Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kada pradėjot ruošti kūdikio kraitelį?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Alekto
Man tai patikdavo vaikščiot po parduotuves su jau dideliu pilvu.Tokia išdidi jaučiaus hihihi.gif Kažkaip neskubėjau su tais pirkimais nei vieno nėštumo metu.Tik va mano vyras kitoks biggrin.gif Per pirmą nėštumą 6 sav. vežimą ir autokėdutę nupirko doh.gif lotuliukas.gif Tai gerai,kad viskas gerai baigės.Nes iš kart po to patekau į ligoninę su gręsiančiu unsure.gif Nors prietarais netiku,čia paprasčiausias atsitiktinumas ax.gif
mirrra
mums jau 21 savaite, po truputeli jau pradedu pirkti.... smile.gif nenoriu viska pasilikti paskutiniems menesiams smile.gif
icing sugar
Aš kažkaip neskubėjau ir tuo džiaugiuos.. Nelabai ko ypatingo ir reikia.. Viskas kažkaip palaipsniui atsirado. Svarbiausia turėti kokius ketverius komplektėlius rūbelių gimdymo namuose/ligoninėj, sauskelnių, dar įvairių mažmožių, bet jų, jei kas, tikrai artimieji gali nupirkt eigoje.. Kažkaip gal išskirčiau bepanthen tepalą.. Ypač toms būsimoms mamytėms, kurios tokiomis taps pirmą kartą. Rūbelių, aišku, grįžus iš ligoninės reikės daugiau, tačiau siūlau labai daug jų neįsigyt, vaikai be proto greit juos išauga.. Pačiai mamytei gal reiktų pagalvot, ko jai pačiai reikia, vaikučiui iš tiesų nelabai daug reikia - mamos labiausiai mirksiukas.gif
Deimante Mazute
QUOTE(icing sugar @ 2010 08 16, 21:03)
Aš kažkaip neskubėjau ir tuo džiaugiuos.. Nelabai ko ypatingo ir reikia.. Viskas kažkaip palaipsniui atsirado. Svarbiausia turėti kokius ketverius komplektėlius rūbelių gimdymo namuose/ligoninėj, sauskelnių, dar įvairių mažmožių, bet jų, jei kas, tikrai artimieji gali nupirkt eigoje.. Kažkaip gal išskirčiau bepanthen tepalą.. Ypač toms būsimoms mamytėms, kurios tokiomis taps pirmą kartą. Rūbelių, aišku, grįžus iš ligoninės reikės daugiau, tačiau siūlau labai daug jų neįsigyt, vaikai be proto greit juos išauga.. Pačiai mamytei gal reiktų pagalvot, ko jai pačiai reikia, vaikučiui iš tiesų nelabai daug reikia - mamos labiausiai  mirksiukas.gif
*

Na, nelabai sutinku, kad vaikiukui mažai ko reikia. Vat dabar kai antro laukiam, tai tikrai daug mažiau, nei su pirmąja, nes daug ką jau turim. Šiaip pradėjau rūpintis abu kartus nėštumui įpusėjus. Aišku, jei kažko trūksta, gali artimieji nupirkti. Bet juk mes, mamos, taip norim savo kūdikėliui viską išrinkti pačios. Taip malonu tas visas ruošimasis, taigi, mano patarimas - tikrai nepalikit tai vėliau artimiesiems. Juk išeisit į dekrtą, tikrai nebus ką veikti, o po truputį apsipirkinėti - didžiausias džiaugsmas (bent jau man lotuliukas.gif ) Ir šioks toks sportas nėštukėms - į naudą. Aišku, jei nėštumas nekomplikuotas.
Galiu pasidalinti, ką aš pirkau savo kūdikio kraiteliui:
DRABUŽĖLIAI
Kepurytė išvirkščiom siūlėm
Apatiniai marškinėliai su uždaromis rankovytėmis (arba papildomai pirštinėlės)
Šliaužtinukai
Vilnonės kojinytės
Šilta kepurė į kiemą (pagal sezoną)
Švrkeliai ar palaidinės
Vokelis ar kombinezonas (pagal sezoną)
Kiekių nerašau, tai remiasi į pinigus, be to, kiekviena mamytė pati nuspręs, kiek drabužėlių reikia. Negaliu ir patarti, kad naujagimiai labai greitai išauga drabužėlius, nes bent jau mano lėlytė, tai pakankamai ilgai juos nešioja. Coliukė tikra lotuliukas.gif Aš drabužėlius, pamenu, spintoj keičiau kai dukriukui buvo apie 2 mėn. Iki tol ji tais pačiais buvo rengiama 56 dydžiu.

MAUDYMOSI REIKMENYS
Vonelė
Vandens termometras
Kempinė prausimuisi ar merliukas
Vonios šampūnas
Vaikiškas muilas
Aliejus, jei odelė sausesnė, pleiskanojanti (man labai patiko kremas ecxipial su migdolais. Aš jį nuolatos užpakaliukui naudojau ir kartais visą kūnelį ištepdavau)
Rankšluostis su galvytės gobtuvu
Kambario termometras

HIGIENOS PRIEMONĖS
Pagaliukai ausytėms, nosytei ir bambytei valyti
Balionėlis nosytei ar aspiratorius (jei užpuola sloga)
Žirklutės bukais galais
Šukos ir šepetys
Kremas užpakaliukui ar pudra
Drėgnos servetėlės (ypač praverčia, kai nėra galimybės nuprausti po vandeniu)
Čiulptukai (nors mano mergytei, kaip nedaugeliui tikriausiai, jų neprireikė. Liko antram lotuliukas.gif )
Dėžutė čiulptukams (aš pirkau Avent čiulptukus, 2 vnt., tai jie iškart su dėžute)
Sauskelnės

MAITINIMO REIKMENYS (mano dukrytė nevalgė iš buteliuko, tik mano papuką. Tai man daug ko neprireikė)
Buteliukai
Žindukai buteliukams (jei neklystu, naujagimiams tinka silikoniniai)
Seilinukai (jau didesniam mažyliui, kai pradeda ragauti kitą maistą. Nors gal kai kas naudoja ir maitinant pienuku)
Buteliukų šildytuvas (galima ir apsieiti. O gal ir neprireiks)
Pientraukis (gali neprireikti. Kadangi jie kainuoja nemažai, siūlau išsirinkti, ir jei jau prireiktų, nusiųsti tėvelį nupirkti)
Indeliui pienui šaldyti (jei kaupsit pieno atsargas, kad galėtumėt palikti savo leliuką ilgesniam laikui)
Šepetėlis buteliukams valyti
Buteliukų sterilizatorius (galima ir be jo sterilizuoti, nes kainuoja irgi nemažai. Aš jo nepirkau - ir tikrai nereikėo)
Merliukai (geriau turėti daugiau, pasikeitimui. Pas mane buvo labai daug pieno, tai jie greit būdavo šlapi)

NAUJAGIMIO VAISTINĖLĖ
70 proc. spiritas bambutei valyti
5 proc. kalio permanganatas
Ir spiritą, ir kalio permanganato receptą išrašo ligoninėj išrašant.
Termometras
Jūros vanduo (tikrai galima naudoti užklupus slogytei. Nors pradžioj galima mamytės pieną lašinti į nosytę slogos gydymui)

KITI DAIKTELIAI
Vystymo lenta ar stalas (man buvo nepatogu. O kadangi pas mus baldai odiniai, patiesdavau vienkartinę palutę arba "klijonkę" su vystyklu ir ant sofos keisdavau sauskelnės ir leisdavau mėgautis oro malonumais)
Lovelė
Čiužinukas (naujagimiams tinka kokosinis, vėliau grikinis. Būna pirkti tokių čiužinių, iš vienos pusės kokosinis, iš kitos - grikinis)
Patalynė: Kaldrytė
Užvalkalas kaldrytei
Paklodė
Pagalvėlė (tik nuo 1 metų)
Apsauga lovytei (medinėms lovelėms. Nprs kol dar kūdikėlis nesivarto, jis nebūtinas)
Vežimėlis
Automobilinė kėdutė
Lopšys (nebūtinas, nors mums pradžioj labai pravertė)
Nealergiški skalbimo milteliai (Bobas, Neutral ir kt.)

DAIKTAI MAMAI
Liemenėlė maitinančiai
Prilaikantis diržas/kelnaitės (nėštumo metu)
Korsetas po gimdymo (nebūtinas)
Kremas speneliams
Kremas nuo strijų (jei reikia)
Įklotai į liemenėlę (jei pienukas bėga)
Įklotai po gimdymo (į gimdymo namus)
Tinklinės kelnaitės po gimdymo (į gimdymo namus. Nors nėra būtina, bet labai patogu ir oda kvėpuoja)
Antspeniai (gali ir neprireikti)

Atrodo, tiek. Išsiplėčiau, bet tikiuosi, pagelbėsiu būsimoms maytėms. Sėkmės ruošiantis, lengvų nešiojimų, greitų gimdymų ir ramių kūdikėlių 4u.gif
Riveta
mums kai buvo 10 savaiciu tai jau turejom vezimuka ir autokedute, nes mano mama is norvegijos parveze (ten daug pigiau) ir komoda mazylio rubeliams ir daikteliams. o visa kita manau pradesime deliotis ir pirkinetis nuo vidurio nestumo, gal nuo 25 savaites. tuo labiau kad daug jau ka turiu is pirmo nestumo smile.gif
Dalika
Ruostis pradejau isejus i dekreta, tai kuri laika is supermamu temos "ka veztis i gm" nebuvau islindus. Pasidariau sarasa daiktu ir tada sturmavau parduotuves smile.gif laiko daug, pilvas per daug dar nevargino smile.gif
DC*
Jau kai suzinijau,kad nescia nuo tada ir pradejau ruosti kraiteli,neatsispirdavau pagundai kazka grazaus nupirkti,nes rubeliu grozis neispasakytas smile.gif
Migdols
Esu jau nupirkus keleta rubeliu wub.gif o rimtai planuoju pradet apsipirkinet po echo, kuris jau bus kita savaite smile.gif tikiuosi suzinosim lyti, bus lengviau apsipirkinet biggrin.gif
icing sugar
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 17, 15:36)
Na, nelabai sutinku, kad vaikiukui mažai ko reikia. Vat dabar kai antro laukiam, tai tikrai daug mažiau, nei su pirmąja, nes daug ką jau turim. Šiaip pradėjau rūpintis abu kartus nėštumui įpusėjus. Aišku, jei kažko trūksta, gali artimieji nupirkti. Bet juk mes, mamos,  taip norim savo kūdikėliui viską išrinkti pačios. Taip malonu tas visas ruošimasis, taigi, mano patarimas - tikrai nepalikit tai vėliau artimiesiems. Juk išeisit į dekrtą, tikrai nebus ką veikti, o po truputį apsipirkinėti - didžiausias džiaugsmas (bent jau man  lotuliukas.gif ) Ir šioks toks sportas nėštukėms - į naudą. Aišku, jei nėštumas nekomplikuotas.
Galiu pasidalinti, ką aš pirkau savo kūdikio kraiteliui:
DRABUŽĖLIAI
Kepurytė išvirkščiom siūlėm
Apatiniai marškinėliai su uždaromis rankovytėmis (arba papildomai pirštinėlės)
Šliaužtinukai
Vilnonės kojinytės
Šilta kepurė į kiemą (pagal sezoną)
Švrkeliai ar palaidinės
Vokelis ar kombinezonas (pagal sezoną)
Kiekių nerašau, tai remiasi į pinigus, be to, kiekviena mamytė pati nuspręs, kiek drabužėlių reikia. Negaliu ir patarti, kad naujagimiai labai greitai išauga drabužėlius, nes bent jau mano lėlytė, tai pakankamai ilgai juos nešioja. Coliukė tikra  lotuliukas.gif Aš drabužėlius, pamenu, spintoj keičiau kai dukriukui buvo apie 2 mėn. Iki tol ji tais pačiais buvo rengiama 56 dydžiu.

MAUDYMOSI REIKMENYS
Vonelė
Vandens termometras
Kempinė prausimuisi ar merliukas
Vonios šampūnas
Vaikiškas muilas
Aliejus, jei odelė sausesnė, pleiskanojanti (man labai patiko kremas ecxipial su migdolais. Aš jį nuolatos užpakaliukui naudojau ir kartais visą kūnelį ištepdavau)
Kambario termometras

HIGIENOS PRIEMONĖS
Balionėlis nosytei ar aspiratorius (jei užpuola sloga)
Žirklutės bukais galais
Šukos ir šepetys
Kremas užpakaliukui ar pudra
Čiulptukai (nors mano mergytei, kaip nedaugeliui tikriausiai, jų neprireikė. Liko antram  lotuliukas.gif )
Dėžutė čiulptukams (aš pirkau Avent čiulptukus, 2 vnt., tai jie iškart su dėžute)
Sauskelnės

MAITINIMO REIKMENYS (mano dukrytė nevalgė iš buteliuko, tik mano papuką. Tai man daug ko neprireikė)
Buteliukai
Žindukai buteliukams (jei neklystu, naujagimiams tinka silikoniniai)
Seilinukai (jau didesniam mažyliui, kai pradeda ragauti kitą maistą. Nors gal kai kas naudoja ir maitinant pienuku)
Buteliukų šildytuvas (galima ir apsieiti. O gal ir neprireiks)
Pientraukis (gali neprireikti. Kadangi jie kainuoja nemažai, siūlau išsirinkti, ir jei jau prireiktų, nusiųsti tėvelį nupirkti)
Indeliui pienui šaldyti (jei kaupsit pieno atsargas, kad galėtumėt palikti savo leliuką ilgesniam laikui)
Buteliukų sterilizatorius (galima ir be jo sterilizuoti, nes kainuoja irgi nemažai. Aš jo nepirkau - ir tikrai nereikėo)
Merliukai (geriau turėti daugiau, pasikeitimui. Pas mane buvo labai daug pieno, tai jie greit būdavo šlapi)

NAUJAGIMIO VAISTINĖLĖ
Termometras
Jūros vanduo (tikrai galima naudoti užklupus slogytei. Nors pradžioj galima mamytės pieną lašinti į nosytę slogos gydymui)

KITI DAIKTELIAI
Vystymo lenta ar stalas (man buvo nepatogu. O kadangi pas mus baldai odiniai, patiesdavau vienkartinę palutę arba "klijonkę" su vystyklu ir ant sofos keisdavau sauskelnės ir leisdavau mėgautis oro malonumais)
Lovelė
Čiužinukas (naujagimiams tinka kokosinis, vėliau grikinis. Būna pirkti tokių čiužinių, iš vienos pusės kokosinis, iš kitos - grikinis)
               Užvalkalas kaldrytei
               Paklodė
Apsauga lovytei (medinėms lovelėms. Nprs kol dar kūdikėlis nesivarto, jis nebūtinas)
Vežimėlis
Automobilinė kėdutė
Lopšys (nebūtinas, nors mums pradžioj labai pravertė)

DAIKTAI MAMAI
Liemenėlė maitinančiai
Korsetas po gimdymo (nebūtinas)
Kremas speneliams
Įklotai į liemenėlę (jei pienukas bėga)
Įklotai po gimdymo (į gimdymo namus)
Tinklinės kelnaitės po gimdymo (į gimdymo namus. Nors nėra būtina, bet labai patogu ir oda kvėpuoja)
Antspeniai (gali ir neprireikti)

Atrodo, tiek. Išsiplėčiau, bet tikiuosi, pagelbėsiu būsimoms maytėms. Sėkmės ruošiantis, lengvų nešiojimų, greitų gimdymų ir ramių kūdikėlių  4u.gif
*

Na, nesupykit, bet čia prirašyta daug dalykų, kurių nė velnio nereikia biggrin.gif pradedant termometru, baigiant antspeniais. Nei to, nei ano neturėjau ir neturiu, o ir dar šimto dalykų, bet vargo dėl to nemačiau smile.gif
Deimante Mazute
QUOTE(icing sugar @ 2010 08 20, 20:21)
Na, nesupykit, bet čia prirašyta daug dalykų, kurių nė velnio nereikia  biggrin.gif pradedant termometru, baigiant antspeniais. Nei to, nei ano neturėjau ir neturiu, o ir dar šimto dalykų, bet vargo dėl to nemačiau smile.gif
*

Dėl antspenių - parašiau, kad gali neprireikt. Man reikėjo.
Gal Jūsų vaikutis neserga ir jam niekada nepakyla temperatūra? Iki gimstant vaikui mes turėjome tik seną givsidabrinį termometrą. Su tokiu sunku kūdikiui pamatuoti temperatūrą, todėl pirkome elektroninį.
Aš surašiau daiktus, kuriuos aš pirkau ir kurių man reikėjo. Be ko galėjau išsiversti-taip pat prirašiau. Pateikit daugiau daiktų, ko jūsų manymu nereikia. O ne rašykit, kad daug dalykų, kurių nereikia. Parašykit, kodėl nereikia. Juk tikslas - padėti nėštukėms susidaryti kūdikio kraitelio sąrašą. Jūs argumentuokit, o būsimos mamytės nuspręs, ar joms kažkurių daiktų reikia, ar ne smile.gif
eLaura
Daiktus pirkti pradejau 7 nestumo menesi. Sunku buvo su didziuliu pilvu makaluotis tarp lentynu. Dabar apsipirkineti pradesiu anksciau - kai tik suzinosiu lyti ir dar nebusiu labai stora. Bus ir lengviau, ir finansiskai ne taip jausis. Gal ant akciju nuolaidu pataikysiu, gal graziu rubeliu rasiu.. wub.gif

Sumazinau sarasiuka. 4u.gif ax.gif Cia, ko man prireike pirmam leliukui. Nerasau rubeliu kudikiui, nes nelabai tiksliai prisimenu - padejo supirkti mama. blush2.gif

MAUDYMOSI REIKMENYS
Vonelė
Vandens termometras
Vata (kudikiui prausti vietoj kempines- man jos naujagimiui per grubios) Lakisiaus zole (vietoj muilo ir sampuno - nenaudojau visokiusampunu,nereikejo ir visokiu aliejuku nuo issausejimo. uKudikio odele turi apsaugini sluoksni - nereikia jo nuplauti su visokiai sampunais)
Kambario termometras

HIGIENOS PRIEMONĖS
Aspiratorius (jei užpuola sloga). Su niekuo kitu nepavyko nosytes isvalyti.
Žirklutės bukais galais
Sudocrem - kremas užpakaliukui, pati maziausia pakuote.
Čiulptukas
Sauskelnės
Vienkartiniai pakloteliai - patogu patiesti, kai keiciat sauskelnes ar darot oro vonias.
Keli vystikliukai - medvilniniai ir flaneliniai ir is marles- kur nors patiesti, ka nors pavalyti.

MAITINIMO REIKMENYS (mano valgė ir iš buteliuko, ir mamos pienuka)
Buteliukas - pirkau Avent su naujagimio zinduku. Man uzteko vieno

NAUJAGIMIO VAISTINĖLĖ
Termometras - elektroninis. (Kazka girdejau apie termometrus, kad jau yra ir tokiu, kad uztenka kelias sekundes prie kaktos palaikyti)

KITI DAIKTELIAI
Vystymo lenta ar stalas - mano buvo kartu su vonele. Man buvo labai patogu.
Lovelė - patarciau su lingem. Kartais reikes pasupti leliuka.
Užvalkalas kaldrytei
Paklodė
Apsauga lovytei
Vežimėlis
Automobilinė kėdutė

DAIKTAI MAMAI
Liemenėlė maitinančiai
Kremas speneliams - pirkti "Multi mum" (ar kaip jie ten vadinasi) kompresiukai. Tik juos! Eurovaistineje buna, kainuoja iki 30Lt. Nepatarciau jokiu Garmastan Bepanthen - nieko jie man nepadejo.
Įklotai į liemenėlę
Įklotai po gimdymo (į gimdymo namus. Nuejau Akropolyje i Eurovaistine ir paprasiau, kad padarytu rinkinuka iklotu po gimdymo.Tai ten man viska surinko. Atsimenu, kad nerekomendavo sauskelniu ir pasiule dar pakloteliu - man jie labai praverte. Nes po gimdymo viskas ten upeliais teka bega, pasitiesdavau ir po savim ligonineje, ir leliukui pervystant patiesdavau. Paprasykit konsultanciu ten, kad suformuotu iklotu rinkinuka gimdyvems)
Antspeniai - turekite. Beveik visoms naujagimiai nugrauzia. Pats baisiausias ir slyksciausias skausmas. Nenaudojau, nes pasitaike nuostabi sesele ir isgelbejo. Bet vyras pirko ir veze i ligonine. Gali nepasitaikyti seseliu, kurios kantriai mokytu zindyti.
Chalatas (geriau tamsesnis - nes gali prabegti prateketi),
Slepetes,
Dveji naktiniai marskiniai - zemiau uzpakaliuko ir patogus zindyti (kad nenusirengdamos galetumete zindyti)
Muilas, dantu sepetelis ir datu pasta, sukos, kazka plaukams susiristi.
Taip pat nuvaziuokite ar paskambinkite i gimdymo namus, kad pasakytu, ka tureti su savimi is vaistu (pirkom kateteri, tirpala kazkoki epidurui, kazkokias antiuzdegimines nuo skausmo zvakutes)
Vandens, nes troskina. Dziuvesiu, ar sausainiu. Ir vyrui, ir sau.
Alekto
aš tai supratau vieną dalyką,kuomet antras vaikas atsirado biggrin.gif daugiau nei pusės daiktų iš tų sarašų nereikia rolleyes.gif ir ne todėl,kad lieka nuo pirmo,bet todėl,kad jų tikrai nereikia biggrin.gif
Tik prašom neįsižeisti blush2.gif
icing sugar
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 20, 21:48)
Dėl antspenių - parašiau, kad gali neprireikt. Man reikėjo.
Gal Jūsų vaikutis neserga ir jam niekada nepakyla temperatūra? Iki gimstant vaikui mes turėjome tik seną givsidabrinį termometrą. Su tokiu sunku kūdikiui pamatuoti temperatūrą, todėl pirkome elektroninį.
Aš surašiau daiktus, kuriuos aš pirkau ir kurių man reikėjo. Be ko galėjau išsiversti-taip pat prirašiau. Pateikit daugiau daiktų, ko jūsų manymu nereikia. O ne rašykit, kad daug dalykų, kurių nereikia. Parašykit, kodėl nereikia. Juk tikslas - padėti nėštukėms susidaryti kūdikio kraitelio sąrašą. Jūs argumentuokit, o būsimos mamytės nuspręs, ar joms kažkurių daiktų reikia, ar ne smile.gif
*

Tiesą sakant, šauni mamytė esat smile.gif tačiau taip, mano vaikas kol kas neserga, tiesa, dabar sloga, bet temperatūrą galima ir be termometro daugmaž nustatyt (aš pati jo nenaudoju jau daug metų..). Ko ir kodėl nereikia - tai užtrukčiau čia nežinau kiek laiko rašydama.. Galiu porą dalykų paminėt.. Pvz.: Apsauga lovytei, rankšluostis su galvytės gobtuvu, kremas speneliams - pirkti "Multi mum" (ar kaip jie ten vadinasi) kompresiukai. Tik juos!(turiu pasakyt, kad nusipirkau, iki šiol stovi biggrin.gif gal kam reikia? Nes bepanthen'as nepakeičiamas..), dveji naktiniai marskiniai - zemiau uzpakaliuko ir patogus zindyti (kad nenusirengdamos galetumete zindyti) ir t.t. ir t.t...

QUOTE(Alekto @ 2010 08 20, 23:56)
aš tai supratau vieną dalyką,kuomet antras vaikas atsirado biggrin.gif daugiau nei pusės daiktų iš tų sarašų nereikia rolleyes.gif ir ne todėl,kad lieka nuo pirmo,bet todėl,kad jų tikrai nereikia biggrin.gif
*

Tai va būtent! Sutinku 100% drinks_cheers.gif
eLaura
..kiekvienai pagal poreikius ir galimybes 4u.gif smile.gif
Neseniai patapusi mama labai jautriai reaguoju, kai sako, kad kudikiams beveik nieko nereikia smile.gif Jei jau pirmagimiams nieko nebereikia doh.gif ...Isgyventi galima be daug ko... Kitai ir augint vaiku nereikia, vaiku namuose valstybe uzaugina mirksiukas.gif ..kiekvienai pagal poreikius ir galimybes 4u.gif smile.gif Is sarasiuko panaudojau viska.
Wild Pearl
*

Pilnai pritariu bigsmile.gif biggrin.gif O kai trecio vaikucio pradedi lauktis visai bedu nera, viska turi ir nieko nereikia pirkti rolleyes.gif biggrin.gif
Stebuklelis
*

pritariu 100%, geriau paipildyti sarasiuka veliau, nei paskui uzkamsytinamus nereikalingais daiktais schmoll.gif
nepirkom buteliuku - gavom dovanu, bet taip ir nepanaudojom schmoll.gif
soskes mazyle neeme - taip ir nepanaudojom schmoll.gif
paskolino pientrauki, bet taip ir neprisireike, tfu tfu tfu taip sakant rolleyes.gif
multi mam kompresiukau - geras dalykas, bet visuomet galima pasiusti vyra i vaistine esant reikalu.Tad tikrai manau, kad pagal butinybe reikis prekintis, o ne susikrauti viska is pradziu cool.gif
garmastant - nepanaudojom, iskeliavo i siuksliu deze unsure.gif
o bepanten - naudojam ir dabar nuo pasutimu thumbup.gif
Deimante Mazute
QUOTE(Alekto @ 2010 08 20, 22:56)
*

Gali būti, kad po antro kitaip žiūrėsiu į kai kuriuos daiktus, be ko galėčiau apsieiti. Aš sąrašą surašiau, ko man pirmąkart reikėjo. Neprireikė buteliukų - nors jie buvo prie pientraukio, taip pat čiulptukų - nes mažylė soskės neėmė smile.gif Be to, soskių ir dovanų gavom, tai net neišpakavau. Padovanojom kitam leliukui smile.gif Sterilizatoriui pagailėjau pinigų smile.gif Kompresiukų net neįtraukiau į sąrašą - nereikėjo. Nes kai tik pajusdavau, kad guziukas darosi, iškart į dušą ir su vandens srove išmasažuodavau.
Dėl rankšluosčio su gobtuvu - aišku, galima panaudoti ir paprastą, bet kūdikiui rankšluosčio bet kokiu atveju reikia. Mano dukrytei kartais papleiskanodavo odelė, tai kremas buvo reikalingas. Man Sudocream ir bepanthen nepatiko visai. Kažkokie sviestiniai ir net po to rankas nusiplovus jis dar jausdavosi. Man labai patiko excipial. Toks lengvas, o tinka ir visam kūnui, kai išsausėja. Aišku, jei jau užpakaliukas labai parausdavo, tiesiog užtekdavo porą kartų patepti cinko oksido tepaliuko.
Pradžioj mes dukrytę prausėm su paprastu merliuku - kempinės per šiurkščios. Bet vėliau ir kempinės prireikė smile.gif
Garmastan speneliams - man labai tiko. Ir dabar dar laukdamasi pasitepu - paruošiu smile.gif Net jį patepus, iškart galima maitinti kūdikį, jei kartais vaikutis maitinamas užmigtų, padėdavau ją į lovelę ir pasitepdavau, o ji nubusdavo - nebūdavo baisu maitint.
Į ligoninę naktinukus įsidėjau, bet pirmą kartą davė. Nežinau, ar dabar jų prireiks. Bet kokiu atveju, susagstomi priekyje bus panaudoti namie.
Antram žinoma, pirkti reikėjo visko daug mažiau. Nes jau daug ką turėjom. Bet vis tiek pagal sąrašą, kurį susidariau dar ruošdamasi pirmam gimdymui, pasitikrinau, ar viską turiu.
Arenga
*

Lengva jums mamukai, kai patirties turit,o kai aš va sėdžiu visiškai žalia kratelio klausimu, vis skaitau ir skaitau ir jau panika pradeda imt, kai vienos sako reikia, kitos, kad nereikia... o aš nežinau ir neįsivaizduoju ko reikės... blush2.gif jau baigiam šeštą mėnesį su pilvinuku, o neturiu absoliučiai nieko... bet... jau labai senai skaitau apie viską... o šiaip nebijau suklysti pirkdama kraitelį, nes iš klaidų mokomasi, o kai pirmas zuikis tai ir išmoksiu ax.gif
eLaura
QUOTE(Arenga @ 2010 08 22, 23:20)
Lengva jums mamukai, kai patirties turit,o kai aš va sėdžiu visiškai žalia kratelio klausimu, vis skaitau ir skaitau ir jau panika pradeda imt, kai vienos sako reikia, kitos, kad nereikia... o aš nežinau ir neįsivaizduoju ko reikės...  blush2.gif jau baigiam šeštą mėnesį su pilvinuku, o neturiu absoliučiai nieko... bet... jau labai senai skaitau apie viską... o šiaip nebijau suklysti pirkdama kraitelį, nes iš klaidų mokomasi, o kai pirmas zuikis tai ir išmoksiu  ax.gif
*

drinks_cheers.gif tikrai lengviau 4u.gif Tikrai ismoksi 4u.gif thumbup.gif
Deimante Mazute
QUOTE(Arenga @ 2010 08 22, 22:20)
Lengva jums mamukai, kai patirties turit,o kai aš va sėdžiu visiškai žalia kratelio klausimu, vis skaitau ir skaitau ir jau panika pradeda imt, kai vienos sako reikia, kitos, kad nereikia... o aš nežinau ir neįsivaizduoju ko reikės...  blush2.gif jau baigiam šeštą mėnesį su pilvinuku, o neturiu absoliučiai nieko... bet... jau labai senai skaitau apie viską... o šiaip nebijau suklysti pirkdama kraitelį, nes iš klaidų mokomasi, o kai pirmas zuikis tai ir išmoksiu  ax.gif
*

Nesijaudink smile.gif Tiesiog susidaryk savo sąrašiuką. Daug čia visko prirašyta, vienoms reikia, kitoms ko ir nereikia. Pabandyk įsivaizduoti, ar tau prireiktų, ar dažnai naudotum. Apsvarstyk kiekvieną daiktą smile.gif KIas nebrangu, gali nusipirkti, su brangesniais daikteliais neskubėk-gal iš tiesų pientraukio, buteliukų, čiulptukų ir neprireiks smile.gif Tiesiog išsirink, parodyk artimiesiems ir prireikus galėsi išsiųsti nupirkti smile.gif Yra daiktų, be kurių tikrai nei viena mamytė neapsieina - pvz. lovytė, auto kėdutė (nebent automobilio neturit), vežimukas ir pan.
Sėkmės, viskas bus gerai wink.gif
VSsirduze
QUOTE(Arenga @ 2010 08 22, 23:20)
*

pritariu visu simtu procentu drinks_cheers.gif as irgi tokia pat kai tiu mirksiukas.gif man 24 savaite, o dar nieko nepirkau,gavom tokiu dovaneliu is tetos, jos vaikiuko, nesiokle vaikiukui, silta kombenzona, o daugiau dar nieko neturiu, nors irgi daug skaitau, klausineju visu kaip kas, ko reikia ko nelabai. visi sako kad drabuzeliu nereikia daug, o man atrodo argi keturiu komplektu gali uztekti.. beabejo lovyte, vezimelis, ciuzinukas, auto kedute viskas cia aisku. o visa kita.. ax.gif
MazyteFeja
Ir aš žaliuoju blush2.gif Net lindau į google pažiūrėti kas tie bodžiukai ir siaustinukai biggrin.gif Net neįsivaizduoju kai prisipirksiu visokio gėrio... thumbup.gif
~Beauty~
Pradėjau viską pirktis kažkur 30-32 savaitėlę tik bigsmile.gif Nemačiau reikalo pirkinėtis anksčiau tongue.gif

Beje, tikrai nepirkau jokių antspenių, pientraukių, tepaliukų ir kitų panašių dalykėlių - juk jeigu reiks, bet kada galima bus jų įsigyti rolleyes.gif
Sorry, bet juokinga, kai mamytės prisiperka visokių dalykėlių už nežmoniškas kainas, o po to net nepanaudoję pardavinėja čia, SM, už pusę kainos doh.gif Atleiskit, bet tai yra labai kvaila blush2.gif
Deimante Mazute
QUOTE(MazyteFeja @ 2010 08 23, 15:30)
Ir aš žaliuoju  blush2.gif  Net lindau į google pažiūrėti kas tie bodžiukai ir siaustinukai  biggrin.gif  Net neįsivaizduoju kai prisipirksiu visokio gėrio...  thumbup.gif
*

Nesijaudinit labai. Kai pirksit, pardavėjos dažniausiai būna malonios ir padeda jaunom mamytėm, paaiškina viską. Tik man labai nepatinka, kai viską pradeda siūlyti, o man patinka pačiai išsirinkti smile.gif Tikėkimmės, jums taip nebus wink.gif
Dėl pientraukio ir antspenių pritariu - gali ir nereikėti. Tepaliukai tai man visi pravertė - ir speneliams, ir vaikui užpakaliukui.
VSsirduze
QUOTE(MazyteFeja @ 2010 08 23, 16:30)
Ir aš žaliuoju  blush2.gif  Net lindau į google pažiūrėti kas tie bodžiukai ir siaustinukai  biggrin.gif  Net neįsivaizduoju kai prisipirksiu visokio gėrio...  thumbup.gif
*

smagu zinoti, kad ne viena tokia esu 4u.gif
Isila
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 23, 17:55)
Nesijaudinit labai. Kai pirksit, pardavėjos dažniausiai būna malonios ir padeda jaunom mamytėm, paaiškina viską. Tik man labai nepatinka, kai viską pradeda siūlyti, o man patinka pačiai išsirinkti smile.gif Tikėkimmės, jums taip nebus wink.gif
Dėl pientraukio ir antspenių pritariu - gali ir nereikėti. Tepaliukai tai man visi pravertė - ir speneliams, ir vaikui užpakaliukui.
*

taip taip, pardavėjos itin malonios, kai siūlo aibę nereikalingų daiktų arba vien tik 56 dydžio rūbelius, nes jum "visam mėnesiui užteks, o po to vėl ateist nusipirkti" doh.gif hihihi.gif
Arenga
QUOTE(Isila @ 2010 08 24, 09:00)
taip taip, pardavėjos itin malonios, kai siūlo aibę nereikalingų daiktų arba vien tik 56 dydžio rūbelius, nes jum "visam mėnesiui užteks, o po to vėl ateist nusipirkti"  doh.gif hihihi.gif
*

Jos turbūt vaikų neturi lotuliukas.gif o šiaip yra dar sunku, nes kiekvienas vaikiukas yra absoliuti individualybė, kaip ir mamytė, taigi labai sunku nuspėt ko reikės ko ne ax.gif
Deimante Mazute
QUOTE(Isila @ 2010 08 24, 08:00)
taip taip, pardavėjos itin malonios, kai siūlo aibę nereikalingų daiktų arba vien tik 56 dydžio rūbelius, nes jum "visam mėnesiui užteks, o po to vėl ateist nusipirkti"  doh.gif hihihi.gif
*

Iš tikrųjų, galima ir ant tokių užsiraut sad.gif Bet kiekviena mamytė manau turi savo galvą ir tik reikia nepasiduoti pirkimo manijai. Juk prieš einant galima nuspręsti, kiek vnt. šliaužtinukų pirksit. Pardavėjos gali pasiūlyti ir tokių daiktų, apie kuriuos net nebuvot pagalvojusios. O tada reikia pagalvoti ir nuspręsti, galbūt tas daiktas tikrai bus labai reikalingas. O gal ir ne.
Taigi, sėkmės ir nepasiduokit įkyruolėms pardavėjoms smile.gif
MazyteFeja
Tai jau taip, pardavėjų darbas - siūlyti, o kuo daugiau parduoda, tuo didesnę algą gauna smile.gif Turbūt lengviausia joms, nes reta kuri mamytė atsispiria įvairiausioms grožybėms lotuliukas.gif Suaugusiam tiek visko neįkištum niekaip g.gif biggrin.gif
Kyvis
As pradejau kraiteli ruosti likus porai men. Labai nestresuokit, nei viena pirma karta nieko nezinojo. Kiek save pamenu, del to buvau visiskai rami, tiesiog pasikonsultavau su drauge pries keleta men pagimdziusia, dar ja i pardes pasiemiau, ir apsipirkau smile.gif
Juk svarbiausia pacius pacius reikalingiausius daikrus turet, o visa kita galima nusipirkti kai prireikia, vyra galima nusiusti, net jei jis galvoja, kad nemokes nupirkti (as kol dar GN buvau supratau, kad neuzteks paketu po gimdymo, tai vyra siunciau ir ka, nupirko, nemire is gedos lotuliukas.gif ).
Taigi tikrai nepanikuokit ir viskas bus gerai thumbup.gif
MazyteFeja
Na ir gerai, nuraminote, ačius Jums 4u.gif
Be to dar tiek laiko iki kukulio atėjimo... Kad tik per daug visko neprisipirkčiau biggrin.gif
Va, galvoju, jog pientraukio man tikrai reikės, nes kažkaip turėsiu važiuoti egzaminų laikytis, o jei tik pienuko bus tikrai norėsiu maitinti wub.gif
Kyvis
QUOTE(MazyteFeja @ 2010 08 25, 14:13)
o jei tik pienuko bus tikrai norėsiu maitinti  wub.gif
*

Sita fraze galima pasakyti ir atvirksciai: o jeigu tik noresi maitinti - pienuko bus biggrin.gif thumbup.gif
Arenga
QUOTE(Kyvis @ 2010 08 25, 23:06)
Sita fraze galima pasakyti ir atvirksciai: o jeigu tik noresi maitinti - pienuko bus  biggrin.gif  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif kažkur SM skaičiau, kad pienas pirmiau gaminas smegenyse, o tik po to krūtyse thumbup.gif
oksan
As pradedavu pirkti isejus i dekreta , mazdaug uz poros men. iki gymdymo , reikia tik sarasiuka pasidaryti, kad nepripirkti ko nereikia mirksiukas.gif
Ir tikrai neverta pirkti tokiu daiktu kaip anspieniai, pientraukiai ,tepalai nes ju tikrai gali neprireiks o kainoja bigsmile.gif
Tai manau nuo 30 sav.jau galima krauti kraiteli, nes nezinia kada vaikutis nores ateiti
(buna kad ir anksciau ) tai gerai butu kad jau turetumete paruosta tasyte i lygonine mirksiukas.gif
o jau kai grisite tikrai galesite prisipirkti jau reikalingu daiktu mirksiukas.gif be to jau zinuosite vaikucio ugi ir svori 4u.gif
Geru apsiperkimu 4u.gif
*Miga*
As tai jau po truputi pradejau ruostis. smile.gif Jau 3 savaites kaip dekrete, tai po truputi jau pradedu pirkinetis. Kolkas turiu nusipirkus tik didziuosius daiktus, tokius kaip lovyte, vezimelis. O visa kita manau dar tikrai spesiu smile.gif
reda.d
Vezimeli nusipirkom jau 3men. nes radau nerealu vezima uz nerealia kaina, o drabuzelius 6men. susipirkau
grange
blush2.gif aš dar net ne nestuke.gif bet jau pradėjau šį bei tą pirktis (na ,anksčiau ar vėliau planuojam...)
nu kad negaliu, kai ką nors akciinio pvz. pamatau, arba šiaip gražaus, neutralaus, pigaus, nu kaip neimt. maždaug pažiūriu,kad nebūtų tokio pat dydžio per daug, ar visai mažų tai neperku, bet į ateitį.

taip pat pas mus vyksta dažnai tokie kaip sendaikčių turgeliai, žmonės prie namų išneša tam tikrą dieną ir pardavinėja viską, ką turi, tai labai daug būna kur vaikiškus rūbelius parduoda ir žaislus, tai visokių barškaliukų, minkštų žaislų, m]lavinamųjų, fisher pricų už centus nusipirkau, geri, nesutrinti, išsiploviau išsidžiovinau, tegu lauks savo eilės.
o taip darau todėl, kad kai jau ateis laikas nestuke.gif bus kitų pirkimų, tai vis mažiau reiks sukt galvą ir ne taip baisiai jausis viskas.
norėčiau ir rūbų daugiau pirkt dabar, bet kai nežinau bent kokiu metu laiku gims, tai nenori per daug prisikraut, kad paskiau gali būt kad liks nepanaudot maži vasariški rūbai pvz. ar žiemiški.
Sarabe
Mes su vyru jau kai pastojom pradejom apsiziureti ko reikes,ir iskarto kas patiko pirkom smile.gif Siai minutei dar nenusprendem kokio vezimuko norim,o lovyte,ir kraitelis jau senai pas mus stovi smile.gif Viskuo apsirupine jau new_russian.gif
geidene
mums 28 savaite eina biggrin.gif tai jau pradejom dairytis.. kokia lovyte ir vezimuka pirkti.. maziukas labai spardosi.. tad reikia paskubet, jei anksciau sugalvotu pas mus ateit smile.gif
nanxe
Man 20 savaiciu nestumas ir kolkas turiu tik rubeliu siek tiek,viena kramtuka bei vonele su gultuku ir termometru visa kita pirksiu gal apie 7men..
ich
QUOTE(nanxe @ 2010 09 01, 13:02)
Man 20 savaiciu nestumas ir kolkas turiu tik rubeliu siek tiek,viena kramtuka bei vonele su gultuku ir termometru visa kita pirksiu gal apie 7men..
*

Tik biggrin.gif As dar nieko nepirkau schmoll.gif Kai laukiausi pirmagimio tada dabar nagai nieztejo vis ka nors grazaus nupirkti, o dabar labai atsipalaidavusi, reiks apie 30 sav. jau pradeti ziurinetis rubelius ir visa kita wub.gif
aracely
As tai tik isejusi i dekreta viska pradejau pirktis, anksciau tik apsiziurinejau, skaitinejau ko reikia, kur pigiau ir pan., dabar taip pat darysiu. biggrin.gif
Apache
Pirmai dukrytei pirkausi mazdaug nuo 6men bet apie 7.5 jau vsikas buvo... sikart nupirkau pora nauju rubeliu,nes daug liko nuo mazges... taigi niekur neskubu... laiko yra... uostinejuos,kas ir kaip ir tada jau koki 7men susipirksiu... smile.gif
liutuxe...
As tai po truputi pradejau pirkineti nuo 20 savaites, kai suzinojau lyti smile.gif bet visko supirkti neskubu, kolkas tik smulkmenas, nes neiseina atsilaikyti kazka pamacius smile.gif
YndreVilk.
esu nescia jau 24 savaite smile.gif turiu tik keleta rubeliu,soske ir buteliuka..
Lietuvoje pries 3 savaites buvau turejome ir lovele bei ciuzinuka..dabar atvykau i Norvegija ir liksiu gimdyt cia..daiktai liko namie blush2.gif biggrin.gif tad teks viska pirkt is naujo 4u.gif ir jau nuo kitos savaites planuoju pakratyti pinigine blush2.gif seip iskarto visko pirkti taipogi nemanau,nes ir piniginiai skaudziai klius blush2.gif ir paskui pamatysiu man atrodo daug labiau patinkanti daikteli..
Seip del prietaru taipogi netikiu,jeigu yra lemta gimti akiu svieseliai tai ir apsipirkinejimas anksti nepakenks jam.. nestuke.gif
*smilgele*
pradesiu po truputi supirkineti po menesiuko, kai busiu 25 savaiciu. noriu viska is anksto susipirkti, nes i dekretines iseisiu tik menesiui likus iki gimdymo smile.gif
Dinulia
Nuo pat pradziu vis ka nors nupirkdavau.... biggrin.gif Labai jau norejosi palandziot po parduotuves, apsiziuret, tai tusciom niekad neiseidavau... Su antru tokios prabanos sau leist jau negalejau, reikejo rupintis mazyliu ax.gif
eiksau
pirmajam viska nupirkom kai buvo 35 sav. rolleyes.gif dabar vel neskubesiu pirkti - pradesim gal nuo kokios 30 sav ,tikrai ne anksciau schmoll.gif tuo labiau ,kad nemazai kas liko nuo pirmojo doh.gif
linuteee82
Na as jau uzsakiau vezimeli, kita savaite atves.. Lopsy - lovele, irgi uzsakiau, taip kad po biski, jau bandau surinkti viska kol dar puskuoju be vargo nestuke.gif biggrin.gif Nes paskutinius menesius tik gulet noresis.. o dar bus ziema uz lango.. ax.gif
elingami
su pirmu viska po truputi pradejau pirktis kazkur po dekretiniu, nes laiko daugiau thumbup.gif ir dabar kai iseisiu i dekreta tada ir pradesim pirktis lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.