ciku_caku
2011 06 02, 19:09
QUOTE(Matrioske @ 2011 05 06, 02:42) Sveikos Mes tutuko "metimui" naudojom paprasta buda  Nukirpau tutuko gala  pasakiau kad pauksciukas sugadino, tai jinai ismete per langa ta sugadinta tutuka pauksciukui  mes irgi galiuka nukirpom ir vaikinukui nebepatiko jis
Musu dukriukas kazkaip ramiai savaime atsisake. Dienomis tiesiog per daug uzsiemusi kitais reikalais budavo, tai tiesiog tereikdavo ziuret, kad jai po akim nepasitaikytu ir nereikedavo. Vakarais pries miegeli tik prasydavo. Tai mes tutuka laikydavom miegamajam po pagalve, vakare pati pasimdavo. Viena vakra paslepiau - ji pakilnojo pagalves, apziurejo, kad "tiu tiu" ir atsigulusi ramiausiai uzmigo. Taip kelis vakarus vis paieskojom ir pamirsom.
Nedavaiau kelis kartus ir pasimirso.. kartais dabar tik pirstus ciulpia
Almutė+
2011 06 15, 19:31
Galiuką pakirpom  Dar kelis vakarus vis ėmė ir spjovė. Mat ne tokia jau buvo. Pazyzė pazyzė 2 -3 vakarus ir nebeprašė  Tiesa naktį jei pradėdavo verkt duodavom dar sveiką atsarginę, kad neišsibudintų (o ryte paslėpdavom, kad tik nepamatytų  ). Abiem reikėjo ryte į darbelį keliaut, tai reikėjo ir mums normalesnio miegelio
as dar atpratinti neturiu ko, bet puikiai prisimenu kaip mano mama mane atpratino, galiuka truputi nukirpo ir pipiru idejo i viduriuka... skrido tas ciulptukas is burnos po lova, ir daugiau jo nereikejo
QUOTE(Almutė+ @ 2011 06 15, 21:31) Galiuką pakirpom  Dar kelis vakarus vis ėmė ir spjovė. Mat ne tokia jau buvo. Pazyzė pazyzė 2 -3 vakarus ir nebeprašė  Tiesa naktį jei pradėdavo verkt duodavom dar sveiką atsarginę, kad neišsibudintų (o ryte paslėpdavom, kad tik nepamatytų  ). Abiem reikėjo ryte į darbelį keliaut, tai reikėjo ir mums normalesnio miegelio  reikia tik siek tiek kantrybes teevliams: ir atpratinsit:) nes , jei viena karta "palusit". tai ilgai nepavyks atapratint:)
loretasb
2011 06 19, 17:11
as bandziau taip pat galiuka nukirpti, bet tik pamate, kad atrodo kitaip, jo neime i burna, ir zinojo, kad yra antras ciulptukas, tai kaip dantukai kalesi ypac kruminiai, nuo pastovaus kandziojimo prakando, tuomet pora vakaru bande i burna det, bet efektas buvo ne tas ir pati ismete (buvo daugiau 2 metuku) ir daugiau nebeprase
tiesiog atėmiau. neišmečiau, paslėpiau, galvojau dar teks ištraukti, bet nereikėjo. žyzė kel naktis, duodavau vandenuko atsigerti.
RAIMONDA11
2011 09 26, 19:47
Kai sunui buvo 2 metukai, nuejom prie vandens ir ismetem ciulptuka antytems. Pora dienu vis prasydavo, bet kadangi ismetem... Taip ir atprato, tik beveik savaitele buvo neramus, net pokaicio nemiegojo.
audrolija
2011 09 27, 14:12
Gimė mažasis brolis, tai čiulptuko neatiminėjau, kas kad beveik 2 metai panai. Bet nukando ir pačiai teko išmesti...  Namuose dar buvo mažytė tiutia, skirta broliukui, pasiėmė ir sakėm-miegos, tik kad efektas tai ne tas.  Taip ir atprato.
Gerbera
2011 09 29, 21:52
Mes atpratinom labai lengvai, kai ciulptuka nepastebetai ikirpome su ziklemis. Tada jis ciulpdavo ir jam nesmagiai kabindavosi, tuomet pradejom pasakoti, kad jau susideejo o kitu tokiems dideliems vaikams jau neparduoda. Ir kas keleta dienu vis daugiau ikirpdavom, kol ten pasidare skyle. Toks jam nepatiko ir viskas metem
QUOTE(Gerbera @ 2011 09 29, 23:52) Mes atpratinom labai lengvai, kai ciulptuka nepastebetai ikirpome su ziklemis. Tada jis ciulpdavo ir jam nesmagiai kabindavosi, tuomet pradejom pasakoti, kad jau susideejo o kitu tokiems dideliems vaikams jau neparduoda. Ir kas keleta dienu vis daugiau ikirpdavom, kol ten pasidare skyle. Toks jam nepatiko ir viskas metem  pritariu ikirpimas pats geriuasias budas bandziau ir kitu nesamoningu, bet nepadejo, tiesiog reikia kad vaiaks nebegaletu ciulpt ir nebenores. nors maciau ligoninej vaika, gana jau didelis ir vaiksciojo su soskeburnoj, kur gumytes tai vos vos, nesilaiko net burnoj, o vis laiko dantim sukandes
dzordze29
2011 10 14, 09:39
gal ne cia rasau, bet tokios temukes ir nera, manoji skambetu taip: -kaip atpratint nuo buteliuko? kadangi ciulptuko neimam, tai ji atstoja buteliukas,kai nakti atsikelia-buteliuka paduodu ir vel ramu,zinau, kad negerai, bet ka dar???
Ingulik
2011 10 19, 13:03
maniske reikia kazkaip atpratinti, jau beveik 1,8 m.  Ir baisu ir noriu. Paskaiciau istoriju ir bandysiu kirpt slaptai
Įdėjau čiulptuką į garstyčias ir pasakiau, kad surūgo. Vaikas išsiėmė iš burnos ir išmetė į šiukšlių dėžę.
*zosia*
2011 10 19, 15:15
oho, kaip jus visos anksti atpratinot, o as kalbejau su savo akusere tai sake, kad vaikams ciulpimo poreikis buna iki 2-2.5metu ir anksciau atimineti tiutuka nelabai gerai.. nzn.. mes dar kol kas mazi, bet jau galvoju kaip reikes atpratint
fikusas10
2011 10 22, 12:40
na mes apratinom 1m ir 1 men. nieko nekirpom, tiesiog nedaviau ir tiek, 2 naktis buvo pabudes, o trecia visai nesikele:)nera taip baisu tas atpratinimas kaip atrodo.
LaimingaRita
2011 11 02, 16:35
As manau, kuo anksciau, tuo geriau. Musiskis va tik pries pora savaiciu atprato, o jau dvimetis vyras  dziaugiuos, kad jau be papiuko  o atprato paprastai - pametem mes ta jo papa...pirma vakara visur islandziojau - neradau, antra vakara irgi visur ieskojau, taip iki siol ir neradau  asmeniskai, tai man baisu buvo nebeduot papo del to, kad naktim nemiegos, kad labai nores...bet miega naktim, tik pietu miegas pasidare baisus...kol uzmiega, tai ir graziuoju, ir piktuoju snekam. Kelias dienas visai be pokaituko buvo, bet vakare susitvarkyt neimanoma, tai nusprendziau, kad pietu miegas jam dar butinas, tai ir pykstames kiekviena diena
ejau_pro_sali
2011 11 08, 13:49
QUOTE(dzordze29 @ 2011 10 14, 10:39) gal ne cia rasau, bet tokios temukes ir nera, manoji skambetu taip: -kaip atpratint nuo buteliuko? kadangi ciulptuko neimam, tai ji atstoja buteliukas,kai nakti atsikelia-buteliuka paduodu ir vel ramu,zinau, kad negerai, bet ka dar??? MEs gana ilgai su buteliukais naktimis zaidem, tai atejo momentas kai pieno nebeisgerdavo, o jau tik zaisdavo, buvo karsta ir pienas per nakti surugdavo, tai is ryto pora krtu paragavo neskanaus pienuko ir po to vakarais pasakiau, kad pienuko nebegalima, nes sugenda. Tada pildavome vandeni, bet su vandenuku kazkaip labai greit jam paciam atsibodo, grynai per kelias savaites pats atsisake, ir pradejo gerti is puoduko vandens pries pmiega. Kai visai atpratome nuo buteliuku buvo gal 2.5 metu jau
Galiu tik tiek pasakyti, kad reikia nuo metu, ne anksciau. Bet tikrai atimti, kuo anksciau atimsit tuo maziau bus verkimo. Savo atemiau 1m ir 2 sav. tai paverke 5 min ir praejo. Pazystama ateme 1,5m tai tris naktis verke.As manau, kad tik nuo tevu priklauso kada atsikratyti soske, nes vaikai niekada gali nesutikti atsikratyti
Ingulik
2011 11 22, 12:16
O pas mus neseniai buvo baisi sloga ir galvojau atimti ta ciulptuka, bet aukletojos darzelyje pasake, kad vaikas turi pats atsisakyti  Ir nzinau ka daryi. Greit 1,9 m. mums bus
Migluzee
2011 11 27, 05:17
Pries koki menesi, atsitiktinai nepagalvojus pasakiau, kad suvalge suo (musu), dar kelis kart paprase ir nustojo, Nzn kodel taip efektyviai suveike, bet negaliu atsidziaugt, nes buvo tikras ciulpikas " dudu" karalaitis
foreverlove
2011 12 06, 10:56
Musu mazoji tai kazkaip atprato,kai viena karta isvaziavom is kaimo ir palikom soske ten,tiesiog pries miegeli pasakem,kad netycia pamirsomir kai kita savaitgali vaziuosim pasiimsim,bet ji aisku pamirso per savaitele
padraika22
2011 12 09, 14:21
mums jau 2.5m bet miegam dar su ciulptuku  vis pagailiu vyro, bijau kad neissimiegos pries darba. vis zadu zadu, bet taip ir niekada neuzsiimu tuom
VasarineRD
2011 12 09, 15:09
Gal tiesiog siūlyčiau pastebėti kada vaikui to čiulptuko jau nelabai ir reikia... Mano vyresnysis tai pastebejau, kad čiulptuką ne čiulpia, o tiesiog isideda i burnyte ir tampo ją graužia, tai kai sukramtė kitos ir nepirkom... Ir tiesą sakant nelabai pasigedo... Ir mažėlis mūsų panašiai metė ir tiek. Tiesa Čiulptuku stengiausi atsikratyt kuo anksciau nes jie kenkia sukandimui, tai praktiškai apie metus laiko abu maniškiai čiulptukų atsisakė.
Pirmoji musu mergaite, pati ismete per langa atidave suniukui ir jokiu asaru, jai tada buvo metukai... antrajai 1.3m tiesiog nusprendem neduot, nes jai jo reikedavo kai eidavo miegot, vyras pabande uzmigdyt be soskes, jokiu skandalu  tai ir pagalvojom NEREIK MUMS JOS.. ir buteliuka pakeiciau i gertuve  As manau kuo anksciau reik, nes veliau bus sunkiau...
Matrioske
2011 12 12, 11:08
QUOTE(luna @ 2011 12 11, 21:42) Pirmoji musu mergaite, pati ismete per langa atidave suniukui ir jokiu asaru, jai tada buvo metukai... antrajai 1.3m tiesiog nusprendem neduot, nes jai jo reikedavo kai eidavo miegot, vyras pabande uzmigdyt be soskes, jokiu skandalu  tai ir pagalvojom NEREIK MUMS JOS.. ir buteliuka pakeiciau i gertuve  As manau kuo anksciau reik, nes veliau bus sunkiau... As irgi tos pacios nuomones, kad anksciau yra lengviau  Va pazystamos berniukas 3 metai, o dar sedi su soske ir tu jam nieko nepasakysi jam reikia soskes ir viskas
Mes sunkiai atsikratem jos  , pradziai ikirpau tai galvojau numes,nes ne tas efektas,tiko tokia,tada nukirpau puse gumos nu galvoju jau dabar viskas,tai nea tiko toliau, galu gale nukirpau visai guma tada nebedejo i burna  bet kai eidavo miegot prasydavo jos laikydavo rankoj  o po to vis pradejau siulyt miegot su meskiu sildomu mikrobangej jis isbuna siltas pora valandu,tai matyt buvo naujove jei ir uzmirsdavo ta soski pasimt
Ingulik
2011 12 12, 19:39
QUOTE(Matrioske @ 2011 12 12, 11:08) As irgi tos pacios nuomones, kad anksciau yra lengviau  Va pazystamos berniukas 3 metai, o dar sedi su soske ir tu jam nieko nepasakysi jam reikia soskes ir viskas  Maniskei prasidejo soskes manija  Ir diena ir nakti nepaleidzia is burnos. Anksciau tik pries miega imdavo, o dabar .........  Jeigu neduodi, tai asaros ir klyksmas. Ir nebezinau kaip toliau elgtis
Serra do Mar
2011 12 16, 19:22
QUOTE(Matrioske @ 2011 12 12, 11:08) As irgi tos pacios nuomones, kad anksciau yra lengviau  Va pazystamos berniukas 3 metai, o dar sedi su soske ir tu jam nieko nepasakysi jam reikia soskes ir viskas  trys metai dar nedaug,kaimynu 8mets labai sekmingai viesumoj su soske rodos QUOTE(Ingulik @ 2011 12 12, 19:39) tiesiog kai uzsizais paiimti ir nebeduoti,ir sekmes  kantrybes reikes begalines,bet kuo mazesnis vaikas tuo trumpesnis isterijos laikas
QUOTE(Serra do Mar @ 2011 12 16, 19:22) trys metai dar nedaug,kaimynu 8mets labai sekmingai viesumoj su soske rodos tiesiog kai uzsizais paiimti ir nebeduoti,ir sekmes  kantrybes reikes begalines,bet kuo mazesnis vaikas tuo trumpesnis isterijos laikas  kazkuri mamyte buvo rasiusi, kad daug lengviau yra neduoti ciulptuko, negu paskui nuo jo atpratinti. ko gero taip ir yra. mes labai sunkiai atpratom nuo to reikalo, galbut buvo mano klaida, kad neatemiau nuo 1metu. bet padejo ciulptuko galiuko nukirpimas.matyt ten oras ieina ir nebemalonu ta guma burnoj laikyti. bet labai graudziai verke dukryte,sake, kad tai mylimiausias daiktas, norejo ir su siulais uzsiuti, ir su klijais suklijuoti.taip gal savaite. dabar laukiuosi vel maziuko, tai esu pasiryzusi nepirkti ciulptuko. na, o kaip gausis-laikas parodys.
Serra do Mar
2011 12 19, 15:34
QUOTE(Alicee @ 2011 12 19, 15:10) kazkuri mamyte buvo rasiusi, kad daug lengviau yra neduoti ciulptuko, negu paskui nuo jo atpratinti. ko gero taip ir yra. mes labai sunkiai atpratom nuo to reikalo, galbut buvo mano klaida, kad neatemiau nuo 1metu. bet padejo ciulptuko galiuko nukirpimas.matyt ten oras ieina ir nebemalonu ta guma burnoj laikyti. bet labai graudziai verke dukryte,sake, kad tai mylimiausias daiktas, norejo ir su siulais uzsiuti, ir su klijais suklijuoti.taip gal savaite. dabar laukiuosi vel maziuko, tai esu pasiryzusi nepirkti ciulptuko. na, o kaip gausis-laikas parodys. jei gali neduoti tai geriau ir neduok,netik del atpratinimo,bet ir del busimu dantuku  taip pogi del tevu aktyvumo,nes viskas paprasta tiute vaikui burna ir neber labai labai galvot,o kodel mazas/maziuke zirzia  o va kai tiutes ne tai ir reik pasukt galvele,o kas neitinka,kodel zirziuliuoja  kantrybes ir dar kart kantrybes,svarbiausia noras yra
vilmuciukas5
2011 12 20, 09:15
QUOTE(dzordze29 @ 2011 10 14, 10:39) gal ne cia rasau, bet tokios temukes ir nera, manoji skambetu taip: -kaip atpratint nuo buteliuko? kadangi ciulptuko neimam, tai ji atstoja buteliukas,kai nakti atsikelia-buteliuka paduodu ir vel ramu,zinau, kad negerai, bet ka dar??? gal reiketu po biski pratinti prie puodelio,pas mane visi draugavo su buteliuku,tai pratindvau is puiodelio gerti taip po truputi atprato nuo buteliuko...na neaisku kaip maziausia atpras nuo buteliuko
Sveikos, prasau Jusu skubaus patarimo. Pries 4 dienas mano 1m ir 9men dukryte pasake ciulptukui ate. Taip isejo kad pati prakando ir pati ismete i siuksliu deze. Diena atrodo viskas tvarkoje, nekelia jokiu isteriju, prisimena, atsidaro siuksliu deze, pasiziuri ar nera  , as jai primenu, kad viskas tiutia suluzo ir mes ismetem. Bet kai ateina miegelio laikas, prasideda baisi isterija. Ji jau buvo ismokus savo loveleje uzmigti, uzsikloja pati, pasiema lelyte, ciulptuka, pieneli ir kuo graziausiai uzmiega. O dabar tik pamato pagalve ir kaldra - viskas, rieciasi, baisus klykimas, net neleidzia ant ranku buti supama, uzmiega tik man ant pilvo, apsikabinus kakla ir tiesiog isikniaubus i veida, bandai paguldyti iskarto prabunda ir viskas is naujo... Siandien galvoju viskas - rek kiek nori savo lovytej, visktiek uzmigsi, neistveriau to klykimo, siaip ne taip uzsupau. Dar baisiau - pirmadieni po atostogu griztam i lopseli, net nezinau kas ten darysis, niekas su ja ten nezais ir nesups. Labai prasau patarkit ka daryti, ar laukti kol ji visai pamirs apie ciulptuka, ar duoti vel? Kita vertus, jeigu pripras miegoti tik man ant pilvo, tau jau geriau - ciulptukas. Gaila man vaiko
Preila30
2012 01 15, 19:30
vyresneli atpratinau puse nukirpus, oi verkimo buvo kad tiute suplyso, na bet pora dienu pasielvartavo ir pamirso, manau maziuka irgi taip pat atpratinsiu nes pats tikrai neatsisakys labai jau brangus jam daiktas yra soske
modestule
2012 01 16, 20:20
Ziuriu ciulptuko nukirpimas vieningai daugumai padeda, reikes ir mums pasinaudoti siuo patarimu  o kaip nusprendziat, kada jau laikas jo atsisakyti? Ar tiksliau, kada mazdaug jau laikas pradet atpratint?
artejant antram gimtadieniui ciulptuka nukirpau taip, kad net is burnytes krito, ir paaiskinau, kad nuo didelio ciulpimo suplyso. Tai pati ji ismete, o po to kito paprase  . Bet kai ne gavo, ta diena truputi sunkiau uzmigo, o po to vis kasdiena lengvejo. Aisku man siek tiek kantrybes irgi reikejo, bet nieko tokio, svarbiausia tikslas pasiektas buvo.
samanaa
2012 01 18, 22:21
sveikos.gal mane palaikysit silpna,bet duodu tute vaikui tada kai jau neimanoma susitarti-zyzia,ima ko nereikia ir t.t. o kai tute burnoj-ramiau.nezinau net...
mes is tų laimingųjų kurios nereikia maziui tik kai einam miegoti as pati įkisu kad ramiau uzmigtų nors kai uzmiega ispjauna ir nebereikia jos ,o dieną net nepasigenda,gal būciau ir visai nedavusi bet kai dantukai dygsta lengviau uzmiega o mums tai tragedija dantukų dygimas ir temperatura ir slogos ir gerkle ir viduriavimas,kazkas baisaus,
Ingulik
2012 02 07, 09:42
Nu vat mano kantrybe baigiasi ir pradejau duoti soskes diena. Jau 2 savaites ir kasdien vis reciau praso  Pirma diena buvo sunkiausia, nes reikalavo pastoviai ir reikeju uzimti vaika. O dabar tik kai zyzia papraso. Paaiskinau, kad soske bus pries miega tai ir laukia Greit reikes ir pries miega neduoti
Pajuodėlė
2012 02 07, 15:38
Pasidalinsiu ir aš patirtimi  Tiksliau vyro. Mažiui buvo 1,7 m, kai vyras sugalvojo jį atpratinti nuo soskės. Tiesiog išmetė, kad nebūtų pagundos nesusilaikyti  Kai sūnelis pradėdavo reikalauti, vyras sakydavo, kad tu jau didelis, tau nereikia, mama nečiulpia, sesė nečiulpia, tėtis nečiulpia. 2 naktys buvo labai sunkios, trečią vakarą mažius pats pradėjo "mama ne, tetis ne, asia (sesė  ) ne, dėdė ne. Žodžiu vardindavo visus, kurie nečiulpia. Tą naktelę dar prašė, bet tėtis vėl savo giesmelę: mama ne ir t.t. Po savaitės jau visai nebereikėjo.
Sveiki, pasidalinsiu ir aš patirtimi: pirmąjai daviau čiulptuką tik nuo 4 mėn., tiesiog prisiskaičiau kodėl jis blogis duoti iš karto, tada džiaugiausi, nes vaikas buvo jautrus, ir čiulptukas daugely situacijų gelbėdavo, turėjom 3, tai visur vežiojomės, kad būtų po ranka, nes tiesiog jo labai labai reikėjo, o 10 mėn. pastebėjau momentą, kai čiulptuko kaip ir nebereikėjo taip stipriai, dažnai net pati pamiršdavo, ir paslėpiau aš juos, dar kelis momentus mačiau, kad jai kaip ir reikia jo, bet nemoka pasakyti ko reikia, (aš apsimečiau, kad nesuprantu), duodavau krūtį, nes maitinau, taip nusiramindavo, ir apie čiulptuką pamiršom. Tiesiog reikia išlaukti tinkamo momento, ir negrįžti atgal. Nes mačiau, jei būčiau davusi ir toliau, o grįžti kelios pagundos tikrai buvo, tai būtų neatsisakiusi pati ir iki 3 metų, nebent drąstiškai.
Tindirindiriuška
2012 02 16, 14:50
Saviškei nuo mažens duodavau kad užmigtų, užmigdavo ir ta soske šalia miegodavo  žodžiu reikėjo pačiam procesui. suėjo 2 metukai tai prieš miegą įdaviau soskę kaip visada, užmigus tiesiog ja nukirpau tiek kad sunku laikyti ją su dantukais būtų. Ryte atbėga rodo man: sakau pelytė sugriaužė  ir užteko  tai paskui dar kokią savaitę laikė rankose kol užmigdavo, paskui jau tarp žaislų mėtėsi....tokia vat isorija
salunja
2012 02 16, 15:26
QUOTE(Tindirindiriuška @ 2012 02 16, 15:50) Saviškei nuo mažens duodavau kad užmigtų, užmigdavo ir ta soske šalia miegodavo  žodžiu reikėjo pačiam procesui. suėjo 2 metukai tai prieš miegą įdaviau soskę kaip visada, užmigus tiesiog ja nukirpau tiek kad sunku laikyti ją su dantukais būtų. Ryte atbėga rodo man: sakau pelytė sugriaužė  ir užteko  tai paskui dar kokią savaitę laikė rankose kol užmigdavo, paskui jau tarp žaislų mėtėsi....tokia vat isorija  sauniai sugalvota
Fleita51
2012 02 16, 18:58
Acu visoms mamytems uz patarimus.
bambukas*
2012 02 18, 00:16
QUOTE(Fleita51 @ 2012 02 16, 18:58) Acu visoms mamytems uz patarimus.  Pas mus su teciu ismete visus ciulptukus i upe  ir jau po to nebereikejo Papildyta:QUOTE(modestule @ 2012 01 16, 20:20) Ziuriu ciulptuko nukirpimas vieningai daugumai padeda, reikes ir mums pasinaudoti siuo patarimu  o kaip nusprendziat, kada jau laikas jo atsisakyti? Ar tiksliau, kada mazdaug jau laikas pradet atpratint?  Mums nepadejo
caca lele
2012 02 18, 10:16
mano mažoji neima išvis tiutės,tai nebus nuo ko atpratinti.o nuo dičkės "atėmėm" kai buvo dveji metukai.kalbėjom daug,nes jau suvokia vaikas toks viską,ir labai lengvai atsisakėm
Kliurka
2012 03 01, 20:47
QUOTE(slyva @ 2009 09 26, 19:32) Pati su tokia problema turbut susidursiu veliau, bet mama pasakojo kaip mane atpratino - imete i peciu sudegino man matant ir sako viskas, nebera  Nu ir nebereikejo  mano soskę irgi į pečių įmetė, dar dabar pamenu tą dieną  šiaip gana daug ką pamenu iš to amžiaus, bet labiausiai įstrigę brolio gimimas ir soskės sudeginimas
Bajoraite
2012 03 16, 21:15
O mes 2-ju metu proga ejom pas stomatologe dantu tikrintis ir pasake, kad vaikui nuo soskes virsutinio zandikaulio priekiniai dantys pasislinke i prieki... ir jeigu ji dar ilgiau ji ciulps, tai gali susiformuoti atviras sakandis... Cia man, kaip mamai, buvo spyris i sikna  Gryzus namo pasakiau dukrai, kad gyd paeme visas soskytes nes nesveika dantukams. Pora dienu zyze, prase... sakau vaziuojam pas gyd pasiimt, nepasirase... nu ir ka pamirso tas soskytes... O svarbiausia po keliu menesiu tie pasislinke dantukai issitiesino, ir sakandis dabar taisyklingas  . Tas soskes atemimas labiau baisus ne vaikams, o tevams. Reikia tik ryzto kelias dieneles nusiteikti ne kokiai vaiko nuotaikai, ir viskas bus pamirsta
QUOTE(bambukas* @ 2012 02 18, 00:16) Pas mus su teciu ismete visus ciulptukus i upe  ir jau po to nebereikejo Papildyta:mano tetis nunese broli giliau i jura ir liepe mesti, tas ir ismete, tai paskui sake, pats gi ismetei, bet per TV kai pamatytavo jura saukdavo, kad jura jam ciulptuka atiduotu
|
|