Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kada pradėjot ruošti kūdikio kraitelį?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
tastyte
Sveikos, butu labai idomu suzinoti jusu nuomone, nuo kurios nestumo savites (menesio) reiketu pradeti pirkti kudikiui rubelius, lovytes, vezimus ir t.t. Kaip su prietarais, kad neverta pirkti kuo skubiau.
eirian
Manau pats geriausias laikas pradeti pirkti - isejus i dekreta (7 nestumo menuo)... Be abejo sunku atsispirti ir iki tol ko nenusipirkus. Vezimuka ir lovyte geriausia pirkti jau isibegejus 8 nestumo men. ...
(bent jau as taip planavau per pirmaji savo nestuma nestuke.gif . dabar esu ipusejusi 4 nestumo men su antruoju, tai turiu kas like is pirmojo nestumo. Budama uzsieny parsiveziau keleta graziu nauju rubeliu smile.gif . Turedama laisvo laiko pasiziuriu kokie dabar nauji vezimeliai... ir jau zinau koki pirksiu...)
ISVADA: neskubeti pirkti, bet apie viska pagalvoti g.gif
kepuryte
man jau 19-ta sav ir as vis kazkaip dar delsiu 4u.gif dar isvis nieko neturiu blush2.gif jau norisi labai bet dar nezinau ne lyties ir nezinau nuo ko pradeti. tad vis dar laukiu unsure.gif pradesiu turbut nuo rubeliu suzinojus lyti thumbup.gif
dolly`
cia jau kaip kuri nestuke nuspres taip ir padarys- nustatyto laiko nera!
mes kraiteli pradejom pirkti gan anksti-kazkur nuo 25 sav. as manau, kad is leto viska susipirkti yra geriau, nei viska per menesi, ne taip finansiskai jauciasi ax.gif viena menesi lovele, kita vezimeli ir t.t. tuo labiau, kad jei pasitaiko ispardavimai, nuodeme nepasinaudoti! mums pasitaike lovyte ispardavimuose , £100 pigiau gavosi, nors ja galvojome pirkti kai gims Kleckas, nes pradziai isigijome moses basket... svarbiausia susidaryk saraseli , kokie daiktai yra reikalingiausi ir ju reikes pirmiausia ir jo grieztai laikykis, kad neprisipirktum ko nereikia . as visada ji nesiojuos rankineje, randu ka nors grazaus, patikrinu ar reikia, jei taip -perku, jei ne- susilaikau thumbup.gif
sekmes!
ambergangel
as lovyte,patalelius,ciuzinuka nupirkau apie 12 savaite...kazkaip man kvaila atrodo galvot "o jejgu kas nors atsitiks" ir t.t jeigu atsitiks tai atsitiks,vadinasi taip turejo bu...ir faktas kada pirkai lovyte ar rubelius tikrai nieko nepakeis 4u.gif biggrin.gif na kitom jej ramiau tai veliau perka,cia kaip kiekvienai norisi...as kai laisvu pinigu turejau tai ir pirkau viska...is dekretiniu,tik i ligonine daiktus sau susipirkau,nes viska jau turejau...uztai nestumas neprailgo,vis kaska pirkdavau biggrin.gif thumbup.gif 4u.gif
Papildyta:
aisku tikiuosi kad ir toliau viskas klostisis gerai ax.gif blush2.gif 4u.gif
Zitlali
Mintys linkusios materealizuotis smile.gif kaip galvosi taip ir bus. Aš jau kaupiu nuo ketvirto mėn ir finansiškai ne taip jaučiasi kaip išleidus visus dekreto pinigus, po truputį, ramiai.. dabar nebedaug liko susipirkt smile.gif nesuprantu prietarų. Galų gale atiduosi ar parduosi jei kas atsitiks smile.gif o malonumas didelis supirkinėti po truputį savęs neribojant, dekretas man jau trečiadienį ir džiaugiuosi, kad nereikės karštligiškai pult visko pirkt, nes jau sunku ir apsisukimai nebe tokie, pavargstu.. paprasčiau žiūrėkit į viską smile.gif
nematyta
po truputi pikinetis pradejau apie sesta nestumo menesi, bet su daug apgalvojimu ir slampiojimu po parduotuves ieskant kas geriausia. neskubejau,nors labai norejos.. siuo metu jau kaip ir viska turim, ir is tiesu, kad dabar jau nebe tas po parduotuves vaikscioti, jau sunku ir pavargstu greitai, bet labai skubeti irgi nereiketu, nes keiciasi ir vezimai, ir nuolaidu buna, jei dar vaikiukas nelabai greitai turi ateiti, galima truputi ir palaukti smile.gif
kinyte
as susipirkau kraiteli ir vezimeli budama 7men, daugiau nieko neperku, kai gims tada ir likusius daiktus susipirksiu smile.gif kazkaip neskubu viska susipirkt ax.gif , aisku reikes dar pampersu nusipirkt i ligonine kai vaziuosiu gimdyt, o seip manau kas reikalingiausia viska kaip ir turiu rolleyes.gif
tastyte
QUOTE(dolly` @ 2008 08 11, 19:55)
cia jau kaip kuri nestuke nuspres taip ir padarys- nustatyto laiko nera!
mes kraiteli pradejom pirkti gan anksti-kazkur nuo 25 sav. as manau, kad is leto viska susipirkti yra geriau, nei viska per menesi, ne taip finansiskai jauciasi  ax.gif  viena menesi lovele, kita vezimeli ir t.t. tuo labiau, kad jei pasitaiko ispardavimai, nuodeme nepasinaudoti! mums pasitaike lovyte ispardavimuose , £100 pigiau gavosi, nors ja galvojome pirkti kai gims Kleckas, nes pradziai isigijome moses basket...  svarbiausia susidaryk saraseli , kokie daiktai yra reikalingiausi ir ju reikes pirmiausia ir jo grieztai laikykis, kad neprisipirktum ko nereikia . as visada ji nesiojuos rankineje, randu ka nors grazaus, patikrinu ar reikia, jei taip -perku, jei ne- susilaikau  thumbup.gif
sekmes!
*

As laukiuosi jau 11 savaite ir jau nebegaliu tverti, kaip norisi viska pirkti, kitaip tariant "lizdo sukimo manija":) vyras tik nuolat dar ramina, kad sitaip neskubeciau.
Shady
Viska susipirkome 7-8 menesi. Nors norejosi anksciau, bet kam apkrauti buta anksciau laiko. Mes dar kol mazus remontelius pabaigem, viska susitvarkem, tada ir maziukui susipirkome viska.
dolly`
QUOTE(Shady @ 2008 08 13, 12:29)
Viska susipirkome 7-8 menesi. Nors norejosi anksciau, bet kam apkrauti buta anksciau laiko. Mes dar kol mazus remontelius pabaigem, viska susitvarkem, tada ir maziukui susipirkome viska.
*

mes kadangi turime antra miegamaji, tai ten ir kroveme visas gerybes kaip i koki sandeli lotuliukas.gif
Arbūzas
mum 19 savaiteliu bet dar neskubam pirktis visko blush2.gif
galbut jau rubelius ir pradeciau pirkti, bet nezinau, ka turesiu, mazyli ar mazyle wub.gif
ambergangel
as irgi iki snd nezinojau ka turesiu,taigi visi supirkti rubeliai zali,geltoni,balti ir raudoni,vezimelis baltas,lovytes pataliukai su anciukais geltoni,o vaikucio kambari istapetavom zaliais tapetais su anciukais ir boruzytem,taigi viska padariau nezinodama ko laukiuosi 4u.gif smile.gif
Isila
tokia pati tema
PŪKITAS
Kraiteli padejau ziurineti nuo 5 menesiuko smile.gif dabar esam jau arti 7 menesiuko, turim vezimuka (patarimas, neskubekit pirkti vezimuko, issirinkit kelis patikusius, parduotuvese apziurekit, pastumdykit, paciupinekit) ir is keliu issirinkit ta vieninteli kuris tikrai jums tiks (mes ji nusipirkom pries kai nestuke.gif buvau 6-am menesiuke). Nes as norejau vienokio, bet kai pradejau ziureti privalumus ir trukumus, tai visai kitoki nusipirkau (aisku dar nestumo hormonai savo padaro biggrin.gif kai pamatai ir iskart nori). Dabar jau turiu ir rubeliu (gimines pradejo tempti savo baikuciu) ir tik dabar pradedu ieskoti nauju, kraiteliui (parsivezimui is ligonines). Truksta tik buteliuku, ciulptuku ir visokiu kitokiu smulkmeneliu wub.gif
linausius
As kazkaip nesiskubinau kraitelio ruost(ne del prietaru,siaip laiko pritrukdavo)...O del lyties,tai 4 nestumo menesi suzinojau,jog turesim mergyte,tai neisturejus nupirkau keleta mergaitisku rubeliu ir gerai,kad tik keleta,bo neseniai kitas gydytojas pasake,kad mergyte su pimpiuku lotuliukas.gif Tai galim sakyt,kraiteli pradedu ruost tik dabar,nes dar nieko neturiu,iskyrus siek tiek atiduotu rubeliu smile.gif
Raiduke
as jau daiktus kaip ir susidejau, tik va visai nesenai, praeita nakti, kai nemiga kankino ax.gif
trr
bala nematė tų prietarų, kartais taip norisi pirkti bigsmile.gif mano pirmieji pirkiniai buvo gal 5 mėnesių, ir tai buvo kojnytės ir kepurytė, jie buvo tooookie mieli, nes toookie mažyčiai, nu taip man jų prireikė, vaikui pirkti buvo dar maloniau nei sau rolleyes.gif . o daugiausia viską susipirkau likus gal 2 mėnesiam iki gimdymo.
dori
6 mėnesį pradėjau po truputį pirkti. kai ko dar trūksta, supirksiu išėjus dekretinių.
EVO
as kai suzinojau, kad nescia 2 sav, tai ir pradejau viska sluot parduotuvese nuo lentynu, ypac drabuzelius negalejau pro juos praeit ramiai biggrin.gif
kepuryte
QUOTE(EVO @ 2008 08 21, 17:04)
as kai suzinojau, kad nescia 2 sav, tai ir pradejau viska sluot parduotuvese nuo lentynu, ypac drabuzelius negalejau pro juos praeit ramiai  biggrin.gif
*

kaip? kai nestumui buvo 2sav pradejai supirkineti? g.gif ar kazko nesupratau blush2.gif
as vis dar laukiu blush2.gif nors jau turiu kelis atiduotus drabuzelius thumbup.gif
grange
QUOTE(Arbūzas @ 2008 08 13, 15:47)
mum 19 savaiteliu bet dar neskubam pirktis visko  blush2.gif
galbut jau rubelius ir pradeciau pirkti, bet nezinau, ka turesiu, mazyli ar mazyle  wub.gif
*

pirk neutralius mirksiukas.gif
o ir šiiap, tiek melsva tinka mergaitei, tiek raudona ar ornažinė berniukui.
Čias jau daugiau mamų noras išpuošt, o vaikučiui gi tas pats smile.gif

Aš nors ir nesilaukiu, bet kelis drabužėlius turiu blush2.gif netikiu jokiais tokiais prietarais, bet tiesiog pamačius tokius gražius negalėjau susilaikyt. kombinezukas baltas, tiks bet kam.. ax.gif
EVO
QUOTE(kepuryte @ 2008 08 21, 19:47)
kaip? kai nestumui buvo 2sav pradejai supirkineti?  g.gif  ar kazko nesupratau  blush2.gif
as vis dar laukiu  blush2.gif  nors jau turiu kelis atiduotus drabuzelius  thumbup.gif
*

nu taip kai nestumui buvo 2 sav, kai tik testas teigiamas buvo ir gyd patvirtino bigsmile.gif
Isila
QUOTE(EVO @ 2008 08 21, 21:41)
nu taip kai nestumui buvo 2 sav, kai tik testas teigiamas buvo ir gyd patvirtino  bigsmile.gif
*

tada jau nėštumui būna gi 4sav mirksiukas.gif
Jazza
Pradėjau kraiteliu rūpintis išėjusi į dekretą. Pirkti neskubam, apsižiūrim, pasvarstom, todėl iki šiol dar kraitelis ruošiamas... Nu jausmas - neapsakomas wub.gif Tik tiek, kad mūsų slapukas neparodo, kas yra - dukrytė ar sūnelis - tai su spalvomis sunkiau...
MamaSan
Mes pradejom pirktis viska kai buvau septintam menesyje. Isejau i atostogas ir tada po truputi ir pirkomes viska, neisivaizduoju kaip butu, jei pirkciausi tik pries pati gimdyma ar isvis po jo blink.gif . Dabar kai yra liako- gali rinktis, ieskoti mirksiukas.gif
mamuse
Labas mamytės drinks_cheers.gif
Aš tai jau turiu vežimėlį ir pradėjau po truputį rūbelius pirkti bigsmile.gif Nedaug visai tik pačiai pradžiai kad turėčiau ligoninėje. Nesinori bile ko rengti, nes kai reikia tai tikrai fainų rūbelių reikia paieškoti nestuke.gif
RenataHaq
o mes kazkaip nelabai ir skubame smile.gif viska pradejom pirktis netoli 7 menesyje ax.gif tai dabar turime pilnai lovyte, jau nusiziurejome vezimuka/kedute, pagrindinius drabuzelius ir viskas smile.gif o dabar jau vis vaziuodami nuperkam is ivairiu parduotuviu visko po truputi smile.gif mums taip oir laikas praeina ir patiems malonu smile.gif
aggnyte
nuo 7-8 men mirksiukas.gif
Aistuze
As pradejau viskuom dometis gana anksti, o nuo 30 iki 34 savaites viska susipirkau. Tada jau tiksliai zinojau ko noriu, kad nebutu jokio blaskymosi. Jei tektu viska rinktis veliau - ko gero jau butu sunku ir ne taip smagu blush2.gif
Migle79
As pradejau ruosti nuo 30 nestumo savaites. Labai padejo drauges, kuri gimde praeitais metais, atsiustas sarasiukas.
Would you?
turim kambario baldelius ir siek tiek rubeliu...
iseisiu i dekretines tuomet viska ir pirksiu thumbup.gif
sigitela
As taip pat isejus i dekreta pradejau po truputi pirkti, lovyte irgi nusiziurejom jau, greit pirksim, ir vezima jau kaip ir issiinkom, gerai kad MB pristabdo mane, nes uzejus pirkimo manija juoda.... lotuliukas.gif
JUSSTE
QUOTE(Migle79 @ 2008 09 01, 19:54)
As pradejau ruosti nuo 30 nestumo savaites. Labai padejo drauges, kuri gimde praeitais metais, atsiustas sarasiukas.
*

O gal galėtum su mumis pasidalinti tuo sarašiuku? mirksiukas.gif biggrin.gif
Nes laukiuosi pirmojo leliaus, tai net neisivaizduojo nuo ko pradeti biggrin.gif tongue.gif
Spėju išėjus į dekretą pradėsiu viską pirktis g.gif biggrin.gif
mama_gulbe
QUOTE(JUSSTE @ 2008 09 02, 12:36)
O gal galėtum su mumis pasidalinti tuo sarašiuku? mirksiukas.gif  biggrin.gif
Nes laukiuosi pirmojo leliaus, tai net neisivaizduojo nuo ko pradeti biggrin.gif  tongue.gif
Spėju išėjus į dekretą pradėsiu viską pirktis g.gif  biggrin.gif
*

rolleyes.gif
as kai laukiasui savojo tai ir ruosiausiu po truputi, o kadangi buvau studente ir mamai pirmas anukas, tai mama uz mane greiciau ka nors vis nupirkdavo, is draugiu gaudavo ..tai iki kol gime suniukas viskas jau buvo suruosta ir lovyte paklota vos ne pora savaiciu anksciau smile.gif
ech kaip smagu laukti kudikelio wub.gif
Elemire
Geriausia turbūt nuo kokios 20-25 savaitės pradėt, nes jeigu kartais gimtų anksčiau, tai tada gali būti sunku be lovytės ir kitų būtiniausių daiktų.
7linute
Na as pradejau pirktis nuo 35 savaites ir turiu jau viska susipirkus thumbup.gif ,nes jau neuzkalnu ir lelius bus.man daktarai sake kad liktai bus berniukas,bet as jais nelabai tikiu, tai viska pirkau neutraliom spalvom.o kai gims tai tada jau tikslei zinosiu ka ir kokiom spalvom pirkt. 4u.gif
LauRace
As tai pradejau vaikiskas prekes pirkti sulaukusi 31 sav wub.gif . gydytojai garantavo kad berniukas, o ypac kai dar ir pimpaliuko nuotraukyte dave tai ne kiek jais neabejoju 4u.gif
Perlute
Netikejom jokiais prietarais ir jau kokia 20sav viska turejom(na truko keliu daigciuku)ir del to nepasigailejau,paskui visa laika praleidau ligoninese verysad.gif o i pabaiga nenorejau ne pagalvoti apie parduotuves doh.gif su antru pradejau pirkti kai tik pajauciau(apie 5sav) nors dabar daryciau kitaip,nes tas deliojimas,glostymas varo is proto nori kuo greiciau pagimdyti wub.gif
Kacyce
Aš nuo 33 savaitės jau praktiškai viską turėjau. Mama aiškino, kad tik daug neprisipirkčiau, o kai pasakiau, kad jau pradėsiu pirkimus, tai atvežė ji man viską ką buvo jau pripirkus, tai supratau, kad ji nusiaube ne vieną parduotuvę biggrin.gif , man reikėjo tik pampersus nusipirkti. O vežimukas, ir kiti dideli daigtai, tai vyro inicaityva supirkti neseniai, aš dar bučiau palaukus, bet ne dėl prietarų, o dėl to kad nelabai yra kur kaupti tokius turtus jų neišpokavus tongue.gif
Beje pirmus vaikiškus kaip ir batukus kaip ir tapkutes nusipirkau gal 7 ar 8 nėštumo savaitę, kad jausčiausi tikra mamytė smile.gif

O šeip manau reikia pirkti kai noras yra, nes paskutinėm dienomis, ne parduotuvės rūpės. Geriau jau paskutinėm savaitė m tik patikrinti ar viską pagal sąrašiuką turi ir jau trūkstamus daigčiukus tik susirasti.

mama_gulbe
QUOTE(Kacyce @ 2008 09 08, 08:22)
Aš nuo 33 savaitės jau praktiškai viską turėjau. Mama aiškino, kad tik daug neprisipirkčiau, o kai pasakiau, kad jau pradėsiu pirkimus, tai atvežė ji man viską ką buvo jau pripirkus, tai supratau, kad ji nusiaube ne vieną parduotuvę  biggrin.gif  , man reikėjo tik pampersus nusipirkti. O vežimukas, ir kiti dideli daigtai, tai vyro inicaityva supirkti neseniai, aš dar bučiau palaukus, bet ne dėl prietarų, o dėl to kad nelabai yra kur kaupti tokius turtus jų neišpokavus  tongue.gif
Beje pirmus vaikiškus kaip ir batukus kaip ir tapkutes nusipirkau gal 7 ar 8 nėštumo savaitę, kad jausčiausi tikra mamytė smile.gif

O šeip manau reikia pirkti kai noras yra, nes paskutinėm dienomis, ne parduotuvės rūpės. Geriau jau paskutinėm savaitė m tik patikrinti ar viską pagal sąrašiuką turi ir jau trūkstamus daigčiukus tik susirasti.
*

thumbup.gif
vadinas tavo mama paslapcia pripirko visko savo anukeliui net greiciau zu tave thumbup.gif thumbup.gif nes pati neiskente lotuliukas.gif
smagu
cloudlet
Aš pradėjau ruošti kraitelį gal mėnuo iki gimdymo cool.gif tačiau jei dabar vėl antrąkart laukčiausi tikrai viską pradėčiau pirktis truputi anksčiau ir po truputi tongue.gif kažkaip prietarais netikiu, o be to su dideliu pilvu vaikščioti po parduotuves, tikrai nebuvo lengva doh.gif
DaivaJ
Geriausią laiką pirkimui nusistato kiekviena būsima mamytė individualiai. Aš viską susipirkau 7-8 mėn. Ir tai 8 mėn. jau buvo sunku po parduotuves lakstyt. Vežimėlį ir lovytę vyras parūpino paskutinę savaitę. O aš paskutinėm savaitėm sėdėjau kaip vištelė ant didelio kiaušinio biggrin.gif dėliojau prisipirktas grožybes ir laukiau tos akimirkos, kai leliui pamatuot galėsiu wub.gif Apie parduotuves tai net minties nebuvo. Ir jokiais prietarias netikėjau schmoll.gif Dariau taip, kaip patogu ir gerai buvo man.
Wiltene
man irgi tas apsipirkimas atrodo labai varginantis dalykas, dar tik 5 menesiai nestuke.gif o jau daug greiciau pavargstu doh.gif manau neuzilgo pradesiu kraiteli pirkt yahoo.gif
Isila
QUOTE(DaivaJ @ 2008 09 09, 11:29)
Geriausią laiką pirkimui nusistato kiekviena būsima mamytė individualiai. Aš viską susipirkau 7-8 mėn. Ir tai 8 mėn. jau buvo sunku po parduotuves lakstyt. Vežimėlį ir lovytę vyras parūpino paskutinę savaitę. O aš paskutinėm savaitėm sėdėjau kaip vištelė ant didelio kiaušinio  biggrin.gif dėliojau prisipirktas grožybes ir laukiau tos akimirkos, kai leliui pamatuot galėsiu wub.gif  Apie parduotuves tai net minties nebuvo. Ir jokiais prietarias netikėjau schmoll.gif  Dariau taip, kaip patogu ir gerai buvo man.
*

aš taip pat elgiausi. Neįsivaizduoju, jei būtų tekę lakstyt, ieškot ir pirkt. Nebent savo malonumui dar ką nors paveizėdavau, o šiaip link parduotuvių visai netraukė schmoll.gif per greit pavargdavau.

Mes vežimėlį šįkart įsigyjom visai anksti. Gal net einant 5 mėnesiui tik, tiesiog pasitaikė proga gaut pigiau ir gerą thumbup.gif
Žana B
as tik suzinojusi kad nestuke.gif tai po biski pirkau, 3men lovyte, 4men vezima ir taip iki savo maziuko atsiradimo
Erszebeth
Sakiau, kad pradėsiu pirkti, kai sužinosiu lytį. Nepatinka pirkti unisex, taip atrodo, kad patys gražiausi yra su aiškia paskirtimi berniukams ar mergaitėms, o universalūs - tik tokie šiaip sau.
Bet 17 savaičių per echo taip ir nesužinojau, ir iš to pasiutimo iš kabineto patraukiau tiesiai į parduotuvę ir nupirkau pirmą šokoladinės ir geltonos spalvų drabužių komplektuką. O dabar 22 savaitės - jau turime nusipirkę vežimą ir neblogą krūvelę drabužėlių.
Dar ne dekretas, bet panika jama, kad visko supirkti nespėsiu doh.gif Parduotuvės ėmė erzinti, dar apatinės dalies kaulus ir raiščius skaudėti, kad iš viso niekur eiti nesinori unsure.gif
Rence99
as nuo septinto vis po truputi papirkavau 4u.gif .o astunta jau rimtesni apsipirkimai prasidejo.kol dar puse velnio jauciuos ir pakrutu.nors mama priestaravo.kad tik neskubeciau.bet zinau kad veliau bus sunku.o norisi viska kas graziausia ir geriausia paciai issirinkti bigsmile.gif
mamuse
Mano ginė sako kad per anksti perku rūbus, nors jau 33 sav. nestuke.gif . Žinau kad kuo toliau tuo sunkiau bus, ir pats nėštumas ne toks lengvas ir ne taip gerai eina kaip norėtusi ax.gif
gigi
as irgi jau pradejau po truputi ziureti ir kai ka pirkti. man dar tik 5 sav, o jau apziurejau patalynes ir dar visko. juokingiausia, kad ziuriu berniukiskus, nes jau dukra turiu, tai jei mergaite labai mazai reikes tepirkti, o va jei berniukas kita kalba. kelis berniukiskus rubelius jau nusipirkau(jei neprireiks ,visada galesiu padovanoti kam nors), bet didziuosius pirkinius darysiu kai tik suzinosiu kas mano pilvukyje gyvena 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.