Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pamaivos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
mergaiteISkaimo
Sveiki,
Norečiau sužinoti ką jūs manote apie vaikus, kurie mėgsta maivytis arba didžiuotis turimais daiktais?
Kiek aš atsimenu iš savo vaikystės, tiek ir dabar matau darželyje kaip vaikai prisineša visokių žaisliukų į grupę ir didžiuojasi prieš kitus, tipo "va, ką aš turiu, bebebe"...
Mane asmeniškai mama vaikystėj auklėjo, kad negražu yra prieš kitus didžiuotis, negarbinga ir tiek. Todėl aš ir savo vaiką auklėju panašiai. Bet kartais tiesiog "susibalamutiju" - o gal aš per griežta savo vaikui? Gal nieko tokio leist nešt žaislus į darželį? Juk "VISI TAIP DARO" ?????
JM
Na parodyti nauja zaisliuka,knygute savo draugams darzelyje,mokykloje yra naturalus zmogiskas dalykas.Vaikas gaves nauja daikta dziaugiasi,nori,kad ir kiti dziaugtusi kartu su juo ax.gif juk mes patys suaugusieji,nusipirke koki daikta parodome,aptariame su savo seimos nariais,draugemis ir t.t...tik aisku tai darome subtiliai,o vaikai tai daro naturaliai.
Mariposa
As leidziu saviskei nestis zaislus i darzeli, nors nepastebejau kad ji ta darytu vien del to, kad kitiems pasirodytu. Manau, kad nieko blogo, jei vaikas nori parodyti kitiems daikta, kuri turi, svarbiausia jog jis pats vertintu ta daikta ir jo pagalba neerzintu ar nezemintu kitu. Bet cia tiesiog paaiskinti vaikui reikia. 4u.gif
Sirvita
O aš esu kategoriškai prieš žaislų nešimą į darželį schmoll.gif
Ne visi tėvai gali nupirkti "Brats" lėles ar mašinėles po 100 lt kiekvienai.
Viskas būtų gerai, jeigu vaikas duotų su tuo žaislu pažaisti ir kitiems vaikams, bet deje dažniausiai gaunasi tik kitų vaikų erzinimas "žiūrėk aš turiu, o tu ne".
O tada prasideda prašymai, mama nupirka man tą ar aną, nes Tomukas ar Paulina turi doh.gif
Nesuprantu, kam neštis žaislus į darželį, jeigu jų ten ir taip pilna.
Mano vaiko darželyje yra griežtai uždrausta nešti pliušinius minkštus žailsus, nes tai yra nehigieniška (erkutes, dulkes ir pan.)
O per susirinkimą būtinai pareikšiu norą, kad nieks nesineštų žaislų, vat taip. nail.gif
saulala
Pas mus darželyje leidžiama neštis savo žaislus. Saviškiui niekada to nedraudžiau, bet visada susitardavau, kad nusineštą žaislą turės duoti ir kitiems vaikams pažaisti. Kol kas auklėtojos nesiskundė, kad dėl atsineštinių žaislų kiltų konfliktų tarp vaikų.
Pusycat
Aš taip pat prieš žaislų nešimasi į darželį.Geriau jau vaikas prieš kitus savo autoritetą keltų tokiais būdais kaip tarkim kiek eilėraščių, dainų ar skaičiuočių moka, kad spalvas, medžius ir žvėris pažysta.
manu kad daug ir susaugusiu žmoniu nebemoka paprastais dalykais džiaugtis nes vis rūpinasi kaip brangius daiktus įsigyti ir to paties mokome savo vaikus. nors tėvam dėl daikto dar paplušėti darbe tenka biggrin.gif o vaikui tai lengviausias būdas pelnyti dėmesi tik va ar ilgam..

tiesa jei daržely leidžiama neštis žaislus tai dar nereiškia kad su jais žaidžia, jei nemoka dalintis ir žaislas yra konfliktų objektas tai tikriausiai negauna nė vienas. smile.gif
JM
QUOTE(Sirvita @ 2008 08 11, 12:53)
O aš esu kategoriškai prieš žaislų nešimą į darželį  schmoll.gif
Ne visi tėvai gali nupirkti "Brats" lėles ar mašinėles po 100 lt kiekvienai.
Viskas būtų gerai, jeigu vaikas duotų su tuo žaislu pažaisti ir kitiems vaikams, bet deje dažniausiai gaunasi tik kitų vaikų erzinimas "žiūrėk aš turiu, o tu ne".
O tada prasideda prašymai, mama nupirka man tą ar aną, nes Tomukas ar Paulina turi doh.gif
*

Bet jie vaikas atsinesa i darzeli/svecius/kiema savo zaisliukus tai yra jo nuosavybe,kodel jis turi dalintis,panores pasidalins,nepanores nesidalins,juk daugelis vaikuciu kazka mielo nesasi.
Ar jus tarkim mamos mielai dalinates su savo bendradarbemis,rankinemis,lupdaziais ar kokiasi sijonais.
Ateis laikas pats savaime prades/nores dalintis,nereikia to daryti per prievarta as skaitau,kad tai vaiko isdresavimas unsure.gif maziukas nelabai supranta,o paauges jau pats supras ir mielai dalinsis 4u.gif
Vaikai visados kazko praso,to ko neturi siuo metu ir nesvarbu ar ta zaisla pamate parduotuveje ar kieme,ar pas draugus ar darzelyje,manau cia jau mamos diplomatija,kaip paaiskinti,kad visu zaislu negali vaikas tureti,kaip ir visu saldainiu supirkti is parduotuves. biggrin.gif
Omrum
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 08 12, 15:02)
Bet jie vaikas atsinesa i darzeli/svecius/kiema savo zaisliukus tai yra jo nuosavybe,kodel jis turi dalintis,panores pasidalins,nepanores nesidalins,juk daugelis vaikuciu kazka mielo nesasi.
*

va dėl to ir neleidžiu savo vaikui nieko neštis , man nepriimtina norės dalinsies norės ne nes tai vadinasi kitu vaikų erzinimas. man patinka kad mūsų aukletojos toks pats požiūris ji neleidžia į grupė neštis žaislu .

na bet visi auklėja vaikus pagal save .
Ivonadaniel
Mano vaikas būdamas gal kokiu 1.5-2.5met. labai jau nenorėjo dalintis savo žaislais(kieme,nes dar nelankė darželio) lotuliukas.gif biggrin.gif
Į darželi mums leidžiama neštis žaisliukus, ir maniškis nešdavo (ir dalindavosi) ,bet paskutiniu metu nesinešė, nes atsirado berniukas kuris pasiimdavo žaislą namo(be jokio atsiklausinėjimo unsure.gif ) atimdavo ir gąsdindavo, kad pasiims namo blink.gif
Tai dabar tiesiog nesinešam ir thumbup.gif , darželyje žaislų yra o ir be jų yra ką veikti thumbup.gif

O dėl maivimosi tai ir aš pastebėjau, kad maniškis mėgsta pasigirti žaisliukais ir panš.... blush2.gif , bet nepiktybiškai ax.gif visada leidžia pasižiūrėti ir pažaisti ax.gif
Skrebuke Irma
mano 3m. nesuvokia kas yra brangi dovana...va jam nupirkom nauja dvirati, o per gimtadieni jo demesi labiausiai laike torto dekoracija--toks krepsinio plastmases zaisliukas doh.gif .
Beja, uz savaites jau eis i darzeli kuriame nepageidauja kad vaikai savu zaislu atsinestu.
sena niekšė
QUOTE(Scrap8 @ 2008 08 13, 20:28)
mano 3m. nesuvokia kas yra brangi dovana...va jam nupirkom nauja dvirati, o per gimtadieni jo demesi labiausiai laike torto dekoracija--toks krepsinio plastmases zaisliukas  doh.gif .
*

vaikui nebūtinai brangus ir kokybiškas daiktas yra mylimas. maniškiui visokios šiukšlės ar lūženos dažnai įdomesnės už itin šūstrus žaislus (kurie gal tėvams įdomesni blush2.gif )

o maivytis jie visada ras kuo verysad.gif nesvarbu žaislus nešiosis ar ne. svarbu auklėti, kad NEMANDAGU nono.gif ir su tokiais vaikais niekas nenorės draugauti.
_Mirtišė_
as tai kazkaip i tuos maivimus nekreipiu demesio...manau kad tai isaugama ir nematau problemu...as maza buvau pamaiva ziauri ax.gif

o nestis zaislus i darza as neleidziu schmoll.gif nors i kisenes prisigruda masinu mazyciu vis tiek...
Sirvita
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 08 12, 15:02)
Ar jus tarkim mamos mielai dalinates su savo bendradarbemis,rankinemis,lupdaziais ar kokiasi sijonais.
*

Tai kokio bieso tada kitus vaikus erzinti blink.gif
Ir nelyginkit asmeninio lupdazio su zaislu, as nesakau kad vaikas savo dantu sepetuku turi su kitais vaikais dalintis blink.gif

Keisciausia yra tai, kad labai daznai su tuo zaislu, kuri nesasi i darzeli, namie vaikas net nezaidzia, tai tik noras darzelyje pasipuikuoti pries kitus rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Scrap8 @ 2008 08 13, 20:28)
mano 3m. nesuvokia kas yra brangi dovana...va jam nupirkom nauja dvirati, o per gimtadieni jo demesi labiausiai laike torto dekoracija--toks krepsinio plastmases zaisliukas  doh.gif .
*

Manau daug vaiku nezino zaislu vertes drinks_cheers.gif ir jie nori vienokio ar kitokio zaislo ne del vertes, o del to kad toks jam patinka smile.gif
ALLUREs
man labai nepatinka kai vaikai maivos ir savo vaiką vis sudrausminu kai jis tai daro
kazkaip pamaivystes man yra svetimas dalykas ir kai buvau maza nemegdavau pamaivu ir dabar pas maza vaika tai veido israiska buna tokia iskraipyta ir tas pasididziavimas keistas na zodziu gal ir ziauriai skambes bet man FUI biggrin.gif
Donaldziukas
QUOTE(ALLUREs @ 2008 08 19, 21:46)
man labai nepatinka kai vaikai maivos ir savo vaiką vis sudrausminu kai jis tai daro
kazkaip pamaivystes man yra svetimas dalykas ir kai buvau maza nemegdavau pamaivu ir dabar pas maza vaika tai veido israiska buna tokia iskraipyta ir tas pasididziavimas keistas na zodziu gal ir ziauriai skambes bet man FUI biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif As taip pat savo sudrausminu jei pradeda puikuotis ir isgirstu. O i darzeli leidziu nestis zaisliuka viena, bet sutariam kad kitiems duos pazaisti, arba isides i spintele ir jo neisims darzelyje. aukletoja nesiskundzia schmoll.gif
Kriscius
Nemanau, kad draudimas neštis į darželį vaikams padės suvokti, kad negalima puikuotis prieš kitus. Manyčiau, kad kiekviena mamytė savo vaikui turėtu išaiškinti kas yra gerai, kas ne...
Aš savo mažylei leidžiu neštis žaisliukus ir nieko čia blogo, kad jie nori pasipuikuoti... o dalintis turi mokyti tėvai ir auklėtojos, draudimas nieko neišgelbės nuo išpuikimo ar nenoro dalintis.
Mūsų darželyje tai tikrai nėra draudžiama, jei vaikas turi sau mielą "draugą", pvz. su kuriuo miega ar pan. kodėl gi ne.
Mes su maže pasikalbame ir ji stengiasi manes klausyt, pasidalinti, nesipykti, elgtis mandagiai, jei kitas vaikas neduoda, bet jau gauna šiokią tokią pamoką ir pradeda suvokti kas gerai, kas ne.
Aišku būna išimtinių atvejų, nenoriu sakyt, kad mano vaikas idealus ir neklysta... smile.gif
Draudimas - ne pamoka... g.gif manau, kad daugelis su manim sutiktų bigsmile.gif
Grok
QUOTE(Donaldziukas @ 2008 08 20, 19:27)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif As taip pat savo sudrausminu jei pradeda puikuotis ir isgirstu. O i darzeli leidziu nestis zaisliuka viena, bet sutariam kad kitiems duos pazaisti, arba isides i spintele ir jo neisims darzelyje. aukletoja nesiskundzia schmoll.gif
*

pritariu, kad nereiketu toleruoti maivymosi, musu sunus kaip pradeda vakare maivytis...Jei nesustabdau - tai per velai paguldau miegoti. TUomet neissimiegojes kita diena buna be energijos ir irzlus darzelyje.

O musu darzelio aukletoja su teveliu pritarimu ivede ta pacia taisykle: jei nesasi vaikas zaisla i grupe, turi dalintis ir su kitais, kitokiu atveju lai laiko ji spinteleje.
Birbiziukas
maniškis irgi pastaruoju metu maivos, išsidirbinėja, ypač parduotuvėj blink.gif man tai žiauriai nepatinka, savaime aišku už tai gauna bylos biggrin.gif
daluzenik
Zaislus leidziu savo vaikui nestis i darzeli, bet tikrai ne todel, kad pasipuikuot pries kitus galetu schmoll.gif , bet as isivaizduoju, kad jam gal kiek ramiau, gal saugiau siek tiek kad ir pietu miegelio uzmigti su savo meskuciu, su kuriuo miega namie.
Vis savas daiktelis is namu svetimoj aplinkoj unsure.gif
O maivytis taip pat sakau, kad negrazu ax.gif schmoll.gif
Almuka
mums einant i lopsiuka aukletoja sake, kad galima atsinesti sava miela zaisliuka- tai buvo pliusinis katinelis, kuri povilas myli. su juo miegodavo namie, paskui darzely, kol apsiprato, o dabar katinas vel namuose. savu zaislu atsinesti nedrausdavo, bet povilas pradangino kelis modeliukus, gal kas nudziove, gal tiesiog susimaise bendroj zaislu kruvoj...tas man nepatinka. maivymasis man kategoriskai nepatinka- patiko ta mintis, kad jei atsinesi, bet nesidalini- zaisliukas tuno spinteleje. ir aplamai tas gyrimasis- o as turiu barbe, vat. o as turiu bratze. o mano mama grazesne, nei tavo. o mano sijonas grazesnis, nei tavo. o man padovanojo grandinele ir tt. negaliu pakesti schmoll.gif
Donaldziukas
QUOTE(Almuka @ 2008 09 03, 17:13)
mums einant i lopsiuka aukletoja sake, kad galima atsinesti sava miela zaisliuka- tai buvo pliusinis katinelis, kuri povilas myli. su juo miegodavo namie, paskui darzely, kol apsiprato, o dabar katinas vel namuose. savu zaislu atsinesti nedrausdavo, bet povilas pradangino kelis modeliukus, gal kas nudziove, gal tiesiog susimaise bendroj zaislu kruvoj...tas man nepatinka. maivymasis man kategoriskai nepatinka- patiko ta mintis, kad jei atsinesi, bet nesidalini- zaisliukas tuno spinteleje. ir aplamai tas gyrimasis- o as turiu barbe, vat. o as turiu bratze. o mano mama grazesne, nei tavo. o mano sijonas grazesnis, nei tavo. o man padovanojo grandinele ir tt. negaliu pakesti schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif pas mano mergyte grupej yra tokia, nu kokia pamaiva negaliu klausytis doh.gif Bet ir mamyte lygiai tokia pati, uzrietusi nosi vaiksto, ateina i susirinkima nei labas nei viso gero, tai ar cia suauges normalus zmogus doh.gif Ta mergaite labai negera ir aukletoja pasake per tevu susirinkima, kad kaskaip reiketu paaiskinti, kad blogai daro. O ji atsistojo ir isreke mano vaikas geras, gal pas jus kaskas negerai blink.gif blink.gif kosmaras buvo kaskoks doh.gif O mergaite pakeitus darzeliu nezinia kiek per metus kelis, tai ko keicia g.gif
sena niekšė
QUOTE(Donaldziukas @ 2008 09 03, 16:50)
:Ta mergaite labai negera ir aukletoja pasake per tevu susirinkima, kad kaskaip reiketu paaiskinti, kad blogai daro. O ji atsistojo ir isreke mano vaikas geras, gal pas jus kaskas negerai blink.gif  blink.gif  kosmaras buvo kaskoks :
*

nu o kaip mama turejo sureaguot, kai prie visu pareiškia -- tavo vaikas blogas? blink.gif auklėtoja nuo kuklumo irgi nemiršta.
Aniukes mama
Džiaugiuos, kad mūsų auklėtojos paprašė nesinešti savo žaislų į darželį. Sakė, jei nusibodusį žaisliuką padovanoti gripei, kad visi vaikai galėtų žaisti, tai prašom. Bet erzinti kitus vaikus tikrai nėra reikalo. Bet kas dėl puikavimosi, tai to neišvengsi, net jei ir nesineši savo žaislų. Jie tarpusavy pasikalba, pasipasakoja ir pasipuikuoja kas ką turi namie, nebūtina tam tempti visko iš namų ir rodyti. Jei mergaitės, tai jos puikuojasi savo sijonėliais, suknutem, sagučiais, gumytėm plaukuose, įsivertais auskarais ir pan. Mano manymu, tai yra natūralu. Aš net nenorėčiau vadinti tai mavymusi ar puikybe. Man tai greičiau noras pasidalinti savo džiaugsmu su kitais, gal šiek tiek pasigirti. Juk visi mes megstame dėmesį, o kai kiti pamato, jog tavo sijonukas grazus, kasytės gražiai surištos, moki pats batukus užsirišti, kas gal kitiems neįkandama, tai atsidūri dėmesio centre. O ar ne patys mes, tėvai, pripratinam savo vaikus prie dėmesio? Mes mokome eilėraštukų ir tikimės, kad juos deklamuojamus išgirs giminės, draugai ir pasidžiaugs tavo vaiku, išpuošiame iki negalėjimo, kad praeiviai iš susižavėjimo aikčiotų. Visa tai sugeria vaikai, jie girti tai, jaučia, o kai ateina į darželį, pamato, kad ten tokių šaunių, gražių, talentingų yra daug. Tad iškyla didelis poreikis kažkuo save iškelti kitų akyse. Tai praeis. Su besikeičiančiu požiūriu į pasaulį, gyvenimą ir aplinka tai pasikeis.
Mes ir patys puikuojamės, tik dažniausiai įsukam savo puikavimąsi į nekaltą "popierėlį", save apgaudinėdami, kad mes tik šiaip dalinamės informacija. Paskojamės apie keliones, apie dovanas, apie apsisatytus namus. Ar tai nėra tas pats? Puikavimasis, maivymasis nėra labai jau negeras dalykas. Man daug baisiau, kai vaikai keikiasi, agresyviai elgiasi su aplnikiniais ir pan.
Donaldziukas
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 03, 18:24)
nu o kaip mama turejo sureaguot, kai prie visu pareiškia -- tavo vaikas blogas? blink.gif auklėtoja nuo kuklumo irgi nemiršta.
*

aukletoja nepasake kad ji bloga tik ji dave suprasti, bet ta kaip ziezula soko i akis doh.gif doh.gif Tai ka noret is vaiko jei motina tokia pati doh.gif doh.gif Save taip aukstai laiko net juokas ima doh.gif
sena niekšė
QUOTE(Donaldziukas @ 2008 09 05, 19:47)
aukletoja nepasake kad ji bloga tik ji dave suprasti, bet ta kaip ziezula soko i akis doh.gif  doh.gif  Tai ka noret is vaiko jei motina tokia pati doh.gif  doh.gif  Save taip aukstai laiko net juokas ima doh.gif
*

vistiek kritikuoti vaiką prie visų netaktiška kažkaip. reikia asmeniškai. manau kad jos vietoj dauguma mamų susinervuotų
Donaldziukas
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 06, 00:09)
vistiek kritikuoti vaiką prie visų netaktiška kažkaip. reikia asmeniškai. manau kad jos vietoj dauguma mamų susinervuotų
*

Zinai man yra nenormalu kaip ne tik mano, bet ir visus vaikus terorizuoja doh.gif Visi tevai buvo snekeja su ta mergaite, isskyrus mane. Tempiau guma po kol reikalas pribrendo, emiausi rimtam pokalbiui ir ka jus manot po pokalbio viskas susitvarke mirksiukas.gif Jei mama nesugeba pasisneketi griezciau su savo vaiku ta padarem visi tevai. Ko jei pykti jei nemoka vaiko aukleti, kodel turi visi vaikuciai kenteti g.gif Mes net buvom su tevais kalbeja reikia rasyti pareiskima, kad ja iskeltu is grupes, nes neimanoma doh.gif doh.gif Bet po pokalbiu aprimo mergina mirksiukas.gif O kiek buvo viena mamyte kalbejusi su tos mergytes mamyte nnn kartu, bet kaip i siena doh.gif Tai paeme aukletoja ir pasake prie visu tikejosi imsis reikalo, bet pasirodo ir tas nepadejo doh.gif
Aniukes mama
QUOTE(Donaldziukas @ 2008 09 06, 08:17)
Zinai man yra nenormalu kaip ne tik mano, bet ir visus vaikus terorizuoja doh.gif  Visi tevai buvo snekeja su ta mergaite, isskyrus mane. Tempiau guma po kol reikalas pribrendo, emiausi rimtam pokalbiui ir ka jus manot po pokalbio viskas susitvarke mirksiukas.gif  Jei mama nesugeba pasisneketi griezciau su savo vaiku ta padarem visi tevai. Ko jei pykti jei nemoka vaiko aukleti, kodel turi visi vaikuciai kenteti g.gif  Mes net buvom su tevais kalbeja reikia rasyti pareiskima, kad ja iskeltu is grupes, nes neimanoma doh.gif  doh.gif  Bet po pokalbiu aprimo mergina mirksiukas.gif  O kiek buvo viena mamyte kalbejusi su tos mergytes mamyte nnn kartu, bet kaip i siena doh.gif  Tai paeme aukletoja ir pasake prie visu tikejosi imsis reikalo, bet pasirodo ir tas nepadejo doh.gif
*

O tai konkrečiai ką ta mergaitė darė, kad reikėjo imtis tokių priemonių? Čia kalbame apie maivymąsi, puikavimąsi... O tai ji tokiu lygiu maivosi, kad net su ja reikia kalbėti visiems tėvams? g.gif Nelabai supratau...
Donaldziukas
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 09 06, 16:11)
O tai konkrečiai ką ta mergaitė darė, kad reikėjo imtis tokių priemonių? Čia kalbame apie maivymąsi, puikavimąsi... O tai ji tokiu lygiu maivosi, kad net su ja reikia kalbėti visiems tėvams?  g.gif  Nelabai supratau...
*

Nu kaip cia pasakius ji pradzioj maivesi, o viskas veliau peraugo, tai teko imtis priemoniu mirksiukas.gif
Aniukes mama
QUOTE(Donaldziukas @ 2008 09 07, 09:20)
Nu kaip cia pasakius ji pradzioj maivesi, o viskas veliau peraugo, tai teko imtis priemoniu mirksiukas.gif
*

Į ką peraugo? g.gif Nu nelabai suprantu apie ką tu čia blush2.gif
Noa
Pas mus darželyje tas žaisliukų nešimasis yra įprasta, bet nelabai dėl puikavimosi - nežinau, kaip pas mergaites, kalbu apie berniukus smile.gif
Tarkim, jei vienas atsinešė drakoną, tai kitą dieną visi susitarę nešasi drakonus, kad galėtų tais drakonais žaisti. Ir nėr jokio skirtumo, ar tas drakonas kainavo 50 Lt, ar 3 Lt, galingesnis tas, kurio savininkas garsiau riaumoja smile.gif
Arba visi sugalvoja neštis mašiniukes, arba tas mažas gyvūnėlių figūrėles. Nu ir nešasi, kažkaip leidžiu...
Gal problemų nėra todėl, kad daugumos materialinė padėtis panaši, grupėje nėra nei milijonierių, nei kokių labai vargstančių, tai ir žaislai daugmaž vienodo lygio...
*luka*
Pas mus vaikai irgi nešasi žaisliukus į darželį ir to tikrai nelaikau blogybe ar maivymosi. Na nori kažkuo vaikas pasidžiauti, tai tegu...Neleidžiu neštis brangių žaislų, bet ne dėl to, kad kiti vaikai pavydės, bet šiaip gaila man pačiai, nes daržėlyje būna taip, kad tie daiktai dingsta. Tikrai nesiruošiu auklėtojos po to prašyti, kad padėtų tą žaislą surasti, juk jos ir taip turi ką veikti su tokiu būriu vaikų. Taigi į daržiuką nešasi mano mergina tokius žaisliukus, kurių nebus labai gaila, jei kas jiems atsitiks. Pastebėjau, kad ji dažniausiai nešasi po du panašius žaisliukus, kad galėtų žaisti kartu su kokia nors drauge. Man tai negi labai gražu atrodo, taip juk mokosi dalintis mirksiukas.gif
O dėl to, kad vieni atsineša Bratz, o kiti net pasvajoti apie tokias lėles negali ir prasideda pavydas, tai čia visiška nesąmonė. Bent jau mano dukros bendraamžiai tikrai dar neskiria ar ta lėlė kainavo 100 Lt., ar 10 Lt. Kiekvienas naujas žaislas jiems įdomus, o garsios firmos ir kokybė kol kas tik mamoms rūpi mirksiukas.gif Mano mergaitė irgi kažkada užsimanė lėlytės, kuri buvo labai pigi ir nekokybiška, susiveliančiais plaukais vien dėl to, kad jos draugė tokią turi smile.gif Ir kad ir kaip bandžiau jai įsiūlyti kitą žaisliuką, jai ta lėlytė buvo gražesnė už bet kurią barbę ar bratz.
*luka*
QUOTE(Donaldziukas @ 2008 09 03, 17:50)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif pas mano mergyte grupej yra tokia, nu kokia pamaiva negaliu klausytis doh.gif  Bet ir mamyte lygiai tokia pati, uzrietusi nosi vaiksto, ateina i susirinkima nei labas nei viso gero, tai ar cia suauges normalus zmogus doh.gif Ta mergaite labai negera ir aukletoja pasake per tevu susirinkima, kad kaskaip reiketu paaiskinti, kad blogai daro. O ji atsistojo ir isreke mano vaikas geras, gal pas jus kaskas negerai blink.gif  blink.gif  kosmaras buvo kaskoks doh.gif  O mergaite pakeitus darzeliu nezinia kiek per metus kelis, tai ko keicia g.gif
*

Žeminti vaiką kitų akivaizdoje, tai labai jau netaktiška ir nepedagogiška iš auklėtojos pusės. Nėra blogų vaikų, yra tik negražiai besielgiančių vaikų. Kikevienai mamai tokiu atveju kiltų noras ginti savo vaiką, net jei ji pati žino, kad mergaitė tikrai nekaip elgiasi. Ir aš negaliu suprasti, ką blogo darė ta mergaitė, kad reikėjo tokių priemonių imtis ir stengtis iškeldinti ją iš grupės blink.gif Gal mušė visus iš eilės, spjaudė į auklėtojas, ar dar kažką darė?

QUOTE(Aniukes mama @ 2008 09 05, 20:36)
Bet kas dėl puikavimosi, tai to neišvengsi, net jei ir nesineši savo žaislų. Jie tarpusavy pasikalba, pasipasakoja ir pasipuikuoja kas ką turi namie, nebūtina tam tempti visko iš namų ir rodyti. Jei mergaitės, tai jos puikuojasi savo sijonėliais, suknutem, sagučiais, gumytėm plaukuose, įsivertais auskarais ir pan. Mano manymu, tai yra natūralu. Aš net nenorėčiau vadinti tai mavymusi ar puikybe. Man tai greičiau noras pasidalinti savo džiaugsmu su kitais, gal šiek tiek pasigirti. Juk visi mes megstame dėmesį, o kai kiti pamato, jog tavo sijonukas grazus, kasytės gražiai surištos, moki pats batukus užsirišti, kas gal kitiems neįkandama, tai atsidūri dėmesio centre. O ar ne patys mes, tėvai, pripratinam savo vaikus prie dėmesio? Mes mokome eilėraštukų ir tikimės, kad juos deklamuojamus išgirs giminės, draugai ir pasidžiaugs tavo vaiku, išpuošiame iki negalėjimo, kad praeiviai iš susižavėjimo aikčiotų. Visa tai sugeria vaikai, jie girti tai, jaučia, o kai ateina į darželį, pamato, kad ten tokių šaunių, gražių, talentingų yra daug. Tad iškyla didelis poreikis kažkuo save iškelti kitų akyse. Tai praeis. Su besikeičiančiu požiūriu į pasaulį, gyvenimą ir aplinka tai pasikeis.
Mes ir patys puikuojamės, tik dažniausiai įsukam savo puikavimąsi į nekaltą "popierėlį", save apgaudinėdami, kad mes tik šiaip dalinamės informacija. Paskojamės apie keliones, apie dovanas, apie apsisatytus namus. Ar tai nėra tas pats? Puikavimasis, maivymasis nėra labai jau negeras dalykas. Man daug baisiau, kai vaikai keikiasi, agresyviai elgiasi su aplnikiniais ir pan.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Sutinku su kievienu žodžiu 4u.gif
JM
QUOTE(Lera @ 2008 08 12, 20:08)
va dėl to ir neleidžiu savo vaikui nieko neštis , man nepriimtina norės dalinsies norės ne nes tai vadinasi kitu vaikų erzinimas. man patinka kad mūsų aukletojos toks pats požiūris ji neleidžia į grupė neštis žaislu .

na bet visi auklėja vaikus pagal save .
*

tai ne vaiko erzinimas...dalinimosi reikia ismokti,tam reikia kantrybes ...kad aukletoja neleidzia nestis zaisliuku,tai ji tik pasilengvina sau darba cool.gif ir tiek cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Donaldziukas @ 2008 09 03, 14:50)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif pas mano mergyte grupej yra tokia, nu kokia pamaiva negaliu klausytis doh.gif  Bet ir mamyte lygiai tokia pati, uzrietusi nosi vaiksto, ateina i susirinkima nei labas nei viso gero, tai ar cia suauges normalus zmogus doh.gif Ta mergaite labai negera ir aukletoja pasake per tevu susirinkima, kad kaskaip reiketu paaiskinti, kad blogai daro. O ji atsistojo ir isreke mano vaikas geras, gal pas jus kaskas negerai blink.gif  blink.gif  kosmaras buvo kaskoks doh.gif  O mergaite pakeitus darzeliu nezinia kiek per metus kelis, tai ko keicia g.gif
*

Aukletoja labai netaktiskai ir nepedagogiskai pasielge cool.gif Apie asmenines vaiko bedas turetu pranesti akis i aki teveliams.
Tiek darzelyje,tiek mokykloje jei kyla kazkokia beda del vaiko elgesio,netgi del mokymosi,musu aukletoja,mokytoja visada tai pasako po susirinkimo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 09 05, 17:36)
Džiaugiuos, kad mūsų auklėtojos paprašė nesinešti savo žaislų į darželį. Sakė, jei nusibodusį žaisliuką padovanoti gripei, kad visi vaikai galėtų žaisti, tai prašom. Bet erzinti kitus vaikus tikrai nėra reikalo. Bet kas dėl puikavimosi, tai to neišvengsi, net jei ir nesineši savo žaislų. Jie tarpusavy pasikalba, pasipasakoja ir pasipuikuoja kas ką turi namie, nebūtina tam tempti visko iš namų ir rodyti. Jei mergaitės, tai jos puikuojasi savo sijonėliais, suknutem, sagučiais, gumytėm plaukuose, įsivertais auskarais ir pan. Mano manymu, tai yra natūralu. Aš net nenorėčiau vadinti tai mavymusi ar puikybe. Man tai greičiau noras pasidalinti savo džiaugsmu su kitais, gal šiek tiek pasigirti. Juk visi mes megstame dėmesį, o kai kiti pamato, jog tavo sijonukas grazus, kasytės gražiai surištos, moki pats batukus užsirišti, kas gal kitiems neįkandama, tai atsidūri dėmesio centre. O ar ne patys mes, tėvai, pripratinam savo vaikus prie dėmesio? Mes mokome eilėraštukų ir tikimės, kad juos deklamuojamus išgirs giminės, draugai ir pasidžiaugs tavo vaiku, išpuošiame iki negalėjimo, kad praeiviai iš susižavėjimo aikčiotų. Visa tai sugeria vaikai, jie girti tai, jaučia, o kai ateina į darželį, pamato, kad ten tokių šaunių, gražių, talentingų yra daug. Tad iškyla didelis poreikis kažkuo save iškelti kitų akyse. Tai praeis. Su besikeičiančiu požiūriu į pasaulį, gyvenimą ir aplinka tai pasikeis.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif tik reikia visu pirma tai patiems suagusiems tai pripazinti
Papildyta:
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 09 07, 17:32)
Į ką peraugo?  g.gif  Nu nelabai suprantu apie ką tu čia  blush2.gif
*

as irgi kazko nesuprantu..norisi konkretumo,jei istorija paviesinote 4u.gif
twins2
pas mus i darzeli, leidzia nestis zaislus, ir as nieko pries, nusinesa, pazaidzia, parsinesa, nematau, cia nieko blogo.
Pusycat
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 21, 13:06)
tai ne vaiko erzinimas...dalinimosi reikia ismokti,tam reikia kantrybes ...kad aukletoja neleidzia nestis zaisliuku,tai ji tik pasilengvina sau darba cool.gif ir tiek cool.gif
*

o kodel auklėtoja to turi mokinti kai pas ja 20 vaiku grupeje, tai gal tegu išmokina tėveliai savo vieninteli brangiausiaji. Lengviausia viska kitiems užkrauti.
dewdew
Man tai atrodo, yra skirtumas, kur šiaip vaikas didžiuojasi savo daiktu, o kur jau erzina kitus. Pvz., mano vaikas dažniausiai gaili kitiems savo žaislų, bet niekad demonstratyviai jų nerodo ir nesidžiaugia, jei kitas užsimano. Jam kaip tik dar baisiau, kad pasikesins į jo daiktą, jei kitas jo nori, tai saugo. O vat žinau, kitą mergaitę ir berniuką, tai demonstratyviai išsitraukia kokį nors žaislą ar kramtomą gumą, saldainį, atsistoja prie to, kurį manosi tuo suerzinsę ir išsišiepia žiūri, kaip kitas nori. Vat pamatyčiau, kad mano vaikas taip elgiasi, tai kaip mat perauklėčiau (nesakau, kad tai lengva, bet rimtai to imčiausi), o dabar tai visai nebijau, kad neštųsi kur nors savo daiktus, jis ne tam nešasi, kad paerzintų. Į darželį neštis kokį daiktą tai nedrausčiau, mažesni vaikai taip saugiau jaučiasi arba tiesiog nori turėti ką nors savo, kad galėtų pažaisti darželyje. Dalintis tai tikrai neliepčiau ir nenorėčiau, kad auklėtoja to reikalautų. Galima paskatinti, pamokyti, kad kitas labai nori pabandyti, pažaisti su tavo daiktu, bet nereikalauti, kad tokie maži dalintųsi. Kitaip jie niekad neišmoks savo noru kitam gera daryti. Vaikai išmoks dalintis, kai tam subręs, kiekvienas skirtingai. Be to, būna ir kitų priežasčių, kad vaikas nenori dalintis, nebūtinai jis koks godus ar blogas, gal bijo, kad sugadins jo daiktą, gal kad neatiduos, gal nori kad gražiai paprašytų, gal jam kitas nepatinka, gi neprivalo dalintis. Nebūkim tokie komunistai, demokratinėje šalyje gyvename.
sena niekšė
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 21, 14:06)
*

puiki proga išmokti dalintis yra darželyje esantys valdiški žaisliukai. o savi yra savi. jeigu vaikas savo žaisliuką pames, arba kiti iš jo atims -- bus striokas ir vaikui, ir tėvams nervų, ir auklėtojai. auklėtoja neprivalo apsisunkinti sau darbo vaikų asmeninės nuosavybės klausimais.
*Lyra*
QUOTE(sena niekšė @ 2011 02 23, 17:46)
puiki proga išmokti dalintis yra darželyje esantys valdiški žaisliukai. o savi yra savi. jeigu vaikas savo žaisliuką pames, arba kiti iš jo atims -- bus striokas ir vaikui, ir tėvams nervų, ir auklėtojai. auklėtoja neprivalo apsisunkinti sau darbo vaikų asmeninės nuosavybės klausimais.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif visiškai sutinku. Mūsų darželyje savo žaislus galima neštis tik 5dieniais, ir man tokia tvarka thumbup.gif Nes kai vaikai nešasi žaislus, nenori dalyvauti veikloje, atlikti užduočių, rūpi lėkti į spintelę ir pasiimti savo žaislą.
Auklėtoja atsakinga už vaikus ir jų ugdymą, ji neatsako už žaislus, kuriuos vaikai atsineša į darželį. Jei tėvai leidžia, tai tuomet žino, kad atsineštą žaislą gali kuris vaikas net ir netyčia sulaužyti. Grupėje tikrai pakanka žaislų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.