Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip atpratinti nuo čiulptuko
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
mazyle1985
laba mamytes.... ieskojau tokios temos,bet neradau.... tai sukuriau nauja tema.....
nzn ka man daryti....kaip atpratinti nuo ciulptuko?mano vaikeliui pusantru metu,mums greit i lopseli-darzeli,o mes ne tai kad miegam su ciulptuku,o dar ir turim antra rankoje laikyti kad uzmigti doh.gif nakti atsikelia po 10 kartu ne nuo to kad jam kazkas negerai ar skauda,o del to kad duda pamete doh.gif bandziau tiesiog neduoti ciulptuko,tai jis pradejo istirika kelti ir dabar ne tai kad miega su duda o diena jos prasyti pradejo doh.gif buvau nusipirkusi toki tepaliuka,ciulptukams bei naguciams tepti,jis toks kartus.... tai draugiu vaikuciai per 3 savaites atsisake ciulptuku,o mano isikisa i burna ta aptepta ciulptuka ir jam dzin.... doh.gif
dar girdejau toki varianta,kad nukerpa ciulptuko gal ir duoda maziukui,po kiek laiko dar daugiau nukerpa ir vel duoda.... ir tipo maziukas pats atsisako ciulptuko del to kad ji napatogu ciulpti....
padekite,pasidalinkite savo patirtimi prasau.....
Le soleil
Ir mums aktuali si tema,mums 1,7 m. ir mes užmiegam tik su žinduku.Lauksim pasiūlymų ir patarimų..
renate
Sveikos, nežinau ar tai padėtu jums bet mums labai padėjo tiesiog dukra sukramtė tiute ir kai tik vėl paprašydavo paduodavom ta suplyšusia ir pasakydavom kad kitos nėra. Aišku bandydavo dar dėtis į burnytę bet nelabai gaudavos, kelios dienos ir priprato, nors prieš tai ir budavo- be tiutes nei iš vietos. Aišku visi vaikai skirtingi gali tai ir nepadėt.
mazyle1985
QUOTE(renate @ 2008 08 12, 19:57)
Sveikos, nežinau ar tai padėtu jums bet mums labai padėjo tiesiog dukra sukramtė tiute ir kai tik vėl paprašydavo paduodavom ta suplyšusia ir pasakydavom kad kitos nėra. Aišku bandydavo dar dėtis į burnytę bet nelabai gaudavos, kelios dienos ir priprato, nors prieš tai ir budavo- be tiutes nei iš vietos. Aišku visi vaikai skirtingi gali tai ir nepadėt.
*

aciu uz patarima.... 4u.gif
as tai va pabandziau nukirpti galiuka ir duodu maziui nuo vakar vakaro,tai vakare kaip ir uzmigo be dudos,bet jau snd diena migdziau 2,5 val,kol man jo gaila nepasidare doh.gif tai nespejau duoti normalu zinduka kai iskarto ir uzmogo.... doh.gif o vakare buvo itartinai neramus,net pati nesupratau kame kampas.... teko vel duda duoti verysad.gif
eh,tie vaikai..... wub.gif
Versmė
Galit nusivesti į Tele bimbam filmavimą, ten soskių atsisveikinimo programėlė vyksta 4u.gif Arba bandyti derybas, juk tikriausiai yra toks dalykas, kurio vaikas prašytų. Tai bandykit susitart, kad nupirksit, bet turi pasižadėti atsisakyti čiulptuko.
a79
Na, pusantrų metų vaikas dar nelabai derybininkas, o ir tos programėlės prasmės dar nesupras schmoll.gif

Mums su didžiuoju,tai kažkaip labai paprastai viskas gavosi. Nukando netyčia tūtės galą ir jau paskui nebeėmė, o tuo metu kai "nelaimė" nutiko, buvom Šventojoj, o vakare jau ne tik kad vaistinės nebedirbo, bet tuo metu ir avent čiulptukas ten buvo nežinomas daiktas. TAi taip netyčia ir atsisakėm to daikto lotuliukas.gif

Su mažuoju buvo sunkiau. Bet jau geras mėnuo, kai tas daiktas užmirštas.
Pradžioj bandžiau prakirpt, tai persistengiau iš pirmo karto, ir per daug nukirpau, tai teko kitą duot.
Antrąjį vienetą to "stebuklo" jau dūriau su storesne adata. Pradžioj įsikišdavo, ištraukdavo ir nelabai suprato kas tūtei nutiko, nes vizualiai žiūrint pokyčių nebuvo matyt.
Tai susitaikė su esama padėtim ir čiulpė tokią, kokią turi. Bet bėda, kad kai pradėjau eksperimentuot, bandydama kuo neskausmingiau atimt - tai net dieną tūtės nebepaleisdavo. Jei ne burnoj, tai rankoj doh.gif
Jau pačiai baisu buvo, pusantrų metų bernas, o be tūtės nė iš vietos, pastoviai kamštis burnoj doh.gif Ir kalbėt nustojo, nors jau buvo pradėjęs tikrai nemažai balbatuot savo kalba. Tai jau kai per neapsižiūrėjimą mano karalaitis netyčia paliko tūtę, paėmiau ir paslėpiau. Nebėr ir viskas. Manaiu, kad pati neištversiu doh.gif Kiekvienas migdymas buvo tragedija, pratąsydavau valandą laiko ir ilgiau kol užspausdavau, ir dar naktį mažasis keldavosi n kartų pasitikrint ar neatsirado jo brangenybė. Net gaila būdavo vaiko, kai per miegus "titės" šaukdavosi.
Pirma savaitė buvo klaiki, maniau ji nieakd nesibaigs, o paskui, taip paprastai persilaužė, lyg nieakd ir neturėjęs būtų čiulptuko. Net nustebau, kaip staiga visas košmaras baigėsi.
O dabar neatsidžiaugiu, kad atėmiau tą daiktą. Kai tik baigėsi gedulingas periodas, kalba atsirišo... Dabar šneka neužsičiaupdamas ir pradeda po truputį "žmonių kalba" bandyt thumbup.gif

Sėkmės visoms ir kantrybės lotuliukas.gif
Sidabrinė
Sveikos,
maniskei jau sekmadieni du metukai,bet be soskes negali doh.gif Viena jau buvo prakramciusi,tai galvojau neims ir uzmirs,kur tau...Rekia kad nori soskes ir viskas doh.gif iki vemimu.Davem kita,db vel jau prakasta,bet nesmarkiai kad jai jau nebetiktu ax.gif Tai va pasinaudosiu patarimu,bandysiu pradurti su adata.Daugiau soskiu nebeturim,tai kai sios nebeims,teks kazkaip atlaikyt jos isterijas ir visas graudzias asaras.
vaivos juosta
Mums soskę pametė auklė smile.gif . Išėjo pasivaikščiot ir netyčia prasidangino. Naujos nepirkom, nes gyvenam nedideliam miestelyje ir vaistinėj nebuvo. Tai vakare sekiau pasakas, kad katės rado papą ir savo vaikams nunešė. Verkė, bet užmigo. Ir to užteko.

O dabar visai neseniai atsisveikinom ir su buteliuku - atidavėm senelių triušiams tongue.gif ( įmetėm į narvą ir palikom ). Suveikė. thumbup.gif
mazyle1985
aciu jums merginos uz nuosirdus pasakojimus ir patarimus,ziuriu ne pas mane viena tokiu problemu yra.... aciu ir dar karta aciu...
nuo pirmadienio vel bandysiu,nes nuo rytojaus pas mus sventes viena po kitos,tai tegul atsidziugia dar su duda ir tada bandisiu vel unsure.gif
renate
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 08 13, 15:05)
O dabar visai neseniai atsisveikinom ir su buteliuku - atidavėm senelių triušiams  tongue.gif  ( įmetėm į narvą ir palikom ). Suveikė.  thumbup.gif
*

Čia panašiai kaip ir mūsų didžioji "netyčia" palikom buteliuką pas močiutę- suveikė, nuėjom į parduotuvę ir išsirinkom graaaaaaaažu nauja puodeli smile.gif
Le soleil
Aš taip pat dėkoju visoms ,kurios atsiliepėt ir pasidalinot savo patirtim. Ačiū
pašnekutė
O mūsų mažoji tiūtę su Kalėdų seneliu į didelį meškiną išmainė lotuliukas.gif
O gerasis Senelis turėjo ją nunešti mažiems vaikučiams. Mes gi jau didelės... hihihi.gif
Sansara
musu "tiutia" viena diena eme ir pas kitus mazus leliukus iskeliavo, kuriems jos reik labiau, nei musu dideliam vaikui blush2.gif siaip buvo viskas daug paprasciau, nei atrode. paslepiau ir nebedaviau. uzmigo paprastai. tik nakti pabudusi teko panesiot gal 10-15 min ir viskas. kita diena prase, bet sakem - nera. tai po keliu dienu ir pamirso. tik labai pavydziai ziuredavo i kitus vaikus su "tiutem" unsure.gif
beje, kalba irgi atsiriso. ir progresas prasidejo tik po sio daikto atsikratymo
Andraja
Mes be soskes gyvename dar ne ilgai, apie 3 savaites. Is pradziu pratinau po truputeli, vis reciau diena duodavau soske, kol liko tik iprotis tik migdytis su soske. Viena vakara tiesiog padejau kazkur soske ir nepavyko rasti jos pries miega, todel uzmigome be jos. Is ryto soske buvo rasta, bet nusprendziau jos jau net neberodyti lotuliukas.gif
širlė
o musu tiutes tokia istorija:kazkada isejome su dukryte ir mano drauge pasivaikscioti, na kazkaip ji ismete ta tiute ir drauge paeme ir isidejo pas save, na ir pamirsome pasimti pries eidami namo, na taip ir nebereikejo, kazkaip nebuvo nei asaru nieko isvis, uzmigo labai gerai pirma diena be tiutes ir veliau jos net nebereikejo, tai mums musu tiute pasitarnavo tik iki metuku laiko ax.gif
Rasa1
O mes tai kazkaip netiketai paprastai jos atsikratem rolleyes.gif .. Zodziu buvo taip...Tos tiutios tarnauja juk tik kuri laika..po to jos nuo to ciulpimo suirsta..na , pradeda geltonuoti ir buna jau nuciulptos visiskai doh.gif taigi kai taip nutiko , maniski jos paprasciausiai pradejo nebeimti .. ir as jau parduotuveje buvau beperkanti nauja .. tik staiga protelis prablaivejo - '' o kam as ja perku ? doh.gif juk ir pats jos nebenori doh.gif '' P.s. maniskiui tadu buvo apie 6-7 men smile.gif
Ajms
as tai ir nukirpau soske 4u.gif oi juoko man buvo.....kai paeme ta soske ir ziuri kad kazkas nito..tai kai mete ta soske lotuliukas.gif tai kai paima isikisa pamirses tai iskart ir ismeta.....tai va tik dabar pabandziau ziuresim kas nakti gausis nes nakti be tutes mes nemiegam doh.gif
asarele5
Naa o mano mazylis skausmingai ir lengavai atsisake soskes. Skaumingai todel, kad susirgo stomatitu doh.gif , bet uztepus ant soskytes vaistu su medumi ir medetkomis, tai liepe padeti ant lentynos, ir nebuvo nei asaru , nei neramumo. thumbup.gif atsigule ramiausiai uzmigo. Soskytes gulejo matomoje vietoje, bet mazylis tik pasiemes pauostydavo ir atgal padedavo biggrin.gif tai tik po keleto savaiciu isdrysau ismesti 4u.gif
tyloszona
QUOTE(wilioke_ @ 2008 08 17, 12:08)
o musu tiutes tokia istorija:kazkada isejome su dukryte ir mano drauge pasivaikscioti, na kazkaip ji ismete ta tiute ir drauge paeme ir isidejo pas save, na ir pamirsome pasimti pries eidami namo, na taip ir nebereikejo, kazkaip nebuvo nei asaru nieko isvis, uzmigo labai gerai pirma diena be tiutes ir veliau jos net nebereikejo, tai mums musu tiute pasitarnavo tik iki metuku laiko ax.gif
*

tai Jus labai lengvai atsikratete tiute smile.gif , mano jau didesne, bet jai tai "nesugrotu", reikalauja ir viskas, kol atiduodu wub.gif
ruta19
QUOTE(Žirklutės @ 2008 08 13, 00:23)
Galit nusivesti į Tele bimbam filmavimą, ten soskių atsisveikinimo programėlė vyksta  4u.gif Arba bandyti derybas, juk tikriausiai yra toks dalykas, kurio vaikas prašytų. Tai bandykit susitart, kad nupirksit, bet turi pasižadėti atsisakyti čiulptuko.
*

Kad taip butu paprasta schmoll.gif mano merginai jau 2,5 m. Jau nuo 11 men. geria is puodelio ir ta "bruda" (beje ji pati irgi ji sitaip vadina tongue.gif ) ima tik eidama miegoti. kadangi ji jau didele, tai bandziau tartis, kad kai ismes eisim abi pirkti naujos grazios lovos, nes ji jau tipo didele smile.gif tai ji visiem pasakojo kad eisim pirkti kai ji ismes savo "bruda", bet viskas baigdavosi tik kalbom. pries pora dienu i musu namus atejo mergina su mazu vaikuciu prasyti pagalbos (maisto, drabuzeliu ir t.t ) tai as savajai pasiuliau atiduoti ir soske mazai mergytei, ji beje su didziausiu dziaugsmu ji atidave (aisku as paskiau kai ji nemate atsiemiau smile.gif ) Ir ka jus manot, tik tsigule ir rekia dauok man bruda, ir jokie aiskinimai, kad ji pati atidave jos nepasiekia, ji man sako nueik pas mergyte ir atnesk ir jokie argumentai, kad as nezinau kur gyvena ir. t.t. jos neveikia. Dar prisijuokem, kad ji klausiai "tai ka man ciulpti?" biggrin.gif tai daviau vit.C , kol ciulpe buvo ramu kuri laika, o po to vel asarytes. Na pirma vakara atsikankino vargsiuke 1,5 val. , aisku persikrauste i mano lova, bet uzmigo. laukiau bijodama nakties, bet ismiegojo normaliai. Pietu irgi uzmigo, bet miegojo trumpiau nei visada. O vakar vakare , beje vel mano lovoj smile.gif , jau uzmigo greiciau. Tai va, dabar galiu tik sau palinketi kantrybes ir jai jau nusprendziau atsikratyti brudo, tai reikia laikytis iki galo. pirmadieni po sav. buvimo namie vel eis i darzeli, tai baisiausia kaip bus ten? g.gif .

tai va kiek pripasakojau. Linkiu ir visoms mamytems daug kantrybes ir jei jau padaret pradzia, bandykit atsilaikyti prasymams iki galo 4u.gif
Semile
mano mergina ir to brudo atsisake tik 2,1men. doh.gif tiesiog viena kart netycia prie ezeriuko ji pamete savo tiute , parvaziavom namo o ir namie niekur nerandu nupirkt nebuvo ku nes jau vakaras buvo o mes gyv. provincijoj blush2.gif radau kazkokia palysuse namie bet kur tau nenori ji jos meta lauk ir vis verkslena tiutes tiutes doh.gif dievuleliau kaip buvo gaila vaiko nes taip tai uzmigdavo gana greit paduodu tiuti ir po 5 min. nuluzus o tada gal iki 2 val. vartesi verke prase gaila labai buvo buciau turejus tikrai davus nes neturiu tiek kantrybes ieskojau visur namie visus kapus iskuiciau nu nera, kai uzmigo dar nakti pabudus buvo ir vel prase tiutes tai pasiemiau i savo lova uzmigo seip ne taip , MB sako tiek prakankynai laikykis iki galo nu ka ir va jau 2 .men kaip net neprisimena to brudo thumbup.gif tai mamos tik kantrybes reik mirksiukas.gif
elenuxus
Pamenu kaip mama mano mazaji broli atpratino nuo soskes.Ivere su adata balta vilnoni siula ir pasake, kad soskej kirminas apsigyveno.Iskart nebereikejo sito daikto..."fu" pasake...
triule
QUOTE(elenuxus @ 2008 08 30, 19:40)
Pamenu kaip mama mano mazaji broli atpratino nuo soskes.Ivere su adata balta vilnoni siula ir pasake, kad soskej kirminas apsigyveno.Iskart nebereikejo sito daikto..."fu" pasake...
*

thumbup.gif lotuliukas.gif

mes tai tele bim bam ja ismetem biggrin.gif bet 'naudojom' tik uzmigimui. kelias naktis panerimavo, po to pamirso. siaip tai gan ilgai ciulpe abu vaikai - iki kokiu 2m., bet nei vienam jokiu problemu su sakandziu nera schmoll.gif taip kad gal geriau nepykint to vaiko, o sulaukt tinkamo amziaus g.gif
Tangi
Mes pasakėm saviškiui, kad šuo suėdė bigsmile.gif turi namie tokį didelį žaislinį šunį, tai kai tik ieškodavo, vis siųsdavom šuniuko paprašyt, kad atiduotų mirksiukas.gif užmigdavo normaliai, kartas nuo karto paprašydavo, ypač kai kitus vaikus pamatydavo su soskėm. dabar jau du mėnesiai kaip nebečiulpia ir jau į kitus vaikus su soskėm nereaguoja. o dėl kalbos, tikrai labai didelis postūmis įvyko, nes prieš tai visai nekalbėjo beveik bigsmile.gif
Isila
Mes atėmem ir atėmėm - nėra ir viskas.
Jūja
mūsų "pėtę" aš vieną dieną nukirpau, tai jai tokia nepatiko-nunešė ir išmetė pati, o po to atsigulus į lovytę kitos paprašė doh.gif . Pasakiau, kad nėra, tu juk išmetei. Tą pietų miegą labai sunkiai, užmigom tik abi kartu mūsų lovoje, o vakare jau truputį lengviau savo lovytėj. Kitą dieną paverkė truputį, prašė, bet nenusileidau. O kitą dieną dar lengviau. Sunku buo pirmadienį darželyje, bet antradienį jau viskas gerai. O dabar jau vakar suėjo savaitė, kaip mes be to gyvenam biggrin.gif
ssaulutee
as ir kuo toliau tuo labiau galvoju, kaip cia reikes atprast be soskes gyvent g.gif diena stengiuosi jos jai neduot, bet jei pamato, kad kazkur stovi, tai sakes, pasiima ir viskas biggrin.gif o nuo kurio amziaus mazdaug jus savo maziukus atpratinot? smile.gif
Erbe
O mes labai lengvai atpratom, nors prieš tai skirtis su čiulptuku nu niekaip nenorėjo doh.gif blink.gif Nors Tu ką doh.gif
Mažąjai tada buvo 1 metukai ir beveik 8 mėnesiai. Važiavom sutiktį Naujųjų metų į Palangą ir specialiai nepasiėmiau čiulptuko. Kai dukrytė jo paprašydavo, tai atsakydavau, kad neturim, nes palikom namie. Prie jūros prabuvom 3 dienas ir kai grįžom namo, čiulptuko jau nebereikėjo rolleyes.gif
Ajms
o pas mus tai ir gerai su tute isejo. seip diena jo kaip ir nebereikejo tik vat nakti tai budavo problemu....viena nakti kazkaip ismiegojo be soskes antra nakti taip pat..trecia nakti isvaziavom i svecius miegojom soskes nebuvom pasieme....tai vat jai jau 3 dienas be soskes pragyvenom tai ir jau jos mum nebereikejo... atsikartem jos kai mum buvo 1 metai ir 1 menuo thumbup.gif
Zylute1
QUOTE(renate @ 2008 08 12, 19:57)
*

svarbiausia mamytės ir tėvelio kantrybė. mirksiukas.gif juk vaikas ne tik meile, bet ir disciplina turi jausti. maniškis į lopšelį 1,3 m išėjo. ir kaip dingo ta soskutė, taip ir neatsirado..... ir nebereikėjo. nesakau, kad neieškojo. bet man labai negražu, kai 2 metų ar dar neduokDie trimetis su soske vaikšto. fui. ax.gif
Ritta
man aptiko vienos mamytes pasakojimas apie ciulptuka.
gal kas nors pasinaudos 4u.gif
ji nukirpo ciulptuka ir paliko kad vaikas galetu rasti.o paskui vaidino issiganduse nes "pele nukando".
mirksiukas.gif
Gabred
Nenuginčyjama yra tai, kad šiame "darbe" reikalinga didelė tėvelių kantrybė ir užsispyrimas rolleyes.gif .Mes irgi dar draugaujam su soske, nereikia jos pastoviai, bet užmingant jos reikia ax.gif , labai norėčiau vaiką atpratinti, bet kaip seksis nežinau g.gif , prisiskaičiau visokiausių patarimų, bandysim kažkaip ir mes rolleyes.gif

Sėkmės visiems 4u.gif
alinuksss
mes tuciu turejom 3 biggrin.gif mano mazylis buvo kaskur tai iki metu g.gif ir kaskaip tos tutes vis dingdavo kaskur bigsmile.gif , kol ne vienos neradau, tai taip ir uzmigo, ir nesinervojo nieko kol po keliu dienu neatitraukiau lovos besitvarkydama, ir ten jas visas radau blink.gif . o siaip manasis ir taip nebuvo didelis tuciu gerbejas tikriausiai i mane biggrin.gif nes senelis ira paskojas kaip dave mano mamai velniu kam ta tute per prievarta ji man kisa , pasakojo kad ziaukciodavau nuo jos taigi man jos visai nereikejo biggrin.gif
rrence
mano mažiukui 1 metų 10 mėn. suplyšo, sutrūko, bet nepaleido , čiulpė tokią. nežinojau ką daryti, niekaip negalėjo atsisakyti. paskui išsigandau,kad naktį neatsikąstų, nepaspringtų, tai daviau naują... blush2.gif o dabar jau beveik du metukai tai sakiau,kad tikrai neduosiu naujos, kai ši suplyš. gal reiks nukirpti, kaip tai jau darė kitos mamos. o šiaip užmigti nenori be jos niekaip, vis tiutia, tiutia schmoll.gif neįsivaizduoju kaip reiks iš mano angeliuko atimti tą biaaaką...
Smigė
Mūsų "tiutę" prieš tris dienas pelytė apgraužė. rolleyes.gif
Tai mūšėm su šluota tas pelytes lotuliukas.gif Na aišku dar tik trys dienos ir naktys. Bet užmiega, o naktį netgi ramiau miega. Pirmą naktį tai dar prabudęs paprašė, tai paguldžiau ant šono ir pasakiau, kad einu ieškoti. Na kol mama ieškojo tai vaikas ir vėl užmigo.
Manau čia reikia mamoms daugiau kantrybės ir sumanumo mirksiukas.gif
Visoms didelės didelės kantrybės ir pasiryžimo. Nes jei jau tas daiktas dingsta tai dingsta visam laikui
Nerilė
O mūsiškė miega net su dviem soskėm iš karto:viena burnoje, kita rankoje. Ir neduokdie jei naktį kuri iškrenta ar supainiojusi įsideda į burną tą, kuri "skirta" laikyti! Triukšmas kaip reikiant būna.
Pasiguodžiu tuo, kad pažįstamų mergaitė miega iš karto su 5 soskėm: viena burnoje, kitos keturios išdėliotos ratu aplink galvą. Ir jei jos susipainioja, iš karto triukšmas.
Na, nieko sau įkliuvom, ar ne? biggrin.gif
myliuvasara
nerile man panasei,miega su abiem,na bet nieko as jau pradesiu tuo grieztai uzsiimines,nes ta tute duodam jei del sventos ramybes,o tai per visa diena su isipusia valva vaikstau
perlixike
na pagaliau ir mes jau kelios dienos kaip be tutes thumbup.gif paprasciausiai pasakem kad iskeliavo pas kitus mazesnius leliukus ir tiek smile.gif arba, kad pametem lauke rolleyes.gif
uoga83
be soskes maniskis jau gera menesi. Suplyso biggrin.gif
Budavo anksciau keli bandymai paslepti ir taip atpratinti, bet visgi tekdavo istraukti. Galu gale pats suplese biggrin.gif Tiesa, ne karta kildavo mintis nauja nupirkt, bet db viskas ok.
Sekmes 4u.gif
mazyle1985
psio,pagaliau atsikratem ciulptuko.... tiesiog nukirpau virsuneles ir patepiau su tuo tepaliuku pipiriniu.... vaikis isikisa,ir kaka jam,sugedo..... as jam ir sakau pelites sugriauze,nes tu jau didelis ir jos sako kad tau jos jau nebereik,pora dienu dar vis ikisdavo ir vel istraukdavo,po to pats nuejo ir ismete i siuksledeze... jau beveik 3 savaites o uzmiegam labai sunkiai,ir nakti labai blogai miegam,bet tikiosi greit priprasim smile.gif
aciu uz jusu patarymus 4u.gif
temeles netrinu,nes vistiek dar yra tokiu mamyciu kurios vargsta del tu ciulptuku
sekmes 4u.gif
mocha
Kaip kam padeda kai tiutiukus į druską ar pipirus išvolioja ir duoda įsikišt į burnytę,greit atsisako.Nors aišku kaip kam, mama man sakė,kad ir druska, ir pipirai man labai patiko smile.gif atsisakiau tada,kai sukarpytą tiūtę įkišo į burną, o burnoj ji išsiskleidė. Nebenorėjau tokios daugiau smile.gif
Cobretti
musu soske pries koki menesi suplyso(visa guma nuplyso,liko tik plasmase lotuliukas.gif ) ir jau ja pamirso.bet pirma savaite buvo sunki,eidamas miegot vis prasydavo,tai ir duodavom ta plasmase ax.gif nors ir sunkiai,bet uzmigdavo ja rankose laikydamas biggrin.gif
Isabel
Mes vyresnėlę atpratinom irgi nukirpę soskės galiuką, perskaičiau idėja čia SM thumbup.gif iš karto nukirpau truputi, po to kasdien vis daugiau, kol neliko visai gumos - tik plasmasė smile.gif dar su tuo plasmasiuku pamiegojo kuri laika pridėjus prie lupyčių ir viskas, po to jau nebereikėjo smile.gif
Mažiukę irgi bandysim tokiu pat principu mirksiukas.gif
uldina
O mes vasara zoologijos sode bezdzionei atidavem.Tai mazoji net ir neprase po to smile.gif Tik dar ilgai prisimine ta savo gerumo akcija biggrin.gif
ingali
Mano 2 metu dukryte taip pat jau po truputeli atpranta nuo savo brangenybes bigsmile.gif Turi rinkinuka tai merliukas ir ciulptukas, labai intensyviai naudoja ciulptuka, bet netycia iplyso, dabar dar pati pakandziojo, matyt erzina atplyses krastelis, o ir dantukai gal kur dygsta. Pradejau nerodyti akyse, o nakti kai pradeda ieskoti ir prasyti stangiuosi neideti i burnyte, kazkaip lyg ir nepraso daugiau. Manau pasiteisina tas metodas kai nukerpamas galiukas, tada maziukams atrodo kad kazkaip ne taip cia ta soskyte ir pradeda nenoreti jos. Palauksiu kol pati dar daugiau ja sukandzios ir tada atpras pati
Kolibri
QUOTE(Isabel @ 2009 02 25, 17:08)
Mes vyresnėlę atpratinom irgi nukirpę soskės galiuką, perskaičiau idėja čia SM  thumbup.gif  iš karto nukirpau truputi, po to kasdien vis daugiau, kol neliko visai gumos - tik plasmasė smile.gif dar su tuo plasmasiuku pamiegojo kuri laika pridėjus prie lupyčių ir viskas, po to jau nebereikėjo smile.gif
Mažiukę irgi bandysim tokiu pat principu  mirksiukas.gif
*

thumbup.gif Musu dukrytes soskytes galiuka nugriauze "pelyte" lotuliukas.gif ,tai vaikas tris dienas dejavo,kokia negera pelyte rolleyes.gif o paskuj visai pamirso mirksiukas.gif ,o ir ciulptuko daugiau nebereikejo thumbup.gif labai geras budas atpratinti 4u.gif
vaižgantė
Čiulptukas yra visiškai nereikalingas daiktas...
Nosferatu
Mes turim net 5 vnt. ir viena už kita gražesne. Dar neskubam, ateis laikas atsikratysim biggrin.gif
liutte
mes dabar bandome po truputi atsisakyti ciulptuko,savaji nukando per puse bet turime dar viena,tai diena neduodu jo tik kai miega ir nakciai, nors su ciulptuku uzmiega o paskui issispjauna tai po truputi ir nakciai bandysiu nebeduoti gal taip ir atsisveikinsim su situo draugu biggrin.gif
Menulio sviesa
Musiskei, tai kirminukas ilindo biggrin.gif Buvo jau su dantukai truputuka prakandusi, tai pasakeme jog kirminukas prakando ir ilindo biggrin.gif taip lengvai atsisveikinome... 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.