Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaisiaus vandenų nubegimo istorijos
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Mamyte :)
Sveikos visos mamytes 4u.gif

Esu 38 savaite nescia ir labai idomu butu suzinoti kaip jums nubego vaisiaus vandenys... ax.gif
gal papuolete i nepatogia ar juokinga situacija?
o gal nesupratote, jog tai vaisiaus vandenys? g.gif

aciu visoms is anksto uz savo istorijas mirksiukas.gif
user posted image user posted image

Kai kuriau šią temute labai rūpėjo kaip tie vandenys nubega, kada, kaip suprasti kad būtent vandenys nubėgo ir daug panašių dalykėlių susijusių su šia tema. Dabar jau turiu sūnelį kuris jau nebemažas... Tačiau tikrai yra mamyčių kurioms rūpi šis klausymas kaip ir man rūpėjo, tad kviečiu visas esamas mamas pasidalinti savo patirtimi- nes galbūt kitom būsimoms mamytėms nuraminsime širdeles ir suteiksime informacijos.

Pasidalinkit ir gera ir gal skaudžia patirtimi- kad kitos žinotų kaip ir kada elgtis, kaip nesupanikuoti mirksiukas.gif
Leticija
Nakti namie tualete. Tokia vat ir istorija biggrin.gif
Ramaškė
Aš tai ilgai nesupratau, kad ten vandenys irnesakyk.gif . Iš vakaro, dar persodinau pomidorus, nes auginau daigus ant palangės ir pajutau, kad laša. Nu va, pagalvojau, šlapimo nelaikau blush2.gif , ką dabar daryti. Įsidėjau paketą ir nuėjau miegoti. Ryte atsikėliau, jau daugiau bėga, tai paskambinau į greitąją pasitikslinti, nes buvo tik 37 sav. Ten sako, greičiau į ligoninę. O ligoninėje, tai jau nubėgo, net negalvojau, kad tiek gali būti doh.gif .
melana
Kai prasidėjo gimdymas, vandenys nebuvo nubėgę. Teko nuleist juos gydytojai. Ir taip būna smile.gif
oveja
ir man su abiem gymdimai daktarai kirpo ax.gif
Leticija
O pas mane kazkaip mazai tu vandenu buvo, as buvau skaicius ir isivaizdavau, kad ten kaip fontanas duoda, o nubego labai nedaug, ir ligoninej negalejo suprast kur dingo tie mano vandenys.
Perlute
As galvojau kad sisiuko nenulaikau blush2.gif bet pasirodo po biskuti bego vandenys,gimdykloj iki galo prakirpo ir taip su abejais vaikais smile.gif
dianaz2008
su pirmu vaikeliu kirpo, o su antruoju patys nakty nubego. supratau kad tai vandenys, uztai vyras truputi supanikavo smile.gif
Dominga
As tai lovoj gulejau, sprendziau sau ramiai kryziazodzius, tik kazko uzsimaniau ir atsikeliau, tai kaip sueme nugara skaumas ir pasipyle vandenys, iskart visos kelnes slapios buvo 4u.gif Pas man daug vandenu buvo, tai fontanu tekejo biggrin.gif
vija23
Man pirma karta prakirpo, kad prasidetu gimdymas, o antra karta nubego patys gimdykloj kai jau buvo pilnas atsidarymas.
QUOTE(svikte @ 2008 08 13, 14:02)
As tai lovoj gulejau, sprendziau sau ramiai kryziazodzius, tik kazko uzsimaniau ir atsikeliau, tai kaip sueme nugara skaumas ir pasipyle vandenys, iskart visos kelnes slapios buvo  4u.gif Pas man daug vandenu buvo, tai fontanu tekejo  biggrin.gif
*

biggrin.gif nepaskendai, nuo fontano?

as bijau kad supanikuosiu, jei jie man nubegs ax.gif
Can
smile.gif+2008 08 13, 22:33-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 08 13, 22:33)
biggrin.gif  nepaskendai, nuo fontano?

*

jei ir nenubėgs vistiek supanikuosi , ta akimirka kai suprasi kad viskas prasideda bet čia trumpam biggrin.gif
QUOTE(Lera @ 2008 08 14, 15:04)
jei ir nenubėgs vistiek supanikuosi , ta akimirka kai suprasi kad viskas prasideda bet čia trumpam  biggrin.gif
*

na tikiuosi tavo tiesa, kad tik trumpam... mirksiukas.gif
JurSan
Atsikeliau ryte i WC ir nutekejo per kojas.Iskart supratau kad tai vandenis.Syrdis buvo nezynia kur is siaubo kad jau prasides gymdymas.Bet iki galo vandenis nuleido gimdykloj.
Neox
vidurnakti nuejau i tualeta nusislapinti kai nusislapinau jau norejau kelnaites uzsimauti tai kai dave srove doh.gif pagalvojau nu cia dabar juk jau padariau bandziau sulaikyt bet nesigavo vistiek teka tada ir supratau kad tai vandenys nubego
Dominga
smile.gif+2008 08 13, 21:33-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 08 13, 21:33)
biggrin.gif  nepaskendai, nuo fontano?

*

Paskesti nepaskendau, bet jokie iklotai nebutu padeja. Tik vienai nestuke.gif pamacius kaip bega vandenys, pasidare silpna ir prireike truputi gaivinti biggrin.gif
Neox
QUOTE(svikte @ 2008 08 15, 21:00)
Paskesti nepaskendau, bet jokie iklotai nebutu padeja. Tik vienai  nestuke.gif  pamacius kaip bega vandenys, pasidare silpna ir prireike truputi gaivinti  biggrin.gif
*

Man irgi iklotai nepadejo lotuliukas.gif akusere pradejo kisti paklodes lotuliukas.gif
Jūržolė
Abu kartus prakirpo verysad.gif
QUOTE(svikte @ 2008 08 15, 23:00)
Paskesti nepaskendau, bet jokie iklotai nebutu padeja. Tik vienai  nestuke.gif  pamacius kaip bega vandenys, pasidare silpna ir prireike truputi gaivinti  biggrin.gif
*

tai nejaugi toks kraupus vaizdelis buvo, kad silpna jai paliko? g.gif
ne manau schmoll.gif ... kaip tik buciau apsidziaugus del taves thumbup.gif

o mano viena pazystama pasakojo, kad jai vandenys nubego RIMI parduotuveje laukiant prie kasos, tai ji tik baisiausiai susigedo blush2.gif , o aplinkiniai perbego i kita kasa, tad jai nebereikejo eileje stoveti - apsipirko be eiles... lotuliukas.gif
P.S. na as tikriausiai tai buciau viska palikusi ir lekusi namo daiktu pasiimti... but neberupeje man tie pirkiniai lotuliukas.gif
Katusik
pirmą kartą vandenys pradėjo tiesiog po biškį lašėti. iš priadžių net nesupratau, kad tai vandenys, galvojau, kad nelaikau šlapimo, nes ėjo tik 26 sav. unsure.gif

paskui tas lašėjimas sustiprėjo, kol galop pradėjo plona srovele bėgti per kojas. kadangi buvau su kelnėmis, aplinkiniai nieko nepastebėjo.
antrą kartą kirpo gimdykloje, kai buvo 7 cm atsidarymas. po pusvalandžio po šios procedūros pagimdžiau.
Jameelah
Ziuriu, kad dazniausiai visoms vandenys nubega jau prasidejus saremiams arba juos prakerpa g.gif

Man asmeniskai vandenys nubego tik penkita saremiu diena ir tik po to gimdymas tepajudejo i prieki schmoll.gif
-Radė
QUOTE(Leticija @ 2008 08 12, 18:27)
O pas mane kazkaip mazai tu vandenu buvo, as buvau skaicius ir isivaizdavau, kad ten kaip fontanas duoda, o nubego labai nedaug, ir ligoninej negalejo suprast kur dingo tie mano vandenys.
*

drinks_cheers.gif aš jų nepajutau, nežinau kur jie ir kada dingo, gimdykloj ir susigusčiojo, kur tie vandenys biggrin.gif
nitta
man abu kartus nubėgo namuose. Ir abu kartus galvojau, kad čia aš šlapimo nelaikau lotuliukas.gif Ėjau ir ėjau į tualetą, vis žiūrėjau, kas ten vyksta lotuliukas.gif Po to net vyrą atsitempiau į WC, rodžiau, ir klausiau, kaip jis galvoja, ar čia šlapimas, ar jau vandenys lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(nitta @ 2008 08 18, 20:01)
man abu kartus nubėgo namuose. Ir abu kartus galvojau, kad čia aš šlapimo nelaikau  lotuliukas.gif  Ėjau ir ėjau į tualetą, vis žiūrėjau, kas ten vyksta  lotuliukas.gif  Po to net vyrą atsitempiau į WC, rodžiau, ir klausiau, kaip jis galvoja, ar čia šlapimas, ar jau vandenys  lotuliukas.gif    lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif na ir ką vyras nusprendė? šlapimas ar vandenys?
nitta
smile.gif+2008 08 18, 22:44-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 08 18, 22:44)
lotuliukas.gif na ir  ką vyras nusprendė? šlapimas ar vandenys?
*

jis nusprendė, kad vandenys lotuliukas.gif O aš tuo nebuvau įsitikinus, nes niekaip negalėjau patikėt, kad jau atėjo ta didžioji diena. Išvažiavom į ligoninę, bet vyresniam vaikiui pasakiau,. kad turbūt greit grįšim lotuliukas.gif O grįžau tik po trijų dienų, su sesyte jau wub.gif
Katusik
QUOTE(nitta @ 2008 08 19, 06:29)
jis nusprendė, kad vandenys  lotuliukas.gif  O aš tuo nebuvau įsitikinus, nes niekaip negalėjau patikėt, kad jau atėjo ta didžioji diena.
*

aš irgi negalėjau patikėti, kad vandenys bėga.
kviečiausi motiną, kad ji pažiūrėtų-pauostytų-įvertintų, ar tai TIKRAI vandenys doh.gif
jurga197733
Mamkos turiu kvaila klausima blush2.gif o kai vandenys nubega tai tiesiai i masina ir i ligonine ar dar apsitvarkot pasikeicia rubus ir t.t kaip buna? blush2.gif ax.gif
QUOTE(jurga197733 @ 2008 08 19, 19:01)
Mamkos turiu kvaila klausima blush2.gif o kai vandenys nubega tai tiesiai i masina ir i ligonine ar dar apsitvarkot pasikeicia rubus ir t.t kaip buna? blush2.gif  ax.gif
*

na mano gn man patarė neskubėti, jei nubėga skaidrūs vandenys, nekraujuojama, vaiko judesiukai juntami, tuomet į ligoninę po trijų val. sakė važiuoti, tačiau jei tik kas ne taip( žali vandenys, kraujavimas, nejaučiami judesiukai)-jokio delsimo ir iš karto į ligoninę... mirksiukas.gif
jurga197733
Aisku g.gif
Nuska
man nubėgo namuose, 4 val. nakties ax.gif miegu ir tik jaučiu kad kažkas šiltas pasipylė ax.gif Kažkaip net nebuvo minties kad šlapimas, iš karto supratau kad vandenys bigsmile.gif Įdomiausia kad atrodė jog jų nemažai išbėgo, bet lova liko sausa, matyt pirmąjį šliūksnį sugėrė pižamos kelnės, o aš vos pajutusi kad bėga iš karto pašokau iš lovos - nu tai grindims teko didžioji bala ax.gif

smile.gif+2008 08 17, 12:52-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 08 17, 12:52)
o mano viena pazystama pasakojo, kad jai vandenys nubego RIMI parduotuveje laukiant prie kasos, tai ji tik baisiausiai susigedo blush2.gif <...>
*

visą nėštumą paniškai bijojau kad vandenys nenubėgtų kur nors netinkamoje vietoje, pvz. parduotuvėje doh.gif draugė "nuramino" kad tipo einant ar stovint negali nubėgti, tik gulint. Jos teorija buvo tokia, kad stovint vaikas užspaudžia kaip kamštis ten viską ir tie vandenys negali nubėgti, o jau kai guli, atsipalaiduoji, tai vat tada ir pramuša. Apsiraminau šiek tiek (nors paskui jau sužinojau kad tai visiškai klaidinga teorija). Ir visa laimė kad kitos draugės istoriją apie nubėgusius vandenis teatre išgridau jau tik po gimdymo lotuliukas.gif

QUOTE(jurga197733 @ 2008 08 19, 18:01)
Mamkos turiu kvaila klausima blush2.gif o kai vandenys nubega tai tiesiai i masina ir i ligonine ar dar apsitvarkot pasikeicia rubus ir t.t kaip buna? blush2.gif  ax.gif
*

Patariama, kad nubėgus vandenims reiktų valandos bėgyje prisistatyti į ligoninę. Jei vandenys skaidrūs, bekvapiai, siūlyčiau ramiai palįsti po dušu, persirengti (nugi nevažiuosi šlapiom kelnėm). Jei pasirodė kraujo, ypač nemažai ar vandenys žali, tai pagal galimybes siūlyčiau kaip galima greičiau lėkti į ligoninę ir gražinimuisi laiko negaišti.
A, dar vienas iš medikų patarimų. Jei pradėjo bėgti vandenys, tai patariama, kol nuvyksi į ligoninę, kaip galima mažiau vaikščioti, o daugiau būti horizontalioj padėty - na ne taip vandenys greitai išbėgs. Pamenu aš, kai naktį nubėgo vandenys, tai tik greitomis apsiprausiau iki pusės, po dušu jau nelindau, prieš einant miegoti buvau kaip tik nusimaudžiusi, tada greit apsirengiau ir kol atvyko taksi, gulėdama laukiau. A, nors ir buvau įsidėjusi įklotą vandenų sugėrimui, bet įsėdus į taksi dar patiesiau ant sėdynės paklotėlį blush2.gif Dar taksistas fainas pasitaikė, sužinojęs kur važiuojam, visą kelią vyrui pasakojo kaip savo žmonai per gimdymą nugarą masažavo ax.gif
ASsSA
Man kirpo, kad prasidėtų sąrėmiai.
LisaLove
man kirpo.. pagimdziau po valandos nepilnos ax.gif
Dominga
QUOTE(jurga197733 @ 2008 08 19, 17:01)
*

Po vandenu nubegimo praejo dvi valandos kol i gimdykla pakliuvau ax.gif
O anyta dar tais senais laikais nubegus vandenim dar spejo karves pamelzti doh.gif
burbuliukas:)
Deja, man vaisiaus vandenys nenubego ir vandenmaisi prakirpo ligonineje. ax.gif
ich
Man irgi tik gimdykloj prakirpo, bet visa paskutini nestumo men. vaidendavosi, kad jau bega doh.gif
Musmire
Man pirma porcija nubėgo ryte nuėjus į WC,visai neišsigandau,iš karto supratau,kad tai-vandenys.Tada nuėjau maudytis,daryti depiliacijos,dar porcija nubėgo,po 3,5 val jau buvau nuvykusi į gimdymo namus.Pagimdžiau dar po 5 val. thumbup.gif
*Niki*
QUOTE(Nuska @ 2008 08 20, 09:03)
A, dar vienas iš medikų patarimų. Jei pradėjo bėgti vandenys, tai patariama, kol nuvyksi į ligoninę, kaip galima mažiau vaikščioti, o daugiau būti horizontalioj padėty - na ne taip vandenys greitai išbėgs.
*

Papildysiu dar: taip reikia dėlto, kad negalima vaikščioti, jei vaiko galvytė nėra dar įsįstačiusi. O jei galvytė įsistačiusi - tai vaikščioti galima. (Šemetos kursų info)
daivuterau
sveikutes,

man vandenys nubego nakti, toks jausmas, kad kazkas i lova baliona su vandeniu butu imetes tik pukst biggrin.gif is pradziu nesupratau, bet kai pamaciau kokia bala lovoj, dar nuejau i tualeta, o kaip bega taip bega, tada jau buvo aisku, kad tikrai ne sysiuka padariau biggrin.gif vandenys man bego visa laika kol i ligonine nuvaziavom, o po to jau gimdykloj gydytoja man prakirpo vandenu maiseli, tai isbego dar daugiau smile.gif
ssanta
man kirpo vandenis, net nž ar pajusčiau ir suprasčiau kaip tie vandenys nubėga g.gif bet žinau kada ir skausmai ateina biggrin.gif
daluzenik
Turiu du vaikus, pirma gimdziau pati, nubego vandenys ligoninej, tik tada prasidejo saremiai.
Su antru turejo but planine opercija, bet vakare(taip pat ligoninej) NUBEGO VANDENYS IR PLANINE OPERACIJA TAPO EXTRINE
Žiogelis
Man pirmą ir trečią kartą vandenys nenubėgo, o antrą kartą nubėgo gulint lovoje, iš ryto. Pajutau, kaip per kojas šilta srovė bėga. kažkaip nebuvo abejonių, kas tai, nes gimdymo teriminas turėjo būti kitą dieną. O sąrėmiai prasidėjo po 8 valandų. Vaikas gimė per 2 valandas.
biti atskrend
Pries miega skaiciau laikrasti, atsikeliau nueit sysiuko pries miega, ir kad pradejo begt per kojas doh.gif Kai guledama skaiciau, toks jausmas buvo lyg kazkas viduj nestipriai 'pokst', galvojau, kad gal dujos ar zarnynas hihihi.gif Negalejau patiket, drebejau ir juokiaus. Noriu dar bigsmile.gif
Papildyta:
Del vaiksciojimo, tai man kaip tik liepe kuo daugiau judet. vandenys nubego vidurnakti, o apziurai vaziavau tik ryte 9val nes nebuvo pakankamai intensyviu saremiu. pagimdziau po 27val nubegus vandenim doh.gif
gajane
O man ligoninėje įkišo strypelį ir nuleido vandenis, nors sąrėmiai jau seniai buvo tokie, kad gimdyti galėjau. Manė, kad nuleidus vandenis atsidarys kaklelis, nė velnio blink.gif
sakgintare
Su dukryte vandenys nubego ligoninej, po valandos jau laikiau mazyle ant ranku.Su antru nestumu vis dar laukiu nubeganciu vandenu ax.gif
QUOTE(ssanta @ 2008 08 24, 23:04)
man kirpo vandenis, net nž ar pajusčiau ir suprasčiau kaip tie vandenys nubėga  g.gif  bet žinau kada ir skausmai ateina  biggrin.gif
*

tikrai suprastum ir pajustum, nes nepajusti neimanoma smile.gif

na as nuejau 23 val miegoti ir kaip kas val keldavausi i wc tai ir si karta 24 val atsikeliau su tokiudideliu noru i wc, tik atsistojus pradejo teketi maza srovele per kojas, taip silta pasidare lotuliukas.gif galvojau kad siusioju, bet negalejau sustabdyti, gerai, kad prie lovos jau buvau pasiruosusi ir pasidejusi vienkartini paklotuka, tai greit ji i klyna, nes kol buc nuejus iki wc but visur slapia (is 2-o austo i pirma per kilimine danga lotuliukas.gif ) pazadinau MB, kuris per sek apsirenge bigsmile.gif nera gyvenime taip greit issiridenes is lovos bigsmile.gif lotuliukas.gif , tuomet sedejau tulike koki pusvalandi, taciau visi neisbego, jie vis karts nuo karto istekedavo... o i ligonine 5 ryto isvaziavom dainuodami ir dziaugdamiesi, kad as viena is tu nedaugeliu, kurioms gimdymas bus neskausmingas , nes jokio skausmelio doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , taciau po skatinamuju dingo dainos ir juokai... o 14 val jau turejau mazyli ant ranku... wub.gif
Nireglina
Man abu kartus vandenis nuleido gimdykloje. Sąrėmiai buvo reguliarus, gimdos kaklelis nemažai atsidaręs, o vandenys patys nenubėgdavo. Tekdavo įsikišti gydytojui. Vėliau sužinojau, kad ir mano mama abu savo vaikus taip pat pagimdė.
Meina
Vandenys nubėgo prie ligoninės po gydytojo apžiūros, prasidėjo sąrėmiai, po 1,5 val. pagimdžiau.
M.i.g.l.e
Man vandenys nubėgo 24 val. Nuėjau sisiuko padaryt, o pilve tik toks pokš ir pradėjo bėgt. Apsidžiaugiau kad jau, bet kai pažvelgiau i glozeta jis visas buvo.....kruvinas doh.gif Baisiai išsigandau, bet viskas pasibaigė gerai. 10.30val.jau turėjau lelių wub.gif
Karmen
O man vandenys pradėjo bėgti apie pusę dviejų nakties, bet ne visi iš karto, o palaipsniui, pabudau lyg norėdama tualetą, stojausi ir toks jausmas , kad nesulaikiau šlapimo blush2.gif , po to vėl nustojo, be užmigt jau negalėjau, kažkaip širdis jautė, kad jau........... Ir taip man laikas nuo laiko iki 7 ryto nubėginėjo tie vandenys, po to nuvažiavom į ligoninę ir gydytojas patvirtino, kad bėga vandenys ir prasidėjo gimdymas. Šiaip, mamos, nelaukit taip ilgai , nes vaisiui kekia tas vadinamas bevandenis periodas. Na mums ačiū dievui, viskas ok. gimėm per 5 val. 4u.gif
Karmen
biggrin.gif Įligoninę nuvažiavom prieš aštuonias ryte, antrą val. per piet jau turėjau vaikutį biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.