kartu-mato mane besivalančią, ir nori tai daryti kartu
Nuo pat pirmo karto kai parodem kaip reikia tai pats isikisa ir valo
labai noriai valosi, prausiames, o tada valomes dantukus
Oi kokie saunuoliai jusu vaikuciai.Visi taip noriai valosi dantukus
O mes tik su visokiais zaidimais,kalbinimais ir cirkais
gal kas patars kaip ikalbeti 2m berniuka dantu pastos nepraryti
QUOTE(alincikita @ 2009 10 13, 22:14) gal kas patars kaip ikalbeti 2m berniuka dantu pastos nepraryti pas mus panasi problema buvo ir kartais vis dar yra... Visu pirma perku pasta be fluoro, visu antra sakau, kad pasta yra nevalgoma, o jei valgys pasta, jai gali poradet skaudeti pilvuka... dazniausiai tai padeda, bet kartais ne O kol pradejom gana tvarkingai valytis dantis praejome nemazai... irgi tik su zaidimais - is pradziu buvo atrakcija, kad daryt kaip mama - mama valosi, ir dukryte valosi... nusibodo... tada perejom prie taktikos - mama valo dukrytei, o dukryte tuo metu mamai...irgi padejo tik kuriam laikui. Dabar papasakoju, kad jei nevalysim dantuku, ten apsigyvens kirmeliukas, kuris graus skylutes dantuke ir dantuka gali skaudeti poto, del to reikia gerai prasivalyt dantukus ir isvayt visas siukslytes. Kartu valymo metu zaidziame zaidima, kad valome draugu dantukus... Pvz... dabar isvalom jonuko dantuka, o dabar migles, o tu pasiziurek koks yra nesvarus roberto dantukas, ji butina isvalyti QUOTE(dabej @ 2009 10 16, 10:29) pas mus panasi problema buvo ir kartais vis dar yra... Visu pirma perku pasta be fluoro, visu antra sakau, kad pasta yra nevalgoma, o jei valgys pasta, jai gali poradet skaudeti pilvuka... dazniausiai tai padeda, bet kartais ne O kol pradejom gana tvarkingai valytis dantis praejome nemazai... irgi tik su zaidimais - is pradziu buvo atrakcija, kad daryt kaip mama - mama valosi, ir dukryte valosi... nusibodo... tada perejom prie taktikos - mama valo dukrytei, o dukryte tuo metu mamai...irgi padejo tik kuriam laikui. Dabar papasakoju, kad jei nevalysim dantuku, ten apsigyvens kirmeliukas, kuris graus skylutes dantuke ir dantuka gali skaudeti poto, del to reikia gerai prasivalyt dantukus ir isvayt visas siukslytes. Kartu valymo metu zaidziame zaidima, kad valome draugu dantukus... Pvz... dabar isvalom jonuko dantuka, o dabar migles, o tu pasiziurek koks yra nesvarus roberto dantukas, ji butina isvalyti Mes taip pat viska pradejom zaidimu forma, neversdavau jei matydavau kad mazei ta diena visai prasta nuotaika, ir taip su zaidimais, dainelem, pasakom valem valem, visada kartu, dar teti itraukdavom, o dabar jau pati supranta kad kas vakara reikia valyt dantukus
mes pirmiausia kartu parduotuvėj išsirenkam dantų pastas ( turim 4-verias
Visi valosi labai noriai
as profilaktiskai nuvedziau pas odontologe ir paprasiau kad viska jam isaiskintu ir papasakotu kas laukia jo jai nevalis jis labai idemej isklause ir nuo to laiko valom o jai nenori as primenu kad gyditoja patikrins dantis ir viska pamatis,suveikia
O aš negaliu išvalyti, tik pradedu, o mažius išstumia su liežuviuku šepetuką, ir taip kiekvieną vakarą
kazkaip pas mus tai ritualas, kiekviena vakara kartu su teciu eina praustis, valytis dantukus, be problemu
o dantis valom nuo tada kai pirmas isdygo
O mes turim labai gera motyvatoriu dantu valymuisi - vyresni broli!
Maziui dar tik 1,5 metuku, o kaip dantukus valosi
Mano abu maziukai (2 metuku ir 1 metuku) per diena po kelis kartus prasosi sepetuku, kad tik pavalyt dantukus
maniškis tai be problemų priprato ir noriai valo dantukus. Anksčiau aš vallydavau,o dabar pats visada valosi, nors turbūt būtų geriau jei aš išvalyčiau. Stengiuosi bent kartą į savaitę pati išvalyti
mano dukrytem labai patinka valytis dantukus, tik kad jos labai valgo pasta
o nuo kokio amziaus jau galima su dantu pasta valyti dantukus?
Mano panele 4 m, labai jau nenoriai valo dantis. Gal sakau tikrai reikes pameginti elektini sepeteli. Bet ji bailiuke, gal baisu bus, kad burnoje burzgia
QUOTE(Cristata @ 2010 03 02, 21:32) Mano panele 4 m, labai jau nenoriai valo dantis. Gal sakau tikrai reikes pameginti elektini sepeteli. Bet ji bailiuke, gal baisu bus, kad burnoje burzgia Mano dvimetis kiekvieną rytą (vakarais geriau reiktų, bet jis dar nepasiduoda) elektriniu šepetėliu valosi dantukus. Pabandė su tėčio, patiko, tai jam iškart tokį pat (ne vaikišką, nes jo galvutė mažesnė) nupirkom. Ir ne tik dantų pastą nuvalgo, bet nuvalgęs leidžia man visus iš visų pusių išvalyti. O aš laikausi nuomonės, geriau per pusė minutės visus dantis perbraukti, nei spjauti ir visai jų nevalyti.
ar nepastebėjote, kad vaikiški šepetėliai kažkokie nekokybiški?
nors imk ir pirku suaugusiųjų, nes vaikiškas tikrai neatlaiko 3 mėnesius kaip rekomenduojama keisti QUOTE(muminukas @ 2011 01 06, 15:28) ar nepastebėjote, kad vaikiški šepetėliai kažkokie nekokybiški? nors imk ir pirku suaugusiųjų, nes vaikiškas tikrai neatlaiko 3 mėnesius kaip rekomenduojama keisti Čia todėl, kad jie gerokai minkštesni. Beje šiandien paskaičiau vieną patarimą - pakeiskite dantų šepetėlį pasveikusiam vaikui, t.y. po ligos ne tik žaislus nuvalyti, bet ir dantų šepetėlį. QUOTE(ene @ 2011 01 06, 14:53) Čia todėl, kad jie gerokai minkštesni. Beje šiandien paskaičiau vieną patarimą - pakeiskite dantų šepetėlį pasveikusiam vaikui, t.y. po ligos ne tik žaislus nuvalyti, bet ir dantų šepetėlį. dėl ligos turbūt visai teisinga mintis nežinau, kažkaip labai jau brangiai išeina kas mėnesį keisti šepetėlį
Iki 6-7 m. dantų valymas yra mūsų, tėvų, pareiga, tai ir pratinti nereikia
Musu sunui taip pat labai patinka dantukus valyti su elektriniu sepeteliu arba su paprastu vaikisku butinai ryskiu spalvu su jam patinkaciu nupiestu charakteriu,visada vedames ji kartu kad issirinktu taip pat ir su dantu pasta jis jau pats pasiziuri kad butu 6+ tada jam tinka ir laimingas zygiuoja namo
Bet pradzioje buvo visko,baimindavome ji kad kirminai atsiras jei dantu nevalys ir keleta kartu teko pas dantista apsilankyti profilaktiskai kad priprastu jei ateityje reikes ju pagalbos.Nes man tai buvo ziauri dantistu fobija ir teko susigadinti nemazai dantuku
mano irgi suneliai valosi bet pastoviai reikia priminti
Mano mazoji 1,6 metu, bet su dantu valymusi - problema
Mūsiškis jau gerų porą mėnesių(jam dabar 1m 5 mėn) pamatęs , kad mes valome dantis, pats atbėga į vonią spjauna į kriauklę( kaip mes pastą
Mes nuo pirmu dantuku jau valomes, zinoma dar be pastos, nes nemokam skalauti
Kai eidavau valytis pati - vesdavausi ir vaika. Ziurejo ziurejo - dabar pats praso ir bando braukyt per tuos dantukus.
mazoji turi ta toki specialu spetuka, su guminiais sereliais, tiksliau ten tokie kaip silikoniniai, bet ju nukramtyt neina.vienam gale tas sepetukas, o kitam toks kaip liezuveliui valyt, tai ji labai megsta, tai ryte ir vakare duodu "valytis", tai tik pamato kad atnesu tai jau sypsena nuo vienos ausytes iki kitos
kiekvieną katą eini su vaiku ir valaisi kartu, vėlliau dar ne pro šalį paaiškint vaikui kam to reikia
Kadangi jis pats dar jų nevalo, tai kas rytą ir vakarą keliaujam į v onią kartu, valausi dantis pats ir jo šeperėliu jam tą patį darau. Kažkaip linksmai kol kas mes tai darom:)
pas mus nera problemos valomes noriai, pratinome tai daryti kartu
Nezinau,mes niekaip negalime priprasti
o kaip ismokyti vaika skalauti burna? Kiek bandom aiskinti ir rodyti, kolkas vistiek nuryja viska
pirmoji dukryte dantu sepetuka turejao gal kokiu 1,5 metuku, taciau dar tada buvo tik pasizaidimas ir tiek, o kai ilgeliau su siuo daigtu "padraugavo"pradejom rimtai valytis tiek ryte tiek vakare(nors buvo ir sunkumu-reikedavo kartais versti tai daryti), taciau tuoj mums 5-eri ir su valymu bedu nera...na tik kartais, kai tetis gryzta, tai truputi issidirbinet juk reik...o sepetelius kas kokius2-3 men keiciam
Mums 1m.7men. ir pagaliau pagaliau persilauzem
sutinku
Nuo mazens daviau dantu sepetuka pagal vaiko amziu. Is pradziu zaidimo forma. Ir visad valiausi prie jos kad matytu kad valymas dantu kaip koks ritualas-ryte ir vakare. Buvo momentas kad nenorejo valytis, tada as vaizdziai pradejau pasakoti kad jei nesivalai dantuku juose apsigyvena kirminai ir valgo dantis, atsiranda skyles, dantys pradeda kristi ir vaikas neturi dantu, negali valgyti skanumynu tik koses. Tai manaja paveike tas
Suneliui 1.1m, valau dantukus su antpirsciu, be jokiu pastu ir pns, tai vaikas galvoja, kad kazka valgomo duodu ir vis bando atsikast
|