Man tai patikdavo vaikščiot po parduotuves su jau dideliu pilvu.Tokia išdidi jaučiaus
mums jau 21 savaite, po truputeli jau pradedu pirkti....
Aš kažkaip neskubėjau ir tuo džiaugiuos.. Nelabai ko ypatingo ir reikia.. Viskas kažkaip palaipsniui atsirado. Svarbiausia turėti kokius ketverius komplektėlius rūbelių gimdymo namuose/ligoninėj, sauskelnių, dar įvairių mažmožių, bet jų, jei kas, tikrai artimieji gali nupirkt eigoje.. Kažkaip gal išskirčiau bepanthen tepalą.. Ypač toms būsimoms mamytėms, kurios tokiomis taps pirmą kartą. Rūbelių, aišku, grįžus iš ligoninės reikės daugiau, tačiau siūlau labai daug jų neįsigyt, vaikai be proto greit juos išauga.. Pačiai mamytei gal reiktų pagalvot, ko jai pačiai reikia, vaikučiui iš tiesų nelabai daug reikia - mamos labiausiai
QUOTE(icing sugar @ 2010 08 16, 21:03) Aš kažkaip neskubėjau ir tuo džiaugiuos.. Nelabai ko ypatingo ir reikia.. Viskas kažkaip palaipsniui atsirado. Svarbiausia turėti kokius ketverius komplektėlius rūbelių gimdymo namuose/ligoninėj, sauskelnių, dar įvairių mažmožių, bet jų, jei kas, tikrai artimieji gali nupirkt eigoje.. Kažkaip gal išskirčiau bepanthen tepalą.. Ypač toms būsimoms mamytėms, kurios tokiomis taps pirmą kartą. Rūbelių, aišku, grįžus iš ligoninės reikės daugiau, tačiau siūlau labai daug jų neįsigyt, vaikai be proto greit juos išauga.. Pačiai mamytei gal reiktų pagalvot, ko jai pačiai reikia, vaikučiui iš tiesų nelabai daug reikia - mamos labiausiai Na, nelabai sutinku, kad vaikiukui mažai ko reikia. Vat dabar kai antro laukiam, tai tikrai daug mažiau, nei su pirmąja, nes daug ką jau turim. Šiaip pradėjau rūpintis abu kartus nėštumui įpusėjus. Aišku, jei kažko trūksta, gali artimieji nupirkti. Bet juk mes, mamos, taip norim savo kūdikėliui viską išrinkti pačios. Taip malonu tas visas ruošimasis, taigi, mano patarimas - tikrai nepalikit tai vėliau artimiesiems. Juk išeisit į dekrtą, tikrai nebus ką veikti, o po truputį apsipirkinėti - didžiausias džiaugsmas (bent jau man Galiu pasidalinti, ką aš pirkau savo kūdikio kraiteliui: DRABUŽĖLIAI Kepurytė išvirkščiom siūlėm Apatiniai marškinėliai su uždaromis rankovytėmis (arba papildomai pirštinėlės) Šliaužtinukai Vilnonės kojinytės Šilta kepurė į kiemą (pagal sezoną) Švrkeliai ar palaidinės Vokelis ar kombinezonas (pagal sezoną) Kiekių nerašau, tai remiasi į pinigus, be to, kiekviena mamytė pati nuspręs, kiek drabužėlių reikia. Negaliu ir patarti, kad naujagimiai labai greitai išauga drabužėlius, nes bent jau mano lėlytė, tai pakankamai ilgai juos nešioja. Coliukė tikra MAUDYMOSI REIKMENYS Vonelė Vandens termometras Kempinė prausimuisi ar merliukas Vonios šampūnas Vaikiškas muilas Aliejus, jei odelė sausesnė, pleiskanojanti (man labai patiko kremas ecxipial su migdolais. Aš jį nuolatos užpakaliukui naudojau ir kartais visą kūnelį ištepdavau) Rankšluostis su galvytės gobtuvu Kambario termometras HIGIENOS PRIEMONĖS Pagaliukai ausytėms, nosytei ir bambytei valyti Balionėlis nosytei ar aspiratorius (jei užpuola sloga) Žirklutės bukais galais Šukos ir šepetys Kremas užpakaliukui ar pudra Drėgnos servetėlės (ypač praverčia, kai nėra galimybės nuprausti po vandeniu) Čiulptukai (nors mano mergytei, kaip nedaugeliui tikriausiai, jų neprireikė. Liko antram Dėžutė čiulptukams (aš pirkau Avent čiulptukus, 2 vnt., tai jie iškart su dėžute) Sauskelnės MAITINIMO REIKMENYS (mano dukrytė nevalgė iš buteliuko, tik mano papuką. Tai man daug ko neprireikė) Buteliukai Žindukai buteliukams (jei neklystu, naujagimiams tinka silikoniniai) Seilinukai (jau didesniam mažyliui, kai pradeda ragauti kitą maistą. Nors gal kai kas naudoja ir maitinant pienuku) Buteliukų šildytuvas (galima ir apsieiti. O gal ir neprireiks) Pientraukis (gali neprireikti. Kadangi jie kainuoja nemažai, siūlau išsirinkti, ir jei jau prireiktų, nusiųsti tėvelį nupirkti) Indeliui pienui šaldyti (jei kaupsit pieno atsargas, kad galėtumėt palikti savo leliuką ilgesniam laikui) Šepetėlis buteliukams valyti Buteliukų sterilizatorius (galima ir be jo sterilizuoti, nes kainuoja irgi nemažai. Aš jo nepirkau - ir tikrai nereikėo) Merliukai (geriau turėti daugiau, pasikeitimui. Pas mane buvo labai daug pieno, tai jie greit būdavo šlapi) NAUJAGIMIO VAISTINĖLĖ 70 proc. spiritas bambutei valyti 5 proc. kalio permanganatas Ir spiritą, ir kalio permanganato receptą išrašo ligoninėj išrašant. Termometras Jūros vanduo (tikrai galima naudoti užklupus slogytei. Nors pradžioj galima mamytės pieną lašinti į nosytę slogos gydymui) KITI DAIKTELIAI Vystymo lenta ar stalas (man buvo nepatogu. O kadangi pas mus baldai odiniai, patiesdavau vienkartinę palutę arba "klijonkę" su vystyklu ir ant sofos keisdavau sauskelnės ir leisdavau mėgautis oro malonumais) Lovelė Čiužinukas (naujagimiams tinka kokosinis, vėliau grikinis. Būna pirkti tokių čiužinių, iš vienos pusės kokosinis, iš kitos - grikinis) Patalynė: Kaldrytė Užvalkalas kaldrytei Paklodė Pagalvėlė (tik nuo 1 metų) Apsauga lovytei (medinėms lovelėms. Nprs kol dar kūdikėlis nesivarto, jis nebūtinas) Vežimėlis Automobilinė kėdutė Lopšys (nebūtinas, nors mums pradžioj labai pravertė) Nealergiški skalbimo milteliai (Bobas, Neutral ir kt.) DAIKTAI MAMAI Liemenėlė maitinančiai Prilaikantis diržas/kelnaitės (nėštumo metu) Korsetas po gimdymo (nebūtinas) Kremas speneliams Kremas nuo strijų (jei reikia) Įklotai į liemenėlę (jei pienukas bėga) Įklotai po gimdymo (į gimdymo namus) Tinklinės kelnaitės po gimdymo (į gimdymo namus. Nors nėra būtina, bet labai patogu ir oda kvėpuoja) Antspeniai (gali ir neprireikti) Atrodo, tiek. Išsiplėčiau, bet tikiuosi, pagelbėsiu būsimoms maytėms. Sėkmės ruošiantis, lengvų nešiojimų, greitų gimdymų ir ramių kūdikėlių
mums kai buvo 10 savaiciu tai jau turejom vezimuka ir autokedute, nes mano mama is norvegijos parveze (ten daug pigiau) ir komoda mazylio rubeliams ir daikteliams. o visa kita manau pradesime deliotis ir pirkinetis nuo vidurio nestumo, gal nuo 25 savaites. tuo labiau kad daug jau ka turiu is pirmo nestumo
Ruostis pradejau isejus i dekreta, tai kuri laika is supermamu temos "ka veztis i gm" nebuvau islindus. Pasidariau sarasa daiktu ir tada sturmavau parduotuves
Jau kai suzinijau,kad nescia nuo tada ir pradejau ruosti kraiteli,neatsispirdavau pagundai kazka grazaus nupirkti,nes rubeliu grozis neispasakytas
Esu jau nupirkus keleta rubeliu
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 17, 15:36) Na, nelabai sutinku, kad vaikiukui mažai ko reikia. Vat dabar kai antro laukiam, tai tikrai daug mažiau, nei su pirmąja, nes daug ką jau turim. Šiaip pradėjau rūpintis abu kartus nėštumui įpusėjus. Aišku, jei kažko trūksta, gali artimieji nupirkti. Bet juk mes, mamos, taip norim savo kūdikėliui viską išrinkti pačios. Taip malonu tas visas ruošimasis, taigi, mano patarimas - tikrai nepalikit tai vėliau artimiesiems. Juk išeisit į dekrtą, tikrai nebus ką veikti, o po truputį apsipirkinėti - didžiausias džiaugsmas (bent jau man Galiu pasidalinti, ką aš pirkau savo kūdikio kraiteliui: DRABUŽĖLIAI Kepurytė išvirkščiom siūlėm Apatiniai marškinėliai su uždaromis rankovytėmis (arba papildomai pirštinėlės) Šliaužtinukai Vilnonės kojinytės Šilta kepurė į kiemą (pagal sezoną) Švrkeliai ar palaidinės Vokelis ar kombinezonas (pagal sezoną) Kiekių nerašau, tai remiasi į pinigus, be to, kiekviena mamytė pati nuspręs, kiek drabužėlių reikia. Negaliu ir patarti, kad naujagimiai labai greitai išauga drabužėlius, nes bent jau mano lėlytė, tai pakankamai ilgai juos nešioja. Coliukė tikra MAUDYMOSI REIKMENYS Vonelė Vandens termometras Kempinė prausimuisi ar merliukas Vonios šampūnas Vaikiškas muilas Aliejus, jei odelė sausesnė, pleiskanojanti (man labai patiko kremas ecxipial su migdolais. Aš jį nuolatos užpakaliukui naudojau ir kartais visą kūnelį ištepdavau) Rankšluostis su galvytės gobtuvu Kambario termometras HIGIENOS PRIEMONĖS Pagaliukai ausytėms, nosytei ir bambytei valyti Balionėlis nosytei ar aspiratorius (jei užpuola sloga) Žirklutės bukais galais Šukos ir šepetys Kremas užpakaliukui ar pudra Drėgnos servetėlės (ypač praverčia, kai nėra galimybės nuprausti po vandeniu) Čiulptukai (nors mano mergytei, kaip nedaugeliui tikriausiai, jų neprireikė. Liko antram Dėžutė čiulptukams (aš pirkau Avent čiulptukus, 2 vnt., tai jie iškart su dėžute) Sauskelnės MAITINIMO REIKMENYS (mano dukrytė nevalgė iš buteliuko, tik mano papuką. Tai man daug ko neprireikė) Buteliukai Žindukai buteliukams (jei neklystu, naujagimiams tinka silikoniniai) Seilinukai (jau didesniam mažyliui, kai pradeda ragauti kitą maistą. Nors gal kai kas naudoja ir maitinant pienuku) Buteliukų šildytuvas (galima ir apsieiti. O gal ir neprireiks) Pientraukis (gali neprireikti. Kadangi jie kainuoja nemažai, siūlau išsirinkti, ir jei jau prireiktų, nusiųsti tėvelį nupirkti) Indeliui pienui šaldyti (jei kaupsit pieno atsargas, kad galėtumėt palikti savo leliuką ilgesniam laikui) Šepetėlis buteliukams valyti Buteliukų sterilizatorius (galima ir be jo sterilizuoti, nes kainuoja irgi nemažai. Aš jo nepirkau - ir tikrai nereikėo) Merliukai (geriau turėti daugiau, pasikeitimui. Pas mane buvo labai daug pieno, tai jie greit būdavo šlapi) NAUJAGIMIO VAISTINĖLĖ 70 proc. spiritas bambutei valyti 5 proc. kalio permanganatas Ir spiritą, ir kalio permanganato receptą išrašo ligoninėj išrašant. Termometras Jūros vanduo (tikrai galima naudoti užklupus slogytei. Nors pradžioj galima mamytės pieną lašinti į nosytę slogos gydymui) KITI DAIKTELIAI Vystymo lenta ar stalas (man buvo nepatogu. O kadangi pas mus baldai odiniai, patiesdavau vienkartinę palutę arba "klijonkę" su vystyklu ir ant sofos keisdavau sauskelnės ir leisdavau mėgautis oro malonumais) Lovelė Čiužinukas (naujagimiams tinka kokosinis, vėliau grikinis. Būna pirkti tokių čiužinių, iš vienos pusės kokosinis, iš kitos - grikinis) Patalynė: Kaldrytė Užvalkalas kaldrytei Paklodė Pagalvėlė (tik nuo 1 metų) Apsauga lovytei (medinėms lovelėms. Nprs kol dar kūdikėlis nesivarto, jis nebūtinas) Vežimėlis Automobilinė kėdutė Lopšys (nebūtinas, nors mums pradžioj labai pravertė) Nealergiški skalbimo milteliai (Bobas, Neutral ir kt.) DAIKTAI MAMAI Liemenėlė maitinančiai Prilaikantis diržas/kelnaitės (nėštumo metu) Korsetas po gimdymo (nebūtinas) Kremas speneliams Kremas nuo strijų (jei reikia) Įklotai į liemenėlę (jei pienukas bėga) Įklotai po gimdymo (į gimdymo namus) Tinklinės kelnaitės po gimdymo (į gimdymo namus. Nors nėra būtina, bet labai patogu ir oda kvėpuoja) Antspeniai (gali ir neprireikti) Atrodo, tiek. Išsiplėčiau, bet tikiuosi, pagelbėsiu būsimoms maytėms. Sėkmės ruošiantis, lengvų nešiojimų, greitų gimdymų ir ramių kūdikėlių Na, nesupykit, bet čia prirašyta daug dalykų, kurių nė velnio nereikia QUOTE(icing sugar @ 2010 08 20, 20:21) Na, nesupykit, bet čia prirašyta daug dalykų, kurių nė velnio nereikia Dėl antspenių - parašiau, kad gali neprireikt. Man reikėjo. Gal Jūsų vaikutis neserga ir jam niekada nepakyla temperatūra? Iki gimstant vaikui mes turėjome tik seną givsidabrinį termometrą. Su tokiu sunku kūdikiui pamatuoti temperatūrą, todėl pirkome elektroninį. Aš surašiau daiktus, kuriuos aš pirkau ir kurių man reikėjo. Be ko galėjau išsiversti-taip pat prirašiau. Pateikit daugiau daiktų, ko jūsų manymu nereikia. O ne rašykit, kad daug dalykų, kurių nereikia. Parašykit, kodėl nereikia. Juk tikslas - padėti nėštukėms susidaryti kūdikio kraitelio sąrašą. Jūs argumentuokit, o būsimos mamytės nuspręs, ar joms kažkurių daiktų reikia, ar ne
Daiktus pirkti pradejau 7 nestumo menesi. Sunku buvo su didziuliu pilvu makaluotis tarp lentynu. Dabar apsipirkineti pradesiu anksciau - kai tik suzinosiu lyti ir dar nebusiu labai stora. Bus ir lengviau, ir finansiskai ne taip jausis. Gal ant akciju nuolaidu pataikysiu, gal graziu rubeliu rasiu..
Sumazinau sarasiuka. MAUDYMOSI REIKMENYS Vonelė Vandens termometras Vata (kudikiui prausti vietoj kempines- man jos naujagimiui per grubios) Lakisiaus zole (vietoj muilo ir sampuno - nenaudojau visokiusampunu,nereikejo ir visokiu aliejuku nuo issausejimo. uKudikio odele turi apsaugini sluoksni - nereikia jo nuplauti su visokiai sampunais) Rankšluostis su galvytės gobtuvu Kambario termometras HIGIENOS PRIEMONĖS Pagaliukai ausytėms, nosytei ir bambytei valyti Aspiratorius (jei užpuola sloga). Su niekuo kitu nepavyko nosytes isvalyti. Žirklutės bukais galais Sudocrem - kremas užpakaliukui, pati maziausia pakuote. Drėgnos servetėlės (ypač praverčia, kai nėra galimybės nuprausti po vandeniu) Čiulptukas Sauskelnės Vienkartiniai pakloteliai - patogu patiesti, kai keiciat sauskelnes ar darot oro vonias. Keli vystikliukai - medvilniniai ir flaneliniai ir is marles- kur nors patiesti, ka nors pavalyti. MAITINIMO REIKMENYS (mano valgė ir iš buteliuko, ir mamos pienuka) Buteliukas - pirkau Avent su naujagimio zinduku. Man uzteko vieno Šepetėlis buteliukams valyti NAUJAGIMIO VAISTINĖLĖ 70 proc. spiritas bambutei valyti 5 proc. kalio permanganatas Ir spiritą, ir kalio permanganato receptą išrašo ligoninėj išrašant. Termometras - elektroninis. (Kazka girdejau apie termometrus, kad jau yra ir tokiu, kad uztenka kelias sekundes prie kaktos palaikyti) KITI DAIKTELIAI Vystymo lenta ar stalas - mano buvo kartu su vonele. Man buvo labai patogu. Lovelė - patarciau su lingem. Kartais reikes pasupti leliuka. Čiužinukas (naujagimiams tinka kokosinis, vėliau grikinis. Būna pirkti tokių čiužinių, iš vienos pusės kokosinis, iš kitos - grikinis) Patalynė: Kaldrytė Užvalkalas kaldrytei Paklodė Pagalvėlė (tik nuo 1 metų) Apsauga lovytei Vežimėlis Automobilinė kėdutė Nealergiški skalbimo milteliai (Bobas, Neutral ir kt.) DAIKTAI MAMAI Liemenėlė maitinančiai Prilaikantis diržas/kelnaitės (nėštumo metu) Kremas speneliams - pirkti "Multi mum" (ar kaip jie ten vadinasi) kompresiukai. Tik juos! Eurovaistineje buna, kainuoja iki 30Lt. Nepatarciau jokiu Garmastan Bepanthen - nieko jie man nepadejo. Kremas nuo strijų (jei reikia) Įklotai į liemenėlę Įklotai po gimdymo (į gimdymo namus. Nuejau Akropolyje i Eurovaistine ir paprasiau, kad padarytu rinkinuka iklotu po gimdymo.Tai ten man viska surinko. Atsimenu, kad nerekomendavo sauskelniu ir pasiule dar pakloteliu - man jie labai praverte. Nes po gimdymo viskas ten upeliais teka bega, pasitiesdavau ir po savim ligonineje, ir leliukui pervystant patiesdavau. Paprasykit konsultanciu ten, kad suformuotu iklotu rinkinuka gimdyvems) Tinklinės kelnaitės po gimdymo (į gimdymo namus. Nors nėra būtina, bet labai patogu ir oda kvėpuoja) Antspeniai - turekite. Beveik visoms naujagimiai nugrauzia. Pats baisiausias ir slyksciausias skausmas. Nenaudojau, nes pasitaike nuostabi sesele ir isgelbejo. Bet vyras pirko ir veze i ligonine. Gali nepasitaikyti seseliu, kurios kantriai mokytu zindyti. Chalatas (geriau tamsesnis - nes gali prabegti prateketi), Slepetes, Dveji naktiniai marskiniai - zemiau uzpakaliuko ir patogus zindyti (kad nenusirengdamos galetumete zindyti) Muilas, dantu sepetelis ir datu pasta, sukos, kazka plaukams susiristi. Taip pat nuvaziuokite ar paskambinkite i gimdymo namus, kad pasakytu, ka tureti su savimi is vaistu (pirkom kateteri, tirpala kazkoki epidurui, kazkokias antiuzdegimines nuo skausmo zvakutes) Vandens, nes troskina. Dziuvesiu, ar sausainiu. Ir vyrui, ir sau.
aš tai supratau vieną dalyką,kuomet antras vaikas atsirado
Tik prašom neįsižeisti QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 20, 21:48) Dėl antspenių - parašiau, kad gali neprireikt. Man reikėjo. Gal Jūsų vaikutis neserga ir jam niekada nepakyla temperatūra? Iki gimstant vaikui mes turėjome tik seną givsidabrinį termometrą. Su tokiu sunku kūdikiui pamatuoti temperatūrą, todėl pirkome elektroninį. Aš surašiau daiktus, kuriuos aš pirkau ir kurių man reikėjo. Be ko galėjau išsiversti-taip pat prirašiau. Pateikit daugiau daiktų, ko jūsų manymu nereikia. O ne rašykit, kad daug dalykų, kurių nereikia. Parašykit, kodėl nereikia. Juk tikslas - padėti nėštukėms susidaryti kūdikio kraitelio sąrašą. Jūs argumentuokit, o būsimos mamytės nuspręs, ar joms kažkurių daiktų reikia, ar ne Tiesą sakant, šauni mamytė esat QUOTE(Alekto @ 2010 08 20, 23:56) aš tai supratau vieną dalyką,kuomet antras vaikas atsirado Tik prašom neįsižeisti Tai va būtent! Sutinku 100%
..kiekvienai pagal poreikius ir galimybes
Neseniai patapusi mama labai jautriai reaguoju, kai sako, kad kudikiams beveik nieko nereikia QUOTE(Alekto @ 2010 08 20, 23:56) aš tai supratau vieną dalyką,kuomet antras vaikas atsirado Tik prašom neįsižeisti Pilnai pritariu QUOTE(Alekto @ 2010 08 20, 23:56) aš tai supratau vieną dalyką,kuomet antras vaikas atsirado Tik prašom neįsižeisti pritariu 100%, geriau paipildyti sarasiuka veliau, nei paskui uzkamsytinamus nereikalingais daiktais nepirkom buteliuku - gavom dovanu, bet taip ir nepanaudojom soskes mazyle neeme - taip ir nepanaudojom paskolino pientrauki, bet taip ir neprisireike, tfu tfu tfu taip sakant multi mam kompresiukau - geras dalykas, bet visuomet galima pasiusti vyra i vaistine esant reikalu.Tad tikrai manau, kad pagal butinybe reikis prekintis, o ne susikrauti viska is pradziu garmastant - nepanaudojom, iskeliavo i siuksliu deze o bepanten - naudojam ir dabar nuo pasutimu QUOTE(Alekto @ 2010 08 20, 22:56) aš tai supratau vieną dalyką,kuomet antras vaikas atsirado Tik prašom neįsižeisti Gali būti, kad po antro kitaip žiūrėsiu į kai kuriuos daiktus, be ko galėčiau apsieiti. Aš sąrašą surašiau, ko man pirmąkart reikėjo. Neprireikė buteliukų - nors jie buvo prie pientraukio, taip pat čiulptukų - nes mažylė soskės neėmė Dėl rankšluosčio su gobtuvu - aišku, galima panaudoti ir paprastą, bet kūdikiui rankšluosčio bet kokiu atveju reikia. Mano dukrytei kartais papleiskanodavo odelė, tai kremas buvo reikalingas. Man Sudocream ir bepanthen nepatiko visai. Kažkokie sviestiniai ir net po to rankas nusiplovus jis dar jausdavosi. Man labai patiko excipial. Toks lengvas, o tinka ir visam kūnui, kai išsausėja. Aišku, jei jau užpakaliukas labai parausdavo, tiesiog užtekdavo porą kartų patepti cinko oksido tepaliuko. Pradžioj mes dukrytę prausėm su paprastu merliuku - kempinės per šiurkščios. Bet vėliau ir kempinės prireikė Garmastan speneliams - man labai tiko. Ir dabar dar laukdamasi pasitepu - paruošiu Į ligoninę naktinukus įsidėjau, bet pirmą kartą davė. Nežinau, ar dabar jų prireiks. Bet kokiu atveju, susagstomi priekyje bus panaudoti namie. Antram žinoma, pirkti reikėjo visko daug mažiau. Nes jau daug ką turėjom. Bet vis tiek pagal sąrašą, kurį susidariau dar ruošdamasi pirmam gimdymui, pasitikrinau, ar viską turiu. QUOTE(Alekto @ 2010 08 20, 23:56) aš tai supratau vieną dalyką,kuomet antras vaikas atsirado Tik prašom neįsižeisti Lengva jums mamukai, kai patirties turit,o kai aš va sėdžiu visiškai žalia kratelio klausimu, vis skaitau ir skaitau ir jau panika pradeda imt, kai vienos sako reikia, kitos, kad nereikia... o aš nežinau ir neįsivaizduoju ko reikės... QUOTE(Arenga @ 2010 08 22, 23:20) Lengva jums mamukai, kai patirties turit,o kai aš va sėdžiu visiškai žalia kratelio klausimu, vis skaitau ir skaitau ir jau panika pradeda imt, kai vienos sako reikia, kitos, kad nereikia... o aš nežinau ir neįsivaizduoju ko reikės... QUOTE(Arenga @ 2010 08 22, 22:20) Lengva jums mamukai, kai patirties turit,o kai aš va sėdžiu visiškai žalia kratelio klausimu, vis skaitau ir skaitau ir jau panika pradeda imt, kai vienos sako reikia, kitos, kad nereikia... o aš nežinau ir neįsivaizduoju ko reikės... Nesijaudink Sėkmės, viskas bus gerai QUOTE(Arenga @ 2010 08 22, 23:20) Lengva jums mamukai, kai patirties turit,o kai aš va sėdžiu visiškai žalia kratelio klausimu, vis skaitau ir skaitau ir jau panika pradeda imt, kai vienos sako reikia, kitos, kad nereikia... o aš nežinau ir neįsivaizduoju ko reikės... pritariu visu simtu procentu
Ir aš žaliuoju
Pradėjau viską pirktis kažkur 30-32 savaitėlę tik
Beje, tikrai nepirkau jokių antspenių, pientraukių, tepaliukų ir kitų panašių dalykėlių - juk jeigu reiks, bet kada galima bus jų įsigyti Sorry, bet juokinga, kai mamytės prisiperka visokių dalykėlių už nežmoniškas kainas, o po to net nepanaudoję pardavinėja čia, SM, už pusę kainos QUOTE(MazyteFeja @ 2010 08 23, 15:30) Ir aš žaliuoju Nesijaudinit labai. Kai pirksit, pardavėjos dažniausiai būna malonios ir padeda jaunom mamytėm, paaiškina viską. Tik man labai nepatinka, kai viską pradeda siūlyti, o man patinka pačiai išsirinkti Dėl pientraukio ir antspenių pritariu - gali ir nereikėti. Tepaliukai tai man visi pravertė - ir speneliams, ir vaikui užpakaliukui. QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 23, 17:55) Nesijaudinit labai. Kai pirksit, pardavėjos dažniausiai būna malonios ir padeda jaunom mamytėm, paaiškina viską. Tik man labai nepatinka, kai viską pradeda siūlyti, o man patinka pačiai išsirinkti Dėl pientraukio ir antspenių pritariu - gali ir nereikėti. Tepaliukai tai man visi pravertė - ir speneliams, ir vaikui užpakaliukui. taip taip, pardavėjos itin malonios, kai siūlo aibę nereikalingų daiktų arba vien tik 56 dydžio rūbelius, nes jum "visam mėnesiui užteks, o po to vėl ateist nusipirkti" QUOTE(Isila @ 2010 08 24, 09:00) taip taip, pardavėjos itin malonios, kai siūlo aibę nereikalingų daiktų arba vien tik 56 dydžio rūbelius, nes jum "visam mėnesiui užteks, o po to vėl ateist nusipirkti" Jos turbūt vaikų neturi QUOTE(Isila @ 2010 08 24, 08:00) taip taip, pardavėjos itin malonios, kai siūlo aibę nereikalingų daiktų arba vien tik 56 dydžio rūbelius, nes jum "visam mėnesiui užteks, o po to vėl ateist nusipirkti" Iš tikrųjų, galima ir ant tokių užsiraut Taigi, sėkmės ir nepasiduokit įkyruolėms pardavėjoms
Tai jau taip, pardavėjų darbas - siūlyti, o kuo daugiau parduoda, tuo didesnę algą gauna
As pradejau kraiteli ruosti likus porai men. Labai nestresuokit, nei viena pirma karta nieko nezinojo. Kiek save pamenu, del to buvau visiskai rami, tiesiog pasikonsultavau su drauge pries keleta men pagimdziusia, dar ja i pardes pasiemiau, ir apsipirkau
Juk svarbiausia pacius pacius reikalingiausius daikrus turet, o visa kita galima nusipirkti kai prireikia, vyra galima nusiusti, net jei jis galvoja, kad nemokes nupirkti (as kol dar GN buvau supratau, kad neuzteks paketu po gimdymo, tai vyra siunciau ir ka, nupirko, nemire is gedos Taigi tikrai nepanikuokit ir viskas bus gerai
Na ir gerai, nuraminote, ačius Jums
Be to dar tiek laiko iki kukulio atėjimo... Kad tik per daug visko neprisipirkčiau Va, galvoju, jog pientraukio man tikrai reikės, nes kažkaip turėsiu važiuoti egzaminų laikytis, o jei tik pienuko bus tikrai norėsiu maitinti
As pradedavu pirkti isejus i dekreta , mazdaug uz poros men. iki gymdymo , reikia tik sarasiuka pasidaryti, kad nepripirkti ko nereikia
Ir tikrai neverta pirkti tokiu daiktu kaip anspieniai, pientraukiai ,tepalai nes ju tikrai gali neprireiks o kainoja Tai manau nuo 30 sav.jau galima krauti kraiteli, nes nezinia kada vaikutis nores ateiti (buna kad ir anksciau ) tai gerai butu kad jau turetumete paruosta tasyte i lygonine o jau kai grisite tikrai galesite prisipirkti jau reikalingu daiktu Geru apsiperkimu
As tai jau po truputi pradejau ruostis.
Vezimeli nusipirkom jau 3men. nes radau nerealu vezima uz nerealia kaina, o drabuzelius 6men. susipirkau
nu kad negaliu, kai ką nors akciinio pvz. pamatau, arba šiaip gražaus, neutralaus, pigaus, nu kaip neimt. maždaug pažiūriu,kad nebūtų tokio pat dydžio per daug, ar visai mažų tai neperku, bet į ateitį. taip pat pas mus vyksta dažnai tokie kaip sendaikčių turgeliai, žmonės prie namų išneša tam tikrą dieną ir pardavinėja viską, ką turi, tai labai daug būna kur vaikiškus rūbelius parduoda ir žaislus, tai visokių barškaliukų, minkštų žaislų, m]lavinamųjų, fisher pricų už centus nusipirkau, geri, nesutrinti, išsiploviau išsidžiovinau, tegu lauks savo eilės. o taip darau todėl, kad kai jau ateis laikas norėčiau ir rūbų daugiau pirkt dabar, bet kai nežinau bent kokiu metu laiku gims, tai nenori per daug prisikraut, kad paskiau gali būt kad liks nepanaudot maži vasariški rūbai pvz. ar žiemiški.
Mes su vyru jau kai pastojom pradejom apsiziureti ko reikes,ir iskarto kas patiko pirkom
mums 28 savaite eina
Man 20 savaiciu nestumas ir kolkas turiu tik rubeliu siek tiek,viena kramtuka bei vonele su gultuku ir termometru visa kita pirksiu gal apie 7men..
QUOTE(nanxe @ 2010 09 01, 13:02) Man 20 savaiciu nestumas ir kolkas turiu tik rubeliu siek tiek,viena kramtuka bei vonele su gultuku ir termometru visa kita pirksiu gal apie 7men.. Tik
As tai tik isejusi i dekreta viska pradejau pirktis, anksciau tik apsiziurinejau, skaitinejau ko reikia, kur pigiau ir pan., dabar taip pat darysiu.
Pirmai dukrytei pirkausi mazdaug nuo 6men bet apie 7.5 jau vsikas buvo... sikart nupirkau pora nauju rubeliu,nes daug liko nuo mazges... taigi niekur neskubu... laiko yra... uostinejuos,kas ir kaip ir tada jau koki 7men susipirksiu...
As tai po truputi pradejau pirkineti nuo 20 savaites, kai suzinojau lyti
esu nescia jau 24 savaite
Lietuvoje pries 3 savaites buvau turejome ir lovele bei ciuzinuka..dabar atvykau i Norvegija ir liksiu gimdyt cia..daiktai liko namie Seip del prietaru taipogi netikiu,jeigu yra lemta gimti akiu svieseliai tai ir apsipirkinejimas anksti nepakenks jam..
pradesiu po truputi supirkineti po menesiuko, kai busiu 25 savaiciu. noriu viska is anksto susipirkti, nes i dekretines iseisiu tik menesiui likus iki gimdymo
Nuo pat pradziu vis ka nors nupirkdavau....
pirmajam viska nupirkom kai buvo 35 sav.
Na as jau uzsakiau vezimeli, kita savaite atves.. Lopsy - lovele, irgi uzsakiau, taip kad po biski, jau bandau surinkti viska kol dar puskuoju be vargo
su pirmu viska po truputi pradejau pirktis kazkur po dekretiniu, nes laiko daugiau
|