Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Išvarža
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
88888888
Na ,jei nesutrukdys koks peršalimas ,27 d. operuosimės unsure.gif
~tomega~
Sveikos mamytes 4u.gif
stengiausi idemiai perskaityti tema, bet labai mazai info apie baltosios linijos isvarza...... gal esate kas susidure, mano mergytei 1 m. 9 men. siandien buvom pas gydytoja sake reikes operacijos.... taip baisiai skamba verysad.gif
tad jei kas galetu ir noretu pasidalinti info lauksiu 4u.gif
88888888
Pas mus ir yra viena baltosios linijos isvarza ,o kita kirksnyje .Mes dvi is karto operuosim verysad.gif
~tomega~
QUOTE(88888888 @ 2010 09 14, 19:15)
Pas mus ir yra viena baltosios linijos isvarza ,o kita kirksnyje .Mes dvi is karto operuosim  verysad.gif
*

O KOKIO AMZIAUS ESAT?
88888888
QUOTE(~tomega~ @ 2010 09 14, 21:18)
O KOKIO AMZIAUS ESAT?
*

3,5 metuku .
DeilijoSa
sveikos 4u.gif vakar suzinojom,kad mazelis turi isvarza,pasirode iskart uzstrigusi.kol i santariskes nuvaziavom,atsistate,planine 15diena.saugau labai,kad nepersaltu.ir norejau paklausti gydytojas Sigitas Strupas operuoja?(jis mus apziurejo,dave asmenini nr.)tai noreciau atsiliepimu ir aisku stavkiu gydytojui ir anestiaziologui.buciau labai dekinga 4u.gif
ciku_caku
Labas,
vakar grizom is Klaipeds vaiku ligonines chirurginio sk, mano mazyliui buvo kirksnies isvarza , operavo gyd R.Latvys, pirma diena atsigulem, padare kraujo tyrimuka ir leido vykt namo, o ryte anksti atvaziuot, nors esam is klaipedos, likom ligoninej, kad vaikas su aplinka apsiprastu, kita diena isoperavo, vaikui metukai ir beveik 9 men, tai po narkozes, kai atsigavo - lyg niekur nieko nebutu buve, lakste, zaide, karstes ant lovos, sesutes dave nuo skausmo zvakuciu nakciasi, bet ju taip ir neprireike thumbup.gif trecios dienos ryta israse mus thumbup.gif tik nuliudau,kad po 2 men reiks vaziuot apziurai, nes gali kitoj pusej aisvarzele isrysket doh.gif
stela2006
Sveikos mamytes,

Mano mergytei tai pat kirksnies isvarza, rytoj operacija... tik va nelabai zinau kiek gydytojui ir anestezologui atsidekojant pinigeliu duoti.. gal galetu kuri mamyte man i az parasyti kiek yra davusi.. buciau Jums labai dekinga 4u.gif
etynsur
QUOTE(stela2006 @ 2011 05 24, 22:15)
Sveikos mamytes,

Mano mergytei tai pat kirksnies isvarza, rytoj operacija... tik va  nelabai zinau kiek gydytojui ir anestezologui atsidekojant pinigeliu duoti.. gal galetu kuri mamyte man i az parasyti kiek yra davusi.. buciau Jums labai dekinga  4u.gif
*

Ir mane domintu ... kiek ir kam 4u.gif
Magnifique
QUOTE(~tomega~ @ 2010 09 14, 14:11)
Sveikos mamytes  4u.gif
stengiausi idemiai perskaityti tema, bet labai mazai info apie baltosios linijos isvarza...... gal esate kas susidure, mano mergytei 1 m. 9 men. siandien buvom pas gydytoja sake reikes operacijos.... taip baisiai skamba  verysad.gif
tad jei kas galetu ir noretu pasidalinti info lauksiu  4u.gif
*

Pas mane vaikystėj buvo.Operavo gyd.Meška.Gyvenime savo vaiko jam į rankas nepatikėčiau.Kai dabar chirurgai,bei plastikos chirurgai pamato pjūvį,tai klausia ar girtas chirurgas operavo... doh.gif Kreivas,šleivas ir dar su kitais audiniais suaugęs,taigi,visumoj,tikra mano kūno "pažiba" vidury pilvo doh.gif doh.gif Šiaip man pamenu trūko,kai kraustymasis vyko,o aš baisiai norėjau padėt,tai taip ir išėjo,kad ją gavau.Operavo praėjus gal savaitei ar panašiai nuo trūkimo.Tada man buvo 5 metai.
daivushkina
QUOTE(Magnifique @ 2011 08 18, 14:27)
Pas mane vaikystėj buvo.Operavo gyd.Meška.
*

unsure.gif Baisu skaityti.. Maniskei yra ta baltoji isvarza ir dar viena isokus salia bambutes sad.gif... Buvom pas hirurga, tai sako, kad laukiam mokyklos, bet cia pasiskaiciau, tai reiks prasytis dar vieno siuntimo pas kita hirurga, nes kiek skaiciau, beveik visoms operacija paskiria iskart... unsure.gif
Ink0gnito
Sveiki, aš 16 metų vaikinas ir man pasireiškia išvaržos simptomai. Apačioje, dešinėje pilvo pusėje atsiranda ir išnyksta guzelis, gumbelis, iškilimas ar kažkas panašaus, kai atsigulu sumažėja, šiandien ryte buvo kūno kultūra tai dabar maudžia ten ir atrodo, kad dabar visad yra toks iškilimas. Aną šeštadienį (2011 rugsėjo 7 dieną) buvau Kauno klinikose, pas vaikų chirurgę B. Rudaitienę, apžiūrėjo ir sako, kad gali būti, kad išvarža (turbūt kirkšnies) ir nusiuntė echoskopijai tos vietos, bet išvaržos nerado, bet man vis tiek neramu, gal patarsit ką daryti? Ačiū smile.gif
drrrr
Echoskopija nėra lemiamas tyrimas išvaržai nustatyti,jis yra tik labai pagalbinis.Dr.Rudaitienė labai patyrusi vaikų chirurgė ir turbūt po tyrimo liepė grįžtį atgal ir atnešti jai rezultatus,tada jau spręs ar ką nors reikia daryti,ar iš vis yra ta išvarža (galk tik koks pilvo sienos raumenų patempimas, ar riebalinis darinys,jei guzas yra),gal reikia pastebėti.Išvarža " ne mirtina" liga,nesunkiai sutvarkoma chirurgiskai,kai kurios pačios užsitraukia,svarbiausia žiūrėti ,kad neįstrigtų-tada staiga atsiranda guzas,kurį skauda (net labai),dažnai ir pykina.Tuo atveju reikia tuoj pat kreiptis į chirurgą,dažnai suleidus vaistų nuo skausmo išvarža atsistato ar daktaro pagalba atstatoma ir paskiriama planinė operacija,jei nepavyksta operuojama tuoj pat,nes įstrigus ilgiau gali apmirti išvaržos maiše esanti žarna (o tai jau rimta).
Ink0gnito
QUOTE(drrrr @ 2011 09 14, 17:52)
Echoskopija nėra lemiamas tyrimas išvaržai nustatyti,jis yra tik labai pagalbinis.Dr.Rudaitienė labai patyrusi vaikų chirurgė ir turbūt po tyrimo liepė grįžtį atgal ir atnešti jai rezultatus,tada jau spręs ar ką nors reikia daryti,ar iš vis yra ta išvarža (galk tik koks pilvo sienos raumenų patempimas, ar riebalinis darinys,jei guzas yra),gal reikia pastebėti.Išvarža " ne mirtina" liga,nesunkiai sutvarkoma chirurgiskai,kai kurios pačios užsitraukia,svarbiausia žiūrėti ,kad neįstrigtų-tada staiga atsiranda guzas,kurį skauda (net labai),dažnai ir pykina.Tuo atveju reikia tuoj pat kreiptis į chirurgą,dažnai suleidus vaistų nuo skausmo išvarža atsistato ar daktaro pagalba atstatoma ir paskiriama planinė operacija,jei nepavyksta operuojama tuoj pat,nes įstrigus ilgiau gali apmirti išvaržos maiše esanti žarna (o tai jau rimta).
*

O kokie tada geresni tyrimai?
drrrr
O kokie tada geresni tyrimai?

Iš esmės jokiu,tik chirurgo apžiūra ir apčiuopa,nes matai su kirkšnies išvarža problema ta,kad ji nepastovi,tik kelias,kanalas,ir kai jis tuščias jokios echoskopijos,jokie kompiuteriai nieko nerodo,bet kai per tą kanalą išeina lauk iš pilvo turinys pavyzdžiui žarna,tada pats viską matai (matai gumbą ar čiuopi minkštą gumbą),nebereikia ir aparatų.Echoskopija kartais daroma,kad išvaržą atskirti pvz.nuo gerybinio riebalinio darinio arba padidėjusių limfmazgių kirkšnyje (pvz. susižeidei koją ir po savaitės atsirado skausmingas guzelis kiršnyje,greičiausai padidėjo limfmazgis dėl žaizdos uždedimo).Kad daktaras geriau pamatytų išvaržą jis apžiūri ir atsistojus ir gulintį ligonį,per kapšelio odą kiša pirštą link pilvo-kirkšnies link vadinamojo kirkšnies žiedo ir bando čiuopti ar nėra guzelio,paprašo ligonį pakosėti ar išpūsti pilvą ir stangintis (taip bando provokuoti išlindimą ar jaučia tokius smūgius).Tą patį gali padaryti ir pats,labai atsipalaidavus ( geriausiai šiltoje vonioje),per kapšelio odą švelniai kišti pirštą link pilvo,ten pajusi lyg tokį žiedą,tada pakosėk ar nejauti kokio smūgelio į pirštą,pasistangink,gal tada kas keičiasi.Geriausiai tai aptarti su gydytoju,jei pačiam ,kaip vaikinui nepatogų pas chirurgę moterį,tai pilna vyrų,kreipkis,viską išsiaiškink.Tai labai įprasta chirurginė liga,chirurgai ją mato kasdien ir jau daugelį šimtmečių nustato be aparatų,operacija nesudėtinga,ilgalaikų pasėkmių dažniausia nebūna,vaisingumo ar potencijos neveikia.
Sėkmės.
Ink0gnito
QUOTE(drrrr @ 2011 09 14, 23:01)
Iš esmės jokiu,tik chirurgo apžiūra ir apčiuopa,nes matai su kirkšnies išvarža problema ta,kad ji nepastovi,tik kelias,kanalas,ir kai jis tuščias jokios echoskopijos,jokie kompiuteriai nieko nerodo,bet kai per tą kanalą išeina lauk iš pilvo turinys pavyzdžiui žarna,tada pats viską matai (matai gumbą ar čiuopi minkštą gumbą),nebereikia ir aparatų.Echoskopija kartais daroma,kad išvaržą atskirti pvz.nuo gerybinio riebalinio darinio arba padidėjusių limfmazgių kirkšnyje (pvz. susižeidei koją ir po savaitės atsirado skausmingas guzelis kiršnyje,greičiausai padidėjo limfmazgis dėl žaizdos uždedimo).Kad daktaras geriau pamatytų išvaržą jis apžiūri ir atsistojus ir gulintį ligonį,per kapšelio odą kiša pirštą link pilvo-kirkšnies link vadinamojo kirkšnies žiedo ir bando čiuopti ar nėra guzelio,paprašo ligonį pakosėti ar išpūsti pilvą ir stangintis (taip bando provokuoti išlindimą ar jaučia tokius smūgius).Tą patį gali padaryti ir pats,labai atsipalaidavus ( geriausiai šiltoje vonioje),per kapšelio odą švelniai kišti pirštą link pilvo,ten pajusi lyg tokį žiedą,tada pakosėk ar nejauti kokio smūgelio į pirštą,pasistangink,gal tada kas keičiasi.Geriausiai tai aptarti su gydytoju,jei pačiam ,kaip vaikinui nepatogų pas chirurgę moterį,tai pilna vyrų,kreipkis,viską išsiaiškink.Tai labai įprasta chirurginė liga,chirurgai ją mato kasdien ir jau daugelį šimtmečių nustato be aparatų,operacija nesudėtinga,ilgalaikų pasėkmių dažniausia nebūna,vaisingumo ar potencijos neveikia.
Sėkmės.
*

Tai man B.Rudaitienė taip ir darė ir įtarė išvaržą, bet, kai aš iš po echoskopijos grįžau, tai jau buvo kitas vaikų chirurgas docentas S.Rinkevičius ir jis sakė, kad jei echoskopija nerodo tai nieko ir nėra (ar labai maža, ar, kad tiesiog jei nesimato, tai nesimato), sako, kai tikrai bus tai matysi ir Tu ir mes ir visi kiti. Bet man vis tiek neramu g.gif
julte
Siandien mums visai netiketai chirurgas aptiko kirknies isvarza. Gal galit koki gera chirurga ir anesteziologa, nes kaip zinau reiks daryt pilna narkoze. Mums sesi metai. Labai aciu
julte
O gal galit pasakyt ar uz tokia operacija reiktu duot vokeli ar ne ir jei reikia tai kam? blush2.gif
okse0711
QUOTE(daivushkina @ 2011 08 31, 11:20)
unsure.gif  Baisu skaityti.. Maniskei yra ta baltoji isvarza ir dar viena isokus salia bambutes sad.gif... Buvom pas hirurga, tai sako, kad laukiam mokyklos, bet cia pasiskaiciau, tai reiks prasytis dar vieno siuntimo pas kita hirurga, nes kiek skaiciau, beveik visoms operacija paskiria iskart...  unsure.gif
*

kiek žinau,tai išvaržas operuoja ir nelaukia metų ar daugiau g.gif
julte
Tikrai mus tik atrado tai iskart pasake, kad reikalinga skubi operacija mirksiukas.gif
jurgitaz
Lapkričio pabaigoje yra paskirta operacija. Niekas neinformavo, ką reikėtų pasiimti su savimi. Operacija bus atliekama Santariškėse dienos chirurgijos skyriuje.
Gal papasakotumėte, ką reikėtų pasiimti su savimi tai vienai dienelei- pižamą, kokio maistelio vaikui po operacijos, gerti, vaistų, puodelį ir t.t.?
Ačiū.
Raselenas
Mamytės, gal kas galėtumėt pasakyti, kaip Lietuvoje vaikams operuojamos išvaržos - ar tiesiog susiuvant audinius, ar su tinkleliu?
Magnifique
QUOTE(Raselenas @ 2012 04 02, 17:09)
Mamytės, gal kas galėtumėt pasakyti, kaip Lietuvoje vaikams operuojamos išvaržos - ar tiesiog susiuvant audinius, ar su tinkleliu?
*

Berods nieks nesikeitė-tiesiog susiuvant.Tinklelį naudoja tik suaugusiems,labai didelėms,sudėtingoms išvaržoms ir privačiose ligoninėse kiek žinau jį dažniau naudoja.
Bet yra galimybė,kad jau viskas pasikeitė,tačiau neseniai viskas buvo taip.
drrrr
Vaikams tinklelio nenaudoja, ten tos išvaržos tokios nedidelės, kad ten viskas lengvai suauga, reikia tik patį išvaržos taką panaikinti.Vaikų tos išvaržos truputį kitokios nei suaugusių, todėl ir atsikartojimų praktiškai nebūna.O ir suaugusiems tas tinklelis toli gražu ne stebuklas.
jolantamed
Pas mus taip pat kirksnies isvarza ,tai norejau paklausti kiek reiketu atsidekoti chirurgui?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.