Turiu špinatų ir nežinau kaip juos konservuot žiemai.Gal galit ką patarti?Dalį užšaldžiau,bet vietos striuka šaldiklyje
negi nieks nezino?
Va,va ir pas mane dar darze puikiai issilaike spinatukai.Nezinau,kaip juos islaikyti.
Špinatai
Konservuojami jauni (neperaugę) špinatų lapai. Juose yra 2,9 proc. lengvai virškinamų baltymų, į kurių sudėtį įeina visos būtinosios amino rūgštys, taip pat svarbios organizmui nesočiosios riebiosios rūgštys - linolinė ir linolininė. Špinatuose yra nemažai vitaminų C, B1, B2, PP, K ir karotino. Jaunuose lapuose vyrauja obuolių ir citrinų rūgštys. Oksalo rūgštis lapuose ima kauptis atsiradus žiedkočiui. Iš mineralinių medžiagų špinatų lapuose yra kalio, magnio, fosforo, geležies, vario, mangano, kobalto, nikelio, jodo. Špinatus, kaip ir rūgštynes, galima užraugti žiemai, konservuoti užpylus druskos tirpalu. Konservuotoje špinatų tyrėje gerai išsilaiko vitaminas C ir karotinas. Šių daržovių sultimis dažomi įvairūs patiekalai. Ruošiant konservuoti špinatus reikia perrinkti, nuskabyti sukietėjusius lapkočius ir gerai nuplauti. Smulkinti nuplikius. Šaltinis www.sintagma.lt/ QUOTE(silsta @ 2008 10 14, 11:39) Špinatai Konservuojami jauni (neperaugę) špinatų lapai. Juose yra 2,9 proc. lengvai virškinamų baltymų, į kurių sudėtį įeina visos būtinosios amino rūgštys, taip pat svarbios organizmui nesočiosios riebiosios rūgštys - linolinė ir linolininė. Špinatuose yra nemažai vitaminų C, B1, B2, PP, K ir karotino. Jaunuose lapuose vyrauja obuolių ir citrinų rūgštys. Oksalo rūgštis lapuose ima kauptis atsiradus žiedkočiui. Iš mineralinių medžiagų špinatų lapuose yra kalio, magnio, fosforo, geležies, vario, mangano, kobalto, nikelio, jodo. Špinatus, kaip ir rūgštynes, galima užraugti žiemai, konservuoti užpylus druskos tirpalu. Konservuotoje špinatų tyrėje gerai išsilaiko vitaminas C ir karotinas. Šių daržovių sultimis dažomi įvairūs patiekalai. Ruošiant konservuoti špinatus reikia perrinkti, nuskabyti sukietėjusius lapkočius ir gerai nuplauti. Smulkinti nuplikius. Šaltinis www.sintagma.lt/ Aciu,lekiu i darza
Saldyti
Pati labai mėgstu špinatus,juos šaldau.
Bet špinatai,labai kaupia nitratus. QUOTE(regna @ 2010 06 26, 17:25) Aš apie tai irgi esu skaičius, todėl juos rekomenduojama skinti iki pietų
Špinatus konservuoju maišytus su rūgštynėmis,į sriubas labai skanu.
QUOTE(šneider @ 2010 07 07, 01:00) Aš apie tai irgi esu skaičius, todėl juos rekomenduojama skinti iki pietų pirmą kart girdžiu apie pjaustymą... va apsižiūrėjau, kad peraugo ir nususo darže, kurių nespėjau įsisavint... reikės atsodint ir bandyt pjaustyt
O šaldytas špinatas neištęžta labai?
Norėčiau ir aš užsišaldyti
Sveikutės
Kadangi rūgštynių neturėjau, tai špinatus užkoncervavau su rabarbarais. Eksperimentas pavyko, skanu, labai primena koncervuotas rūgštynes.
O kaip saldyt?
Nuplaut, pradziovint nuo vandens ir i saldymo kamera?
Dar susipjaustyt
QUOTE(Inga Kadangi rūgštynių neturėjau, tai špinatus užkoncervavau su rabarbarais. Eksperimentas pavyko, skanu, labai primena koncervuotas rūgštynes. O kaip darėte su rabarbarais?Turiu ir to ir to. |